Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 31.10.2018.

IzudinB

Recommended Posts

Moj najjaci prijedlog ikada na ovom portalu.

Marsonia - Slaven Belupo  2 1.60  10/10 -  Slaven Belupo f+2  2.60  4/10.  Supersport oba

Posto sam ja vec natrpao na ovaj par, red je da ga podijelim. Kvote ce sigurno ici dole. 

Marsonia, bivsi prvoligas je na niskim granama u posljednje vrijeme, cak se originalna Marsa bila ugasila, al na kraju su preuzeli status MV-Croatie 1909 kada su igrali 2. Ligu, tako kasnije vratili sveto ime Marsonia. Marsonia je trenutno 9. u 3.HNL s 14 osvojenih bodova u 11 odigranih susreta, te su u slaboj formi s dva uzastopna poraza. U subotu su porazeni s minimalnih 0-1 od Cibalie u derbiju kola, bar po tradiciji. Bilo je oko 400-tinjak gledatelja. Sto reci o Marsi? Ima tu par igraca koji su igrali i 1. ligu kao Gudelj (Zagreb) kiji je trenutno najbolji strijelac kluba s 6 pogodaka no i on je u krizi u posljednje vrijeme. Tu je Nemanja Prodanovic koji je igrao Premier Ligu BiH za Borac BL te Slaviu Istocno Sarajevo, te najuspjesniji od njih Sivric koji je dosta sezona odigrao u Ceskoj gdje je uglavnom bio po posudbama, te je pokusao i u hercegovackim klubovima, Zrinjskom i Sirokom sto je izgleda bio prevelik zalogaj za njega. Ovdje bih jos dodao iskusnog stopera Canica koji je skoro zaigrao prvu ligu te Almedina Bundavicu koji je vjerojatno najbolji igrac malonogometnog kluba MNK Brod. Tu je i napadac Hrvoje Misic koji je svoje najbolje nogometne trenutke proveo u Sirokom Brijegu, no davnih dana. S nekim od ovih igraca sam i igrao u 1. Zupanijskoj ligi, tako da znam njihove sanse i domet u ovom mecu. Jednom sam i sam igrao protiv tadasnjeg prvoligasa Hrvatskog dragovoljca gdje smo porazeni s 2-0 (Sivonjica sam stavio u dzep) I mogu reci da je velika razlika, kako fizicki tako i kondicijski, tako da ovdje ocekujem siguran prolaz Slaven Belupa kiji ce zasigurno doci s najjacim timom, a tu ima dobrih igraca svakako koji ce u ovom mecu napraviti razliku. Marsonia je u prethodnoj rundi kupa izbacila raspali Zagreb s 3-0, ali od tada je forma Marse u silaznoj putanji, dok je Slaven Belupo slavio s 0-2 protiv ekipe Kurilovec, takoder treceligasa, ali iz razlicite regije. Tu su promasili i penal, tako da su mogli slaviti i uvjerljivije. Ne treba posebno pisati o Slaven Belupu, jednostavno je ocigledna razlika u kvaliteti izmedu ova dva tima, a jedini problem za "Farmaceute"  bi mogao biti ocajan travnik Stadiona uza Savu.

Sibenik-Hajduk

Kao i prosle sezone, Hajduk gostuje u Sibeniku u 1/8 finala kupa Hrvatske. Prosle godine Hajduk je pobijedio 1:0. Poznata je netrpljivost izmedju Funcuta i Torcide. Prije utakmica bilo je velikih nereda po gradu i 50-ak uhicenih. Nereda je bilo i oko stadiona. 

Ove sezone nikad losiji Hajduk gostuje kod Sibenika koji je trenutno treci u drugoj ligi. Situaciju oko Hajduka nemoram posebno objasnjvati jer je svima dobro poznata, losa momcad, losa atmosfera, muce se svaku utakmicu i na Subicevcu ih ocekuje napeta atmosfera, pun stadion i domacin koji je svjestan da im je ovo velika prilika. Ocekujem jednu tvrdu utakmicu i po meni manje od 2.5 gola od preko @2 (Lutrija), @2.2 (SS) je cak i greska kladionice. Uzimam objerucke za nesto jaci ulog. +1.5 na Sibenik @1.6 mi je i bolja oklada ali nesto losiji koef jer sumnjam u bilokakvu razbijanje...

GL

Sibenik - Hajduk HC -1.0 (azijski) 2 bet365 1.80

@zeko1088 je vec objasnio neke stvari i da u pravu je. No ja igram da ce Hajduk dobit sa 2 razlike, ako dobije ali sa jednim golom razlike onda se ulog vraca. Gledao sam bas utakmicu Sibenika i Hajduka 2 i Sibenik me bas razocarao, mladi hajdukovci su dominirali iako je Sibenik imao vise polusansih (jednom je golman Hajduka obranio 1 vs 1). Hajduk 2 je izgubio 2:1, no reka bi prije da je iskustvo u ovoj utamici pobjedilo neiskustvo. Davor Kukec je kod prvog gola fantasticno iskoristio jak vjetar i iz kornera prebacio loptu preko/okolo golamana i mladi Marko Bulat je samo namjestio glavu i zabio u prazan gol. Ima tu jos i Borisa Pandze koji je isto jako iskusan, ali ta dva igraca su isto u godinama i bas prid kraju je to doslo do izrazaja. Kazem da je u ovoj utakmici Sibenik dobio radi iskustva iz razloga jer je Hajduk u jednom trenutku igrao sa 3 napdaca i sva 3 su bila ili 2000 (i ostatak ekipe je tu negdje) godiste ili mladji. O prvoj ekipi Hajduka i ne moram previse pisati, gori je vec zeko napisao par razloga. Jako su losi u prvenstvu i mislim da ce sve karte bas iz tog razloga baciti na kup, mozda im to bude jedina prilika da se nekako kvalificiraju za europu dogodine. Bit ce tvrda utakmica 100% mozda i sa puno kartona, na tribinama ocekujem nekih 50:50 sta se navijaca tice jer ipak u Sibeniku ima dosta navijaca Hajduka (DPH Sibenik ima vise od 1500 clanova). A Sibenik ima par simpatizera koji su malo starij i Funcute, to je to. Ja osobno mislim da ce Hajduk 90% pobjediti ali svidja mi se ova kvota i odigrao sam jos A. Zvereva i Isnera na istom listicu. Kvota nesto vise od 3.

Na kraju neka Hajduk pobjedi 0:1, meni se ulog vraca (no tom paru) a zeko1088 nek pobijedi. Sretan ja, sretan on, sretan Hajduk,... Svi sretni ? :D 

Dundee - Celtic | Celtic EH -1 (1.53) bet365

Ovo je utakmica između dva tima koji su u potpuno različitim formama. Trećeplasirani Celtic će otputovati u goste posljednje plasiranom Dundeeju u 11. kolu škotskog Premiershipa. Bit će teško izvući se iz stanja u kojem je Dundee u ovom trenutku. Oni su izgubili devet od posljednjih 10 utakmica u ligi i sada u ovu utakmicu ulaze kao autsajderi. Jim McIntyre je preuzeo DUndee i njegov tima je pobijedio samo jednu utakmicu dok su primili 23 gola u 10 utakmica do sada i oni imaju najgoru obranu u ligi. Oni su se izjednačili sa St. Mirrenom po postignutim golovima (5). Brendan Rodgers je kritikovan zbog svojih nastupa u Europskim natjecanjima. Jedina nada za bivšeg menadžera Liverpoola je da osvoji Premiership. Trenutni prvaci su nanizali tri pobjede zaredom. Oni su izgubili samo od Heartsa koji je prvi na tabeli ove sezone i Kilmarnocka, što im je oduzelo šest bodova i sada su u zaostatku tih šest bodova za prvoplasiranim Heartsom. Celtic ima jednu od najboljih obrana u ligi, nakon što su primili samo šest golova u devet odigranih kola do sada, dok je Livingston prvi po tom pitanu jer su primili samo pet golova. Mislim da je ovo lagan protivnik za njih i da će uzeti nova tri boda. Vjerujem da će Celtic ostvariti pobjedu sa dva ili više golova razlike i zbog toga sam odlučio da odigram hendikep. Sretno! 

Screenshot_1.thumb.png.612988b576c1e233c67d4dc4d3314601.png

(Koeficijenti 31.10. u 10:29 CET)
  Koeficijenti su podložni promjenama

KUP OD 14:00 Vatreno na Šubićevcu, praznik u Zelini i derbi u Varaždinu

OD 14 sati počinje rasplet osmine finala Hrvatskog kupa. Centralne utakmice su one u Zelini gdje istoimeni domaćin dočekuje Dinamo, odnosno u Šibeniku, gdje na Šubićevac stiže Hajduk.

Ta se utakmica igra od 16 sati, a od 19 je na rasporedu ona najjača, barem po renomeu klubova, Varaždin - Rijeka.

Šibenik, danas drugoligaš, očekuje pun stadion. Pustili su u prodaju četiri tisuće ulaznica, a na gostujućoj tribini ima mjesta za oko 400 navijača Hajduka. Doduše, u Šibeniku postoje brojni navijači Bilih pa bi oni trebali kupiti ulaznice za zapadnu tribinu. 

Prošle godine Šibenik i Hajduk su se također susreli u osmini finala na istom ovom mjestu i Splićane je dalje odveo slobodnjak Andrea Fomitschowa. Nažalost, tada su se uoči utakmice potukli navijači usred Šibenika, a na samom meču palo je 12 kartona.

Niz igrača veže igranje za oba kluba u prošlosti, jedan od takvih je i Boris Pandža koji će danas Šibenčane predvoditi protiv kluba u kojem je izgradio svoje nogometno ime.

Kung fu Pandža na svoj Hajduk u dresu omraženog im rivala

Zoran Vulić uoči utakmice je kazao kako Šibenik neće spustiti gaće samo zato što na Šubićevac dolazi Hajduk. 

Derbi prije godinu dana su obilježili i veliki neredi u centru Šibenika, gdje je privedeno 50 osoba i veliki broj osoba je ozlijeđen. Policija danima vrši sigurnosnu pripremu za današnji revanš. 

Dinamo se poslije europske idile mora prebaciti na zadaću u kupu. I to nakon što su u Mravincima prošli rundu ranije pomoću sumnjivog penala. Njihov novi protivnik je Zelina, član 4. HNL Zapad.

A u Zelini u kojoj je nekad igrao i Edin Mujčin - dašak romantike. Najbolji igrači su prekaljeni malonogometaši i osvajači legendarne Kutije Šibica, Mario Švigir i Mario Rac.

Oni su glavne prijetnje Dinamu koji u Zelinu stiže šest godina nakon, za domaće, povijesne utakmice u kupu protiv Hajduka. 

Na stranici četvrtoligaša procjena je kako zapadna tribina stadiona neće biti dovoljna za sve zainteresirane. Kapacitet joj je nešto manji od tisuću sjedalica pa se radi na povećanju kapaciteta.

Montažne tribine postavit će se na svim stranama oko terena, dodatna na parkiralištu zapad, na sjevernoj strani, na istočnoj i na južnoj strani, što bi u konačnici trebao biti kapacitet od blizu dvije tisuće mjesta.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Varaždinu gdje, nominalno, najbolji drugoligaš dočekuje ponajbolju hrvatsku momčad, Rijeku.

A na njih će jurišati Leon Benko koji je svojevremeno golovima oduševljavao Armadu. Branko Karačić, trener domaćina, ovako je najavio utakmicu:

"Mi se moramo fokusirati na naš osnovni cilj, a to je ulazak u 1. HNL. Bez obzira na to mislim da ćemo sve dati protiv jedne kvalitetne Rijeke. Pa, ako nas na neki način podcijene, a mi budemo nadahnuti, zašto ne bi napravili iznenađenje. Međutim, igrat ćemo bez opterećenja. Ta utakmica treba biti igračima užitak igranja u kojoj bi se po mogućnosti trebali kvalitetno suprotstaviti Rijeci. Uz malo sreće možemo i izbaciti Rijeku iz Kupa. Leon Benko ima pravo igrati u srijedu i sigurno je vrlo bitan igrač za nas" rekao je Karačić.

PAROVI OSMINE FINALA:

Od 14 sati:

Krk - Osijek
Marsonia - Slaven Belupo
Vinogradar - Jadran Luka Ploče
Zelina - Dinamo

Od 16 sati:

Šibenik - Hajduk

Od 19 sati:

Varaždin - Rijeka

JUČER:

Inter - Istra 1961 2:1
Zadar - Lokomotiva 1:3

Varaždin - Rijeka 2 (1.50) bet365

S obzirom na to da je Varaždin fokusiran na prvenstvo i prelazak u 1. HNL mislim da će Rijeka znati to iskoristiti i ostvariti pobjedu u ovom kupu. Rijeka je u prošlom kolu hrvatskog kupa stigla sa pobjedom od 0-9 u gostima protiv Križevaca. Mislim da će i sada potvrditi da su mnogo bolja ekipa od Varaždina. Sretno! Nisu baš krenuli ovu sezonu onako kako su očekivali, ali vjerujem da imaju mnogo bolju ekipu od Varaždina. Koeficijent na bet365 kladionici mi se čini prilično dobar na Rijeku!
Screenshot_3.thumb.png.ccef380fd6fdc5e43b1bddc841e77ff1.png
(Koeficijenti 31.10. u 11:10 CET)

KRK - OSIJEK | Osijek EH -1 (1.50) bet365

To je neko moje mišljenje, ali mi je mnogo zanimljivija utakmica Krk - Osijek u kojem mislim da će Osijek lagano dobiti sa više golova razlike zbog toga ću odigrati hendikep na Osijek. Osijek je ovu sezonu krenuo odlično. Oni su nakon 12 odigranih kola na trećem mjestu sa 24 boda. Samo jedan manje od Lokomotive Zagreb na drugoj poziciji, dok su šest manje od Dinamo Zagreba koji se nalazi na prvom mjestu. Postigli su 25 golova do sada, gdje ujedno imaju jedan od tri najbolja napada u ligi, dok imaju i treću najbolju obranu nakon što su primili 11 golova u 12 utakmica. Manje golova su primili samo Lokomotiva Zagreb i Dinamo. Krk je ekipa iz treće hrvatske lige i mislim da oni nemaju dovoljno kvalitete da iznenade sjajni Osijek ove sezone. Krk je drugoplasirana ekipa iz treće lige i oni prilično solidni ove sezone u toj ligim međutim vjerujem da nemaju dovoljno kvalitete da naprave neki veliki problem za Osijek. Osijek je u prošlom kolu hrvatskog kupa pobijedio Zagoreca sa 0-3 u gostima. Očekujem nešto slično i u ovom susretu. Sretno!
Screenshot_2.thumb.png.b767df49d56fece73df11cd617f285a1.png
(Koeficijenti 31.10. u 11:11 CET)

Borussia Dortmund - Union Berlin više od 2.5 gola (1.47) bet365

Trenutno vodeći tim Bundeslige, Dortmund, ove sezone igra izuzetno napadački i atraktivan fudbal, posljednjih 8 utakmica zaredom igrali su over 2.5, a čak 7 od 8 puta i over 3.5. Za vikend su kiksnuli protiv Herthe na Westfalenu i dozvolili Bayernu da im priđe na samo dva boda. Ovo je idealna prilika da se vrate na pobjednički kolosijek, protiv ekipe koja im objektivno ne može parirati kvalitetom. Union Berlin je 3. na tabeli u drugoj ligi, igraju dosta tvrde utakmice, pa zbog toga se nisam opredijelio na over 3.5, što ne znači i da ne bi moglo biti goleade. Od 7 utakmica na svom terenu ove sezone, Dortmund je samo na jednoj postigao manje od 3 gola (2 za vikend protiv Herthe).

West Ham - Tottenham X2 (1.42) bet365

Tottenham će imati šansu da se osveti Čekićarima za poraz od 2-3 u osmini finala Liga kupa. Izvlačenje je ove godine dovelo ove dvije ekipe u istu fazu natjecanja. Spursi u ovu utakmicu ulaze kao favoriti, ali će biti vrlo interesantno vidjeti kako će tim reagirati nakon teškog putovanja u Manchester City u utakmici koja se igrala u ponedjeljak. Gosti su imali manje od 48 sati da se oporave za ovu utakmicu, ali nema sumnje da će Pochettino svoju momčad rotirati, jer Premier liga ostaje glavni cilj njegovog tima ove sezone. On je isto tako radio i u prethodnim utakmicama Liga kupa kada su Spursi prošli na penale protiv Watforda nakon što je rezultat bio 2-2. Domaćini su postigli osam golova protiv ekipe iz četvrte engleske lige Macclesfield Towna u prethodnom krugu Liga kupa. West Ham, međutim, nema pobjede od tada. Pobjeda je praćena sa porazima protiv Brightona i Tottenama i remija protiv Leicestera u gostima na King Power stadionu u subotu. U ovoj utakmici očekujem da će oba tima napraviti mnogo izmjena u sastavima i u takvim okolnostima vjerujem da Tottenham ima nešto bolji tim sa kvalitetnijim igračima. Mislim da Tottenham barem neće izgubiti u ovoj utakmici. U utakmici koju su ova dva tima igrala prije desetak dana u Premier ligi, Tottenham je bio bolji i ostvario pobjedu od 1-0 upravo na ovom stadionu zahvaljujući golu Erik Lamele. Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.6813779d8af00d9505986a74c68c8fa2.png

(Koeficijenti 31.10. u 14:37 CET)

Chelsea - Derby | Oba tima daju gol (2.00) bet365

Ova utakmica mi je zanimljiva zbog činjenice da se Frank Lampard na Stamford Bridge vraća kao trener. U Chelseaju je bio i ostao jedan od najboljih igrača ovog kluba. Navijač sam Chelsea i zaista mi je drago vidjeti Lamparda u ovoj ulozi i bit će zanimljivo gledati ovaj susret večeras. Utakmica će biti zanimljiva i iz drugih razloga, a jedan od njih je činjenica da je Derby pobijedio Manchester Uniteda na Old Traffordu u prethodnom kolu ovom natjecanja. Generalno, oni uživaju u dobroj sezoni u Championshipu gdje se nalaze na šestoj poziciji nakon 15 odigranih kola ove sezone do sada. Derby je neporažen u posljednjih pet utakmice i u ovu ulaze sa samo jednim porazom u posljednjih devet utakmica na svim natjecanjima. U svakoj od posljednjih pet utakmica koje su igrali su postigli gol i ne bio iznenađen kada bi oba tima postigla gol u ovoj utakmici. Očekujem jednu rotiranu momčad Chelseaja u ovoj utakmici, tako da je ova oklada vrlo realna ako mene pitate. Plavci zaista jesu jedan od najboljih timova u Europi u ovim trenucima nakon što su postigli 11 golova u posljednje četiri utakmice na svim natjecanjima, što znači da postižu skoro po tri gola u prosjeku po utakmici. Pobijedili su Burnleya sa 0-4 u gostima na Turf Mooru za vikend. S obzirom na to da je Derby tim koji igra napadački nogomet, nije loša ni oklada da će biti više od 2.5 gola na ovoj utakmcii, ali mi je mnogo realnija i mnogo bolja opcija na to da će oba tima dati gol. Možda Chelsea ostvari pobjedu, ali mislim da će Lampardov tim postignuti barem taj počasni gol, ipak su izbacili i pobijedili Manchester Uniteda. Sretno!

Screenshot_3.thumb.png.311c8c9af782a78431a41f7f82a4ea12.png

(Koeficijenti 31.10. u 14:50 CET)

Mellila - Real Madrid // Oba tima daju gol bet365 - 2,37

Poznato je da je kup takmičenje u Šapniji jedno od najčudnijih takmičenja gdje velike ekipe često gube utakmice od niželigaša. Real Madrid je često u prošlosti šokantno ispadao iz kupa a sada kada je situaciju u klubu veoma problematična, očekujem naastavak slabih igara kluba što bi motivisan niželigaš Mellila mogao pokušati iskoristiti.

Solaari je došao umjesto Lopeteguia ovo će mu biti debi u trenerskoj karijeri, navijači protestuju protiv Ramosa, Real skoro da ima imperativ pobjede, tako da se ovdje svašta može desiti i miriše mi na meč gdje bi se moglo desiti iznenađenje.

pokit_3416a75f4cea9109507cacd8e2f2aefc.thumb.jpg.bd57a19b4b5122a09c55207afb7179eb.jpg

RB Leipzig - Hoffenheim oba tima daju gol 1.44 (bet365)

Utakmica koja mi "miriše" na golove, Leipzig je tim na čijim domaćim utakmicama pada uglavnom dosta golova, iako ove sezone njihove utakmice u Bundesligi (i kući i na strani) nisu produktivne kao prošle sezone (ove sezone prosjek 2.78 po utakmici). Hoffenheim predvodi vrlo mlad i talentovan stručnjak Julian Nagelsmann koji preferira napadački stil igre, što se vidi i po njihovim rezultatima ove sezone, svih 6 njihovih gostujućih utakmica završeno je sa golovima na obe strane (BTS), kao i 4 od 5 međusobnih susreta sa Leipzigom, na kojima je pao čak 21 gol, tako da je za večeras izgledno očekivati i over 2.5 golova.

Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen / To Qualify Borussia (1.66) bet365

Nakon 9 kola u Bundesligi Borussia zauzima visoko treće mjesto, sa samo dva boda zaostatka za Bayernom, te četiri za vodećim Dortmundom, dok se Leverkusen nalazi na skromnom 12. sa samo 11 bodova, što je njihov najlošiji učinak u posljednjih 9 sezona. Doduše, za vikend su zabilježili visoku pobjedu na gostovanju i Bremenu (6:2), ali za plasman u Ligu prvaka, što im je primarni cilj, ipak će im trebati konzistentnija forma. S druge strane, Borussia je poražena na gostovanju Freiburgu iako u posljednje vrijeme zaista igraju odlično, nedavno su uvjerljivo slavili i protiv Bayerna na Allianz Areni (3:0) što je najbolja potvrda njihovog kvaliteta. Pobijedili su u svih pet domaćih utakmica ove sezone, između ostalih, savladali su upravo Leverkusen prije dva mjeseca (2:0). Kada se sve uzme u obzir, mislim da su svakako bliži prolazu večeras, a i koeficijent je sasvim dobar.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use