Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 22.12.2019.


IzudinB

Recommended Posts

Tottenham - Chelsea

Jose Mourinho će u nedelju biti domaćin svom bivšem klubu, gdje Tottenham dočekuje Chelseaja. Nema izgubljene ljubavi između Special Onea i navijača Plavaca, koji su nekada davno obožavali svog portugalskog taktičara, te nas sada zbog toga očekuje vatreni londonski derbi. Frank Lampard je doveo svoju mladu ekipu Chelseaja u lošu formu. Nakon loših rezultata, Spursi su u odličnoj formi u ovom trenutku i imaju šansu da sa pobjedom prestignu Chelseaja, koji je samo prije nekoliko tjedana imao 12 bodova prednosti u odnosu na svoje gradske rivale.

Otkako je Mourinho preuzeo Tottenham, doveo ih je do četiri pobjede u pet utakmica u Premier ligi. Ostvario je više pobjeda, nego što je njegov prethodnik Mauricio Pochettino uspio u prethodnih 12. Golovi su padali za Spurse, nakon što su postigli barem jednom u svaoj utakmici u kojoj je Mourinho bio zadužen.

Tottenham se sada našao kao favorit da stigne u prvu četvorku i pokaže pravi karakter. Pobjeda Wolvesa na Molineuxu prošlog vikenda od 2-1 je pokazala da se Tottenham, kojeg poznajemo, vratio u najbolju formu.

Tabela-Premier.jpg

Izvor: bet365

Na drugoj strani, za Chelsea se počinju otkrivati neke rupe u timu. Lampard je zaslužan što je zaista sjajno radio ove sezone, a pobijedivši Crystal Palace početkom studenog, zabilježio je šest pobjeda u Premier ligi zaredom. Ali stvari su se promijenile posljednjih tjedana. Od te pobjede su izgubili četiri od pet ligaških utakmica.

Porazi su dolazili od timova protiv kojih su se očekivale pobjede. West Ham ih je šokirao još prije poraza od 3-1 protiv Evertona. Dok su i prošlog tjedna izgubili od Bournemoutha na svom stadionu sa 0-1. Chelseajeu nedostaje kreativnosti, unatoč tome što su imali veći posjed lopte, što nisu iskoristili. Moraju ponovo pronaći način da slome obrane protivničkih timova ako žele zadržati četvrto mjesto.

Postoji nekoliko ozljeda za Mourinha. Tanguy Ndombele, koji je vjerojatno jedan od najboljih veznjaka u klubu, našao se u problemima sa preponama. Očekuje se povratak na teren prije nove godine, ali velika je sumnja za ovaj derbi. Ben Davies, Michel Vorm i Erik Lamela su isključeni zbog ozljede. Dok se Hugo Lloris još oporavlja od ozljede lakta. Harry Winks se vratio nakon ozljede, a mogao bi biti prvi izbor Mourinha, umjesto Eric Diera u veznom redu.

Na drugoj strani, Lampard u ovaj susret ulazi bez Rubena Loftus-Cheeka, koji je ozlijeđen, dok Fikayo Tomori neće biti spreman na vrijeme, iako se vraća na trening. Francuski internacionalac Olivier Giroud je također pod znakom sumnje zbog ozljede gležnja. Marco van Ginkel je dugoročni izostanak, ali se vraća u skorijoj budućnosti. Ross Barkley je u posljednje vrijeme ispao iz postave, tako da nije jasno hoće li igrati u nedelju, iako je u formi. U međuvremenu, su Christian Pulišić, Willian i Jorginho izvedeni u porazu protiv Bournemoutha, dok je Lampard to naveo kao taktičke izmjene, te bi oni trebali biti dostupni za ovaj susret.

Tottenham: Gazzaniga, Aurier, Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, Sissoko, Winks, Lucas Moura, Dele Alli, Son, Kane

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Willian, Pulisic, Abraham

Iako su Spursi ovdje favoriti, uvijek je teško prognozirati rezultat kada ove dvije ekipe igraju, bez obzira na okolnosti. Plava strana Londona je ta koja je uivala u pobjedama u posljednja dva međusobna susreta, jednom u ligi, jednom u kupu. Spursi su međutim, ostvarili pobjede u tri međusobna susreta prije toga.

Sin Heung-Min je zaista u odličnoj formi, kao što su Lucas Moura i Delle Alli. Očekujem da će jedan od njih postići gol, ako Harry Kane ne postigne.

Napadač Chelseaja Tammy Abraham je postigao samo dva gola u posljednjih šest utakmica, ali bi se trebao vratiti u formu u ovom derbiju. Slično kao i Spursi, Chelsea se može pouzdati u svoj vezni red sa Pulišićem i Mountom koji su u dobroj formi.

Budući da bi ovo trebao biti jedan težak i tvrd susret, pobjeda bi mogla otići u bilo kojem smjeru. No, ako je gledati statistički, prednost dajem domaćinima, koji su u mnogo boljoj formi u ovom trenutku, no uz pobjedu domaćina očekujem da će i oba tima postići gol. Sretno!

IVknOlR.jpg

(Koeficijenti 19.12. u 18:09 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Juventus - Lazio BTTS (1.82) 1xbet

Ako kartoni izađu za ovu utakmicu, ne bi bilo loše odigrati ih, naravno ako je razumna granica. Očekujem vatromet kada se Juventus i Lazio sastanu u finalu Superkupa Italije. Juve je pobijedio Milana u ovom kupu 2018. godine, te će biti željni obrane ovog trofeja. Ekipa Maurizio Sarrija se u posljednje vrijeme muči sa formom, dok je to bio problem veći dio prve polovine sezone, ali su uprkos svemu tome i dalje glavni favoriti za podizanje titule kako u Seriji A, tako i u ovom finalu. Cristiano Ronaldo je postigao dva gola u pobjedi od 3-1 nad Udineseom i on će biti čovjek kojeg treba pratiti u ovom susretu. Vjerujem da bi mogao ponovo postići gol, no otom potom.

Inzaghijeva ekipa će se vjerojatno držati napadačkog stila igre, dok se isto očekuje i od Juventusa, te stoga vjerujem da je odlična oklada igrati na to da će oba tima dati gol u ovom susretu. Kada su se sastajali u Superkupu 2017. godine, Lazio je pobijedio Juventusa sa 3-2 na Olimpico stadionu. Lazio ih je pobijedio i nedavno u Seriji A. Sretno!

i2LReKt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Premier liga

Watford - Manchester Utd (15:00) bet365
Sudac: Lee Mason (3.43)
Prosjek ekipe 1: 2.12
Prosjek ekipe 2: 2.06
rHEdho8.png

Tottenham - Chelsea (17:30) bet365
Sudac: Anthony Taylor (4.86)
Prosjek ekipe 1: 2.06
Prosjek ekipe 2: 1.59
xxbbc5b.png

Primera

Leganes - Espanyol (12:00) bet365
Sudac: Javier Alberola Rojas (2.89)
Prosjek ekipe 1: 2.94
Prosjek ekipe 2: 2.24
3Q878qy.png

Osasuna - Real Sociedad (14:00) bet365
Sudac: David Medié Jiménez (5.63)
Prosjek ekipe 1: 2.82
Prosjek ekipe 2: 1.88
rvp21FA.png

Betis - Atl. Madrid (16:00) bet365
Sudac: Javier Estrada Fernández (6.11)
Prosjek ekipe 1: 2.71
Prosjek ekipe 2: 2.53
0bzY15a.png

Levante - Celta Vigo (18:30) bet365
Sudac: Eduardo Prieto Iglesias (4.13)
Prosjek ekipe 1: 2.35
Prosjek ekipe 2: 2.41
fGqv55E.png

Real Madrid - Ath. Bilbao (21:00) bet365
Sudac: Adrián Cordero Vega (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.18 
Prosjek ekipe 2: 2.24
s1Ix9St.png

Serie A

Atalanta - AC Milan (12:30) bet365
Sudac: Federico La Penna (4.44)
Prosjek ekipe 1: 2.13
Prosjek ekipe 2: 3.19
ySNxG9Q.png

Lecce - Bologna (15:00) bet365
Sudac: Rosario Abisso (5.88)
Prosjek ekipe 1: 3.13
Prosjek ekipe 2: 3.44
YyzR0zc.png

Parma - Brescia (15:00) bet365
Sudac: Francesco Fourneau (-)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.50
6f9Ooy2.png

Sassuolo - Napoli (20:45) bet365
Sudac: Daniele Chiffi (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.81
Prosjek ekipe 2: 2.31
WsDUrtb.png

Bundesliga

F. Dusseldorf - Union Berlin (15:30) bet365
Sudac: Benjamin Cortus (3.50)
Prosjek ekipe 1: 2.64
Prosjek ekipe 2: 1.93
jKNnavh.png

Paderborn - E. Frankfurt (18:00) bet365
Sudac: Markus Schmidt (3.80)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.14
VW5RSFE.png

(Koeficijenti 21.12. u 15:54 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

prije 21 sati, IzudinB said:

Tottenham - Chelsea (17:30) bet365 online kladionica">bet365
Sudac: Anthony Taylor (4.86)
Prosjek ekipe 1: 2.06
Prosjek ekipe 2: 1.59
xxbbc5b.png

Veliki londonski derbi se igra u nedelju. Čini mi se kao odlična utakmica za kartone, s obzirom da sudi najrigorozniji sudac u Engleskoj. Veliki su ulozi u ovom susretu, pogotovo jer se ova dva tima nalaze samo tri boda razlike jedan od drugog.

Chelsea je na četvrtoj poziciji i u ovom trenutku su užasnoj formi. Izgubili su četiri od posljednjih pet utakmica u ligi, dok Tottenham ulazi u ovaj susret u odličnoj formi, nakon što ih je preuzeo bivši trener Chelsea, Jose Mourinho.

Činjenica da Mourinho vodi Tottenham protiv Chelseaja daje još veći značaj utakmici, te vjerujem da će igrači obje ekipe biti spremni da ostave srce na terenu. Ovo je bukvalno borba za četvrtu poziciju, te mislim da je ova granica od 4.5 zaista primamljiva.

Međutim, za one koji nisu sigurni i ne žele rizikovati na ovu granicu, bet365 kladionica nam daje kliznu granicu, te je koeficijent na više od 3 kartona na utakmici (1.40) poprilično solidan. Tottenham ove sezone dobija nešto više kartona od Chelseaja, ali borba za to četvrto mjesto, te prisutnost Mourinha bi trebala povećati tenzije.

Na unibet kladionici također ima klizna granica, ali koeficijent na više od 3.5 kartona je samo 1.30. Po meni je bolje odigrati ovu okladu u bet365 kladionici jer imamo veći koeficijent na isti broj kartona. Nije mnogo veći, ali je bitno da je veći, pa ukoliko imate račun tamo preporučujem da tamo i odigrate. Sretno!

3rKDgce.jpg

bALPiDP.jpg

DIREKTAN LINK ZA UPLATU

Link to comment
Share on other sites

Juventus vs Lazio Supercup Juventus osvaja trofej kvota 1,55

 

Da nije nedelja, i da imam malo vise vremena, i da me ne mrzi da pisem analize, i da ne zelim da gledam Tottenham vs Chelsea, Armani vs Trento, Sassari vs Virtus, Aba Ligu... mozda bih i napisao ozbiljnu analizu. Ovako, predlog za kladjenje je ozbiljan, a analiza mlitava, povrsna i skoro pa pocetnicka.

Utakmice Supercupa u svim zemljama su “udri-qurac” od utakmica. Drugim recima, samo su teret klubovima igracima i trenerima. Jedini kome trebaju ovakve utakmice su kladionice i oni lopovi iz Uefe. Kladionicama je bilo kakva utakmica dobrodosla jer ce uvek biti ovaca za kladjenje, a svi znamo cemu sluze ovce. Lopovima iz Uefe ovakve utakmice dobro dodju jer tamo u Uefi niko nije gadljiv na novac.

Pametni, a to znaci i bogati klubovi, su problem Supercupa resili veeeeeoma pametno. Uostalom gde ste videli glupe bogatase? Bogati su bogati jer su pametni, a siromasni su siromasni jer su stoka. Dakle, bogate zemlje utakmice Supercupa koriste da postanu jos bogatiji, pa ih igraju u inostranstvu najcesce medju arapima, azijatima i ostalom bagrom. Zabari su svoje Supercoppe igrali u Cini, Qataru, Saudijskoj Arabiji, Libiji, Usa... i to ne bez razloga. Kada vec moraju da se muce igrajuci fudbal, i da uloze napor da trce 90 minuta, barem da uzmu novac za taj napor. Stadioni u tim vukojebinama su rasprodati mesecima unapred, zarada po klubovima se meri milionima, tu su i reklame, mada, na kraju mislim da jedino fudbaleri nisu zadovoljni. Naime, u svim tim klozetima od drzava, prostitucija ne postoji. Ako i postoji nesto “na crno”, verovatno bi vam to bio poslednji snosaj u zivotu, jer svi ti arapi, kinezi ne dozvoljavaju ni slobodan internet, a kamoli (placeni) snosaj.

Posto je nedelja, da ponovim, mrzi me da pisem o Juventusu i Laziju detaljno. Lazio ih je razbio u Rimu pre nekoliko dana, u prvenstvenom mecu, trenutno igraju kao dopingovani, mnogi kazu uz Atalantu najlepsi fudbal. Ja kazem da to kazu samo budale, zato sam i manjina. Lazio igra lepo, ali u Ligu Prvaka idu Juventusi, Rome, Napoli, Interi, Atalante... i to godinama. Juventus je ...Juventus i to je moja analiza.

Posto je nedelja, da ne trosim mozak na kartone, kornere, golove, konacne ishode....za kladjenje uzimam trofej osvaja Juventus. U tom klubu je najveca sramota igrati lep fudbal. Takve teraju iz kluba. Vazno je pobediti, pa da se ide kuci, a za utiske imate Arsenale, Napolije, Dortmunde, Ajaxe i ostala govna. Kakvu stetu cini trener napadacki orijentisan mozete videti najbolje na primeru Juventusa. Prvi put u zadnjih osam godina, Juventus nije vec prvak Italije. Prvi put u zadnjih osam godina, kladionice dozvoljavaju igru antepost na prvaka Italije. Prvi put u zadnjih osam godina engleske kladionice jos ne isplacuju kladionicarima koji su igrali na Juventus kao pobednika Serije A. Prvi put u zadnjih osam godina nisam uplatio antepost na Juve. I sve ovo samo zbog jedne stvari. Zbog napadacki orijentisanog trenera.

Rezon da se kladim da Juve osvaja Supercup; Juventus osim sto ima najvise titula nacionalnog prvenstva, ima i najvise osvojenih Superkupa Italije. Ne igraju lepo, sto najvise volim kod njih. Igraju samo da pobede. Imaju dve ekipe u rosteru, od kojih bilo koju da sastave bila bi prvak. Odbrana je uvek bila zastitni znak Juventusa, jedan od retkih klubova koji napadace teraju u tri p#+*icke materine. Dok se nije vratio Bonucci iz Milana njihova odbrana je bila najbolja na svetu, a onda se on vratio, dosao je i Sarri, koji misli da moze da se igra istovremeno sa Ronaldom, Dybalom i Higuainom, i rezultati se vide. Bozic je pred vratima, a Juventus nije jos prvak Italije. Sto je jos gore, imaju isti broj bodova sa Interom. I dok je sa Allegrijem prva opcija u napadu bio Mandzukic, kod Sarrija Mandzukic ne mase ni peskirima na klupi. Dok je kod Allegrija bio treci najplaceniji igrac u klubu, kod ovog majmuna nije igrao ni minut. Rezultate imate prilike da vidite.

Moguci rizik da propadnem; samo jedan rizik postoji, i zove se trener.

Finale se igra u Saudijskoj Arabiji, i za pobednike nakon utakmice nema bordela. I dok u Holandiji bordeli postoje hiljadu godina, arapi u centru Abu Dhabija eskort damama odsecaju delove tela kao primer odmazde za jeres.

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Chelsea // Pobjeda Tottenhama u bilo kojem poluvremenu bet365 288sb - 1,66

Danas u Londonu u gradskom derbiju igraju Tottenham i Chelsea. Domacin bez Llorisa danas i Lamele te Daviesa,a li i bez njih se moze. Tottenham je favorit u ovom mecu te mislim da moze pobjediti ili prvo poluvrijeme meca ili kraj meca.Tottenham je u formi, dobili su Wolvee zadnje kolo sa 1-2 te Barnley 5-0 te ovo sve govori da su u dobroj formi.

Chelsea ipak igra nesto slabije,porazeni su od Bournemoutha 0-1 te od Evertna 3-1,jasno je da ne ide bas goste,te bi danas ipak Tottenham mogao da pokaze zavidan nivo igre i ovoji 3 boda, posebno što ourinho voli igrati protiv Chelseaja. Kvota je odlična i ja ću ovo odigrati.

Juventus - Lazio // Oba tima daju gol bet365 288sb - 1,66

U Rijadu se igra  finale Super kupa izmedju Juveta i Lacija. Jasno je da ce ovo biti otvoren mec, te je vrlo moguce da ce oba tima dati gol i da ce biti barem 3 gola na mecu. Juve je u seriji tipova Oba tima daju gol te je zadnja 4/5 susreta tako igrao, te je jasno da bi i danas mogao tako da odigra. Lacio isto igra otvoreno, te je isto u seriji utakmica gdje obje ekipe postižu pogodak. Zadnji h2h omjer mecevi su igrani 3-1 2-1 te samim tim danas su velike sanse da se nešto slično ponovi jer ipak finale je kupa bice brz mec i dosta golova,t e ce obe strane imati motiv da pobjede.

Sassuolo - Napoli // Over 9 kornera bet365 288sb - 1,66

Sassuolo i Napoli večeras igraju posljednju utakmicu u Italijanskoj Serie A s obzirom da će poslije ovog kola kod njih uslijediti pauza,tako da ćemo 15-tak dana biti bez utakmice iz ove lige. Ja sam ovdje odigrao više od 9 kornera što mislim da ne bi trebalo biti nikakav problem s obzirom da je Napoliju mnogo važno da ovdje pokuša doći do pobjede. S toga očekujem da ćemo imati veliki broj napada sa njihove strane te i dosta kornera. Ovaj tim nema pobjedu još od utakmice sa Veronom sredinom desetog mjeseca, tako da im je zaista vrijeme da jednom odigraju bolje i dođu do pobjede.

Napoli nije bio dobar sa kornerima dok je Anceloti bio na klupi,ali siguran sam da će se igra sa Gatuzom sigurno promjeniti što bi trebalo donijeti dosta kornera više u prosjeku sa njihove strane. Sassuolo je u prethodne 4 utakmice bez poraza, a ovaj tim je za kornere zaista dosta dobar. U prošloj utakmici su ostali na samo 8 na gostovanju Breši,ali znamo da Breša igra dosta čudne utakmice,tako da manji broj kornera na njihovim utakmicama i nije neko veliko iznenađenje.Prošle sezone imali smo samo 8 kornera na ovom stadionu između ova dva tima,ali ove sezone očekujem najmanje 2 kornera više u odnosu na tu pomenutu utakmicu.

image.png.4fee47c7aa05d8b619fc94fb1935769a.png

Link to comment
Share on other sites

15:00h Lecce - Bologna 

Direktan sudar dvije ekipe koje ne igraju baš najbolje ove sezone, nalaze se u blizini opasne zone. Utakmica u kojoj ce sigurno obje ekipe ici po 3 boda. Ono što je bitno za ovu utakmicu jeste što su Bologna i Lecce dvije ekipe koje igraju jako agresivno ove sezone. Nalaze se među TOP 4 ekipe s najviše kartona. Utakmicu sudi Rosario Abisso koji je ove sezone u 8 utakmica u Seriji A pokazao 47 žutih i 1 crveni karton.

lecce.PNG

kartoni.PNG

kartoni 2.PNG

WIN

Link to comment
Share on other sites

prije 21 sati, IzudinB said:

Lecce - Bologna (15:00) bet365 online kladionica" rel="">bet365
Sudac: Rosario Abisso (5.88)
Prosjek ekipe 1: 3.13
Prosjek ekipe 2: 3.44
YyzR0zc.png

Nisam stigao ranije pisati, utakmica počinje za sat i pol, ako neko stigne može ispratiti. Super utakmica za kartone, dva tima koja u Seriji A dobivaju najviše žutih kartona, čak nešto više od 3 po utakmici. Ovo su ujedno i dva tima koja su dobila po dva crvena kartona ove sezone do sada. 

To je dobra stvar jer bet365 kladionica rauna crveni kao dva žuta te nemaju manipulativnih troškova što već sigurno znate. Nemam što mnogo pametovati, kolega @edin je rekao sve što se treba reći i vjerujem da je sudac također odličan, jer daje skoro po šest kartona po utakmici iznad možete vidjeti njegovu statistiku.

U svakom slučaju ova granica od 5.5 sigurno nije velika, dok se ova dva tima također bore sa formom te se nalaze na donjem dijelu tabele, tako da očekujem nešto grublju igru te over ove granice. Sretno tko isprati.

 

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Chelsea DNB Tottenham (1.72) bet365

Chelsea je veći dio sezone igrao na krajnjim limitima ove ekipe (u jednom trenutku su bili ispred Cityja na tabeli) i za očekivati je bilo pad forme, te su u posljednjih 5 utakmica doživjeli čak 4 poraza, a posljednji su pretrpjeli na svom terenu protiv Bournemoutha. Tottenham je dolaskom Mourinha definitivno dobio neku novu energiju, u pet utakmica su ostvarili četiri pobjede (jedini poraz su doživjeli protiv Uniteda). Mourinho sigurno dobro poznaje svoj bivši tim, uz prednost domaćeg terena i zamaha koji su uhvatili u posljednje vrijeme, mislim da su Spursi mnogo bliže osvajanju sva tri boda.

Link to comment
Share on other sites

Real Madrid - Athletic Bilbao / pobjeda Reala i Benzema postiže gol (1.90) bet365

Bilbao tradicionalno loše prolazi na Santiago Bernabeu, pošto su poraženi na 14 od prethodnih 15 gostovanja u glavnom gradu Španije, a generalno su tipična domaćinska ekipa pošto mnogo bolje igraju na svom terenu, dok na gostovanjima ove sezone imaju 'mršav' učinak (1 4 3). Realu je neophodna pobjeda kako bi zadržali korak sa Barcom, a nakon dva vezana remija u La Ligi svakako imaju motiv da 2019. zaključe pobjedom i ostanu u trci za titulu, nakon remija u El Clasicu i jučerašnje pobjede Barce.

Karim Benzema je u golgeterskoj formi ove sezone, a Athletic Bilbao je uz Granadu tim protiv kojeg je postigao najviše golova u La Ligi - ukupno 11 u 16 utakmica. U prethodnih 9 utakmica na 6 je bio strijelac, a ove sezone nije bio čest slučaj da veže dvije utakmice bez pogotka a sa jednim golom bi se izjednačio sa Messijem na vrhu liste strijelaca i vjerujem da će večeras barem jednom pronaći put do mreže.

Link to comment
Share on other sites

Sudar dvije ekipe koje traže formu i priključak gornjem dijelu tabele.  Sassuolo je ove sezone igrao 8 utakmica kući u prvenstvu i svih 8 je otišlo u over 2.5 gola. Trenutno su u nešto boljoj formi od Napolia. Očekujem da obje ekipe idu od početka na 3 boda i vrlo zanimljivu utakmicu sa dosta golova i kornera.. 

napoli.PNG

EDIT: Uzbudljiva utakmica sa mnogo prilika, ali kao za inat lopta neće u gol.

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use