Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 13.8.2019.

IzudinB

Recommended Posts

Linfield - Sutjeska | Pobjeda domaćina u prvom poluvremenu (3.10) bet365

Prva utakmica između ova dva tima je pobijeđena od strane Linfielda sa jednim golom ralzike. Sada igraju na svom terenu i taj rezultat i prednost će im dati veliko samopouzdanje pred ovaj susret. Domaćini su dobro igrali u ovoj sezoni izgubivši samo dvije utakmice u ligi. Gosti su , s druge strane, izgubili četiri utakmice u istom periodu, ne uzimajući u obzir prijateljske utakmice.

Kod kuće je Linfield dokazao svoju snagu ostvarivši šest pobjeda i izgubivši samo dvije utakmice u posljednjih deset ove sezone. Domaćini će tražiti da završe stvari ranije kako bi izbjegli pritisak u drugom poluvremenu i zbog toga mislim da će Linfield već u prvom poluvremenu voditi. Sretno!

Screenshot_6.thumb.png.aed830c03e0c15d75f48555dde730b64.png

button.png.4caec3e6604609835e078b01682b1f5a.png   1650558886_button(1).png.772a6b921eddba38cd9e4d43a8a442be.png

(Koeficijenti 12.8. u 18:45 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Ferencvaros - Dinamo Zagreb | Manje od 2.5 gola (1.85) bet365

Ferencvaros će ugostiti Dinamo Zagreba u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, nakon što su ova dva tima odmjerili snage na Maksimiru, gdje je prva utakmica završila sa 1-1. Očekuje se slična igra ova dva tima i u Mađarskoj, gdje nam bet365 kladionica daje najbolji koeficijent na remi ova dva tima, a on iznosi 3.40. Ovdje se također očekuje manje golova, s obzirom da niti jedan tim nije izgledao sjajno u napadu u posljednje vrijeme.

Ferencvaros je ostvario remi od 1-1 prošlog tjedna u prvoj utakmici u Zagrebu. Primili su rani gol u sedmoj minuti susreta, ali su se vratili nakon samo sat vremena igre zahvaljujući David Sigeru.

Mađarski tim je neporažen u Ligi prvaka ove sezone, nakon što su prošli iz prvog pretkola ovog natjecanja. Ekipa Sergei Rebova ovdje nije favorit, jer je koeficijent na njihovu pobjedu 3.00, dok je Ferencvaros imao manje od 2.5 gola na svojim utakmicama u posljednja dva meča.

Ferencvaros je bio prilično jadan u napadu sa Nikolay Signevichem koji nije uspio postići gol u posljednjih 10 utakmica. Očekuje se da će 27-godišnjak, uprkos tome, ponovno voditi napadačku liniju u utorak, zajedno sa Oleksandr Zubkovom i Tokmac Nguenom, koji su zajedničkim snagama uspjeli postići samo jedan gol u posljednje tri utakmice.

Posljednje-utakmice.png?resize=696%2C230

Izvor: bet365

Dinamo Zagreb je odigrao prilično tešku prvu utakmicu protiv Mađara, nakon što je Daniel Olmo, najbolji igrač ovog tima, postigao gol u toj sedmoj minuti, što je naravno kasnije izjednačeno. Sada putuju u Budimpeštu nakon što su odigrali remi bez golova sa Osijekom u 1. HNL.

Ekipa Nenada Bjelice je također impresionirala u ovogodišnjoj Ligi prvaka, jer još uvijek nisu okusili poraz nakon tri utakmice. Oni su favoriti sa koeficijentom od 2.30 na njihovu pobjedu u Mađarskoj, ali su se mučili za golove u posljednjim utakmicama.

Bruno Petković inače vodi napadačku liniju u Zagrebu, ali on nije postigao u posljednje tri utakmice. Sa njim u podršci uvijek budu Izet Hajrović i Mislav Oršić, koji su također izgledali malo van forme u posljednjim tjednima.

Prošlotjedni remi ova dva tima (1-1) je bio ujedno i njihov prvi međusobni omjer. Oba tima su u posljednje vrijeme loši pred protivničkim mrežama, dok se trude pronaći pravu formu pred golom u napadu.

Što se tiče ozljeda, Ferencvaros će biti bez Isaela i Otigbe, dok je Leonardo pod upitnikom. Što se tiče Dinamo Zagreba, oni će biti bez Andrića, Moharramija i Zagorca.

Ferencvaros i Dinamo Zagreb su se mučili u napadu u posljednjim utakmicama i za ovu utakmicu je najbolja opcija igrati manje golova. Vjerujemo da će ovdje biti manje od 2.5 gola, a prednost igranja ove oklade u bet365 kladionici je ogromna. Prije svega ova kladionica nema manipulativnih troškova i poreza na dobitak, dok su i koeficijenti upoređeni sa zemljaskim kladionicama mnogo veći.

Screenshot_7.thumb.png.c1635bb594a2a6aea1d9b12dd1579939.png

button.png?resize=108%2C40&ssl=1 button-1.png?resize=201%2C40&ssl=1

(Koeficijenti 12.8. u 18:47 CET) 

Liga Prvaka; Copenhagen vs Crvena Zvezda; danci prolaze dalje kvota 1,44

Svake godine, negde u ovo vreme, a to je prva polovina osmog meseca, cvrsto odlucim da jedan dan u godini budem dobar covek. Biti dobar covek uopste nije lako, tako da ni meni uopste nije bilo lako da ucinim taj napor i budem dobar, primeran, uctiv...Olaksavajuca okolnost za mene je bila ta sto sam sebi rekao: “...ok, nije lako, ali boli te qurac, jedan dan ces izdrzati, a dan brzo prodje, pa vec sutra mozes na miru da nastavis po starom, sa vredjanjem, pljuvanjem i ostalim gadostima po svima i svacemu...”

Posto smo na pragu nove sezone, a za nas kladionicarske ovisnike to znaci na pocetku nove poslovne godine, zeleo bih da svim kladionicarima pozelim lepe zelje. Dok svom ostalom normalnom svetu poslovna godina pocinje 01.01. a zavrsava 31.12. nama kladionicarskim bolesnicima poslovna godina pocinje bas sada. To je i normalno, jer mi kladionicari nismo kao “ostali”, mi smo svet za sebe, klasa iznad ostalih, da ne napisem visa klasa, visi nivo, privilegovani sloj drustva, elita, aristokratija, rekao bih. Ja nikada necu prestati da se kladim, u to budite sigurni, a kada vise ne budem u stanju da se brinem o sebi, ili ne budem u stanju da se krecem, u moje ime ce se vec kladiti neko drugi. Sto se mene tice, ako jednog dana na ovome svetu nestane kiseonika, ili se ljudi medjusobno poubijaju, nadam se da mi niko nece dirati brzi internet. Nista mi ne treba, ne treba mi zdravlje, ne treba mi licna sreca, ne treba mi vazduh, ne treba mi sunce, a narocito mi ne trebaju ljudi. Za srecu su mi potrebne samo dve stvari, bet365 i brzi internet. Pre nego sto svim kladionicarima uputim lepe zelje, da podelim sa vama i rezultate moje prethodne poslovne godine. Da Ajax nije onako izbacio veliki Juventus iz trke za pehar Lige Prvaka, danas bih bio neki seik u Emiratima ili slicnim vukojebinama po Bliskom Istoku. Ne bih bio obican seik, to svakako ne, bio bih seik koji se kladi. Da Ajax nije izbacio Juve svakako bih kupio sve naftne busotine koje postoje, ali moji prioriteti bi bili drugaciji. Na prvom mestu mojih zivotnih i poslovnih prioriteta (pod pretpostavkom da je Juve prosao dalje) bi svakako bilo kladjenje, na drugom mestu zivotnih prioriteta bi bile eskort dame, dok bi na trecem bila kupovina Juventusa, Bayerna ili Atletico Madrida, jedina tri zdrava kluba na svetu. Na cetvrtom mestu, ako bi ostalo nesto vremena bih se svakako bavio i naftom, kada sam vec seik. Posto Juventus ipak nije prosao Ajax, mislim da bi najpametnije bilo da se vratim pisanju ovog posta, a i da pozelim kladionicarima nesto lepo. Ah, da...umalo da zaboravim, nesto sam i zaradio u prethodnoj poslovnoj godini, ali sam sve spucao na dve stvari, isao sam da vidim uzivo utakmicu Lige Prvaka ManUtd vs Psg, a uspeo sam i da se dovucem do svetog Wimledona, moje najvece zivotne zelje. Dakle, u sezonu ulazim pun emocija, a ogranicenom gotovinom. Hteo sam i da budem vas specijalni izvestac sa svetog Wimledona, iako me za to niko nije ni pitao, ali za to je bilo sansi jedino da nisam spavao ni onih bednih tri sata dnevno u te dve sedmice. Ako bude bilo prilike napisacu nesto i o svetom Wimledonu, za sada samo da napisem nekoliko recenica. Biti uzivo na tom svetom turniru je, definitivno, bolje od sexa. U mom slucaju, odlazak na to sveto mesto je vrednije od svih orgazama mog zivota, ukljucujuci svakako i one do kojih sam dosao sam, bez icije pomoci. Ako neko uopste cita postove na ovom forumu, moj najozbiljniji savet svim kolegama je sledeci. Zahebite sva letovanja, zahebite zimovanja, zahebite nove automobile, zahebite nocne izlaske, ako imate devojke, zene, stalne ili povremene partnerke...oterajte sve to u tri lepe #&%$#icke materine, ne bacajte novac na te gluposti. Sve osim posete svetom Wimbledonu, je jedno obicno gubljenje vremena, novaca a pogotovo nerava.

Da se vratim na zelje. Nije mi prvi put da pisem u ovo vreme, pa ako se nekome ucini da se ponavljam iz godine u godinu, racunajte da ste u pravu. Pa opet, dobre zelje, cak i ako se ponavljaju svakako nisu zabranjene, zar ne? Najpre vam zelim da se u novoj sezoni obogatite preko noci, i preko tiketa. Ako jos uvek igrate u zemaljskim kladionicama, zelim vam sto manje iscepanih tiketa, zelim vam da nakon dobitnog tiketa zatvorite zemaljske kladionice jer nemaju novaca da vas isplate. Ako igrate on-line, zelim vam da otvorite barem po trideset racuna po svakoj kladionici, za slucaj da vas zlikovci blokiraju. Zelim vam da se uspesno kladite svih 365 dana u godini, jer ne zaboravite, bet365 je uvek otvoren, nema praznika, nema Nove Godine nema Bozica za njih. Zelim vam da uspesno rasturite sve veze kojima ste optereceni, ljubavne, bracne, porodicne, poslovne, radne, skolske, rodbinske...i da se na miru posvetite svetom kladjenju, najlepsoj stvari na svetu. Ako ste bas tolike budale da ne zelite da se odvojite od devojke ili zene, ili ih, ne daj Boze, jos uvek volite, otvorite svakako racun u kladionici i na njihovo ime, da barem i od zenskog sveta ima neke koristi kada ljubav prodje. I ne zaboravite, ne postoje srecne ljubavne veze. Postoje rasturene i one koje ce tek biti rasturene. Zelim da vam prodju i to u prvim poluvremenima svi kartoni, overi ili underi, prelazi, korneri, golovi, penali, iskljucenja... koja ste odigrali. Zelim vam svu srecu ovoga sveta i veliki uspeh u kladjenju u narednih devet (poslovnih) meseci.

Kad sam vec toliko dobar i primeran (jos samo danas), da uputim lepe zelje i klubovima u novoj sezoni. Liverpoolu, Dortmundu i Napoliju zelim i u sledecoj godini da zamalo osvoje nacionalna prvenstva, kao sto su to (zamalo) ucinili i u prethodnim. Liverpoolu i Dortmundu zelim da i u sledecoj sezoni na polovini prvenstva imaju po deset bodova prednosti (kao i u prosloj sezoni) pa da sve to prospu i (opet) zamalo osvoje prvenstva. Arsenalu i Tottenhamu zelim da, kao i prosle sezone, osvoje qurac, kao i prethodnih tristotine godina. Dugo se znamo sa foruma. Poznata vam je mrznja koju gajim ka Liverpoolu, Arsenalu, ManUtd-u, Tottenhamu, Dortmundu i Napoliju. Ne znam da li je dovoljno da napisem rec mrznja ili da prosirim na “zelim im sve najgore, zelim im svo zlo ovoga sveta”. Ili da napisem “zelim im propast, da se ugase kao klubovi, da se sruse avioni kojima idu na gostovanja, zelim im da gore u paklu, ili da se potope u nekoj poplavi svetskih razmera.” Sta god da napisem, ne deluje mi dovoljno zlobno, moracu da smislim neku jos tezu kletvu, jer kada nesto pozelim nekome, obicno se to i ostvari. Da budem iskren, mrznja, odnosno zlo koje im zelim nije isto. Dok Arsenalu, Tottenhamu, ManUtd-u, Dortmundu i Napoliju zelim da se ugase, da ne postoje vise, Liverpoolu zelim da postoji ali da pati, i to mnogo da pati. Zelim im da i u narednih ne trideset, vec tristotina godina budu drugi u Premijer Ligi, i da uvek, i to svake godine budu zamalo sampioni. Dakle, da se ja pitam, Liverpool bih ostavio da postoji, da bi mogli mnogo da pate. Ali sta bih uradio sa ovim ostalim govnima? Prvo bih im oduzeo stadione i dao na upravljanje vojsci ili policiji. Njima uopste ne bi bilo tesko da potom ulete tenkovima i sravne sve sa zemljom. Zatim bih dozvolio svim tim krvnicima da traktorima preoru stadione, i posade Erythroxylon cocu, poznatiju kao plemenita zimzelena biljka koka.. Da li ste znali da je nekada davno, u neka srecna vremena, koka bilo sveto drvo, kao i da su je nekada koristili samo pripadnici aristokratije i svestenstva? Da li ste znali da je koka ljudima poznata jos od nekoliko vekova pre Hrista? Da li ste znali da su jos pre 150 godina, nemci davali cist kokain svojim vojnicima? Da li ste znali da je jos Sigmund Freud otkrio blagotvorne efekte ove plemenite biljke. Da li ste znali da je koka bila najvazniji sastojak Coca-Cole, a koju je inace izmislio lekar? Kokain nije droga, ne slusajte vecinu, slusajte mene. Kokain je plemenita stvar kao i kladjenje. Kokain je alkaloid koji izaziva razne oblike halucinacija, spokojnu euforiju, povecava budnost i koncentraciju. Kokain povecava intelektualne i fizicke mogucnosti doprinosi brzem i laksem logickom razmisljanju, dovodi do ubrzanog rada srca, ubrzanog disanja, povecanog krvnog pritiska, povecanja telesne temperature, prosirenja zenica, povecava samopuzdanje za vrhunske napore i dostignuca....a ja sve te simptome prepoznajem kod sebe prilikom kladjenja. Kada mi prodje tiket, osecam se intezivno euforicno, samouvereno i srecno, ne znam sta bih radio sa viskom energije koju imam. Ako bih trebao da vam opisem u dve reci kako se osecam posle kokaina ili kladjenja u samo dve reci to bi bilo; hebeno sjajno. Isto tako, kada se zavrse nacionalna prvenstva u svim evropskim ligama, ja osecam apatiju, depresiju, paranoju, nesanicu, prilicno sam agresivan, gubim seksualne zelje i potrebu za hranom, dok mi se povecavaju misli o samoubistvu, a sve su ovo identicni simptomi ukoliko nemate dovoljno kokaina. Da se vratim na stadione onih nesrecnika. Nakon ulaska traktora i preoravanja stadiona, sledi priprema zemlje za sadnju koke. Sistemi za drenazu i navodnjavanje na engleskim stadionima vec postoje, ostaje samo cekanje da plemenite biljke odrastu. Fudbalere Liverpoola, Arsenala, Tottenhama, Dortmunda i Napolija svakako ne bih oterao, jer kad biljke odrastu, treba neko i da ih bere. Za berbu koke, mozak uopste nije potreban, tako da su fudbaleri odlican izbor. Koje su prednosti uzgajanja koke? Stadione kao beskorisan beton pretvarate u upotrebnu vrednost. Fudbaleri konacno rade korisne stvari, i primerene intelektualnim sposobnostima. Gram najcistijeg kokaina kosta vise od 70 funti, dakle koliko i ulaznica za utakmicu. Gajenjem kokaina zaposljavate ljude, jer sve te lekove neko mora da proizvede, transportuje, upakuje, diluje na ulici. Na kraju krajeva, svi ce imati koristi. Kao prvo, radite nesto korisno, smisleno i plemenito. Kao drugo, necete dozvoliti fudbalerima da misle. Kao trece, proizvodnja lekova je jedna od najprofitabilnijih delatnosti. Kao cetvrto, navijaci Liverpoola, Arsenala, Tottenhama, Dortmunda i Napolija ce se uvek bolje osecati, uvek ce biti srecniji, euforicniji ako gledanje tih govana zamene smrkanjem, zvakanjem ili pusenjem ovih lekova. Da se vratim jos jednom na zelje u nadolazecoj sezoni. Imam zelje i za seljacinu iz Rosarija, kao i za fudbalski klub Ajax. Seljacini iz Rosarija zelim da i sledece sezone zamalo udje u finale Copa Americe. Ne znam da li znate da seljacina iz Rosarija nakon sto su otisli Iniesta i Xavi, nista nije osvojio osim prvenstva Spanije. “Najbolji igrac na svetu” eeeejjjjjj. Ne znam da li znate da seljacina iz Rosarija jos nikada nije uspeo da odvede svoju reprezentaciju do titule prvaka juznoamerickog kontinenta, a igra fudbal skoro pa dvadeset godina. Prvenstvo Juzne Amerike, eeeeeejjjjjjj, prvenstvo kontinenta gde ne mogu da skupe vise od sest kvalitetnih reprezentacija, pa moraju da zovu reprezentacije Japana, Qatara i slicnih govana. Jedna Slovenija je uspela da se dovuce do titule prvaka Evrope u kosarci, a seljacina iz Rosarija dvadeset godina ne uspeva da osvoji barem nesto sa svojom reprezentacijom, iako se prvenstvo IGRA SVAKE GODINE. Za fanove polupismenog seljaka iz Rosarija imam i reci utehe. Ako i dalje mislite da je seljacina iz Rosarija bolja od portugalca, ali imate neke dileme, jer je portugalac pored titule prvaka Evrope svoju reprezentaciju doveo i do naslova pobednika Uefa Nations League, znajte da prvenstvo Spanije pocinje za cetiri dana. A to znaci da ce seljacina iz Rosarija ponovo da dribla majmune iz Eibara, Getafea i Osasune pa ce u vasim mozgovima opet biti najbolji ikada.

Umalo da zaboravim, malo cu da pljujem i po Ajaksu. To mi zaista tesko pada, pre svega zbog Amsterdama, najludjeg, najneobicnijeg i najlepseg grada na svetu, i Holandije cudesne zemlje slobodnog uma, zemlje bordela, sireva, cveca, piva i pre svega zemlje SLOBODE, zemlje gde je marihuana lek, i gde gej parovi mogu slobodno da setaju drzeci se za ruke. Ne secam se da sam skoro gledao neku utakmicu gde je neko onako nakantao protivnika kao sto je to uradio Ajaks sa Juventusom u Torinu. Zasluzeno, posteno i pravedno. Kao da su igrali sa pionirima a ne sa Juventusom. U svakom napadu holandjana, gol je visio u vaduhu, kontre su sevale na sve strane, cak i sa po sedmoricom igraca u kontri. Mladi igraci iz Ajaksa su samo na toj utakmici pretrcali vise nego sto je seljak iz Rosarija pretrcao u svom zivotu. Hrabra igra, puno trcanja, nesebicna dodavanja, kolektivni duh, relativno zdravi odnosi unutar svlacionice, simpatican i dobar trener, sve mi se dopalo kod holandjana, nije ni cudo sto su pobrali simpatije u celom svetu. Pa ipak, mislim da sam osim navijaca Tottenhama bio jedini lik na svetu koji se radovao kada su onako nesrecno ispali od Tottenhama. Vristao sam, skakao od srece, pljeskao iako nikoga nije bilo pored mene. Pazite, prethodno mi je Ajaks oborio barem trideset tiketa kada je izbacio Juventus, jer sam imao u zivotu sve tikete sa Juventusom u finalu ili kao pobednika takmicenja. Ali izbacivanje Juventusa, odlazak svih tiketa u vecna lovista, i gubitak pravog malog bogatstva uopste nije bio razlog (nove) mrznje ka jos jednom klubu, ovoga puta Ajaksa. Pozeleo sam im sve najgore, a kada nekome pozelim sve najgore, ponavljam, to se obicno i ostvari. Razlog? Napadacka igra, koja nikuda ne vodi, odnosno vodi samo u jednom pravcu; u propast. Zbog napadacke igre ne mogu da podnesem ni Liverpool, Arsenal, Tottenham, Dortmund, Napoli, ManUtd, a sada i Ajaks. I Ajaksu od sada zelim da pate i to mnogo da pate, kao sto su patili ono nesrecno vece. Obicno se kaze da se na greskama uci. I to da pametni uce na tudjim, a budale na svojim greskama. Posto ovi iz Ajaksa nista nisu naucili, tu sam ja da im pomognem da shvate. Krenucu od pocetka.

Prvo. Napadacka igra nikuda ne vodi, osim u propast.

Drugo. Napadacka igra nista ne donosi. Mozda poneku pobedu i nista vise.

Trece. Liga Prvaka se ne osvaja napadackom igrom. Holandsko prvenstvo mozda, LP nikada.

Cetvrto. Samo budale mogu da pobede najpre u gostima, povedu sa 2:0 kod kuce i dalje napadaju.

Peto. Kada procitate ovo cetvrto, zasto se cudite kada vas napadacka igra odvede u propast

Sesto. Da li bi se jednom Atletico Madridu ili Juventusu desilo da povedu sa 2:0 i ispadnu?

Sedmo. Napadacka igra moze da se svidja samo ljudima, a ljudi su kao sto znamo stoka.

Osmo. Ako napadate zbog navijaca, rulje, stoke, stada, zasto vas cudi sto ste ispali kao debili?

Deveto. Zatvorena, oprezna odbranbena igra nije zabranjena, a sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno

Deseto. Igranje odbrane nije sramota

Jedanaesto, dvanaesto, devedeseto.... Napoli, Arsenal, Dortmund, Liverpool... misle kao i vi.

Posto sam zavrsio sa lepim zeljama, da napisem i nekoliko dobronamernih saveta pred nastupajucu sezonu (poslovnu godinu).

Nije uopste pitanje da li ce biti padanja na tiketima u narednim mesecima. Pitanje je kada i koliko ce biti padanja. Kada padnete na tiketu, nikada ne dozvolite sebi da pljujete po kladionici. Ako se neko i usudi i napise nesto na forumu protiv kladionica, nakon nekog teskog pada, bicu neumoljiv i ostar u svojim postovima protiv takvih kolega sa foruma. U kladjenju postoje tri aktivna ucesnika, kladionice, mi igraci koji se kladimo i oni majmuni na terenu. Kladionica, kao i svaka humanitarna organizacija samo nudi. Kladionice nikoga ne siluju da se klade. One nude. Nude zabavu, mogucnost da se obogatite, nude provod, nude adrenalin, nude orgazme, i to intezivne. Sve to nude i bordeli, jos jedna humanitarna organizacija. Kada udjete u bordel, mlada dama nikoga ne siluje. Ona nudi, a na vama je da se odlucite. Klasican sex od pola sata 50-70 eu, oralni sex 50 eu, rucna obrada je nesto jeftinija i mozete da se cenkate i za 30-40 eu. Zato je zavrsnica u ustima nesto skuplja, ide i do 100 eu. Masaza sa happy endom je negde izmedju 80 i 150 eu, dok za analni sex vec morate da pokazete zavidnu umesnost u pregovorima. Ono sa cim sam ja najzadovoljniji, jeste sto uvek za posebne zelje postoji mogucnost pregovora, i sto za sve postoji cena, kao i kod kladionica. Za sve postoje kvote. Dakle, kada padnete, da se niste usudili da pljujete po kladionici. Kladionica nikada nije kriva za pad tiketa. Kladionice nikada ne namestaju. Zamislite da udjete u bordel i izaberete sebi neki secer. Izaberete secer svog zivota, neku maloletnicu na primer. Kazete svoje (nastrane) zelje, dogovorite cenu, i odete u prostoriju. Sa devojcicom je sve ok, ali pretpostavimo da sa vama nesto podje po zlu. Ne mora da bude neki poremecaj, recimo da niste opusteni, da vam je nelagodno ili slicno. Ako je devojcica mastovita, ona moze da napravi cudo. U ekstremnim slucajevima, u slucaju da vas vrsnjak u gacama i dalje ne pokazuje znakove zivota, nemate pravo da osudjujete bordel. Treba da platite, odete i navratite sledeci put. Tako je i sa kladionicama. Ako padnete na tiketu, kladionica nikada nije kriva za to, ona samo nudi, zapamtite to, kao i bordeli. Sta je sa drugim aktivnim ucesnicima u kladjenju, sta je sa nama kladionicarima? Mi pravimo izbore, znaci da ako i padnemo, nije nasa krivica. Nasi izbori su uvek racionalni. Ko normalan ce odigrati 26.08. na Lecce u gostima protiv Intera, iako je kvota da ce gosti pobediti 14,00 Dakle, ako padnemo na tiketima, ni mi kladionicari nismo krivi. Pa ko je onda kriv kada padnemo? Pa to je barem jasno. UVEK SU KRIVI oni polupismneni majmuni na terenu, gledajte to da zapamtite, sada dok sezona jos nije pocela. Kada padnete na tiketu, uvek su krive te budaletine na terenu, fudbaleri, najgluplji ljudi na planeti. Pa sta da radimo sa njima? Bolesnici idu u bolnice, ludaci u ludnice, ali sta da radimo sa budalama? Pa ovo sto ja radim celi zivot, pljujem po njima svakodnevno i na svakom koraku, trosim se po nasem forumu, trosim vreme, energiju i tastaturu da pljujem po stoki, zelim im sve najgore. Fudbaleri su neopevane polupismene budaletine, najgori ljudi na svetu i JEDINI I ISKLJUCIVI KRIVCI kada padnete na tiketu. Pa kada je vec tako, dok jos nije pocela sezona da vas upoznam sa STOKOM, najgorim ljudima na planeti, fudbalercinama.

Fudbaleri, polupismeni degenerici, neopevane budaletine, najgluplji ljudi na planeti, kratko STOKA

Ako nesto ne mogu da podnesem, onda je to rec narod. Narod je rekao ovo, narod je rekao ono, taj i taj je pevao za narod...fudbal se igra za narod....politicari se obracaju narodu....uzas. Rec narod je najgora rec na svetu. Rec narod oznacava nepismenu i glupu masu, stado bez mozga. Gora stvar od reci narod jeste ulizivati se tom narodu. Slihtati se, ulaziti u dupe, bulju, cmar, supak tom istom stadu, to je najgora stvar koja moze da se dogodi. Da je pravde na ovome svetu, narod bi trebalo samo iskoriscavati i nista vise. Uzimati im novac i davati bogatima, silovati zene tog naroda, terati ih da naporno rade za bogate, bicevati ih ako ne slusaju, i kao najvaznije, oduzeti im bilo kakva prava, narocito da glasaju a i zive dugo. Pa ipak, taj narod nekada i lupi nesto pametno. Recimo, u narodu postoji recenica “...glup kao qurac...” To je savrsena recenica. Samo tri reci, a toliko toga objasnjava. Kada nekome kazete da je glup, to ne znaci nista, ali kada kazete da je glup kao qurac, onda ste u tri reci rekli sve. Iako je meni omiljena ona Einsteinova “...i svemir ima granica, samo je ljudska (narodna) glupost neogranicena...” ipak je recenica “...glup si kao qurac”, neprevazidjena Zasto se o tom delu muskog tela govori kao o jedinici za glupost? Ne stize do njega dovoljno krvi? Smesan je njegov oblik? Ima samo jednu namenu? Zasto muskarca kada hoce da uvrede, kazu da razmislja njime, a ne glavom? Reprezentativni primerci svete recenice “glup si kao qurac” su svakako fudbaleri, ubedljivo najgluplji ljudi na planeti. Svakako da postoje nijanse u tome koliko su ti ljudi glupi, ali da li je to bilo kome vazno? Nekada Maradona, Francesco Totti, danas Balotelli, Pogba, seljak iz Rosarija, Icardi, Vidal, Manè Sanches ...sve su to biseri neopevane gluposti, fudbalercine na “vi” sa pamecu. Postoji urbana legenda koliko je Francesco Totti bio glup covek. Kada je bio veoma mlad i nepoznat, ljudi iz kluba Roma su zeleli da svim svojim mladim igracima pomognu oko polaganja vozackog ispita. Tadasnji mladi igraci uopste nisu morali da prisustvuju casovima obuke, vec su u klub dovodili instruktore koji bi na nekoliko predavanja objasnjavali mladim igracima osnove voznje. Nakon tih nekoliko predavanja, mladim igracima bi organizovali namesteno polaganje vozackog ispita, i to sa jednostavnim pitanjima, jer je to bio jedini put da ih prodju. Nakon teoretskog dela, najcesce bi ih odveli na neku livadu bez saobracaja i raskrsnica, opet sve sa ciljem da prodju (namesteni) ispit. Kada je dosao red na mladog Tottija da polaze teoretski deo ispita, a imajuci u vidu njegove mentalne mogucnosti, jedno od (namestenih) pitanja je bilo da poredja boje na semaforu. Naravno, fudbalercini je uspelo da promasi tacne odgovore i na takva pitanja, pa je pao na testu. U drugom pokusaju su mu dan pre ispita saopstili pitanja i tacne odgovore koji ce ga ocekivati na testu, ali je pacijent uspeo za jedan dan sve da zaboravi, zlobnici pricaju da je sve odgovore pomesao. Na kraju, treci put su mu rekli da uopste ne uzima olovku u ruke na testu, vec su pored njega postavili laznog kandidata koji je popunjavao test umesto njega. Mnogo godina kasnije, kada je vec bio ono sto je danas, velika zvezda, poznat i slavan, gostovao je u nekoj emisiji gde se slucajno pomenula neka vest o tragediji na Bliskom Istoku. Nemajuci pojma dokle Tottijev mozak moze da dobaci, voditeljka programa, neka glupaca, je upitala Tottija za misljenje o situaciji na Bliskom Istoku. Fudbaler kao i svaki fudbaler, nekoliko sekundi je gledao u voditeljku kao tele a zatim misleci da se radi o delovima tribina na stadionu poceo da lupeta o navijacima na severnoj tribini. Da bi ste se dovoljno dobro upoznali sa time dokle dosezu granice ludila tih pajsera i da biste dovoljno dobro razumeli taj polusvet u sledecem postu cu vam ispricati pricu o jednom “nasem” ex fudbaleru, pravom, pravcatom balkancu. Do tada, ne zaboravite, igraci nisu ljudi, to je stoka koja se vuce po terenu kao slina, to su polupismeni majmuni bez mozga, puni primitivizma, sujete i egoizma. Ta govna su iskljucivi razlog za pad vaseg tiketa.

Copenhagen vs Crvena Zvezda; Copenhagen prolazi dalje kvota 1,45

Nemam vremena da pisem detaljnije, pa za ovaj put samo nekoliko stvari. Crvena Zvezda je uz Partizan, a ne racunajuci bosanske, crnogorske i makedonske klubove najgori klub u Evropi. Kada kazem najgori, mislim na sistem po kome funkcionisu, sistem koji ne postoji nigde. Navijaci Zvezde kazu da je to veliki evropski klub sa slavnom istorijom jer su bili prvaci Evrope. To je istina koliko i da je Bosna ozbiljan kosarkaski klub jer su i oni, kao i Split bili na krovu Evrope. Bio je i Nottingham Forest prvak Evrope, i to dvostruki, pa ipak su sada svi ti kosarkaski i fudbalski klubovi, nekadasnji prvaci Evrope, danas jedna kanalizacija evropskog fudbala i kosarke. Zvezda skoro pa trideset godina nije igrala Ligu Prvaka, pa se prosle sezone usunjala u svet bogatih. Trideset godina je vreme za koje se rodite, odrastete, zavrsite skole, zasnujete porodicu, ozenite se, dobijete decu, jedno, cak i vise, a imate vremena i da se razvedete. Eto toliko godina, Zvezda nije ni primirisala svetu bogatih. A onda je usla na nekoliko meseci u taj svet da vidi kako sve to izgleda. Bili su poslednji u grupi, jedan od nekoliko klubova sa najgorom gol-razlikom. Ligu Prvaka su igrali taktikom ko od igraca predje na napadacku polovinu, umrla mu majka. Na protivnicku polovinu su ipak morali da predju u poluvremenu, jer pravila nalazu da se strane ipak menjaju. Posledica neigranja Lige Prvaka trideset godina jeste dug od 53 miliona eura (zvanicno) odnosno 70 miliona (nezvanicno), mislim na dug pre nego sto su prosle sezone usli u Ligu Prvaka. Taj novac je upumpavan kroz drzavne firme, kao neki vid drzavnog projekta, odnosno kao jedan od preduslova da inostrane firme udju u privatizaciju srpskih firmi (ruski Gasprom). Igrajuci Ligu Prvaka prosle sezone (ako se ono uopste moze nazvati igrom), klub je zaradio preko 60 miliona eura. Za pametne ljude, to bi bio novac koji bi garantovao stabilizaciju kluba. A onda je objavljen zvanicni finansijski izvestaj revizorske kuce gde se navodi da je ukupan dug 43 miliona eura. I dok majmuni u klubu tvrde da duga nema i da su bogatiji od PSG-a, revizor tvrdi da iako su prihodi drasticno uvecani, rashodi su udesetostruceni, i da su sve zaradjene pare potrosene, a da nije vracen ni cent duga. E to vam je kolege sa foruma, balkanski pogled na svet, zivot oko sebe. Dakle, zivot je jedan cirkus, i tako se treba i odnositi prema njemu.

Sa druge strane, Zvezda igracki ima solidnu ekipu, i solidnog trenera, ali to je dovoljno za sesti evropski rang, gde Zvezda realno i pripada. Evo kako ja na to gledam. Svima je jasno ko pripada prvom rangu, eliti. Drugi evropski rang pripada raznim Romama, Tottenhamima, Leverkusenima, i slicnima koji nisu dovoljno dobri za elitu. Treci rang su Evertoni, Fajenoordi, Seville, Sportinzi, Lazio, Schalke i sl. Cetvrti rang su Anderlehti, Baseli, turska i grcka govna, dok bi u peti rang ubacio svo istocno smece, ukljucujuci i bugare, rumune, poljake, cehe i sl. Sesti rang je evropska kanalizacija, znaci Liverpool te bosanski, crnogorski, srpski, albanski, jermenski, kazahstanski i ostali otpad, a vi ih poredjajte kako hocete.

Kako ja gledam na stvari, Zvezda se prosle sezone usunjala u elitu nakon utakmice protiv Salcburga a ja ocekujem da narednih tridest godina opet nece videti elitu, i da ce se za dugo vratiti tamo gde i pripadaju. Taj svoj stav, to moje misljenje cu pokusati i da naplatim, pa cu svakako u narednih trideset godina i igrati protiv Zvezde,.

Rezon da igram da Zvezda ne prolazi dalje; srpski fudbal je za tri klase slabiji od danskog. Zvezda ima slabiji tim nego prosle sezone, imaju i povrede. Imaju i los rezultat iz prvog meca, mada su bili mnogo bolji. Sve u svemu, vise se baziram na tome da ove sezone nece igrati Ligu Prvaka, jer je ne zasluzuju, nego sto mislim da su danci mnogo jaci. I bet365 se slaze sa mnom da su danci favoriti, pa su prolaz Zvezde kvotirali sa 2,60

Moguci rizik da propadnem; opet kvote. Kada vidim kvotu od 1,40 odmah dobijem dijareju. Ubedjen sam da kvote od 1,40 sluze za navlacenje pocetnika na kladjenje na (potencijalnog) favorita. Rizik je i motiv koji ce imati Zvezda (a i Danci), jer ko prodje veceras, imace mec sezone sa Young Boysom za ulazak u elitu, sto ne znam kada ce se opet ponoviti.

Koliko sam siguran? Spreman sam da rasprodam sve zivo da Zvezda nece igrati grupnu fazu, ali nisam siguran da li ce se to dogoditi danas ili u sledecem kolu protiv svajcaraca. Tako da ako veceras padnem, moracu da rasprodam imovinu i tako vratim ulozeno, jer je nemoguce da Zvezda prodje i dance i svajcarce.

Srecna nova sezona svim clanovima foruma, i ne zaboravite, IGRACI SU STOKA

Celtic - Cluj 1 (1.53) bet365

Celtic se izborio za remi (1-1) u prošlom susretu, nakon što su gubili od 28 minute susreta. Nepunih 10 minuta nakon toga Celtic izjednačuje rezultat i taj rezultat ostaje isti do kraja utakmice. Celtic je zabilježio 13 pokušaja na gol u toj utakmici od kojih je četiri išlo u okvir gola, dok je Cluj imao jedan udara manje u okvir gola. Ipak, Celtic će ovog tjedna biti u velikoj prednosti zahvaljujući golu u gostima. Škotska ekipa je zaista velika sila kada igra na svom terenu, a dočekat će goste u Glasgowu nakon što su ostvarili pobjedu od 7-0 u posljednjoj utakmici na ovom stadionu.

Cluj nema uvjerljiv izgled forme na svojim gostovanjima i to nije nešto čime se mogu pohvaliti i zaista će morati odigrati bez greške kako bi prošli dalje. Po meni je ovdje Celtic pobjednik i koeficijent je prilično dobar, s obzirom na to kakav je Celtic pred svojim navijačima. U prošloj utakmici je bilo dosta kartona, pa ako u ponudu izađu neke niže granice, vjerujem da bi moglo biti i over kartona. Za sada nema nikakvih granica, barem ne na bet365 kladionici na kojoj igram svakodnevno. U svakom slučaju vjerujem u pobjedu Celtica. Sretno!

Screenshot_9.thumb.png.cf94f7894683be8d23932a230b70a6f4.png

button.png.3822dfec76681122521cb3fc44000fab.png    957148268_button(1).png.26c51bf9018e85420dc69050d8a29918.png

(Koeficijenti 13.8. u 08:54 CET) 

Ajax - PAOK | Pobjeda Ajaxa + više od 2 gola (1.72) bet365

Ajax nije uspio doći do pobjede u prvom meču, gdje su obje momčadi podijelile plijen sa 2-2. Ajax je u toj utakmici gubio sa jednim golom razlike u prvom poluvremenu. Međutim, momčad je smanjila deficit 12 minuta nakon početka drugog poluvremena preko Huntelaara. Iako je nizozemska ekipa propustila ostvariti pobjedu, večeras će imati prednost domaćeg terena, gdje su ogromni favoriti. Oni imaju dva ključna gostujuća gola. Gosti moraju postići barem dva gola kako bi to i nadoknadili. Domaćini najbolje igraju na domaćem terenu i doživjeli su samo jedan poraz u posljednjih 10 utakmica na svim natjecanjima. Uz to, jedini poraz je bio protiv viceprvaka Tottenhama u polufinalu Lige prvaka.

PAOK nikada nije pobijedio Ajaxa na njihovom terenu i igrali su neriješeno u posljednja dva gostovanja ovdje. S obzirom da će u utorak domaćin imati podršku svojih navijača, vjerujem da će Ajax ostvariti tu očekivanu pobjedu. Posljednji put kada su ova dva tima igrali na ovom stadionu oba tima su postigla gol. S obzirom da ni u jednom posljednjem meču između ova dva tima nije manjkalo golova, vjerujem da će i ovdje ići preko dva gola. S obzirom da je koeficijent na samu pobjedu vrlo mali, bet365 kladionica nam daje šansu da preko betbuildera kombiniramo pobjedu i više od dva gola. To ću i odigrati. Sretno!

Screenshot_10.thumb.png.8116f6a8b5721f5dc2f608633be48840.png

(Koeficijenti 13.8. u 09:05 CET) 

Porto - Krasnodar 1 (1.50) bet365

Porto je učinio dovoljno u prvoj utakmici kako bi osigurao pobjedu protiv Krasnodara, a jedini gol u toj utakmici postigao je Sergio Oliveira u posljednjim minutama regularnog vremena. Porto je u tom okršaju bio mnogo bolja ekipa i napravili su 16 pokušaja na gol, od kojih su četiri bila na meti. 

Ovaj poraz je bio prvi u posljednje tri utakmice Krasnodara, tako da vjerujem da će se i oni nadati da mogu preokrenuti stvari u uzvratnoj utakmici. Međutim, Porto je trenutno u impresivnom nenadmašnom nizu na domaćem terenu, što znači da će ruska ekipa morati da krene naprijed i otvori se, što će dozvoliti igračima Porta da iskoriste te rupe koje ostanu pozadi.

Posljednji poraz domae momčadi je bio u travnju protiv eventualnog europskog prvaka Liverpoola. Osim tog poraza, momčad nije doživjela poraz niti u jednoj od svojih prethodnih utakmica na domaćem terenu, od početka ove godine. Ponovo očekujem pobjedu Porta u ovoj utakmici. Sretno!

Screenshot_11.thumb.png.02ffbad7a0bf75fa137f2f366862a54d.png

button.png.744b23db58d25d36f511500edcc82ec6.png   126540672_button(1).png.8d63903289efe2626f7feb92212c7158.png

(Koeficijenti 13.8. u 09:12 CET) 

U Peštu po veliku feštu! 'Plavi' baš nikad nisu ispali od Mađara

Ferencvaroš i Dinamo igraju od 20 sati na Groupama Areni. Prijenos je na Arena Sport 1. U povijesti su "modri" šest puta igrali protiv klubova iz Mađarske i uvijek su prošli dalje

Ako postoji grad koji je dinamovcima prirastao srcu, onda je to sigurno definitivno Budimpešta. Četiri puta su tamo bili, uvijek su prošli dalje.

Šest puta su igrali protiv Mađara u Europi, nikad nisu ispali. Nenad Bjelica vjeruje kako će se tradicija nastaviti.

- Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo. Ekipa se dobro pripremila ovih nekoliko dana, bili su fokusirani, koncentrirani. Znaju da nismo dali svoj maksimum u prvoj utakmici. Vjerujem da će sutra biti puno bolje - rekao je uoči puta u grad na Dunavu, Nenad Bjelica i zatim otkrio da priprema promjene u sastavu u odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu.

- Napravit ću minimalno dvije, a najviše četiri promjene. Nije dobro niti toliko pretumbavati momčad - kaže Bjelica, koji se kratko osvrnuo i na prošlo kolo HNL-a. 

- Svi bi naslovi bili da Dinamo više nije prvi, ali nama tu u ovom trenutku nije bilo toliko niti važno - dodao je Bjelica.

Prije puta je otklonio sve dvojbe oko sastava, ali bio je jako zagonetan. Emir Dilaver i Kevin Theophile-Catherine trebali bi biti stoperski par, dakle, to su dvije promjene u odnosu na prvi susret.

Bila su još tri pitanja za prvi sastav, Petković će na kraju dobiti prednost ispred Gavranovića, a u vezni red ulazi Nikola Moro. Amer Gojak podbacio je u prvome susretu i Bjelica se izgleda odlučio za Moru.

Dvojba je i tko će na desni bok, ali Stojanović je u prvoj utakmici dobio prednost ispred Pinta, tako bi moglo biti i večeras. Mađari su se u Zagrebu izvukli, nekako su, uz puno sreće, izborili tih 1-1. No, Dinamo može još puno bolje nego u Maksimiru. O ispadanju nitko ne razmišlja, bio bi to podbačaj, “modri” ne smiju zakazati.

Slika-zaslona-2019-08-13-u-09-46-12.png

Izvor: 24sata

----------------------------------------

1,70 koliko daju kladionice na prolaz Dinama mi je fantastičan a i koeficijent od 2,20 na pobjedu Dinama kod bet365 ( 288sb za igrače iz Hrvatske) je itekako vrijedan rizika. 

Dinamo je puno kvalitetnija momčad koja se nije smjela dovesti u ovu situaciju. U prvoj utakmici bili su daleko bolji i ako uzmemo u obzir stvorene prilike i igru na terenu, morali su slaviti. Kao najvećeg krivca X-a doma vidim Bjelicu koji je neshvatljivo povukao momčad nakon prvog gola. Znajući da imaju uzvrat u Mađarskoj, te da Ferencvaros igra puno bolje pred svojim navijačima (u Europskim utakmicama nisu poraženi doma dvije godine) nisu smjeli tako igrati već su trebali jurišati po drugi i treći gol kojim bi riješili pitanje prolaska međutim što je tu je. Nakon 1:1 ponovo su počeli igrati kako mogu i znaju ali par prilika koje su stvorili nisu iskoristili. 

Ulog je ogroman...Europa, i prava na kiks nema. Mađari će sigurno biti motivirani te Dinamu neće biti lako pred prepunim stadionom ali imaju puno više iskustva u Europi od Mađara i kvaliteta je na njihovoj strani. Povijest također Dinamu ide na ruku i nisam očekivao ovako visok koeficijent na pobjedu Dinama. Po meni 1,70-1,90 bi bilo realno a sve preko je valuebet. 

Dinamo ima otvoren put za Ligu Prvaka budući da im se ždrijeb osmjehnuo te imaju Ferencvaros a nakon toga vjerojatno Rosenborg kao protivnike. Ako njih ne mogu proći bolje da niti ne idu u Ligu Prvaka. Ždrijeb im nikad nije bio tako lagan i bila bi prava šteta ne iskoristiti ga. 

Moj tip je prolaz Dinama a uz ovo mislim da bi Ajax lagano morao slaviti doma.

Ponuda je danas fantastična budući da se sve uzvratne utakmice trećeg prekola Lige Prvaka, koje su se prošlog tjedna igrače kroz tri dana, igraju danas pa se nadam da ćemo ponudu skupa dobro proanalizirati i dobro probrati ;)

DIREKTAN LINK NA PONUDU ZA UTAKMICU FERENCVAROS - DINAMO

Rosenborg - Maribor | Više od 2.5 gola (1.75) bet365

Nakon mirnog prvog poluvremena u prvoj utakmici, stvari su eksplodirale u drugih 45 minuta i sigurno i jasno imamo pobjednika. Rosenborg, koji je u toj prvoj utakmici igrao u gostima, postigao je tri gola i ostvario pobjedu od 3-1. Dok je Maribor postigao jedan gol u toj prvoj utakmici, sa ukupnih 3-1 za Rosenborg, stvari sada izgledaju prilično jasno. Rosenborg je znatno poboljšao svoju igru nakon sporog početka sezone i sada se nalaze na petoj poziciji u svojoj ligi, dok im dobro ide u Europi.

Oni su izbacili Linfielda u 1. pretkolu Lige prvkaa sa ukupnom pobjedom od 6-0 i savladali su BATE nakon poraza u prvoj utakmici u Bjelorusiji. 

Maribor je prioritet dao Europi nad slovenskom Prvom ligom i to je došlo sa cijenom. Prvu pobjedu u sezoni dobili su tek u petom kolu domaćeg prvenstva. Ipak, ne shvatite to pogrešno, oni će se vratiti u najkraćem mogućem vremenu i vjerojatno će osvojiti ligu. Međutim, teško da će napraviti bilo što u ovoj utakmici. Vidjeli smo četiri gola u prvom meču i mislim da ćemo gledati još jedan spektakl. Rosenborg i Maribor su napadački orjentirani timovi. Očekujem golijadu i na ovom susretu. Maribor mora juriti rezultat, dok će se time otvoriti nove rupe u obrani slovenskog tima i to će dati šansu Rosenborgu da postigne koji gol. Najbolja opcija po meni u ovom susretu je više od 2.5 gola. Sretno!

Screenshot_12.thumb.png.3a9b5a1773e7a4731920badbf97aa210.png

button.png.e9fc214c8fb2492721bc8175f36f648e.png   1465835791_button(1).png.975dcf22c4508cf773325139c03a0770.png

(Koeficijenti 13.8. u 09:56 CET) 

Kopenhagen - Crvena Zvezda BTTS (2.10) bet365

Uz prednost domaćeg terena, danska ekipa ima šansu za prolazak u sljedeću fazu. Čak štoviše imaju još veću šansu kada se uzme u obzir njihova forma kod kuće i forma Crvene Zvezde u gostima. Prva utakmica je završila sa 1-1, ali zbog tog gola koji ima status gostujućeg gola, Kopenhagen je tu izašao kao moralni pobjednik. Nastup Kopenhagena na stadionu Rajko Mitić nije bio baš sjajan. Danski prvaci su označeni kao favoriti u ovom meču, ali izgledali su letargično u prvoj utakmici, jedino što je pozitivno za njih bio je rezultat, dok su imali izuzetnu sreću da taj važan gostujući gol postignu iz pomalo sumnjivog penala.

Crvena Zvezda je odigrala dobru utakmicu, napravila sve kako treba, ali nisu bili nagrađeni za svoj trud. Domaćini su Kopenhagenu napravili dosta problema kroz Marka Marina, kreativnog plejmejkera, a on bi trebao biti njihov glavni igrač u Danskoj. Milan Pavkov i El Fardou Ben su upitni za drugi meč. Ako se Pavkov oporavi na vrijeme, trebao bi umjesto njega krenuti Richmond Boayke.

Kopenhagen se mora masivno poboljšati kako bi napredovao u doigravanje Lige prvaka. Obično su bolji kod kuće, a moglo bi se očekivati da je ekipa Stale Solbakkena naučila lekciju. U svakom slučaju Crvena Zvezda nije lagan protivnik i oni će morati da se potrude za pobjedu. Mislim da će ponovo oba tima postići gol u ovoj utakmici. Sretno!

Screenshot_13.thumb.png.80ff28a0cd1387165a5054f963c89cfc.png

button.png.fccba4b4d101b402bbe1a3820ad97b7a.png   1065515023_button(1).png.3b147acaf87bb2df90b2ae7df767fe62.png

(Koeficijenti 13.8. u 10:20 CET) 

• Goksim pinned this topic
prije sat vremena, Goksim said:

Ako razmišljate igrati kartone u današnjim uzvratnim utakmicama trećeg pretkola Lige Prvaka moja preporuka je unibet" rel="">unibet budući da imaju razrade za gotovo sve utakmice (obično 3 granice kartona za svaku utakmicu) te računaju eventualni crveni karton kao dva kartona. 

Slika-zaslona-2019-08-13-u-13-56-44.png

Samo unibet koji ima katastrofalne limite daje kartone..cekamo bet365 ali nema jos nista.

prije 37 minute, whimp said:

Samo unibet" rel="">unibet koji ima katastrofalne limite daje kartone..cekamo bet365 online kladionica" rel="">bet365 ali nema jos nista.

Mislim da će bet365 ponudu za kartone za sve utakmice staviti tek od četvrtog pretkola. Kriteriji za limitiranje i odobravanje listića su kod unibeta su često teško shvatljivi budući da nekim igračima daju uplatiti 1.000+€ dok na isti par netko drugi ne može uplatiti niti desetak puta manje. 

LASK Linz - Basel 1 (2.25) bet365

Iako su bili favoriti za pobjedu, Basel je iznenadio u prvom susretu sa LASK Linzom, gdje je konačni rezultat bio 2-1 u korist ekipe iz Austrije. Domaćini u ovoj utakmici imaju dva važna gostujuća gola, što znači da bi im čak i remi bio dovoljan da prođu dalje. Basel mora mnogo toga nadoknaditi i morat će igrati svoj najbolji nogomet kako bi to uradili.

Međutim, pokazalo se da je LASK Linza u posljednje vrijeme mnogo teže pobijediti na domaćem terenu i oni su u ovom susretu favoriti za prolazak dalje. DOmaćini su neporaženi u posljednjih pet utakmica na svim natjecanjima. Ekipa također nije okusila poraz u posljednje tri utakmice kod kuće, a postigli su i deset golova u tom procesu.

Gosti imaju deficit od jednog gola i morat će postići barem dva ako žele zadržati svoje nade da napreduju u sljedeći krug. Međutim, LASK Lins je u posljednje dvije utakmice odrađivao svoje obrambene zadatke i dobro se držao i pobijedio, a da nisu primili niti jedan gol u obje te utakmice. Očekujem ponovo pobjedu domaćina. Sretno!

Screenshot_14.thumb.png.f87bc98c4f54ad4032ba19521a38fd04.png

button.png.96dd04e8bd164592c41cf324feeac146.png   668817315_button(1).png.c1a5e399f40cc75e2be4b09bd68a192a.png

(Koeficijenti 13.8. u 16:09 CET) 

Dundalk - Slovan Bratislava | Više od 2.5 gola (2.25) bet365

Domaćini su se vratili praznih ruku sa travnjaka gostiju u prvoj utakmici. Tražit će se osveta na vlastitom terenu. Gosti su pobijedili u posljednjih deset utakmica, a u nastavku sezone nastavljaju pobjednički niz u svojim velikim utakmicama. Prva utakmica između ova dva tima je završila sa pobjedom od 1-0 za Slovan Bratislavu.

Od posljednjih deset utakmica, Dundalk je na svom terenu pobijedio sedam, uz tri remija. Nisu izgubili niti jednu utakmicu u tih 10 koje su odigrali kod kuće. Dok su gosti izgubili ukupno pet utakmica u gostima. Domaćinima će biti vrlo teško pobijediti u ovom susretu, jer im postizanje golova nije baš sjajno u posljednje vrijeme. Uz sve to imaju deficit od jednog gola i vjerujem da će se truditi cijelu utakmicu da izjednače taj rezultat, ali ne smiju mnogo rizikovati, jer bi mogli zauzvrat da prime koji gol. Možemo sigurno očekivati da će domaćini u ovom susretu napasti sve frontove i da će ganjati rezultat, samim time se otvara prostor i Slovan Bratislavi i to će sigurno rezultirati golovima. Ovdje očekujem više od 2.5 gola. Sretno!

Screenshot_15.thumb.png.f142afa028579fe2561d574165355834.png

button.png.b7c43be99311e8c44e4457477b4d4278.png   885210924_button(1).png.b1cb2dd6f3dd22759ce53fd63c677979.png

(Koeficijenti 13.8. u 16:19 CET) 

København - Crvena zvezda - København over 2.5 cards @2.28 unibet

Kopenhagen u prvoj utakmici protiv Zvezde samo dva žuta kartona (drugi karton golman Grytebust zbog zadržavanja), a trebali su dobiti još najmanje 3 uz crveni karton Zeci. Dugo dugo vremena unazad nisam vidio gore suđenje od one u prvoj utakmici u Beogradu prije sedam dana. Sudija je Dancima oprostio toliko grubih startova da to nema nigdje, Jose Zeca je dobio prvi žuti karton u 25. minuti, a kasnije radi još 2-3 gruba faula koja mu sudija oprašta (među tim faulima i očigledan penal nad Benom u 87. minuti koji sudija nije svirao, na ponovljenom snimku se jasno vidi karate potez Zece koji prolazi nekažnjeno)

Također, ne može se ne spomenuti 'potez' N'Doyea koji je uhvatio loptu u ruke u sred igre, a za to nije dobio niti žuti karton. Ipak, treba priznati Kopenhagen igra veoma organizovano i disciplinovano - jednostavno Stale Solbakken. Nema puno iskakanja i rizičnih poteza. Međutim, vjerujem da će danas litvanski sudija Gediminas Mazeika mnogo bolje suditi od svog portugalskog kolege prošle sedmice. Ako tako bude vjerujem da Danci mogu veoma lako bar tri kartona dobiti, a tečaj je iznenađujuće velik. :) Unibet za ovu opkladu.

zsp5O7M.png

prije 52 minute, Goksim said:

Mislim da će bet365 online kladionica" rel="">bet365 ponudu za kartone za sve utakmice staviti tek od četvrtog pretkola. Kriteriji za limitiranje i odobravanje listića su kod unibeta su često teško shvatljivi budući da nekim igračima daju uplatiti 1.000+€ dok na isti par netko drugi ne može uplatiti niti desetak puta manje. 

Za svaki single ali tiket moram cakati na approval i obicno me odbije..to je od rukmet igrace imam non sto approval.

Rosenborg-Maribor  više od 2.5 gola kv.1.68  ; više od 3.5 gola 2,85

Opet sam si dozvolio da se kladim na naš Maribor, iako je skoro zabrana ako pišem kontra njega ili nešto što nije komentar u korist Maribora na tom forumu.
Dakle Maribor je na svom terenu izgubio prvu utakmico sa 1-3 od Rosenborga. Gledao sam utakmicu i vidio još jednu katastrofalnu igru Maribora iako je trener Milanic, rekao da su dobro stali na terenu do prvog gola. Ali svi koji smo gledali utakmicu smo vidjeli da do prvog gola nije bilo ništa opasno za Norvežanine ali svaki put kad su došli pred gol Maribora samo si čekao kad če zabiti gol, osobito iz prekida su vrlo opasni. Namjerno neču igrati hendikep , jer Maribor nema šta izgubiti danas, tako da če Maribor igrati otvoreno i ofanzivno i nadam se da i oni postižu koji gol danas. Jer očekujem da če im Norvežanini danas zabiti hrpu golova. Ako se dogodi iznenađenje onda neka bude 1-3 i bit će isto odlično ali ovo je znanstvena fantastika več. Tako da over 3.5 gola i takva kvota bila bi velika šteta ako se ne pokuša kladiti.

FC Copenhagen-Red Star Belgrade više od 2.5 golova kvota 2.33

Prva utakmica je završila neodlučeno 1-1 i zbog toga očekujem neštu ofenzivniju Zvezdu danas . CZ je bolji tim i danas vjerujem da če zabiti barem 2 komada a i jednog vjerojatno primiti.

Tu je i dobra opcija više od 5.5 žuta kartona jer dans če biti vjerojatno puno grubosti na terenu za prolaz u sledeći krug.

Ajax-PAOK Thessaloniki više od 3.5 gola kv.1,98

Več prva utakmica je završila 2-2 i tu bez neke ozbiljne analize očekujem više golova i na uzvratu jer nadam se da če danas Ajax pokazati snagu na svom terenu.

LASK Linz-Basel  više od 3.5 gola kvota 2,85

I još četvrta utakmica za ukupni tiket.

Prva utakmica je bilo veliko iznenađenja poraz Basela od 1-2. Tu če danas basel ići na glavu i tako isto očekujem dosta golova i preokret Basela danas.

prije 4 sati, Gandalf said:
Rosenborg-Maribor  više od 2.5 gola kv.1.68  ; više od 3.5 gola 2,85

Opet sam si dozvolio da se kladim na naš Maribor, iako je skoro zabrana ako pišem kontra njega ili nešto što nije komentar u korist Maribora na tom forumu.
Dakle Maribor je na svom terenu izgubio prvu utakmico sa 1-3 od Rosenborga. Gledao sam utakmicu i vidio još jednu katastrofalnu igru Maribora iako je trener Milanic, rekao da su dobro stali na terenu do prvog gola. Ali svi koji smo gledali utakmicu smo vidjeli da do prvog gola nije bilo ništa opasno za Norvežanine ali svaki put kad su došli pred gol Maribora samo si čekao kad če zabiti gol, osobito iz prekida su vrlo opasni. Namjerno neču igrati hendikep , jer Maribor nema šta izgubiti danas, tako da če Maribor igrati otvoreno i ofanzivno i nadam se da i oni postižu koji gol danas. Jer očekujem da če im Norvežanini danas zabiti hrpu golova. Ako se dogodi iznenađenje onda neka bude 1-3 i bit će isto odlično ali ovo je znanstvena fantastika več. Tako da over 3.5 gola i takva kvota bila bi velika šteta ako se ne pokuša kladiti.

FC Copenhagen-Red Star Belgrade više od 2.5 golova kvota 2.33

Prva utakmica je završila neodlučeno 1-1 i zbog toga očekujem neštu ofenzivniju Zvezdu danas . CZ je bolji tim i danas vjerujem da če zabiti barem 2 komada a i jednog vjerojatno primiti.

Tu je i dobra opcija više od 5.5 žuta kartona jer dans če biti vjerojatno puno grubosti na terenu za prolaz u sledeći krug.

Ajax-PAOK Thessaloniki više od 3.5 gola kv.1,98

Več prva utakmica je završila 2-2 i tu bez neke ozbiljne analize očekujem više golova i na uzvratu jer nadam se da če danas Ajax pokazati snagu na svom terenu.

LASK Linz-Basel  više od 3.5 gola kvota 2,85

I još četvrta utakmica za ukupni tiket.

Prva utakmica je bilo veliko iznenađenja poraz Basela od 1-2. Tu če danas basel ići na glavu i tako isto očekujem dosta golova i preokret Basela danas.

Pao baš na CZ ?

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use