Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 1.6.2019.


Goksim

Finale Lige Prvaka  

36 glasova

  1. 1. Tko osvaja Ligu Prvaka?



Recommended Posts

Tottenham

Nakon što su napravili fenomenalan preokret protiv energične ekipe Ajaxa u Amsterdamu, Tottenham je po prvi put u povijesti stigao u finale Lige prvaka. Mauricio Pochettino će osjetiti kako će njegov rad sa klubom biti potvrđen ako mogne dodati nedvojbeno najveći trofej u kabinet novog White Hart Lanea.

Neposredno nakon pobjede nad Ajaxom, Pochettino je predložio da bi mogao napustiti Tottenham ako osvoji Ligu prvaka. Nadamo se da to neće biti nešto što će utjecati na razmišljanje igrača, ali čini se kao da je to moglo čekati i nakon finala Lige prvaka.

Kroz ovo natjecanje Spursi su bili udaljeni nekoliko minuta od ispadanja, a u posljednja dva kruga ih je spasio VAR koji je poništio golove Raheema Sterlinga na Etihad stadionu, dok se Lucas Moura pojavio sa pobjedničkim golom u gotovo posljednjem napadu u Amsterdamu.

Tottenham je pobijedio jednu od posljednjih pet utakmica na svim natjecanjima, ali je to bila polufinalna pobjeda protiv Ajaxa koja ih je odvela u povijesno finale. Prava zabrinutost mora biti činjenica da je Tottenham pobijedio samo dvije od posljednjih 11 utakmica u gostima i poraženi su u svih prestalih devet utakmica u tom procesu.

Jaz od tri tjedna između kraja sezone Premier lige i finala Lige prvaka mogao bi biti ogroman za Tottenham Hostpur. Jan Vertonhhen, Danny Rose i Dele Alli izgledaju dobro, dok su Harry Winks i Harry Kane također na putu oporavka.

Liverpool

Liverpool nije mogao mnogo toga učiniti da osvoji svoj prvi engleski naslov od 1990. godine, ali ljeto će još više boljeti ako izgube uzastopni finale Lige prvaka. Nedostatak trofeja izravan je onom Mauricija Pochettina u Tottenhamu, a Jurgen Klopp će biti pod pritiskom da osvoji ovaj trofej i donese ga na Anfield.

Navijači su velika podrška za Kloppa, nakon što je Liverpool pokazao značajno poboljšanje pod njegovim vodstvom i sada se smatraju glavnim favoritima za osvajanje ovog prestižnog trofeja. Finalni poraz u Ligi prvaka protiv Real Madrida prije 12 mjeseci dat će igračima iskustvo koje nedostaje Tottenhamu. Liverpol je pokazao svoje srce nakon što se vratio protiv Barcelone sa tri gola deficita u drugoj utakmici.

Liverpool ima dobru formu iza sebe sa 13 pobjeda u posljednjih 14 utakmica na svim natjecanjima, uključujući i posljednje tri odigrane nakon poraza od Barcelone na NOu Campu u polufinalu Lige prvaka. Anfield je bio tvrđava za Liverpool, ali to je i ekipa koja je pobijedila šest od posljednjih sedam utakmica koje su igrali u gostima.

Naby Keita ostaje pod znakom sumnje, ali Liverpol je također imao koristi od dugog odmora između završetka Premier lige i finala Lige prvaka. Andre Robertson i Roberto Firmino izgledaju kao da će biti spremni da igraju u finalu.

Moguće postave

Tottenham (4-2-3-1): Lloris, Trippier, Rose, Vertonghen, Alderweireld, Wanyama, Sissoko, Alli, Eriksen, Son and Kane

Liverpool (4-3-3): Alisson, Alexander-Arnold, Robertson, Van Dijk, Matip, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Mane, Salah and Firmino

Prijedlog za klađenje

Za svoju čistu volju i odlučnost, prikazanu cijele sezone, Liverpool ovdje zaslužuje trofej. Štoviše, nakon njihovog slamanja srca u posljednjoj fazi prošle godine, ovo će na neki način biti  osveta za njih.

Liverpool je mnogo uravnoteženiji i formalniji tim. Spursi, u međuvremenu imaju neke ozbiljne probleme. Obje momčadi su na jednakoj razini nakon nevjerojatnih preokreta u polufinalima. Ulazeći u ovu utakmicu, Liverpool ima mnogo bolji međusobni omjer. Ove sezone su pobijedili na obje međusobne utakmice protiv Tottenhama u ligi, a pobijedili su čak na devet od posljednjih deset također.

Kao takav, očekujemo da će Redsi podignuti trofej na kraju dana i da će to napokon uraditi nakon što nisu uspjeli prošle sezone.

Tottenham - Liverpool ponuda

Ukoliko sumnjate u Liverpool a, kao i velika većina, očekujete zanimljivu i lijepu finalnu utakmicu, onda je slijedeći prijedlog za vas.

Bet365 kladionica je pripremila ogroman broj razrada za finalnu utakmicu Lige Prvaka a u moru ponude možete se kladiti i na broj udaraca prema golu kao i na broj udaraca u okvir gola.

Zamislite, gledate utakmicu, napada i udarce na gol pred oba gola a sasvim vam je svejedno, što se oklade tiće, tko će dati gol. Granica za ukupan broj udaraca u okvir gola u trenutku pisanja ovog teksta je svega 8,5. Već sa 9 udaraca u okvir gola, odnosno jednim udarcem svakih 10 minuta oklada bi bila dobitna a koeficijent je fantastičnih 1,90.
Ovu okladu možete naći na sljedećem linku, odabravši special te "Match shots on Target".

button_udarci-u-okvir-gola.png

Izvor: https://www.svijetkladjenja.com/najave-utakmica/tottenham-liverpool-najava-engleskog-finala-lige-prvaka/

Link to comment
Share on other sites

U MADRID STIGLI DESECI TISUĆA NAVIJAČA LIVERPOOLA I TOTTENHAMA Nezabilježene mjere osiguranja i astronomske cijene dočekale Engleze!

MADRID UOČI FINALA Glavni grad Španjolske u subotu će biti središte europskog nogometa, u njega su stigli deseci tisuća pristalica Liverpoola i Tottenhama

Madrid se priprema za subotnju utakmicu finala Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama uz nezabilježene mjere osiguranja, pa će policija prvi put koristiti jedan dron za nadgledanje navijača. Razmješteno će biti 4.700 policajaca i privatnih zaštitara, što je 700 agenata više nego kada su lani u utakmici visokog rizika ondje igrali Boca Juniors i River Plate finale Cope Libertadores.

- Za jedan sportski događaj, ovo će vjerojatno biti dosad najveće raspoređivanje policije kako bismo garantirali sigurnost - rekao je direktor nacionalne policije Francisco Pardo.

- Sigurnost će biti na izrazito visokoj razini kako bi svi mogli uživati u ovom događaju - dodao je.

Za prvo uzlijetanje pripremljen je jedan dron, koji će u koordinaciji s policijskim helikopterima iz zraka kontrolirati aktivnosti navijača u cilju sprečavanja potencijalnih nereda. No, u Španjolskoj je uzbuna od potencijalnih terorističkih napada konstantno na razini 4 od maksimalnih 5. Vlasti očekuju 32.000 engleskih navijača s ulaznicama za stadion Wanda Metropolitano, dom Atletico Madrida, sa 68.000 mjesta. No, također se očekuju tisuće navijača bez ulaznica, kako iz Ujedinjenog Kraljevstva, tako i s juga Španjolske, te iz susjednog Portugala, gdje žive brojni Britanci. Britanska policija podijelila je informacije sa španjolskim kolegama, te je također poslala u Madrid svoje agente.

- Navijači s namjerom izazivanja nereda moraju znati da će biti uhićeni, te oštro tretirani od strane španjolske policije - upozorio ih je Nick Collins, šef gradske policije Londona.

Navijači Liverpoola i Tottenhama slijetat će na različite terminale madridskog aerodroma, a zatim će pristaše londonskog kluba biti smješteni na na trgu Kolumba (Colon), udaljenom 2,5 kilometara od trga Felipe II, gdje se nalazi dvorana košarkaša Real Madrida, ispred koje će se okupljati simpatizeti Crvenih. Ranija iskustva, kao u slučaju susreta Boce i Rivera, pokazala su da je bolje razdvajati navijače, jer se time stvara "opušteniji, slavljenički ambijent, a izbjegava sukob“, rekla je predstavnica španjolske vlade Maria Paz Garcia-Vera. Tada nije bilo nikakvih incidenata. Osobe s ulaznicama morat će prolaziti prstenove osiguranja prije nego dođu do svojih mjesta na stadionu.

Kafići i restorani blizu zona okupljanja navijača izrazili su strah od moguih nereda, a neki razmišljaju i zatvoriti lokale ili zaposliti osiguranje.

- Vidjet ćemo kakva će biti situacija prije nego odlučimo hoćemo li zatvoriti - rekao je jedan konobar u kafiću pored Kolumba.

Britanska vlada je, pak, poručila da bi moglo doći oko 20.000 navijača bez ulaznica, a mnogi od njih mogli bi se naći u bilo kojem dijelu grada.

Grad Madrid je osvanuo u ruhu Lige prvaka pokazujući da će ovaj vikend biti glavni grad europskog nogometa. Diljem centra organiziraju se razne aktivnosti poput koncerata i drugih zabavnih sadržaja, koji će trajati do kraja vikenda. Na trgu Callao, u samom središtu, otvorena je izložba "Champions Leagends Gallery" sa 63 originalna dresa nogometaša koji su igrali u Ligi prvaka ili Kupu prvaka, poput Alfreda di Stefana, Zinedinea Zidanea ili Lionela Messija.

Na glavnom trgu Puerta del Sol postavljena je pozornica za koncerte, a pošta Real Casa de Correos promijenila je ime u Real Casa del Futbol. Bivši igrači Real Madrida i Atletica, Fernando Morientes i Roberto Solozabal, prošetali su do ondje noseći pehar kojeg će podići pobjednik Lige prvaka. Stotine prolaznika mobitelima je obilježavalo trenutak. Sa zgrade regionalne vlade vise veliki grbovi Tottenhama i Liverpoola.

Mnogi navijači Liverpoola i Tottenhama ostali su šokirani kada su vidjeli cijene letova i smještaja u Madridu. Rezervacije su skočile 90 posto u odnosi na ove datume ranijih godina, izvijestila je udruga gradskih hotelijera. Cijena noćenja uzletjela je 200 posto u usporedbi s normalnim cijenama. Cijene se kreću od 150 do više od 10.000 eura. Airbnb, platforma za iznajmljivanje stanova, pokazuje da nema smještaja ispod 150 eura po sobi, i to s više ljudi.

No, pravi šok dolazi u zoni stadiona Wanda Metropolitano, na sjeveru grada. Ondje se cijene kreću od 500 eura po noći za sobu s kupaonicom, do 4.600 eura za čitavi apartman za četiri osobe. Ondje su oblijepljeni oglasi za Ligu prvaka. Ima i onih originalnih: "Dođi sa svojim luftićem, ili madracem, i spavaj za 70 eura".

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/liga-prvaka/u-madrid-stigli-deseci-tisuca-navijaca-liverpoola-i-tottenhama-nezabiljezene-mjere-osiguranja-i-astronomske-cijene-docekale-engleze/8949563/

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Liverpool | Više od 12.5 šuteva Liverpoola (1.44) bet365

Tko god podigne trofej ovaj put, bit će to sjajna priča. Velika je razina uzbuđenja izazvana u ovom natjecanju ove godine. Zaista neke sjajne utakmice su se igrale u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Liverpool je prošao Barcu sa nevjerojatnim preokretom, dok je Tottenham prošao Cityja, a zatim i Ajaxa sa odličnim nastupima. 

Sve što se dogodilo do sada je zaista bajkovito. Međutim, teško se odlučiti što odigrati u ovoj utakmici. Liverpool je očigledni favorit i oni su mnogo stabilniji tim od Tottenhama u ovom trenutku. Međutim, ni Tottenhama ne treba otpisivati nakon što su iznenadili Cityja i Ajaxa u posljednje dvije utakmice u Ligi prvaka. Zaista će ovo biti jedna fenomenalna utakmica bez obzira na to što se dogodi. Sve je rečeno u analizama iznad što se tiče ove utakmice, međutim, bet365 kladionica je izbacila dosta zanimljivih specijalnih oklada i razrada za ovaj susret. Možete pogledati na linku ispod.

510613793_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.cfd62e38c35345bcab83b2d4e3aa0b98.png

Meni se činila zanimljiva oklada na šuteve Liverpoola. bet365 kladionica daje granicu od 12.5 šuteva na Liverpool dok oni u prosjeku prave 14.8 šuteva po utakmici u Ligi prvaka ove sezone. Meni se ovo čini razumljivim, jer su u prošlom susretu imali čak 14 šuteva protiv Tottenhama, kada su ih pobijedili sa 2-1 na Anfieldu. Zatim kada su igrali prvi put ove sezone u Premier ligi, Liverpol je imao 17 šuteva na Tottenhamov gol. Sada očekujem da ova granica bude pređena ponovo. Sretno!

Screenshot_35.png.9cbed16b67a86872625035abf3c5a06c.png

(Koeficijenti 31.5. u 16:46 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Liverpool // 1x bet365 - 1,90

Ja nekako vjerujem kako bi Tottenham mogao do naslova ali ovo je ipak možda i navijački tip, jer ću sutra svim srcem bodriti ekipu iz Londona, jer inače uvijek naavijam za "slabiju" ekipu ukoliko Bayern ne igra u finalu :D

Ipak ovdje imam dva tri razlog što tipujem na Tottenham. Klopp je izgubi svojih zadnjih 6 finala, uključujući i tri  finala sa Liverpoolom sa kojim još uvijek pokušava doći do prvog trofeja. Prvo su poraženi od Seville u finalu EL, preije toga je proažen od Citya u finalu Liga kupa dok je lani poražen o Reala u finalu Lige prvaka. Izgleda kao da je Klopp proklet kada su u pitanju finala i ovo nikako ne može biti slučajnost.

Drugi razlog je povreda jednom od ključnih igrača Redsa i igrača iz fantastičnog tria, Roberta Firmina. On je bio povrijeđen u zadnje vrijeme ali bi ipak trebao sutra zaigratti no pitanje je kako će se uspjeti uklopiti sa Salahom i Maneom koji su spremniji od njega. Također treba napomenuti daa Salah i Mane poste, jer je mjesec Ramazana. 

Treći razlog je povratak Kanea u ekipu. On će biti na klupi, vjherovatno će i zaigrati i ne treba ni spominjati koliki će to biti vjetar u leđa i ohrabrenje za igrače Tottenhama. Povratak najboljeg igrač u Finalu!

ttham.thumb.jpg.917e6932aff7f1723b4b20dbdef67b5c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Liverpool 

Utakmica tjedna i usudio bi se reći u puno više od toga. Već je bilo dosta govora i informacija na forumu oko ove utakmice, pa neću previše dužiti...

Liverpool je realno gledano kvalitetnija i bolja momčadi a vjerujem i da su više zaslužili ovaj trofej koji bi im trebao biti satisfakcija nakon, za njih, bolne i iscrpljujuće utrke za naslov u Premier League koji su izgubili od Manchester Cityja.

Slika-zaslona-2019-06-01-u-08-55-11.png

Uz navedeno, očekujem odličnu utakmicu. Sigurno bolju od prog poluvremena finala Europske lige! Mislim da su oklade na overe na broj udaraca prema golu i u okvir gola također odličan izbor. 

Sretno i uživajte u utakmici!

Link to comment
Share on other sites

Tko će osvojiti Ligu prvaka? Ovo su ključne stvari za naslov

PRED nama je najveća utakmica europske nogometne sezone, finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama. U subotu navečer saznat ćemo tko je novi prvak Europe, a čitav nogometni svijet špekulira o mogućim postavama, idejama i rješenjima u igri. Ovo su neki od ključnih detalja koji bi mogli odlučiti susret u Madrid.

Očekivani sastavi za sutrašnju utakmicu su idući:

postava_liverpool.jpg?v1

tottenham1.jpg?v1

Wijnaldum ili Milner

Vjerojatno jedina prava dvojba u Liverpoolovoj postavi je ona u veznom redu - hoće li startati Milner ili Wijnaldum. James Milner u obje faze nudi puno više nego bi se to na prvu reklo. S njim je druga linija Liverpoolovog presinga sasvim sigurno bolja, preciznija i kompaktnija. Prema naprijed, njegova tendencija da se izvlači prema boku u posjedu čini ga dobrim prijenosnikom preko kojeg se može zaobići prva linija Tottenhamova visokog presinga, koji ćemo vidjeti u barem jednom dijelu susreta.

S druge strane, Wijnaldum je plemenitija opcija koja može donijeti više stabilnosti u posjedu i donositi raznovrsnija rješenja na lopti. I na kraju, a to se pokazalo protiv Barcelone, Wijnaldum od svih Liverpoolovih veznjaka ima najveću kvalitetu dolaska iz drugog plana i ugrožavanja suparničkoga gola.

Zadnja Tottenhamova četvorka bit će i više nego zaokupljena trojcem Salah-Mane-Firmino i bit će nužno da Sissoko ili Wanyama prate njegova utrčavanja u samu završnicu. Sva predviđanja vide Wijnalduma kao startera, što upućuje na to da Klopp ponovno traži čovjeka rješenja iz drugog plana. 

MILWIJ.jpg?v1

Tottenham u fazi obrane

Teško je prognozirati kako će se Son, Moura, Alli i Eriksen ponašati u fazi napada. Ali jedno je sigurno, a to je da će defenzivno morati igrati s dvojicom od njih na krilnim pozicijama. Jednostavno, potencija i brzina koju Liverpool ima u svojim bočnim igračima, koji mogu kontinuirano stizati u pomoć Maneu i Salahu i stvarati višak, velika je vrijednost Redsa. Stoga se očekuje kako će Alli i Moura u fazi postavljene obrane dobiti zadaću paziti na Robertsona i Alexandre-Arnolda.

Ako Eriksen bude kvalitetno vršio presing na Hendersona, Liverpool bi mogao imati problema s primarnom organizacijom napada i vjerojatno je to dodatni uteg na vagi zašto će u subotu kao prvotimac istrčati Wijnaldum, koji je kvalitetnija spojka prema naprijed od Milnera. Pochettinov Tottenham je defenzivno zapravo vrhunska momčad, izrazito kompaktna, ali ima tendenciju pucanja zbog (ponekad) pomalo divlje i nekoordinirane igre prednje četvorke. U utakmici u kojoj prva velika greška može biti fatalna, taj luksuz neće imati.

Kako osloboditi Eriksena?

Tottenham bi mogao imati velikih problema u fazi napada. Vezna linija u sastavu Sissoko-Wanyama primarno je destruktivna, a opasnost Liverpoolovih krila vjerojatno neće dozvoljavati njegovim bekovima da se često pridodaju kao opcije za razvitak napada. A to može imati za posljedicu ono što se dogodilo u prvom poluvremenu uzvrata protiv Ajaxa - da Eriksen ostane potpuno odsječen. A nijedna momčad na svijetu ne može dovoljno dobro nadoknaditi postavku u kojoj je njezin najkreativniji igrač na lopti vrlo malo.

Liverpool bi, u teoriji, s Wijnaldumom i Fabinhom, koji visoko pritišću Sissoka i Wanyamu, mogao Tottenhamovu ekipu presjeći "na pola", ali baš u toj nevolji se krije Tottenhamova i Eriksenova šansa. Fenomenalan rad bez lopte Sona i izvlačenje Moure i Allija prema krilnim pozicijama, kojima bi rastegnuli Liverpoolovu obranu, moglo bi stvoriti nužan prostor Eriksenu za primanje lopte u zoni iz koje može započeti završnu fazu napada. Ta mogućnost ovisit će o radnim navikama i kretanju bez lopte čitavog prednjeg dijela, ali ključan čovjek za Tottenham ponovno bi mogao biti Son. Baš je on taj koji prepoznaje kojom kretnjom može stvoriti uvjete za rotaciju koja će unerediti suparničke linije ili otvoriti prostor suigraču. O njemu ovisi Eriksenov, pa i Tottenhamov utjecaj na utakmicu i Liverpool mora dobro paziti u kojoj zoni će ga striktno pratiti, a u kojoj zoni će ga tko preuzimati - samo pola sekunde dovoljno mu je da uništi suparnika tamo gdje se za to stvori prostor.

SONSONSON.png?v1

Liverpoolova suradnja na širokim pozicijama

Nije tajna da je Liverpoolova najveća snaga na krilnim pozicijama. Nije to posljedica samo vrhunske kvalitete Manea i Salaha, već i njihove sjajne suradnje s krilima. Protiv bilo koje ekipe koja igra samo s jednim zadnjim veznim igračem, Liverpool ima sličan model igre. Salah i Mane s krila uđu prema sredini terena i u tom međuprostoru "opterete" suparničkog zadnjeg veznog igrača koji ne može pokriti obojicu. Istovremeno tim uvlačenjem otvaraju koridor za dolazak svojih bekova koji stižu vrlo brzo, pravovremeno i u najboljoj formi svojih života.

Tottenham bi s dva zadnja vezna igrača mogao otežati takav mehanizam, ali ako Wanyama ili Sissoko budu "iskakali" visoko u presing, a da pritom ne prekinu Liverpoolov napad, imat će apsolutno isti problem kao što ga imaju ekipe sa samo jednim zadnjim veznim igračem. Ako uspiju zablokirati Liverpool u sredini terena, onda možemo očekivati Salaha i Manea češće na krilu i Firmina koji će kretnjom pokušati odvući stopere kako bi im omogućio izolaciju za dribling.

gettyimages-1066179924-594x594.jpg?v1

Ono što je Tottenhamu Son, to je za Liverpool Firmino - koncepcijski ključan igrač za stvaranje i otvaranje prostora u završnici terena. Baš je on taj koji povlačenjem omogućuje rotaciju s Wijnaldumom, koji može napadati prazan prostor iz drugog plana i koji svojim dijagonalnim otvaranjima omogućuje Maneu i Salahu da s loptom dolaze puno bliže golu od klasičnih krilnih igrača. 

U ovoj najavnoj analizi namjerno su izostavljene klasične analize ključnih "1 na 1" dvoboja. Takav model pomalo je arhaičan - danas su vrhunski nogometaši toliko taktički i tehnički kvalitetni da ih ne čuva samo jedan branič, već isključivo kompaktnost linija i koordinirana pomoć sa svih strana. Iako se neki dvoboji mogu očekivati češće od drugih (Henderson vs Eriksen, Salah vs Rose...), njihovi ishodi ovisit će puno više o kontekstu u kojem se dogode, nego o samoj kvalitativnoj razlici među tim igračima. Naravno da bi Mane na velikom prostoru protiv jednog braniča značio ogromnu prednost za Liverpool, kao i Lucas Moura s druge strane, ali takve stvari teško je očekivati na ovakvoj razini. A i da bi se eventualno ostvarile, prvo treba naći sustavna, prethodno opisana rješenja na zahtjeve koje će suparnik pred njih postaviti.

Konačno, treba jasno naznačiti kako samo jedna zamjena u ekipi može promijeniti koncept i dinamiku cijele utakmice. Lovren umjesto Matipa ne mijenja samo visinu u kojoj Liverpool "smije" držati zadnju liniju, već i ciljane zone Tottenhamova napada. Konačno, Pochettino ili Klopp mogu tražiti odgovore na probleme pred sobom na sasvim drugačiji način od ovog ovdje opisanog. Ipak, s obzirom na dosadašnje obrasce igre i definirane sustave, mogu se odrediti detalji za koje s pravom možemo pretpostaviti kako će imati veliki utjecaj na sutrašnju utakmicu. 

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/tko-ce-osvojiti-ligu-prvaka-ovo-su-kljucne-stvari-za-naslov/2089389.aspx

Link to comment
Share on other sites

Tottenham lovi prvu titulu, Liverpool se pobjedom penje na povijesnoj listi

POBIJEDI li večeras u finalu Lige prvaka, Liverpool će se učvrstiti kao treći najuspješniji klub u povijesti tog natjecanja.

Redsi su dosad osvojili pet naslova europskog prvaka - 1977., 1978., 1981., 1984. te 2005. u onom nezaboravnom istanbulskom preokretu protiv Milana.

S tih je pet titula Liverpool na diobi trećeg mjesta na ljestvici svih vremena s Bayernom i Barcelonom. Češće su Ligu, odnosno nekadašnji Kup prvaka, osvajali samo Milan (7) i nedodirljivi Real Madrid, koji je s tri uzastopne titule od 2016. do 2018. "zbrisao"  na 13.

Nakon spomenute petorke, slijede Ajax s četiri te Manchester United i Inter s tri naslova, a Benfica, Nottingham Forest, Juventus i Porto na krov Europe popeli su se dvaput.

Pobijedi li Tottenham u večerašnjem finalu, bit će mu to prvi naslov europskog prvaka te će postati 23. klub u povijesti koji ga je osvojio.

Osvajači naslova europskog prvaka:

13 - Real Madrid
7 - Milan
5 -  Bayern München, Liverpool, Barcelona
4 - Ajax
3 - Manchester United, Inter
2 - Benfica, Nottingham Forest, Juventus, Porto
1 - Celtic Glasgow, Feyenoord Rotterdam, Aston Villa, Hamburger SV, Steaua, PSV Eindhoven, Crvena zvezda, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Chelsea

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/tottenham-lovi-prvu-titulu-liverpool-se-pobjedom-penje-na-povijesnoj-listi/2089844.aspx

Link to comment
Share on other sites

Alcorcon - Gimnastic 1 (2.00) bet365

Gimnastic je već ispao iz lige i vjerojatno neće imati volje da igra preostale dvije utakmice. Do sada su izgubili neugodnih 24 od 40 utakmica, te su ujedno i najgori tim u gostima.

Screenshot_45.thumb.png.54790b3a6b91e87f2433f5f0bca50176.png

Izvor: bet365

Alcorcon na drugoj strani sjedi na udobnoj poziciji na sredini tabele i nisu mogli napraviti razuman izazov za mjesta u play-offu ovog puta. Oni sada traže načine kako da se što bolje pripreme za sljedeću sezonu, a imperativ je da tim registrira dobre nastupe u svojoj završnici sezone na domaćem terenu.

Gimnastic je ispao iz lige, oni nemaju motivacije niti razloga za nastup u posljednja dva meča. Oni su također apsolutno najgori tim u gostima ove sezone. Primili su najviše golova, postigli najmanje, izgubili najviše utakmica i pobijedili samo jednu u gostima ove sezone.

Screenshot_44.thumb.png.068cc7671d9ac866a1cb16ccbac28ed1.png

(Koeficijenti 1.6. u 15:54 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Atlanta - Chicago Fire 1 (1.57) bet365

Atlanda možda pati od blagog gubitka forme u generalnom smislu, ali oni se definitivno dobro zabavljaju kada igraju na svom terenu. Njihova posljednja utakmica na domaćem terenu je bila pobjeda od 1-0 protiv Orlanda. Domaći tim je postigao gol za vodstvo u ranim fazama utakmice i pokazao veliki karakter u tome što se držao do samog kraja.

Screenshot_47.thumb.png.3fb8b29b686847c61255e1c5e64b01a7.png

Izvor: bet365

Chicago je u međuvremenu u cjelini vrlo loš u gostima. Njihov posljednji gostujući susret je bio protiv San Josea gdje su primili četiri gola zaredom, prije nego što su uspjeli postići utješni pogodak. Njihovo poniženje postaje još očitije kada se uoči da su sva četiri gola postignuta od strane Chris Wondoloskog. Atlanta je pobijedila posljednje tri utakmice zaredom. Momčad je neporažena u 19 od posljednjih 20 domaćih utakmica. Pobijedili su 14 od tih 19 utakmica na domaćem terenu. Tim je također uspio zadržati mrežu netaknutom u sedam utakmica od deset kod kuće. S druge strane, Chicago je bez pobjede u posljednjih šest gostujućih utakmica i tako je bilo u 18 od posljednjih 20. Očekujem pobjedu Atlante. Sretno!

Screenshot_46.thumb.png.137eac9b59b09f30870ad96d4b400462.png

834491272_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.2f4328c227a8e09ece0a2f85d23fa6e6.png

(Koeficijenti 1.6. u 16:04 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

BARCELONA, KIELCE, VESZPREM I VARDAR U ZAVRŠNICI RUKOMETNE LIGE PRVAKA

Završni turnir ovogodišnjeg jubilarnog 10. izdanja muške rukometne Lige prvaka ovog vikenda igrat će se u Lanxess Areni u njemačkom Kölnu. 

Na turniru će nastupiti četiri ekipe – španska Barcelona, makedonski Vardar, poljski Vive Kielce i mađarski Veszprem, čije boje već desetu sezonu brani bosanskohercegovački reprezentativac Mirsad Terzić.

U prvom polufinalnom susretu u subotu od 15.15 sati će igrati Veszprem i Vive Kielce, dok se od 18.00 sati sastaju Barcelona i Vardar Skoplje.

Finale je na programu u nedjelju od 18.00 sati, dok će se utakmica za 3. mjesto igrati od 15.15 sati.

Na dosadašnjim završnim turnirima najuspješniji su bili njemački Kiel i Barcelona sa po dvije titule, dok su po jedan naslov osvojili njemački HSV i Flensburg-Handewitt, Kielce, Vardar i prošlogodišnji pobjednik, francuski Montpellier.

Program završnog turnira u Kölnu:
subota (1. juna):
polufinale:
15.15 Veszprem – Vive Kielce
18.00 Barcelona – Vardar Skopje

nedjelja (2. juna):
15.15 utakmica za 3. mjesto
18.00 finale

Izvor: http://www.bhrt.ba/barcelona-kielce-veszprem-i-vardar-u-zavrsnici-rukometne-lige-prvaka/

Barcelona - Vardar | Više od 55.5 (1.52) bet365

Barcelona ogroman favorit i mnogo su kvalitetniji tim od Vardara. A to pokazuju i međusobni susreti ova dva tima do sada. Odigrali su 16 međusobnih utakmica od kojih je Barcelona dobila 13. Vardar je dobio samo dvije utakmice od tih 13, dok je jedna završila remijem i to čak 2013. godine. Uglavnom u svakom slučaju očekujem pobjedu Barcelone, međutim, koeficijent je vrlo mali. Tako da sam odlučio odigrati golove, jer je bet365 kladionica ubacila klizne granice i mogu birati koju ću odigrati. S obzirom da su mečevi ova dva tima propraćeni sa više od 55 golova u posljednjih par susreta, mislim da će i ovdje biti pređena ta granica. Ovo je vrlo važna utakmica za oba tima, i bez obzira što je Barcelona ogroman favorit, neće im biti lako i zbog toga očekujem veći broj golova od 55.5. Sretno!

Screenshot_48.thumb.png.7624d9fb6b7bf691681ffab3a00a5707.png

(Koeficijenti 1.6. u 16:22 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Liverpool / Liverpool Clean Sheet - No (1.44) bet365

Spursi sa oporavljenim Kaneom dobijaju dodatnu dimenziju u napadu, sa napadačem koji je po meni trenutno sasvim sigurno u top 5 na svijetu, uz Mbappea, Lewandowskog, Suareza i Aguera. Protiv Liverpoola je odigrao 9 utakmica u svim takmičenjima, u kojima je postigao 5 golova, a ove sezone postigao je 5 golova u 8 nastupa u Ligi prvaka, te 24 u ukupno 39 utakmica u svim takmičenjima. Bez dileme, on će biti najveća prijetnja Alissonu večeras, ali nikako ne treba zaboraviti ni Sona, Eriksena i Allija, kao i Pochettinove 'džokere' Lucasa Mouru i Llorentea.

Liverpool u svakom slučaju jeste favorit za osvajanje, ali vjerujem da ćemo gledati jedno vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj mreže neće mirovati, a ostavljam mogućnost i za faktor iznenađenja i pobjedu Spursa, koji na papiru jesu autsajderi, ali mislim da će na terenu i te kako imati šta da pokažu. U sva četiri prethodna međusobna duela protiv Liverpoola, Tottenham je postigao barem jedan gol, jeste da je ovo jedna sasvim drugačija utakmica od svih prethodnih, ali bez obzira na sve, mislim da Spursi imaju dovoljno 'municije' da makar jednom zatresu mrežu Alissona.

510613793_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.cfd62e38c35345bcab83b2d4e3aa0b98.png

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use