Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 23.5.2019.


IzudinB

Recommended Posts

Kriens - Lausanne 2 (1.66) bet365

Još dva kola do kraja sezone u ovoj Švicarskoj Challenge ligi. Lausanne ima samo jedan bod manje od Aaraua. Naime, Lausanne se nalazi na trećoj poziciji i imat će šansu da u posljednja dva kola osiguraju play-off za veću ligu, dok samo prva pozicija vodi direktno u veću ligu. Laussane ove sezone ima jednu od najboljih obrana u ligi. Primili su isti broj (35) golova kao i prvoplasirani Servette. Ostvarili su neke loše rezultate nakon što su poraženi dva puta u posljednje tri utakmice. Oba poraza su doživjeli u gostima.

Screenshot_21.thumb.png.12aab56aee06db21a5cc977442f82fac.png

Izvor: bet365

Ovo je za njih sada must win, jer neće imati bolju priliku do kraja sezone. Kriens se nalazi na sedmoj poziciji i oni se bore za opstanak također. Imaju tri boda više od Chiassa, dok Chiasso igra protiv spomenutog Aaraua, tako da će nešto rasterećenije igrati, jer znaju da je samo dva kola do kraja i da će se u ovom kolu vjerojatno sve odlučiti. 

Što se tiče forme na domaćem terenu, Kriens je najgora ekipa kada igra na svom terenu u ovoj ligi. Oni nemaju pobjede pred domaćom publikom već četiri utakmice. U te četiri utakmcie su doživjeli dva poraza. Vjerujem da će doživjeti poraz i u ovoj utakmici, jer Laussaneu trebaju bodovi pod hitno. Lausanne je također treća najbolja ekipa kada igraju u gostima u ligi ove sezone i uprkos ta dva poraza koja su doživjeli u posljednja dva kola u gostima, oni su odlično igrali na strani ove sezone. Izgubili su samo tri utakmice do sada u gostima i mislim da će sada ostvariti sva tri boda. Dva kola je do kraja sezone i oni moraju potegnuti. Sretno!

Screenshot_20.thumb.png.080797ac06fe4b7fcc1a6a6190c2ed74.png

1959256061_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.43367fb480f9af51683fdd01cd4dd819.png

(Koeficijenti 23.5. u 10:13 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Chiasso - Aarau 2 (1.57) bet365

Ovdje je situacija jasna. Maloprije sam pisao o još jednoj utakmici iz ove Švicarske druge lige. drugoplasirani Aarau će ići u goste posljednjeplasiranom Chiassu. Iako se Chiasso bori za opstanak, vjerujem da će Aarau ostvariti pobjedu u ovom susretu. Imaju samo jedan bod više od Laussanea o kojem sam pisao ranije i mislim da je za ovo njih, baš kao i za Laussane must win utakmica. Oni su, međutim, u nešto boljoj formi od Laussanea. Trenutno imaju četiri pobjede zaredom u posljednjih pet utakmica. Činjenica je također da Aarau nema poraza u ovoj ligi već od drugog mjeseca ove godine. Čak u 12 utakmica zaredom nemaju poraza, dok su ostvarili sedam pobjeda u tom periodu, sve ostalo su remiji.

Screenshot_21.thumb.png.b126134a074ff102ada58a97348ef704.png

Izvor: bet365

Na drugoj strani imamo Chiasso koji se bori za opstanak u ligi. Imaju samo dva boda manje od Rapperswilla, ali također imaju i najgoru obranu u ligi, koja je primila 65 golova u 34 utakmice do sada. Imaju čak 17 poraza u tih 33 utakmice koje su odigrali ove sezone. Sa dva kola preostala do kraja Aarau ne smije kiksati, baš kao ni Chiasso, koji je gledajući statistiku najgori tim u ligi ove sezone i zaslužili su da ispadnu više nego ostali. 

Kada je forma kod kuće u pitanju, Chiasso je druga najgora momčad na domaćem terenu, odmah poslije Kriensa. Oni na svom terenu imaju samo četiri pobjede ove sezone, dok je Aarau druga najbolja momčad u gostima u ligi i imaju četiri pobjede u posljednjih pet utakmica u gostima. Odlična forma koja će mislim da im donese nova tri boda. Koeficijent je u padu!

Screenshot_22.thumb.png.4097728ae6ddb5a36ea994241ed581f3.png

1214848255_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.f5742918b3bd9be8cc1fadc20c81c66c.png

(Koeficijenti 23.5. u 10:24 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Crvena Zvezda - Partizan / pobjeda Zvezde u regularnom dijelu & manje od 3.5 gola na utakmici (2.55) unibet

Jedna rizičnija opklada za finale Kupa Srbije, ali koja po meni ima value. Zvezda iza sebe ima impresivnu sezonu, u kojoj je igrala grupnu fazu Lige prvaka, i to ne kao puki učesnik, što je na svojoj koži najbolje osjetio Liverpool, pa i Napoli, koji takođe nije uspio odnijeti tri boda iz Beograda. U domaćem prvenstvu osvojena je jubilarna 30. titula, na dominantan način (omjer 33 3 1), a jedan jedini poraz Zvezdi je nanio Čukarički, i to na poprilično nevjerovatan način, nakon vođstva Zvezde od 2:0, i u utakmici u kojoj crveno-bijeli nisu imali pretjeranih rezultatskih ambicija. Zvezda se prošetala do finala, u polufinalu je savladala Mladost 4:1 u prvoj utakmici na domaćem terenu, a potom remizirala bez golova u gostima. Napadački učinak Zvezde u ovoj sezoni je impresivan, uz 2.62 postignuta gola u prosjeku, a i odbrana je kapitulirala samo 20 puta u 37 utakmica.

fjS9itR.png

Partizan je u većem dijelu sezone pružao jako loše igre, rano su ispali iz Lige Europe, a u prvenstvu su prije samo mjesec dana zauzimali 5. mjesto, da bi na kraju završili na 3. mjestu (što im je najlošiji plasman u posljednjih 20 godina), ali iz trke sa Zvezdom i Radničkim su odavno ispali. Savo Milošević je treći trener na klupi crno-bijelih ove sezone, nakon Đukića i Mirkovića, a pored svih problema na terenu, i na tribinama je situacija daleko od idealne, pošto su najvatreniji navijači razdvojeni u tri sukobljene frakcije, što je negativno uticalo i na sveukupnu posjetu na utakmicama. Uprava kluba je povukla dosta loših poteza, i generalno, atmosfera oko kluba je poprilično negativna, a eventualni trofej u Kupu bi donekle popravio utisak u očajnoj sezoni, ali objektivno, Partizan na Marakanu ide u ulozi autsajdera.

Ipak, činjenica je da Zvezda nije briljirala ove sezone u 'večitim derbijima' protiv Partizana, iako jedna pobjeda i dva remija ne zvuče tako loše, međutim, blijeda igra obilježila je sva tri derbija, gdje Zvezda nije pretočila neospornu razliku u kvalitetu u dominaciju na terenu. Od 11 prethodnih međusobnih duela, samo tri puta je postignuto više od 2 gola, a na nekoliko posljednjih utakmica viđeno je jako malo fudbala, odnosno efektivne igre, pošto je skoro svaki meč bio 'isjeckan' velikim brojem prekršaja.

82b0639fc55a81ad1ee2b86259cbacbd9742ab33.jpg

Što se tiče izostanaka, u taboru Zvezde neće biti Srđana Babića, koji je prvi rezervni stoper (32 utakmice, 3 gola ove sezone), te Richmonda Boakyea, na papiru prvog napadača (18 golova, 13 utakmica), ali kojeg je potisnuo sjajni Milan Pavkov, junak pobjede protiv Liverpoola. U Partizanu ne mogu računati na Nemanju Nikolića, drugog strijelca crno-bijelih (36 utakmica, 8 golova).

29d5ef74aea9e85dfd12ce2647674095ffc70e88.jpg

Očekivane postave; izvor: Mozzartsport

S obzirom na to da je ovo utakmica za trofej, ne očekujem ništa ofanzivniju igru nego što je to bio slučaj ranije, a kolika god da je razlika u kvalitetu, formi, derbi je uvijek specifičan, i zaista je rijetkost da neko do nogu potuče rivala, jako rijetke su i pobjede od dva gola razlike. U Partizanu su svjesni da ukoliko napadnu Zvezdu, to bi vjerovatno bio put 'grlom' u jagode, jer igračima poput Marina uopšte ne treba mnogo prostora da jednim pasom izbace kompletnu protivničku odbranu. Ne treba posebno naglašavati koliko bi Partizanu značio ovaj trofej u jednoj ovako katastrofalnoj sezoni, a ni Zvezdi neće manjkati sezona da duplom krunom (koju čekaju čak 12) godina zaokruže vjerovatno i najbolju sezonu nakon 1992. godine, kada im je za dlaku izmaklo drugo uzastopno finale u Kupu prvaka. I u prethodnom finalu Kupa između Partizana i Zvezde prije dvije godine odlučio je jedan gol, a vrlo lako bi to i večeras mogao biti slučaj. I naravno, važno je napomenuti da se utakmica igra na Zvezdinom stadionu, što je veliki vjetar u leđa za crveno-bijele.

4JTd37n.png

Link to comment
Share on other sites

Češka - Njemačka | Over 5.5 (2.05) bet365

Teško je tražiti over u četvrtfinalu kada je samo jedna utakmica u pitanju jer za očekivati je oprezniji pristup s obje strane. Unatoč tome uzeo sam over jer stil igre jedne i druge reprezentacije sugerira da bi moglo biti golova.

Češka je kvalitetna momčad, napadački jako dobri, a to potvrđuje i podatak da su samo Šveđani zabili više na ovom turniru, ali su i momčad protiv koje se može igrati i koja nudi protivničkoj momčadi dosta prostora u obrani samo ga treba znati iskoristiti. Samo im Italija i Austrija nisu zabili golove, a svaka ostala ozbiljnija reprezentacija im je zabila barem dva komada.

Njemačka je turnir otvorila sa 4 pobjede i već tada su osigurali četvrtfinale. U preostale tri utakmice izgubili su od Kanade i Amerikanaca, a dobili su Finsku i ta pobjeda im je omogućila izbjegavanje Rusije i poslala ih na Češku s kojom se ipak može igrati.

Igrali su dvije pripremne utakmice uoči SPa i obje su završile sa 9 golova. U sastavima ima promjena u odnosu na te utakmice, ali riječ je uglavnom o napadačima koji su stigli iz NHLa. Česi igraju skoro kao na domaćem terenu i publika ih tjera u napad, a vjerujem da i Njemačka predvođena Draisaitlom ima što za reći. Treba nam gol u prvih 10-12 minuta da se utakmica otvori i vjerujem da bi mogli gledati otvorenu i efikasnu utakmicu.

Screenshot_23.thumb.png.bdf23caa3c817dca805feef856a4591b.png

(Koeficijenti 23.5. u 12:16 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Zverev - Dellien | Pobjeda Zvereva u prvom setu (1.22) bet365

Zverev ne može biti sretan načinom na koji njegova sezona u ovom trenutku izgleda. Uprkos tome što okupira visoko-rangirana mjesta na listi, on još uvijek nije osvojio glavnu titulu. Eliminiran je iz dosta turnira u ranoj fati i također gubi od igrača koji su rangirani niže od njega. Stoga bi trebao iskoristiti ovaj turni u Ženevi kako bi stekao samopouzdanje prije početka turnira na Roland Garosu. 

Unatoč osrednjim rezultatima, i dalje je visoko rangiran na 5. mjestu ATP ljestvice. Njegov najbolji plasman je bio u 2017. godini kada je stigao do trećeg mjesta na ATP listi. On ove sezoneima 15 pobjeda i 10 poraza. Najbolji rezultat došao je na turniru u Acapulcu, gdje je u finalu izgbio od N. Kyrgiosa.

Dellien je 25-godišnji igrač koji dolazi iz Bolivije i proveo je veći dio svoje karijere igrajući na ATP Challenger Touru. U svojih deset godina kao profesionalni igrač, ostvario je 15 pobjeda u ATP mečevima i izgubio 14. On ima pet pobjeda i sedam poraza ove sezone. Nikada nije osvojio ATP titulu niti je prije stigao do ATP finala.

Njegovi rezultati ove sezone su došli na turnirima u Rio de Janeiru i Sao Paulu gdje je došao do četvrtfinala prije poraza od Bedenea i Rudra. Jedan od njegovih impresivnih rezultata bio je dostizanje drugog kruga Mastersa u Madridu gdje je izgubio od Nishikorija. U Challenge Touru, Dellien je osvojio jednu titulu ove sezone na turniru u Santiagu gdje je u finalu pobijedio Tung-Lin Wu-a. Ovo će biti prvi međusobni meč ovog dvojca i mislim da će Zverev ostvariti pobjedu u ovom meču, ali vjerujem i u prvom setu. Sretno!

Screenshot_24.thumb.png.83fa570b1710ffb492881ecd13caa819.png

(Koeficijenti 23.5. u 13:10 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

prije 17 minute, Matan21 said:

Kartoni na mecevima stutgarta-union berlin i c zvezda-partizan...njemci bi trebali proci...a srbi tko je sudac?

Za prvi meč između Stuttgarta i Union Berlina je sudac Bastian Dankert. A evo ispod i granice kod bet365 kladionice! Po meni prihvatljiva.

Screenshot_25.thumb.png.44c58e7193f5ae9b85c043d9d454be6f.png

Što se tiče Crvene Zvezde i Partizana, to jest finala srpskog kupa, tu utakmicu će suditi Simović.

Poverenje za derbi ponovo Simoviću!

Arbitar koji je vodio 160. "večiti" derbi određen je za glavnog sudiju i predstojećeg finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana. 
Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučila je da Novaka Simovića ponovo izabere za glavnog sudiju meča između Crvene zvezde i Partizana.
Simović će tako voditi drugi uzastopni meč između najvećih srpskih klubova, pošto je prethodno bio arbitar i 160. "večitog" derbija (Crvena zvezda - Partizan 2:1), a sada je izabran za glavnog sudiju finala Kupa Srbije.
Sudija iz Lovćenca, koji je nedavno proslavio 37. rođendan, na pomenutoj prvenstvenoj utakmici ovih timova dosudio je čak 57 prekršaja, dva jedanaesterca i crveni karton.
Njemu će u finalu Kupa Srbije pomagati najbolji srpski "mahači" Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, ranije pomoćnici Milorada Mažića koji od februara sudi u Kini, dok je za četvrtog sudiju delegiran Aleksandar Vasić.

Meč za trofej Kupa igra se 23. maja na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova.

Utakmicu će direktno prenositi TV Arena Sport.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Crvena Zvezda - Partizan | Prvo poluvrijeme X (2.10) bet365

Utakmica sezone. Nakon što su ove godine uspješno obranili titulu u prvenstvu, Crvena Zvezda sada želi dvostruku krunu. Ovo su dva najbolja tima u Srbiji, ali je Crvena Zvezda u posljednje vrijeme bila mnogo bolja. Šampion Srbije u ovu utakmicu ulazi kao favorit sa koeficijentom od 1.75 na njihovu pobjedu u bet365 kladionici. 

Ovu sezonu Crvene Zvezde ćemo pamtiti, pogotovo po tom nastupu u Ligi prvaka. Zadugo su čekali taj nastup, čak od 1991. godine i mogu slobodno reći da se nisu obrukali u najjačoj skupini, gdje su uspjeli pobijediti Liverpoola, ekipu koja je po drugu sezonu zaredom u finalu Lige prvaka. U prvenstvu Srbije su bili neprikosnoveni i od prvog do posljednjeg kola su zadržali tu prvu poziciju. Obranili su naslov i sada žele još jedan trofej.

Što se tiče Partizana, ovo je mogu reći loša sezona za njih, međutim, ako ovdje ostvare pobjedu, njihova sezona će postati mnogo bolja. Oni su i prošle sezone u prvenstvu zakazali, ali su osvojili ovaj kup i sada će braniti titulu. Oni su ove sezone imali mnogo problema na različitim frontovima, dok nisu uspjeli uraditi ništa ni u kvalifikacijama Europske lige. U prvenstvu su završili kao trećeplasirana ekipa sa čak 18 bodova manje od prvaka Zvezde. Po meni bi ovdje Zvezda trebala dobiti ovu utakmicu, ali to neće biti uopšte lagan posao. Očekujem pobjedu Zvezde, ali mislim da će na poluvremenu biti neriješen rezultat. Sretno!

Screenshot_26.thumb.png.21c0b151007ff2dd15b99b9525ca62de.png

Screenshot_27.thumb.png.39fe8202c174dbb0d896f586a463cba5.png

(Koeficijenti 23.5. u 15:25 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Stuttgart - Union Berlin // Pobjeda domaćina bet365 - 1,95

Fantastična kvota na Stuttgart, ovo moram odigrati jer mislim da su za klasu iznad Uion Berlina te da će u ovom dvomeču uspjeti osigurati ostanak u Bundesligi. Union Berlin je u zaadnjem kolu Cvajte ima sve u svojim rukama ali su na gostovanju remizirali sa Bochumom te su se morali zadovoljiti trećom pozicijom. Ukoliko su podlegli pritisku u tom meču, mogu misliti kakvi će biti večeras.

Stuttgart je na momenta igrao odlično u ovoj sezoni ali su gubili kada se namanje to očekivalo. Npr. u zadnjih mjesec dana poraženi su od Augsburga sa 6:0 da bi nakon toga upisali pobjede protiv Gladbacha i Wolsburga, ekipa koje seu se borile za Ligu prvaka.

U ovakvim mečevima obično dajem prednost drugoligašu, ali u ovom slučaju mislim da je Stuttgar više nesretno završio tu gdje je te da oni mogu puno bolje od ovoga.

stut.thumb.jpg.fe9401acda2bd0d84c233bf8b6dc9ff6.jpg

1214848255_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.f5742918b3bd9be8cc1fadc20c81c66c.png

 

stut.jpg

Link to comment
Share on other sites

Etar - Slavia Sofia // Pobjeda domaćina bet365 - 1,66

Ekipa Etara je nezasluženo poražena od Slavie u prvom meču razigravanja za Europsku ligu. Pobjednik ovog meča će se plasirati u finale te će odmjetiti snage sa pobjednikom drugog dvomeča. Dakle, Slavia je slavila u prvom meču sa 1:0 ali to nije bio pravi omjer snaga na terenu, barem što se statistike tiče i onoga što sam pročitao. Ekipa Etara sa klupe je predvođena legendom Bugarske, Krasimirom Balakovom a za samo dva boda su ostali kratki da bi se plasirali u grupu za prvka.

U rednom dijelu takmičenja završili su ispred Slavie sa 7 bodova više a kod kuće su ove godine samo tri puta izgubili i to ekipa iz vrha, Ludogoretsa, CSKA Sofie i Levskog.

Ovdje moraju nadoknaditi zaostzatak iz prvog meča i vjerujem kako će na domaćem terenu odigrati ponovo kvbalitetan meč i slaviti na kraju.

111.thumb.jpg.90d79496cf875bc04f7edcf8d6b007cc.jpg

1214848255_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.f5742918b3bd9be8cc1fadc20c81c66c.png

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use