Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 27.1.2019.

IzudinB

Recommended Posts

Primera

Valladolid - Celta Vigo (12:00) bet365
Sudac: Jose Maria Sanchez Martinez (5.20)
Prosjek ekipe 1: 2.15
Prosjek ekipe 2: 2.35
12hOsQs.png

Girona - Barcelona (16:15) bet365
Sudac: Pablo Gonzalez Fuertes (4.60)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.80
Xcs5OU2.png

Ath. Bilbao - Betis (18:30) bet365
Sudac: Javier Estrada Fernandez (6.00)
Prosjek ekipe 1: 3.5
Prosjek ekipe 2: 2.06
nI4Jvhr.png

Real Sociedad - Huesca (18:30) bet365
Sudac: Eduardo Prieto Iglesias (4.27)
Prosjek ekipe 1: 2.42
Prosjek ekipe 2: 3.00
mWF8jEi.png

Espanyol - Real Madrid (20:45) bet365
Sudac: Jesus Gil Manzano (6.30)
Prosjek ekipe 1: 2.30
Prosjek ekipe 2: 1.85
f3gatew.png

Serie A 

Chievo - Fiorentina (12:30) bet365
Sudac: Daniele Chiffi (5.29)
Prosjek ekipe 1: 2.70
Prosjek ekipe 2: 2.70
sPwq0hj.png

Atalanta - AS Roma (15:00) bet365
Sudac: Gianpaolo Calvarese (4.10)
Prosjek ekipe 1: 1.85
Prosjek ekipe 2: 1.84
GFvWvbw.png

Bologna - Frosinone (15:00) bet365
Sudac: Luca Banti (4.89)
Prosjek ekipe 1: 2.50 
Prosjek ekipe 2: 2.80
ITjvKHP.png

Parma - SPAL (15:00) bet365
Sudac: Rosario Abisso (4.20)
Prosjek ekipe 1: 2.15 
Prosjek ekipe 2: 2.68
P623BrR.png

Torino - Inter (18:00) bet365
Sudac: Fabio Maresca (6.13)
Prosjek ekipe 1: 2.16
MhhTzjp.png

Lazio - Juventus (20:30) bet365
Sudac: Marco Guida (4.75)
Prosjek ekipe 1: 2.45
Prosjek ekipe 2: 1.95
4F9lLqq.png

Bundesliga 

Bayern - Stuttgart (15:30) bet365
Sudac: Frank Willenborg (3.00)
Prosjek ekipe 1: 1.28    
Prosjek ekipe 2: 1.89
HzX5oUC.png

F. Dusseldorf - RB Leipzig (18:00) bet365
Sudac: Robert Hartmann (3.14)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.11
H4J3mnA.png

(Koeficijenti 25.1. u 14:18 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Francuska - Njemačka 1 (1.62) bet365

Dva tima koja igraju za bronzanu medalju. Po mom mišljenju Francuska bi ovdje trebala ostvariti pobjedu. Nakon jučerašnjeg polufainala, vjerujem da je Francuska mnogo bolji tim od Njemačke. Francuska je poražena od Danske i siguran sam da će promijeniti način na koji cijeli rukometni svijet gleda na njih. Njemačka je izgubila protiv Norveške i mislim da nemaju šanse protiv njih - igraju vrlo sporo i bez neke kreativnosti u napadu. Francuska će ja mislim ostvariti pobjedu ovdje bez nekih velikih problema. Sretno!

Screenshot_36.thumb.png.744d886ad647785a58bee2d68da9b056.png

(Koeficijenti 26.1. u 14:48 CET)

Đoković – Nadal

Đoković – Nadal / Australian Open – Nakon što je u prvom polufinalnom meču Australian Opena R. Nadal potpuno devastirao S. Tsitsipasa, isto je učinio N. Đoković protiv L. Pouillea. Na zadovoljstvo gledatelja koji su imali sreću da kupe karte za finalni meč, ali i na zadovoljstvo cjelokupne teniske javnosti, vidjet ćemo spektakularni okršaj dvojice najboljih tenisača svijeta. Ovo je njihov 53. međusobni duel, a u dosadašnjim mečevima nešto bolji bio je Đoković koji je slavio dvije pobjede više.

N. Đoković

Možemo reći da se Đoković potpuno oporavio od ozljede koja ga je mučila prethodnih godina. Iako je bilo zlih jezika koji su govorili kako srpski tenisač nikada više neće biti onaj stari, Nole ih je na svu radost ljubitelja dobrog tenisa u potpunosti demantirao. Od sredine prošle sezone Đoković igra sve bolje, što mu je donijelo dvije Grand Slam titule i dugo iščekivanu titulu sa Mastersa u Cincinnatiu.

Ono što smo mogli primijetiti od početka ove sezone jeste to da Đoković ponekad pokazuje znakove nervoze u bitnim trenutci kada  je rezultat neizvjestan. Nešto slično se desilo na turniru u Dohi protiv R. Bautista-Aguta, ali i na Australian Openu protiv D. Shapovalova i D. Medvedeva. Finalni meč protiv Nadala je nešto posebno i nema sumnje da će Đoković ovom meču pristupiti maksimalno ozbiljno i koncentrirano, jer u suprotnom Nadal koristi najmanju slabost protivnika. O samom meču polufinala protiv Pouille nemamo mnogo toga za reći. Ovo je bio jedan jači trening za prvog igrača svijeta, obzirom da je Francuz za nepunih sat i pol igre osvojio svega četiri gema.

R. Nadal

Nadala je u prvom polufinalnom meču demonstrirao snagu protiv mladog S. Tsitsipasa, tenisača koji je onako dobro igrao protiv branitelja titule R. Federera. Očito je da više nema govora o navodnoj povredi zbog koje je Nadal odustao s turnira u Brisbaneu, jer njegov servis, kretanje i jačina udaraca ne pokazuju nikakve slabosti. Poznato je da je Španac u posljednje vrijeme sa C. Moyom radio na poboljšanju servisa, a to je itekako doprinijelo njegovoj sigurnijoj igri te mu u konačnici osiguralo dosta jeftinih poena.

Ako sagledamo učinak tokom dosadašnjeg dijela turnira, Nadal je ostavio ponajbolji dojam, obzirom da još uvijek nije izgubio niti jedan set. Istina je i to, da uz svo poštovanje prema ostalim tenisačima, Nadal još nije imao pravog protivnika. Tsitsipas jeste perspektivan mladi igrač koji je pobijedio Federera, ali ovo nije Federer kojeg smo gledali prethodnih godina. Nadal ima nešto što ovi mladi tenisači nemaju, ili još uvijek nisu izgradili, a to je strast za pobjedom. Ako pogledate stare snimke, vidjet ćete da Španac nakon svega što je postigao u karijeri, još uvijek sa velikim žarom proslavlja svaki poen i svaku pobjedu.

Đoković – Nadal 

Đoković je bolji u dosadašnjim međusobnim susretima, ali to u ovom meču nema nikakve veze. Finale je specifičan meč u kojem ne važe nikakvi prethodni rezultati niti stare statistike. Teško je zaboraviti finale Australian Opena iz 2012. godine kada su ova dvojica tenisača odigrali fantastičan meč od pet setova koji je trajao preko šest sati. U tom finalu do pobjede je došao Đoković, ali oba tenisača su jedva stajala na nogama tokom ceremonije dodjele trofeja. Nadamo se da nas ponovo očekuje pravi spektakl, a da u tenisu postoji neriješen ishod, to bi bila najbolja tipa za ovaj meč. Da se meč igra na šljaci jasno da bi smo prednost dali Nadalu, ali Australian Open je jedan od Noletovih uspješnijih turnira i on je u ovom finalu favorit. Ipak kada sve sagledamo, oba igrača su u jako dobroj formi pa će u ovom finalu odlučivati nijanse i psihološki aspekt. Zbog toga smatramo da je opcija sa većim brojem gemova najrealnija tipa za ovo finale.

Tip: preko 40,5 gemova

prije 4 minute, tihi372 said:

Đoković – Nadal

...

Tip: preko 40,5 gemova

Mislim da je i opcija over 3,5 setova kod bet365 po 1,40 dobar izbor. Naime ako će biti preko 40,5 setova onda bi morali vidjeti barem 4 seta međutim u nekim scenarijima sa 6-2, 6-3 rezultatima, koje ne očekujem, over setova bi mogao proći a over gemova ne. Očekujem da oboje prođe ali ovo je "sigurnija" opcija međutim zato je i koeficijent manji. 

On 25. 01. 2019. at 14:20, IzudinB said:

Espanyol - Real Madrid (20:45) bet365 online kladionica" rel="">bet365
Sudac: Jesus Gil Manzano (6.30)
Prosjek ekipe 1: 2.30
f3gatew.png

Mislim da su velike šanse da vidimo over kartona na ovoj utakmici. Real, kako sam i najavljivao a kasnije u više navrata i pisao, ne igra na nivou dostojnom svog imena te se poprilično muče. Ne stvaraju dovoljan broj prilika i jasno je da će na ljeto momčad morati u malo veći remont. Koeficijent od 1,80 na njihovu pobjedu na gostovanju kod Espanyola dovoljno govori o tome koliko im bookiji vjeruju ali i o tome koliko bi teška današnja utakmica mogla biti za njih.

Ovo je komentar na suđenje koji je @Josma napisao prije par dana. Pozivam sve da, kako pogledaju određenu utakmicu, napišu i koju rečenicu o sucu i suđenju jer će nam to svima puno pomoći pri klađenju na kartone. Imamo pripremljeni "dosje" za svakog suca na forumu. Gil je definitivno jedan od najpoželjnijih sudaca za overe u La Ligi.

Očekujem zahtjevnu utakmicu sa dosta nervoze, posebno u 2.poluvremenu, te sa sucem koji je lak na kartonima i koji ne prašta puno.

On 21. 01. 2019. at 14:44, IzudinB said:

Svjetsko Rukometno prvenstvo

Screenshot_34.thumb.png.f1a982e9dbe3387fbf6e8b43185439eb.png

(Koeficijenti 21.1. u 14:42 CET)

Pred nama je zadnji dan Svjetskog rukometnog prvenstva i očekujem poprilično jednosmerno finale. Danska je pokazala sve svoje kvalitete kroz cijelo prvenstvo a imresivno su pregazili Francusku u polufinalu. Mislim da su za dva koplja iznad Norveške koja je mnoge iznenadila došavši u finale. Imaju Sagosena i par odličnih pojedinaca ali Danska predvođena Hansenom je izuzetno opasna, posloženija, uigranija i spremnija prilagođavanju više sistema igre. 

Očekujem uvjerljivu pobjedu Danske ali za one jače listiće oklada da Danska osvaja zlato je sasvim ok. 

prije 10 minute, krusinho said:

Buduci da je sve receno vec u vezi ove utakmice, na betbuilderu 1.83 kvota po meni za jaci ulog jer cisto sumnjam da ce utakmica ostat ispod 4 kartona a dva kartona po ekipi je realna s obzirom da je realova igra nikakva da bi ostvarili neku prednost vecu na poluvremenu 

Screenshot_20190127-085813.png

Ovo je po meni bolja opcija da svaka ekipa dobi min. 2 kartona nego over kartona 5,0 

Jer tu mora biti 6 kartona da tip bude prolazan a opet teško da ce jedna momcad dobit 1 karton a druga 5 kartona.

Ako i bude 6 kartona na utakmici vjerujem da ce svaka momcad imat barem 2 kartona.

Po meni je bolji bet builder za kartone

prije 11 minute, Goksim said:

Koga možemo očekivati kao izvođača sedmeraca kod Francuske danas? 

Mislim da prvi je uvjek Gigou, drugi je Mahe.

Meni je za kartone Feyenoord - Ajax o4.5

https://us.soccerway.com/referees/danny-makkelie/48766/

Holandski el clasico, ocekujem napeti posle kiks ko je imao Ajax zadnje kolo (4:4). Feyenoord je treti ali mislim da u derbi utakmica nema favorita zato ocekujem zestoke startove a i sudija je dobar za kartone.

On 25. 01. 2019. at 14:20, IzudinB said:

Lazio - Juventus (20:30) bet365 online kladionica" rel="">bet365
Sudac: Marco Guida (4.75)
Prosjek ekipe 1: 2.45
Prosjek ekipe 2: 1.95
4F9lLqq.png

Ovaj derbi sam isto probao, Lazio i nema neku formu ali za kartone su odlicne. 4.5 mislim da je premalo za ovaj derbi.

Puno njih,sedmerce izvode Mahe,Gouigou i Richardson i apsolutno se ne zna tko ce pucati,vjerovatno onaj koji tada bude na terenu..ali ako nekog po meni treba traziti over od Francuza,to je Mahe,po meni njihov uvjerljivo najbolji igrac na SP..igra i srednjeg i krilo,tako da mislim da je najbolji izbor za over,jer mu je granica 3.5,a dosta odgovornosti uzima na sebe..

vrlo bogata ponuda danas,ovo je moj današnji izbor (preferiram igrat na tečaj 3)

Feyenoord-Ajax redovito prolazi over na njihovim utakmicama pa vjerujem da ce i dns,sudac je tu negdje na granici s kartonima a pošto je ovo teža utakmica vjerujem da ce ih podjeliti

Atalanta-Roma odg,over,odg 3+ sve bi trebalo proci,odlican i efikasan napad Atalante protiv Rome koje je uvijek u stanju zabit i od svakog primit

Bayern protiv posrnulog Stuttgarta pitanje koliko ce im zabit,vjerujem minimalno 2 

_20190127_095922.JPG

drugi tiket za dns;

Njemačka-Francuska očekujem dosta tvrdu utakmicu s manje golova gdje je Francuska blagi favorit.Njemci možda iznenade,suci možda blago pomognu zato sam se odlučio za kontra hendikep.Ako izgube nece s puno razlike ako pobijede opet dobro.

Danska-Norveška a što rec za Dance nego da trpaju,granice za golove su velike a hendikep od 2 gola je dosta izgledan i odličan koeficijent.

Real Sociedad-Huesca odlucio sam se za PiK,mada vjerujem u čistu 1 (za hrabre W.Jose dg)

_20190127_101722.JPG

Bayern Munchen - Stuttgart | Pobjeda Bayerna u prvom poluvremenu + prvi do 7 kornera (1.81) bet365

Domaćini su se uspjeli poboljšati i stabilizirati u posljednje vrijeme, jer su uspjeli ostvariti šest pobjeda zaredom u Bundesligi. Nakon što su imali vrlo nesiguran start sezone, oni su se vratili u utrku za titulu, gdje se sad nalaze devet bodova iza Borussije Dortmund koja je jučer deklasirala Hannovera i sada je vrijeme da Bayern uzme nova tri boda i vrati se na šest bodova razlike, što je dostižno do kraja sezone. Thomas Muller je bio vitalan u napadu, dok se i obrana poboljšala. Iako su domaćini pretrpjeli jedan poraz na Allianz Areni ove sezone, oni su također podijelili bodove sa gostima još tri puta.

Na drugoj strani imamo Stuttgart koji ima vrlo razočaravajuću sezonu i oni se muče u Bundesligi. Samo su jedan bod ispod sigurne zone, sa utakmicom manje od 15-plasiranog Augsburga, ali mislim da će ostati na toj poziciji nakon ove utakmice. Bayernu su potrebni bodovi i siguran sam da će to i ostvariti. Ne smiju dopustiti da im Dortmund ponovo pobjegne. Gosti su doživjeli čeitir poraza u posljednjih pet utakmica i Markus Wienzierl mora pronaći pobjedničku formaciju ili će imati velikih problema do kraja sezone. Vjerujem da će Bayern ovo riješiti u prvom poluvremenu. Možda ove sezone nisu bili tako uvjerljivi, ali baš kao što sam odigrao i Borussiju jučer, vjerujem da će i Bayern od prve minute krenuti da juriša ka golu protivnika koji je jedan od najgorih ekipa u ligi. Zbog toga mislim da bi Bayern mogao da prvi stigne do 7 kornera.

Screenshot_37.thumb.png.aec0ec1575a6731982e3482aa5fbd1a5.png

Ova oklada sa pobjedom u prvom poluvremenu i utrke do sedam kornera se može odigrati samo u bet365 kladionici i preporučujem da napravite račun tamo, ako ga već nemate, jer su ovakve razrade zaista fenomenalne, što se možete uvjeriti u jučerašnjoj dnevnoj temi gdje sam predlagao i Borussiju Dortmund na istoj ovoj razradi. Po mom mišljenju veliki plus je što se može ovako kombinirati jer je očigledno ako će favorit pobijediti i treba im pobjeda, sigurno da će napraviti i veći broj kornera. Bayern je ujedno i prva ekipa po statistici kornera u ligi. Čak su bolji i od prvoplasirane Borussije Dortmund. Naime, Bayern je u 13 od 18 svojih utakmica do sada ove sezone stigao prvi do 7 kornera. Vjerujem da će i u ovoj utakmici to uraditi. Sretno svima!

Screenshot_38.thumb.png.93c2dd1f81c6e09abe8d53862afbf9b5.pngScreenshot_39.png.fd672af512139a1d961e7fe49781526f.png

(Koeficijenti 27.1. u 11:12 CET)

Atalanta Bergamo–AS Roma

Atalanta Bergamo–AS Roma / Serie A – Vrlo važna utakmica u borbi za evropske pozicije između sedmoplasirane Atalante i petoplasirane Rome. Uoči ovog 21.kola Serie A, Roma ima samo dva boda više na kontu, ali i niz od četiri pobjede, računajući i Kup. I Atalanta je bila uspješna u Kupu, s tim da su i u prvenstvu uvezali dva trijumfa. U prvom dijelu sezone su odigrali sjajan meč na Olimpicu, koji je završen rezultatom 3:3.

Atalanta Bergamo

Razigrala se Atalanta u posljednje vrijeme i uključili su se u borbu za evropske pozicije. Samo jednom su izgubili u prethodnih šest kola, uz prolaz u četvrtfinale Kupa. U prethodna dva kola su pobjedili, ali na kakav način i to oba puta u gostima. Prvo su Sassuolo savladali sa 6:2 na kraju prošle kalendarske godine, da bi u prvom kolu nastavka prvenstva kod Frosinonea pobjedili 5:0. Zato i ne čudi da su ubjedljivo najefikasnija ekipa lige, a predvodi ih Zapata, koji je u prošlom kolu postigao četiri gola. Povrijeđen je veznjak Freuler.

Vjerovatni početni sastav Atalante: Berisha – Toloi, Mancini, Palomino – Hateboer, Pasalic, de Roon, Castagne – A.Gomez, Ilicic – Zapata

AS Roma

I Roma igra dosta dobro u posljednje vrijeme i sve je počelo nakon poraza u velikom derbiju protiv Juventusa. Nakon toga u prvenstvu tri pobjede, čemu su dodali i jednu u Kupu. U prvenstvu su to bili rivali iz sredine tabele pa su Parmu pobjedili u gostima, a Sassuolo i Torino na domaćem terenu. Najviše problema su imali sa Torinom, koji se vratio iz zaostatka od dva gola, ali je rezervista El Shaarawy donio pobjedu. Vraća se Florenzi na desni bok, N'Zonzi u vezni red, a El Shaarawy će sada biti starter.

Vjerovatni početni sastav Rome: Olsen – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – N'Zonzi, Cristante – Kluivert, Zaniolo, El Shaarawy – Džeko

Atalanta Bergamo – AS Roma TIP

S obzirom na to kako igra Atalanta, ovo bi zaista mogao biti zanimljiv i sadržajan meč. Možda neće biti efikasno baš kao u Rimu, kada je postignuto šest golova, ali golova i to u obje mreže bi moralo biti.

Tip: preko 2,5 gola

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use