Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 24.10.2018.

IzudinB

Recommended Posts

Lokomotiv Moscow - Porto 1X (1.83) bet365

Lokomotiva će se nadati da će prenijeti svoju dobru formu iz domaće lige na kontinentalna natjecanja gdje hvataju svoj zadnji voz protiv Porta u srijedu naveečr na RZD Areni. Sve osim pobjede u ovoj utakmici za ruske šampione će ih izbaciti vrlo rano iz utrke za nokaut fazu, nakon dva poraza u prve dvije utakmice protiv Galatasaraya i Schalkea. Porto je, na drugoj strani, uzeo četiri boda iz dva kola i oni su trenutno na vrhu skupine D u Ligi prvaka zajedno sa njemačkom ekipom. Porto je izgubio svoju posljednju utakmicu u Primeiri od Benfice i našli su se na trećoj poziciji u ligi. Lokomotiva je ovu sezonu započela vrlo loše, ali njihova forma se u posljednje vrijeme poboljšala. Pobijedili su tri utakmice u nizu i popeli se na šestu poziciju u ruskoj Premier ligi. Ovaj niz uključuje i pobjedu protiv CSKA Moskve od 1-0 u gradskom derbiju prije nekoliko dana nakon što je CSKA Moskva pobijedila Reala u Ligi prvaka. Mislim da Lokomotiva Moskva pred svojim navijačima neće izgubiti, tako da vjerujem da bi ovdje mogao biti 1X. Koeficijent mi je odličan. Sretno!

Screenshot_19.thumb.png.857b26b84389792d05230403493779bd.png

(Koeficijenti 23.10. u 14:21 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

PSV - Tottenham // Over 2,5 golova bet365 - 1,66

Ekipa PSV-a mogla bi biti prijatno iznenađenje u narednim sezonama LP ukoliko zadrže ekipu na okupu. Igraju zaista fenomenalno, imaju nekoliko sjajnih mladih nogometaša pred kojima je velika budućnost, u domaćem prvenstvu u 9 utakmica upisali su isto toliko pobjeda i pri tome su postigli NEVJEROVATNIH 36 golova. U LP su u prva dv akola poraženi iako su pružili odlične partije, posebno protiv Intera ali ipak nedostatak iskustva je presudio.

Tottenham je standardno dobar, nastavili su samo gdje su stali prošle godine. U PL imaju 7 pobjeda i 2 poraza te će se ponovo boriti za titulu kao i prethodnih godina. Tottenham također ima dva poraza u LP i s toga očekujem da ovdje krenu po pobjedu koja im je prijeko potrebna. To će ostavljati mnogo prostora nogometašima PSV-a koji su u ovakvoj formi sposobni svakome zabiti pogodak.

1.thumb.jpg.df312b32d3e55d9b81e93e33750bfadd.jpg

On 21. 10. 2018. at 5:37, IzudinB said:

Liga prvaka

tNOBkwz.pngEewu0jV.png

t73bCpd.png

Club Brugge - Monaco  - Over 3,5 kartona bet365 (18:55)

Sudac - Michael Oliver (Eng)

Ovo mi se čini premala granica za kartone. Oliver je prema mom mišljenju zahvalan za igranje overa kartona, pogotovo u europskim utakmicama. Iz tablice je jasno da poraženi u ovoj utakmici vjerojatno završava na zadnjem mjestu dok bi pobjednik jednom nogom bio u Europskoj ligi te se mogao nadati jednoj od prve dvije pozicijie. Tek je treće kolo ali uzevši u obzir snagu ovih momčadi te činjenicu da u grupi imaju Dortmund i Atletico Madrid ova utakmica biti će od ogromne važnosti. 

Monaco je, nakon po običaju prometnog prijelaznog roka, promjenio trenera međutim to nije donjelo veliku promjenu u igri i rezultatima. Zbog važnosti utakmice očekujem veću nervozu na terenu, pogotovo ako vidimo pogodak na bilo kojoj strani u prvom poluvremenu. Mislim da je granica od svega 3,5 kartona premala za ovu utakmicu. 

Hv7His0.png

(Koeficijenti 23.10. u 18:14 CET)

Liverpool - Crvena Zvezda AH -2.5 Liverpool (1.58) bet365

Sa navijačke strane nadam se makar podnošljivom porazu, što je sve do 3 gola razlike, o nekom čudu iluzorno je i govoriti, za Zvezdu je ovo jedan atomski nivo fudbala i velika škola, a nakon ubjedljivog poraza protiv PSG-a, odbrana crveno-bijelih će još jednom biti na ogromnim iskušenjima, i to protiv tima koji je trenutno među top 3-4 u Evropi. Veliki hendikep za Zvezdu je izostanak tri bitna igrača, Rodića u odbrani, te Cafua i Marina (objektivno najboljeg igrača u redovima Zvezde) u ofanzivnom dijelu tima, nije da bi imali naročito veće šanse i da su kompletni, ali svakako nešto što ne ide na ruku treneru Milojeviću.

Pored ogromne razlike u kvalitetu, Zvezdi naprosto ne odgovara Liverpoolov stil igre, odnosno čuveni Kloppov 'gegenpressing', te sumnjam da će imati pravi odgovor na to. Nakon poraza protiv Napolija u prošlom kolu, ne vjerujem da će Klopp previše eksperimentisati i da će odmarati pola tima, uz izostanak Manea, očekujem barem Salaha ili Firmina u navali, a moguće i obojicu. Iskreno, kao navijač pribojavam se još jedne katastrofe, Liverpool je i PSG-u uspio da spakuje tri gola, a nisam siguran da li će Zvezdin napad biti kadar da pronađe put do mreže Alissona. Rezultati Liverpoola na Anfieldu u Ligi prvaka prošle sezone (3:0 Maribor, 7:0 Spartak, 3:0 City, 5:2 Roma) dovoljno govore sami za sebe. Sve u svemu, u svakom slučaju očekujem pobjedu Redsa od najmanje tri razlike.

cec1b400-2866-403a-b761-677ebf6ab208.png

Club Brugge - Monaco (1.61) bet365

Monaco je preživio jako težak start sezone i taj horor se nastavio i nakon međunarodne pauze, nakon što je ekipa Thierry Henryja doživjela poraz od 2-1 protiv Strasbourga, gdje je samo kasni penal postignut od strane Youri Tielemansa bio utjeha za peti poraz u nizu. Monaco sada putuje u Belgiju kako bi odigrali utakmicu u Ligi prvaka protiv Club Bruggesa, gdje će tražiti tek svoju drugu pobjedu u posljednjih 13 utakmica na svim natjecanjima. Oni se nalaze na dnu skupine A bez bodova u svoje ime i poraz bi ovdje definitivno ugasio sve nade za nokaut fazama nakon samo tri utakmice odigrane. To bi zaista bila katastrofa. Club Burgges nije bio ništa bolji i sada se nalaze iznad Monaca samo zbog jednog gola razlike i u ovu utakmicu ulaze nakon tri utakmice bez pobjede iza njih. Međutim, na ovom stadionu igraju mnogo bolje i jedini poraz je došao protiv Borussije Dortmun, sa šest pobjeda i jednim remijem. Vjerujem da ćemo vidjeti golove na obje strane u ovoj utakmici, uglavnom zbog nesposobnosti obrane ovih ekipa da zadrže mrežu netaknutom. Npr. Monaco ove sezone nije primio gol samo u jednoj utakmici, dok je na svim ostalim primio barem po jedan. Na drugoj strani Club Brugge je primio barem po gol u 11 od 15 utakmica ove sezone. Po meni je ovo dobar razlog za okladu na to da će oba tima dati gol u ovoj utakmici. Sretno!

Screenshot_1.thumb.png.8e532154aefdb5f964b750992e3c959d.png

(Koeficijenti 23.10. u 21:19 CET)

Group A
24 October 2018, 18:55 CET - Bruges (Jan Breydelstadion)
Club Brugge (BEL) - AS Monaco FC (FRA)
Sudac: Michael Oliver (ENG)
PmH3QhK.png

Group B
24 October 2018, 18:55 CET - Eindhoven (Philips Stadion)
PSV Eindhoven (NED) - Tottenham Hotspur FC (ENG)
Sudac: Slavko Vinčič (SVN)
Axr0Ptv.png

Group A
24 October 2018, 21:00 CET - Dortmund (Signal Iduna Park)
Borussia Dortmund (GER) - Club Atlético de Madrid (ESP)
Sudac: Anthony Taylor (ENG)
HUQy6BG.png

Group B
24 October 2018, 21:00 CET - Barcelona (Camp Nou)
FC Barcelona (ESP) - FC Internazionale Milano (ITA)
Sudac: Ovidiu Alin Hațegan (ROU)
9Q1oWv1.png

Group C
24 October 2018, 21:00 CET - Paris (Parc des Princes)
Paris Saint-Germain (FRA) - SSC Napoli (ITA)
Sudac: Felix Zwayer (GER)
4O186nS.png

Group C
24 October 2018, 21:00 CET - Liverpool (Anfield)
Liverpool FC (ENG) - FK Crvena zvezda (SRB)
Sudac: Daniel Siebert (GER)
1HiC14Q.png

Group D
24 October 2018, 21:00 CET - Moscow (RZhD Arena)
FC Lokomotiv Moskva (RUS) - FC Porto (POR)
Sudac: Robert Madden (SCO)
zOyDWAO.png

Group D
24 October 2018, 21:00 CET - Istanbul (Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu)
Galatasaray (TUR) - FC Schalke 04 (GER)
Sudac: Benoît Bastien (FRA)
4dlQTkF.png

(Koeficijenti 23.10. u 22:53 CET)

Ovdje imamo jako sličnu situaciju kao i u prošlom kolu gdje sam sugerirao razne hendikepe na PSG a svi znamo kako je ta utakmica i završila. Ne vidim puno razloga zašto se isto ne bi ponovilo i danas. Liverpool izgleda impresivno te igraju na svom terenu dok je Zvezda protiv PSG-a pokazala sve ranjivosti. 

Mislim da pobjeda Liverpoola ovdje ne bi trebala biti upitna a uz to mislim da je koeficijent 2,00 koliko bet365 daje da će Liverpool voditi sa barem dva gola razlike na poluvremenu vrijedan rizika. Uz navedeno, mislim da je i opcija da Liverpool daje 3+, odnosno 4+ gola dobar odabir. 

UHX6DdQ.png

(Koeficijenti 23.10. u 23:04 CET)

Zanimljivo bet365 je u ponudu stavio i razne specijalne oklade, od broja zaleđa do broja udaraca prema golu i u okvir gola.

Pored kartona na mecu Brugge - Monaco koje uzimam bez razmisnja preko na grani 3.5, od kartona izdvajam jos:

PSV - Tottenham over 3.5 kartona 1.66 bet365 6/10

Lucidna granica od 3.5 a sudi Vincic. Vincic se namece kao veeeeoma zahvalan kad govorimo o overima, ovde najverovatnije PSV i Tottenham jure bodove za trece mesto tj. LE, mada se jos nista ne zna. Tottenham jos nije u punom sastavu te sumnjam da ce ovde imati lagan posao. PSV pred svojim navijacima uvek igra vatrenije, ocekujem aktivan rezultat i najmanje 4 kartona. Ko voli rizicnije moze probati i over 4.5 po odlicnoj kvoti 2.40 kod bet365

Galatasaray - Schalke over 4.5 kartona 1.95 bet365 5/10

Verovatno najneizvesnija grupa gde je sve jos otvoreno. Ovde imamo 2 tima koja itekako znaju pokupiti kartone u gustim mecevima, sudice Bastien, Francuz ciji je stil i kriterij slican Buquetu (sudio danas Ajax - Benfica). Ocekujem egal mec i najmanje 5 kartona jer su svi elementi za over tu.

Na kraju pozdrav za Nemaniusa sa tipodroma koji vec duze vreme kopira tipove na kartone sa ovog foruma i bedno prosledjuje kao svoje, zna on o cemu govorim i pronacice se u ovom ;) 

prije 5 minute, JackieJack said:

PSV - Tottenham over 3.5 kartona 1.66 bet365 online kladionica" rel="">bet365 6/10

Lucidna granica od 3.5 a sudi Vincic. Vincic se namece kao veeeeoma zahvalan kad govorimo o overima, ovde najverovatnije PSV i Tottenham jure bodove za trece mesto tj. LE, mada se jos nista ne zna. Tottenham jos nije u punom sastavu te sumnjam da ce ovde imati lagan posao. PSV pred svojim navijacima uvek igra vatrenije, ocekujem aktivan rezultat i najmanje 4 kartona. Ko voli rizicnije moze probati i over 4.5 po odlicnoj kvoti 2.40 kod bet365 online kladionica" rel="">bet365

Ovo upravo i ja razmatram. unibet npr. daje 1,50 za over 3,5 kartona a ovo je moj dojam suđenju Vincica zadnje kolo u Ligi Prvaka. Također, pozivam sve da prokomentiraju suđenje jer su nam ovakve informacije kasnije itekako vrijedne i bilo bi fantastično imati par komentara od različitih članova foruma za svakog od sudaca. Siguran sam da isto doprinjelo da imamo još bolje rezultate. 

On 27. 09. 2017. at 21:11, Goksim said:

Na utakmici Lige Prvaka između Monaca i Porta podijelio je čak 7 žutih kartona. Rekao bi da je vrlo dobro sudio te da je davao kartone u svim situacijama gdje je i trebao. Nije opraštao preoštre startove i unatoč uvjerljivoj pobjedi gostiju od 3:0 korektno je odradio svoj posao i pokazao 7 žutih kartona. Ukoliko ovako nastavi suditi u međunarodnim susretima mislim da bi, što se kriterija tiće, mogao Bebekovim stopama... 

prije 5 minute, Goksim said:

Ovdje imamo jako sličnu situaciju kao i u prošlom kolu gdje sam sugerirao razne hendikepe na PSG a svi znamo kako je ta utakmica i završila. Ne vidim puno razloga zašto se isto ne bi ponovilo i danas. Liverpool izgleda impresivno te igraju na svom terenu dok je Zvezda protiv PSG-a pokazala sve ranjivosti. 

Mislim da pobjeda Liverpoola ovdje ne bi trebala biti upitna a uz to mislim da je koeficijent 2,00 koliko bet365 daje da će Liverpool voditi sa barem dva gola razlike na poluvremenu vrijedan rizika. Uz navedeno, mislim da je i opcija da Liverpool daje 3+, odnosno 4+ gola dobar odabir. 

UHX6DdQ.png

(Koeficijenti 23.10. u 23:04 CET)

Zanimljivo bet365 je u ponudu stavio i razne specijalne oklade, od broja zaleđa do broja udaraca prema golu i u okvir gola.

Upravo sam krenuo novi post posvecen samo ovom mecu. Drago mi je da isto razmisljamo :)

Mislim da su ovakvi mecevi (ovaj, PSG  - Zvezda i slicni) stvoreni za uzeti lovu i ozbiljno zadebljati banku. Zvezda ne moze ici u isti kontekst sa najvecim klubovima Evrope, pogotovo jedan Liverpool koji igra turbo fudbal, brz dinamican i uz minimalan broj dodavanja, ubitacni su u tranziciji i mislim da Zvezda ne moze to praitit a niti se mogu braniti 90 minuta. Vidim da neki oklevaju ovo odigrati jer Mane najverovatnije ne igra ali tu je siroka klupa L'poola, Shaqiri ili Sturidge mogu bez problema popuniti njegovo mesto. Onda tu je Salah koji ove sezone igra ispod ocekivanja sto se odrazilo na njegovo samopouzdanje, ovakav mec je idealna prilika da dominira i podseti nas na Salaha iz prosle sezone, tu je naravno i Firmino te ostatak ekipe.

Long story short, ovo je meni pobeda Liverpoola sa 3+ gola razlike, Klopp igra uvek dinamicnije prvo pol pa se skroz slazem i oko hendija u prvom pol. 

Evo dela moje uplate, sacekacu sastave sutra pa jos zadebljati. Sretno svima sa listicima!

vKxkIkm.png?1

Just now, Gandalf said:

Šta mislite za utakmicu PSG - Napoli ? over 4.5 kartona kv. 2.00 bet365 online kladionica" rel="">bet365

Sudija je F. Zwayer  koji je među Totenham - Barcelona podijelio 7 kartona. Napoli je tim koji može sutra dobit barem 4 kartona ali i PSG ne znam dali zna odigrati utakmicu bez kartona.

Ja igram over, uzecu na wwinu kvota 2,15. Slazem se, ovde ce biti varnica, Liverpul uzima 3 boda a PSG ovo dobija 90% s tim da ce se Napoli dobro potuci

prije 11 minute, Gandalf said:

Šta mislite za utakmicu PSG - Napoli ? over 4.5 kartona kv. 2.00 bet365 online kladionica" rel="">bet365

Sudija je F. Zwayer  koji je među Totenham - Barcelona podijelio 7 kartona. Napoli je tim koji može sutra dobit barem 4 kartona ali i PSG ne znam dali zna odigrati utakmicu bez kartona.

Moguće da će biti kartona, šteta da granica nije 3,5. Prva opcija mi je ipak pobjeda PSG-a koji je mislim daleko kvalitetniji. Over kartona također može doći u obzir budući da će se između Liverpoola, PSG-a i Napolija tražiti dva putnika za dalje. Liverpool bi danas morao slaviti tako da ova utakmica dodatno dobiva na važnosti zbog stanja na ljestvici... 

Očekujem da Liverpool i PSG završe na prva dva mjesta dok bi Napoli po kvaliteti trebao biti treći...

ckveu5s.png

prije 11 sati, Goksim said:

Club Brugge - Monaco  - Over 3,5 kartona bet365 online kladionica">bet365 (18:55)

Sudac - Michael Oliver (Eng)

Ovo mi se čini premala granica za kartone. Oliver je prema mom mišljenju zahvalan za igranje overa kartona, pogotovo u europskim utakmicama. Iz tablice je jasno da poraženi u ovoj utakmici vjerojatno završava na zadnjem mjestu dok bi pobjednik jednom nogom bio u Europskoj ligi te se mogao nadati jednoj od prve dvije pozicijie. Tek je treće kolo ali uzevši u obzir snagu ovih momčadi te činjenicu da u grupi imaju Dortmund i Atletico Madrid ova utakmica biti će od ogromne važnosti. 

Monaco je, nakon po običaju prometnog prijelaznog roka, promjenio trenera međutim to nije donjelo veliku promjenu u igri i rezultatima. Zbog važnosti utakmice očekujem veću nervozu na terenu, pogotovo ako vidimo pogodak na bilo kojoj strani u prvom poluvremenu. Mislim da je granica od svega 3,5 kartona premala za ovu utakmicu. 

Hv7His0.png

(Koeficijenti 23.10. u 18:14 CET)

Evo mog odabira kod bet365 za utakmice koje počinju u 18:55. Nadam se prolazu a onda bi vidio i sastave za utakmice koje su na rasporedu u večernjem terminu ;) 

WdqeIrs.png

prije 11 minute, Goksim said:

Evo mog odabira kod bet365 online kladionica" rel="">bet365 za utakmice koje počinju u 18:55. Nadam se prolazu a onda bi vidio i sastave za utakmice koje su na rasporedu u večernjem terminu ;) 

WdqeIrs.png

Slazem se potpuno s vama za over kartone kod izabranih utakmica. Za PSV - Tott je sve jasno, kod Brugge - Monacoa sam bio malo skeptican, ali nisam vise.

Kako je @Goksim vec napisao, M. Oliver sudi europske utakmice na sasvim drugi nacin. Sto i pokazuje tablica ispod. Irgao sam identican listic, samo sam jos dodao Liverpool hc -2 azisjku varijantu. Znam kvota je samo 1,275 ali u slucaju da Liverpool pobjedi sa 3 razlike, dobitak je za skoro 180€ veci.

image.png.6be3f2474c1697fde4c8d60243333d6f.png

PSG - Napoli 1 (1.44) bet365

Napoli je započeo svoju sezonu u Ligi prvaka sa remijem protiv Crvene Zvezde. Pomalo iznenađujući remi, nakon kojeg su se poboljšali sa pobjedom protiv Liverpoola u drugoj utakmici. Talijani sada putuju u Pariz za jednu od najtežih utakmica koje će igrati u gostima. PSG je izgubio samo jednu utakmicu do sada ove sezone i to je bila ta prva utakmica u Ligi prvaka protiv Liverpoola koju su izgubili sa 3-2. Sve ostale utakmice u ovoj sezoni su pobijedili. To nam govori dovoljno o PSG-u ove sezone i kako je samo Tomas Tuchel složio ovu momčad. PSG je u posljednje tri pobjede postigao 16 golova. Oni su pobijedili Crvenu Zvezdu sa 6-1 u drugom kolu Lige prvaka i nastavili su u domaćoj ligi sa pobjedom od 5-0 protiv Lyona i Amiensa. Kylian Mbappe je postigao šest golova u posljednje tri utakmice za PSG. Postigao je četiri Lyonu prije međunarodne pauze i dodao još jedan u pobjedi od 5-0 protiv Amiensa u subotu navečer. Neymar je odmorio tijekom vikenda, ali se očekuje da će igrati protiv Napolija. Vjerujem da će PSG ostvariti pobjedu u ovoj utakmici. Sretno!

5SSJOfL.png

(Koeficijenti 24.10. u 09:11 CET)

Hirving Lozano over 1,5 shots @ 1.61 bet365,protiv barcelone je imao 5 suteva,intera 3 suta,njegov prosjek u ligi je 3,3,ovo je po meni  barem za 1 sut promaseno,jer kao sto ste naveli nece imati Totth. tako lagan posao..ali svejedno ako je netko igrao vec da baci koji dodatni komentar

Liverpool-C.Zvezda/Liverpool over 9,5 suteva @ 1,61 svi prognoziraju utakmicu kao sto je bila sa PSG-om, tako da 10 suteva mozemo vidjeti vec u prvom.. 

PSV U19 - Tottenham U19 | Više od 2.5 gola (1.70) bet365

Mislim da oba tima imaju dovoljno potencijala da postignu barem tri gola ukupno u ovoj utakmici. Prva kola nisu imala mnogo golova postignutih u ovoj skupini, bilo je 2-3 po utakmici sa golovima na obje strane. No, mislim da je to više zbog Barcelone i Intera. Barcelona nije dopustila protivnicima mnogo šanse. Oni su i prošle sezone igrali kompaktan nogomet u obrani i bilo je teško postići gol protiv njih. Ove sezone se nisu mnogo promijenili. Međutim, PSV i Tottenham jesu. Inter također ne uzima mnogo rizika i igraju prilično pragmatično, postignu gol i igraju obranu. U svakom slučaju, moj dojam iz svih tih utakmica je bio da PSV i Tottenham imaju mnogo više kvalitete u napadu nego što je to rezultat pokazivao, samo nisu imali šanse da to pokažu. Sada se suočavaju jedni protiv drugih i postoji dobra šansa da utakmica obiluje golovima, jer oba tima vole napadati, no međutim imaju mnogo rupa u obrani. Očekujem otvorenu utakmicu sa obje strane i vjerujem da će pasti golovi. Obrambeno me ove ekipe nisu baš dojmile. Barcelona je propustila mnogo šansi protiv obje ove ekipe, dok je Inter također postigao gol vrlo lako, samo nisu mnogo riskirali i bili su kažnjeni. Sve u svemu, mislim da će ovdje biti više od 2.5 gola. Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.f2ddfa0fe2dc9190873bbb44a95a1c18.png

(Koeficijenti 24.10. u 11:53 CET)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Pozz! Jutarnji double: ATP CH Lyon: 11:00h R.Collignon 1,44 (U jako dobroj formi,igrao je prošli tjedan finale u dvoranskim uvjetima i izgubio od Safiullina) 12:30h U.Blanchet  1,22 (igra protiv 550 mjesta lošijeg rangiranog igrača,dobar meč je odigrao u 1.kolu i mislim da danas ne bi trebao imati problema da dobije i ovaj meč) 4/10 bet365 Sretno! (Koeficijenti 12.12.2024.g. u 10:53 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • I za kraj, samo za kolege sa Foruma koji vole rulet, odnosno kockanje na “crveno ili crno”, samo da kazem da veceras u Beograd dolazi bivsi kapitwn Partizana Kevin Punter koji igra kao dopingovan, i koji je bio Mvp Euroleague za deseti mesec, a koji je sam dobio Zvezdu u sred Beograda. Veliki bet365 nudi u svojoj ponudi da ce na utakmici Punter dati vise od 17,5 poena, dok ja mislim da nece. U ponudi nude i da ce Punter dati vise od jedne trojke, pa sami procenite sta da radite.  
    • A ti @mesrine dobro me slusaj, imam poruku i za tebe. Danas ce u prenosu utakmice Partizan vs Barcellona kamera sigurno drzati u kadru i srpske seljake u skupim odelima i lakovanim cipelama u prvim redovima, tik uz teren. Ti kadrovi su namenjeni bas tebi da mislis da se tako zivi u Srbiji. Ja cu ti postaviti ovde jednu fotografiju, da ti objasnim, da pored seljaka postoje i gospoda. Ovo ovde na fotografiji je veliki Bill Gattes, covek koji je promenio svet, a za koga ti u svom tuznom zivotu, nisi ni cuo. I on bi mogao da zivi kao Faraon samo kada bi to hteo. Ali nece. Ovde na fotografiji stoji u obicnom dzemperu i u obicnim pantalonama, u redu, kao i sav obican svet, ispred kioska brze hrane nekog meksikanca. Promenio je ceo svet, a zivi kao i svaki normalan covek, jer je gospodin, a ne seljak.
    • Partizan vs Barcellona, Euroleague, najava meca (drugi deo) Juce sam zapoceo najavu ove utakmice Euroleague, napisao deset stranica teksta, a jos nismo ni blizu analize ili konacnog predloga za kladjenje. Razlog je Faraon u Srbiji, na njemu sam izgubio najvise vremena, i zbog njega nikako da dodjemo do analize i predloga za kladjenje. Faraon u Srbiji, (nastavak od juce) Pravi Faraoni nisu postojali u Skandinaviji, vec u primitivnim civilizacijama, jer da biste bili Faraon, potrebni su seljaci oko vas da vas okruzuju i da prihvataju vas bozanski status. Po mojoj proceni, Partizan je, od kada je Faraon dosao u klub potrosio oko 120 miliona eura necijeg novca, ako racunamo samo onaj deo "na belo", a ako racunamo i deo sto se nigde ne vodi, dakle "na crno" ili ispod stola, onda cak i 150 miliona eura. Za taj novac niste dobili nista, osim iluzije kako se u Srbiji oduvek igrala kosarka, i kako Beograd zasluzuje dva euroligasa. Toliki potroseni novac za nista, treba da stvori iluziju da su Jones, Lundberg, Ntilkina, Davies, Brown, Bonga, Washington srpska prezimena i da se u Srbiji odlicno radi sa mladim srpskim crnim igracima. Moje uopsteno, teorijsko misljenje jeste da se protiv svake budale, svakog psiha, svakog diktatora, loseg vladara, svake vlasti, svake religije ili svakog zla treba boriti samo istinom. Treba uvek i na svakom mestu samo govoriti istinu i nista drugo, to je jedini put, jer nijedan los i zao covek ne voli da cuje istinu. Kada na ovom smesnom Forumu objavite dve analize, i one, na primer ne prodju, vi ne mozete da prodjete bez uvreda ili ponizenja, ili da vam kazu, da ste cirkusant, klovn, ili kao sto je meni kolega @Marko15 rekao da se verovatno yebem sa muskarcima, a ne sa zenama. To je zato sto se podrazumeva neka odgovornost za ono sto kazete, predlozite ili radite. Zeljko Obradovic je direktno po svojoj odluci otpustio sve igrace iz prosle sezone, proglasio ih neznalicama, pa zatim doveo petnaest crnaca po svom ukusu i afinitetu, proglasio ih srpskim igracima, i nakon jos jednog fijaska, proglasio i ove neznalicama. A pri tome, niko u medijima nista ne sme da mu kaze, a kamoli napise, generalni sponzori ne smeju nista da mu kazu, jer ce da se naljuti, a navijaci, kao i svaka sekta, veruju da ce prvog dana bez njega, doci smak sveta. I pri tome jos zivite u kafani, trubaci vam sviraju na uvo, maloletnice sede u krilo, a kafane se zatvaraju samo za vas, a kolege sa Foruma , poput onog @mesrine vam se jos dive, aplaudiraju i jedva cekaju da jednoga dana dodju da vas gledaju uzivo. Sekta Dve reci koje obozavam jesu funkcionalna nepismenost. To znaci da vi znate da citate, ali ne razumete sta to znaci, ili ne razumete sta hoce da kaze budala koja je nesto lupila. Ako psiho kaze da ce za dve godine iznad Srbije leteti leteci automobili, funkcionalno nepismena osoba ne razume zasto psiho to govori. Tako funkcionisu sve religije, tako funkcionise svaka sekta, tako funkcionise svaka propaganda. Zeljko Obradovic nema nameru da ode iz Srbije dokle god bude u mogucnosti da zivi kao Faraon, a i zasto bi odlazio, zar ne? Ubedio je sektu da trofeji i rezultati nisu bitni, ubedio je sektu da za fijasko nije on kriv, vec igraci, ubedio je kolegu @mesrine da se u Srbiji zivi onako kako vidite u direktnom prenosu, prve redove tik uz teren, Ubedio je sektu da on nije u Partizanu zgog rezultata, vec da donese stalnu euroligasku licencu, jer se ljubi u usta sa Bodirogom, direktorom Euroleague. Ubedio je sektu, da je kosarka profitabilan sport, i da Partizan nije drzavni projekat kao i Zvezda, i da je Partizan u stanju da kupi petnaest crnaca od prodaje ulaznica i dresova. Ubedio je sektu da nije tacno da Partizan igra Euroleague samo zato sto nema ruskih klubova, i da nije tacno da se pozivnice placaju milion eura po sezoni. I pri tome niko ne sme da te pita "mislis li da podneses ostavku" i ne samo da ne sme, vec sekta misli da ce se Partizan ugasiti ako Faraon ode. U jednom Real Madridu, jednom Ancelotti-ju koji je Realu doneo tri titule Lige Prvaka, nakon sto te Barcellona demolira sa 0:4 u sred Madrida, odmah se zaljulja klupa, dok Faraonu ako kazes da nema pojma, odmah te proglase da rusis Partizan Istina Prava istina jeste da je Obradovic trenercina koja u Partizanu nema nikakve rezultate, ima zapravo jedan obican fijasko. Istina je i da je Zeljko Obradovic gospodin koji je dosao do statusa Faraona iskljucivo svojom zaslugom i nicijom drugom. Istina je i da je kao osoba i trener postovan u celoj Evropi, osim na utakmicama kada je Zvezda domacin gde ga vredjaju i polivaju govnima i urinom. Istina je da je jedini trener u Evropi koji kada dodje u Zagreb na utakmicu, jos sa aerodroma prvo ode na groblje i polozi cvece na grobove Kresimira Cosica, Mirka Novosela i Drazena Petrovica. Istina je i da je veliki humanitarac i da je ogromne svote novca davao u humanitarne svrhe. Istina je da nikada nije isao "na prvu" tamo gde je novac, istina je da nikada nije bio pohlepan, niti se ikada prema novcu odnosio kao seljak, vec kao gospodin. Istina je i da je tip trenera koji ce uvek pomoci svakom mladom treneru u bilo kom smislu. Kada polupismeni crnac odluci da iz Usa dodje u Evropu da igra kosarku, on u svom mozgu smatra da time nekome cini uslugu. Za crnog polupismenog amera odlazak iz Usa u Srbiju, je kao kada biste vi, kolege sa Foruma trebali sa svojom porodicom da se preselite u Ganu ili Sudan. U Usa nema ispadanja, klubovi ne zive od rezultata, u Usa se i igraci i publika zabavljaju na utakmicama uz kokice i pivo, igraci grese, prave sou, sve je opusteno, a nakon poraza sutra je uvek novi dan. Sa takvim pogledom na sport, a pogotovo na zivot, polupismeni crnac u jednom trenutku dolazi u Srbiju kod trenera koji je tvrd, krut, sa egom i znanjem, i treba da se prilagodi treneru koji ne dozvoljava gresku, koji pravi pritisak jer tako kaze trenerska teorija. Polupismeni crnac koji je u Usa navikao da se debeli ameri od dvesta kilograma dizu na noge ako zakuca ili doda iza ledja, sada u jednom trenutku svoje karijere treba da se prilagodi da poraz u Srbiji od Zvezde znaci i gradjanski rat, da za jednu gresku u dodavanju ides na klupu, i da te na utakmicama u Srbiji gadjaju kesama urina ako igras za protivnicki klub. Da ne govorimo o tome da se u Euroleague igra odgovorna kosarka, da kosarka nije zabava vec rat, da igraci na utakmicama ne mogu da rade sta hoce, vec kako kaze Faraon, pa makar to ne donosilo rezultate. Predlog za kladjenje Necete verovati, dosli smo i do analize, iako imam utisak da sam tek poceo, i da bih najradije sutra napisao i treci deo posta. Moj entuzijazam za ovaj post jesu kvote za koje mislim da su fenomenalne, i to sto u kosarci nema neresenog ishoda. Entuzijazam vidim i u tome sto na ovaj mec gledam kao na rulet. Treba samo da procenite da li da stavite na "crveno" ili "crno", na "par" ili "nepar" Dva dana posta sam ulozio samo radi toga da vas pozovem da se kladite na ovaj mec. Sve cu uraditi, cak i potpuno besplatno, samo da vas pozovem da se kladite na danasnji mec, a poziv da gledate danasnju utakmicu se podrazumeva. Podrska ako se odlucite da odigrate jedinicu na mecu Partizan ima jedan od najgorih startova u Euroleague, dakle imaju dve pobede i sest poraza, a da prakticno uopste nisu imali tezak raspored, iako su isli Fenerbahceu. Ekipa je nova, losa i neuigrana, i kada nisu iskoristili relativno lak raspored, sada mogu samo da se yebu, ili ginu na utakmicama. Danas im dolazi Barcellona, pa Armani, pa idu Zvezdi, pa im dolazi Olympiacos, Zalgiris i Panathinaikos, prvak Evrope. Znaci skoro mesec dana nece izlaziti iz Beograda, nece gubiti vreme na putovanja, moci ce da treniraju koliko hoce. Iako su katastrofalno startovali, osim Fenerbahcea, niko ih nije potopio, dva ili tri poraza imaju na jednu loptu. Svaki rad uvek mora da donese rezultate, to kaze svaka teorija, a posebno rad sa trenerom tipa Obaradovica. Partizan je na dve utakmice, protiv Virtusa u Beogradu i Parisa u gostima imao utakmice u rukama, imao posed lopte i napade za pobede, i nije dobio nijednu utakmicu, Da jesu, sada bi ovde pisao bajke o Obradovicu, i niko ne bi imao nista protiv sto zivi kao Faraon. Sa dve pobeda, nad Barcellonom i raspalim Armanijem, Partizan veoma lako moze da se vrati u igru, pre svega na mentalnom nivou. U Beogradu nikada nije lako igrati, iako ja mislim ako si pravi igrac, onda ti je svejedno da li igras pred jednim gledaocom ili pred 100.000. Dvorana u Beogradu je rasprodata, svaki crnac, cak i ako je nepismen, voli da igra kada te publika nosi, i ako Partizan misli, ili je u stanju da se vrati, ovo danas je prava prilika, cak mislim da je za Partizan danas bolje da igra sa Barcellonom, nego sa Asvelom ili Albom. Publika u Beogradu obozava Obradovica iako zivi kao Faraon, vlast u Srbiji jedva ceka da srusi Obradovica jer je kriticki nastrojen prema svakom zlu, ali ne smeju da ga diraju jer znaju da rizikuju gradjanski rat, tako da budite sigurni da Barcellonu veceras ceka pakao. Dakle, ako je vasa odluka jedinica na mecu po 1,86 podrzao bih vas recima, samo napred, sada ili nikada vise. Podrska ako se odlucite da odigrate dvojku na mecu Najbolja podrska za dvojku jesu reci kolege @Joker93 koji je kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi postavio klizni handicap na Barcellonu; "... Jednostavno ne vidim koga bi ovaj Partizan mogao pobijediti u Euroleague a gdje razbiti sa 10+ razlike s izuzetkom Albe..."  Tacno tako. Mozete vi da pricate sta hocete, mozete da lupetate da je Obradovic osvojio devet Euroleague, sopstvene oci kazu da Partizan nista ne igra, zapravo da igraju kao qurci, da nisu dobili nijednu utakmicu koju bi morali da dobiju, i tacka. Uostalom, Barcellona sigurno ima bolji i kvalitetniji sastav, nosioci igre su vec tri ili vise godine zajedno, cak i kladionice gotovo da nikoga nisu proglasile za favorita, a nijedna trenerska knjiga ne kaze, da mozete da pobedjujete u serijama, ako ne izlazite iz kafane, ili ako vam je vaznije da vam maloletnice sede u krilu, nego kako vam igra ekipa. Sta ja mislim? To je, ipak najvaznije Mislim da je prakticno nemoguce u ovom trenutku da Partizan bude potopljen u sred Beograda uz onakvu podrsku Obradovicu, jer sekta u svojim glavama misli da ako dirate Faraona, zelite da srusite Partizan. Dakle, svi moguci klizni handicapi na domacina u zavisnosti od stepena pohlepe koji imate u sebi. Ne kazem da klizni handicapi na Partizan prolaze ako vam je vaznije da vam trubaci sviraju na uvo, nego kako vam igraci ubacuju loptu iz auta, ali u ovom slucaju, ja sam samo spreman da padnem, ako Barcellona danas potopi Partizan.  
    • NCAAB 00:30h  Kansas Jayhawks  1,40  4/10 bet365 Edit: Won (Koeficijenti 12.11.2024.g. u 21:08 CET) Koeficijenti su podložni promjenama  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use