Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 9.5.2019.

IzudinB

Recommended Posts

Valencia - Arsenal // bet365 - 2,20

Valencia, baš kao i Liverpool protiv Barce, mora krenuti od samog starta po pogodak, s obzirom na rezultat prvog meča od 3:1. Gol u prvom dijelu meča bio bi zlata vrijedan te bi tako u drugom dijelu krenuli po pogodak koji bi im donio prolazak. Ipak teško je očekivati da sa takvom ofanzivnom igrom Aubameyang ili Lacazzete ne pronađu put do mreže Valencie, kojoj je Huesca u zadnjem kolu La lige postigla dva pogodka. 

Uz pomoć betbuildera koji nam nudi bet365 kladionica možemo kreirati opkladu po vlastitioj želji, što nije slučaj u zemaljskim kladionicama gdje smo primorani da se kladiomo na ono što nam je ponuđeno.  Tako sam kreirao tip da će Valencia u prvom poluvremenu postići barem jedan gol, a da će i Arsenal u toku cijele utakmice biti efikasan barem jednom.

over.thumb.jpg.ad56581f70a3eb68bc032d2f27b3a4d3.jpg

Chelsea - Eintracht Frankfurt | Pobjeda domaćina + prvi do tri kornera (1.81) bet365

Maurizio Sarri je ostao dosljedan svom poslu u Chelseaju i sada je doveo svoju ekipu do nogometa u Ligi prvaka sljedeće sezone, dok imaju šansu da prođu u finale Europske lige ove sezone. Pozicija u Ligi prvaka je potvrđena u nedelju kada je Chelsea pobijedio Watforda sa 3-0 na Stamford Bridgeu istog dana kada su Manchester United i Arsenal kiksali. To znači da se menadžer i ekipa sada u potpunosti mogu usredotočiti na Europsku ligu i njeno osvajanje nakon što su stigli do polufinala i uspjeli odigrati 1-1 u Njemačkoj prošlog tjedna. Plavci su pobijedili svih šest utakmica Europske lige na Stamford Bridgeu ove sezone, dok su postigli tri ili više golova u posljednjih pet utakmica na ovom stadionu. Chelsea je prekinuo niz od tri uzastopna remija kada su uspjeli da pobijede Watforda sa tri gola razlike. Domaća forma je i dalje vro jaka za Chelsea koji je ovdje pobijedio sedam od posljednjih devet utakmica na svim natjecanjima. U ovom polufinalu očekujem jak sastav Chelseaja. Eden Hazard je bio zamjena u prvoj utakmici, ali čak ni Maurizio Sarri neće riskirati i siguran sam da će ga ubaciti u prvu postavu, dok će N'Golo Kante biti van terena u dvije utakmice koje se igraju ovog tjedna.

Prva četiri mjesta u Premier ligi je potvrdio Chelsea, ali kasna sezona Eintrachta iz Frankfurta će izgleda biti vrlo teška, jer bi mogli biti uskraćeni za jedno od tih mjesta u Bundesligi. Sezona Eintracht Frankfurta je bila vrlo dobra, ali momčad se sada osjeća umorno, dok su imali i jednu vrlo tešku utrku u Europskoj ligi, koja možda i nije bila baš tako pozitivna za igrače. Naravno, ti igrači žele osvojiti trofeje i Europska liga im daje tu šansu, ali Eintrachtu iz Franfkurta je potreban zaista fenomenalan nastup kako bi došli do finala u Bakuu. Kod kuće su remizirali sa 1-1 prošlog tjedna, što znači da moraju postići gol u zapadnom Londonu, iako je to momčad koja je postigla barem po dva gola u pet od svojih šest gostujućih utakmica ove sezone. Pobijedili su u četiri od tih šest utakmica, ali su poraženi sa 4-2 od Benfice u gostima u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige. Eintracht Frankfurt je pobijedio jednu od posljednjih sedam utakmica na svim natjecanjima i u ovaj susret ulazi nakon neugodnog poraza ovog vikenda. Ekipa je poražena od petoplasiranog Bayer Leverkusena sa 6-1 u Bundesligi i sada je Frankfurt izgubio dvije od posljednje tri gostujuće utakmice na svim natjecanjima. Frankfurt će biti bez Hallera i Tawathe koji su ozlijeđeni, dok će također nedostupni biti Hrgota i Toure.

Chelsea je neporažen u posljednjih pet utakmica, dok su neporaženi u devet od posljednjih deset utakmica. Kod kuće je njihov rekord čak impresivniji, jer su na ovom stadionu neporaženi u posljednjih 10 utakmica, kao i u 23 od posljednjih 25. U međuvremenu, Frankfurt je bez pobjede u posljednje četiri utakmice, kao i u šest od posljednjih sedam utakmica. U gostima su poraženi u posljednja tri pokušaja.

Važno je naglasiti da je njihovo samopouzdanje znatno blijedo, jer su izgubili sa 6-1 od najbližeg natjecatelja za top četiri mjesta, što je otvorilo vrata za ostale klubove, pogotovo Bayer Leverkusen da preuzme tu četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Na drugoj strani je Chelsea već potvrdio taj status sa pobjedom protiv Watforda. Imat će mnogo više samopouzdanja pred ovaj susret, dok imaju prednost domaćeg terena i gola u gostima, tako da vjerujem da će Frankfurt ovdje napasti i stvoriti prostora u obrani za brzonoge napadače Chelseaja, što će eventualno donijeti pobjedu timu sa Stamford Bridgea.

Uz navedeno, vjerujem da će Chelsea stići prvi do tri kornera u ovoj utakmici. Plavci su ove sezone prvi do tri kornera stigli u 27 od 37 odigranih utakmica, što je 73% njihovih utakmica ove sezone. Zaista odlična statistika i realna kombinacija koju možemo odigrati samo u bet365 kladionici. Sretno!

Screenshot_7.thumb.png.7433f015a2c624cfdb7d56c646cc00bd.png

Moguće postave

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson, Kovačić, Jorginho, Loftus-Cheek, Willian, Hazard, Giroud.

Frankfurt: Trapp, Falette, Hinteregger, Abraham, Da Costa, Rode, Fernandes, Hasebe, Kostić, Rebić, Jović.

Screenshot_8.thumb.png.52e2f4bdadf35a72ee6ca02e77ba4bb5.png

Screenshot_9.png.bee18c6b1170dd0a36ef42687b63f0a9.png

1560135879_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.db371f634b8bde3c78bce629975ecde6.png

(Koeficijenti 8.5. u 15:09 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

prije 44 minute, zviz said:

Zna se Hategan razmahati, ali u svakom slučaju bolje preskočiti ili eventualno neki manji ulog.

Naravno da zna,ali ovdje ce bit kljucan rezultat..ako se Eintracht bude dobro drzao veci dio utakmice,moze to otici u over,tako i ona druga utakmica,Valencia ako povede lako moguce da ce bit svega,ali plafon over 3.5 zuta,vec na 4.5 je veliki rizik....ugl cinjenica je da ovim najvaznijim utakmicama  Uefa bira suce koji pustaju ostru igru, imam osjecaj kao da namjerno ne zele kartonirat igrace,da svi koji trebaju nastupe u finalima...primjer ti je samo uzvratna utakmica cetvrtfinala,kad je Hategan podijelio cijelih 3 zuta na uzvratnoj utakmici Napoli-Arsenal...s druge strane kad pogledas Arsenal,zadnjih 4-5 utakmica dobili su hrpu zutih u premier ligi,a tamo su suci uz Francusku uvjeljivo najskrtiji u ligama petice,a oni u Europa ligi igraju bez faula,tako ispada,zadnjih 3-4 utakmice nisu dobili ukupno 3 zuta...

Newport - Mansfield BTTS (1.90) bet365

Četiri ekipe, jedno mjesto. Nakon iscrpljujuće sezone, to čeka Newporta, Mansfielda, Tranmerea i Forest Greena. Ovo bi trebao biti spektakl za ove timove, a nagrada je promocija u veću ligu, to jest u League One. Newport počinje prvu utakmicu kod kuće, a igraju se dvije utakmice. Iako su bili dobri u postizanju golova tijekom regularne sezone, momčad je bila jednako loša u obrani, budući da je bila jedina momčad u ovoj konkurenciji koja je imala gol razliku nula. Newport je neporažen u posljednjih deset utakmica, te u 22 od posljednjih 25 domaćih utakmica.

U međuvremenu, Mansfield je izgubio posljednja tri susreta i bio je bez pobjede u 10 od posljednjih 15 utakmica. Mansfield je bio nesretan što je propustio mjesto za izvravnu promociju, nakon što su imali bolju gol razliku i nakon što su primili mnogo manje golova nego trećeplasirani MK Dons. Oni igraju dvije utakmice protiv ovog protivnika, a možda i jednokratno finale protiv pobjednika iz druge utakmice kako bi odredili svoju budućnost.

Mansfield je u gostima ponovio podvig bez pobjede u osam od posljednjih devet utakmica. Važno je napomenuti da je Newport pobijedio na posljednjem duelu između ova dva tima i izgubio je samo dva puta na ovo stadionu u posljednjih deset godina. Kao takav, očekujem da će domaćini biti nešto bolji, shvaćajući važnost ove utakmice i s obzirom da moraju ostvariti što bolji rezultat pred uzvrat. Tim će iskoristiti status domaćeg terena i siguran sam da će postići neke golove, koji će im biti od koristi u uzvratu. No, imajte na umu da je Mansfield završio na boljem mjestu na tabeli i izgubo je priliku da se plasira direktno u veću ligu. Također su zabilježili osam od posljednjih deset pobjeda u međusobnim utakmicama i svjestan je prednosti koju će imati ako postignu gol. Mansfield je momčad koja je dugo dominirala Newportom i neće imati poteškoća u tome, ali zbog toga i računam da će obje momčadi ovdje postići gol. Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.73aa964191dc86db74e5c4f55df3c622.png

216320149_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.eb066553c4021d32ec9fc45c97af1a80.png

(Koeficijenti 9.5. u 10:31 CET) 

Chelsea - Frankfurt // Pobjeda Chelseaja bez primljenog gola bet365 - 2,30

Mislim da je ovo ogroman koeficijent za ovakav tip u ovim okolnostima. Chelsea ima sve u svojim rukama, iskusna su ekipa i vjerujem kako Sarri neće dopustiti da mu ispred nosa utekne evropski trofej u prvoj sezoni, koja bi tako, na kraju mogla ispasti sasvim solidna za ovu ekipu. Zaigrali su dosta bolje u finišu sezone, kada je i napotrebnije, poraženi ssamo jednom u zaadnjih 10 utakmica i u PL su zbog toga a i zbog kikseva protivnika osigurali Ligu prvaka, iako su imali najlošije izglede unazad nekoliko kola. U zadnjih 10 domaćih utakmica mrežu netaknutom su uspjeli sačuvati u 7 navrata.

Sa druge strane, Frankfurt je stigao umor, ekipa je istrošena i vjerujem kako je ovdje kraj za njih, a vjerovatno i u Bundesligi. Sve su prilike da će ostati bez plasmana u LP a ne nalaze se u dobroj situaciji pred uzvrat sa Chelseajom. AMnogo utakmica je iza njih, kada rigrača nije velik tako da su jedni te isti iigrali konstantno, a rezultat toga je posustajanje u ključnom dijelu sezone što se moglo vidjeti protiv Leverkusena u zadnjem kolu BL gdje su poraženi sa 6:2 i gdje su u toku meča koptu u svom posjetu imali svega oko 20%.

Očekujem rutinsku pobjedu Chelseaja, sumnjam da će primiti gol, jer ako ga prime stvaari se komplikuju.

1.thumb.jpg.8b801921bb6ba3834215a23ee9bf0119.jpg

Viborg - Fredericia // Pobjeda Viborga u bilo kojem poluvremenu bet365 - 1,55

Ovo igram isključivo zbog statistike i trenutne forme. Zaista ne znam razlog zbog kjeg je na Viborg kvota na pobjedu 2,00 nisam uspio pronaći ništa što bi mogao biti razlog, povrede, suspenzije ili slično. Tako da ću iskoristiti opciju kod bet365 kladionec "win either half" što znači da naša ekipa mora slaviti u bilo kojem poluvremenu. Dakle, ukoliko gube prvo poluvrijeme 0:3 a utakmica završi rezultatom 1:3 naša oklaada je dobitna i obratno.

1.thumb.jpg.40a8c8e1273cdbba530f6470c3c28663.jpg

Izvor: bet365

Vrlo zahvalna opcija, mnogo puta sam dobio zahvaljujući ovome, tako da u ovoj situaciji i s obzirom na stanje na tabeli vjerujem kako Viborg može barem slaviti u jednom poluvremenu a hrabriji mogu pokušati odigrati i čisti kec. :D

2.thumb.jpg.ddac32ee552f8b5905b697da0dd04c29.jpg

Valencia - Arsenal BTTS (1.53) bet365

Čini se da Arsenal neće završiti u top četiri u Premier ligi ove sezone, a zbog toga im je sada jedina za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, osvajanje Europske lige, tako da mislim da će se oni potruditi da prođu u finale. Trener Unai Emery mora nešto pokazati na kraju sezone, a on je i slučajno stručnjak u podizanju spomenute krune, tako da će defintivno nastojati da prođe dalje. 

Valencia se također suočava sa teškim zadatkom da završi u top četiri mjesta u Primeri. Ali njihov put na ovom turniru će biti mnogo teži, s obzirom da su primili tri gola u prvoj utakmici. Njihov jedini tračak nade jeste gol koji su uspjeli postići u gostima. Valencia mora prevladati manjak od dva gola, ali oni imaju samopouzdanje zbog tog gola u gostima. Uz prednost domaćeg terena, momčad će svakako biti jača protiv gostujuće ekipe. Arsenal je bio bez pobjede u 12 od 17 posljednjih utakmica u gostima i u četiri od posljednjih pet utakmica generalno. Oni su također izgubili tri od posljednjih pet utakmica i primili tri ili više golova u tri od tih pet utakmica. Nakon svega rečenog, mislim da ćemo gledati jednu vrlo dobru utakmicu na Mestalli gdje će oba tima postići barem po jedan gol. Sretno!

Screenshot_3.thumb.png.7282a0b859b342c2f02b92a270f59900.png

462046707_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.d4caba986f442f4e29e802f346e1a236.png

(Koeficijenti 9.5. u 12:44 CET) 

Laval - Rodez 1 (1.83) bet365

Ostalo je još dvije utakmice, uključujući i ovu, do kraja francuske nacionalne lige. Trećeplasirani Laval će ugostiti prvoplasiranog Rodeza. Laval se nalazi na trećoj poziciji sa isto (53) bodova kao i Le Mans na toj četvrtoj poziciji. Samo prve dvije pozicije direktno vode u veću ligu, dok treća vodi u doigravanje. Laval ne može do prve dvije pozicije, ali ima priliku da zadrži svoju treću poziciju. Oni su favoriti u ovom susretu, pogotovo jer igraju kod kuće gdje su najbolji u ligi, čak bolji i od Rodeza za jedan bod. Kod kuće su ove sezone ostvarili samo jedan poraz, uz 13 pobjede u 16 utakmica do sada ove sezone. U posljednjih šest utakmica Laval je ostvario sve pobjede na svom terenu, dok su u posljednjih osam ostvarili sedam pobjeda i jedan remi na ovom stadionu.

Screenshot_5.thumb.png.90389148251b9d08a911f073fa0ba8dd.png

Izvor: bet365

Rodez je već osvojio ovu ligu i oni imaju čak 10 bodova više od drugoplasiranog Chamblyja, tako da je sezona za njih gotova. Igraju u gostima i vjerujem da će dati priliku nekim mladim igračima ili igračima koji nisu mnogo nastupali ove sezone u ove posljednje dvije utakmice. Oni su ove sezone najbolji tim kada igraju u gostima, ali prednost dajem domaćinu, jer će biti motivirani za pobjedu, pogotovo jer je Rodez bez motivacije u ovom susretu. Koeficijenti su mi prilično dobri i sa manjim ulogom mislim da bi Laval trebao dobiti ovu utakmicu. Sretno!

Screenshot_4.thumb.png.7789b533249911ea3f58ddaabc78d0ce.png

(Koeficijenti 9.5. u 12:55 CET) 

Mislim da danas nastavljamo niz i da je danas savršen dan, kao i kada je bila Liga Prvaka u pitanju, za dići lovu. 

Gledao sam prvu utakmicu Eintracht - Chelsea i čudno je da je utakmica završila 1:1 budući da je Chelsea prvih 70 minuta utakmice dominirao i bio daleko bolja momčad. Očekujem inicijativu domaćina od prve minute, pobjedu hendikepom te minimalno 6-7 kornera domaćina. 

U drugoj utakmici se nadam ranom golu Valencije što bi itekako išlo u prilog kartonima. Dapaće, odigrao sam i double da Valencia pobjeđuje barem jedno poluvrijeme i da ćemo na utakmici vidjeti 5+ kartona. Ruku na srce, sudac je mogao biti i bolji ali uzevši u obzir važnost utakmice, činjenicu da se radi o uzvratnoj utakmici polufinala te da su žuti kartoni svima nebitni budući da ih ne eliminiraju iz potencijalnog finala, očekujem da ćemo vidjeti veći broj kartona. 

CR7IFkx.png

DNSnnVB.pngmUMZEOx.pngKieSMXP.png

Marignane - Le Mans 2 (2.20) bet365

Ovo je jedna vrlo rizična utakmica. Le Mans se bori za treću poziciju i mjesto koje vodi u doigravanje. Imaju isto bodova kao i Laval a već sam pisao o tome u prethodnoj analizi. Le Mans je trenutno u dobroj formi, nakon što su pobijedili tri zaredom u posljednjih pet utakmica. Laval ima također tešku utakmicu o kojoj sam već pisao tako da će ovo biti prilika za Le Mans da preuzmu tu treću poziciju i mislim da će tražiti sva tri boda u ovoj utakmici.

Screenshot_5.thumb.png.b1325007fdaeeb17c358f176a2598d29.png

Na drugoj strani se nalazi Marignane koji se nalazi u zoni ispadanja. Oni se također bore za opstanak u ligi i zbog toga sam rekao da je ovo rizična utakmica. Međutim, ne ulaze u ovu utakmicu sa dobrim raspoloženjem nakon što su u prošlom kolu izgubii bodove od Dunkerquea koji se također bori u za opstanak. Po mom mišljenju uovdje bi Le Mans trebao iskoristiti loše raspoloženje Marignanea i ostvariti nova tri boda jer neće imati novu šansu za to. Ostala je još jedna utakmica do kraja sezone mimo ove večeras i oni moraju ići po pobjedu! Sretno!

Screenshot_6.thumb.png.5f1e10c759e7e40c699bc9e822aef857.png

(Koeficijenti 9.5. u 16:35 CET) 

TPS - TPV 1-1 (1.80) bet365

TPV je prosle sezone igrao u nizem rangu ali su igrali dobro i usli su u drugu ligu. Njihov cilj je da ostanu u ligi ove sezone ali ako nastave sa ovakvom igrom to ce biti tesko. U prvom kolu su porazeni od Hake 1:0 a u drugom kolu su odigrali bez golova protiv Muse. 

TPS je prosle sezone igrao u prvoj ligi i slobodno mogu reci da im je nedostajalo malo srece jer su na samom kraju sezone pali u formu i nanizali nekoliko poraza. Na domacem terenu igraju dobro i mislim da ce ove sezone biti glavni konkurenti Haki za borbu za prvo mesto. U prvom kolu su savladali Mypu sa 0:1 a u drugom kolu su osvojili bod protiv Ekenasa koji ume da bude nezgodan protivnik kada igra na svom terenu. TPS je za klasu jaci od protivnika i ocekujem pobedu i prednost na poluvremenu. Za vecu uplatu ja cu iskombinovati TPS 1 (1.25) i Chelsea 1 (1.36) sto daje ukupnu kvotu 1,70.

Inter Zaprešić - Rudeš 1 (1.50) bet365

Prilika za Inter da riješi praktično sve dileme oko opstanka, pošto dočekuju ubjedljivo najgoru ekipu u ligi Rudeš, koji je osvojio samo 11 bodova u 32 kola, a naročito katastrofalan učinak imaju u gostima (0 3 13). Doduše, i Inter je u lošoj formi u posljednje vrijeme, mada su upisali neke važne pobjede (protiv Istre i Lokomotive), i mislim da ne bi smjeli propustiti ovakav zicer na svom terenu i eventualno dovesti u pitanje opstanak u ligi. Trenutno imaju 6 bodova više od Istre koja se nalazi na poziciji koja vodi u doigravanje sa drugim iz 2. HNL, a nakon ovog, preostala su još tri kola do kraja. Sve u svemu, vjerujem da tri boda danas ostaju u Zaprešiću.

Chelsea - Eintracht Frankfurt / Clean Sheet Chelsea - No (1.61) bet365

Ukratko, mislim da se 'Orlovi' neće tako olako predati, a napadački stil igre koji inače gaje, garantuje zanimljiv okršaj na Stamford Bridgeu. Udarna snaga Eintrahcta je balkanski kvartet Jović - Rebić - Kostić - Gaćinović, večeras su sva trojica u startnoj postavi, te očekujem barem jednog od njih da bljesne večeras. Bluesi ne pružaju naročito kvalitetne defanzivne partije u posljednje vrijeme, i mislim da će njihova odbrana kapitulirati barem jednom.

1560135879_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.db371f634b8bde3c78bce629975ecde6.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Bayern vs Inter, Champions League, najava meca, bez predloga za kladjenje Uvod Najavu ovog meca sam napisao samome sebi. I uzivao sam u tome. Ali, mislim da mozete imati koristi od najave meca. Necu nista predloziti za kladjanje, ali cu svakako napisati sta sam odigrao. Ne bih mogao da se setim kada sam poslednji put uzivao u necemu, kao sto je najava ove utakmice. Ne bih mogao ni da se setim kada sam bio sretniji u zivotu, ili kada sam neku utakmicu vise iscekivao od ove. Emocije Od najave utakmice i ovog posta, slobodno odmah oduzmite dobar deo na emocije ili na objektivnost, jer najavu svakako nisam pisao bez emocija, odnosno prilicno sam se gubio u analizi, odnosno nisam bio objektivan iako sam dao sve od sebe.  Bayern Ako pocnemo od Bayerna, prvo treba reci da se Finale Lige Prvaka igra u Munchenu, a pretpostavlja se da svi na Forumu imamo vise od dvanaest godina, pa znamo  sta neki grad (klub) zeli organizacijom ovakvog Finala u svom gradu. Kao drugo, ne treba nikada zaboraviti, da je cak i onaj nikada gori Bayern sa Tuchelom, prosle godine vodio u polufinalu Lige Prvaka u sred Madrida, sve do 88-og minuta (0:1 za Bayern do 88-og minuta, nakon 2:2 u Munchenu ... ccccccc). Znaci ako je nikada gorem Bayernu sa onim usatim majmunom na klupi nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale sa Dortmundom, moramo se zapitati kakav je tek bio "onaj" Bayern koji je sa 8:2 potopio Barcellonu u sred Barcellone i to iz poluvremena (4:1), Barcellonu sa Suarezom, seljacinom iz Rosarija, Piqueom, Ter Stegenom, Sergi Robertom, Busquetsom, Rakiticem, Griezmanom, Dembeleom i De Jongom. Znaci, imali smo prilike da ih gledamo kada su bili nedodirljivi, a imali smo prilike da ih gledamo kada su izgledali kao seoska ekipa sa onim cirkusantom na klupi, pa im je opet nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale. Ovo je bio deo posta o kome smo pricali o tome kakve su sve mogucnosti ovog svetog kluba. A kakva je realnost, sta je sa Bayernom u ovoj sezoni? Iz nemackog kupa su ispali jos u dvanaestom mesecu, i to u sred Munchena, kada nisu mogli cak ni do gola protiv Leverkusena, sto je svakako bolji rezultat od prethodne sezone, kada su ispali jos u jedanestom mesecu i to od seoskog Saarbruckena. Grupnu fazu Lige Prvaka su zavrsili na dvanaestom mestu, ispred njih su bili cak i Lille, Atalanta i Aston Villa, iako su u grupi za protivnike imali Slovan, Dinamo ili Shakhtar. U nemackom prvenstvu su prvi sa sest bodova prednosti, ali ako gledamo odnos ulozenog novca ili vrednosti tima i onoga sto vidimo sopstvenim ocima, moralo bi to mnogo bolje. Kod kuce nisu dobili ni Celtica, a na strani Aston Villu, dok su ih Barcellona (1:4) i Feyenoord (0:3) potopili. Ako verujemo sopstvenim ocima, do prvog mesta u nemackom prvenstvu su dosli tako sto su gazili krseve od tima, kao na primer Kiel, St. Pauli, Bochum, Heidenheim, Hoffenheim i slicna govna. Pogotovo u gostima nisu dobijali tek nesto jace protivnike, izgubili su od Barcellone, Aston Ville, Feyenoorda, Meinza, remizirali sa Eintrachtom, Dortmundom, Union Berlinom ... a uspelo im je da izgube kod kuce cak i od Bochuma. Ako mene pitate, ja bih im otpustio barem petoricu igraca, a najverovatnije i sestoricu, plus bih im jos vise ubrzao igru, a za to bi barem trojica morala da igraju za stan i hranu jer nece da trce, a posebno bih im zategao odbranu. Iako su cak 18 puta u sezoni u svim takmicenjima sacuvali mrezu, ipak su primili u sezoni 42 gola, od toga polovinu jeftinih, a recimo jedan Kiel im je dao cetiri gola u dve utakmice, Bochum tri komada kod kuce a St Pauli, Heidenheim i Wolfsburg po dva komada, takodje kod kuce. Ako bih bas morao negde da ih pohvalim, ipak bolje izgledaju nego sa onim usatim majmunom na klupi. Imali su i neke lepe pobede, kao onu nad Psg-om, pa demoliranja kod kuce Leipziga, Eintrachta ili Stuttgarda plus sto su izbacili Leverkusen iz Lige Prvaka bez primljenog gola, sa ukupnim rezultaom 5:0 iz dve utakmice. Pa ipak, ko se seca "onog" Bayerna, ovaj danasnji izgleda kao da jedete burek od pre tri dana dana, samo sto ste ga malo podgrejali.   Inter E sada se dobro vezite, polecemo. Slobodno mi oduzmite koliko god hocete na objektivnosti i emocijama, ali ja moram da vam predstavim ovogodisnji Inter ili cu umreti. Sto se mene tice, kada bi trebalo nekome da predstavim savrsenu italijansku ekipu, ili barem savrsenu italijansku ekipu u rangu "onog" Juventusa sa devet uzastopnih titula, ili "onog" Mourinhovog Intera, onda je to svakako ovaj danasnji Inter. Pravo savrsenstvo. Trenutno su najbolji, najorganizovaniji i najozbiljniji klub u Italiji, planski vuku poteze, odlicno balansiraju izmedju tri takmicenja, iako je vec pocetak cetvrtog meseca. Regularni deo Lige Prvaka su zavrsili na cetvrtom mestu, ali su prakticno bili drugi, jer su drugoplasirana Barcellona i treceplasirani Arsenal imali isti broj bodova sa Interom. U italijanskom prvenstvu su trenutno prvi sa tri boda prednosti u odnosu na juznjake, a u italijanskom kupu su dosli do polufinala gde imaju 1:1 iz prve utakmice kada su "gostovali" Milanu. Ako verujete svojim ocima, vase oci ce reci da je Inter u Ligi Prvaka imao samo jedan poraz (od Leverkusena u gostima), samo jedan X, neresni ishod (sa ManCity u gostima) i cak osam pobeda. Ali, ako verujete meni, a ne svojim ocima, Inter je ove sezone u Ligi Prvaka primio tek dva gola, eeeeeeej. Znate li vi sta znaci primiti dva gola u sezoni u Ligi Prvaka?????? I to jedan u regularnom delu, a drugi u dvomecu sa Feyenoordom. Probajte vi da izadjete ispred zgrade i da sa susedima odigrate na male golove, pa da vidite da li ste u stanju da ne primite gol, a kamoli da umesto sa susedima igrate sa ManCity, Arsenalom ili Leipzigom. Inter ove sezone ima trecu, a ne prvu najbolju odbranu u Serie A, samo zato sto su kod kuce u jednom neverovatnom mecu sa Juventusom primili cetiri komada (4:4), inace bi i ove sezone imali ubedljivo najbolju odbranu, kao i prosle sezone, kada su u celom prvenstvu primili tek 22 gola (gol razlika u "plusu" 67). Inter je prosle sezone imao dvadeset bodova vise od drugoplasiranog Milana, a po trideset bodova vise od Rome i Lazija, a ako gledamo zajedno proslu i ovu sezonu, u oba prvenstva zajedno imaju tek pet poraza, a ako gledamo poslednje tri sezone zajedno imaju tek devet poraza. Ako mene pitate, tajna Intera ima samo jedno ime, a to je njihov sportski diretkor Giuseppe Marotta o kome sam vec sto puta pisao na ovom smesnom Forumu, a i danas cu, ali malo kasnije. Taj genije je sastavio roster po italijanskim standardima, onako kako kazu italijanske trenerske knjige. Pragmaticna igra, sa klasicnim primerom italijanske taktike, filosofije i pristupa. Imaju postavku igre, mehanizme, savrseno pokrivaju teren, iznose loptu po sablonu, otvaraju kontru takodje po sablonu. Dok se u Nemackoj i Holandiji fudbal igra da bi publika dolazila i sledeci put na stadion, u Italiji takvi klubovi (Atalanta) na tabeli zaostaju deset bodova za Interom. Inter je u regularnom delu Lige Prvaka od prvih sedam utakmica, sest odigrao u 0-1 gola (cetiri puta pobedio tacnim rezultatom 1:0, jednom izgubio takodje tacnim rezultatom 0:1, jednom odigrao 0:0, a sedmi put nije mogao da odigra u teskom underu jer je igrao sa drvosecama iz Crvene Zvezde. U Italiji se titula osvaja pobedama od 1:0 a ne 5:1, a kada u Italiji dodje pad forme u sezoni, a koji se desi svakoj ekipi, sve italijanske trenerske knjige kazu da sampionske ekipe ako ne pobedjuju i u tom periodu, barem ne gube jer italijanski sampioni retko gube, a pobedjuju i kada slabije igraju, a vecinu sezone odigraju dobro. Bas kao sto je Inter odigrao, na primer u drugom mesecu sa ekipom Genoa u sred Milana i dobio sa bednih 1:0 i pored blede igre.  Da ne ispadne da se Inter samo brani, a da uopste ne napada. Inter je i ove sezone najbolja napadacka ekipa Serie A, bas kao sto su to bili i prosle sezone. Ove sezone su na primer dali dvadeset golova vise od Fiorentine koja se vodi kao dobra napadacka ekipa, a dali su vise golova cak i od provincijalaca iz Bergama, Atalante na koju svrsava pola Evrope. Inter je ove sezone postigao 89 golova u svim takmicenjima, a sada me mrzi da se secam da li su u ovoj sezoni pogadjali 18 ili 20 puta precku ili stativu po cemu su prvi u Evropi. Ako mislite da ih previse hvalim, vi ste u velikom problemu, zapravo sam tek poceo. Ja mislim da je Inter trenutno medju osam najboljih ekipa po kvalitetu u Ligi Prvaka, i mislim da bi morali da dodju do polufinala, a mislim i da su najizbalansiranija ekipa u Evropi. Mislim da imaju ubedljivo najbolju i najsiru odbranu u Evropi, gde moraju polovinu igraca da drze na klupi, a svi bi imali mesta u bilo kojem drugom timu Evrope (Dimarco, Dumfries, Bastoni, Carlos Augusto, De Vrij, Pavard, Darmian, Acerbi .... cccccccccccc). Srednji red je vise nego odlican, ali deluje da nije tako jak i izjednacen po kvalitetu poput odbrane, jer Calhanoglu, Mkhtitaryan i Barella nemaju bas toliko kvalitetne zamene u Zielinskom ili Frattesiju, da ne govorimo o Asllaniju. I napad je vise nego odlican, Thuram je najbolji strelac i asistent Intera, iako je Lautaro Martinez najveca zvezda, a jedan Arnautovic sedi na klupi. Secam se kao danas utakmice sa Udineseom gde je Inzaghi na klupi ostavio Barellu, De Vrija, Correu i Bissecka koji na klupi sede samo zato sto su u Interu. Za mene je Inter savrsena ekipa pre svega po govoru tela na utakmicama, pogotovo kada se spuste u odbranbeni bedem sa devet igraca ispred gola, kada se grle medjusobno nakon sto uklizaju i loptu posalju u korner. Sampionska su ekipa jer je Lautaro Martinez svaki put u svom sesnaestercu kada protivnik izvodi korner iako je argentinac. Sampionska su ekipa jer blokiran udarac protivnika slave kao da su postigli go. Sampionska su ekipa jer defanzivci ucestvuju u ofanzivnoj fazi igre, pa se zato u odbranu vracaju iscrpljeni i smanjene koncentracije, pa imaju kikseve ili previde. I obrnuto, imaju dvadeset precki ili stativa u sezoni, jer Lautaro pretci na utakmici sto kilometara i onda nema koncentracije u zavrsnici.  Inter prakticno nema konkurencije u italijanskom prvenstvu, a mene ko yebe sto sam se u jednom trenutku uplasio Napolija i velikog Contea, i ako igraju na samo 80% svojih mogucnosti, scudetto je njihov. U Interu ciljaju Ligu Prvaka, dok im je prosle sezone prioritet bio italijansko prvenstvo. Inter ima barem deset pozitivnih vrlina, a ja sam tek na pocetku, pa cu ovde ipak da se zaustavim, i da pomenem njihove mane. Inter je jedan od najstarijih rostera u Italiji, prosek godina im je 31. U rosteru imaju cak jedanest igraca preko 30 godina a cetvoricu preko 35 godina. Dugo godina su na okupu, vecina je 4-5-6 godina zajedno i ova sezona bi mogla da bude istoriska kada je u pitanju Liga Prvaka, sto se kaze sada ili nikada. Mana im je i sto primaju puno golova u zavrsnicama utakmica, po cemu su prvi u Serie A, a razlog toga sam vec objasnio, kolektivno mnogo trce u odbrani i napadu pa se iscrpljuju i pada im koncentracija. Zbog sjajne odbrane u kojoj ucetvuju i napadaci, u Ligi Prvaka nisu ni izbliza efikasni kao u italijanskom prvenstvu, pa su u prvih sedam utakmica Lige Prvaka, samo Zvezdi dali vise od gola, a i kome bi drugom dali nego beogradskim govnima, zar ne? Nesto su slabiji i u utakmicama sa direktnim rivalima, muce se protiv velikih klubova, iz dve utakmica sa Juventusom, od mogucih sest bodova uzeli su tek jedan, iz tri utakmice sa Milanom, od mogucih devet bodova, uzeli su tek dva, iz dve utakmice sa Napolijem od mogucih sest bodova uzeli su tek dva boda. I na kraju, mislim da ovaj Inter ne moze uopste da igra sa ekipom tipa Liverpoola, a mislim i da bi ih Real Madrid masakrirao, odnosno hteo sam da kazem da bi brze i tehnicki jake ekipe napravile istorijsku stetu Interu. Bayern vs Inter Ako neko od kolega sa Foruma hoce da me poseti veceras u 21.00 cas bolje da se ne izlaze troskovima, jer cu veceras sobu zakucati ekserima, iako se uporedo igra i utakmica izmedju Arsenala i Reala. Mislim da Bayern ove sezone jos nikada nije igrao protiv ovakvog tipa ekipe, a Inter je igrao i to ohoo-hooo sa napadackim ekipama (Arsenal, gradjani Feyenoord, Leipzig, Leverkusen) ... Bice interesantno videti da li crnac na klupi Bayerna zna kakva ga odbrana ceka. Bice interesantno videti pripremu oba trenera koji vode toliko razlicite ekipe. Interu gol nisu dali ni Arsenal ni gradjani ni Leipzig, dok je sveti Bayern ove sezone postigao 116 golova u svim takmicenjima, i samo na cetiri utakmice nije ugurao loptu u gol. Veliki bet365 je prolaz dalje Bayerna kvotirao sa 1,75 dok je prolaz  dalje Intera kvotiran sa 2,00, ali zato italijanske kladionice ne misle tako, pa Interu daju mnogo manje sanse, prolaz dalje Intera je kvotiran od 2,25 pa cak do 2,40  Gol Bayerna na utakmici, i to u sred Munchena nikada ove sezone nije bio kvotiran sa vise od 1,03, a evo bas protiv Intera je gol bavaraca kvotiran sa neverovatnih 1,20 a vise od jednog gola Bayerna je kvotirano sa 1,90 a vise od dva sa neverovatnih 4,20. Kada Bayern igra kod kuce u nemackom prvenstvu, treba da se porodite da dobijete kvotu vecu od 1,20 za vise od jednog gola Bayerna, a evo kada je u pitanju vise od dva gola Interu, kvota je 4,20 Predlog za kladjenje Nema ga. Sami odlucite. Ulozio sam sve sto sam imao u sebi da najavim ovaj mec, ulozio sam svoje znanje, vreme, emocije, entuzijazam, ljubav prema kockanju, adrenalin, a najvise strast. Mislim i da sam bio koristan. Imate dva toliko razlicita kluba, imate dva toliko razlicita rostera, imate dve toliko razlicite zemlje. Nisam stigao da napisem ni jednu rec o trenerima, a eto nedostaje mi jos deset stranica teksta o geniju koji je stvorio ovaj Inter i kome bi trebalo dati nagradu za zivotno delo.  Bio sam potpuno ozbiljan, gledao sam da budem sto korisniji, i da sto manje lupetam. Mogao sam sveo ovo da napisem na deset puta manje stranica, ali nisam hteo. Podrzacu Inter i tacka, i uopste nisam stedeo sa uplatama. Dobro sam razmislio, nicega se ne kajem, opet bih podrzao Inter cak i ako padnem. Finale se igra u Munchenu, kladionice su Bayern proglasile favoritom, ali yebi ga, ne mogu protiv Intera kada ih vidim da se grle nakon sto uklizaju i izbace loptu u korner. Ne mogu protiv Intera kada se brane sa deset igraca u bloku, a Sanè na utakmici pretrci manje od golmana. Ne mogu protiv Acerbija koji ima 37 godina i koji cita igru kao doktor, koji je istovremeno i prgav i smiren, koji je klasa i bedem ispred gola iako ni ne igra, ali donosi mir u svlacionici. Ne mogu da ne podrzim ekipu koja u celoj sezoni u Ligi Prvaka primi dva gola, i tacka. Bayern ce za mene uvek biti sveti klub, ali odbrana je odbrana, a napad sluzi samo da se proda koja karta vise. Ne mogu na korejce, japance i osam i po nemackih crnaca i tacka. Nece igrati ni Musiala, hvala qurcu. Yebi ga, ne mogu da podrzim Gnabrya koji ima trideset kilograma viska, a da ne podrzim odbranu Intera sa Dumfriesom, Dimarcom, Bastonijem, Carlos Augustom, Acerbijem, De Vrijom, Pavardom i Darmaianom. Ne mogu i tacka. Kladjenje protiv svetog Bayerna je kao da na kraju zime odete na neku planincinu i udjete u pecinu u kojoj (mozda) spava mecka i tesite sebe samoga kako mozda nece da ujede jer (mozda) jos spava zimski san. Razmontirali su "onu" Barcellonu u sred Barcellone, a nece Inter? Nedostajalo im je prosle godine dva minuta protiv Reala i to sa onim majmunom na klupi, a nece proci Intera, a Finale se igra u Munchenu? Ne mogu i tacka. Sve trenerske knjige kazu da odbrana, a ne napad cini ekipu sampionskom.  Nema nazad, idem sa Interom, sada ili nikada vise. Podrzacu ozbiljnije, koncentrisanije, fokusiranije, podrzacu one koji imaju mehanizme u igri. Podrzacu ekipu kojoj gol nisu dali ni gradjani, ni Arsenal, ni Leipzig, ni Young Boysi, ni Monaco, ni Young Boysi, ni Sparta Prag, ni drvosece iz Zvezde. Idemooooooo Intere, samo napredddddd protiv nemackih crnaca, sada ili nikada vise. Idem sa prolazom dalje Intera vezano sa titulom Intera u italijanskom prvenstvu, plus prolaz dalje Intera vezano sa jedinicom na Inter protiv Cagliarija za weekend.     I da znate, ako Bayern veceras napuca inter sa 4:0, nema veze, opet bih sve ponovio, pao sam i da ce Psv osvojiti holandsko prvenstvo, pa sam ziv i zdrav i opet ostajem najbolji kockar na Forumu.    
    • NOG | Bayern - Inter - Bayern pobjeda u bilo kojem pol. (1.50) bet365
    • Utorak 18:00 Slavia Prag-Sigma Olomouc 1,5+ golova @1,23 Lutrija BiH  
    • Arsenal - Real Madrid - X2 i oba daju (2.75) bet365 Real Madrid gostuje kod Arsenala na prepunom Emiratesu. Riječ je o susretu koji smo čekali gotovo dva desetljeća – točnije, 19 godina je prošlo otkako su se ova dva velikana posljednji put susrela u najelitnijem europskom natjecanju. Iako Arsenal ne zna za poraz u posljednjih sedam utakmica, forma je daleko od uvjerljive – tek tri pobjede u tom razdoblju razlog su za blagu zabrinutost navijača. Situaciju dodatno otežavaju ozljede: Arteta ne može računati na Gabriela i Havertza, dok su Calafiori, Jesus i Tomiyasu također na listi ozlijeđenih. S druge strane, ni Real ne dolazi bez problema. U slučaju da Courtois ne prođe liječnički test, na golu će ga zamijeniti Lunin, koji se također nedavno oporavljao od ozljede, a obrana je posebno ranjiva bez Carvajala, Militaa, Mendyja i Ceballosa. Ancelottijeva momčad nije slavila u posljednje dvije utakmice, primivši čak šest pogodaka, što je znak za uzbunu uoči gostovanja u Londonu. Vinicius Junior je u lošoj formi, dok Bellingham i Rodrygo ne podsjećaju na najbolje dane. Ali jedno ime ipak blista – Kylian Mbappe. Francuska zvijezda briljira u drugom dijelu sezone i bit će ključna figura Reala u ovoj utakmici. Iako nije zabio Sociedadu i Valenciji, njegova prijetnja pred suparničkim golom je konstantna, a svoj trenutak sigurno će tražiti na Emiratesu. Arsenal: Raya; Timber, Saliba, Kiwior, Lewis-Skelly; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Merino, Martinelli Real Madrid: Courtois; Vazquez, Asencio, Rudiger, Mendy; Valverde, Camavinga; Rodrygo, Bellingham, Vinicius Jr; Mbappe Za hrabrije igrače, vrijedi razmisliti o pobjedi Real Madrida – momčadi koja zna kako igrati ovakve utakmice, bez obzira na formu. Kvota na pobjedu Kraljevskog kluba iznosi 3.10 u bet365 kladionici. S obzirom na obrambene probleme obje momčadi i niz individualnih pogrešaka u zadnjim utakmicama, izgledno je da ćemo vidjeti golove na obje strane. Stoga, preporučujem i opciju “oba tima daju gol” po kvoti 1.90. (Ukupna kvota 6.50). Malo sigurnija opcija X2 i oba daju (2.75) u bet365 kladionici. Sretno. (Koeficijenti 7.4. u 16:02 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use