Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 30.4.2019.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Tottenham - Ajax // Oba tima daju gol bet365 - 1,66

Ekipa Tottenhama je i ove sezone napravila čudo, ali čudo koje je veće od svih prethodnih koje je Pochettino uspio da izvede. Ekipa koja već nekoliko godina nije napravila niti jedan jedini transfer, u vremenu kada su konkurenti trošili stotine miliona eura, ima najbolje šanse da kroz Premier ligu izbori plasman u Ligu prvaka naredne sezone i uz sve to da dođe do titule tog pestižnog trofeja u ovoj sezoni.

Izgleda da su svoju pažnju usmjerili ka Ligi prvaga što potvrđuje poraz od West Hama u zadnjem kolu Premier lige ali poraz koji im ništa nije oduzeo, jer su kiksali i svi rivali te Pijetlovi i dalje imaju tri boda prednosti u odnosu na pratioce. Ovo će biti ipak još teža zadaća za Tottenham s obzirom da je povrijeđen Kane a uz sve to, suspendovan je i Son te se očekuje da Llorente zaigra od prve minute, a kao njegova alternativa spominje se Janssen koji je u zadnje dvije godine za Tottenham odigrao tek tri utakmice.

Ajax je u ovoj sezoni postiga impresivnih 160 golova u svim takmičenjima što je brojka od koje i najvećim ekipama zadrhte noge. Nicolas Taglafico će propustiti i ovaj susret što će biti hendikep za ekipu Erika ten Haga, ali na svu sreću njega će mjenjati Mazraoui koji se oporavio od povrede koju je zadobio protiv Juventusa.

Najveći napadački adut Ajaxa u ovom meču će biti svakako Dušan Tadić, koji je postigao 31 pogodak i upisao 15 asistencija u svim takmičenjima ove sezone i koji je protiv Spursa igrao osam puta postigavši jedna gol i upisavši dvije asistencije.

U ovakvom dvomeču u kojem bi trebale presuditi nijanse, ekipa koja igra kod kuće mora iskoristiti prednost domaćeg terena. Tottenham je dosta iskusnija ekipa od Ajaxa, imaju mnoštvo ovakvih ili sličnih utakmica ali ipak sa druge strane u goste stiže ekipa koja je ove sezone u svim takmičenjima postigla nevjerovatnih 160 pogodaka.

both-640x39.jpg

Y7aoxQu.png

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U MAKEDONIJI! ZADAR SE IZVUKAO PREOKRETOM Košarkaši Ante Nazora izborili majstoricu na domaćem terenu!

Serija za ostanak u regionalnoj ABA ligi, vraća se dvoranu " Krešimir Ćosić", jer je Zadar na gostovanju u Skoplju izborio pobjedu , pa će "majstorica" idućeg utorka odlučivati o mnogo čemu. Zadrani su dvije minute prije kraja imali za ovu tvrdu utakmicu ogromnih šest poena viška, ali se MZT nije predavao. Imali su i šut za pobjedu, ali ga nisu iskoristili , što bi prema igri koju je Zadar pokazao u drugom poluvremenu bilo jako bolno. Ovako su još unutra! Veliku partiju odigrao je iskusni Vladimir Dašić koji je praktički povukao ostale dok se "gorjelo u paklu" minusa od 14 poena!

Inače, otvorio je ubačajem za dva Božić, pa su se misli vratile na prvi dvoboj, što je u biti značilo kako će MZT odgovoriti "tricama", učinili su to Woodard i Stojanovski. Dva puta im je uzvratio Little, ali bijaše jedini u zadarskoj momčadi čija je lopta pronalazila put kroz mrežicu. Woodard je opet krenuo praviti probleme Zadranima, onda je Nazor zatražio minutu odmora, te je ukratko rekao svojim igračima: "Svaki šut su bili sami, u svakom bloku smo zapinjali". Više nego zorno je kazao o igri njegove momčadi, koja je istina u nekim trenucima iskazivala agresivnost u obrani, ali su u pravili bili kažnjavani prekršajima. U napadu? Nimalo organizacije, Brzoja je doslovce "stajao" na lopti, dok je Žorić neke iznimno čiste situacije pretvarao u promašaje.

Gosti su imali i 12 poena viška, međutim, Zadar se nekako uspio spustiti, Marić je pogodio "tricu", potom Krajina dva slobodna bacanja. Medford i Woodard ponovno su uhvatili ruku, pa se činilo da će MZT slično kao na Višnjiku otići na zavidnu prednost. Ali, njima je stao šut, Zadar je ulaskom Bašića, serijom 8:1, u što je uključena "trica" Dašića, pa ubačaj za dva Žorića, došao do poravnanja! Onda su pomislili kako je to dovoljno i na brzu ruku "popili" 8:0, za mirniji odmor domaćina. A glavobolja je Zadrane počela hvatati čim se krenulo u drugo poluvrijeme, MZT im je prodao dvije akcije u kojim su "hvatali muhe" , realizator bio je Ivanov! Pridodao se Medford i MZT je otišao na plus 14! Uzvratili su Žorić, Dašić , Marić, Božić i Little (51:47), što je izgledalo kao mala nada....

Istodobno se trener domaćih ljutio na Ivanova jer je odlučio "brljati", izvukao ga je s tri poena Bojić, kojem je pak uzvratio Little, ali je opet došlo do dekoncentracije Zadra u obrani , nakon još jednoga promašaja Ivanova. Njega je ispravio Stojanovski, no uslijedila je iza toga igra bez igre , u kojoj se Zadar ipak dovukao u minus od dva poena, zahvaljujući Žoriću. Isti je igrač s dva slobodna bacanja donio poravnanje(58:58). Medford je pogodio tri slobodna bacanja, uzvratio je Vuković tricom, a Žorić je blokadom Ivanova zakucao u parket. Ali Zadar nikako nije mogao do plusa , sve dok Žorić nije ubacio oba bacanja i po drugi put na utakmici doveo Zadrane u prednost. Ivanov se za sve osvetio s tri poena, pa se njegov MZT opet vratio u pozitivan smjer. Ne zadugo jer je Dašić preko Ivanova izborio koš i dodatno, međutim, Woodard je bio uspješan za tri poena, ali i Vuković, tako da se rezultat stalno mijenjao , malo na jednu , malo na drugu stranu. Onda je Little oba puta bio precizan s crte slobodnih za najviših plus četiri u korist Zadra! Ostalo je do kraja nešto manje od tri minute, Dašić je ukrao loptu i zakucao za plus 6 dvije minute prije isteka utakmice!

I kad se činilo kako je priči kraj, Little je promašio dva napada, Woodard je pogodio za dva, potom i tri poena. Zadru je ostalo plus jedan i petnaest sekunda za napad.... Žorić je od dva bacanja pogodio jedno i nakon minute odmora MZT je dobio istu prigodu koju je iskoristio Woodard jedno, u drugom pokušaju je promašio , ali se lopta od Žorića odbila i otišla izvan terena. Opet je Woodard trebao biti egzekutor, međutim, promašio je "cili koš"!

Ante Nazor, trener Zadra: 
- Čestitam svojim momcima na pobjedi, mi smo prije utakmice jednom nogom bili u grobu, a sad smo jednom nogom izašli iz groba. I što je najbitnije pokazali smo karakter kad igra nije bila povoljna za nas, odnosno, minus deset u prvom i drugom poluvremenu. Željeli smo pokazati inicijativu da se vratimo da vidimo naše prednosti i da timskom igrom to iskoristimo. Bilo je dosta pogrešaka u našoj obrambenoj i skok igri i to moramo popraviti ukoliko mislimo slaviti u "majstorici"!

IZVOR: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/aba-liga/dramaticna-zavrsnica-u-makedoniji-zadar-se-izvukao-preokretom-kosarkasi-ante-nazora-izborili-majstoricu-na-domacem-terenu/8774696/

Zadar - MZT Skopje 1 (1.41) bet365

Ubacio sam vijest kada je Zadar ostvario pobjedu, pa ima tu nekih izjava trenera i što se zapravo događalo u toj utakmici u Makedoniji. S obzirom da je Zadar izborio majstoricu u Makedoniji i  s obzirom da je igra na svom domaćem terenu, vjerujem da će oni i ostvariti tu pobjedu. Bore se za opstanak u ovoj ligi i ovo će biti utakmica od ogromne važnosti za ovaj klub. Očekuje se ogroman broj navijača u Hali Kresimira Čosića u Zadru, gdje će domaćin sa igračem više (to jest sa velikom podrškom sa tribina) krenuti po opstanak u ligi. Zadar ovo ne bi smio izgubiti pred svojim navijačima. Očekujem njihovu pobjedu u ovom susretu! Ovo objavjujem danas, jer će koeficijent sigurno pasti do sutra. Sretno svima!

Screenshot_11.thumb.png.f7c630d9f26f277c8c840151c6cf81de.png

(Koeficijenti 29.4. u 16:45 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Antepost, Liga Prvaka, moguce finale:

Barcelona vs Tottenham kvota 3,50

Barcelona vs Ajax kvota 3,10

( surebet )

Kolege sa foruma, pre analize moram nesto da vas pitam. Pratite li vi uopste devojcicu koju seta Ronaldo? Da li je moguce da niko nista do sada nije napisao na forumu o tom seceru? Da li ste uopste obratili paznju kako izgleda ta bomba? Ja je pratim jos od dana kada su poceli da izlaze javno, ali sam nakon njihove posete Dubrovniku definitivno odlepio na spanjolku. Cak sam morao da otvorim nalog na Instagramu, samo da bih bio njen pratilac. Sta sve covek mora da trpi zbog zena!!!! Ima li nekoga na forumu, kome se taj secer ne svidja? Ima li nekoga ko ima zamerke na njen izgled, ima li neko zamerki na telesinu te crnke? Ima li nekog pacijenta na forumu ko bi bio u stanju da napise “...pa i nije neka...” ili da se usudi na napise “...prosecna devojka...”?

Ja imam samo jednu zamerku. Ne svidja mi se to sto je devojka fudbalera. Da nije devojka fudbalera, dozvolio bih joj da me ima. Bas juce sam razmisljao koliko bi zapravo trebao da pogodim tiketa u svom zivotu, pa da me Georgina Rodriguez poseduje? Koliko novaca treba da ima tip koji zeli da proseta Georginu? Da li bih mogao da posedujem Georginu, a da sam vodoinstalater, elektricar-banderas, onaj koji se penje po banderama, ili da sam drvoseca, na primer? Koliko bi trebalo da potrosim dnevno, da bi Georgina bila srecna sa mnom? Da li bi se impresionirala kada bih joj na prvom sudaru rekao da sam kladionicar? Da li bi pristala da umesto u Dubrovnik, odemo u Zenicu, Surdulicu, Glinu, Viroviticu ili Cakovec? Bas sada sam se setio jedne fotografije sa Instagrama iz drugog meseca na kojoj je meni i ostalim 9,3 miliona pratilaca pozelela “laku noc”. Na toj fotografiji je izludela haterse jer je pozirala u pidzami “Louis Vuitton” vrednoj 2700 eura, unikatnom modelu pidzame sastavljene iz pantalona od 1300 eura i kosulje od 1400 eu. Na spavanje je otisla i sa ogromnim prstenom oblozenim dijamantima vrednim nekoliko miliona. Da li bi bilo dovoljno da mi prodje tiket da ManUtd nece igrati Ligu prvaka sledece godine, ili da ce Liverpool i ove sezone uhvatiti qurac kada su trofeji u pitanju, pa da posedujem Georginu?

Ono sto sam ja procitao o njihovoj poseti Dubrovniku, jeste sledece. Ljubavni par je doputovao privatnim avionom, gde najam kosta 2500 eura po satu letenja. Smestili su se u cudesnoj vili Sheherezada gde nocenje kosta 7000 eura, a meny dobrodoslice 200 eura. Pet predivnih spavacih soba, nestvarni vrt, privatni bazen, predivni pogled na more, zagarantovana privatnost, raskos koja se retko vidja, sta vam se od ovoga ne svidja? Sve u svemu, da bih posedovao Georginu, morao bih da izdvojim za jedno ovako putovanje sitnicu od 20.000 eura. Mislim da Georgina zasluzuje svaki euro potrosen na nju. Siguran sam da je Ronaldo uzivao u Dubrovniku, ne verujem da su ga dotakli komentari manjine koja smatra da je seljak iz Rosarija ipak najbolji. Ta manjina smatra da je portugalac otisao u Dubrovnik da pregovara sa GOSK-om, a i da bi mu bolje bilo da ide na onaj vasar u Medjugorje, da se tamo provoza u luna parku, dimi pored silnih rostilja i na kraju kupi sebi svoj falsifikat dres od 2 eura na jednom od milion standova sa laznom robom. Ah, da fanovi seljaka iz Rosarija tvrde da je za Uskrs zapravo treci najbolji igrac na svetu dosao u zemlju drugog najboljeg fudbalera na svetu.

Sta mi se svidja kod Georgine Rodriguez, zasto me toliko opseda? Kao prvo, nestvarno je lepa. Ima neku lepotu koja nije obicna. Prefinjenu, rekao bih posebnu lepotu, ako uopste moze da se opise, lepotu koja uznemirava. Kao drugo, ima nestvarnu kozu, nestvaran ten, idealna crnka. Kao trece, posebno sam odlepio na obline. Ima sve sto jedna zena treba da ima. Ne preterano, ali taman koliko treba, i gde treba. Kao cetvrto, ima predivne oci, i nestvaran osmeh. Cim sam postao njen pratilac na drustvenoj mrezi, znaci da sam detaljno pregledao sve njene fotografije. Boli koliko je lepa, to je jedino sto imam da kazem. Ona je jedan od onih devojaka koje kada vidis prvi put, ne pomislis odmah na sex, najpre se pogubis, prodju ti leptirici po telu, udje u tebe neki nemir.

Ima li u Spaniji uopste losih riba? Do sada mi se svidjala, Nadalova devojcica, koja je neki sasvim drugaciji tip devojke, ali od kada sam ugledao Georginu, nista vise nije kao pre. Zaboravio sam, ili mi to uopste nije ni vazno, sto je manekenka, nije mi vazno ni sto od skole ima samo tetovaze na telu, nije mi vazno ni sto je visoka samo 1,68, nije vazno ni sto je teska tek 60 kg, nista nije vazno.

Kada vidite kako izgleda Georgina Rodriguez, prvo sto pomislite jeste koliko su besmislene polemike, ko je najbolji fudbaler na svetu, Ronaldo ili seljak iz Rosaria. Pa pogledajte samo njihove izbore, poteze koji vuku kroz zivot, pa ce vam sve biti jasno. Ako neko na forumu, ima dilemu, ko je bolji, ili je neodlucan, ili se dvoumi, nudim se da pomognem.

Pocnimo od porekla. Ronaldo je evropljanin, a seljak iz Rosaria je juznoamerikanac. Ja bih ovde vec zavrsio svaku diskusiju, mislim da je sve jasno. Mislim da je svima jasno sta se krije kada nekome kazete da je juznoamerikanac. Da imate neku leukemiju, ili tezak oblik ostecenja na mozgu, i da je jedinmo resenje operacija na otvorenom mozgu, gde bi ste pre otisli, u Zenevu, Svajcarska ili Venezuelu, Paragvaj, Costaricu ili ostale Hondurase?

Ronaldo je menjao drzave, selio se po svetu, ziveo i radio u razlicitim kulturama, razlicitim stilovima zivota. Seljaku iz Rosaria to uopste ne pada na pamet, jer je ovako lakse. Mnogo je lakse biti zakucan ekserima za Barcelonu, nego ici tezim putem. Pokusajte da razumete koliko je tesko ziveti u razlicitim sredinama. Pokusajte da odete na neki kladionicarski portal u Engleskoj, Spaniji ili Italiji. I ne samo da odete, vec i nesto da napisete, i to na njjihovim jezicima, neku analizu, neki predlog za kladjenje. I ne samo to, vec i da budete najbolji na svim tim portalima gde ste bili. Dakle, da pisete analize na engleskom, spanskom i italijanskom, i jos da ste najbolji na svim tim portalima. Da li je to lako? Sta je lakse, koji je laksi izbor, biti najbolji forumas u Engleskoj, Spaniji ili Italiji, ili pisati analize na “svom” jeziku citav zivot na portalu Svijet Kladjenja kao sto to radi seljak iz Rosarija?

Da li je lakse, ostati prikucan ekserima za Barcelonu, ili doci u Juventus, gde nema zavetrine, i gde postoji samo jedna opsesija koja se zove pehar Lige Prvaka. Da li je lakse doci u Juventus, gde je uspeh samo pehar Lige Prvaka, ili ostati u Barceloni i driblati majmune iz Huesce, Girone i Eibara?

Ronaldo je izabrao da se ne zeni. Nije naseo na price o porodici, kao osnovnoj celiji naseg drustva, nije se upecao kao pastrmka u plicaku na price o sreci, braku, porodici. Osecaj roditeljstva je ispunio tako sto je iznajmio, platio surogat-majku. Da li je to lepo? Ne znam za vas, meni je i lepo, i pozeljno i prakticno. Da li je zabranjeno? Nije, a sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno. Zasto ne zeli brak, kada u celom svetu lupetaju kao otvoreni prozori, da je brak lepa stvar? Ne zeli brak, jer zna da ce za pedeset godina, nove generacije traziti u Googlu i Wikipediji sta znaci rec brak. Da li je portugalac nesto izgubio sto nije u braku? Usamljen je? Nije imao sex? Nije imao sa kim da izlazi? Nema ko da mu kuva? Nema sa kim da prica? Sa druge strane, seljak iz Rosarija je izabrao brak. Volecemo se do kraja zivota, dok nas smrt ne rastavi, nasa deca su ponos sveta, u braku je sve lepse i jednostavnije, ako nisi u braku, umreces sam kada ostaris, bez ikoga svoga, ili u najboljem slucaju sa mackama...bla bla bla bla...Sa kim je seljak iz Rosarija u braku? Pa sa prvom devojkom koju je sreo, koju je upoznao, Antonellom Roccuzzo, znaju se od kada su imali manje od deset godina. Ne znas sta je gore, da li to sto je i ona argentinka, da li sto je i ona juznoamerikanka, da li sto je to prva i poslednja zena koju je imao, da li to sto je visoka cak 1,57 da li to sto je njegovo godiste, dakle 32 godine. Najveci “best of” je okruzenje, bolje receno profil ljudi koji vole seljaka iz Rosarija. Kada su pravili vencanje argentinci su naravno, zeleli da to bude u Argentini. Vencanje je bilo organizovano za 260 zvanica, zvezde fudbala, mode i muzike. Seljaku iz Rosarija je neko savetovao da bi bilo pametno da se pred svetom pretvaraju da su humani, cak i na svadbi, pa je organizovana i donacija, gde bi bogate zvanice zajedno sa mladencima demonstrirali koliko su pazljivi, humani, brizni. Na balskoj cerimoniji to vece je skupljeno celih 11000 dolara ili nesto vise od cak 35 eura po osobi. U Bosni toliko mladozenjin otac strpa u sise kafanske pevacice, pre nego sto i pocne da peva.

Ciji izbor vam se vise svidja? Georgina Rodriguez, 25 godina, ili Antonella Roccuzzo 32 godine? Evropljanka ili argentinka? Devojcica od 25 godina ili babuskera od 32? Ziveti zivot u kojem menjate devojke kao carape, ili zakucati se u braku sa prvom na koju naletite?

Da li je lakse biti prvak Engleske, pa Spanije, pa Italije, ili prvak samo sa Barcelonom? Da li je lakse osvojiti Ligu Prvaka sa ManUtd-om, i Realom cetiri puta, tri puta uzasopno ili samo sa Barcelonom? Sta je teze biti prvak Evrope sa jednim Portugalom, ili osvojiti qurac sa svojom Argentinom? Da li je lako biti prvak Evrope, biti bolji od jedne Nemacke, jedne Spanije, jedne Francuske, da ne racunamo Italiju, Englesku, Holandiju i ostali otpad? Da li je toliko tesko biti najbolji barem jednom, i to na svom kontinentu onom otpadu sveta, Juznoj Americi? Da li je toliko tesko biti bolji samo od Brasila, barem jednom u dvadeset godina? Ako ima jos uvek nekoga na forumu ko ima dileme, ja mogu da nastavim sve dok ne poludite. Portugalac je jedini igrac na svetu koji je osvojio tri najjace lige na svetu, englesku, spansku i italijansku. Kada osvoji Ligu Prvaka sa Juventusom, postace uz Seedorfa jedini igrac na svetu kome je to poslo za nogom sa tri razlicita kluba. Kao sto sad znate da je Ronaldo jedini igrac na svetu sa osvojene tri najjace lige na svetu, da vas obavestim da postoji i jedan jedini trener na svetu sa istim ucinkom. Da pogadjate ili da vas ipak obavestim? Ne, nije Solskjaer, a nije ni Klopp. Mourihno, kolege forumasi, jedan, jedini najveci, posebni Mou.

Posto sam vas ubedio ko je najbolji igrac na svetu, ko ima bolji izbor kada su zene u pitanju, ko ima bolji izbor kada su klubovi u pitanju, ko ima bolji i zdraviji pogled na zivot, ko je uspesniji u svakom pogledu, da predjem na analizu.

Antepost Liga Prvaka, moguce finale

Barcelona vs Tottenham 3,50

Barcelona vs Ajax 3,10

( surebet )

Kladjenje nekada moze da bude veoma jednostavno zanimanje. Obratite paznju sta kaze svemocni bet365 i prihvatite ono sto oni kazu. Po njihovom misljenju, najmanje sanse za finale ima Liverpool jer bilo koje finale sa tim govnima nosi i najvece kvote. A cim su kvote najvece, znaci da i ne dolaze, zar ne? Dakle bet365 za moguce finale Liverpool vs Tottenham daje kvotu 4,00 a Liverpool vs Ajax 3,50. Kvote sa Barcelonom u finalu su nize, a to normalno da znaci i realnije, pa tako finale Barcelona vs Ajax nosi kvotu 3,10 dok finale Barcelona vs Tottenham ima kvotu 3,50.

Zasto je kladjenje najjednostavnije zanimanje na svetu? Zato sto ne postoji jednostavniji nacin da zaradite svoj prvi milion u zivotu. A taj prvi je najteze zaraditi, tu se barem slazemo, zar ne? Kada zaradite svoj prvi milion, ostali milioni su decja igra. Sve sto vam je potrebno jeste 1.824.884,79 necega i malo hrabrosti. Ne znam sta imate, ali svakako vam je potrebno manje od dva miliona. Dolara, dinara, kuna, eura, konvertibilnih maraka, nemackih maraka, ruskih rubalja, japanskih jena..

Prvo sto je potrebno jeste da uplatite 857.142,857 necega na moguce finale Barcelona vs Tottenham Nakon nekoliko sekundi, uplatite jos 967.741,935 necega na moguce finale Barcelona vs Ajax i zavrsili ste sa kladjenjem na Ligu Prvaka za ovu sezonu, kao sto sam i ja zavrsio. Sve sto vam preostaje jeste da cekate da prodje vreme. Ulozili ste samo 1.824.884,79 necega, a ceka vas 3.000.000 a da vas, pri tome uopste i ne interesuje ko ce osvojiti pehar. Jednostavno, zar ne? Kladjenje vam omogucuje da zaradite cak i vise od miliona, jer je SIGURNI DOBITAK zapravo 1.175.115,21 i to bilo ko da pobedi. Za 175.112,21 koje je cisti visak od miliona, mozete da kupite nekoliko automobila “golf” ako zivite u Bosni, ili da kupite prosecnu kucu na ostrvu Rab ako zivite u Hrvatskoj, ili da otvorite bordel ako zivite u Srbiji. Koji deo ove moje racunice vam se ne svidja?

Rezon da igram da Liverpool ne ulazi u finale; pa kada i svemocni bet365 misli da to nije moguce, zasto bi se ja pravio pametan? Poslednju titulu prvaka Engleske govna iz Liverpoola su osvojili PRE TRIDESET GODINA, u sezoni 1989/1990. Od tada titulu su osvajali ManCity, ManUtd, Chelsea, Leicester City pa cak i jedan Arsenal, Blackburn Rovers, Leeds United dakle skoro pa pola Lige, ali ne i crvena govna. Treba li da igram ono u sta cak ni igraci redsa nece staviti ni pola sterline? Kad vec Klopp nije spreman da baci tesko zaradjene pare tako sto ce se kladiti na sebe, zasto bih ja igrao suprotno? Rezon je i sto se finale igra u Spaniji, a sto moze da olaksa Barceloni osvajanje pehara, mada je Madrid za Barcelonu domaci teren isto koliko i Split za Crvenu Zvezdu.

Moguci rizik da propadnem; dovoljno je da Liverpool prodje Barcelonu, i 1.824.884,79 necega je otislo u qurac. bet365 smatra da razlika izmedju Barcelone i Liverpoola kao osvajaca pehara ne treba da bude veca od 1,00 ( Barcelona pobednik 2,50 Liverpool 3,50 ) sto koliko se ne slazem, isto toliko me i brine. Rizik je i sto ako izgubim 1.824.884,79 necega mogu da zaboravim na Georginu Rodriguez, a to je ono sto me najvise i plasi.

Zasto jednostavno ne odigram da Barcelona osvaja pehar? bet365 uopste nema ideju ko ce proci u finale izmedju Tottenhama i Ajaxa. Ni je necu da se zamaram time. Zadovoljan sam sa 1.175.115,21 necega a da me ne boli glava od razmisljanja. Osim toga, igranjem na moguce finale Barcelona vs Ajax, zeleo bih i da odam postovanje Ajaxu i cudesnoj zemlji Holandiji.

Tottenham - Ajax | BTTS + Over 7 kornera (2.12) bet365

Eredivizija je učinila veliku uslugu Ajaxu tako što su odgodili cijelo kolo ligaških utakmica do svibnja, kako bi se ekipa što bolje skoncentrisala za ovu utakmicu protiv Tottenhama. Nizozemska ekipa je bila zaista pravo osvježenje u Europi ove sezone. Nitko nije očekivao da će ekipa doći ovako daleko, nakon što su prošli kroz tri kvalifikacijske runde. 

Spursi su također šokirali nogometni svijet tako što su u četvrtfinalu izbacili velikog Manchester Cityja koji je bio jedan od favorita za osvajanje ovog natjecanja. Pep Guardiola, za kojeg se smatra da je trenutno najbolji trener na svijetu, spušten je na zemlju nakon što ga je izbacio Mauricio Pochettino, trener koji još uvijek nije osvojio naslov. Ova utakmica bi trebala biti vrlo zanimljiva, jer su i jedni i drugi prevladali neke jake timove i oborili neke jake kvote da bi došli do ove faze turnira i zasigurno će se boriti za titulu.

Kakva bi to priča mogla biti kada bi Ajax mogao doći dok kraja. Nakon što su izbacili Real Madrida i gospodina Lige prvaka Cristiana Ronalda, to jest Juventus, tim sigurno sada ima sposobnost da napravi problem Spursima. Iako je Ajax imao dodatnih dana za odmor zbog odgađanja Eredivizije cijelog kola lige, Spursi su izgubili napornu utakmicu protiv West Hama. Tottenham je također izgubio tri od posljednje četiri utakmice, dok je Ajax pobijedio posljednje četiri uzastopne utakmice, a bili su neporaženi u 14 od posljednjih 15. Nizozemska momčad je u gostima pobijedila sedam od posljednjih osam utakmica.

Harry Kane i Son Heung Min neće igrati za domaćine, a prvi zbog ozljede, drugi zbog suspenzije. Kako stvari stoje, Ajax ima prednost, a bili su odlični do sada u gostima u Ligi prvaka. Vjerujem da oni mogu postići gol na ovom stadionu. Međutim, vjerujem da se Spursi neće predati tako lako. Pokazali su borbeni duh protiv Manchester Cityja. Oni imaju prednost domaćeg terena, gdje je momčad postigla gol u 17 od posljednjih 19 utakmica. Zbog toga očekujem, kao što kolega iznad predlaže da će oba tima dati gol, međutim, uz ovu okladu želim predložiti i kornere u ovoj utakmici.

Korneri se mogu kombinirati sa okladom da će oba tima dati gol u bet365 kladionici i čini mi se odličnim dodati da će biti više od sedam kornera. Ajax je tim koji pravi najviše kornera u svojoj ligi i mislim da će to dokazati večeras, jer očekujem da će postići gol, to jest da će napasti svim snagama jer je Tottenham pomalo osakaćen. Međutim, Tottenham pravi po pet kornera u prosjeku po utakmici, tako da i od njih očekujem pokoji korner. Sve u svemu, vjerujem da će oni uspjeti skupiti sedam i više kornera na ovoj utakmici, te će tako ova oklada biti dobitna. Sretno!

Screenshot_5.thumb.png.c635beb329dfca258cf7e7e19de5dcf9.png

Screenshot_3.thumb.png.5152378a51933316e1928da109bbc7c8.png

Screenshot_4.png.9c7166ffea17902887eaf912c2a9e3dc.png

1726439454_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.5f8c08046ce0d1be81fa307bc3f1f642.png

(Koeficijenti 30.4. u 10:26 CET) 

prije 20 sati, IzudinB said:

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U MAKEDONIJI! ZADAR SE IZVUKAO PREOKRETOM Košarkaši Ante Nazora izborili majstoricu na domaćem terenu!

Serija za ostanak u regionalnoj ABA ligi, vraća se dvoranu " Krešimir Ćosić", jer je Zadar na gostovanju u Skoplju izborio pobjedu , pa će "majstorica" idućeg utorka odlučivati o mnogo čemu. Zadrani su dvije minute prije kraja imali za ovu tvrdu utakmicu ogromnih šest poena viška, ali se MZT nije predavao. Imali su i šut za pobjedu, ali ga nisu iskoristili , što bi prema igri koju je Zadar pokazao u drugom poluvremenu bilo jako bolno. Ovako su još unutra! Veliku partiju odigrao je iskusni Vladimir Dašić koji je praktički povukao ostale dok se "gorjelo u paklu" minusa od 14 poena!

Inače, otvorio je ubačajem za dva Božić, pa su se misli vratile na prvi dvoboj, što je u biti značilo kako će MZT odgovoriti "tricama", učinili su to Woodard i Stojanovski. Dva puta im je uzvratio Little, ali bijaše jedini u zadarskoj momčadi čija je lopta pronalazila put kroz mrežicu. Woodard je opet krenuo praviti probleme Zadranima, onda je Nazor zatražio minutu odmora, te je ukratko rekao svojim igračima: "Svaki šut su bili sami, u svakom bloku smo zapinjali". Više nego zorno je kazao o igri njegove momčadi, koja je istina u nekim trenucima iskazivala agresivnost u obrani, ali su u pravili bili kažnjavani prekršajima. U napadu? Nimalo organizacije, Brzoja je doslovce "stajao" na lopti, dok je Žorić neke iznimno čiste situacije pretvarao u promašaje.

Gosti su imali i 12 poena viška, međutim, Zadar se nekako uspio spustiti, Marić je pogodio "tricu", potom Krajina dva slobodna bacanja. Medford i Woodard ponovno su uhvatili ruku, pa se činilo da će MZT slično kao na Višnjiku otići na zavidnu prednost. Ali, njima je stao šut, Zadar je ulaskom Bašića, serijom 8:1, u što je uključena "trica" Dašića, pa ubačaj za dva Žorića, došao do poravnanja! Onda su pomislili kako je to dovoljno i na brzu ruku "popili" 8:0, za mirniji odmor domaćina. A glavobolja je Zadrane počela hvatati čim se krenulo u drugo poluvrijeme, MZT im je prodao dvije akcije u kojim su "hvatali muhe" , realizator bio je Ivanov! Pridodao se Medford i MZT je otišao na plus 14! Uzvratili su Žorić, Dašić , Marić, Božić i Little (51:47), što je izgledalo kao mala nada....

Istodobno se trener domaćih ljutio na Ivanova jer je odlučio "brljati", izvukao ga je s tri poena Bojić, kojem je pak uzvratio Little, ali je opet došlo do dekoncentracije Zadra u obrani , nakon još jednoga promašaja Ivanova. Njega je ispravio Stojanovski, no uslijedila je iza toga igra bez igre , u kojoj se Zadar ipak dovukao u minus od dva poena, zahvaljujući Žoriću. Isti je igrač s dva slobodna bacanja donio poravnanje(58:58). Medford je pogodio tri slobodna bacanja, uzvratio je Vuković tricom, a Žorić je blokadom Ivanova zakucao u parket. Ali Zadar nikako nije mogao do plusa , sve dok Žorić nije ubacio oba bacanja i po drugi put na utakmici doveo Zadrane u prednost. Ivanov se za sve osvetio s tri poena, pa se njegov MZT opet vratio u pozitivan smjer. Ne zadugo jer je Dašić preko Ivanova izborio koš i dodatno, međutim, Woodard je bio uspješan za tri poena, ali i Vuković, tako da se rezultat stalno mijenjao , malo na jednu , malo na drugu stranu. Onda je Little oba puta bio precizan s crte slobodnih za najviših plus četiri u korist Zadra! Ostalo je do kraja nešto manje od tri minute, Dašić je ukrao loptu i zakucao za plus 6 dvije minute prije isteka utakmice!

I kad se činilo kako je priči kraj, Little je promašio dva napada, Woodard je pogodio za dva, potom i tri poena. Zadru je ostalo plus jedan i petnaest sekunda za napad.... Žorić je od dva bacanja pogodio jedno i nakon minute odmora MZT je dobio istu prigodu koju je iskoristio Woodard jedno, u drugom pokušaju je promašio , ali se lopta od Žorića odbila i otišla izvan terena. Opet je Woodard trebao biti egzekutor, međutim, promašio je "cili koš"!

Ante Nazor, trener Zadra: 
- Čestitam svojim momcima na pobjedi, mi smo prije utakmice jednom nogom bili u grobu, a sad smo jednom nogom izašli iz groba. I što je najbitnije pokazali smo karakter kad igra nije bila povoljna za nas, odnosno, minus deset u prvom i drugom poluvremenu. Željeli smo pokazati inicijativu da se vratimo da vidimo naše prednosti i da timskom igrom to iskoristimo. Bilo je dosta pogrešaka u našoj obrambenoj i skok igri i to moramo popraviti ukoliko mislimo slaviti u "majstorici"!

IZVOR: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/aba-liga/dramaticna-zavrsnica-u-makedoniji-zadar-se-izvukao-preokretom-kosarkasi-ante-nazora-izborili-majstoricu-na-domacem-terenu/8774696/

Zadar - MZT Skopje 1 (1.41) bet365 online kladionica">bet365

Ubacio sam vijest kada je Zadar ostvario pobjedu, pa ima tu nekih izjava trenera i što se zapravo događalo u toj utakmici u Makedoniji. S obzirom da je Zadar izborio majstoricu u Makedoniji i  s obzirom da je igra na svom domaćem terenu, vjerujem da će oni i ostvariti tu pobjedu. Bore se za opstanak u ovoj ligi i ovo će biti utakmica od ogromne važnosti za ovaj klub. Očekuje se ogroman broj navijača u Hali Kresimira Čosića u Zadru, gdje će domaćin sa igračem više (to jest sa velikom podrškom sa tribina) krenuti po opstanak u ligi. Zadar ovo ne bi smio izgubiti pred svojim navijačima. Očekujem njihovu pobjedu u ovom susretu! Ovo objavjujem danas, jer će koeficijent sigurno pasti do sutra. Sretno svima!

Screenshot_11.thumb.png.f7c630d9f26f277c8c840151c6cf81de.png

(Koeficijenti 29.4. u 16:45 CET) 

Bitka na Jadranu - poslednji put ove sezone

Zadar i MZT iz Skoplja u majstorici odlučuju o poslednjem učesniku ABA lige za narednu sezonu

Plej-aut u ABA ligi bio je u senci velikog finala između Crvene zvezde i Budućnosti, očekivano, ali nije da nismo imali šta da vidimo u borbi za promociju u elitni rang takmičenja na Jadranu. Ekipe Zadra i MZT-a pružile su nam dosta uzbuđenja u prethodne dve utakmice, a zanimljivo je da ni u jednoj nije slavio domaćin.

Serija je započela trijumfom skopskih Roda u “Krešimirovom domu“ (89:83), da bi nedelju dana kasnije Zadar uspeo u veoma neizvesnoj završnici da dođe do pobede u Sportskom centru “Jane Sandanski“ (78:77). Tada je Džejms Vuduard mogao da donese timu iz Severne Makedonije povratak na najjaču scenu, ali mu je ruka u najvažnijim trenucima zadrhtala, te je Zadar slavio veoma značajnu pobedu.

I eto, ponovo će majstorica odlučivati o pobedniku, kao što je to bilo slučaj u oba polufinala i finalu plej-ofa u ABA ligi. Deluje da su timovi na Jadranu baš rešili da igraju do samog kraja, te smo u završnici ove sezone videli neke zaista neverovatne rezultate.

Zadar se za ovu plej-of seriju “kvalifikovao“ tako što je zauzeo pretposlednje mesto ove sezone u ABA ligi, dok je MZT iz Skoplja do tog mesta došao nakon poraza od Sikst Primorske u velikom finalu ABA 2 lige. Slovenački tim je tada, ruku na srce, bio znatno kvalitetniji od Makedonaca.

Tradicija nam kaže da je Zadar pre ove plej-of serije bio neporažen na domaćem parketu kada se sastajao sa makedonskim timom. Ipak, MZT je ovu tradiciju srušio pre dve nedelje i sada će ciljati da taj podvig ponovi kada večeras dva tima budu ponovo istrčala na teren.

Pred početak ovog meča, o očekivanjima je pričao trener Zadra, Ante Nazor, koji naglašava da njegov tim nema čega da se boji i kaže da će sve biti lakše uz pomoć publike.
“Mislim da je došlo vreme da od početka do kraja pružimo mušku partiju i smatram da postoje svi preduslovi za tako nešto. Imali smo zgusnut ritam, ali to nam je na neki način i dobro došlo da svi uđemo u adekvatnu formu. Računam da će učestvovati apsolutno svi igrači koji su u rosteru, da ćemo dati najbolje od sebe i pobediti pred našom publikom. Bilo bi suludo razmišljati u nekom drugom smeru“, rekao je strateg dalmatinskog tima.

Iz suprotnog tabora, trener MZT-a, Đorđi Kočov, kaže da će njegov tim biti oslabljen odsustvom Andrije Bojića, ali da se nada da će drugi igrači pružiti maksimum da nadomeste njegov izostanak.
“Odigrali smo dva izjednačena i čvrsta susreta sa Zadrom, tima koji je sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača. Mogli smo da rešimo pitanje plasmana u ABA ligu još u Skoplju, ali smo izgubili. Međutim, i pored poraza, pokazali smo da možemo da igramo sa Zadrom, koji je na papiru dosta bolji od nas. U Hrvatsku putujemo znatno oslabljeni, pošto u trećem meču sigurno neće igrati Andrija Bojić, ali ovo je odlična prilika za ostale igrače da iskoriste priliku i pokažu šta mogu. Nadam se dobrom pristupu meču i toliko željenoj pobedi“, zaključio je Kočov.

Izvor: http://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/bitka-na-jadranu-poslednji-put-ove-sezone/325897

Koeficijent je pao na 1.30 u bet365 kladionici i nastavlja padati!

Portsmouth - Peterborough 1 (1.57) bet365

Portsmouth je već obezbijedio mjesto u play-offu za veću ligu ove sezone. Oni su bili fantastični tijekom cijele sezone. Sada imaju samo još dvije utakmice do kraja sezone, dok također imaju samo četiri boda manje od Barnsleya i Lutona na tim prvim pozicijama, tako da ovaj tim ima šansu da dođe na tu drugu poziciju koju zauzima Barnsley, dok također imaju šansu da stignu i na prvu poziciju, nakon što je Luton kiksao u posljednjih par utakmica.

Screenshot_7.thumb.png.9df06fdd9f0b0626ca15b11356573736.png

Izvor: bet365

Barnsley ima tešku utakmicu u gostima i Portsmouth očekuje njihov kiks, dok bi oni u ovom susretu morali pobijediti. Portsmouth je ove sezone jedna od najboljih ekipa u ligi kada igraju pred svojim navijačima. Imaju četiri pobjede zaredom u posljednjih pet utakmica na ovom stadionu. Na drugoj strani imamo Peterborough koji ima vrlo male šanse da dodje do doigravanja, ali oni će morati pokušati.

Portsmouth ima samopouzdanje jer se već kvalificirao za doigravanje i sada imaju šansu za titulu, ali ako ne titulu, imaju šansu za direktnu promociju u veću ligu. Mislim da je to ovaj tim zaslužio, jer su igrali odlično ove sezone. Portsmouth je također pobijedio posljednje tri međusobne utakmice, pet od posljendjih šest i posljednje tri na ovom stadionu. Vjerujem da će Portsmouth sada ponovo ostvariti pobjedu na svom terenu! Sretno!

Screenshot_6.thumb.png.9fb5b5e5d7b274b9ca65c60bb69b4409.png

898416425_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.6ecc88219ad15152955bf48af46cb7bf.png

(Koeficijenti 30.4. u 14:03 CET) 

Newport - Oldham 1 (1.60) bet365

Ova sezona je za Oldham gotova. Oni imaju utakmicu manje, ali maksimalan broj bodova koje mogu ostvariti je 68, tako da njihova borba sada u ovoj fazi ne bi imala smisla. Exeter je posljednja ekipa koja se nalazi na mjestima koja vode u doigravanja i imaju 69 bodova. Nakon duge i iscrpljujuće sezone, igrači sigurno neće dati sve od sebe protiv Newporta večeras.

Screenshot_9.thumb.png.e47acc995613193b5d1e0afe76973e9a.png

To ipak, nije slučaj sa Newportom. Imaju utakmicu manje, a povrh toga, nalaze se u dometu da dođu do mjesta koja vode u doigravanje. Imaju 67 bodova, samo dva manje od Exetera, dok imaju isto bodova kao i klubovi iznad njih, točnije tri kluba koja možete vidjeti na tabeli. Nakon napornog rada u Newportu, oni konačno imaju priliku da ostvare svoje snove. Imaju utakmicu manje, a momčad ima i prednost domaćeg terena i ako uspiju pobijediti u sljedeća dva susreta koliko je i ostalo do kraja sezone, imaju mogućnosti ići u doigravanje. Imaju veliku prednost i zbog činjenice da Oldham nije motiviran, jer matematički ne mogu stići do tih pozicija, vjerujem da Newport može ostvariti pobjedu! Sretno!

Screenshot_8.thumb.png.53cf34ebea03fca93aae4166c4accce4.png

1527568477_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.0fa5931b657db0bbb4e8d1c39d999d06.png

(Koeficijenti 30.4. u 15:07 CET) 

Tranmere - Bury 1X (1.44) bet365

Bury i Tranmere imaju po utakmicu manje od svojih suparnika na tabeli. Iako je naslov za njih daleko, jer je ostalo uz ovo kolo još samo jedno do kraja sezone, oni će željeti da zadrže svoje mjesto, to jest drugu poziciju koja vodi direktno u veću ligu. Tim ima samo jedna bod više od Mansfielda i Milton Keynesa i ako stvari ne budu išle kako oni žele, imat će velikih problema u posljednjoj utakmici.

Screenshot_9.thumb.png.22ffcdfbd105650050455dfa1ad09485.png

Tranmere igra kod kuće i mogao bi se kvalificirati za direktnu promociju ako ostvare pobjede u posljednje dvije utakmice. Već su riješili mjesto u doigravanju. Neporaženi su u 12 od 14 posljednjih utakmica, dok su pobijedili šest od posljednjih sedam kod kuće. Oni su također pobijedili tri od posljednje četiri međusobne utakmice na ovom stadionu i četiri od posljednjih šest također. U međuvremenu, Bury je izgubio četiri od posljednjih šest utakmica i njihove posljednje dvije u gostima. Kako stvari stoje, mislim da bi Tranmere u ovoj utakmici trebao izbjeći poraz po svaku cijenu i trebali bi iskoristiti prednost domaćeg terena. Iako Buryju trebaju bodovi kako bi ostali na svojoj poziciji, sljedeće kolo međusobno igraju dvije ekipe ispod njih, tako da će oni imati prostora za remi pa čak i poraz u ovoj utakmici, iako bi to značilo da će posljednju utakmicu koju igraju ove sezone morati pobijediti. Posljednju utakmicu igraju protiv Port Valea. Sretno!

Screenshot_10.thumb.png.0a75628cfde030974033822a32a812bc.png

455008762_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.55d546c733c73d6a4eb567664214d7b0.png

(Koeficijenti 30.4. u 15:30 CET) 

Fleetwood - Sunderland 2 (1.80) bet365

Sunderland ima malu šansu da se kvalificira za direktnu promociju, ali im se trebaju poklopiti i rezultati ostalih momčadi koje se nalaze iznad njih. Međutim, oni su osigurali doigravanja i sada žele zadržati svoju poziciju, jer Charlton ima isto bodova i mogu ih preteći u ovoj utrci. Međutim, ako Sunderland pobijedi ovu utakmicu, oni će čekati rezultate momčadi iznad i u posljednjem kolu će možda imati šansu da iskoriste kiks neke momčadi iznad njih kako bi se ugnijezdili na neku od prve dvije pozicije. Vrlo su male šanse za to zaista, ali ne vidim razlog zašto se Sunderland ne bi borio za to.

Screenshot_12.thumb.png.5b2d7eef1d5e18d655ad73cd0d63b1ad.png

Za Fleetwood su preostale dvije utakmice samo formalnost. Oni nemaju šanse da se kvalificiraju u doigravanja i sigurni su od ispadanja. Što se tiče menadžmenta, ovo je prilika da se zahvale navijačima na nevjerjoatnoj podršci i da daju šansu nekim igračima koji su grijali klupu tijekom ove sezone. Sunderland je neporažen u 26 od posljednjih 27 utakmica, a u 21 od 22 u gostima. S druge strane, Fleetwood je bio bez pobjede u posljednjih pet utakmica. Očekujem pobjedu Sunderlanda u ovom susretu! Sretno!

Screenshot_11.thumb.png.ca4c4034fe092319e99de172e4ca4834.png

578823277_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.6ab6f4def37c6c2f9af98a572dd7fc21.png

(Koeficijenti 30.4. u 15:58 CET) 

Milwall - Bristol // Oba tima daju gol bet365 - 1,80

Nevačna utakmica kako za jedne tako i za druge. Milwall je matematički osigurao opstanak u ligi dok je Bristol nedavno izgubio sve šanse za mmjesta koja vode u play off. Predzadnji meč sezone, očekujem "prijatlejski" dvoboj, korektnu igru i golove sa obje strane. Igrači su vjerujem zasićeni, igrat će opušteno što često rezultira golovima.

tabl.thumb.jpg.cdb0ca1803fe879aeb074c7569db59bb.jpg

180.thumb.jpg.722814a84d64d5ed85888480c459bb2a.jpg

578823277_DirektanLInkzabrzuuplatuBUTTOn.png.6ab6f4def37c6c2f9af98a572dd7fc21.png

Tottenham vs Ajax - Dušan Tadić to score a goal (anytime) @3.20 bet365

Po mom mišljenju value bet, 3.20 tečaj da Tadić večeras postiže pogodak i više nego dobar s obzirom na to kako igra u dresu nizozemskog tima. Bez sumnje životna forma srpskog nogometaša koji svojim potezima oduševljava nogometni svijet. U Ajaxu se igra gradi oko njega, ima dosta loptu u nogama. Ove sezone u deset nastupa u Ligi prvaka ima 6 pogodaka. Sasvim solidan učinak za igrača koji nije klasičan napadač. 

Prvi Ajaxov napadač večeras je Kasper Dolberg, bez pogotka do sad u Ligi prvaka u 11 nastupa, tako da vjerujem da bi večeras Tadić još jednom mogao pokazati kakav je majstor, a koef. 3.20 me tjera da uložim nešto sitno na ovu opkladu. :)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use