Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 26.12.2018.

IzudinB

Recommended Posts

Watford - Chelsea // Oba tima daju gol bet365 - 1,70

Počinje ludnica u Engleskoj, Prvenstvo dugo vremena nije bilo izjednačenije i bukvalno se ne zna kada ko može iznenaditi i napraviti neki čudan rezultat. Kada ovo govorim mislim na prošlo kolo gdje su izgubili i City i Chelsea. Premier liga je uvijek bila izjednačena ali nikada kao sada. Watford je opasno digao formu u zadnje vrijeme, došli su do 7 pozicije, ponovo igraju kao u najbolje dane iz prošle sezone. Slavili su protiv West Hama, protiv Cardiffa i malo im je nedostajalo da dođu do sva tri boda protiv Evertona. Na ta tri meča postigli su 7 golova. Vjerujem da i Chelseaju mogu barem jedan postići.

watf.thumb.jpg.b50513e6d7a590463e43daf85b37ee90.jpg

Leicester - Man City // Oba tima daju gol bet365 - 1,90

City je izgubio od Palacea, težak poraz u zaista nezgodno vrijeme, dok je Leicesterr slavio protiv Chelseaja također u pravo vrijeme da ekipa dobije potrebno samopouzdanje. Ubjeđen sam da City ovo dobija, sa poprilično velikim brojem golova u mreži Leicestera jer se vraća Aguero u ekipu, a sa druge strane Leicester na samo dva od zadnjih sedam mečeva nije upsio postići gol ekipi Citya. Vjerujem da će imati motiv ovdje da nakon pobjede nad Chelseajom naprave dobar rezultat, tako da mislim da će zabiti barem jedan gol.

leicester.thumb.jpg.b3db051bf5e16301d390c4f8c9816a2b.jpg

Burnley - Everton BTTS (1.80) bet365

Oba tima se muče ove sezone u ligi. Domaćin u ovaj susret ulazi nakon što su poraženi osam puta u posljednjih 10 utakmica, niz koji ih je unazadio na tabeli do sada ove sezone. Oni su izgubili dvije utakmice zaredom protiv Tottenhama i Arsenala. Međutim, Sean Dyche barem može biti zadovoljan što je tim poboljšao svoje defanzivne nastupe u posljednjim utakmicama. Burnley je izgubio za vikend od Arsenala sa 3-1 na Emiratesu, ali su bili gol u zaostatku do sudijske nadoknade, kada je Alex Iwobi postigao gol za 3-1 za Topnike. 

Everton je također ušao u seriju loših rezultata koju je izazvao gut raspored u kojem su igrali protiv Manchester Cityja i Tottenhama u posljednja dva kola. Primili su devet golova u dva poraza, uključujući šest na Goodison Parku u nedelju protiv Spursa. Možemo očekivati da će Marco Silva izvesti Yerry Minu u startnoj postavi, međutim, teško je vjerovati da Everton neće primiti gola, jer su primili 11 u posljednje tri utakmice. Zbog toga moja oklada ide na to da će oba tima dati gol u ovom susretu. Sretno!

Screenshot_38.thumb.png.e2885ecf4e7355fd99ea03fa84fa4c1c.png

(Koeficijenti 24.12. u 23:31 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Premier liga

Fulham - Wolves (13:30) bet365
Sudac:  Andre Marriner (3.07)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 1.72
bn0CN6C.png

Burnley - Everton (16:00) bet365
Sudac: Michael Oliver (2.47)
Prosjek ekipe 1: 2.06
Prosjek ekipe 2: 1.22
6kEJH9D.png

Crystal Palace - Cardiff (16:00) bet365
Sudac: Lee Probert (2.78)
Prosjek ekipe 1: 1.83
Prosjek ekipe 2: 1.44
EBZDh5I.png

Leicester - Manchester City (16:00) bet365
Sudac: Mike Dean (4.00)
Prosjek ekipe 1: 1.72
Prosjek ekipe 2: 0.89
bUpMLkQ.png

Liverpool - Newcastle (16:00) bet365
Sudac: Graham Scott (2.60)
Prosjek ekipe 1: 0.94 
Prosjek ekipe 2: 1.50
TL95LUT.png

Manchester Utd - Huddersfield (16:00) bet365
Sudac: Jonathan Moss (3.42)
Prosjek ekipe 1: 2.06
Prosjek ekipe 2: 1.56
rXpmh12.png

Tottenham - Bournemouth (16:00) bet365
Sudac: Chris Kavanagh (3.27)
Prosjek ekipe 1: 1.33
Prosjek ekipe 2: 1.72
fmFeohU.png

Brighton - Arsenal (18:15) bet365
Sudac: Anthony Taylor (3.13)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.94
bWvdK5P.png

Watford - Chelsea (20:30) bet365
Sudac: Martin Atkinson (3.20)
Prosjek ekipe 1: 1.83
Prosjek ekipe 2: 1.44
FTCEjgw.png

Serie A

Frosinone - AC Milan (12:30) bet365
Sudac: Marco Guida (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.76
Prosjek ekipe 2: 2.18
iFsUnz4.png

Atalanta - Juventus (15:00) bet365
Sudac: Luca Banti (4.57)
Prosjek ekipe 1: 1.82
Prosjek ekipe 2: 1.94
dfDaaml.png

Bologna - Lazio (15:00) bet365
Sudac: Luca Pairetto (5.33) 
Prosjek ekipe 1: 2.53
Prosjek ekipe 2: 2.41
7epKyjD.png

Cagliari - Genoa (15:00) bet365
Sudac: Daniele Orsato (6.00)
Prosjek ekipe 1: 2.41
Prosjek ekipe 2: 2.73
E9JoBT7.png

Fiorentina - Parma (15:00)  bet365
Sudac: Michael Fabbri (4.17)
Prosjek ekipe 1: 2.59
Prosjek ekipe 2: 2.18
PjVcYxB.png

Sampdoria - Chievo (15:00) bet365
Sudac: Antonio Giua (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.59
Prosjek ekipe 2: 2.76
qa3PmBm.png

AS Roma - Sassuolo (18:00) bet365
Sudac: Piero Giacomelli (3.13)
Prosjek ekipe 1: 1.94
Prosjek ekipe 2: 2.47
CGgeSxR.png

SPAL - Udinese (18:00) bet365
Sudac: Daniele Doveri (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.88
Prosjek ekipe 2: 2.12
lgkFwME.png

Torino - Empoli (18:00) bet365
Sudac: Fabio Maresca (6.13)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.24
s2vegzW.png

Inter - Napoli (20:30) bet365
Sudac: Paolo Mazzoleni (4.25)
Prosjek ekipe 1: 1.88
Prosjek ekipe 2: 1.82
uxz6kGk.png

(Koeficijenti 25.12. u 00:54 CET)

Sunderland - Bradford City 1 (1.57) bet365

Sunderland se u ovom trenutku nalazi na trećoj poziciji na tabeli League One sa 43 boda osvojena u 21. kolu odigranom do sada. Oni imaju 12 pobjeda, sedam remija i samo dva poraza do sada. Imaju drugi najbolji napad u ligi i jednu od prve tri najbolje obrane u ligi. Sunderland cilja ulazak u Championship ove sezone i siguran sam da će ostvariti pobjedu u ovom susretu, jer igraju protiv Bradford Cityja koji je do sada ostvario samo šest pobjeda, tri remija i čak 14 poraza. 

U posljednje dvije utakmice, Bardford City je ostvario pobjede, ali to su bile ekipe sa donjeg dijela tabele. Obje te utakmice Bradford City je igrao kod kuće. Kada je forma Bradford Cityja u gostima u pitanju, oni su ostvarili samo dvije pobjede, dva remija i čak sedam poraza u posljednjih 11 gostovanja. Postigli su 11 golova, dok su primili čak 24, čime imaju najgoru obranu u ligi u gostima. Samo Shrewsbury je osvojio manje bodova od Bradford Cityja u gostima.

Sunderland je ekipa koja igra odlično pred svojim navijačima i ove sezone su do sada jedna od tri ekipe u ligi koje još uvijek nisu izgubile kod kuće ove sezone. Sunderland je positgoa 23 gola, a primio samo 10 u 10 utakmica kod kuće. Ostvarili su šest pobjeda i četiri remija. Očekujem pobjedu Sunderlanda. Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.f6865a592793d8ff1f97cf69a71a1d0e.png

(Koeficijenti 25.12. u 15:30 CET)

Sampdoria - Chievo 1 (1.75) bet365

Domaćini uživaju u pozitivnom nizu, nakon što nisu izgubili u posljednje četiri utakmice. Taj niz im je pomogao da ostanu u konkurenciji za mjesta koja vode u Europsku ligu sljedeće sezone, jer se nalaze samo jedan bod iza Atalante. Iskusni napadač Favio Quagliarella vodi svoj tim u napadu, dok je obrana radila prilično dobar posao. Iako su izgubili dvije utakmice na svom terenu, Sampdoria je uspjela pobijediti dva puta zaredom pred svojim navijačima.

Chievo na drugoj strani ima razočaravajuću sezonu, jer oni još uvijek traže svoju prvu pobjedu ove sezone. Oni su zakucani za dno tabele sa samo četiri boda osvojena do sada, zbog toga što su dobili kaznu za odbijanje bodova od talijanskog nogometnog saveza. Međutim, Domenico Di Carlova ekipa nije izgubila u pet utakmica zaredom i oni su uspjeli da osvoje pet bodova u tom periodu. Ako žele da zadrže bilo kakve šanse da ostanu u ovoj ligi, gosti moraju pronaći pobjedničku formaciju vrlo brzo. 

Sampdoria se u ovom trenutku nalazi na dobroj poziciji i siguran sam da se nadaju pobjedi i nastavku svog niza bez poraza. Domaćini su favoriti pred ovaj susret i oni bi trebali da uzmu nova tri boda u svojoj borbi za prvih šest na tabeli Serie A. Sretno!

Screenshot_3.thumb.png.b79602f14039f5e11795f703ab57f2fa.png

(Koeficijenti 25.12. u 15:44 CET)

Cagliari - Genoa X (3.10) bet365

Domaća ekipa se nalazi na sredini tabele, međutim oni moraju biti vrlo oprezni jer se mogu spustiti u zonu ispadnaja. Cagliari nije slabio pobjedu u posljednjih sedam kola, ali su odigrali mnogo remija. Domačini su povezali dva poraza i oni se sada žele vratiti nakon tog lošeg niza. Iako je Maranova ekipa izgubila samo jednom na Sardegni, to jest na svom stadionu, domaći navijači su slavili samo dvije pobjede na ovom stadionu. 

Nakon dobrog starta sezone, Genoa je ušla u vrlo loš niz koji ih je odvukao na rub zone ispadanja. Oni se nalaze samo četiri boda iznad crvene zone i nisu ostvarili pobjede u 11 utakmica zaredom na svim natjecanjima. Iako je Krzystof Piatek bio odličan u napadu ove sezone sa 12 golova postignutih do sada, njegovi suigrači u obrani su dopuštali previše golova. Genoa je bila razočaravajuća u gostima, nakon što su izgubili četiri utakmice u nizu u gostima. Mislim da će ovo biti vrlo teška utakmica za obje ekipe, jer žele prekinuti svoje nizove bez pobjede. Cagliari ima malu prednost jer igra kod kuće, ali Genoa zna kako neutralisati protivnika. Bilo bi iznenađenje da ova utakmica ne završi u remiju. Sretno!

Screenshot_5.thumb.png.73f3edb47c6e39f3d87b084af0a167b9.png

(Koeficijenti 25.12. u 17:01 CET)

Postovane kolege sa foruma,

imao bih za vas uobicajene i posebne zelje za Bozicne i Novogodisnje praznike.

Uobicajene zelje su one koje sam vec cesto pisao, ali ipak da ih ponovim. Vasim najblizima zelim sve najbolje, pre svega zdravlje i dobar zivot, a zelim im i da vas trpe kao kladionicare. Vama zelim da nikada ne ostavite kocku, zelim vam da se obogatite preko noci i preko tiketa. Dobro zdravlje vam necu pozeleti, jer kada vam prodje tiket, zdravlje vam uopste nije potrebno. Zelim vam da dan ne traje 24 vec 84 sati da bi smo svi zajedno imali vise vremena za kladjenje. Zelim vam da Boxing Day traje barem sest meseci, a zelim vam i da zimsku pauzu izmedju nacionalnih prvenstava sto pre ukinu.

Kada su u pitanju posebne zelje, bicu malo opsirniji.

Zelim vam da celi zivot propustate casove, predavanja, ili odlaske na posao zbog kladjenja.Zelim vam da se nikada ne kajete nakon odigranog tiketa, i da nikada nemate osecaj krivice nakon dobrog kladjenja, pa makar i ako vas srusi neki karton, gol ili korner. Zelim vam da kocka bude uvek vas prvi izbor, ukoliko imate neke probleme. Zivotni problemi, problemi u porodici, problemi u skoli, problemi na poslu, stres, sve ce se lakse resiti ako odete da se kockate. To je najbolji nacin da pobegnete od problema, ili da ga zaboravite. Ako imate nesanicu, najbolje cete taj problem resiti nocnim kladjenjem, NBA, NFL, hokej, boks...Ako imate velike dugove, najbrze cete ih vratiti ako se kockate. Pa basket traje samo 40 minuta, za to vreme ne mozete ni da se dovucete do najblize banke po kredit. Ako izgubite svoj veliki novac na kladjenju, uvek mozete da ga pozajmite, ili da rasprodate stvari, najpre pokretne, pa odmah zatim i nepokretne. Kockanjem se novac najbrze i najlakse vraca. Ja zaista ne znam kako vi zaradjujete, da li primate platu, stipendiju, da li vam daju majka ili otac, da li vam novac salje tetka iz inostranstva, ali dobronamerno vam predlazem da najpre deo odvojite za kockanje, a tek onda sta ostane odvojite za zivot. Nemojte se nikad zaljubljivati, ili ne daj Boze zeniti, pogotovo to ne radite zbog noci. Nocu mozete i da se kladite ili spavate. Kladjenje je (mozda) dobro kao i sex, ako ne cak i bolje, ali je sigurno da duze traje. Naucno je dokazano da mozak kladionicara burnije reaguje na dobitni tiket nego na orgazam. Kako reaguju organi nize od mozga jos nije naucno potvrdjeno, to ostavljam vama. Kada su pocetnici u pitanju, moj savet je da sto ranije pocnete sa kockanjem, jer sto ranije neko udje u taj svet, vece su sanse da postanete dobar i uspesan kladionicar. Osobe koje pocnu da se kockaju kao deca, nemaju vremena da otkriju ostale gluposti na koje mogu gubiti vreme poput odlaska u shopping, citanja knjiga, odlaska u operu, teatar, crkvu...Ako ste pasionirani kladionicar, budite sigurni da cete biti prihvaceni medju drugim igracima, sigurno cete se osecati sigurniji u sebe. Pogledajte nas forum, svi se medjusobno razumemo, pomazemo kao da smo jedna sjajna porodica, a nikada se zapravo nismo ni videli. Kada sam prvi put dosao na forum, trebala mi je samo informacija. Jedan od moderatora mi je odgovorio za deset minuta, a bio je neki idiotski dan, ponedeljak ili cetvrtak, ne secam se vise. Kladionicar nikada nije stidljiv, izolovan ili asocijalan tip, niti je usamljena, depresivna ili umorna osoba.Strast, uzbudjenje, adrenalin, osecaj da ucestvujete u sportskom dogadjaju na koji se kladite, sreca, radost, laka i brza zarada....to nigde necete naci na jednom mestu. Toga nema nigde, ni u porodici, braku, prijateljstvu, sekti...

Za kraj imam i nekoliko saveta, ako vam nije problem, gledajte da ih zapamtite. Kladjenje nije poremecaj. Kladjenje nije bolest. Kladjenje nije zavisnost. Zavisnost, poremecaj ili bolest su brak, secer, hrana, dijeta, religija, Facebook, Twitter, Instagram, odlazak u shopping, odlazak u crkvu, slusanje poezije, setanje u prirodi, drzanje za ruke...Kladjenje treba da shvatite kao tezak i prelep posao koji od vas zahteva veliko vreme i novac. Meni nikada nije bilo zao vremena koji potrosim na kladjenje, zao mi je vremena koje prespavam, ili kada moram da izadjem na svez vazduh. Sto se kaze, ko zeli da se zabavlja mora to i da plati, a ko zeli da zaradi mora da radi. Kladjenje nikada ne ometa zivot pojedinca, kao recimo politika ili rad. Ja jos nikada nisam cuo da neki kladionicar ima suicidne namere. Sa druge strane hiljadu puta sam cuo da su se ubili glumci, muzicari, doktori, porodicni ljudi...pa nedavno je pilot Lufthanse usmerio avion krcat putnicima u neku planincinu, i sve ih pobio. Pilot, eeeej. Kladjenje nije zlo, kladjenje je umetnost, i to prefinjena. Kladjenje nije znak slabosti, vec naprotiv, izazov i suocavanje sa necim jacim, boljim od nas. Kladjenje vam prosiruje znanja i vidike. Kladjenje vam omogucuje da u svako vreme znate gde se nalazi Mestalla, Old Trafford, Stamford Bridge, Roland Garros, Santiago Bernabeu....Kladjenje vam ostri um i pamcenje kao ni jedno drugo zanimanje. Koji bi normalan covek mogao da zapamti sve sastave timova, sve sudije, trenere, stadione...Moja ujna Danica je jednom prilikom cula moj razgovor telefonom sa drugim kladionicarem. Pricali smo o mecu Real Madrid vs Valencia. Pri tome je cula kako pominjem Gameira, Batshuai-a, Kondogbiu, Carvajala, Mestallu, Gonzaleza, Paulistu... pa joj se od svih tih pojmova zavrtelo u glavi. Ona nije imala pojma o cemu pricam, nije razumela ni na kom jeziku pricam, pa me je i upitala: “....zlato moje, pa kako to da nisi postao nesto VELIKO, neki naucnik, kad si tako pametan, i kada znas sve te strane reci.... “ Sta da joj kazem, kako da postanem naucnik, kada u mom mozgu nema vise mesta, nista vise ne moze da stane od silnih informacija o stadionima, igracima, sudijama...I za kraj, ne zaboravite, kada se kladite, uvek se dobro osecate, zar ne. Kladjenje uvek nudi dobar osecaj, ugodjaj, setite se nekadasnjih zemaljskih kladionica. Tamo je uvek bila ugodna, opustajuca atmosfera, zar ne, a to uopste nije slucajno.

Srecan Bozic svima koji slave, Srecna Nova Godina

Analiza: (strpljivo) cekanje ekipe Juventus da (konacno) remizira

Boxing Day volim vise od sebe. Za mene, provod za Boxing Day je deset puta bolji od provoda za Bozic i Novu Godinu zajedno. Prvi put u istoriji su i zabari uveli svoj Boxing Day, ali nisam bas siguran na sta ce to liciti. Za ove dane sam jos odavno izabrao parove koje cu silovati, ali sam isto tako cvrsto odlucio da se koncentrisem na veliki Juventus, pa ce to i biti moja analiza.

Ne postoji stvar u zivotu u koju verujem. Ne verujem u sudbinu, ne verujem u srecu, ne verujem u Boga, ne verujem u sisteme u kladjenju, ne verujem u strategije kladjenja, ne verujem ni u sta.Pa ipak, kada sam bio kladionicar-pocetnik, i kada su singlovi tek stidljivo ulazili u zemaljske kladionice, igranje na X, odnosno cekanje neke ekipe da odigra remi, je bio moj ulazak u svet kladjenja. Oni od kojih sam ucio, su govorili da izbor za takvo kladjenje treba da padne samo na dva tipa ekipa. Nizi donji sloj, odnosno ekipe koje nemaju pojma, ali nisu toliko losi da su najugrozeniji kandidati za opstanak, poput Bologne, Cagliarija, Ath Bilbao, Leganesa, Girone, Southamptona, odnosno ekipa velikog imena, ali koji su trenutno u stanju raspada poput Milana, Rome, Valencije (ove sezone VISE REMIJA NEGO POBEDA I PORAZA ZAJEDNO) ManUtd-a... Na svim forumima, sistem u kome cekate remi neke ekipe se smatra klasikom. Dobar odabir ekipa, jos bolji izbor liga iz kojih dolaze ( italijanska, spanska liga gde ima po 20 ekipa, i gde se ne forsira ludacki napadacki fudbal) strpljenje, disciplina i dovoljna kolicina novca i teoretski, rizik ne postoji. Cak i nisam bio toliko los kao pocetnik, ali to mi nije bilo dovoljno za doping. Od ovoga sam odustao onoga dana kada su u ponude sasvim ravnopravno sa fudbalom uleteli basket i tenis. Nisam bas lako i hrabro odlucio da cekam Juve. Presudio je Ronaldo. Dakle, danas vas mrcvarim sa portugalcem. Vezite se, polecemo cak i danas.

Najidiotskije stvari na svetu su izbori za najboljeg, najlepseg...u necemu svih vremena. Najlepsa zena na svetu svih vremena, najbolji glumac svih vremena, najbolji fudbaler, najbolji kosarkas najbolji teniser...sve su to teme za polupismene novinare ili adolescente. Jos idiotskija stvar je uporedjivati likove iz razlicitih epoha, razlicitih perioda kada su bili najbolji. Mozda se cini da je lakse uporedjivati kada igraju istovremeno, poput Ronalda i seljacine iz Rosaria. Mada su potpuno razliciti tipovi igraca, sa razlicitim stilovima, i u razlicitim okolnostima, nezreli adolescenti i polupismeni novinari se cesto odlucuju, na osnovu detalja, licnog ukusa ili sklonosti, najcesce na detaljima. Tako se i desi da nekoga nervira portugalac jer cupa obrve, i svoj glas da seljacini iz Rosaria, dok drugoga nervira seljak jer lici na cobanina, pa da svoj glas CR7. I tako u krug. Kada bi mene pitali ko je najbolji igrac na svetu, najpre bih trazio vreme da razmislim izmedju Chiellinija i Mandzukica. To su igraci koji se bore za klub, koji krvare za saigrace, KOJI TRCE, koji uklizavaju. Tvrdim vam, i nadam se da mi verujete, da navijaci vise i cesce aplaudiraju Mandzukicu nego CR7. I to ne da mu aplaudiraju, nego se ceo stadion digne na noge. Ako bi mi neko stavio pistolj na slepoocnicu i rekao da ipak moram da odlucim izmedju CR7 i seljacine iz Rosaria, odgovor bi uvek bio – portugalac. Pa kad vec odlucuju detalji, ja sam se odlucio za dva detalja. Prvi je trcanje, a drugi izbor puta kojim se ide.

Portugalac stvarno trci. Trcao je i u Realu. Posebno sam iznenadjen koliko tek trci u Juventusu. Iznenadjem sam i sa koliko motiva trci, a iznenadjem sam i sto se vraca u odbranu. Jako mi je drago i sto je u odlicnim odnosima sa Mandzukicem. Protiv Rome je imao nekoliko uklizavanja u svom kaznenom prostoru, a cak je i dva ili tri puta odbio loptu u korner kao najblizi odbranbeni igrac. Ako pogledate telo portugalca, videcete da je besprekorno fizicki spreman. Takav je uvek, pa cak i kada nije u formi, uvek je fizicki fit. I dok portugalac nema grama masti u svom telu, seljacina iz Rosaria izgleda kao moja nastavnica matematike. Posle utakmice portugalac najcesce ode u teretanu i odradi 150 sklekova, dok seljacina iz Rosaria ode na rostilj. Da li znate da je argentinac vec godinama igrac sa najmanje pretrcanih kilometara u La Ligi. Na prvoj utakmici na Svetskom Prvenstvu u Rusiji, i to protiv Islanda, seljak iz Rosaria je pretrcao svega 7,5 kilometara, NAJMANJE OD SVIH IGRACA NA TURNIRU u prvom kolu. Osim STO JE BEZ LOPTE pretrcao bednih 1,4 km i napravio napor da ucini TEK 17 SPRINTEVA, najsramnije je STO SU OBA GOLMANA PRETRCALA VISE. Nije da gubim od sna sto ne trci, zao mi je sto vredi toliko miliona koliko se pise. Ako vredi toliko, onda Chiellini i Mandzukic vrede po sto milijardi.

Jos vaznije od trcanja, jeste put kojim idu. Portugalac je menjao klubove, drzave, osvojio pehar Lige Prvake cak i sa englezima, kojima je Liga Prvaka trece takmicenje po vaznosti. Osvojio je titulu Prvaka Evrope sa Portugalom. Portugalac je pod stare dane dosao u Juventus, i TO DA TRCI U ODBRANU. Pod stare dane je dosao u klub sa nemackom disciplinom i italijanskom odbranom. Dosao je u klub gde ne igraju umetnici, vec legionari iz kasarne u kojoj se kale najbolji defanzivci na planeti. Juventusu nikada nisu trebali umetnici sa loptom, vec gladijatori sa nozem u zubima. Portugalac nije ni trebao da govori da je srecan u Juventusu, to se vidi po svakom pokretu, po govoru tela. Zna gde je dosao, kakva su pravila, kakva je sredina, i prihvatio je. I za kraj, portugalac nikada ne izlazi iz igre, cak ni u 89-om minutu da dobije aplauz. Ne propusta utakmice, prica se da to ima i u ugovoru, dok oni koji ga mrze, tvrde da je to zbog statistike kojom je opsednut. Sa druge strane, da sada pitas seljacinu iz Rosaria, koliko ti treba slobodnih dana za Bozic i Novu Godinu, on bi rekao – do leta. Fizicka priprema seljaka iz Rosaria je poput nekog rekreativca ispred zgrade, a put kojim ce ici – sto jednostavniji, i sa sto manje teskoca. Iz Barcelone ce otici samo na nosilima, a koliko je drugaciji od portugalca mozete pretpostaviti ako zamislite mogucnost da na leto ode recimo u Atletico Madrid, i da se tamo dokazuje, ili tamo juri jos jedan pehar Lige Prvaka. Fizicka sprema nije najgora osobina seljacine iz Rosaria. Gori je karakter. Cim iskoraci van Barcelone, siri zlo oko sebe poput epidemije. Da li je slucajno sto i Liverpool i Arsenal imaju vise titula nego on sa reprezentacijom. Cak se i sifilis moze izleciti antibioticima, ali zlo koje ovaj siri je nemoguca misija. Na svetskom prvenstvu je on sastavljao tim i to ne samo ko ce igrati, vec i ko ce putovati u Rusiju. Posto ga nervira Icardi, njega nije ni bilo na spisku. Najradije ne bi poveo ni Higuaina i Dybalu, igrao bi samo sa Mascheranom, ali pravila su na zalost, neumoljiva pa mora da se igra sa 11 igraca. Uz to, selektor Sampaoli je dozvolio sebi da se ljubi u usta sa seljacinom iz Rosaria, smatrao je da nema nista lose u tome ako mu ovaj sastavlja tim. Smatrao je da nema nista lose u tome da sve lopte, slobodni udarci i penali idu na njega, makar pretrcao i 1,4 km. Seljak nije bio samo selektor, bio je i predsednik Saveza, on je odredjivao ko i kako ce da se igra, a bio bi i golman da su pravila dozvoljavala. I sta drugo da bude epilog nego raspad sistema, anarhija. Secam se drugog gola koji su primili protiv Hrvatske, GDE SE POLOVINA IGRACA NIJE NI VRATILA NA SVOJU POLOVINU.

Za kraj da objasnim kakve sve ovo ima veze sa utakmicom Atalanta vs Juventus, a pogotovo kakve veze ima sa remijima koje cekam. Potpuno neocekivano, Alegri je ostavio portugalca na klupi, sto se nije desilo godinama. Niti je to obicaj u Juventusu, niti je CR7 iz Argentine pa mu treba pauza za Bozic. Naravno da nema nikakvih problema u svlacionici crno-belih, vec je to posledica zgusnutog rasporeda, i prvog Boxing Day-a u istoriji calcia. Allegri zacudjujuce za njega, lupeta poput otvorenog prozora, pricom kako mu CR7 treba za treci mesec i to u TOP formi. Raduje me i sto najverovatnije nece igrati ni Chiellini, a jos vise me raduje mogucnost da zaigra i nezadovoljni mesar u ekipi, BenatiaJuventus je ove sezone odigrao ukupno 23 utakmice u svim takmicenjima. Imaju 20 POBEDA, 1 REMI, i 2 PORAZA. U gostima cak 10 POBEDA (devet uzastopno) i 1 poraz. Jedini remi ove sezone su imali 20.10 kod kuce od Genoe. Znaci 12 uzastopnih utakmica nisu remizirali, a U GOSTIMA JOS NI JEDNOM.

Rezon da cekam (strpljivo) remi Juventusa: pa, rezona zapravo nema. Cekati (strpljivo) remi Juventusa i ManCity-a moze samo budala. Ono sto se meni cini rezonom, jeste zgusnuti raspored, Boxing Day u Italiji, kao i Bozicni i Novogodisnji praznici. I mada znam da su igraci Juventusa poput hijena, moraju da osete krv na utakmici, nadam se da su za Bozic nesto i popili, i barem se malo opustili. Nadam se i da im se bas i ne igra po hladnoci, pa jos u praznicne dane.U narednih dvadeset dana ih cekaju cetiri utakmice, raduje me sto bas i nisu toliko presudne (26.12. Atalanta vs Juventus, 29.12. Juventus vs Sampdoria, 12.01. Bologna vs Juventus (Cup), Juventus vs Milan (Supercup). Najveci rezon koji mi se cini realan jeste odsustvo Ronalda i Chiellinija, nevazne utakmice, utakmica Cupa i Supercupa koja ce se igrati kod nekih arapa ili u nekoj Dzamahiriji gde ima dovoljno naftnih busotina. Malo me hrabri i to sto Atalanta nije otpad, kod kuce umeju da budu zahebani. Hrabri me i sto protiv Atalante bas i nisu toliki favoriti po svemocnom bet365 kvote su 4,75 3,40 1,80 . Posebno mi se svidja sto su kvote na remi Juventusa uvek odlicne, pa je lakse da se iznos uplate postepeno uvecava nakon padova.( Juve vs Sampdoria 6,00, Bologna vs Juve 4,75, Juve vs Milan 3,50) I za kraj, u nekom delu mozga sam smislio da se ovoga leta odreknem letovanja, vec duze vremena me opseda zelja da vidim najlepsi turnir u tenisu na svetu, sveti Wimbledon, i bio bih veoma ponosan da odem o trosku Juventusa, odnosno da mi Juve omoguci tu radost. To je zapravo najveci razlog koji mi daje veru da budem istrajan, hrabar i disciplinovan. Cak jednim delom srca ne bih ni voleo da remi dodje bas danas, eto sta ti je kladionicarski narkoman.

Moguci rizik da propadnem; Juventus je poslednja ekipa na svetu na koju se isplati cekati remi. Jedinstven klub na svetu, dijamanti u odbrani, u napadu ne znas koga da stavis na klupi ( Ronaldo, Mandzukic, Dybala, Douglas Costa, Cuadrado) a sto je najgore mentalitet, gori od nemackog. Titulu su osvojili jos mesec dana nakon pocetka prvenstva, vec imaju 49 osvojenih bodova, 22 BODA VISE OD MILANA ili LAZIA, 16 VISE OD INTERA. I sto je najgore, UOPSTE NEMAJU NAMERU DA STANU. Dobili su i sve direktne konkurente i to lagano, Napolija, Intera, Romu, cak se nisu mucili ni u gradskom derbiju.

Cekanje remija na Juventus, ne preporucujem nikome sa foruma, pogotovo osobama sa tankim nervima. Jedino teskim i neizlecivim slucajevima, koji ne mogu da prezive bez dnevne doze otrova. Ostalima preporucujem Boxing Day, previse je lep da bi se propustio

.

Fiorentina - Parma // Pobjeda domaćina bet365 - 1,53

Fiorentina je poslije duzeg niza bez pobjede vezala dva trijumfa i sada su samo 3 boda udaljeni od mjesta koje vodi u LS. Danas igraju kuci sa Parmom i vjerujem da mogu do novog trijumfa pred domaćim navijačima. Kada je rijec o Parmi kao sto je poznato oni su se vratili u elitu poslije nekoliko godina provedenih u nizim rangovima nakon bankrota, za sada solidno stoje (iznad svih očekivanja) i ne bi trebali imati problema kada je borba za opstanak u pitanju jer su već sada 9 bodova iznad zone ispadanja. Fiorentina je dakle vezala dvije pobjede i ako danas pruže partiju kao u dva prošla meča pred domacim navijacima ocekujem da ce doci do 3 boda.

fiorentina.thumb.jpg.ca713b22739cc912246fcc053188900c.jpg

Bologna - Lazio //  Under 2,5 golova bet365 - 1,90

Vrlo zanimljiv meč. Bologna je u zadnja dva meča upisala dva remija i to protiv neugodne Parme i ekipe Milana. Pipo Inzaghi ne može biti zadovoljan predstavama svoje ekipe ali jasno je da je Bologna najveći favorit za opstanak kada je u pitanju začelje tabele. Imali su nekoliko loših rezultata, loša form aih je koštala ove pozicije ali ipak Bologna ima taj kvaltet da ostane u ligi. Primili su 24 pogodka, 4 manje od npr. Lazia koji se nalazi na mjestu koje vodi u LP.

Težak meč će ovo biti za Lazio koji se diže u formi zadnje vrijeme, i mislim da ćemo ovdje gledati jedan težak meč sa malo golova. Lazio je na gostovanjima ove sezone postigao samo 8 pogodaka, dok je Bologna kući primila svega 9 golova.

719704966_underlazio.thumb.jpg.7570da10e97c90d6c44f2270adb69a3a.jpg

Atalanta - Juventus // Pobjeda gosta bet365 - 1,85

Atalanta je jedna prosječna italijanska ekipa sa prilično velikim oscilacijama kako između sezona tako i unutar same sezone. S druge strane najkonstantnija, najkvalitetnija ekipa lige i jedna od najboljih u Evropi koja ima gotovo 100%-tan učinak u ligi ove sezone. Atalanta kući igra prilično čvrsto, ali svejedno su u 8 mečeva 3 puta poraženi. Juve na strani u 8 mečeva isto toliko pobjeda uz svega 4 primljena gola. Jednostavno prekvalitetna ekipa sa moćnim napačkim arsenalom. Ronaldo & Mandžukić su zabili preko 50% golova Juventusa i igraju u odličnoj formi pogotovo Hrvat koji je u posljednjih nekoliko utakmica zabijao odlučujuće golove.

Ne vidim način da neko zaustavi Juve, jedino ako se ne desi neko čudo pa kolega iznad pogodi neriješen rezultat koji je prognozirao, koji jednom mora doći ali nadam se da neće danas.

juventus.thumb.jpg.4e5ae6aa637c951a7c3d189d96ab0c05.jpg

Brighton - Arsenal // Pobjeda gosta bet365 - 1,66

Arsenal igra odlično ove sezone, navijači napokon mogu biti zadovoljni i do kraja sezone Topnici će voditi ranpravnu borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka, što je prošlih godina bilo nezamisljivo. Poraz protiv So'tona možda je malo pokvario raspoloženje u ekipi ali u nedovoljnoj mjeri jer je Arsenal već u narednom kolu slavio protiv ekipe Burnleya. Arsenal j eove godine u ligi sjajan protiv manjih ekipa, što se na kraju uvijek pokaže kao ključni faktor kada je PL u pitanju.

Brighton je prosječna ekipa, imaju odličnog trenera i to im je možda i najjače oružje. U nizu su od 3 poraza, zadnju kod kuće su porazeni od Chelseaja što će predstavljati nekakav imperativ za Arsenal jer upravo sa Chelseajem vode borbu za četvrtu poziciju. 

arsenal.thumb.jpg.a1dafc5cb9c513a22201d2aaefd66a7d.jpg

prije 9 sati, popo64 said:

Postovane kolege sa foruma,

imao bih za vas uobicajene i posebne zelje za Bozicne i Novogodisnje praznike.

Uobicajene zelje su one koje sam vec cesto pisao, ali ipak da ih ponovim. Vasim najblizima zelim sve najbolje, pre svega zdravlje i dobar zivot, a zelim im i da vas trpe kao kladionicare. Vama zelim da nikada ne ostavite kocku, zelim vam da se obogatite preko noci i preko tiketa. Dobro zdravlje vam necu pozeleti, jer kada vam prodje tiket, zdravlje vam uopste nije potrebno. Zelim vam da dan ne traje 24 vec 84 sati da bi smo svi zajedno imali vise vremena za kladjenje. Zelim vam da Boxing Day traje barem sest meseci, a zelim vam i da zimsku pauzu izmedju nacionalnih prvenstava sto pre ukinu.

Kada su u pitanju posebne zelje, bicu malo opsirniji.

Zelim vam da celi zivot propustate casove, predavanja, ili odlaske na posao zbog kladjenja.Zelim vam da se nikada ne kajete nakon odigranog tiketa, i da nikada nemate osecaj krivice nakon dobrog kladjenja, pa makar i ako vas srusi neki karton, gol ili korner. Zelim vam da kocka bude uvek vas prvi izbor, ukoliko imate neke probleme. Zivotni problemi, problemi u porodici, problemi u skoli, problemi na poslu, stres, sve ce se lakse resiti ako odete da se kockate. To je najbolji nacin da pobegnete od problema, ili da ga zaboravite. Ako imate nesanicu, najbolje cete taj problem resiti nocnim kladjenjem, NBA, NFL, hokej, boks...Ako imate velike dugove, najbrze cete ih vratiti ako se kockate. Pa basket traje samo 40 minuta, za to vreme ne mozete ni da se dovucete do najblize banke po kredit. Ako izgubite svoj veliki novac na kladjenju, uvek mozete da ga pozajmite, ili da rasprodate stvari, najpre pokretne, pa odmah zatim i nepokretne. Kockanjem se novac najbrze i najlakse vraca. Ja zaista ne znam kako vi zaradjujete, da li primate platu, stipendiju, da li vam daju majka ili otac, da li vam novac salje tetka iz inostranstva, ali dobronamerno vam predlazem da najpre deo odvojite za kockanje, a tek onda sta ostane odvojite za zivot. Nemojte se nikad zaljubljivati, ili ne daj Boze zeniti, pogotovo to ne radite zbog noci. Nocu mozete i da se kladite ili spavate. Kladjenje je (mozda) dobro kao i sex, ako ne cak i bolje, ali je sigurno da duze traje. Naucno je dokazano da mozak kladionicara burnije reaguje na dobitni tiket nego na orgazam. Kako reaguju organi nize od mozga jos nije naucno potvrdjeno, to ostavljam vama. Kada su pocetnici u pitanju, moj savet je da sto ranije pocnete sa kockanjem, jer sto ranije neko udje u taj svet, vece su sanse da postanete dobar i uspesan kladionicar. Osobe koje pocnu da se kockaju kao deca, nemaju vremena da otkriju ostale gluposti na koje mogu gubiti vreme poput odlaska u shopping, citanja knjiga, odlaska u operu, teatar, crkvu...Ako ste pasionirani kladionicar, budite sigurni da cete biti prihvaceni medju drugim igracima, sigurno cete se osecati sigurniji u sebe. Pogledajte nas forum, svi se medjusobno razumemo, pomazemo kao da smo jedna sjajna porodica, a nikada se zapravo nismo ni videli. Kada sam prvi put dosao na forum, trebala mi je samo informacija. Jedan od moderatora mi je odgovorio za deset minuta, a bio je neki idiotski dan, ponedeljak ili cetvrtak, ne secam se vise. Kladionicar nikada nije stidljiv, izolovan ili asocijalan tip, niti je usamljena, depresivna ili umorna osoba.Strast, uzbudjenje, adrenalin, osecaj da ucestvujete u sportskom dogadjaju na koji se kladite, sreca, radost, laka i brza zarada....to nigde necete naci na jednom mestu. Toga nema nigde, ni u porodici, braku, prijateljstvu, sekti...

Za kraj imam i nekoliko saveta, ako vam nije problem, gledajte da ih zapamtite. Kladjenje nije poremecaj. Kladjenje nije bolest. Kladjenje nije zavisnost. Zavisnost, poremecaj ili bolest su brak, secer, hrana, dijeta, religija, Facebook, Twitter, Instagram, odlazak u shopping, odlazak u crkvu, slusanje poezije, setanje u prirodi, drzanje za ruke...Kladjenje treba da shvatite kao tezak i prelep posao koji od vas zahteva veliko vreme i novac. Meni nikada nije bilo zao vremena koji potrosim na kladjenje, zao mi je vremena koje prespavam, ili kada moram da izadjem na svez vazduh. Sto se kaze, ko zeli da se zabavlja mora to i da plati, a ko zeli da zaradi mora da radi. Kladjenje nikada ne ometa zivot pojedinca, kao recimo politika ili rad. Ja jos nikada nisam cuo da neki kladionicar ima suicidne namere. Sa druge strane hiljadu puta sam cuo da su se ubili glumci, muzicari, doktori, porodicni ljudi...pa nedavno je pilot Lufthanse usmerio avion krcat putnicima u neku planincinu, i sve ih pobio. Pilot, eeeej. Kladjenje nije zlo, kladjenje je umetnost, i to prefinjena. Kladjenje nije znak slabosti, vec naprotiv, izazov i suocavanje sa necim jacim, boljim od nas. Kladjenje vam prosiruje znanja i vidike. Kladjenje vam omogucuje da u svako vreme znate gde se nalazi Mestalla, Old Trafford, Stamford Bridge, Roland Garros, Santiago Bernabeu....Kladjenje vam ostri um i pamcenje kao ni jedno drugo zanimanje. Koji bi normalan covek mogao da zapamti sve sastave timova, sve sudije, trenere, stadione...Moja ujna Danica je jednom prilikom cula moj razgovor telefonom sa drugim kladionicarem. Pricali smo o mecu Real Madrid vs Valencia. Pri tome je cula kako pominjem Gameira, Batshuai-a, Kondogbiu, Carvajala, Mestallu, Gonzaleza, Paulistu... pa joj se od svih tih pojmova zavrtelo u glavi. Ona nije imala pojma o cemu pricam, nije razumela ni na kom jeziku pricam, pa me je i upitala: “....zlato moje, pa kako to da nisi postao nesto VELIKO, neki naucnik, kad si tako pametan, i kada znas sve te strane reci.... “ Sta da joj kazem, kako da postanem naucnik, kada u mom mozgu nema vise mesta, nista vise ne moze da stane od silnih informacija o stadionima, igracima, sudijama...I za kraj, ne zaboravite, kada se kladite, uvek se dobro osecate, zar ne. Kladjenje uvek nudi dobar osecaj, ugodjaj, setite se nekadasnjih zemaljskih kladionica. Tamo je uvek bila ugodna, opustajuca atmosfera, zar ne, a to uopste nije slucajno.

Srecan Bozic svima koji slave, Srecna Nova Godina

Analiza: (strpljivo) cekanje ekipe Juventus da (konacno) remizira

Boxing Day volim vise od sebe. Za mene, provod za Boxing Day je deset puta bolji od provoda za Bozic i Novu Godinu zajedno. Prvi put u istoriji su i zabari uveli svoj Boxing Day, ali nisam bas siguran na sta ce to liciti. Za ove dane sam jos odavno izabrao parove koje cu silovati, ali sam isto tako cvrsto odlucio da se koncentrisem na veliki Juventus, pa ce to i biti moja analiza.

Ne postoji stvar u zivotu u koju verujem. Ne verujem u sudbinu, ne verujem u srecu, ne verujem u Boga, ne verujem u sisteme u kladjenju, ne verujem u strategije kladjenja, ne verujem ni u sta.Pa ipak, kada sam bio kladionicar-pocetnik, i kada su singlovi tek stidljivo ulazili u zemaljske kladionice, igranje na X, odnosno cekanje neke ekipe da odigra remi, je bio moj ulazak u svet kladjenja. Oni od kojih sam ucio, su govorili da izbor za takvo kladjenje treba da padne samo na dva tipa ekipa. Nizi donji sloj, odnosno ekipe koje nemaju pojma, ali nisu toliko losi da su najugrozeniji kandidati za opstanak, poput Bologne, Cagliarija, Ath Bilbao, Leganesa, Girone, Southamptona, odnosno ekipa velikog imena, ali koji su trenutno u stanju raspada poput Milana, Rome, Valencije (ove sezone VISE REMIJA NEGO POBEDA I PORAZA ZAJEDNO) ManUtd-a... Na svim forumima, sistem u kome cekate remi neke ekipe se smatra klasikom. Dobar odabir ekipa, jos bolji izbor liga iz kojih dolaze ( italijanska, spanska liga gde ima po 20 ekipa, i gde se ne forsira ludacki napadacki fudbal) strpljenje, disciplina i dovoljna kolicina novca i teoretski, rizik ne postoji. Cak i nisam bio toliko los kao pocetnik, ali to mi nije bilo dovoljno za doping. Od ovoga sam odustao onoga dana kada su u ponude sasvim ravnopravno sa fudbalom uleteli basket i tenis. Nisam bas lako i hrabro odlucio da cekam Juve. Presudio je Ronaldo. Dakle, danas vas mrcvarim sa portugalcem. Vezite se, polecemo cak i danas.

Najidiotskije stvari na svetu su izbori za najboljeg, najlepseg...u necemu svih vremena. Najlepsa zena na svetu svih vremena, najbolji glumac svih vremena, najbolji fudbaler, najbolji kosarkas najbolji teniser...sve su to teme za polupismene novinare ili adolescente. Jos idiotskija stvar je uporedjivati likove iz razlicitih epoha, razlicitih perioda kada su bili najbolji. Mozda se cini da je lakse uporedjivati kada igraju istovremeno, poput Ronalda i seljacine iz Rosaria. Mada su potpuno razliciti tipovi igraca, sa razlicitim stilovima, i u razlicitim okolnostima, nezreli adolescenti i polupismeni novinari se cesto odlucuju, na osnovu detalja, licnog ukusa ili sklonosti, najcesce na detaljima. Tako se i desi da nekoga nervira portugalac jer cupa obrve, i svoj glas da seljacini iz Rosaria, dok drugoga nervira seljak jer lici na cobanina, pa da svoj glas CR7. I tako u krug. Kada bi mene pitali ko je najbolji igrac na svetu, najpre bih trazio vreme da razmislim izmedju Chiellinija i Mandzukica. To su igraci koji se bore za klub, koji krvare za saigrace, KOJI TRCE, koji uklizavaju. Tvrdim vam, i nadam se da mi verujete, da navijaci vise i cesce aplaudiraju Mandzukicu nego CR7. I to ne da mu aplaudiraju, nego se ceo stadion digne na noge. Ako bi mi neko stavio pistolj na slepoocnicu i rekao da ipak moram da odlucim izmedju CR7 i seljacine iz Rosaria, odgovor bi uvek bio – portugalac. Pa kad vec odlucuju detalji, ja sam se odlucio za dva detalja. Prvi je trcanje, a drugi izbor puta kojim se ide.

Portugalac stvarno trci. Trcao je i u Realu. Posebno sam iznenadjen koliko tek trci u Juventusu. Iznenadjem sam i sa koliko motiva trci, a iznenadjem sam i sto se vraca u odbranu. Jako mi je drago i sto je u odlicnim odnosima sa Mandzukicem. Protiv Rome je imao nekoliko uklizavanja u svom kaznenom prostoru, a cak je i dva ili tri puta odbio loptu u korner kao najblizi odbranbeni igrac. Ako pogledate telo portugalca, videcete da je besprekorno fizicki spreman. Takav je uvek, pa cak i kada nije u formi, uvek je fizicki fit. I dok portugalac nema grama masti u svom telu, seljacina iz Rosaria izgleda kao moja nastavnica matematike. Posle utakmice portugalac najcesce ode u teretanu i odradi 150 sklekova, dok seljacina iz Rosaria ode na rostilj. Da li znate da je argentinac vec godinama igrac sa najmanje pretrcanih kilometara u La Ligi. Na prvoj utakmici na Svetskom Prvenstvu u Rusiji, i to protiv Islanda, seljak iz Rosaria je pretrcao svega 7,5 kilometara, NAJMANJE OD SVIH IGRACA NA TURNIRU u prvom kolu. Osim STO JE BEZ LOPTE pretrcao bednih 1,4 km i napravio napor da ucini TEK 17 SPRINTEVA, najsramnije je STO SU OBA GOLMANA PRETRCALA VISE. Nije da gubim od sna sto ne trci, zao mi je sto vredi toliko miliona koliko se pise. Ako vredi toliko, onda Chiellini i Mandzukic vrede po sto milijardi.

Jos vaznije od trcanja, jeste put kojim idu. Portugalac je menjao klubove, drzave, osvojio pehar Lige Prvake cak i sa englezima, kojima je Liga Prvaka trece takmicenje po vaznosti. Osvojio je titulu Prvaka Evrope sa Portugalom. Portugalac je pod stare dane dosao u Juventus, i TO DA TRCI U ODBRANU. Pod stare dane je dosao u klub sa nemackom disciplinom i italijanskom odbranom. Dosao je u klub gde ne igraju umetnici, vec legionari iz kasarne u kojoj se kale najbolji defanzivci na planeti. Juventusu nikada nisu trebali umetnici sa loptom, vec gladijatori sa nozem u zubima. Portugalac nije ni trebao da govori da je srecan u Juventusu, to se vidi po svakom pokretu, po govoru tela. Zna gde je dosao, kakva su pravila, kakva je sredina, i prihvatio je. I za kraj, portugalac nikada ne izlazi iz igre, cak ni u 89-om minutu da dobije aplauz. Ne propusta utakmice, prica se da to ima i u ugovoru, dok oni koji ga mrze, tvrde da je to zbog statistike kojom je opsednut. Sa druge strane, da sada pitas seljacinu iz Rosaria, koliko ti treba slobodnih dana za Bozic i Novu Godinu, on bi rekao – do leta. Fizicka priprema seljaka iz Rosaria je poput nekog rekreativca ispred zgrade, a put kojim ce ici – sto jednostavniji, i sa sto manje teskoca. Iz Barcelone ce otici samo na nosilima, a koliko je drugaciji od portugalca mozete pretpostaviti ako zamislite mogucnost da na leto ode recimo u Atletico Madrid, i da se tamo dokazuje, ili tamo juri jos jedan pehar Lige Prvaka. Fizicka sprema nije najgora osobina seljacine iz Rosaria. Gori je karakter. Cim iskoraci van Barcelone, siri zlo oko sebe poput epidemije. Da li je slucajno sto i Liverpool i Arsenal imaju vise titula nego on sa reprezentacijom. Cak se i sifilis moze izleciti antibioticima, ali zlo koje ovaj siri je nemoguca misija. Na svetskom prvenstvu je on sastavljao tim i to ne samo ko ce igrati, vec i ko ce putovati u Rusiju. Posto ga nervira Icardi, njega nije ni bilo na spisku. Najradije ne bi poveo ni Higuaina i Dybalu, igrao bi samo sa Mascheranom, ali pravila su na zalost, neumoljiva pa mora da se igra sa 11 igraca. Uz to, selektor Sampaoli je dozvolio sebi da se ljubi u usta sa seljacinom iz Rosaria, smatrao je da nema nista lose u tome ako mu ovaj sastavlja tim. Smatrao je da nema nista lose u tome da sve lopte, slobodni udarci i penali idu na njega, makar pretrcao i 1,4 km. Seljak nije bio samo selektor, bio je i predsednik Saveza, on je odredjivao ko i kako ce da se igra, a bio bi i golman da su pravila dozvoljavala. I sta drugo da bude epilog nego raspad sistema, anarhija. Secam se drugog gola koji su primili protiv Hrvatske, GDE SE POLOVINA IGRACA NIJE NI VRATILA NA SVOJU POLOVINU.

Za kraj da objasnim kakve sve ovo ima veze sa utakmicom Atalanta vs Juventus, a pogotovo kakve veze ima sa remijima koje cekam. Potpuno neocekivano, Alegri je ostavio portugalca na klupi, sto se nije desilo godinama. Niti je to obicaj u Juventusu, niti je CR7 iz Argentine pa mu treba pauza za Bozic. Naravno da nema nikakvih problema u svlacionici crno-belih, vec je to posledica zgusnutog rasporeda, i prvog Boxing Day-a u istoriji calcia. Allegri zacudjujuce za njega, lupeta poput otvorenog prozora, pricom kako mu CR7 treba za treci mesec i to u TOP formi. Raduje me i sto najverovatnije nece igrati ni Chiellini, a jos vise me raduje mogucnost da zaigra i nezadovoljni mesar u ekipi, BenatiaJuventus je ove sezone odigrao ukupno 23 utakmice u svim takmicenjima. Imaju 20 POBEDA, 1 REMI, i 2 PORAZA. U gostima cak 10 POBEDA (devet uzastopno) i 1 poraz. Jedini remi ove sezone su imali 20.10 kod kuce od Genoe. Znaci 12 uzastopnih utakmica nisu remizirali, a U GOSTIMA JOS NI JEDNOM.

Rezon da cekam (strpljivo) remi Juventusa: pa, rezona zapravo nema. Cekati (strpljivo) remi Juventusa i ManCity-a moze samo budala. Ono sto se meni cini rezonom, jeste zgusnuti raspored, Boxing Day u Italiji, kao i Bozicni i Novogodisnji praznici. I mada znam da su igraci Juventusa poput hijena, moraju da osete krv na utakmici, nadam se da su za Bozic nesto i popili, i barem se malo opustili. Nadam se i da im se bas i ne igra po hladnoci, pa jos u praznicne dane.U narednih dvadeset dana ih cekaju cetiri utakmice, raduje me sto bas i nisu toliko presudne (26.12. Atalanta vs Juventus, 29.12. Juventus vs Sampdoria, 12.01. Bologna vs Juventus (Cup), Juventus vs Milan (Supercup). Najveci rezon koji mi se cini realan jeste odsustvo Ronalda i Chiellinija, nevazne utakmice, utakmica Cupa i Supercupa koja ce se igrati kod nekih arapa ili u nekoj Dzamahiriji gde ima dovoljno naftnih busotina. Malo me hrabri i to sto Atalanta nije otpad, kod kuce umeju da budu zahebani. Hrabri me i sto protiv Atalante bas i nisu toliki favoriti po svemocnom bet365 online kladionica" rel="">bet365 kvote su 4,75 3,40 1,80 . Posebno mi se svidja sto su kvote na remi Juventusa uvek odlicne, pa je lakse da se iznos uplate postepeno uvecava nakon padova.( Juve vs Sampdoria 6,00, Bologna vs Juve 4,75, Juve vs Milan 3,50) I za kraj, u nekom delu mozga sam smislio da se ovoga leta odreknem letovanja, vec duze vremena me opseda zelja da vidim najlepsi turnir u tenisu na svetu, sveti Wimbledon, i bio bih veoma ponosan da odem o trosku Juventusa, odnosno da mi Juve omoguci tu radost. To je zapravo najveci razlog koji mi daje veru da budem istrajan, hrabar i disciplinovan. Cak jednim delom srca ne bih ni voleo da remi dodje bas danas, eto sta ti je kladionicarski narkoman.

Moguci rizik da propadnem; Juventus je poslednja ekipa na svetu na koju se isplati cekati remi. Jedinstven klub na svetu, dijamanti u odbrani, u napadu ne znas koga da stavis na klupi ( Ronaldo, Mandzukic, Dybala, Douglas Costa, Cuadrado) a sto je najgore mentalitet, gori od nemackog. Titulu su osvojili jos mesec dana nakon pocetka prvenstva, vec imaju 49 osvojenih bodova, 22 BODA VISE OD MILANA ili LAZIA, 16 VISE OD INTERA. I sto je najgore, UOPSTE NEMAJU NAMERU DA STANU. Dobili su i sve direktne konkurente i to lagano, Napolija, Intera, Romu, cak se nisu mucili ni u gradskom derbiju.

Cekanje remija na Juventus, ne preporucujem nikome sa foruma, pogotovo osobama sa tankim nervima. Jedino teskim i neizlecivim slucajevima, koji ne mogu da prezive bez dnevne doze otrova. Ostalima preporucujem Boxing Day, previse je lep da bi se propustio

.

Atalanta je zadnjh devet utakmica zabila gol, a Juve nije u zadnjih 7 ˙( prvenstvo ) primio gol. 

Kvota je super da Atalanta daje 1,55 još da se pričeka uživo i ulovi na nekih 1,8, 1,9.

Osim toga vidli smo kakav PRISTUP ima Juve protiv  Young Boysa kada mu nije potrebno.  Kad bolje razmislim nebi me čudilo da Juve izgubi ovu tekmu

Liverpool - Newcastle | Pobjeda Liverpoola bez primljenog gola (1.61) bet365

Ovo je bio fantastičan vikend za Liverpool koji je ostvario četiri boda prednosti u odnosu na trenutne šampione Manchester City u borbi za titulu. Redsi nisu imali problema protiv Wolvesa u petak na Molineuxu, gdje je Mohamed Salah postigao prvi gol u 18. minuti susreta. Međutim, Virgil van Dijk je potvrdio pobjedu na polovini drugog poluvremena, dok su Građani izgubili od Crystal Palacea kod kuće dan poslije i to je ostavilo Liverpool u dobroj udaljenosti od ekipe Pep Guardiole. To je bila šesta pobjeda zaredom u svim natjecanjima i oni su sada našli svoju formu pred ovaj praznični period. Liverpool će biti bez Joel Matipa, Joe Gomeza i Alex Oxlade-Chamberlaina za ovu utakmicu, dok je Trent Alexander-Arnold pod velikim znakom sumnje pred ovaj susret.

Newcastle se nalazi na 15. poziciji na tabeli Premier lige, nakon što su uspjeli osvojiti četiri boda u posljednja dva kola. Oni su zabilježili dvije utakmice bez primljenog gola, protiv Huddersfielda i Fulhama, ali Rafa Benitez možda sada očekuje mnogo više od svoje napadačke linije koja je postigla samo jedan gol u tom procesu. Svrake generalno imaju drugi najgori napad u cijeloj ligi u ovom trenutku. Oni će igrati protiv najbolje obrane u ligi koja je primila samo sedam golova do sada, zbog toga je oklada da će Liverpool pobijediti bez primljenog gola najbolja opcija za ovu utakmicu. Koeficijent je od jučer pao sa 1.72 na 1.61. Newcastle će biti bez Floriana Lejeunea, dok su Ciaran Clark i Jonjo Shelvey pod znakom sumnje, ali se nadaju da će se oporaviti pred ovaj susret. Karl Darlow je i dalje pod znakom sumnje pred ovaj susret. Sretno!

Screenshot_13.thumb.png.4c3adaeb9803a1b620c4159b9d6f4bae.png

(Koeficijenti 26.12. u 12:07 CET)

Manchester United - Huddersfield | Man Utd EH -1 (1.83) bet365

Ole Gunnar Solskjaer je napravio debi iz snova na klupi Manchester Uniteda u subotu poslijepodne kada su Crveni đavoli uništili Cardiffa u gostima sa 1-5. Norveški menadžer će sada voditi tim po prvi put pred domaćim navijačima kada se u srijedu na Boxing day budu sastali sa ekipom koja se muči u zoni ispadanja, Huddersfield Townom. To će biti savršena prilika za United da ostvari dvije pobjede zaredom, s obzirom da se njihovi protivnici muče u posljednjih nekoliko tjedana. Crveni đavoli će biti bez Alexis Sancheza, dok su Chris Smalling i Scott McTominay i dalje van terena.

Na drugoj strani, Huddersfield Town je izgubio pet utakmica zaredom i nalaze se na dnu tabele Premier lige. Posljednji poraz su doživjeli u subotu poslijepodne kada su izgubili kod kuće sa 1-3 protiv Southamptona. Huddersfield je primio 17 golova u osam gostujućih utakmica ove sezone. Primili su tri od Southamptona za vikend i teško je predvidjeti da će uraditi bilo što preporođenom Unitedu u ovom susretu. Vjerujem da će United ovo riješiti sa više golova razlike. Odlični koeficijenti! Sretno!

Screenshot_14.thumb.png.c08c19fb68203f45d23bb81e373a6099.png

(Koeficijenti 26.12. u 12:48 CET)

Kakav sramotan post, pa ta seljacina iz Rosaria igra sa takvom lakocom, tolikom nogometnom inteligencijom, da ne mora trcat ko pseto, jer je toliko inteligentan da jednostavno zna tocno biti gdje ce lopta doci. A Kiki je jedino radom i to svakodnevim dosao do toga svega, a seljacina iu Rosaria ne mora jer je jeb*** vanzrmaljac. Vidi se koliko se kuzis u nogomet jer seljacina iz Rosaria se ne rađa svaki dan, a Ronalda se uvijek moze napravit radom. 

Tottenham - Bournemouth 1/1 (1.90) bet365

Tottenham je u nedelju ostvario četvrtu pobjedu zaredom u stilu nakon što su pobijedili Evertona sa 2-6 na Goodison Parku. Son Heung-Min i Harry Kane su postigli po dva gola, dok su Christian Eriksen i Dele Ali također bili strijelci u ovom susretu. Ekipa Mauricio Pochettina je smanjila razliku bodova između njih i Manchester Cityja na dva boda, dok su u isto vrijeme povećali razliku na pet bodova u odnosu na Chelsea, koji je doživio poraz od Leicestera na Stamford Bridgeu. Tottenham će u ovoj utakmici biti bez Vincent Janssena, Mousa Dembelea, Victor Wanyame, Eric Diera, Jan Vertonghena i Serge Auriera, dok je Dele Alli pod znakom sumnje. Uprkos svemu tome, Spursi su i dalje veliki favoriti.

Bournemouth se generalno mučio da postigne golove u posljednje vrijeme i nisu ga postigli u posljednje tri utakmice zaredom u svim natjecanjima, prije te pobjede od 2-0 protiv Brightona za vikend, ali u ovaj susret ulaze kao ogromni autsajderi. Bournemouth će biti bez Adam Smitha, Lewis Cooka i Dan Goslinga u ovom susretu. Tottenham ima mnogo kvalitetniju i bolju momčad od Bournemoutha i vjerujem da će ostvariti pobjedu u oba poluvremena. Sretno!

Screenshot_15.thumb.png.e6cb46f9eedaef953edf6711dd77173c.png

(Koeficijenti 26.12. u 12:56 CET)

prije 4 minute, smetko11 said:

Kakav sramotan post, pa ta seljacina iz Rosaria igra sa takvom lakocom, tolikom nogometnom inteligencijom, da ne mora trcat ko pseto, jer je toliko inteligentan da jednostavno zna tocno biti gdje ce lopta doci. A Kiki je jedino radom i to svakodnevim dosao do toga svega, a seljacina iu Rosaria ne mora jer je jeb*** vanzrmaljac. Vidi se koliko se kuzis u nogomet jer seljacina iz Rosaria se ne rađa svaki dan, a Ronalda se uvijek moze napravit radom. 

To je njegovo mišljenje isto kao i tvoje da se Ronaldo može napraviti radom ( samo neznam zašto je jedan i jedinstveni ako se može )

uglavnom fulao si poantu što je lik htio reči

Middlesbrough - Sheffield Wednesday 1 (1.66) bet365

Middlesbrough je trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli nakon što je osvojio 39 bodova ove sezone. Oni su zabilježili deset pobjeda, devet remija i četiri poraza do sada. Uspjeli su postići 25, dok su primili 16 golova. U posljednjoj utakmici, Middlesbrough je pobijedio protiv Readinga u gostima. Na kraju je rezultat bio 0-1.

Na drugoj strani imamo Sheffield Wednesday koji se nalazi na 17-oj poziciji na tabeli i ima 27 bodova u svoje ime. Pobijedili su sedam utakmica, remizirali šest i izgubili čak deset. Postigli su 29 golova, a primili čak 40 što je najgora obrana u ligi. Oni su primili najviše golova u ovoj ligi, dok domaćini imaju najbolji defanzivni rekord u cijeloj ligi. Primili su manje od 0.7 golova po utakmici. Niti jedan tim nije primio manje golova od Middlesbrougha. Sad prednošću domaćeg terena, mislim da je realna opcija da će Middlesbrough pobijediti u ovoj utakmici. 

Screenshot_16.thumb.png.216ffe107d9b70e84feb97c6feffe12e.png

(Koeficijenti 26.12. u 14:04 CET)

Antwerp - Mouscron 1 (1.65) bet365

Dva tima koja se nalaze na potpuno različitim stranama tabele u Belgiji. Antwerp se nalazi na trećoj poziciji sa 35 bodova, tri manje od Club Bruggea na drugoj poziciji, a dva više od Standarda na četvrtoj poziciji. To znači da je pobjeda u ovom susretu za njih vrlo važna, jer ukoliko ne ostvare pobjedu mogu pasti na tabeli ispod Standarda. U posljednje dvije utakmice su ostvarili poraze, međutim jedna od tih utakmica je bila protiv Club Bruggea. Antwer je izgubio tri od posljednje četiri utakmice, a dvije od te tri utakmice su bile na domaćem stadionu. Vjerujem da oni sada žele da se iskupe za te poraze pred svojim navijačima protiv vrlo lošeg Mouscrona koji se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli sa tek 17 osvojenih bodova u prvih 20 utakmica ove sezone. Vjerujem u pobjedu Antwerpa u ovom susretu.

Screenshot_17.thumb.png.3beedd9d3d15ebeb0880fb66bd01525e.png

(Koeficijenti 26.12. u 14:11 CET)

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use