Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 5.4.2018.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Europska liga

SS Lazio - FC Salzburg
Referee: Ovidiu Haţegan (ROU)
YZDWpRE.png

Club Atlético de Madrid - Sporting CP
Referee: Sergei Karasev (RUS)
CfwRk0U.png

Arsenal FC - CSKA Moskva
Referee: Pavel Královec (CZE)
VifILzp.png

RB Leipzig - Olympique de Marseille
Referee: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
NchIPy2.png

(Koeficijenti 4.4. u 17:18 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Arsenal - CSKA Moskva

Arsenal igra u četvrtfinalu Europa lige. Vjerojatno će proći i u polufinale (bolji je od CSKA), ali i dalje nemamo visoko mišljenje o Wengerovoj momčadi.

Arsenal je ostvario četiri pobjede u nizu (protiv Milana dva puta, 2-0 i 3-1, te dvije prvenstvene 3-0 pobjede protiv Watforda i Stokea), ali je u svakoj od tih pobjeda pokazao i dalje dosta poteškoća i negativnosti u igri.

Primjerice, dobio je Arsenal pomoć od sudaca u barem dvije od te četiri utakmice. Golovi su padali iz zaleđa, jedanaesteraca...

No, i takav neuvjerljiv Arseal je definitivno favorit protiv Moskovljana, pogotovo u prvoj utakmici. CSKA nema dobru sezonu. Jako se ruski klub, primjerice, mučio za prolazak Crvene zvezde, ali je potom u osmini finala napravio veliku stvar i ovo je četvrtfinale osigurao pobjedom kod Lyona.

Ipak, objektivno je prednost i kvaliteta na strani Arsenala, ali nemojte se čuditi ako još jednom svjedočite mučenju kluba kojeg sve lošije vodi francuski strateg Wenger. I nikakvo iznenađenje nije da CSKA postigne pogodak, da gosti budu zaslužni za ispunjenje opcije oba daju gol...

Atletico Madrid - Sporting L.

S pravom mnogi vide madridski Atletico kao prvog favorita u ovosezonskoj završnici Europa lige.

Kako trenutačno igra Atletico je ispred kompletne preostale konkurencije u Europa ligi, pa tako i protiv suparnika u četvrtfinalu, lisabonskog Sportinga. Makar, portugalska momčad nije uopće loša. Dapače...

U prvom dijelu sezone Atletico je posebno «kašljucao» u igri prema naprijed. No, danas je Griezmann u mnogo boljoj formi, došao je Diego Costa, proigrali su i ostali... Tako da unatoč svemu dobrome što možemo reći o Sportingu, ipak mislimo su gosti večeras osuđeni na poraz u Madridu.

Atletico je silno djelotvoran kao domaćin u prvenstvu. Ostvario je 11 pobjeda, četiri remija i još niti jednom nije bio poražen. I pazite ovo, u 15 utakmica je primio samo četiri gola.

Ne treba previše filozofirati o kvaliteti i mogućnostima. Treba igrati na Atletico, a kao dodatnu prognozu nudimo opciju da Sporting ne daje gol.

Lazio - RB Salzburg

Na papiru je rimski Lazio svakako favorit u četvrtfinalu Europa lige protiv austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

No, u istoj je poziciji bila i dortmundska Borussia pa je nastradala od austrijske momčadi. RB Salzburg je slavio u gostima 2-1 i potom na domaćem terenu očuvao tu prednost (0-0).

Rimljane stoga ne očekuje baš tako jednostavan posao na putu prema polufinalu, a svu opasnost koju donosi RB Salzburg mogao bi Lazio osjetiti već večeras u domaćem ogledu.

U prvom dijelu sezone Lazio je bio stabilan i iznimno dobar. U nastavku sezone uplovila je ta momčad u brojne amplitude i teško je pretpostavit što ćemo na terenu dobiti od rimske momčadi. Primjerice, u zadnjem nastupu napadački su položili svaki test, razbili su Benevetno na Olimpicu (6-2). No, prije toga su znali opako kiksati...

Premda cijenimo ono što RB Salzburg radi godinama i tu momčadi svaki suparnik mora shvatiti krajnje ozbiljno, naša je preporuka ipak pobjeda Lazija.

Sonderjyske - Brondby

Brondby je veliki favorit za prolaz u polufinale danskog Kupa bez obzira što će u četvrtak gostovati kod Sonderjyskea.

U četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica, no Brondby je u toliko dobroj formi u ovoj fazi sezone i objektivno je mnogo kvalitetniji sastav od današnjeg suparnika da ne bi trebali sumnjati u ostvarenje znaka 2.

Veliki posao Brondby je napravio u osmini finala kada je u gostima pobijedio aktualnog prvaka FC Kopenhagen s 1-0.

No, iskreno rečeno Brondby već tjednima radi veliki posao. Pobjeđuje na svakom koraku, oko sebe širi nedodirljivost, a ta je momčad briljirala i prije nekoliko dana kada je u prvenstvu pobijedila Aalborg u gostima 3-0.

Brondby je, dakako, trenutačno u danskoj Ligi za prvaka, dok se Sonderjyske nije uspio uvući u to birano društvo. Brondby je, inače, ovog suparnika lakoćom pobjeđivao u prvom dijelu sezone: 3-1 na ovom stadionu i 4-0 na domaćem terenu. I danas je zato jedina logična oklada na ovom paru: slavlje gostiju.

Izvor: lutrija.hr

ARSENAL – CSKA

Arsenal je, opet, veliko razočaranje Premiershipa, otprije više nema nade ni dohvatiti 4. mjesto za Ligu prvaka, zato će Arsene Wenger pokušati spasiti sezone preko Europske lige, gdje bi jednim potezom mogao i do trofeja, ali i do plasmana u elitu sljedeće jeseni, s obzirom da pobjednik dobiva to pravo. Topnici su znali iskoristiti ipak slabiju konkurenciju u ovom natjecanju, pobijedili su u skupini ispred Zvezde, potom izbacili Ostersunds, a svakako najbolji posao napravili u osmini, kad su dvaput svladali Milan (2:0 na San Siru, 3:1 u Londonu) i potvrdili da će im upravo EL biti glavni zadatak u finišu sezone.

CSKA igra sezonu prepunu oscilacija, u prvenstvu je ozbiljno zaostao sa Lokomotivom, titula će biti pusti san, u LP je ispao i to plasiravši se iza Basela, ali barem su Moskovljani u EL osvjetlali obraz i eliminirali Zvezdu (što se i očekivalo), ali onda i Lyon spektakularnim preokretom u Francuskoj. Naime, nakon domaćeg poraza (0:1) slavili su u revanšu sa 3:2, taj uspjeh su golovima potpisali Golovin,  Musa i Wernbloom.

Brojke: Sastali su se još 2006. u skupini LP, bilo je 1:0 za CSKA u Moskvi, te 0:0 u Londonu, dakle, Topnici nisu zabili!

ATLETICO – SPORTING

Atletico je u Primeri na 2. mjestu, više od toga ne može, postigao je maksimu, ali u Ligi prvaka je svakako razočarao, eliminiran je u skupini iza Rome i Chelseaja. No, zato je trener Simeone sve snage okrenuo pokušaju osvajanja Europske lige, što su Colchoneros i dokazali lako eliminiravši Kopenhagen i Ludogorec. Sad im u četvrtfinalu stiže rival koji je ipak za klasu iznad prethodnih, bit će ovo žestoki duel u „derbiju Iberijskog poluotoka“.

Sporting je i ove sezone uzalud pokušao razbiti dominaciju tandema Porto/Benfica na domaćoj sceni, čak ni karizmatični Jorge Jesus ne može donijeti toliko željenu titulu „Lavovima“. Nisu imali sreće ni u LP, jer su bili u skupini sa Barcelonom i Juventusom, ali su snagu pokazali preselivši u EL, te dosad eliminirali Lokomotiv Astanu i Plzen. Naravno i za njih važi da ih tek čeka uvjerljivo najteži suparnik.

Brojke: Prije 8 godina igrali su također u osmini finala EL, Atletico je prošao sa 0:0 doma i 2:2 u Lisabonu.

LAZIO – SALZBURG

Lazio je već dvije godine uz Atalantu hit Serie A, pod vodstvom Simonea Inzaghija su „Orlovi“ u trci za plasman u Ligu prvaka, što je svakako iznad svih očekivanja, a imaju otvoren put i prema završnici Europske lige. U skupini su lako izborili prolaz kao pobjednici ispred Nice, u nokaut fazi su pregazili Steaua sa 5:1 (nakon poraza u Bukureštu 0:1), a potom ostvarili još veći domet u osmini, kad su trijumfirali u Kijevu kod Dinama sa 2:0 (Lucas, De Vrij) i to poslije 2:2 u Rimu. Favoriti su u dvostrukom duelu sa Austrijancima.

Salzburg je ispao od Rijeke u kvalifikacijama Lige prvaka, ali to očito nije previše demoraliziralo već „tradicionalne“ šampione Austrije, koji su znali iskoristiti mogućnost nastupa u EL, prošli skupini i to ispred Marseillea, a u drugom dijelu su potvrdili svoju vrijednost eliminiravši tako ugledne suparnike kao Sociedad, a onda i Dortmund i to trijumfom na Westfalenu sa 2:1 golovima Valona Berishe.

Brojke: U skupini EL 2009. godine Salzburg je dobio oba meča sa Lazijem istim omjerom – 2:1.

Izvor: psk.hr

Atletico Madrid - Sporting Lisbon | Pobjeda domaćina bez primljenog gola (1.80) bet365

Inače ne volim igrati na Europsku ligu, ali mislim da su timovi sada mnogo ozbiljniji, ipak je to četvrtfinale. Moram priznati da mi je ova utakmica zapala za oko zbog forme Atletico Madrida. Ne gledam portugalsku ligu, ali mislim da oni nisu baš na razini Atletico Madrida ili španjolske lige. Mislim da je Atletico Madrid mnogo bolja ekipa i da bi trebali pobijediti ovu utakmicu večeras barem sa dva-tri gola razlike. Iako su prošlu utakmicu pobijedili samo sa 1-0, bez Griezmanna, dok je Costa bio na klupi do 70 minute, oni će sigurno ući u ovu utakmicu mnogo ozbiljnije. Igraju kod kuće, pred svojim navijačima. Atletico ima nevjerojatan rekord kod kuće, gdje su pobijedili 14 od posljednjih 16 utakmica u svim natjecanjima. Od tih 14 pobjeda, 13 je bilo bez primljenog gola i Atletico će ponovo biti fokusiran da zadrži mrežu netaknutom pred drugi susret u Lisbonu. Tako da mislim da i ovdje neće primiti gol. Pobjeda Atletico Madrida bez primljenog gola mi se čini kao vrlo primamljiva oklada. U posljednjih pet utakmica, Atletico Madrid ima četiri pobjede i jedan poraz, dok su u 2018. godini ostvarili 17 pobjeda, jedan remi i četiri poraza, što je zaista impresivno.

4JLyC2c.png

(Koeficijenti 5.4. u 11:22 CET)

Lazio - Salzburg BTTS (1.75) bet365

Lazio se kvalificirao za četvrtfinale nakon što je pobijedio Dynamo Kieva sa 4-2 u ukupnom rezultatu. Njihova je forma kod kuće u Europskoj ligi bila dobra, gdje su izgubili samo jednu od posljednjih 10 europskih utakmica. Oni imaju najbolji napad u Seriji A, koji je postigao 73 gola u 30. odigranih kola do sada. U nedavnim utakmicama u Europskoj ligi, oni su postigli barem dva gola u četiri od posljednjih pet utakmica. Ali, oni su vrlo lošu u obrani, jer su primili gol u pet od posljednjih šest utakmica. U posljednjoj utakmici u Seriji A, igrali su kod kuće protiv Beneventa, koji se muči na dnu tabele i već je sigurno ispao iz lige, oni su primili čak dva gola, iako je Benevento imao crveni karton, napravio je preokret, da bi Lazio kasnije ponovo preokrenuo. No taj preokret Beneventa se desio u nešto manje od 10 minuta. Zbog toga mislim da će i ovdje oba tima dati gol. Na drugoj strani imamo Salzburg, koji je na vrhu austrijskog prvenstva i bili su jedan od najiznenađujućih timova ove sezone, jer su eliminirali Real Sociedad i Borusssiju Dortmund iz ovog natjecanja. Oni imaju impresivan niz, jer su izgubili samo jednu utakmicu od posljednjih 48 u svim natjecanjima. Postigli su 68 golova u posljednjih 28 utakmica u domaćoj ligi. Također su postigli gol u sedam od posljednjih osam utakmica, nakon što su postigli dva gola u njemačkoj protiv Dortmunda i španjoskoj protiv Real Sociedada. Lazio će biti bez Lukakua, dok će Salzburg biti bez Hee-Chana i Yabo-a. Sretno!

3RicE0S.png

(Koeficijenti 5.4. u 11:35 CET)

Vancouver - Arizona k1 (2,00) bet365

Odličan koeficijent koji je mislim, vrijedan rizika. Ovo je sudar dvije najgore momčadi NHL-a te posljednja utakmica Vancouvera u Rodgers Areni ove sezone. Ono što je glavni razlog što igram na pobjedu Vancouvera jest vijest da će braći Danielu i Henricku Sedinu ovo biti posljednji nastup za Cancukese, nakon 17 sezona! 

Nakon što je ova vijest bila objavljena, ulaznice za utakmicu koja do tog trenutka nije bila toliko zanimljiva su razgrabljene i preprodaju se po iznosima koji su nekoliko puta skuplji od regularne cijene. Očekuje se ispunjena dvorana te odlična podrška Canucksima koji će mislim biti izuzetno motivirani kako bi priuštili pravi oproštaj legendama Vancouvera. 

Inaće, obje momčadi je u interesu završiti zadnji kako bi imali bolju poziciju na draftu, ali potencijalna pobjeda Vancouvera kolo prije kraja vjerujem da ne bi u konačnici utjecala na poredak. Inaće, Vancover je zadnju utakmicu odigrao odlično te izgubo 5-4 u produžetku protiv Las Vegasa koji je nevjerojatan ove sezone, a Vanocuver je prije toga imao niz od 4 pobjede što im je najbolje serija cijele sezone. 

2Mt1sHQ.png

prije 26 minute, Goksim said:

Vancouver - Arizona k1 (2,00) bet365 online kladionica" rel="">bet365

Odličan koeficijent koji je mislim, vrijedan rizika. Ovo je sudar dvije najgore momčadi NHL-a te posljednja utakmica Vancouvera u Rodgers Areni ove sezone. Ono što je glavni razlog što igram na pobjedu Vancouvera jest vijest da će braći Danielu i Henricku Sedinu ovo biti posljednji nastup za Cancukese, nakon 17 sezona! 

Nakon što je ova vijest bila objavljena, ulaznice za utakmicu koja do tog trenutka nije bila toliko zanimljiva su razgrabljene i preprodaju se po iznosima koji su nekoliko puta skuplji od regularne cijene. Očekuje se ispunjena dvorana te odlična podrška Canucksima koji će mislim biti izuzetno motivirani kako bi priuštili pravi oproštaj legendama Vancouvera. 

Inaće, obje momčadi je u interesu završiti zadnji kako bi imali bolju poziciju na draftu, ali potencijalna pobjeda Vancouvera kolo prije kraja vjerujem da ne bi u konačnici utjecala na poredak. Inaće, Vancover je zadnju utakmicu odigrao odlično te izgubo 5-4 u produžetku protiv Las Vegasa koji je nevjerojatan ove sezone, a Vanocuver je prije toga imao niz od 4 pobjede što im je najbolje serija cijele sezone. 

2Mt1sHQ.png

Koliko poslije ove utakmice Vancouver ima jos igrati? (ako budu ganjali to zadnje mjesto)

prije 37 minute, JoKer said:

Koliko poslije ove utakmice Vancouver ima jos igrati? (ako budu ganjali to zadnje mjesto)

Još je samo jedno kolo ostalo. Ako pobjede Arizonu onda će ići na 3 boda prednosti i sigurno će biti bolje plasirani ali realno to znači svega 2-3% veće šanse u draftu i sumnjam da će zbog toga tankati. Vjerujem da će dati maksimum kako bi priredili lijepi oproštaj Sedinima, a pitanje je koliko će Arizona sa druge strane biti motivirana. Ovo je realno utakmica u kojoj nit  ne želi pobjediti ali zbog okolnosti Vancouver je taj koji će zbog specifičnosti situacije, unatoč svemu, htjeti pobjedu. 

prije 42 minute, Davor said:

Malo offtopic, ali kako to da ti nisi na Pinnacleu? Koliko vidim, većinom igraš ove najjače lige na koje se svi klade, a pinnacle" rel="">pinnacle je za to idealan...

Inače, na ovaj isti tip je kod njih 2.06...

Na velike uplate, koje koliko vidim imaš, takva razlika je ogromna

bet365 mi je osobno daleko najbolja i najdraža kladionica, što zbog live ponude, što zbog razrada i raznolikosti ponude i vjerojatno ću ovu okladu kombinirati na par listića sa 1-2 para, ako se ukaže kakva prilika na live klađenju. pinnacle računa naravno imam, kao i račun kod većine online kladionica koje nešto vrijede i pinnacle je, uz Betfair exchange koji mi je osobno još i draži, odličan za singlove te se najčešće mogu uloviti najbolji koeficijenti.

@crash1 po pitanju uloga, ići ću sa srednjim ulogom. Mislim da je odlična ponuda pred nama i ne treba se izlagati sa ogromnim ulozima, a i St.Louis je jučer pokazao, nakon što je vodio 3-1 (te na kraju izgubio 4-3 7 sekundi prije kraja) da je NHL uvijek nepredvidljiv međutim mislim da je koeficijent vrijedan rizika, siguran sam da će biti veliki spektakl i odlična atmosfera i da će Canucksi igrati 120%. 

prije sat vremena, Goksim said:

Još je samo jedno kolo ostalo. Ako pobjede Arizonu onda će ići na 3 boda prednosti i sigurno će biti bolje plasirani ali realno to znači svega 2-3% veće šanse u draftu i sumnjam da će zbog toga tankati. Vjerujem da će dati maksimum kako bi priredili lijepi oproštaj Sedinima, a pitanje je koliko će Arizona sa druge strane biti motivirana. Ovo je realno utakmica u kojoj nit  ne želi pobjediti ali zbog okolnosti Vancouver je taj koji će zbog specifičnosti situacije, unatoč svemu, htjeti pobjedu. 

Ne želim da ovo uzmeš kao kritiku, već savjet ili preporuku.
Mislim da imaš krivi pogled i razmišljanja u NHL-u u zadnjih nekoliko tjedana,
a jučerašnji par je možda najbolji primjer.
"Mora pobjediti" je izraz koji bi svi mi morali izbaciti iz svoj klad. rječnika.
Jučer je St.Lo "morao" pobjediti, ali tako su razmišljali svi osim mladaca iz Chicaga.
Oni se bore za posao sljedeće sezone + nema im slađeg da pomrse račune divizijskom suparniku
+ psihički nestabilan golman St. Louisa + jedna sarkastična rečenica blogera St. Louisa
"blago nama kada imamo Brodziaka za centra druge linije".
E sad, šta nisam tako pametovao jučer? Tko sam ja da ti suprotstavljam svoje mišljenje.
Na koncu, rezultat je stvarno bio iznenađenje.

Što sam želio reći... te momčadi iz donjeg dijela ne tankiraju previše jer znaju
da postoci za draft nisu kao prije (najbolji primjer Colorado prošle sezone).
Momčad Arizone sigurne ne razmišlja
"ah, danas je blizancima zadnja tekma doma pa ajmo im pustiti".
Tu je više ona mladenačka drskost "e ajmo im pokvariti".
Moj bi prijedlog tu bili golovi over. 

prije sat vremena, cullinan said:

Ne želim da ovo uzmeš kao kritiku, već savjet ili preporuku.
Mislim da imaš krivi pogled i razmišljanja u NHL-u u zadnjih nekoliko tjedana,
a jučerašnji par je možda najbolji primjer.
"Mora pobjediti" je izraz koji bi svi mi morali izbaciti iz svoj klad. rječnika.
Jučer je St.Lo "morao" pobjediti, ali tako su razmišljali svi osim mladaca iz Chicaga.
Oni se bore za posao sljedeće sezone + nema im slađeg da pomrse račune divizijskom suparniku
+ psihički nestabilan golman St. Louisa + jedna sarkastična rečenica blogera St. Louisa
"blago nama kada imamo Brodziaka za centra druge linije".
E sad, šta nisam tako pametovao jučer? Tko sam ja da ti suprotstavljam svoje mišljenje.
Na koncu, rezultat je stvarno bio iznenađenje.

Što sam želio reći... te momčadi iz donjeg dijela ne tankiraju previše jer znaju
da postoci za draft nisu kao prije (najbolji primjer Colorado prošle sezone).
Momčad Arizone sigurne ne razmišlja
"ah, danas je blizancima zadnja tekma doma pa ajmo im pustiti".
Tu je više ona mladenačka drskost "e ajmo im pokvariti".
Moj bi prijedlog tu bili golovi over. 

Drago mi je da nekad imamo različita mišljenja i da možemo konstruktivno raspravljati o nekim stvarima. 

Ono što se desilo na jučerašnjoj utakmici se rijetko viđa a slažem se da ne pobjeđuje uvijek onaj koji mora. 

Što se današnje utakmice tiće, ne mislim da će Arizona pustiti Vancouveru, ali isto tako neće biti niti strašno razočarani ako izgube. Glavni razlog zbog koje igram na Vancouver jest atmosfera i činjenica da se Sedini opraštaju te vjerujem da će zbog toga momčad dati maksimum kako bi im pripredili lijepi oproštaj, odnosno kako bi se oprostili pobjedom. Hoće li njihovom maksimum biti i dovoljan za pobjedu ostaje za vidjeti, ali vjerujem da koeficijent oko 2,00 nije realan uzevši u obzir sve navedeno. U svakom slučaju biti će zanimljiva utakmica, a također očekujem veći broj golova, i nadam se pobjedu Vancouvera u končanici. 

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • 16.11.2024 19:00 mega plus 15.5 Bet364 Cedevita u užasnoj formi, vraćaju se iz Španjolske te ovdje očekujem tvrd meč.
    • Nemacka vs BiH, Liga Nacija Hteo sam da napisem analizu na deset stranica teksta, ali mi je danasnji dan poceo tako, sto mi je kolega @fic u ranu zoru sjebao ceo dan i tako pokvario ceo weekend. Neka ide u qurac i analiza i predlog za kladjenje. Samo cu ovde prepisati istorijsku recenicu kolege @furyshaa pa neka to bude i analiza za danasnji mec izmedju svete Nemacke i BiH: "... mislim da je Bosna u prvoj utakmici pokazala gdje je i sta je, a ovdje ce biti jos gore ..."    
    • "... Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se ..." Nije nam jasno od cega se odjavljujes, ali zameramo ti. Od cega se odjavljujes? Od Foruma ili od realnog kladjenja? Nismo najbolje razumeli ovaj tvoj deo "...vrijeme je maknuti se od ovoga ..." pa ne znamo da li se odnosi na realno kladjenje, ili na nas Forum, ili nasu Poslednju Sansu? U svakom slucaju, ja ti svakako necu dozvoliti da "se odjavis" tek tako, odnosno ucinicu sve sto je do mene, da pokusam da kazem da ne mozes tek tako da "se odjavis". Trenutno je subota, zora je, 04.40 casova i upravo me je probudio alarm za budjenje, i to kada sam najlepse spavao. Podesio sam alarm bas iz razloga kada sam najlapse spavao, jer treba da napisem predlog za kladjenje za utakmicu Nemacka vs BiH, iako bih imao sto pametnijih stvari da radim u ovo doba jutra. I onda sam naisao na ovaj tvoj post kako nas sve "odjavljujes". Ako se tvoja "odjava" odnosi na Forum, i ako mislis da smo zasluzili ove tri reci "...ali odjavljujem se...", na to svakako imas pravo. Ali ja cu pocev od danas, sve sto je do mene, uciniti da promenis ovaj stav, barem ako smo u pitanju mi, tvoje kolege sa Foruma. Od danas cu ti slati postove, samo za tebe, i to svakoga dana sve dok ne poludis. Ti imas prava da "odjavljujes" koga hoces i kada hoces, ali i ja imam prava da kazem sta hocu, jer svaki Forum za to i sluzi. Danas pocinjem sa pricom o Dzenanu Musi, i to u 04.45. ujutro, nemoj to da izgubis iz vida. Kome sa Foruma nije jasno kako je nekada bilo moguce da Bosna, zenska ekipa Jedinstva iz Tuzle, Cibona, Split ili Partizan budu prvaci Evrope u kosarci, i to uglavnom bez stranaca, treba da vidi Dzenana Musu. On je klasican primer kakvi su nekada bili igraci sa nasih prostora, on je jedan od retkih primera kako "je nekada bilo", kako se nekada radilo sa kosarkasima, i "kakvi su nekada bili igraci". Dzenan Musa je stvarno bio nestvaran talenat, bas kao da je rodjen da bude kosarkas, tipican, skolski primer "yugo" mladog kosarkasa. Rodjen u Bihacu, ali je odmah prepoznat kao talenat, pa se veoma rano preselio u Sarajevo, i to vec sa 12 godina. Sa 12 godina se preselio u Sarajevo, sa 15 godina potpisao za Cedevitu, a sa 16 odigrao svoju prvu utakmicu u Aba League, a u medjuvremenu vec sa 16 godina bio kadetski prvak Evrope sa reprezentacijom BiH. U onom istorijskom Finalu je ubacio 33 poena, bio najbolji igrac, najbolji strelac i najkorisniji igrac turnira. Sada me mrzi da se secam da li je imao 16 ili 17 godina, kada mu je grad Bihac dodelio stan. Sada me mrzi i da pisem kakva je sve osobne rekorde oborio, jer si mi podigao pritisak nacinom kako si nas "odjavio", ali se odlicno secam da je Svetskom prvenstvu za kosarkase do 17 godina, na jednoj utakmici postigao 50 poena i takodje bio najbolji strelac turnira. Dzenana Musu obozavam samo zato sto je on poslednji primerak, toliko tipican za ove prostore, pravi foto-robot kako su se nekada stvarali igraci na ovim prostorima. Kao prvo, nema gotovo nikakvo formalno obrazovanje, kao drugo nije odlucio da se bavi naukom, vec sportom. Kao trece, kada ga vidite, kakvu ima tehniku, ili vidite njegove estetske komponente tehnike igre, odmah vas zabole oci. Prosto stipa za oci, koliko sve to ruzno izgleda. U njegovoj tehnici, sve je nepravilno, neporavilno drzanje lopte, nepravilna tehnika suta, upitna inteligencija, kada bih u jednoj recenici trebalo da napisem sta mislim o njegovim estetskim komponentama igre, to bi bilo samo jedno; sklonite decu, i ne dozvolite da ga gledaju kako igra. Ali zato, talenat ... majko moja, cist dar od Boga, iako ne Bog ne postoji. Suvi, kristalni, nestvarni i Bozji talenat i tacka. Drcan, bezobrazan, lud, motivisan, spreman da ide sam protiv desetorice, ulazi, probija, spreman da prima udarce, spreman da se pobije i sa publikom, i sa protivnikom ... milina ga je gledati, a stipa za oci koliko je to ruzno. Dzenan Musa je poslednji primerak balkancine, koji ce se pobiti u sred recimo Atine, gde razjarena rulja hoce da te rastrgne, ili te vredja, a on ide u prodor jedan protiv deset, majko moja. Sa 19 godina je i zvanicno proglasen evropskom zvezdom u usponu, a onda je na red doslo vreme da se naplati ostecenje zvano balkanski prostor gde je Musa odrastao. Musa je vec sa 19 godina pomislio da mu u Evropi niko nista ne moze, i da je Nba pravo mesto za njega. Brooklyn Nets ga je izabrao na draftu, a vec u prvoj godini mu dao 1.7 miliona dolara.  Da je mene neko nesto pitao, kao sto me niko nikada nista ne pita, ja bih Musu uhapsio jos na aerodromu, a onoga ko mu je uvalio pricu da on moze da uspe u Nba, bih poslao u bolnicu, ili ludnicu. Po konstituciji, tehnici igre, nacinu igre, mentalitetu, poziciji na kojoj igra, sklopu u glavi .... Musa u Nba ne bi mogao ni ovce da cuva, to je jasno svima koji su barem nekada culi za kosarku. I onda classik. U prvoj utakmici, a nije ni morao da je igra, jer je sve bilo jasno, sest minuta igre, dva poena, pa razvojna liga, pa ga zamenili sa Detroit Pistonsima, pa ga ovi odmah otpustili, pa mars u tri pic*#*#ke materine, pravac nazad u Evropu. Kao i svi polupismeni crnci, i Musa je mislio da povratkom u Evropu, i to jos u Efes, prvaku Evrope, nekome cini uslugu. Mislio je da se u Efesu nece igrati kosarka ako on ne dodje. Kad ono ... qurac ...cetiri nastupa u Euroleague, ukupno dvanaest minuta igre i opet otkaz, opet mars u tri pic*#*#ke materine. To je karijera Dzenana Muse dok ju je on vodio, to je karijera kada je on razmisljao, to su rezultati kada se radilo kako je on mislio da treba. A onda je njegovu karijeru poceo da vodi menadzer, posto se videlo kuda vodi put kada polupismeni balkanac razmislja. Njegov menadzer je procenio da je za njega najbolje da ode u drugoligasa Breogan, koji je tek izborio promociju u spansku Acb Ligu, dakle njegov menadzer je procenio da treba da ode na selo, u seoski klub, a ako ima malo mozga u toj balkanskoj glavi, posle cemo videti rezultate takve procene. Sve ostalo je istorija. Hej @fic Evo, vec je svanulo, trenutno je 06.55 a ja nisam niti napisao analizu za sve ostale kolege sa Foruma, niti sam se umio, niti oprao zube, a pogotovo se nisam naspavao. Nisam ni masturbirao, a vreme je. I to sve zbog tebe, jer mi je dan poceo tako sto si mi odmah ujutro podigao pritisak. Za danas bi mogao, za pocetak samo da procitas ovu moju pricu o Dzenanu Musi, toliko valjda mozes da ucinis za nas, tvoje kolege sa Foruma. Slobodno koristi Google da vidis sta je sve Musa uradio u Breoganu, i gde je otisao posle. Hteo sam da ti kazem, ako si pao nekoliko puta u realnom kladjenju, ili ako "od leta ne ide", to je za tebe, kao sto je  Dzenan Musa nakon Nba otisao na selo. Otisao jeste, ali se zatvorio u dvoranu, trenirao preko granice bola, posvetio se sebi i radu na sebi, slusao druge, a ne sebe, pao na kolena, ali se i podigao i obrisao prasinu sa sebe. Ako si padao u realnom kladjenju, samo da ti kazem da sam ja pao prvo tako, sto sto Bayern nije dao vise od jednog gola St.Pauliju, pa sam pao na Dinamu iz Zagreba, iako ga nikada u zivotu nisam igrao, jer sam slusao gore od sebe, slusao sam ceo Forum, pa sam pao na francuzima, iako nikada ne igram reprezentacije, a opet sam slusao gore od sebe, opet kolege sa Foruma, pa ko me yebe. Ako "nas odjavljujes" jer si padao u realnom kladjenju, onda to znaci da nisi pravio dobre izbore. Pao si na kolena, pa treba da se podignes. Ti svakako nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali sam siguran da imas vise mozga od Dzenana Muse. Mogao bih malo da naucis nesto i iz njegovog primera kako se podigao sa kolena i gde je sada. Nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali ako nas "odjavis", prva liga nece biti ista sa ili bez tebe. Ako "nas odjavljujes sa Foruma", onda treba da te je sramota. Na to svakako imas prava, ali pre nego sto "nas odjavis", seti se da je sve ove godine neko ubacivao tvoje predloge i tvoje koeficijente u tabele, a da nije morao. Seti se da je neko citao tvoje predloge, a takodje nije morao. Seti se, da je neki kolega uplacivo svoj realan novac na tvojim predlozima, jer ti je verovao. Seti se da je neki kolega sa Foruma predlozio specijalne pozivnice, da bi se eventualno ispravile neke nepravde na konacnim tabelama. Seti se da je neki administrator sa ovog smesnog Foruma, bas tebi dodelio specijalnu pozivnicu, a ti "nas odjavljujes". Seti se da ti nisi "od juce" na Forumu, vec si starosedelac. Seti se da je zbog tebe neko kidao nerve kada su ti predlozi prolazili u stotim minutima utakmice. Seti se da si bio deo jedne regionalne zajednice, u kome se niko ne poznaje, u kome ne govorimo istim jezicima, ali se odlicno razumemo. I na kraju, pre "nego sto nas odjavis", seti se da ce sada ovaj @Fitoz, najgori pobednik u istoriji svete Poslednje sanse, preuzeti prvu poziciju na tabeli prve, elitne. Da ne govorim o nivou koliko je gospodski da nas bas sada "odjavis" kada si zaredjao dva uzastopna pada u svetoj Poslednjoj Sansi, a to ti nije padalo na pamet u prethodnih sedamnaest kola. Samo jos da kazem, da je tvoj predlog iz ovog kola Poslednje sanse bio odlican i sa rezonom, iako ga nisam igrao u realnom kladjenju. Nastavice se  Leonardo Drugi, subota 07.20 casova  
    • Nogomet, liga nacija, nedjelja Norveška - Kazahstan, domaćin daje bar 2 gola, 1.20, supersport  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use