Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 28.5.2018.


IzudinB

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

BIH – CRNA GORA

Robert Prosinečki vodi “Zmajeve” prema novom izazovu, Kupu nacija i Europskom prvenstvu 2020. Nakon što nisu uspjeli u kvalifikacijama za Rusiju, već su odigrali u ovoj godini 4 utakmice, remizirali su sa SAD-om i Senegalom po 0:0, svladali Bugare u gostima sa 1:0, a istim omjerom izgubili od Meksika. No, zapravo je ovo pravi početak novog ciklusa, novo izdanje BH selekcije će se predstaviti navijačima u svom “domu” Bilinom polju.

Na Robijevom popisu je praktično udarna postava (Begović, Šunjić, Bičakčić, Bešić, Pjanić, Višća, Džeko, Misimović, Ibišević…), nedostaje jedino Kolašinca i to zbog ozljede. Dakle, BiH očito ozbiljno kreće u novi pohod, da podsjetimo, dosad su u svojoj povijesti samo jednom nastupili na velikom natjecanju, SP 2014. i ispali u skupinu.

Crna Gora još nije uspjela nijednom, najbliže su bili dok ih je vodio Kranjčar, dvaput su padali u play off ispitima, Za razliku od domaćina, gosti će biti drastično oslabljeni, izbornik Ljubiša Tumbaković ne može računati na dvojicu najboljih – Stevana Jovetića i Stefana Savića, također radi problema sa ozljedama. Inače, “Sokolovi” su u prijateljskim mečevima u ožujku upisali dva dobra rezultata, remizirali su sa Turskom (2:2) i u gostima kod Cipra (0:0). zaista je šteta da neće u Zenici zaigrati kompletni, tad bi to bio vrlo atraktivan duel…

PORTUGAL – TUNIS

Portugal je aktualni prvak Europe, a do plasmana na Svjetsko prvenstvo je stigao nakon velike bitke sa Švicarskom u kojoj je izborio 1. mjesto u skupini nanizavši 9 uzastopnih pobjeda, presudnu su upisali upravo u zadnjem kolu protiv izravnih konkurenata sa 2:0. Naravno da su zbog svog epiteta šampiona kontinenta opet u krugu favorita za sami tron, uostalom, u svojim redovima imaju Cristiana Ronalda. Naravno, njega neće biti u ovom meču, s obzirom da je Real igrao finale Lige prvaka prije samo 48 sati u Kijevu, prvi as će se naknadno pridružiti pripremama.

Zato će ovaj meč biti prava šansa za izbornika Fernanda Santosa da isproba sva ostala rješenja u svom sastavu, te upiše pobjedu kako bi zadovoljio i navijače na stadionu u Bragi, gdje će se igrati ovaj meč, a kvalitete mu svakako ne manjka, čak i bez Ronalda. Ovaj test im je posebno važan jer u skupini SP će imati čak dva suparnika iz iste klase (Maroko, Iran), uz svjetskog prvaka Španjolsku.

Tunis se po prvi put plasirao na SP nakon 2006. godine i to nakon što je domaći strateg Nabil Maaloul preuzeo selekciju usred kvalifikacijskog ciklusa, te donio 1. mjesto u finalnoj skupini pobjedom kod Gvineje, pa im je u zadnjem kolu bio dovoljan i bod doma protiv Libije. Nemaju naročitih asova, snaga im je tradicionalno u kolektivu i čvrstoj obrani, ali na SP su skoro osuđeni na eliminaciju (u skupini sa Belgijom, Engleskom i Panamom).

ITALIJA – SAUDIJSKA ARABIJA

Najveća ironija ove utakmice je u tome što se u pripremama za Svjetsko prvenstvo sastaju selekcije od kojih će jedna zaigrati u Rusiji, a druga gledati Mondial na – malim ekranima, s tim što su im uloge obrnute od logičnih. “Azzurri” će biti u onoj nezgodnoj situaciji, dok se Arabija vraća na veliku scenu gdje je u svojoj povijesti nastupila već 4 puta i to zaredom od 1994. do 2006. godine, ali naravno da nikada nije prošla skupinu.

Ovaj meč je ipak i te kako važan za Italiju, jer se radi o debiju Roberta Mancinija, nekadašnjeg stratega Intera, Cityja i Zenita, na klupi nacionalne selekcije koja je doživjela (još neprežaljeni) debakl izgubivši play off za SP u dvostrukom duelu sa Švedskom, što je skupo koštalo dotadašnjeg stratega Venturu. Tako je Mancini dobio u ruke zaista “vrući krumpir”, a svih je iznenadio već u svom prvom nastupu, jer je na popis vratio “izgubljenog sina” Marija Balotellija. Ovo je ujedno i početak nove ere, više nema nikoga iz generacije svjetskih prvaka 2006., reprezentativnu karijeru su završili Buffon i De Rossi. Stoga će Italija doživjeti veliki rekont u naredne dvije godine.

Zanimljivo je da Saudijsku Arabiju na SP vodi Argentinac Juan Antonio Pizzi, koji je bio izbornik Čilea, osvajača Copa Americe prije 2 godine. On je potom dobio otkaz jer je doživio brodolom u kvalifikacija za SP, gdje neće biti aktualnih prvaka Južne Amerike, a naslijedio je Nizozemca Van Marwijka, koji je doveo “Zelene orlove” na Mondial, ali je napustio Arabiju zbog nesporazuma sa Savezom! Jasno, Saudijska Arabija je totalni autsajder na SP, a svrstana je u skupinu sa Rusijom i upravo će protiv domaćina igrati utakmicu otvaranja 14. lipnja.

Inače, meč će igra na neutralnom terenu u St.Gallenu (Švicarska).

FRANCUSKA – R.IRSKA

Francuska je sazrela u momčad najviše klase i svakako je u najužem krugu kandidata za naslov, ne samo zato jer ima pravi koncentrat klasnih igrača na popisu izbornika Deschampsa, već i zbog ekstra-motiva, da konačno osvoji jedan veliki trofej, koji im je izmakao u nesretnom finalu Eura u Parizu prije 2 godine. “Trikolori” su dominirali u kvalifikacijskoj skupini, zauzeli prvo mjesto ispred Švedske i Nizozemske. Čak i bez ozlijeđenih Payeta i Koscielnyja, te nizom odličnih igrača koji su jednostavno ostali izvan kvote, Francuzi imaju strašnu selekciju: od vratar Llorisa i Areole, preko Kantea, Matuidija, Pogbe, do Griezmanna, Mbappea i Girouda. Imaju baš sve da odu do samog kraja u Rusiji, a to će prezentirati i ovog ponedjeljka pred 80 tisuća gledatelja na St.Denisu u Parizu. Imali su uz to i dobar ždrijeb skupine, u Rusiji će igrati sa Australijom, Peruom i Danskom, što bi morali proći i to bez problema…

R.Irska je ostvarila lijep uspjeh ne samo plasmanom, nego i nastupom na Euru 2016, gdje je prošla skupinu, ali onda zapela u osmini finala upravo protiv Francuza, iako je čak i vodila na poluvremenu golom Bradyja, ali u nastavku joj je sa 2 gola presudio Griezmann. No, otočani nisu bili tako dobri u kvalifikacijama za SP, zauzeli su 2. mjesto u skupini iza Srbije, a onda u play offu doživjeli katastrofu u ogledu sa Dancima: nakon 0:0 u Kopenhagenu, razbijeni sua sa 1:5 u Dublinu. Ipak, unatoč neuspjehu na klupi je ostao iskusni strateg Martin O’Neill kojem je sljedeći zadatak odvesti Irce na Euro 2020.

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

Portugal - Tunis | Oba tima daju gol (2.496) 1xbet

Portugal je europski prvak od prije dvije godine, ali momčad se od tada znatno promijenila. Njihov talisman i kapetan, Cristiano Ronaldo neće igrati u večerašnjoj utkamici, ali oni su još uvijek veliki favoriti za pobjedu. Posljednji put je Portugal igrao prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske i izgubili su sa 3-1. Na tri od posljednje četiri prijateljske utakmice, primili su barem po jedan gol. Njihov defanzivni duo Fonte - Dias nije uvjerljiv i dok se očekuje od njih da napadaju većinu meča, brzi gosti bi se mogli dokazati vrlo opasnim iz kontra napada. Trio Sliiti, Khalifa i Khazri će započeti u napadu i sa njihovom tvrdoglavom obranom, Portugal bi mogao da se otvori mnogo više nego što se očekuje i to će vjerujem dati prostora da Tunis napravi neku šansu za postizanje golova. Portugal nije tako dominantan i ne bi se iznenadio ako bi utakmica završila čak i porazom, ali u slučaju dobrog Portugalskog dana u napadu, podupirem barem jedan gol Tunisa u ovoj utakmici. Sretno!

SSsU3Gi.png

(Koeficijenti 28.5 u 14:14 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

BiH - Crna Gora | Oba tima daju gol (1.94) 1xbet

Za neke momčadi ovo je početak priprema za Svjetsko prvenstvo, dok drugi sastavljaju svoje timove za sljedeće kvalifikacije. Obje ekipe su završile na trećem mjestu u svojim skupinama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon razočaravajućih kvalifikacija za Bosnu, oni će se sada morati da spreme za sljedeće kvalifikacije. Očekujem jednu opuštajuću utakmicu. Gostujući trener će dati priliku nekim igračima koji u prošlosti nisu imali dovoljno šanse da se dokažu i to će biti prilika za njih da možda zarade mjesto u prvih 11 u sljedećim kvalifikacijama. Bosna je favorit u ovoj utakmici, oni imaju jaču ekipu, iako postaju sve stariji. Rotacija igrača može značiti više pogrešaka na terenu, a pojedinci iz obje momčadi mogu postići gol u bilo kojem trenutku. Vjerujem da će Bosna imati veći posjed lopte jer igraju na svom terenu, dok također imaju i bolju ekipu, tako da mislim da će oni stvarati većinu šansi, dok će gosti pokušati iz kontranapada. Obje ekipe ovdje mogu igrati vrlo opušteno i isprobavati nove stilove i načine igranja, tako da očekujem jednu otvorenu utakmicu sa golovima na obje strane. Sretno!

KxrcNEJ.png

(Koeficijenti 28.5 u 14:35 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Houston - Golden State k2 (1,37) bet365

Utakmica koja će biti u fokusu sportske javnosti, pogotovo one u USA-u. Trenutno je 3:3 u seriji, fantastičnoj seriji koju smo imali prilike gledati. Le Bron, odnosno Cleveland je jučer izborio 4:3 i finale zahvaljujući pobjedi protiv Bostona u odlučujućoj utakmici. Očekujem da će Golden State danas napraviti isto. Houston je svoju priliku prokockao u prošloj utakmici a mislim da će se psihički teško vratiti. Naime, koeficijent na Golden State je bio 1,08 prije početka utakmice, međutim sredinom fruge četvrtine Houston je vodio 20 poena razlike i u tom trenutku su bili favoriti za pobjedu. Utakmica je završila sa pobjedom Golden Statea od 30ak poena razlike, odnosno u drugom dijelu utakmice pobjedili us Houston sa 50 poena razlike! Mislim da je psihički momentum apsolutno na njihovoj strani i očekujem finale Golden State - Cleveland, finale u kojem će vjerujem Golden State uzeti naslov. 

PWlmHaj.png

 

(Koeficijenti 28.5 u 18:35 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

 
Link to comment
Share on other sites

Houston - Golden State Warriors - JAMES HARDEN MOST ASSISTS OF THE NIGHT @1.61

Po mom skromnom mišljenju ovaj tip ima i više nego izgledne šanse da bude dobitan. :) Mislim da je dobra prilika i solidan value. Odlučujuća utakmica, Chris Paul je pod upitnikom, koliko sam vidio prema posljednjim informacijama vjerovatno neće igrati. Harden je svjestan da bez Paula on mora razigravati ekipu, što je dobro radio u prošloj utakmici sa 9 asistencija. Očekujem najmanje toliko i večeras. Slažem se sa @Goksim Golden State je veliki favorit, Houston bi i sa CP3 teško izašao na kraj sa njima, a kamoli bez njega. Ja iskreno očekujem dvocifrenu razliku. 

Zanimljivo, Harden sa razigranim Paulom ima oko 3-4 asistencije na utakmici. Sa druge strane, Curry je imao u zadnje dvije po 6 asistencija. Tako da, Harden će večeras morati uzeti dosta odgovornosti, asistirati, uz Gordona uzeti veliki broj šuteva, a od Arize očekujem da dobar posao uraditi u odbrani prvenstvo, a u napadu šta napravi :)

iWRAAwh.png

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use