Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 2.11.2019.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Bournemouth - Manchester Utd (13:30) bet365
Sudac: Chris Kavanagh (3.43)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.10
qH67gV2.png

Arsenal - wolves (13:30) bet365
Sudac: Michael Oliver (3.75)
Prosjek ekipe 1: 2.30
Prosjek ekipe 2: 1.90
kfF9h1f.png

Aston Villa - Liverpool (16:00) bet365
Sudac: Jonathan Moss (3.57)
Prosjek ekipe 1: 1.60
Prosjek ekipe 2: 1.10
GuLUCrf.png

Brighton - Norwich (16:00) bet365
Sudac: Kevin Friend (4.67)
Prosjek ekipe 1: 1.40
Prosjek ekipe 2: 1.60
gTZRwDb.png

Manchester City - Southampton (16:00) bet365
Sudac: Lee Mason (4.00)
Prosjek ekipe 2: 1.30
gHj1Djp.png

Sheffield Utd - Burnley (16:00) bet365
Sudac: Simon Hooper (4.00)
Prosjek ekipe 1: 1.90
Prosjek ekipe 2: 1.70
GPcYin0.png

West Ham - Newcastle (16:00) bet365
Sudac: Stuart Attwell (3.40)
Prosjek ekipe 1: 1.90
Prosjek ekipe 2: 1.70
vruNllk.png

Watford - Chelsea (18:30) bet365
Sudac: Anthony Taylor (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.10
Prosjek ekipe 2: 1.80
tLtCfvt.png

Primera

Espanyol - Valencia (13:00) bet365
Sudac: Valentín Pizarro Gómez (4.60)
Prosjek ekipe 1: 2.20
Prosjek ekipe 2: 2.45
nNWh9FX.png

Levante - Barcelona (16:00) bet365
Sudac: Alejandro Hernández Hernández (6.40)
Prosjek ekipe 1: 2.40
Prosjek ekipe 2: 1.90
iiD3i4v.png

Sevilla - Atl. Madrid (18:30) bet365
Sudac: José González González (5.17)
Prosjek ekipe 1: 2.73
Prosjek ekipe 2: 2.64    
hhKzdWH.png

Real Madrid - Betis (21:00) bet365
Sudac: José Sánchez Martínez (5.80)
Prosjek ekipe 2: 2.82
bjnoDsg.png

Serie A

AS Roma - Napoli (15:00) bet365
Sudac: 
Prosjek ekipe 1: 2.80
Prosjek ekipe 2: 2.40

Bologna - Inter (18:00) bet365
Sudac: 
Prosjek ekipe 1: 3.20
Prosjek ekipe 2: 2.22

Torino - Juventus (20:45) bet365
Sudac:  
Prosjek ekipe 2: 2.40

Bundesliga

B. Leverkusen - B. Monchengladbach (15:30) bet365
Sudac: Daniel Siebert (4.33)
Prosjek ekipe 2: 2.17
PbZa9Yd.png

Bor. Dortmund - Wolfsburg (15:30) bet365
Sudac: Tobias Welz (5.67)
Prosjek ekipe 1: 0.83
Prosjek ekipe 2: 1.33
2ELV9H9.png

E. Frankfurt - Bayern (15:30) bet365
Sudac: Markus Schmidt (3.50)
Prosjek ekipe 2: 2.17
JSwQWzG.png

RB Leipzig - Mainz (15:30) bet365
Sudac: Guido Winkmann (2.00)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 2.71
R9bfM6c.png

w. Bremen - Freiburg (15:30) bet365
Sudac: Christian Dingert (2.50)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 0.67
ca74jAT.png

Union Berlin - Hertha (18:30) bet365
Sudac: Deniz Aytekin (3.50)
Prosjek ekipe 1: 1.50
Prosjek ekipe 2: 1.83
Da9mZKg.png

Francuska liga

Marseille - Lille (17:30) bet365
Sudac: Hakim Ben El Hadj (3.33)
Prosjek ekipe 1: 2.71
Prosjek ekipe 2: 1.29

Amiens - Brest (20:00) bet365
Sudac: Frank Schneider (2.00)
Prosjek ekipe 2: 1.29

Angers - Strasbourg (20:00) bet365
Sudac: Florent Batta (1.67)
Prosjek ekipe 1: 1.13
Prosjek ekipe 2: 1.88

Metz - Montpellier (20:00) bet365
Sudac: Stéphanie Frappart (4.50)
Prosjek ekipe 1: 1.43
Prosjek ekipe 2: 1.71

Nimes - Rennes (20:00) bet365
Sudac: Willy Delajod (5.25)
Prosjek ekipe 1: 2.33
Prosjek ekipe 2: 2.50

Toulouse - Lyon (20:00) bet365
Sudac: Karim Abed (3.00)
Prosjek ekipe 1: 1.00
Prosjek ekipe 2: 2.00

(Koeficijenti 01.11. u 10:16 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Roma - Napoli // DNB Napoli bet365 288sb - 1,83

Ekipa Rome, unatoč solidnoj formi, po nama nema velike šanse u ovom meču. Veliki problemi sa povredama i loša tradicija protiv Napolija u zadnje vrijeme sugerišu na to da će Napolitanci i ovoga puta pokupiti sav plijen. Na zadnja tri gostovanja u Rimu su slavili, a poznavajući Romu i njihov sistem igara "toplo-hladno" - Napoli se ima čemu nadati.

Federico Fazio suspendiran je zbog crvenog kartona protiv Udinesea, dok su Bryan Cristante, Nikola Kalinić, Amadou Diawara, Lorenzo Pellegrini i Henrikh Mkhitaryan povrijeđeni. Napoli u ovaj meč ulazi bez Elseida Hysaja, Allana i Kostasa Manolasa.

Ipak, teško je prognozirati pobjednika, meč je jako nezahvalan, ali "Draw no Bet" opcija kod bet365 kladionice po ovoj kvoti je vrijedna rizika. Ukoliko Napoli ne dođe do pobjede ulog nam se vraća, a kao što smo rekli, Napoli je mnogo bliže pobjedi nego Roma.

napolii.png

Torino - Juventus // Under 6,5 kartona bet366 288sb - 1,66

Bologna - Inter // Pobjeda Intera u bilo kojem poluvremenu bet365 288sb - 1,53

Iznenadio sam se kada sam vidio ovoliku granicu na kartone. Jeste derbi, veliki gradski derbi ali mislim da neće biti pokazano preko 6 kartona, baš kao što to nije bio slučaj na zadnjih 5 međusobnih obračuna. Meč sudi Diveri, nije puno sudio ove sezone, sudio je derbi između Intera i Milana gdje je na još većem derbiju pokazao svega tri kartona. Mislim da će u ovom meču kartoni ostati ispod ove granice i ovo moram odigrati.

Drugi par je pobjeda Intera u bilo kojem poluvremenu. Vjerujem da će slaviti, kvota je također odlična i na pobjedu ali ovo mi je sigurnije jer ovo vežem sa utakmicom iznad. Ukupna kvota je 2,55 i mislim da ovaj double ima realne šanse za prolazak. Inter je kandidat za titulu, a ukoliko Juve kiksa u gradskom derbiju, sa pobjedom u ovom meču bi preuzeli liderstvo na tabeli.

image.png.340a6c84ef4b0beae174202c12080ab1.png

Manchester City - Southampton 1 + prvi do 7 kornera (1.86) bet365

Čini se da katastrofalnoj igri Southamptona nema kraja. Teško je zamisliti da su ih prije početka sezone smatrali dobrom obrambenom ekipom. Posljednjeg dana su se osramotili pred domaćin navijačima, gdje ih je pobijedio gostujući Leicester sa 0-9. Ekipa sa Etihada je trenutno najbolja napadačka ekipa u ligi zajedno sa Liverpoolom, te im to nikako ne ide u korist.

Oni su upravo igrali protiv Cityja u gostima u Carabao kupu i primili su dva gola od Sergio Aguera te je City prošao dalje na lagan način. Ovog vikenda, David Silva i njegova ekipa imaju ponovo prednost domaćeg terena, a bodovi su im prijeko potrebni jer pokušavaju stići Liverpoola na prvoj poziciji. Po meni je ovo jedna lagana pobjeda, jer Southampton igra katastrofalno. Mislim da će City pobijediti i riješiti utakmicu već u prvom poluvremenu, dok shodno tome očekujem, što je naravno i logično, da domaćin stigne prvi do sedam kornera. S obzirom da vjerujem da će domaćin dominirati od početka, vjerujem da bi oni logički trebali prvi stići i do tih sedam kornera. Sretno!

orRO01i.png9FaEYVg.pngGQIrCKJ.png

(Koeficijenti 01.11. u 18:33 CET) 

Aston Villa - Liverpool 2 (1.38) 1xbet

Koeficijent na Liverpool u padu. Liverpool je uspio proći kroz dvije teške utakmice u posljednja dva susreta bez većih incidenata, iak oje njhiov pobjednički niz okončan na Old Traffordu, gdje su remizirali sa 1-1. Ovo je po mom mišljenju još jedna utakmica koju Liverpool mora dobiti ukoliko želi ostati na ovoj razlici bodova. 

Računam da će gosti shvatiti ovaj susret vrlo ozbiljno, uprkos tome što su novopromovirana ekipa. Oni naravno žele pobjedu, samo nisam siguran koliko je to moguće protiv ove ekipe Liverpoola. Budući da City igra protiv slabog Southamptona gdje će vjerojatno ostvariti pobjedu, Liverpool ovdje ne smije zakazati. Oni nemaju druge mogućnosti nego da ostvare sva tri boda. Posljednji susret ova dva tima završio je pobjedom Liverpoola (0-6) na ovom stadionu te očekujem nešto slično i ovdje. Možda neće pobijediti sa tolikom gol razlikom, ali 2-3 gola očekujem definitivno. Što se tiče trenutne forme, Liverpool u potjeri za naslovom mora ostvarivati pobjede u ovakvim utakmicama. Davis definitivno neće igrati protiv Liverpoola, dok su Grealish i Jota pod znakom sumnje. Na drugoj strani nema Clynea, Matipa i Shaqirija. Keita pod znakom sumnje. Sretno!

KOBCMJU.png

(Koeficijenti 01.11. u 19:08 CET) 

Arsenal - Wolves BTTS (1.73) 1xbet

Arsenal je kriv za to što su u posljednje dvije utakmice ispustili bodove, a vjerojatno će ove subote iskoristiti prednost domaćeg terena kako bi se vratili na pobjedničke staze. Ekipa Unai Emeryja će u ovaj susret ući nakon grčevitog poraza od Liverpola u kupu, iako su dva puta vodili u toj utakmici. Domaćini su trenutno u nizu od dvije utakmice bez pobjede u Premier ligi također.

U posljednjem susretu su podijelili bodove protiv Crystal Palacea, a prije toga ih je srušio Sheffield Utd. S druge strane, Wolves nije uspio ostvariti napredak u njihovom susretu u kupu, gdje su poraženi od Aston Ville sa 2-1. Gostujuća ekipa nije uspjela osvojiti više od jednog boda u posljednje dvije utakmice, a  u posljednjoj su remizirali protiv Newcastlea u gostima. Bez obzira na to gosti su u ovom trenutku u nizu od pet utakmica bez poraza. Oni su također bili poraženi samo jednom u posljednjih pet gostujućih utakmica. Bez obzira na to, treba reći da Arsenal ove sezone još uvijek nije izgubio pred domaćim navijačima. Osim toga, Arsenal je na ovom stadionu pobijedio tri od posljednjih pet utakmica. Također je vrijedno napomenuti da nisu izgubili od Wolvesa ni u jednom od prethodna četiri susreta na ovom stadionu. Arsenal je favorit, ali Wolves je nezgodna ekipa i mislim da će postići barem jedan gol. Poznati su po tome da su zeznuli sve velike ekipe u Premier ligi barem su im postigli po gol. S obzirom da su Wolvesi postigli gol ili više u svakoj od svojih prethodnih osam utakmica na svim natjecanima, računam da će ovdje ponovo oba tima postići gol. Sretno!

EWxxIBF.png

Bournemouth - Manchester United BTTS (1.73) 1xbet

Nakon pobjeda protiv Norwicha i Chelseaja čini se da u Unitedu moral raste. Zapravo je to prijeko potrebno ovoj ekipi. Dok njihovi najveći rivali uživaju u životu, Crveni đavoli su primorani prisjećati se samo stare slave kako bi podigli samopouzdanje. Još jedna pobjeda, koja bi bila u gostima, bi mogla da oživi duh ovih igrača i navijača. Uzevši u obzir da je Bournemouth u užasnoj formi u posljednjih nekolio tjedana, ekipa Ole Gunnar Solskjaera će definitivno tražiti pobjedu u ovom susretu.

Bournemouth je remizirao u posljednjoj utamici protiv posljednjeplasiranog Watforda. Imajte na umu da je utakmica završena bez golova, dok Watford još uvijek nije ostvario pobjedu ove sezone. Dovoljno je reći da samopouzdanja na Vitalitiju nema u izobilju.

U međuvremenu, ekipa Manchestera trenutno uživa u dobrom nizu, s obzirom da su njihove prethodne tri utakmice bile u gostima, dok su ostvarili pobjede u svim tim utakmicama. Marcus Rashford je bio glavni i ključni igrač u tim pobjedama, dok su pobijedili i Chelseaja na Stamford Bridgeu. Međutim, s obzirom na probleme u kojima je crveni tim već dugo vremena, vjerujem da bi Bournemouth mogao postići barem jedan gol u ovom susretu. Zajedno sa prednošću domaćeg terena to je definitivno mogućnost i po meni je ovo sigurnije nego igrati na samu pobjedu Uniteda koji je još uvijek klimav, ali polako se vraćaju u neku pozitvnu formu. Barem su igrali bolje u posljednja tri susreta nego u svim utakmicama od početka sezone. Sretno!

Xr49Zma.png

Arsenal - Wolves // Over 6,5 kornera Arsenal bet365 288sb - 1,66

Bice ovo jedan jako zanimliv mec iako je Arsenal favorit Wolves je znao i pokazao par puta u ove dve sezone kako se treba igrati protiv jace ekipe. Imaju solidnu ekipu i nece se lako predati ovde.Ali ja igram da ce Arsenal imati vise od 6.5 kornera. Svi znamo da Arsenal igra taj napagacki fudbal po bokovima pa tako imaju veliki broj kornera. Ako sam dobro vidio statistiku pogotovo kod kuce Arsenal gotov i da nema mec sa manje od 6.5 kornera na mecu. Ja zaista ne vidim zasto to da bude bas danas :D.

Ali jedno je sigurno da Arsenal nece odustatin od svoje igre po bokovima i ocekujem i danas veliku dominaciju ispred gola Wolverhemptona i vise od 6.5 kornera za Arsenal.

image.png.986a5c43d09806c7752c540a7ba4d6b0.png

button.png.9d32d7e7e415b94ad30d808a3ebab5e3.png   234008548_button(1).png.9131ae0e184591302f54bb256cb2090a.png

Pozdrav,

Jel neko zna zasto tako veliki koef. na Chelsea danas? Watford uvjerljivo zadnji sa 5 gola u 10 tekmi.. Chelseau prosloj tekmi izgubila od ManU u kupu, ali zato u lizi pobijeduju.. Najbolje od svega je sto se pobjedom ovdje odmicu od Arsenala koji ih prati i igra toplo/hladno + zadrzavaju mjesto u prva 4 i cekaju kiks vodece trojke.. Ovdje nebi smjeli prosuti bodove!

Moji pickovi:

Watford - Chelsea    2    1,75

Dinamo - Inter    1     1,15

Benfica - Rio Ave    1    1,30

Ukupno: 2,61 

P.S. - Dinamo i Beficu mislim da ne treba posebno objasnjavati.. :)

Ispravite me ako negdje grijesim, Hvala

Aston Villa - Liverpool // Over 10,5 kornera bet365 288sb - 2,00

Fenomenalna kvota i još bolja granica za kornere. Ja mislim da ovo ide u lagani over, očekujem barem 15-ak kornera. Imam više razloga zbog čeg mislim tako. Prvi je taj što je ovo sudar dvije ekipe, koje igraju atraktivan i napadački nogomet, napadaju preko krila, posebno Liverpool i upravo to je možda i najvažnija stavka kada su korneri u pitanju. Statistički gledano, ovo bi trebalo ići u ovoer, Liverpool u prosjeku izvodi skoro 7 kornera, Aston Villa 5 kornera po meču.

Ono što je još bolje i što nam ide u prilog je podatak da obje ekipe protivnicima dopuštaju veliki broj kornera. Protiv Liverpoola ekipe izvode u prosjeku čak 4,5 kornera dok npr. City protivniku dopušta svega 2,5 kornera po meču. Sa druge strane Aston Villa protivnicima dopušta čak 8 kornera u prosjeku po meču, po čemu su lideri u ligi.

Dakle sve ide u rpilog i ovo zaista moram uzeti i odigrati.

555.thumb.png.642947b6999b5044bbb1ad147a2cf1ff.png

button.png.9d32d7e7e415b94ad30d808a3ebab5e3.png   234008548_button(1).png.9131ae0e184591302f54bb256cb2090a.png

Frankfurt - Bayern // Pobjeda Frankfurta u bilo kojem poluvremenu bet365 288sb - 3,40

Ja kao navijač Bayerna se nadam da je ovo zadnja utakmica za Kovača na klupi i mislim da će ga "njegov" Frankfurt koštati posla. Nije kovač loš trener, našao se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu i ja sam ubjeđen da bi on sa nekom drugom ekipom, koja nema toliku reputaciju kao Bayern radio čuda. Na momente u Bayernu to izgleda savršeno a na momente katatstofalno, što su uvidjeli igrači koji, ubjeđen sam jedva čekaju promjenu na trenerskoj stolici.

Mislim da su spremni i na bojkot Kovača, ne vjerujem u tako te teorije zavjere ali mislim da u zadnjih par utakmica ne igraju na 100%, jer realno sa ovom ekipom mogu bez problema svaku ekipu u Njemačkoj dobijati redovno sa po dva, tri gola razlike.

Frankfurt je inače najbolja domaća ekipa u ligi, imaju omjer 3-2-0, igraju vrlo dobro pred domaćim navijačima i vjerujem da mogu danas uzeti bod/ove uz pobjedu u barem jednom poluvremenu.

fr.thumb.png.90c592972a5aa59be10aaffc83d6f06f.png

Ovog vikenda igra se najčudniji gradski derbi na svijetu

KAD NETKO spomene gradski derbi u nogometu, svašta vam pada na pamet.

Superclasico u Buenos Airesu, rimski Derby della Capitale, Old Firm, Večiti derbi u Beogradu ili jedno od londonskih rivalstava. Postoje manje ili više vatreni derbiji, ali svi su veliko rivalstvo s manje ili više tenzija.

I dok puno gradova u Europi i svijetu živi podijeljeno po klupskim bojama, Berlin je rijedak primjerak grada koji nema, odnosno nije imao baš nikakvo nogometno rivalstvo. Dapače, grad koji je dao najviše prvoligaša u njemačkoj povijesti posljednji put je gradski derbi u prvoj ligi imao 1977. godine. I zato je, ali i po mnogo drugih stvari, subotnji sudar Uniona i Herthe u 18:30 na stadionu An der Alten Försterei poseban.

Od 56 sezona Bundeslige Hertha je igrala u njih čak 36. Tasmania 1900 Berlin i Blau-Weiss Berlin igrali su u prvoj ligi u sezonama 1965./1966., odnosno 1986./1987., ali tada Herthe nije bilo u prvoligaškom društvu i ti klubovi bili su jedini iz Berlina u elitnom razredu. Jedini klub koji se našao s nekim susjedom u prvoj ligi bio je Tennis Borussia koji se s Herthom borio za gradsku prevlast u sezonama 1974./1975. i 1976./1977.

I dok su Tennis Borussia i Hertha igrali u ligi tadašnje Zapadne Njemačke, mladi klub Union Berlin bio je u potpuno drukčijoj situaciji s druge strane Berlinskog zida, koji je podignut 1961. godine. Osnovan pet godina kasnije, Union je iza željezne zavjese životario u drugoj ligi Istočne Njemačke. Klub radničke klase iz četvrti Kopenick ubrzo je razvio rivalstvo s Dynamo Berlinom, ali ono je nadilazilo sportske okvire.

Zloglasni Stasi prisilno napravio jaki klub

U to vrijeme u DDR-u najjači klubovi bili su Dynamo Dresden, Carl Zeiss Jena i Magdeburg, ali su vlasti željele jak klub i u glavnom gradu, Berlinu. Po direktivi zloglasnog Stasija, cijela momčad jakog Dynama iz Dresdena prebačena je u berlinski Dynamo koji će sve do pada zida biti državni klub, financiran velikim dijelom od strane Stasija. Union je za to vrijeme bio utočište svih onih koji su potajno njurgali protiv sistema i, iako je igrao u drugoj ili trećoj ligi, redovito je na stadionu imao 20.000 navijača.

Union i njegovi navijači pokušavali su se boriti protiv nepravde, zbog čega su bili premlaćivani, šikanirani i zatvarani od strane Stasija i navijača berlinskog Dynama. Znali su za to i s druge strane Zida pa su Herthini i ostali berlinski navijači simpatizirali Union jer su ga vidjeli kao simbol borbe protiv represivnog komunističkog sistema.

Ljudi iz zapadnog Berlina mogli su s odgovarajućim propusnicama prolaziti u istočni dio, ali obrnuto je bilo gotovo nemoguće. Rijetki su mogli s Istoka na Zapad, ali i kroz tako rigorozne kontrole održavalo se prijateljstvo između navijača klubova sa zapada i istoka Berlina. Brojni stanovnici zapadnog Berlina i navijači Herthe dolazili bi na Unionov stadion An der Alten Försterei, ali ne zbog nogometa, koji je bio loš, nego zbog podrške i druženja sa svojim sunarodnjacima od kojih ih je dijelio zid.

Dok su sanjali da će jednog dana igrati u zajedničkoj ligi, navijači Herthe i Uniona postajali su sve bolji i prisniji, a njihovo prijateljstvo najbolje se vidjelo u četvrtfinalu Kupa UEFA kad je Hertha gostovala kod Dukle u Pragu. S njima je u tadašnju Čehoslovačku došlo 15.000 navijača, od čega je gotovo polovica bila navijača Uniona koji nisu željeli propustiti priliku družiti se sa susjedima iz Berlina.

Kako se bližio kraj podjeli grada i pada zida, Unionovi navijači bili su pod sve većom represijom Stasija, a berlinski Dynamo morao je biti prvak pa je od 1979. do 1988. godine osvojio deset uzastopnih titula. Pad zida 9. studenog 1989. godine navijači Herthe i Uniona su, kao i svi stanovnici Berlina, dočekali s oduševljenjem. Samo dva dana kasnije, Hertha je kod kuće igrala protiv Wattenscheida u 2. Bundesligi. Prosječno je na domaćim utakmicama na golemom Olimpijskom stadionu imala oko 10.000 gledatelja, no na ovu utakmicu došlo ih je čak 44.000. Tisuće njih bili su navijači Uniona i stanovnici sad već bivšeg istočnog Berlina koji su dobili besplatne ulaznice.

Nekoliko mjeseci kasnije dogodilo se ono što su svi sanjali. Hertha i Union su 27. siječnja 1990. godine odigrali prvi gradski derbi, iako u obliku prijateljske utakmice. Prema službenim podacima, na Olimpijskom stadionu bilo je 51.270 gledatelja, ali smatra se da je ih je bilo i puno više jer su brojni navijači ušli bez ulaznica. 

"Ljudi su tijekom cijele utakmice bili zagrljeni na tribinama. Pjevali su i slavili što su ponovno zajedno. Bilo je to nevjerojatno iskustvo", prisjetio se za službenu stranicu Bundeslige tadašnji Herthin napadač Sven Kretschmer koji je sa suigračima i prijateljima iz Uniona nakon poraza 2:1 otišao na zajedničku večeru.

Ujedinjena Njemačka ih je zbližila, ali i udaljila

Union i Hertha ponovno su bili zajedno u svojem gradu, ali putevi su im se spajanjem dvije njemačke države potpuno razišli. Zapad i istok Njemačke bilo je teško spojiti na socijalnom, ekonomskom i svakom drugom planu, pa tako i sportskom. Hertha je u sezoni u kojoj je pao zid osigurala plasman u prvu Bundesligu, a Unionu je za dlaku izmakla prva liga DDR-a. U novooformljenom sustavu njemačkog nogometa Hertha se našla u prvoj ligi, a njezin susjed u trećoj, s nadom da će uskoro krenuti prema gore.

Do njihovog ponovnog susreta 2009. godine, na prijateljskoj utakmici kojom je otvoren renovirani Unionov stadion, koji su navijači izgradili golim rukama, ova dva gradska rivala prošla su različite puteve. Union je na prelasku tisućljeća napokon ušao iz treće lige u drugu, pao nazad u četvrtu i 2009. se vratio u 2. Bundesligu. S druge strane, Hertha je odmah 1991. ispala nazad u drugu ligu gdje je bila sve do 1997. kad je ušla među prvoligaše. Godine 1999. osvojila je treće mjesto i postala prvi berlinski klub koji je nastupio u Ligi prvaka.

Godinu dana nakon spomenute prijateljske utakmice Union i Hertha našli su se u drugoj ligi pa se u Berlinu nakon 33 godine opet igrao gradski derbi. Union je bio u golemim financijskim problemima, ali se izvukao i nakon deset godina u drugoj ligi je na kraju prošle sezone u doigravanju veliki Stuttgart poslao u drugu, a on je prvi put u klupskoj povijesti zaigrao u prvoj Bundesligi.

Navijače i klub pokušavali su slomiti u bivšem sistemu, ali Union je preživio i Stasi i financijske probleme i u subotu će u 18:30 ugostiti svoje velike prijatelje u prvom službenom prvoligaškom derbiju u ujedinjenoj Njemačkoj. Navijači oba kluba tu utakmicu ne zovu derbijem nego gradskim prvenstvom jer nikakvih tenzija, osim onih čisto sportskih, neće biti.

Stariji navijači vesele se ponovnom sastanku s nekima s kojima su putovali po istočnom bloku, a tek oni mlađi od ovog prijateljstva pokušavaju napraviti i huligansko rivalstvo, iako su oni u jako malom broju.

Nema neprijateljstva

"Pamtim samo prijateljski odnos ovih klubova i njegovih navijača. Odnos između Herthe i Uniona gradio se desetljećima na potpuno neobičnim temeljima i lijepo je da ćemo ponovno međusobno igrati. Grad je dovoljno velik za sve nas, a odnos snaga treba se mjeriti samo na travnjaku", rekao je uoči utakmice Herthin trener Ante Čović, rođeni Berlinčanin koji je kao junior igrao u Hajduku.

Iako su odnosi prijateljski, čini se da bi Berlin uskoro mogao dobiti pravo sportsko rivalstvo. Kad je objavljen raspored za novu sezonu, Herthini čelnici zatražili su od vodstva lige da prvi derbi Uniona i Herthe pomaknu na 9. studenog kako bi se na najbolji mogući način obilježila trideseta obljetnica pada zida. No predsjednik Uniona Dirk Zingler nije želio ni čuti.

"Derbi je derbi i takav treba ostati. Apsurdno je da se jedna ozbiljna ligaška utakmica predstavlja kao prijateljska pod krinkom igranja za jedinstvo Njemačke. Trebamo biti sportski rivali, igrati za bodove i tako se ponašati", odgovorio je Zingler.

Tako će se u subotu opet na dvije strane naći istok i zapad Berlina. Ovaj put u prvoj ligi, u pravom gradskom derbiju. Berlinčani se nadaju da će to biti početak pravog sportskog rivalstva.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/ovog-vikenda-igra-se-najcudniji-gradski-derbi-na-svijetu/2128742.aspx

Tolouse - Lyon // Oba tima daju gol bet365 288sb - 1,66

Ekipa Lyona je slavila u prošlom kolu, čini se da stvari funkcionišu znatno bolje od kako je Garcia tu, ali ipak ukoliko ste gledali susret protiv Metza, Metz je uputio ča16 udaraca ka golu, imali su nekoliko velikih prilika, odbrana Lyona je ponovo izgledala zbunjeno i stiče se dojam da ova ekipa može od svakoga primiti pogodak. U napadu nemaju problema, imaju vrhunske nogometaše koji također svakome mogu zabti gol, ali odbrana je problem.

Ista stvar važi za Tolouse, borit će se za opstanak primaju mnogo golova, defanziva je problem ali u napadu su solidni te su postigli 13 pogodaka, a iako se nalaze u opasnoj zoni dali su više golova od drugoplasiranog Nantesa.

Vjerujem da će danas oba tima postići gol, kvota je solidna.

lion.thumb.png.17c04329d02132d10e08359d31bb547b.png

Sevilla - Atletico // Over 6,5 kartona bet365 288sb - 2,00

Na zadnjih 5 međusobnih mečeva pokazano je čak 38 žutih kartona. Da li je potrebno šta više govoriti. Skoro 10 kartona po meču! Ove sezone Sevilla je na prosjeku od skoro 3 žuta po meču, dok je Atletico na prosjeku od 3,20 žuta. Dakle, ukoliko ispune svoj prosjek, skoro smo prešli ovu marginu, a rivalstvo između njih i tradicija kartona trebala bi donijeti još barem dva žuta.

Bet635 kladionica drugi žuti odnosno crveni računa kao tri kartona, dok direktni crveni računa kao dva što je također veliki plus. Sudac Gonzalez je također vrlo dobar za kartone, što potvrđuje i njegova statistika :)

gonz.png.ab8ba2c8da7d4761a60a0e66e953efe4.png

kart.thumb.png.7f75e2a9ca0968b4afbf7891353ee13f.png

RB Leipzig - Mainz 1 (1.40) 1xbet

Budući da se RB Leipzig može pohvaliti impresivnim rekordom bez poraza protiv Mainza, gosti ovdje nemaju velike šanse za pobjedu. Domaćini su su doživjeli drugi poraz ove sezone prošlog vikenda nakon što su izgubili sa 2-1 protiv Freiburga u gostima. RB Leipzig se sada nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa četiri boda manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu. Ipak, domaćini su pobijedili u posljednje dvije utakmice na ovom stadionu u svim natjecanjima, od kojih je najnovija pobjeda došla protiv ruskog Zenita.

S druge strane, Mainz je napravio preokret protiv Kolna u posljednjoj utakmici u Bundesligi te su na kraju ostvarili pobjedu od 3-1 u svoju korist. Bilo kako bilo, treba reći da su do sada gosti bili prilično bezobrazni u svojim rasporedima. Od posljednjih devet utakmica, gostujuća momčad je poražena u šest navrata. Da stvar bude gora, Mainz nije uspio ostvariti pobjedu u gostima u četiri od posljednjih pet utakmica.

Obdx4Tz.png

Dortmund - Wolfsburg 1 (1.60) 1xbet

Ove sezone je u Bundesligi velika utrka za naslov. Nasuprot normama, M'gladbach je trenutno na prvoj poziciji, dok je Dortmund, unatoč nekim impresivnim nastupima, odigrao i neke remije, što ih je koštalo vrijednih bodova. Ova dva tima su neporažena u posljednjih pet utakmica u ligi i zbog toga očekujem jednu vrlo zanimljivu utakmicu. Ulog je još veći za goste, jer trenutno uživaju u jedinstvenoj razliki nakon što su zajedno sa Juventusom jedini neporažen tim u top pet liga u Europi.

No, ta oznaka će se vjerojatno ukloniti ovog vikenda, uzimajući u obzir prethodne međusobne utakmice. Borussija je upisala sedam pobjeda u prethodnih osam utakmica. Štoviše, u posljednjih pet nisu primili niti jedan gol, dok su u šest od posljednjih osam postigli dva ili više golova. Osim toga, BVB je u posljednjih 16 utakmica izgubio samo dvije, od čega je jedna bila u Ligi prvaka protiv Intera, a samo dva puta u prethodne 21 utakmici kod kuće. Očekujem pobjedu domaćina u ovom susretu. SRetno svima!

1Juu7Uk.png

Leeds - QPR 1 (1.53) 1xbet

Nakon što su pobijedili West Broma u jednom od dva posljednja susreta na ovom stadionu, Leeds će vjerojatno tražiti svoju četvrtu pobjedu na domaćem terenu ove sezone. Ekipa Leedsa je bila u gostia u posljednja dva tjedna i uspjeli su ostvariti samo po jedan bod u te dvije utakmice. Domaći tim je bio neporažen u prethodne tri utakmice, a trenutno se nalaze odmah iza West Broma, sa samo dva boda manje na tabeli u prvenstvu. 

QPR je bez pobjede u posljednje dvije utakmice, gdje su u posljednjoj izgubili sa 3-1 protiv Brentforda kod kuće. Bez obzira na to, gosti su izgledali vrlo oštro u tim utakmicama i okusili su uspje u četiri od posljednjih šest. Međutim, tri pobjede u tim utakmicama su došle protiv timova koji su rangirani ispod 10. mjesta na tabeli. Domaćini su trenutno na pobjedničkom nizu na Elland Roadu. Također treba napomenuti kako QPR nije osigurao pobjedu niti u jednoj od posljednje četiri posjete ovom stadionu. Budući da povijest međusobnih omjera također daje prednost Leedsu, QPR će ovog vikenda sigurno otići kući bez bodova. Također Leeds nema problema sa ozljedama, dok za QPR neće nastupiti Barbet i Owens.

BVuiMof.png

Watford - Chelsea 2 (1.685) 1xbet

Ni Watford ni Chelsea nisu ispunili očekivanja u Carabao kupu, ranije ovog tjedna, pa su zbog toga izbačeni iz konkurencije. Međutim, vjerojatno će Plavci biti oni koji će na kraju ove utakmice otići sa uzdignutom glavom, jer Watford još uvijek nije ostvario pobjedu ove sezone. Domaćini su zaglavili na dnu tabele i to zasluženo, s obzirom da su jedina ekipa koja ove sezone još nije ostvarila pobjedu. Posljednji meč Watforda kod kuće je završio remijem gdje su uzeli samo jedan bod od Bournemoutha, prije kojeg su dijelili bodove i sa Spursima u gostima.

Ekipa Quique Sanchez Floresa sigurno se trudi da popravi stvari barem na domaćem terenu. Da stvar bude još gora, Watford nije igrao dobro ni prije ovoga protiv Chelseaja. U posljednjih sedam susreta na ovom stadionu, domaćini su uspjeli ostvariti pobjedu samo jednom.

U međuvremenu je Chelsea pronašao svoj pobjednički niz u Premier ligi gdje su u posljednje četiri utakmice bili sjajni. Gosti nisu pokazivali znakove usporavanja ni u gostima, a trenutno su u nizu od četiri pobjede. S obzirom na solidnu formu i s obzirom na to da Watford predstavlja minimalnu prijetnju ove sezone, Chelsea bi u subotu trebao slaviti.  Što se tiče izostanaka, Deeney, Quina, Sarr i Welbeck defnitivno neće nastupiti za Watford, dok su im Caopue i Cleverley pod znakom sumnje. Loftus-Cheek, Rudiger i Van Ginkel su van terena za Chelsea, dok su Barkley, Christensen, Emerson i Kante pod znakom sumnje. Sretno!

gktKjSE.png

Real Madrid - Real Betis 1 (1.26) 1xbet

Real Madrid kao što je i očekivano veliki favorit za pobjedu. Mislim da će oni ovdje ostvariti tu pobjedu. U prošloj utakmici su se vratili na pobjedničke staze sa pobjedom od 5-0 protiv Leganesa. Trenutno se nalaze na drugoj poziciji na tabeli iza Barcelone i nadaju se da će zaustaviti tu dominaciju Katalonaca u ligi. Ovdje su definitivni favoriti, koeficijent je manji na njih, ali mislim da u kombinaciji sa nekim drugim parovima može da se odigra, jer uz prednost domaćeg terena i lošu formu Betisa ove sezone, vjerujem da će Real ovo lagano dobiti ili bi barem to trebao uraditi, ako im je u toj pobjedi od 5-0 poraslo samopouzdanje, što vjerujem da jeste.

Ovo je bila katastrofalna sezona za Betis do sada. Oni su u potpunoj suprotnosti od svojih nastupa iz prošle sezone. Sada imaju samo tri boda iznad zone ispadnaja i primili su najviše golova do sada u ligi, što znači da imaju najgoru obranu do sada. U četiri od posljednjih pet utakmica su bili bez pobjede, a izgubili su tri. Također su bez pobjede u šest od prethodnih osam utakmica.

Za Real Madrid neće biti Asensija, Balea, Nachoa i Rodrigueza. Za Real Betis neće biti Carvalha i Garcije, dok su Guerrero, Juanmi, Kaptoum i Martin pod znakom sumnje.

7VS0U7n.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use