Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 21.4.2018.


IzudinB

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

Dundee - St. Johnstone 1 (2.25) bet365

St. Johnstonu u ovoj utakmici nisu potrebni bodovi, jer se nalaze 12 bodova iznad zone ispadanja sa samo pet utakmica preostalih do kraja prvenstva. Za ovu utakmicu oni imaju mnogo povreda sa Alstonomm Scougallom, Eastonom, Kaneom, Johnstoneom, Hendryjem i McMillanom koji su ozlijeđeni, dok je Davidson suspendiran. Craig je propustio posljednje dvije utakmice i nema nikakvih novosti o njegovom povratku. Također su prodali MacLeana u Hearts, ali će ostati u Johnstoneu do kraja sezone, tako da će biti bolje dati šansu mlađem igraču koji je budućnost kluba. Također je i trener kluba komentarisao: "George Williams može igrati u napadu, ali imamo mlade igrače poput John Robertsona i Shaun Struthersa koji bi mogli igrati." Dundee se nalazi samo četiri boda iznad zone ispadanja, tako da njima motivacije neće nedostajati, plus igraju pred svojim navijačima. Njihovi nastupi su se poboljšali u posljednje vrijeme, gdje su nadigrali Heartse kod kuće, ali su uzeli samo jedan bod. Igrali su 0-0 u gostima protiv Celtica također, tako da protiv St. Johnstonea, koji ima mnogo ozljeda u timu, vjerujem da će uzeti sva tri boda. Nema novih ozljeda i suspenzija u Dundeeju. Sretno!

Cyx1D8O.png

(Koeficijenti 18.4. u 08:50 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Cardiff - Nottingham // AH -1.00 Cardiff bet365 - 1,860 (20:45)

Cardiff ulazi u ovu utakmicu protiv Nottingham Forest sa velikim ambicijama, jer bi pobjedom u ovom meču pobjegli 4 odnosno 7 bodova svojim pratiocima Fulhamu i Aston Villi.

Cardiff je vrlo snažana na domaćem terenu i veliki su favoriti protiv bilo koje ekieu ligi kada igraju kući. Oni su izgubili samo tri puta kod kuće, a dva od tri poraza bila su protiv Wolvesa i Fulhama koji jedne od najjačih ekipa u ligi. Njihov nedavni poraz protiv Wolwesa značio je kraj niza od 7 pobjeda na domaćem terenu.

U Cardiffu su sretni što će im za ovaj susret biti dostupan Joea Ralls koji je je jedan od najboljih igrača kluba u ovoj sezoni.  Susret će započeti na klupi jer nije dovoljno oporavljen, a ukoliko bude potrebe ući će u igru.

Forest je trenutno siguran od ispadanja tako da mogu rasterećeno ući u posljednjih nekoliko utakmica. Oni su zaista u katastrofalnoj formi, a subotnja pobjeda nad Ipswichom bila je njihova prva u zadnjih  8 utakmica.

Ovdje svakako vrijedi probati hendikep i vjerujem kako će trenutačni koeficijent pasti do subote.

533ee4add84e93f0ef3012214a063c80.jpg

Link to comment
Share on other sites

Premier liga

WBA - Liverpool (13:30)
Sudac: Stuart Attwell (3.71)
Prosjek ekipe 1: 1.82
Prosjek ekipe 2: 1.15
RN2H4V0.png

Watford - Crystal Palace (16:00)
Sudac: Chris Kavanagh (3.25)
Prosjek ekipe 1: 1.74
Prosjek ekipe 2: 1.79
yT9oHyW.png

Primera

Eibar - Getafe (13:00)
Sudac: Ignacio Iglesias Villanueva (5.18)
Prosjek ekipe 1: 2.03    
Prosjek ekipe 2: 3.55    
wFN8h7B.png

Celta Vigo - Valencia (16:15)
Sudac: Alberto Undiano Mallenco (4.39)
Prosjek ekipe 1: 2.45
Prosjek ekipe 2: 2.82
uIke6pl.png

Serie A

SPAL - AS Roma (15:00)
Sudac: Paolo Tagliavento (4.36)
Prosjek ekipe 1: 2.52
Prosjek ekipe 2: 1.27
HE4cmOH.png

Sassuolo - Fiorentina (18:00)
Sudac: Massimiliano Irrati (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.27
Prosjek ekipe 2: 2.15
t2xxAW1.png

AC Milan - Benevento (20:45)
Sudac: Maurizio Mariani (4.57)
Prosjek ekipe 1: 1.76
Prosjek ekipe 2: 1.97    
ciTkKzu.png

Bundesliga 

E.Frankfurt - Hertha (15:30)
Sudac: Sascha Stegemann (2.86)
Prosjek ekipe 1: 2.20
Prosjek ekipe 2: 1.43
0Jtus9q.png

Hamburger SV - Freiburg (15:30)
Sudac: Benjamin Cortus (3.64)
Prosjek ekipe 1: 1.77
Prosjek ekipe 2: 1.50

U82L0B8.png

Hannover - Bayern (15:30)
Sudac: Martin Petersen (3.17)
Prosjek ekipe 1: 1.90
Prosjek ekipe 2: 1.37
WvwMwbP.png

RB Leipzig - Hoffenheim (15:30)
Sudac: Tobias Welz (3.00)
Prosjek ekipe 1: 1.37
Prosjek ekipe 2: 2.17
fviCJpE.png

Stuttgart - W.Bremen (15:30)
Sudac: Sören Storks (2.71)
Prosjek ekipe 1: 1.70
Prosjek ekipe 2: 1.60
iaTVsm7.png

Bor. Dortmund - B. Leverkusen (18:30)
Sudac: Markus Schmidt (4.73)
Prosjek ekipe 1: 1.13
Prosjek ekipe 2: 1.53
gKUZuMZ.png

(Koeficijenti 20.4. u 14:52 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

WBA – LIVERPOOL

WBA se na patetičan način oprašta od katastrofalne sezone u Premiershipu, posljednji je u poretku i ovo bi mogao biti dan kad će i službeno postati član – Championshipa. Sad baš djeluje bizarno podatak da su nakon 2. kola bili vodeći, sa 6 bodova i bez primljenog gola, a onda u narednom 31 kolu slavili još – jednom! To je dovoljno ilustrativno za opisati sezone Baggiesa, koji su zaista zaslužili selidbu u niži rang, uzalud će im biti prošlotjedni senzacionalni uspjeh nad Unitedom na Old Traffordu (1:0), prekasno su se probudili…

Liverpool je nadmašio sva očekivanja plasmanom u polufinale Lige prvaka i to na impresivan način, jer je sa ukupno 5:1 izbacio favorizirani Manchester City, a istovremeno osigurao nastup u eliti i naredne sezone. Ipak, u Premiershipu Reds imaju još bitan cilj, nadmeću se za 2. mjesto, a usput drže i visoku formu koja će im trebati u predstojećim spektaklima Lige prvaka sa Romom, a ovo im je možda i najlakši zadatak, s obzirom da su domaćini otpisani…

Brojke: Vjerovali ili ne, WBA je ove sezone već dvaput šokirao Liverpool i to na Anfieldu, u prvenstvu je odigrao 0:0, a u FA Kupu ih izbacio sa 3:2!!!

MARSEILLE – LILLE

Marseille je imao u šaci 3. mjesto, konkurirao i Monacu čak za 2. poziciju, ali sve kredite je uprskao na svom Velodromeu, izgubivši od Lyona, potom i remijem sa Montpellierom. Očito im je nastup u Europskoj ligi (gdje su ostvarili sjajan rezultat, stigli do polufinala izbavicši Leipzig) odnio previše energije i koncentracije, te će u zadnjih 5 kola morati doslovno „vaditi kestenje iz vatre“. Svaki novi promašaj u svom domu sad bi već imao fatalne posljedice za ekipu trenera Rudija Garcije, stoga su 3 boda apsolutni imperativ ove subote. I prošlog vikenda su se spasili teškom mukom, kad su Mitroglou i Thauvin režirali preokret za trijumf u Troyesu od 3:2.

Lille je doživio nevjerojatni pad u samo nekoliko godina, od prvaka postao je – veliki kandidat za ispadanje u Drugu ligu. Mlada i neiskusna momčad pokazala ne nedovoljno zrelom u ovoj konkurenciji, u Marseille stižu u baš kritičnom trenutku, kad im opstanak zaista visi o koncu, a sve bi moglo izgledati još poraznije nakon ovih 90 minuta.

Brojke: Lille nije svladao Marseille već 5 godina, u zadnjih 8 susreta zabilježeno je 5 pobjeda OM-a, uz 3 remija!

SEVILLA – BARCELONA

Super-obračun očekuje se u Madridu, na stadionu Atletica, Metropolitanu, u finalu Kupa! Barcelona je ne samo favorit, nego i uvjerljivo najbolji klub u povijesti ovog natjecanja, ima 29 trofeja, uključujući i onaj osvojen prošle godine, što znači da su Katalonci branitelji naslova. Imaju i ekstra motiv, jer nakon šokantne eliminacije iz Lige prvaka od Rome, sezonu mogu spasiti samo dvostrukim domaćim trofejem. I dok je ligaški naslov već u džepu, za ovaj drugi će se morati dobro namučiti u ovih 90, a možda i 120 minuta.

Sevilla je imala čudesnu sezonu, od blistavih pobjeda, poput one na Old Traffordu nad Manchester Unitedom, do silnih padova u prvenstvu, radi kojih je ostala bez šanse da i naredne sezone igra u Ligi prvaka, a nakon poraza kod Villarreala “visi” im čak i Europska liga . Jasno je, dakle, da će konačna ocjena njihove sezone ovisiti upravo o ovom meču, to je presudni ispit za trenera Montellu. Inače, dosad je Sevilla osvojila Kup „samo“ 5 puta, posljednji put 2010. godine.

Brojke: Barcelona je nanizala 7 pobjeda zaredom nad Sevillom, u toj seriji je i trijumf u finalu 2016., također u Madridu na stadionu Atletica (tad na Calderonu) sa 2:0 nakon produžetka, ali je momčad iz Andaluzija zaustavila taj niz nedavno u svom domu. Završilo je 2:2, iako su domaćini do 89. minute vodili 2:0, onda su Suarez i Messi pokvarili feštu…

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

Čelik Zenica - Borac Banja Luka under 2.5 (1.72) marathonbet

Borac - dosad ko zna koliko puta ispričana priča sa moje strane, prosto, mislim da je skoro nemoguće pronaći tim u bilo kojoj od 55 evropskih elitnih liga, koji igra toliko tvrdo i neatraktivno, i na čijim utakmicama pada manje golova (ove godine 1.33). Na gostovanjima su naročito bezopasni i slavili su tek jednom ove sezone, i to u drugom kolu protiv GOŠK-a u Gabeli, a od tada su poraz u gostima uspjeli da izbjegnu samo 3 puta. Čelik je ove sezone organizaciono bio u dosta nezavidnoj situaciji, što se naravno odrazilo na rezultate, bili su praktično i već prežaljeni, ali su sa 11 osvojenih bodova u posljednjih 5 utakmica vratili nadu da bi mogli da se uključe u direktnu borbu za opstanak. Borac će na ovoj utakmici pošto-poto pokušati da izbjegne poraz, jer bi isti značio prilazak Čelika na samo 4 boda i potencijalno velike probleme, a prije samo nekoliko kola bili su značajno udaljeni od zone ispadanja. U Zenicu dolaze bez startnog štopera Janičića, jako bitnog igrača, a kao što sam ranije spominjao, u klubu je potpuno rasulo, nedavno je novi trener Vojvodić kažnjen od strane kluba - jer je prozivao istu tu upravu kluba. Čelik na ovoj utakmici računa i na veliku podršku svojih najvatrenijih navijača "Robijaša", moraju ići na pobjedu po svaku cijenu jer ih samo 3 boda ostavljaju u igri za opstanak, dok sa druge strane od Borca očekujem 'autobus' pred golom, i ovih 1.72 za mene je value bet za ovu opkladu.

hdFVJ6g.png

Link to comment
Share on other sites

Krupa - Željezničar 2 (1.52) 10bet

Željezničar je ispustio prvu poziciju remijem protiv Sarajeva u derbiju na Koševu, pošto se Zrinjski bodovno izjednačio sa njima, a na kraju prvenstva će sigurno imati bolji međusobni omjer, kako god da završi njihova sledeća utakmica. Željo je na nevjerovatan način protiv Zrinjskog u posljednjih 5 minuta uspio prokockati čak 3 gola prednosti, što vjerovatno nikad nije viđeno na ovim terenima u jednoj takvoj utakmici, i na kraju bi ih to moglo koštati i titule. Današnji protivnik im je u finišu prošle sezone na ovom mjestu upravo otkinuo bodove vrijedne šampionskog trofeja, i vjerujem da će gostima to biti i dodatni motiv. Na polju samopouzdanja sigurno im je značila i ubjedljiva pobjeda protiv Slobode u Tuzli u Kupu prije nekoliko dana (4:1), a u ligi više jednostavno nemaju prava na kiks. Krupa je inače ekipa koja je neugodnija na gostovanjima i koja loše 'brani' domaći teren, radi se o klubu koji nema podršku organizovanije grupe navijača niti navijačku bazu uopšte, pošto je riječ o privatnom projektu u koji su upumpane pare i koji je preskočio nekoliko rangova preko noći. S druge strane prednost im je što igraju bez velikog pritiska, plate su poprilično redovne što je rijetkost na ovom podneblju, a u ovoj sezoni više nemaju rezultatskih ambicija, ali Željo je taj koji ovdje mora doći do tri boda kako zna i umije, a vjerujem da će im u tome pomoći i gostujući navijači koji će, pretpostavljam, doputovati u solidnom broju.

6finyr7.png

Link to comment
Share on other sites

Javor Ivanjica - Zemun 1 (1.40) 1xbet

Nemam insajderskih informacija što se tiče ove utakmice, ali iskustvo mi govori da su ovo dueli sa unaprijed poznatim scenarijom, u kojima 'davljenik' zaigra poput Zvezde ili Partizana i rutinskom pobjedom dolazi do bodova spasa, a u narednoj sezoni u 'znak zahvalnosti', bodovi se prepuštaju istom tom protivniku. U Srbiji je na snazi sistem takmičenja u kojom se pred play-off i play-out dijele osvojeni bodovi iz regularnog dijela, pa se tako skoro pola lige bori za opstanak, a Zemun je trenutno prvi na tabeli play-out grupe, i praktično su se već osigurali od ispadanja. Kao što rekoh, srpski, a inače ex-yu fudbal je poznat po sistemu '3 za 3', gotovo ništa u ovakvim situacijama se ne prepušta slučaju, a tako vjerujem ni u ovom susretu. Uzimajući sve to u obzir, izlišno je govoriti o formi, kadrovskom stanju i slično. Interesantno je da su ove sezone u njihovim međusobnim susretima 3 boda odnosile gostujuće ekipe, iako je inače praksa obrnuta. U play-outu svako sa svakim igra samo jedanput, a bodovi su ovdje mnogo potrebniji Javoru, koji je samo dva boda iznad zone ispadanja.

DUHzVrO.png

Link to comment
Share on other sites

Amiens - Strasbourg // X bet365 - 3,10 (20:00)

Amiens i Strasbourg izgledaju vrlo uvjereni ka ispunjavanju svog cilja a to je ostanak u ligi 1. Amiens je 14. s 8 poena više od Lillea koji je na 18. poziciji, a Strasbourg je 16. s 5 poena više nego Lille. Do kraja prvenstva je ostalo još 5 utakmica za odigrati. Ako gledamo njihove nedavne rezultate, možemo primijetiti da su Amiensovi igrači u boljoj formi, ali ako pogledamo malo "bliže", možemo primjetiti da je Strasbourg zapravo u boljoj formi, ali dobre igre nisu uspjeli pretvoriti u bodove.

Amiens se nalazi u sigurnom položaju i ako pobijede, praktično će osigurati opstanak u Ligi 1. Ipak, oni bi trebali biti zadovoljni čak i remijem jer teško je očekivati da će Lille i Troyes osvojiti  više bodova od njih kako bi ih stigli do kraja prvenstva. Također, i sa remijem Strasbourg bi ostao iza njih. Amiens ima težak raspored do kraja i morat će se suočiti s najboljim timovima, ali i najslabijim timom Metzom, protiv kojeg će tražiti presudne bodove za opstanak.

Gosti će također biti zadovoljni remijom u ovom susretu. Njihov raspored nije tako lagan kao kod Amiensa i njihove predstojeće utakmice će biti teško predvidjeti. Oni također imaju utakmice protiv Nice, Nantesa, Rennesa i Lyona tako da je ovo njihova posljednja utakmica protiv slabije momčadi.

Amiens je slavio u prvoj utakmici u Strasbourgu i prilično sam siguran da danas neće pobijediti. Ja bih izabrao Strasbourg u DNB opciji, ali moj glavnik pick je remi i vjerujem da će remizirati. Sretno!
 

b648851e4a241c7d8ebaa71cc1bcb9a4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guingamp - Monaco | Pobjeda gosta + više od 2.5 gola (2.50) bet365

Guingamp se trenutno nalazi na 11 mjestu u Francuskoj ligi, gdje imaju 13 bodova više od mjesta koja se nalaze u zoni ispadanja, sa pet utakmica do kraja prvenstva. Oni su u ovom trenutku sigurni od ispdanja i mogu uživati u posljednjih pet utakmica ove sezone. Oni su neporaženi u posljednje tri utakmice, sa dvije pobjede kod kuće protiv Troyesa sa 4-0 i Bordeauxa sa 2-1 i jedan remi protiv Lillea u gostima. Oni će biti bez Dialloa, koji je suspendiran, Camare, Deauxa i Tabanoua. Na drugoj strani, Monaco je trenutno na drugom mjestu sa jednim bodom više od trećeplasiranog Lyona. Oni se nalaze na mjestu koje vodi direktno u Ligu prvaka i moraju nastaviti svoj dobar niz kako bi uhvatili ta mjesta, jer će imati tešku borbu sa Lyonom i Marseilleom za posljednja dva mjesta koja vode u Ligu prvaka. Oni imaju drugi najbolji napad u ligi sa 78 postignutih golova u 33 utakmice. Vidjeli smo više od 2.5 gola u 64% gostujućih utakmica Monaca. Što se tiče njihovih izostanaka, oni će biti bez Subašića, Benaglioa, Jovetića, Baldea, Traorea i Sidibea. Zašto je koeficijent na pobjedu Monaca ovako visok? Pa zbog toga što će im nedostajati i prvi i drugi vratar, zatim branič Sidibe koji je vrlo važan za njihovu momčad, no uprkos svemu tome mislim da bi oni mogli pobijediti u ovoj utakmici, ali također vjerujem da će biti više od 2.5 gola, jer je Monaco postigao 32 gola u posljednjih 16 gostujućih utakmica, a važni izostanci u obrani Guingampa bi mogli značiti golove. Sretno!

hqlX77Q.png

(Koeficijenti 21.4. u 14:50 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use