Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 8.2.2019.


IzudinB

Recommended Posts

Rudeš - Osijek // bet365 - 2,25

Sjajno je zaista što bet365 kladionica i na slabije lige u ponudi ima betbuilder opciju, što je fantastično s obzirom kada je ovakva utakmica u pitanju. Mislim da nema potrebe puno pisati o Rudešu, protiv njih igram čitavu sezonu i igrat ću do kraja jer oni su kao što sam i rekao više puta ekipa za treći rang hrvatskog nogometa sa nekoliko amaterskih igrača u ekipi, sa velikim finansijskim problemima.. Osvojili su do sada samo tri boda, u prvom kolu proljenog dijela Dinamo im je zabio čak 7 komada..

Osijek je sjajan u zandjih nekolioko godina, skoro su izborili grupnu fazu EL a i ove sezone igraju fantastično te se nala ze na drugoj poziciji sa 34 boda. Apsolutno sam ubijeđen u njihovu pobjedu. 

Zato sam sastavio tiket u kojem svi parovi zavise jedan od drugogo, odnosno svi "vuku" par ispred sebe.

Osijek u ovom meču mora postići najmanje tri gola, a ako to uspiju velike su šanse da će postići golove u oba poluvremena a ako postignu golove u oba poluvremena velike su šanse da će voditi i na poluvremnu te da će slaviti i na kraju utakmice. KOEFICIJENT JE ČAK 2,25!

betbilder.jpg.b6bda7ac32a1131e0a20b26377419ed1.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Breda - AZ Alkmaar 2 (1.44) bet365

AZ će imati odličnu priliku da zadrži svoju nevjerojatnu formu večeras kada se budu sastali sa Bredom u gostima u prvoj utakmici 21. kola ove lige. Alkmaar se u ovom trenutku nalazi na četvrtoj poziciji sa 34 boda osvojena i pet bodova manje od trećeplasiranog Feyenoorda. U ovu utakmicu ulaze nakon četiri pobjede zaredom na svim natjecanjima. Niz koji je još impresivniji nakon što su postigli 12 golova bez primljenog u tom procesu.

Njihova posljednja žrtva je bio Emmen koji je napustio stadion AFAS sa pet golova u svojoj mreži. Glavni trener John van den Brom ima vrlo jaku ekipu u napadu, koju vode mladi Oussama Idrissi i Calvin Stengs koji su non stop na listi strijelaca u posljednjim utakmicama. Oni imaju mnogo prostora da ostvare dobar rezultat u petak, s obzirom da igraju protiv ekipe koja se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli i protiv ekipe koja je primila 44 gola do sada, što je ujedno i jedna od najgorih obrana u ligi.

Domaćini su započeli novu godinu u razočaravajućem nizu uprkos tome što su imali lagan raspored. Oni su uspjeli uzeti samo jedan bod iz tri utakmice u ligi. To je zaista razočaravajuće, jer su igrali protiv timova kao što su Willem II, ADO Den Haag i De Graafchapa. Teško je očekivati da će domaćini uraditi bilo što u ovoj utakmici protiv jedne ekipe koja je u odbroj formi. Vjerujem u pobjedu Alkmaara u ovom susretu! Sretno!

Screenshot_7.thumb.png.c79c024e5e9297d2bbcee6b5e973f9ea.png

(Koeficijenti 8.2. u 10:30 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Dijon - Marseille BTTS (1.75) bet365

Marseille u ovom trenutku ima 34 boda i nalazi se na sedmoj poziciji na tabeli Ligue 1. Oni imaju samo tri boda manje od četvrtoplasiranog St. Etiennea, međutim, Marseille ima i utakmicu više. Bez obzira na to, oni će pobjedom u ovom susretu staviti veliki pritisak na St. Etienne, koji igra u gostima i bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će se dogoditi. Četvrta pozicija vodi direktno u Europsku ligu i to je dovoljna motivacija za Marseille da zapne u ovoj utakmici i ostvari drugu pobjedu zaredom u ligi, nakon što su u prošlom kolu ostvarili pobjedu nad Bordeauxom prije samo tri dana.

Na drugoj strani imamo tim Dijona koji se nalazi samo dva boda iznad zone ispadanja i vjerujem da je to za njihov tim dovoljna motivacija da pokušaju osvojiti koji bod protiv Marseillea. Međutim, nisam siguran da li će to moći ostvariti, no u svakom slučaju vjerujem da oba tima u ovoj utakmici mogu primiti gol. Marseille je imao samo dva-tri dana za odmor, tako da sam siguran da Dijon može postići barem jedan gol na svom stadionu u ovoj utakmici. Iako ne vjerujem da će rezultat ići na njihovu stranu, od Dijona očekujem da ostavi srce na terenu, jer se bore za opstanak. Očekujem golove na obje strane! Sretno!

Screenshot_8.thumb.png.2b8ff97afa4339d0e4558f30a0b859ce.png

(Koeficijenti 8.2. u 11:30 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Aljaž Bedene - Pablo Cuevas

Zanimljiv dvoboj četvrtfinala turnira u Cordobi na zemljanoj podlozi i može se reći i najizjednačeniji dvoboj ovog dijela natjecanja. Aljaž Bedene igra protiv Pabla Cuevasa, a obojica traže potvrdu da su uhvatili ili da su barem na tragu prave forme. Iza njih je dosta teška prošla godina u kojoj rezultati nisu bili baš onakvi kakve su očekivali stoga će ovdje učiniti sve da nastave lijep niz s početka godine. Posebno se to odnosi na Cuevasa koji je i prije turnira u Cordobi pobjeđivao dok je Bedene tek ovdje ponovno došao na pobjedničke staze. Slovenac je negdje od polovice prošlo godine pao u formi i nije igrao dobro, izuzev na Challengeru u Orleansu gdje je otišao do kraja.

Bedene je godinu započeo u Brisbaneu gdje mu se nije niti ždrijeb osmjehnuo te je poražen od Miloša Raonića na startu da bi u Sydneyju izgubio i od Guillerma Garcije Lopeza. Na Australian Openu prvi protivnik bio mu je Alexander Zverev, no i on ga je svladao. Tek dolaskom u Cordobu došla je i prva pobjedu, na startu je pao Maximilian Marterer da bi u drugom kolu svladao i ćudljivog Talijana Fabija Fogninija. Cuevas je s druge strane bolje otvorio sezonu. U Aucklandu je upisao dvije pobjede u kvalifikacijama pa ispao od Uga Humberta, a na Australian Openu krenuo je pobjedom protiv Dušana Lajovića pa izgubio od Grigora Dimitrova. U Cordobi još nije izgubio set, slavio je protiv Facunda Bagnisa i Maleka Jazirija na svojoj omiljenoj podlozi. I prošle godine sastao se s Bedeneom te ga je svladao u tri seta na Roland Garrosu.

 Pobjeda Cuevasa

Link to comment
Share on other sites

Valladolid - Villarreal Over 6.5 kartona (1.83) bet365

Čini mi se jedna vrlo primamljiva utakmica za over kartona. Kao prvo sudac koji sudi je najrigorozniji sudac u Primeri i u prosjeku po utakmici daje 6.82 žuta kartona, a ponajviše zbog njega sam i odabrao ovaj over. Možda vam se ovo čini kao velika granica, ali vjerujte da nije, jer je u utakmicama ova dva tima znalo biti i po sedam žutih kartona. Barem po šest žutih kartona je palo u tri od posljednjih pet međusobnih utakmica između ova dva tima. 

S obzirom na činjenicu da će ovu utakmicu suditi najrigorozniji sudac u ovom natjecanju Alejandro Hernandez, koji je u 11 utakmica do sada ove sezone koje je sudio podijelio 75 žutih kartona i dva direktna crvena, vjerujem da nam neće nedostajati karton više. Još jedna stvar koja potpomaže ovoj okladi jeste da u bet365 kladionici računaju crveni kao dva žuta, a ako će itko pokazati crveni, onda će to sigurno biti Hernandez, koji je ove sezone znao pokazati i po 11 kartona u samo jednoj utakmici, što možete vidjeti ispod na njegovoj statistici u ligi. Čak devet kartona je pokazao u dvije utakmice ove sezone i zaista mi ova njegova statistika uliva velike nade da će i ovdje biti over. Odličan sudac za over! Sretno svima!

Y28FcOQ.png

Screenshot_10.thumb.png.5d1b632e5ae5de62c699b23ac9330e48.png

(Koeficijenti 8.2. u 13:30 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Slazem se sa Villareal, isto dobre su danas Marseille i Roma za kartone.

Chievo je ocajan ovu sezonu ali na domaci teren smo videli sa Fiorentinu da igraju otvoreno i dobre utakmice su imali. Roma ocajno trebaju bodove, ispali su i od kupa sa 7 komada i ovo im je must win game danas.

Sudija je odlican za kartone

d4c0af34434bde3d10b3a69b84488eee-full.pn

Link to comment
Share on other sites

prije 2 minute, whimp said:

Slazem se sa Villareal, isto dobre su danas Marseille i Roma za kartone.

Chievo je ocajan ovu sezonu ali na domaci teren smo videli sa Fiorentinu da igraju otvoreno i dobre utakmice su imali. Roma ocajno trebaju bodove, ispali su i od kupa sa 7 komada i ovo im je must win game danas.

Sudija je odlican za kartone

d4c0af34434bde3d10b3a69b84488eee-full.pn

Baš sam isto htio da predložim. Hvala ti na info, a evo gledam i bet365 kladionica nam daje granicu od 4.5 kartona na Chievo - Roma, tako da ću i ovo ispratiti večeras! Idemo po novce! Sretno nam!

Screenshot_11.thumb.png.a4bb45e581f4cb86885c4e8690badcd2.png

(Koeficijenti 8.2. u 13:46 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Chievo Verona – AS Roma

 Posljednjeplasirani Chievo dočekuje petoplasiranu Romu u drugom duelu 23.kola Serie A. Chievo je do sada ostvario samo jednu pobjedu i imaju tek devet bodova na kontu, što je dvostruko manje od ekipe koja je prva iznad zone ispadanja. Roma je u grupi timova sa 35 bodova i bore se za plasman  Ligu prvaka, ali su tri meča bez pobjede. U prvom dijelu sezone je u Rimu bilo iznenađujućih 2:2.

S obzirom da su im oduzeta tri boda, nije iznenađenje to što je Chievo od početka prvenstva na posljednjem mjestu. Imaju sada i veliki bodovni zaostatak za zonom spasa, ali se ova ekipa ne predaje i nedavno su ostvarili prvi trijumf, kada su savladali Frosinone. Nakon toga su očekivano izgubili od Juventusa, ali i od Fiorentine kada je nakon velike borbe tim iz Firenze slavio sa 4:3. U prošlom kolu je Chievo vodio u gostima kod Empolia sa 2:0, a završilo je 2:2. Povrijedio se iskusni napadač Pellissier i mijenjat će ga Meggiorini.

Roma je uvezala tri meča bez pobjede, od čega su u prvenstvu dva puta remizirali, dok su u Kupu doživjeli pravi debakl. Na gostovanju kod Fiorentine su u četvrtfinala tog takmičenja izgubili sa čak 7:1. Prije toga su u prvenstvu protiv Atalante remizirali 3:3, što znači da su u dva duela primili čak deset golova. U prošlom kolu su u derbiju dočekali Milan i morali su se zadovoljiti sa 1:1. Cristante i N'Zonzi su propustili taj duel zbog žutih kartona i sada se vraćaju, dok ne može igrati Lo.Pellegrini.

Chievo nema više šta izgubiti i oni su primorani igrati na pobjedu, bez obzira na to što su autsajderi i u ovom duelu. Roma je pokazala puno propusta u odbrani i možda i u Veroni to bude problem, ali svakako očekujemo da napadački budu na nivou.

Tip: preko 2,5 golova

Link to comment
Share on other sites

1.FC Koln – St.Pauli

 Veliki je ovo derbi 21.kola 2.Bundeslige, između timova koji su direktni konkurenti za plasman u viši rang takmičenja. Keln je na trećem mjestu, nakon dva vezana poraza, s tim da nisu odigrali meč prošlog kola. St.Pauli je upisao poraz i pobjedu u drugom dijelu sezone, ali su se probili na drugo mjesto i imaju bod više od svog domaćina. U prvom dijelu sezone je bilo 5:3 za Keln

Iako se u jednom dijelu sezone činilo da će se Keln bez problema ekspresno vratiti u društvo najboljih, sada je za ovu ekipu pritisak sve veći. Završili su prvi dio prvenstva porazom na domaćem terenu od Bochuma, a drugi dio su počeli gostujućim porazom kod Union Berlina u još jednom derbiju. Primili su gol u prvoj minuti pa onda i drugi nakon pola sata igre, ali nisu uspjeli uzvratiti, iako su imali igrača više posljednjih 20-tak minuta. Dobili su priliku novopridošli veznjaci Geis i Kainz, ali se nisu proslavili. Imaju dosta problema sa povredama veznih igrača.

Vjerovatni početni sastav Kelna: T.Horn – Schmitz, J.Mere, Czichos – Geis – Drexler, J.Horn – Clemens, Kainz – Terodde, Cordoba

Probio se St.Pauli do drugog mjesta na tabeli zahvaljujući pobjedi u prošlom kolu u derbiju nad Union Berlinom. Prije toga su izgbubili kod Darmstadta, nakon što su poveli pa u posljednjih deset minuta primili dva gola. Protiv Union Berlina su vodili 2:0 i onda su opet u finišu primili dva gola, međutim, duboko u sudijskoj nadoknadi veteran Meier iz penala donosi pobjedu. Prije toga je postigao još jedan gol i bio je junak pobjede, a angažovali su ga prije mjesec dana. Napravio je trener Kauczinski još nekoliko promjena i sve se isplatilo pa sada isti tim očekujemo na terenu.

Vjerovatni početni sastav St.Paulija: Himmelmann – Kalla, Carstens, Avevor, Buballa – Flum, Knoll – Moller-Daehli, Sobota – Allagui, A.Meier

Keln želi prekid negativne serije i najefikasnija ekipa lige će sigurno zaigrati vrlo ofanzivno, ali se i St.Pauli raspucao u posljednje vrijeme i vjerujemo da i oni mogu učestvovati u golijadi koju očekujemo u ovom derbiju.

Tip: preko 2,5 golova

Link to comment
Share on other sites

Kayserispor - Fenerbahce X (3.40) bet365

Dva tima koja se muče na donjem dijelu tabele. Oni su u stvarnoj opasnosti od zone ispadanja i vjerujem da će ovo biti teška utakmica za oba tima.  Fener se nalazi na 12-oj poziciji na tabeli sa 23 boda osvojena u 20 utakmica do sada. Ovo je zaista bio loš početak sezone za Fener, ali polako se vraćaju i izvlače iz zone ispadanja. Ova dva tima su odigrali mnogo neriješenih utakmica ove sezone i vjerujem da će ovo biti još jedna takva. Posljednjih pet od šest utakmica domaćina je završilo neriješenim rezultatom, dok je Fenerbahce ove sezone odigro čak osam neriješenih, dok je to bio uglavnom njihov najučestaliji rezultat. S obzirom na to da su ova dva tima odigrali mnogo neriješenih do sada i s obzirom na njihovu situaciju na tabeli vjerujem da će i ova utakmica završiti remijem. Atac i Berber neće igrati za Kayserispor, dok im je Gyan pod upitnikom. Na drugoj strani za Fener neće nastupiti Topal i Ciftpinar, ali Cigerci, Ersu, Guctekin i Tekin su pod znakom pitanja. Sretno!

UyCOadB.png

(Koeficijenti 8.2. u 17:39 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Mainz - Bayer Leverkusen 2 (1.90) bet365

Bayer Leverkusen je imao nevjerojatan nastup u subotu kada su šokirali šampione Bayern Munchena sa 3-1 na BayAreni. Peter Bosz radi fenomenalan posao sa timom koji je proveo skoro cijelu sezonu na donjem dijelu tabele kada su bili pod vodstvom Heiko Herrlicha. Nizozemski menadžer je pomjerio Julian Brandta nazad u vezni red što je pozicija koja mu više odgovara i mnogo je efikasniji kako u napadu tako i u obrani.

Kai Haverz, Karim Bellarabi, Leon Baily i Kevin Volland su konstantne prijetnje u napadu i vjerujem da Bayer ima prostora za borbu za ta prva četiri mjesta do kraja sezone. Bailey, Volland i Alario su postigli tri gola u drugom poluvremenu i napravili fantastičan povratak protiv Bayerna. To je bila druga pobjeda zaredom za Bayer Leverkusen nakon njihove pobjede od 3-0 protiv Wolfsburga na Wolkswagen Areni. Bayer je pobijedio četiri od pet posljednjih utakmica u ligi i oni sada imaju samo sedam bodova ispod četvrtoplasiranog RB Leipziga. Tim kojeg vodi Peter Bosz ima fantastičnu priliku da zadrži svoju odličnu formu i u ovoj utakmici kada budu putovali na Opel Arenu. 

Mainz u ovaj susret ulazi u potpuno drugačijem raspoloženju. Doživjeli su poraz od 3-0 u gostima od Augsburga koji se muči u zoni ispadanja i zo je prekinulo njihovu formu od dvije pobjede na startu ove godine. Mislim da će Bayer Leverkusen ovdje ostvariti pobjedu!

ouxpwO2.png

(Koeficijenti 8.2. u 17:55 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Saski Baskonia - Bayern - Bayern +7.5 (AH) @1.90 bet365

Susret 22. kola košarkaške Eurolige. Oba tima se bore za plasman u Playoff. Baskonia favorit u ovom susretu, ali mislim da će to prije svega biti utakmica sa malo poena, naglasak će biti na defanzivi, a Bayern to zna itekako dobro uraditi s obzirom da njihov trener Dejan Radonjić je dobro poznat kao trener sa izuzetno defanzivnim taktikama.  U njihovoj posljednjoj međusobnoj utakmici u oktobru Bayern je slavio sa šest razlike (77-71), a ne vjerujem da će ih večeras Baskonija 'nabiti', pogotovo jer ne bi bilo prvi put da je Baskonia veliki favorit, a onda razočarenje, kao što smo vidjeli protiv Darussafake krajem prošlog mjeseca kada su porženi sa pet razlike od tima koji je ubjedljivo zadnji. Sa druge strane, Bavarci u prošlom kolu Eurolige slavili protiv Fenerbahčea nakon produžetaka, a vjerujem da večeras neće doživjeti debakl, štaviše mogli bi i do pobjede. Srećno! 


DAvvSLc.png

Link to comment
Share on other sites

Chievo - Roma 2 (1.53) bet365

Ovdje je stvar sasvim jasna, Roma mora do tri boda po svaku cijenu da bi ostala u trci za Ligu prvaka, Chievo je već prežaljen i samo teorija ih dijeli od ispadanja u Serie B, da bi izborili opstanak potrebno im je pravo čudo. Roma je na prošlom gostovanju protiv Atalante ispustila čak 3 gola prednosti, ali večeras ne bi smjelo biti greške i očekujem da ostvare pobjedu na Bentegodiju.

Link to comment
Share on other sites

Moreirense - Porto +1.5 Moreirense (1.55) bet365

Porto večeras bez dva važna igrača, Marege (7 golova, 5 asistencija) i Aboubakara (4 gola, 1 asistencija), a tradicionalno imaju velikih problema na gostovanjima kod Moreirensea, u prethodnih 5 međusobnih duela u Moreiri slavili su samo jednom, uz dva poraza i dva remija. Moreirense vrlo dobro igra na svom terenu (6 1 2), pogotovo u posljednje vrijeme, u prethodnih 7 utakmica kući imaju 6 pobjeda i mislim da Porto neće imati nimalo lak zadatak večeras, te da neće slaviti sa više od jednog gola razlike.

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use