Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 6.11.2019.

IzudinB

Recommended Posts

18:55 CET - Munich (Allianz-Arena)
FC Bayern München (GER) - Olympiakós FC (GRE) | Group B
Referee: Paweł Raczkowski (POL)
hb6y2VZ.png

18:55 CET - Moscow (RZhD Arena)
FC Lokomotiv Moskva (RUS) - Juventus FC (ITA) | Group D
Referee: Ruddy Buquet (FRA)
8tmqSFI.png

21:00 CET - Madrid (Estadio Santiago Bernabéu)
Real Madrid CF (ESP) - Galatasaray (TUR) | Group A
Referee: Felix Zwayer (GER)
iqwv5pr.png

21:00 CET - Paris (Parc des Princes)
Paris Saint-Germain FC (FRA) - Club Brugge KV (BEL) | Group A
Referee: Robert Madden (SCO)
t3PULhh.png

21:00 CET - Belgrade (Stadion Rajko Mitić)
FK Crvena zvezda (SRB) - Tottenham Hotspur FC (ENG) | Group B
Referee: Carlos Del Cerro Grande (ESP)
Yi6pzrM.png

21:00 CET - Milan (Stadio Giuseppe Meazza)
Atalanta BC (ITA) - Manchester City FC (ENG) | Group C
Referee: Aliaksiej Kuĺbakoŭ (BLR)
3zvwHQm.png

21:00 CET - Zagreb (Stadion Maksimir)
GNK Dinamo (CRO) - FC Shakhtar Donetsk (UKR) | Group C
Referee: Felix Brych (GER)
yzfUmyB.png

21:00 CET - Leverkusen (BayArena)
Bayer 04 Leverkusen (GER) - Club Atlético de Madrid (ESP) | Group D
Referee: Damir Skomina (SVN)
ZRaU7hU.png

(Koeficijenti 6.11. u 00:25 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Crvena Zvezda - Totttenham 2 (1.73) 1xbet

Sa navijačke strane naravno da priželjkujem scenario sličan onome protiv Liverpoola, ali nepristrasno, objektivno gledano, Tottenham je ovdje ipak favorit, i dosta iznad Zvezde po kriterijumu igračkog kvaliteta. Govorimo o finalisti Lige prvaka, timu koji je na putu do Madrida eliminisao Dortmund, Manchester City i Ajax, gotovo nepromijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, i mislim da ova njihova rezultatska kriza ne bi trebalo da zavara, zbog čega je i koeficijent viši od realnog.

U prvoj utakmici u Londonu (5:0) Tottenham je demonstrirao surovu nadmoć, naročito Son i Kane, i crveno-bijeli apsolutno nisu imali nikakve šanse u tom duelu. Ove utakmice zapravo Zvezdi ne dolaze u najboljem trenutku, što bi se možda moglo zaključiti na osnovu trenutne forme Spursa, već sasvim naprotiv - Pochettino i njegovi izabranici moraju da se "vade" upravo u ovim utakmicama protiv Zvezde, te ne smiju ni da pomisle na opuštanje i eventualni kiks.

Činjenica je da je Zvezda bila poprilično tvrd orah na Marakani prošle sezone (0:0 Napoli, 2:0 Liverpool), pa čak i u duelu protiv PSG-a (1:4) u kojem se francuski prvak namučio više nego što rezultat to govori. Ove sezone savladana je Suduva (2:1), Helsinki (2:0), uz remije protiv Kopenhagena (1:1) i Young Boysa (1:1). Crveno-bijeli suvereno drže prvo mjesto u domaćem prvenstvu, ali tamo nemaju dostojnog konkurenta i nastupi u Ligi prvaka su jedna sasvim druga dimenzija, gdje je sve neuporedivo brže i gdje se i najmanja greška skupo kažnjava, što su izabranici Vladana Milojevića osjetili na svojoj koži i u Minhenu i u Londonu. Savladan je Olympiacos (3:1) nakon preokreta i isključenja igrača gostiju na početku drugog poluvremena. Grci su rival po mjeri i sa njima će Zvezda voditi borbu za treće mjesto u grupi, koje vodi u 1/16 finala Lige Europe.

Nakon prvaka Europe, navijači naravno priželjkuju i skalp viceprvaka, za razliku od duela sa Olympiacosom tribine bi trebalo da budu ispunjene skoro do posljednjeg mjesta, mada je i to upitno zbog astronomskih cijena ulaznica za ovdašnje uslove, i svakako je pitanje kakav će biti profil te publike, a po mojoj procjeni, to će se odraziti i na sveukupnu atmosferu.

Što se tiče Tottenhama, jasno je da su rezultati u Premier ligi ispod svakog nivoa, juče su remizirali protiv Evertona i više od mjesec dana su bez pobjede u prvenstvu, a nakon remija protiv Olympiacosa u Grčoj i debakla od Bayerna na svom terenu, ovu utakmicu moraju da shvate maksimalno ozbiljno. Svjesni su šta se dogodilo Liverpoolu prošle sezone i to im je dodatni razlog za oprez, a na kraju krajeva, mislim da će prekosutra na Marakani u svakom slučaju odnijeti sva tri boda.

OVO VIŠE NIJE IZNENAĐENJE: BJELICA PONAVLJA EKSPERIMENT KOJI JE BIO PUN POGODAK U LIGI PRVAKA? Pogledajte vjerojatni sustav i prvih 11 za Šahtar

Theophile se vraća, vjerujem da Dilaver i Ademi mogu biti na raspolaganju, Gavranović je najupitniji, ali kao i uvijek, igrat će samo najspremniji - kazao je Bjelica, kojem je novi na popisu ozlijeđenih Damian Kadzior, koji je u subotu ozlijedio stopalo

Sedam vjerojatnih startera protiv Šahtara u srijedu (Maksimir, 21.00) suprotstavio je Nenad Bjelica zaprešićkom Interu, dobio potpunu kontrolu utakmice, gosti su bili bez prilike i udarca na Livakovićeva vrata, krajnji je rezultat mogao i trebao biti veći od 1-0.

No dobro, ako je Dinamo hrvatski City, može se i njemu dogoditi da ne pobjeđuje uvijek s nekoliko pogodaka razlike...

Trener “modrih” zamijenio je trojicu igrača: Danija Olma u 71., Mislava Oršića u 79. i Brunu Petkovića u 86. minuti, njih trojica glavni su ofenzivni aduti za uzvratni sraz s ukrajinskim prvakom. U subotu nisu nastupili Theophile-Catherine zbog tri javne opomene, Ademi zbog liječenja stopala te lakše ozlijeđeni Dilaver, koji je bio na klupi, kao i Nikola Moro, koji je dobio odmor. Izvan zapisnika bio je Mario Gavranović, jedan od junaka nadmetanja u Harkivu (lažnim kretanjem zaslužan za 1-1, iznudio kazneni udarac za 1-2), koji je protiv Opatije ozlijedio aduktor.

dinamo%20sastav
Reuters / SN

Od prošle nedjelje i derbija s Osijekom zbog gležnja je izvan stroja Amer Gojak. U nedjelju je, pak, na terapije (stopalo) morao Kadzior...

- Vidjet ćemo hoće li se svi i koliko oporaviti, četiri dana imamo do utakmice. Theophile se vraća, vjerujem da Dilaver i Ademi mogu biti na raspolaganju, Gavranović je najupitniji, ali kao i uvijek, igrat će samo najspremniji – kazao je Bjelica, koji će po svemu sudeći Šahtaru ponovno suprotstaviti postavu s trojicom stopera, vidjet ćemo hoće li formacija biti 3-4-2-1, 3-4-1-2 ili klasičnih 3-5-2.

Moguće je i da jedina promjena u početnih 11 bude Petković umjesto Gavranovića.

dinamo%20%C5%A1ahtar%20postave%20jutarnj
Foto: Jutarnji list

Što se, pak, Šahtara tiče, vodeća momčad ukrajinske Premijer lige u subotu je protutnjala Lvivom i sa 3-0 protiv Karpatija zadržala deset bodovnu prednost na ljestvici. Strijelci su bili Borjačuk, Kovaljenko i Tete, a trener “rudara” Luis Castro također je morao rotirati zbog ozljeda. No, za Zagreb bi u prvih 11 mogli ostati ofenzivni Dodo na desnom beku (strijelac za 2-2 u Harkivu), gruzijski stoper Hočolava te Solomon (strijelac za pobjedu nad Atalantom u Milanu) na lijevom krilu umjesto Konopljanke...

- Šahtar će se doći nadigravati, pokušati dobiti utakmicu. Mi također uvijek idemo na tri boda, jer ne znamo drugačije. Svjesni smo da bi nam pobjeda osigurala treće mjesto, s velikim šansama da na kraju budemo drugi u skupini – istaknuo je Bjelica, naglasivši da će ambijent na maksimirskim tribinama biti potpuno drugačiji nego kišnog subotnjeg popodneva protiv Zaprešićana.

Od ulaznica je ionako ostao samo sjever gore, a u dogovoru s policijom moguće je da se za pristalice “plavih” pusti u prodaju i cijela južna tribina. No, o tom potom...

Dinamo je protiv Intera napokon predstavio Joška Gvardiola (17), najmlađeg nogometaša u plavoj svlačionici, koji još od ljetnih priprema trenira s prvom momčadi, a igra za drugu, juniorsku u Uefinoj Ligi mladih i U-23 u Premier League International Cupu.

Mladi stoper ne samo da je odigrao “vrhunskih 90 minuta”, kako je kazao trener Nenad Bjelica, nego je zabio i gol za pobjedu 1:0 vodeće momčadi hrvatskog prvenstva.

- Presretan sam, ovo mi je tek drugi nastup, a prvi za Dinamo u početnoj postavi. Moram reći kako su mi suigrači jako pomogli, govorili mi što i kako trebam raditi, pomagali mi svih 90 minuta. Evo, zabio sam i prvijenac, to sam mogao samo sanjati - rekao je Gvardiol koji je postao i šesti najmlađi igrač (poslije Alena Halilovića, Matea Kovačića, Nike Kranjčara, Ante Ćorića i Tina Jedvaja) koji je zabio za Dinamo u Prvoj HNL. U subotu je navršio 17 godina i 283 dana.

- Nisam znao za taj podatak, sve su to odlični igrači, a zbog ovoga se sada još ljepše osjećam. Da, moram priznati bilo je i treme prije utakmice, ali kako kroz igru je onda brzo nestala. Moj gol? Uh, osjetio sam olakšanje, znao sam da se suparnik onda mora otvoriti, a da će tako nama onda biti još lakše. Mogao sam i u prvom dijelu zabiti, ali tu mi je golman dobro obranio pokušaj glavom. Srećom, iskupio sam se...

Naravno da je mladi stoper bio i igrač utakmice, a pohvalio ga je i trener Bjelica, ali ne samo njega:

- Najviše sam zadovoljan s Đirom i Gvardiolom, vrhunsku su utakmicu odigrali. Oni su definitivno Dinamova budućnost, ali ne samo oni.- Zahvaljujem se treneru na prilici, nadam se da sam ju iskoristio. Sve je u redu sa mnom, dobio sam i puno  udaraca, ali to je moj stil igre. Volim takav nogomet, volim i dati i dobiti batina. Zadovoljan sam svojom predstavom, znam da uvijek može bolje, ali za cijelu momčad je ovo bila jako važna pobjeda. Sada stiže Šahtar, vjerujem da smo novom pobjedom dodatno podigli samopouzdanje u svlačionici - rekao je Đira, kojem je to bila druga utakmica s punom minutažom u Dinamu, prvu je odigrao u prvom ovosezonskom srazu s Interom u Zaprešiću (pobjeda “modrih” 2-1)

Ove subote je u 86. minuti debitirao centarfor Leon Šipoš (19), u srijedu u Kupu protiv Opatije svih 90 minuta odigrao je stoper Josip Šutalo (19), prije njih Roko Baturina (19), a Antonio Marin (18) još 19. svibnja 2018., u prvoj Bjeličinoj utakmici na klupi “modrih”.

- Bartul Franjić će biti jedan od sljedećih koji će dobiti minutažu, za budućnost Dinama ne treba brinuti – naglasio je Bjelica.

NENAD BJELICA IZNENADIO NAJAVOM VELIKE BITKE ZA EUROPSKO PROLJEĆE NA MAKSIMIRU 'Uopće tako ne razmišljamo, za mene je u srijedu favorit - Šahtar!'

Zadovoljan je Nenad Bjelica kako se odvija situacija između dviju utakmica sa Šahtarom. Njegova momčad upisala je tri pobjede (Osijek, Opatija, Inter), koje nisu bile rezultatski uvjerljive, ali su donijele željeni učinak.

- Možda rezultatski to ne djeluje uvjerljivo, međutim, zadovoljan sam ozbiljnošću igrača u tim susretima, pristup je bio pravi, a svaka pobjeda momčadi daje dodatno samopouzdanje. Jesam, uoči utakmice sa Šahtarom sam optimist, situacija je dobra, prema očekivanjima - rekao nam je jučer Bjelica, između brojnih obveza koja su ga čekale u pripremi ove važne utakmice, dvoboj sa Šahtarom po mnogima je ključ Dinamova daljnjeg europskog puta ove sezone.

Gledamo sebe

A taj Šahtar je nakon remija s Modrima u manjoj rezultatskoj stagnaciji, ispao je iz Kupa od kijevskog Dynama, odigrao 0:0 s Oleksandrijom u prvenstvu, da bi ovog vikenda ipak dobio Karpate 3:0. Može li to išta značiti uoči zagrebačkog dvoboja?

- Ma ne, nećemo se voditi za time da su oni pali u formi ili su u nekom rezultatskom padu. Izgubili su od Dynama u Kupu, to je utakmica koju uvijek možeš izgubiti, to je veliki rivalitet i utakmice u kojima nema favorita. A što se tiče remija u prvenstvu, to je također normalno. Pa, imao je Šahtar prije toga 11 pobjeda, mora doći i neki remi, prednost je velika i nema nekih većih posljedica. Zato na to previše i ne obraćamo pažnju.

Opet, neće biti Konopljanke, koji je zabio u Harkivu, bit će to hendikep za Ukrajince?

- Uvijek više gledamo sebe, da mi budemo pravi, a ne kakvi će biti suparnici i ne treba o tome previše razmišljati. Oni igrači koji su na terenu, oni odlučuju i oni ne razmišljaju previše o tome tko je tamo, a tko nije. Sigurno je Šahtar i dalje vrlo jaka momčad, po tom se pitanju nije ništa promijenilo u odnosu na prvu utakmicu.

Ni to što se igra u Maksimiru, koji će biti pun, a koji je postao jaka Dinamova utvrda. Čak 31 utakmicu bez poraza ovdje, a ove sezone tek dva primljena pogotka, od Gorice i Ferencvarosa! Znači, nije slučajno, kemija Maksimira i Dinama definitivno postoji?

- Naravno. Ipak je to naš, domaći stadion, ipak je drugačiji dojam. Pogotovo kad su pune tribine, kad te nosi 30 tisuća ljudi, to je strašan vjetar u leđa. I nisu slučajni svi ti naši rezultati, nijednom protivniku ovdje nije lako. Čak i kad su tribine prazne, kao u HNL-u, mi igramo dobro i pobjeđujemo. Kažem, možda ti rezultati od 1:0 u zadnje vrijeme ne djeluju tako uvjerljivo, ali sve te momčadi nama nisu napravile puno problema u napadačkom dijelu, nisu nam stvorile puno prilika, tek poneku šansu ili polupriliku. Vidjeli ste i kako su ozbiljno dečki istrčali na travnjak u tim utakmicama, to je Maksimir.

Zbog svega toga stvara se i velika euforija u javnosti kao da je Dinamo favorit nakon Harkiva, kako se pobjeda podrazumijeva.

- Uopće tako ne razmišljamo, za mene su izgledi za pobjedu i dalje 50:50, čak bih rekao da je Šahtar i mali favorit.

Vrući krumpir

Znači, u Dinamu su odlučili ‘vrući krumpir’ favorita gurnuti u njedra Ukrajincima, bez obzira na sve to odlične partije na svom stadionu koje su odigrali u Europi. Kad bi uspoređivao Šahtar s nekom momčadi i ovu utakmicu s nekom od prijašnjih, na koga ga Šahtar podsjeća?

- Na Benficu! Sličan je Šahtar Benfici i u nekim segmentima igre, ti omaleni, brzi igrači...

Znači, ta utakmica može poslužiti u pripremi Šahtara?

- Ne samo ta utakmica, odigrali smo već 12, 13 utakmica u Maksimiru u Europi, sve su nam te utakmice veliko iskustvo, iz svih smo nešto naučili. Ne samo domaće i gostujuće utakmice su iskustvo, sigurno smo sad puno bolji nego prije dvoboja s Hapoelom u ljeto 2018, otada smo puno napredovali.

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/liga-prvaka/nenad-bjelica-iznenadio-najavom-velike-bitke-za-europsko-proljece-na-maksimiru-uopce-tako-ne-razmisljamo-za-mene-je-u-srijedu-favorit-sahtar/9575357/

Šahtar na Maksimir stiže u problemima

DINAMO u srijedu od 21 sat na Maksimiru dočekuje Šahtar u utakmici 4. kola Lige prvaka.

Dinamo nakon prva tri kola u skupini C Lige prvaka ima četiri boda, isto kao Šahtar koji ima slabiju gol-razliku, i upravo bi utakmica na Maksimiru mogla odlučiti tko će zajedno s Manchester Cityjem proći u osminu finala.

Iz Ukrajine stiže vijest da protiv Dinama neće zaigrati Jevhen Konopljanka, nogometaš koji je u prvom susretu protiv hrvatskog prvaka (2:2) zabio gol. 

Nije to jedini problem za ukrajinskog prvaka. Umjesto Konopljanke, bivšeg igrača Seville i Šahtara, trebao je zaigrati 20-godišnji Manor Solomon, ali se i on ozlijedio. To znači da će priliku dobiti Tete, tek treća opcija na lijevom krilu kod trenera Luisa Castra.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/sahtar-na-maksimir-stize-u-problemima/2129517.aspx

Dinamo Zagreb - Shakhtar | Pobjeda Dinama + više od 3 kartona (3.08) bet365

Ovo je ogromna utakmica za Dinamo Zagreb, gdje će tražiti pobjedu koja će ih pomaknuti nekoliko centimetara prema osmini finala. Oni su izjednačeni i imaju isto (4) bodova kao i Shakhtar, dok je prvo mjesto rezervirano od strane Manchester Cityja. Dinamo Zagreb je nekada bio momčad kojoj su se podsmijavali u Ligi prvaka. Prije ove sezone izgubili su ukupno 28 od 39 utakmica u ovom natjecanju. Međutim, to više nije slučaj, jer su stekli potrebno iskustvo tijekom godina, što im je pomoglo da postanu ugledna ekipa u Europi. Dinamo Zagreb je odigrao neriješeno (2-2) sa Shakhtarom u prvoj utakmici prošlog mjeseca. Bili su prilično dobri u tom susretu, nakon što su imali vodstvo od 1-2, ali domaćini su do kraja izjednačili.

U svakom slučaju, njihovi protivnici nisu toliko moćni, takoda Dinamo Zagreb ima dobru priliku da zapečati tu drugu poziciju sa pobjedom u ovom susretu. Domaćini ovu utakmicu čekaju u pozitivnom raspoloženju, nakon što su pobijedili u svakoj od posljednjih pet ligaških utakmica. U posljednje dvije nisu primili gola, tako da su trenutno u vrlo dobroj formi. Što se tiče nedavnih domaćih utakmica u Europi, zagrebački Dinamo je trenutno bez poraza u devet uzastopnih utakmica na Maksimiru (sedam pobjda i dva remija).

Što se tiče ozljeda, Bjelica je izjavio kako vjeruje da bi Dilaver i Ademi mogli biti na raspolaganju, dok je Gavranović najupitniji za ovaj susret. Također je naveo kako je na listu ozljeda stigao i Damian Kadzior, koji je u subotu ozlijedio stopalo. Od proše nedelje i tog derbija sa Osijekom van terena je također i Amer Gojak.

Shakhtar je prošao svoju skupinu tri puta u posljednjih šest sudjelovanja u grupnoj fazi Lige prvaka, ali njihov nedavni rekord nije baš tako sjajan. U posljednjih deset utakmica Lige prvaka uspjeli su ostvariti samo dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza. Do sada su u ovoj skupini uspjeli savladati Atalantu sa 1-2 u gostima, što je bila njihova jedina pobjeda u posljednjih 13 gostujućih utakmica u Europi (osam poraza i dva remija).

Na posljednjim europskim utakmicama Shakhtar je obično bio uključen u nekoliko postignutih golova, sa osam u posljednjih devet mečeva koji su završili sa barem tri postignuta gola. Međutim, oni u ovaj susret ulaze nakon što su u svojoj domaćoj ligi u subotu pobijedili Karpatija sa 3-0 i time su zadržali bodovnu prednost na tabeli. Što se tiče ozljeda za Shakhtar, protiv Dinama neće igrati Jevhen Konopljanka, nogometaš koji je u prvom susretu protiv Dinamo Zagreba postigao gol. Umjesto njega je trebao zaigrati bivši igrač Seville i trenutni igrač Shakhtara, Manor Solomon, ali se i on ozlijedio. To znači da priliku dobija Tete, tek treća opcija na tom lijevom krilu.

S obzirom na sve navedene činjenice u tekstu iznad, vjerujem da će Dinamo Zagreb ostvariti pobjedu u ovom susretu. Neće to biti nimalo laka utakmica za Modre na Maksimiru, te shodno tome očekujem veliki broj kartona, pogotovo jer utakmicu sudi svima poznati Felix Brych.

Možemo slobodno reći da je njega FIFA protjerala sa Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je žestoko kritiziran zbog slabo odrađenog posla u utakmici između Srbije i Švicarske. On nikada do sada nije sudio kluovima iz Hrvatske, ali jeste reprezentaciji i to šest puta, gdje Hrvatska nije poražena. U tih šest puta, Hrvatska je pobijedila tri utakmice.

Zbog toga vam preporučujem da odigrate kartone na bet365 kladionici uz pobjedu Dinama. Prije svega, prvo i najvažnije jeste da bet365 računa crveni kao dva žuta, a sa Brychom se nikada ne zna, tako da je to jedna od velikih prednosti klađenja u bet365 kladionici. Mogu to spomenuti i milion puta ako treba, jer mi je zaista mnogo puta pomogao taj crveni karton. U svakom slučaju, kombinacija se može odigrati na betbuilderu, gdje nam ukupni koeficijent pobjede Dinama plus da će na utakmici biti više od tri kartona iznosi 3.08, što ima ogromnu vrijednost.

Moguće postave

Dinamo Zagreb: Livaković, Theophile, Dilaver, Perić, Stojanović, Moro, Leovac, Ademi, Olmo, Petković, Oršić.

Shakhtar: Pjatov, Dodo, Hočolava, Matvijenko, Ismaily, Stjepanenko, Alan Patrick, Marlos, Taison, Tete, Moraes.

xblMrPh.png

V9Zt3aR.png   vWdzMPh.png

(Koeficijenti 5.10. u 18:09 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Atalanta - Manchester City // betbuilder bet365 288sb - 2,87

Atalanta je razočarala do sada, izgubili su sva tri meča i zaista teško je očekivati da mogu izboriti plasman dalje. Za to će im biti potrebne tri pobjede, kako ne bi morali ovisiti o drugim rezultatima, no to će biti iznimno teško posebno protiv Citya, koji u ovom meču praktično može osigurati plasman dalje. Ipak, mislim kako se Atalanta neće predati, jer evidentno je da vole igrati protiv jačih ekipa a da im nedostaje motiva u manjim utakmicama.

U prvom meču protiv Citya poraženi su 5:1 a ja ovdje očekujem također poraz, ali također vjerujem da Atalanta može postići barem jedan gol. Kao i obično, kombinovat ću sa betbuilderom, što mi je do sada u svakom kolu LP donosilo novac. Kvote su znale često biti preko 3,00 i mišljenja sam da je mnogo lakše pogoditi više različitih tipova na jednom meču nego na više različitih mečeva.

Dakle, pobjeda Citya ne bi trebala doći pod znak pitanja a pri tome očekujem i barem jedan pogodak Atalante, koja je pokazala da često zna napuniti mrežu protivnika. Ukoliko Atalanta postigne jedan, City će postići barem tri pogodka.

image.thumb.png.b6d27e8cee5c11d5956f98f93d3d951f.png

Real Madrid - Galatasaray | Real Madrid EH -1 (1.23) 1xbet

Sa PSG-om koji je u blistavoj formi u ovom trenutku, Realove šanse za prolazak u osminu finala kao prvoplasirana ekipa definitivno izgledaju blijedo. Ipak, računajte da će španjolski divovi imati želju da izvuku sjajnu pobjedu ovog tjedna protiv Galatasaraya, kojeg su pobijedili sa 1-0 u prvoj utakmici. Stvari nisu krenule prema planu Los Blancosa, koji se tenutno nalazi iza PSG-a u skupini A sa pet bodova manje. Njihov posljendji susretu u Europi je bio protiv Galate u gostima, gdje su golom Toni Kroosa u prvom poluvremenu uspjeli ostvariti pobjedu. Također je vrijedno napomenuti da domaćini u dosadašnjim okršajima na domaćem terenu nisu razočarali domaću publiku i trenutno su neporaženi u posljednjih šest utkamica odigranih na ovom stadionu.

S druge strane, Galtasaray je slabo krenuo u novoj sezoni u Europi. Gosti su do sada osvojili samo jedan bod i trenutno su zasluženo na dnu tabele. Turska ekipa se mučila i u turskoj ligi, gdje se nalaze na sedmoj poziciji u ovom trenutku, pet bodova iza prvoplasirane ekipe. Galatasaray je također bez pobjede u psolejdnje četiri utakmice na svim natjecanjima, dok nisu uspjeli pronaći mrežu u prethodne dvije utakmice zaredom. Očekujem laganu pobjedu Real Madrida. Sretno!

kDXwbTW.png

prije 1 minutu, IzudinB said:

Real Madrid - Galatasaray | Real Madrid EH -1 (1.23) 1xbet" rel="external nofollow">1xbet

Sa PSG-om koji je u blistavoj formi u ovom trenutku, Realove šanse za prolazak u osminu finala kao prvoplasirana ekipa definitivno izgledaju blijedo. Ipak, računajte da će španjolski divovi imati želju da izvuku sjajnu pobjedu ovog tjedna protiv Galatasaraya, kojeg su pobijedili sa 1-0 u prvoj utakmici. Stvari nisu krenule prema planu Los Blancosa, koji se tenutno nalazi iza PSG-a u skupini A sa pet bodova manje. Njihov posljendji susretu u Europi je bio protiv Galate u gostima, gdje su golom Toni Kroosa u prvom poluvremenu uspjeli ostvariti pobjedu. Također je vrijedno napomenuti da domaćini u dosadašnjim okršajima na domaćem terenu nisu razočarali domaću publiku i trenutno su neporaženi u posljednjih šest utkamica odigranih na ovom stadionu.

S druge strane, Galtasaray je slabo krenuo u novoj sezoni u Europi. Gosti su do sada osvojili samo jedan bod i trenutno su zasluženo na dnu tabele. Turska ekipa se mučila i u turskoj ligi, gdje se nalaze na sedmoj poziciji u ovom trenutku, pet bodova iza prvoplasirane ekipe. Galatasaray je također bez pobjede u psolejdnje četiri utakmice na svim natjecanjima, dok nisu uspjeli pronaći mrežu u prethodne dvije utakmice zaredom. Očekujem laganu pobjedu Real Madrida. Sretno!

kDXwbTW.png

Za Real neće nastupiti Asensio, Nacho, Bale i Rodriguez. Dok su na drugoj strani odsutni Falcao, Ozabyrakli i Akbaba.

PSG - Club Brugge 1 (1.205) 1xbet

Nemam što mnogo odugovlačiti ovdje. Sve je jasno. PSG je glavni favorit za prvo mjesto u ovoj skupini, sa Real Madridom koji se muči sa formom. Giganti iz Ligue 1 nisu pokazali nikakve znakove usporavanja, barem ne u Ligi prvaka, što je ostavilo Club Bruggea bez nade u ovom susretu. PSG je u prošlom susretu igrao protiv Dijona i izgubio u gostima sa 2-1. Vodili su golom Mbappea, ali je Dijon napravio iznenađujući preokret. Imali su dosta sreće, jer se PSG zaista namašao. Šutali su čak 20 puta na gol, dok je samo četiri išlo u okvir gola. Međutim, mislim da neće ponoviti istu grešku dva puta i zbog toga se ovdje očekuje velika pobjeda i povratak na pozitivne rezultate. S obzirom da je PSG u ovom susretu pred svojim navijačima, vjrujem da možemo računati na njihovu pobjedu. PSG je postigao čak pet golova bez odgovora protiv ovog protivnika u gostima na stadionu Jan Breydel, tako da mislim da će ovo biti nova tri lagana boda za Parižane. Kehrer, Meunier i Neymar neće nastupiti za PSG, dok na drugoj strani nema Mate, Vormera i Delija. Sretno!

IW7VlxT.png

Dinamo - Shakhtar // betbuilder bet365 288sb - 3,00

U prvoj utakmici protiv Atalante su me iznenadili, ali sam mislio da su uhvatili Atalantu na krivoj nozi i da su imali dobar dan. U drugom meču nakon hrabre i odlične partije protiv Citya sam mislio kako su Građani bez motiva ušli u meč i kako su igrali na pola snage. U trećem meču u grupi, koje je po meni bilo i najteže za Dinamo na gostovanju kod Shakhtara sam vidio da je ovaj Dinamo ekipa za velike domete. Nakon tog meča sam znao da ću igrati na njih kada budu ugostili Ukrajince, jer bi sa pobjedom u ovom meču osigurali proljeće u Evropi a milimetri bi ih dijelili od proljeća u Ligi prvaka.

Danas se očekuje pun Maksimir, vjerovatno se obara rekord posjete, očekuje se više od 30 000 gledaoca.. Euforija vlada među stanovništvom a ono što je važno je to da euforije uopšte nema među igračima. Toliko imaju samopouzdanja i toliko su svjesni da su kvalitetni da toliko ležerno ulaze u svaki meč do sada u LP. Ja mislim da je to zasluga Bjelice koji je fantastičan stručnjak, pred kojim je velika karijera. 

Mislim da će za večeras posebno pripremiti ekipu, jer je i on svjestan kako je ovo ključni meč i da sa porazom ovdje sve dobro što su napravili pada u vodu.. A i zamislite kako bi im bilo da razočaraju 30k publike.

Ali, ipak ja sam taj koji je ziheraš i koji neće riskirati, zahvaljujući bet365 kladionici odigrat ću ponovo pobjedu Dinama u bilo kojem poluvrmenu, po odličnom koeficijentu od 1,66. To kombinuje sa kornerima jer Dinamo standardno ne izvodi dosta kornera, baš kao i Shakhtar a meč je važan za jedne i drugo tako da ne očekujem toliko srljanje u napad što nam povećava šansu za manjim brojem kornera.

Važno je također napomenuti da će Shakhtar vrlo vjerovatno nastupiti bez dvojice važnih nogometaša Konplyanke i Marlosa.

image.thumb.png.7716285813d6cb1a6b0dbb501cbb6d47.png

Zvezda - Tottenham // betbuilder bet365 288sb - 3,20

Crvena zvezda se nalazi u zavidnoj rezultatskoj formi. U nacionalnom šampionatu "crveno-beli" su vezali sedmu pobedu u nizu, dok se u Ligi prvaka mogu pohvaliti trijumfom nad ekipom Olympiakosa, ekipom sa kojom je Tottenham na gostovanju remizirao 2:2.

Tottenham ove sezone ima velikih problema sa pronalaskom prave forme, a razlog tome su možda i učestale povrede najboljih igrača ekipe. Kane je više vremena proveo na tribinama nego na terenu a slična situacija je i pred ovaj meč i još je neizvjesno da li će kapiten Engleske uopšte zaigrati.

Sam nastup Sona također je pod znakom pitanja a ukoliko Koreanac nastupi pitanje je u kakvom je stanju s obzirom na to da je zbog njegovo starta Andre Gomes slomio nogu u sudaru sa Aurierom. U zadnjoj liniji također ne nedostaje problema. Verthongen također ima problema sa povredom, a umjesto njega bi mogao zaigrati Foyth.

Tottenham sa velikim problemima stiže u Beograd, gdje su sve ekipe (osim PSG-a) imale velikih problema. Lani je pao Liverpool, a ove sezone je poražen Olympiakos sa kojim je Tottenham remizirao u Grčkoj. Ja sam mišljenja kako Zvezda neće biti poražena u ovom meču. Tottenham bi uslijed problema u napadu koje ima mogao ostati uskraćen više od jednog gola, dok bi Zvezdini kontra napadi mogli biti kobni po defanzivu u kojoj Tottenham također ima ogromne probleme općenito u ovoj sezoni a posebno pred ovaj meč.

zvz.png

PORUKA NENADA BJELICE UOČI ŠAHTARA ODUŠEVIT ĆE SVE NAVIJAČE DINAMA Trener jasno dao do znaja što očekuje svojih igrača i otkrio kakve su im šanse

Bocnuo je Nenad Bjelica predstavnika medija, koji su gotovo do kraja popunili press dvoranu u Maksimiru.

- Drago mi je da vas je više nego prije utakmice s Osijekom, očito je opet neka velika, sudbonosna, povijesna utakmica, kad vas je više nego prije Osijeka. Šalim se malo... Dakle, vjerujemo da ćemo pružiti istu partiju kao protiv Atalante ovdje i protiv Šahtara u Harkivu i biti bolji od Šahtara. Spremni smo, mentalno i fizički. Motivirani su dečki s jedne strane, s druge su opušteni, jer žele uživati i pobijediti ovog protivnika - odmah je 'u glavu' udario Bjelica te dodao da ne osjeća momčad nikakav pritisak zbog nekih najava i procjena da je Dinamo u srijedu favorit. Naime, dosad su Modri najbolje partije pružali kad su bili nominalni autsajder, a sad su polako ušli u ulogu favorita.

- Pritisak? Ne mislim da smo favoriti, sastaju se dvije ravnopravne momčadi, šanse su 50:50. Šahtar ima više iskustva u ovakvom tipu utakmicu, ali vjerujem da će prevagnuti naša želja, motiv, igranje pred svojom publikom. Favorita nema, ali vjerujem da ćemo mi slaviti.

Je li Šahtar možda u prvoj utakmici podcijenio njegovu momčad, jesu li Ukrajinci mislili da će se lakše obračunati s Dinamom? Pa će u Maksimiru ipak biti agresivniji, opasniji?

- Ne znam jesu li nas podcijenili, teško mi je procijeniti. A što se tiče ove utakmice ja očekujem agresivan Dinamo, raspoložen kao u Harkivu, a u obrani isto kvalitetan ali s više koncentracije u svojih 20 metara.

Znači, to je ono što bi volio promijeniti iz one prve utakmice? Ima li još nešto što bi htio da je bilo ili da bude drugačije?

- Jedino više koncentracije u obrani, to nam treba. Šahtar je vrhunska momčad, s vrhunskim pojedincima koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Protiv takvih moraš biti koncentriran svih 90 minuta, mi to nismo bili u Harkivu u dvije-tri situacije. I iz njih smo primili golove. Tu sad moramo biti posebno oprezni, paziti da nam se takve situacije ne ponove.

Ne igraju Konopljanka i Solomon, koliko će oni nedostajati Šahtaru? I koliko će Dinamu nedostajati oni koji nisu na raspolaganju?

- I mi i Šahtar imamo dovoljno kvalitetnih igrača da zamijene one kojih nema, možemo ih nadoknaditi.

Zanimljivo je pitanje postavio ukrajinski kolega.

- Dinamo i Šahtar se bore za drugo mjesto, žele i najavljuju pobjedu. No, što ako bude remi, hoćete li biti zadovoljni? I ako u 80. minuti bude neriješeno hoćete li i dalje ići po pobjedu ili ćete čuvati taj bod?

- Nas zadovoljava samo pobjeda i mi ćemo ići samo na pobjedu! - jasno je i odlučno odgovorio Bjelica.

Uz njega je sjedio i Dani Olmo, odlično raspoložen kao, uostalom, i trener. A kad su tako opušteni i nasmijani dan prije utakmice, tako je dosad bilo, obično s terena dođu pozitivne vijesti.

- Atmosfera u svlačionici je super kao i uvijek, dobro smo se pripremili nakon prve utakmice i spremni čekamo ovaj dvoboj. Nanizali smo tri pobjede, imamo puno motiva, ovo je utakmica utakmica za povijest. Svaki igrač sanja da jednom igra ovakvu utakmicu, imamo tu priliku i dat ćemo sve što možemo da pobijedimo Šahtar - poručio je Olmo.

Više ništa i ne treba dodati, sad slijedi priča - na terenu!

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/liga-prvaka/poruka-nenada-bjelice-uoci-sahtara-odusevit-ce-sve-navijace-dinama-trener-jasno-dao-do-znaja-sto-ocekuje-svojih-igraca-i-otkrio-kakve-su-im-sanse/9577285/

Ovako Dinamo može razmontirati Šahtar, jedna promjena je ključ velike pobjede

PRED Dinamom je velika europska utakmica. Večeras od 21 sat na Maksimiru protiv Šahtara hrvatski prvak pobjedom bi širom otvorio vrata osmine finala Lige prvaka, a gotovo sigurno osigurao europsko proljeće. U prvoj utakmici u Ukrajini (2:2) Dinamo je bio vrlo dobar, ali može biti još bolji. Ovo su ključevi za veliku pobjedu. 

Šahtar je najslabiji na bokovima, Dinamo tu mora tražiti prednost

Prva utakmica je pokazala da je najveći problem u igri Šahtara obrana bokova. Problem nastaje jer se krilni igrači u fazi napada uvlače u sredinu, što tjera bočne igrače da igraju jako visoko kako bi dali ekipi širinu u napadu. To ih u slučaju gubitka lopte stavlja u vrlo neugodnu poziciju za obranu tranzicije po boku, a čak i u postavljenoj obrani imaju problema, s obzirom na to da se krila vole odmarati u fazi obrane. 

Tu leži velika šansa Dinama koja se može bolje iskoristiti u tradicionalnoj formaciji 4-3-3, gdje krila mogu brže ugroziti prostor iza leđa suparničkih bekova.

Najbolje od Dinama u prvom susretu vidjeli smo u igri preko bokova. Kod prvog Dinamova gola, Oršić se izvukao na krilo i stvorio višak s Leovcem protiv usamljenog Bolbata. To mu je omogućilo dovoljno vremena na lopti da pričeka izvlačenje Gavranovića i utrčavanje Olma kojeg je sjajno proigrao. Dinamo je tako slomio Šahtar. 

Prošle sezone u Europa ligi Dinamo je dokazao da zna stvoriti dobru situaciju svojim bekovima i na postavljenu obranu. Bitno je da se jedan od veznih igrača spusti na trećeg stopera, što daje Stojanoviću i Leovcu slobodu da odu visoko naprijed. Zadaća krila je da u toj situaciji uđu u sredinu terena i odvuku suparničkog beka, što omogućuje Dinamovoj obrani čisti dijagonalni pas na Leovca ili Stojanovića. A te dijagonale Moro ove sezone pogađa vrlo dobro. 

Promjena formacije Dinamu bi dobro došla i defenzivno. Formacija 3-5-2 koju je Bjelica uveo u razbijanju Atalante na Maksimiru ostala je Dinamova početna postavka i u preostala dva susreta u grupi. Ipak, već se u Ukrajini vidjelo da ona gubi svoje primarne funkcije zbog kojih se Dinamov strateg na nju i odlučio.

Na terenu postava nije funkcionirala onako kako je izgledala "na papiru". Zbog Šahtarovih rotacija i kretnji Bjeličina zamisao pretvarala se u hibrid između 4-4-1-1, 4-3-2-1 i drugih formacija, a Dinamu nije donijela bitnu prednost. Posebno se to osjetilo kad bi Dinamo stao u blok na sredini terena jer je u tim situacijama nekoliko njegovih igrača ostajalo "na ničijoj zemlji", bez jasne uloge i odgovornosti u fazi obrane. Najbolje se to vidjelo na Stojanoviću koji je veći dio vremena proveo u liniji s Theophileom-Catherinom. 

Dinamo je pod Bjelicom postao izrazito kompaktna momčad pa je i uz takve probleme suparnika sveo na minimum šansi, ali ako Šahtarovi kreativci budu više inspirirani u uzvratu, Modri bi mogli imati velikih problema. Protiv ekipe koja puno rotira, najveće šanse za grešku ima momčad koja puno preuzima u formaciji koja nije do kraja uigrana. Treba napomenuti kako je trener Šahtara Luis Castro potvrdio da Konopljanka i Solomon neće igrati zbog ozljeda pa će na lijevom krilu tražiti druge opcije, no to ne bi trebalo bitnije promijeniti koncepciju igre.

Dinamo je kontrolirao veći dio susreta u Ukrajini, ali dojam je da postoji doza rezerve i da Šahtar itekako može puknuti pod pritiskom. Ključnu ulogu i završni dodir toj misiji trebao bi dati Bruno Petković.

Petković kao dimenzija više u odnosu na Gavranovića

Dinamo je u prvom ogledu sa Šahtarom napadao preko bokova, ali opcije u završnici bile su ograničene time što nije imao dominantnog skakača. To može biti bitan faktor protiv ukrajinskih stopera koji nisu pretjerano visoki, a domaća javnost ih konstantno izdvaja kao najslabiji dio momčadi. 

Petković nije bitan samo kao realizator takvih napada. On može svojim kretnjama i konstitucijom "vezati" stopere uz sebe i otvarati prostor za Olma ili Ademija koji mogu dolaziti u završnicu iz drugog plana. Gavranović je sjajan u radu bez lopte i može Dinamovom napadu dati dinamiku, a posebno je vrijedan u situacijama u kojima Dinamo napada veliki prostor u tranziciji. 

Dinamo će na domaćem terenu pokušati ostvariti inicijativu veću nego u prvom susretu i Petković je u tom slučaju pravi izbor. Lucidniji je u rješenjima protiv postavljene obrane, bolje igra leđima prema golu i služi kao sjajna mantinela za suigrače koji napadaju suparnički gol. Zamjena u vrhu Dinamova napada mogla bi biti ključna razlika u odnosu na prvu utakmicu. 

Dinamo nema bolje igrače od Šahtara, ali kada su u najboljem izdanju, Modri nisu nimalo lošiji od svog protivnika.

Bjelica i igrači dosad su u Ligi prvaka pokazali zavidnu razinu taktičke fleksibilnosti, što im daje prednosti u uzvratu. Uz nekoliko korekcija, Dinamo ima velike šanse za pobjedu kojom bi zakoračio prema jednom od najvećih europskih uspjeha u klupskoj povijesti.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/ovako-dinamo-moze-razmontirati-sahtar-jedna-promjena-je-kljuc-velike-pobjede/2129726.aspx

Vitoria de Guimaraes - Arsenal 2 (2.29) 1xbet

U ovom susretu po mom mišljenju prednost domaćeg terena i ne igra neku veliku ulogu. Stoga gosti ovdje imaju velike nade za pobjedu, a i koeficijenti su prilično dobri da bi se propustili. Ova dva tima su odigrala 3-2 u prvom susretu. Nicolas Pepe je ušao sa klupe i postigao dva brza gola da spasi Arsenala. Domaćini su bili mnogo bolja ekipa u toj utakmici, iskreno govoreći, te su upisali 18 šuteva na gol, tri više nego Topnici.

Unatoč tome, poraz je portugalsku ekipu odveo na dno tabele, bez ijednog boda osvojenog do sada. U međuvremenu, Arsenal je izgradio prednost od tri boda na vrhu tabele sa tri pobjede u tri utakmice. Gosti su ove sezone bili nervozni u gostima. Sastav je okusio uspjeh samo jednom u posljednjih pet gostujućih utakmica na svim natjecanjima. Međutim, u njihovu obranu, Topnici su dio jedne od najtežih liga u Europi.

S druge strane, Vitoria Guimaraes je prilično neiskusna ekipa i nisu navikli igrati protiv timova ovog stasa iz tjedna u tjedan. Gosti su mnogo bolje prolazili u svojim europskim utakmicama, nego u domaćoj ligi. Uzimajući u obzir da je Arsenal također ostvario pobjedu od 3-0 nad Frankfurtom u posljednjem gostujućem susretu u Europi, ekipa Unai Emeryja je favorit za pobjedu u ovom susretu i ostvarivanje četvrte pobjede zaredom. Što se tiče ozljeda, Guimaraes ima mnoštvo na svojoj listi, gdje će biti bez Amoaha, Andrea, Aziza, Bondarenka, Jhonatana, Johna, Sackoa i Wakasoa. Na drugoj strani neće biti Aubameyanga, Chambersa, Luiza, Ozila i Xhake. Sretno!

Aj9m5cH.png

Bayern Munich - Olympiakos 1 (1.20) 1xbet

Bayern je otpustio svog trenera Niko Kovača tijekom vikenda, tako da će Hans-Dieter Flick biti zamjenski privremeni trener jedno vrijeme, možda samo do Božića, vidjet ćemo. Uglavnom, Bavarci su bili jedna zbunjujuća momčad ove sezone. Njihova napadačka moć je zaista nepokolebljiva i ako vam treba dokaz, samo pogledajte pobjedu protiv Tottenhama od 2-7 u gostima. Takav način i pristup igri su praćeni sa porazom od 5-1 protiv Frankfurta prošlog tjedna.

Zamjena trenera bi mogla biti vrlo pozitivna stvar za Bavarce. Večeras će Bayer imati odličnu šansu da se vrati na pobjendičke staze protiv jednog od najslabijih timova u Ligi prvaka u ovom trenutku. Olympiakos nema mnogo šanse za prolazak dalje u nokaut fauz s obzirom da su bili užasni u gostima do sada. Jedna velika pobjeda Bayerna i povratak na pozitivne rezultate se očekuje u ovom susretu. Siguran sam da mogu ostvariti barem tu pobjedu, a evo i zicera za fix. Sretno!

rQ1cnkg.png

Lokomotiva Moskva - Juventus | Ronaldo postiže gol u bilo koje vrijeme (1.82) 1xbet

Lokomotiva Moskva je bila prilično dobra u Torinu u prošloj utakmici, gdje su uspjeli  da zadrže 1-0 duži period, ali se na kraju Juventus dokazao kao jači tim i ostvario je pobjedu. Juventus igra prilično loše u ovom trenutku po mom mišljenju. Oni mi ne izgledaju tako kreativni kao što su to bili na početku sezone i njihova obrana izgleda ranjivo. Međutim, neću igrati na pobjedu bilo kojeg tima u ovom susretu, ali vjerujem da bi Ronaldo mogao dati gol u bilo koje vrijeme na ovoj utakmici, dok je koeficijent prilično dobar u 1xbet kladionici. On će definitivno biti motiviran za postizanje golova, a ako netko postigne gol, dobre šanse su da će to biti Cristiano Ronaldo. Sretno!

sRKSBVU.png

Virtus Bologna vs Ulm Eurocup 1

Jako mi je tesko to da priznam/napisem, ali najbolja kosarka se igra, a i igrace se uvek u USA. Voleo bih da kazem/napisem da je to Evropa, ali sve cinjenice idu u prilog amerima. Kao prvo, basket je nastao u USA. Kao drugo, najjaca liga na svetu je u USA. Kao trece, najbolji igraci su u USA. Kao cetvrto, najbolji treneri su takodje u USA. Kao peto, najobrazovanija publika na svetu je ubedljivo americka. Za sudije nisam bas najsigurniji, ali verovatno su i oni najbolji na svetu. Kao sesto, NBA liga je najorganizovanija liga na svetu. Kao sedmo, najbolji prenosi kosarkaskih utakmica su ubedljivo americki. Kao osmo, najvece zarade su takodje tamo. Kao deveto, najbolje dvorane za basket su ubedljivo u USA. Kao deseto, one kurve koje zabavljaju publiku u pauzama cetvrtina su ipak ubedljivo bolje ribe od nasih evropskih. Evo, to su barem deset razloga kojih sam se prvo setio, kada bih morao da uporedjujem evropsku i americku kosarku.

Ono sto ne volim kod amera je sto nema ispadanja iz lige. Ne volim i sto se prava kosarka igra tek od play-offa. Ne volim ni sto samo u NBA postoji “tankovanje”, odnosno igras ligu, a boli te qurac sto imas pedeset poraza. Ako si los, cak imas mogucnost da budes privilegovan i prvi biras na narednom draftu.

Ono sto volim kod evropljana je sto se igra na krv i noz. Ako neka ekipa ne udje u Top 8, Final Four ili cak ispadne, odnosno ne igra Euroleague sledece godine, sezona se zavrsava drzavnim udarom u zemlji. Treneri se smenjuju, igraci otpustaju, a u pojedinim zemljama se proglasava nacionalna zalost. Toga kod amera nema. Jako postujem evropsku kosarku, evropske trenere pogotovo, sistem rada sa mladjim kategorijama, postujem i donekle Euroleague, mada bih imao dosta toga i da im zamerim.

Ono gde sam najslabiji kada su evropljani u pitanju jeste sto su evropljani “naterali” iskljucivo rezultatima amere da na najveca takmicenja salju najbolje. To su uradili najvise ex Jugoslavija, pa zatim oni otpaci od ex Jugoslavije poput Srbije i Hrvatske. Problem je sto za amere “najveca takmicenja” znace samo Olimpijske Igre.

Najvecu razliku izmedju evropske i americke kosarke objasnicu na primeru Milosa Teodosica.

Kada je evropska kosarka u pitanju, Milos Teodosic je postigao sve. I nezvanicno, a pogotovo zvanicno, smatra se jednim od najboljih evropskih bekova ikada. Zvanicno, bio je nekoliko puta proglasen za najboljeg igraca Evrope. Bio je najbolji igrac Evrope Under 20. Bio je najbolji igrac Euroleague. Bio je MVP Euroleague. Bio je clan prvih petorki Evropskih i Svetskih Prvenstava kao i Euroleague i to nekoliko puta. Srebro sa Olimpijskih Igara, srebro sa Svetskog Prvenstva, srebro sa Evropskog Prvenstva, prvak Euroleague. Evo, ja sam se umorio samo od pisanja sta je on sve osvojio, kada su medalje, a pogotovo i licna priznanja u pitanju.

Posto svi znamo da su igraci najveca stoka na svetu, i to nepismena stoka, danas cu da vas upoznam sa drugom najvecom stokom na svetu, medijima. Mediji su Teodosica proglasavali svecem, cudom i igracem koji je prevazisao evropski nivo. Nije problem sta ta stoka pise, veci problem je sto je i Teodosic u to poverovao. U istu pricu se svojevremeno upecao i seljak iz Rosarija, ali o njemu, a istovremeno i o Teodosicu cu malo kasnije.Nakon vise od deset godina dominacije na evropskim parketima, Teodosic je pomislio da bi bilo pametno da ode u NBA. On je bio ubedjen da je to dobar izbor, i da u NBA ima mesta za njega, pogotovo jer su to i govna iz medija godinama tvrdili. Teodosic je otisao u NBA sa skoro pa 30 godina zivota i to u LAC za skoro pa 12 miliona za dve godine bruto. Posle samo godinu i po, iz LAC je oteran kao beskoristan. Nesto je i odigrao, nekoliko utakmica, nesto bio povredjen, nesto mahao peskirima sa klupe, sve u svemu....adio NBA.

E tu sada dolazimo do sustine, do istinske razlike izmedju amera i evropske kosarke, samo sto je sve zacinjeno nama, balkancima, balkanskim mentalitetom.

Sve sto cu napisati o Teodosicu se odnosi i na seljaka iz Rosarija, jer su veoma slicni, tako da pisuci o Teodosicu, znajte da mislim i na seljaka iz Rosarija.

Kada bi na ulici videli Teodosica, a da ne znate ko je, prvo sto bi ste pomislili jeste da je neki vodoinstalater ili viljuskarista. Neuredna frizura, zapustena brada od nekoliko dana, nigde misica, telo mlitavo, uvek izgleda kao da nije spavao dve sedmice. Klasican primer balkanca. Kada ga vidite na terenu, dakle u opremi, cini vam se da se tek probudio, i da ga je zapravo neko naterao da dodje na utakmicu. Teodosic inace ceo zivot pije kao rus i pusi kao turcin. Urbane legende su da nezdravo zivi, nezdravo se hrani, a narocito nezdravo pije. Urbane legende su da su ga vidjali da popusi dve paklice i popije 5-6 piva za vece i to dok sezona traje. Kada na sve to dodate da je uvek vidjan za dve-tri plavuse, dobijate klasican balkanski san, sto “nasi” kazu voleo je zivot. Na stranu sto izgleda i ponasa se kao autistican, na terenu je bila druga prica (za evropske prilike.) Blistavi um, velicanstveni talenat, najbolji cistokrvni asistent. Dodao bih da je Teodosic TOP svetska klasa kada je u pitanju osecaj za igru, a pogotovo razumevanje igre. Mentalno, za nijansu bolji od seljaka iz Rosarija. Radne navike - nula, rad na sebi - nula, posvecenost basketu - nula, fizicka priprema – nula, odbrana – ispod nule. Da danas pitate i Teodosica i seljaka iz Rosarija cemu sluze “radnici” u sportu, oni bi vam odgovorili da “radnici” treba da idu na gradiliste. Programi ishrane – nula, nutricionisti – nepoznata rec, fizicka priprema – nepotrebna, testiranje brzine, skocnosti, misicna masa, nivo masti u telu – obicne gluposti. Posvecenost sportu, odricanje – potpuno bespotrebne stvari. Teodosic je takav i otisao u NBA. Nema veze sto imam 4-5 kg viska. Nema veze sto dnevno popijem 10 litara Coca-Cole, nema veze sto po ceo dan igram igrice i jurim kurve. Nema veze sto ni u CSKA nisam mogao da izdrzim vise od dve cetvrtine. Nema veze sto u Evropi nisam mogao da igram ni 40 utakmica godisnje, a kamoli 82 u NBA. Nema veze sto ne bi mogao da igram odbranu ni protiv ujne Danice ovoga sto pise analizu. Nema veze sto sam zajedno sa seljakom iz Rosarija najgori defanzivac u istoriji bilo kog sporta. Nema veze sto idem u NBA sa 30 godina. Igracu i tamo nonsalantnu kosarku, lucidan sam i to je dovoljno.

Rezultate ovog mentaliteta, ovakvog nacina razmisljanja sam vec gore napisao. Otkaz nakon samo vise od jedne godine. E sad zamislite da postoji onakva NBA liga i u fudbalu. Zamislite onu odbranu, one misice, onu posvecenost, onaj rad na sebi koji postoji u NBA. Sad zamislite fudbalsku NBA, i seljaka iz Rosarija u njoj.

Sta je vazno za danasnju analizu? Teodosic se vratio u Evropu. U Virtus, Bolognu gde je trener, naravno balkanac, srbin Aleksandar Djordjevic. Sto bi rekli, balkanska posla, da ne napisem, srpska posla. Isti nivo je bio i Djordjevic, samo bez cigara i alkohola, i naravno sa boljim sutem. I sta su rezultati? Italijanska liga lagana, kao stvorena za Teodosica. Trener ga stiti kao medveda u sumi, imaju solidnu, ili vrlo dobru ekipu, Teodosic se oseca u Italiji kao riba u vodi.

Rezultati? Virtus je trenutno u Italiji nesto poput ManCity-a, igraju kao dopingovani, gaze sve redom, Italija svrsava na Teodosica, zovu ga cudom, magijom, pominju i Mozzarta, poeziju, umetnost, besmrtnost, genijalnost.... mahanje peskirima sa klupe u NBA niko i ne pominje.

Inace, gledao sam Virtus, igraju odlicno, tecno, igraci su odlicno prihvatili Teodosica, mediji svrsavaju, odlicno stoje u prvenstvu i u Eurocupu...trenutno sve lici na bajku. Sve podseca na seljaka iz Rosarija i one lopove iz Barcelone. Virtus nece biti prvak ni Italije, ni Eurocupa, ali to ne znaci da jos dugo ne treba da se kladimo na njih.

Inace, danas igraju protiv nemaca, Ulma, a kvota je takva, kakva je.

Ah...da...ako neko iz Los Angeles Clippersa cita ove kladionicarske analize, imao bih poruku za njih: ...ljudi pa sta ste ocekivali od nekog ko je bio na specijalizaciji u Rusiji ???????

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use