Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 2.4.2018.


IzudinB

Recommended Posts

Belenenses - Porto 2 (1.30) bet365

Klasičan zicer po meni, mada generalno izbjegavam dvojke na listićima, a koeficijent ovdje jeste mali, no ovo je ipak 'win or die' utakmica za Porto koji je iz relativno komforne situacije došao u situaciju da mora juriti Benficu, koja trenutno ima utakmicu više i bod više na prvom mjestu. Belenenses nije naročito ugrožen u borbi za opstanak i ovo je svakako utakmica u kojoj sebi mogu dozvoliti da ostanu bez bodova, dok Portu gori pod nogama, kao što već rekoh. Doduše, kadrovska situacija ne ide im baš na ruku pošto su se sva tri meksička igrača vratila sa povredama iz reprezentacije (Herrera, Corona, Reyes) i pitanje je da li će i ko od njih biti spreman za utakmicu. U međusobnim susretima Porto je slavio tek dva puta na posljednih šest gostovanja, mada ovo je vjerovatno bitnija utakmica od svih prethodnih, pošto sada sebi ne smiju dozvoliti kiks. Gostuju Benfici sredinom mjeseca i vjerujem da će učiniti sve da se dotad zadrže na prvom mjestu. Belenenses je bez pobjede u posljednje tri utakmice, a inače su u krizi u većem dijelu sezone i da nije bilo solidnog starta sezone sada bi bili ubjedljivo na dnu.

8nmXwg3.png

Link to comment
Share on other sites

Club Brugge - Genk

U belgijskom prvenstvu su oni najbolji klubovi krenuli s borbama u Ligi za prvaka, a u nedjelju će međusobno igrati Club Brugge i Genk.

Club Brugge je u prvom dijelu sezone bio najbolji belgijski klub, ali je ne tako davno pokazao da je ranjiv. Upao je u lošu seriju rezultata (četiri remija i jedan poraz u pet utakmica) koju je ispravio s dvije pobjede u posljednja dva nastupa (2-1 protiv Kortrijka i 1-0 u gostima kod St. Truidena).

Genk je, inače, jedini klub u Belgiji koji ove sezone ima pozitivan omjer protiv Club Bruggea. Na ovom je stadionu međusobna utakmica završila bez pobjednika (2-2), dok je Genk pred svojim navijačima slavio (2-0).

Inače, u posljednjem nastupu, prije reprezentativne pauze, Genk je imao priliku ugrabiti prvi trofej u sezoni, ali nije uspio. U finalu belgijskog Kupa Standard je u produžecima bio bolji od Genka.

Sve ovo ranije smo naveli kako bi upozorili da očigledni favorit Club Brugge neće imati baš posve lagani posao na putu prema tri boda. No, od toga da je domaćin ipak bliže pobjedi ne možemo pobjeći...

Molde - Tromso

U ponedjeljak će utakmicu 3. kola norveškog prvenstva odigrati nogometaši Moldea i Tromsa.

Molde je obečavajuće otvorio sezonu u kojoj se želi vratiti na vrh norveškog nogometa i svrgnuti s njega Rosenborg. Molde je dosad pobijedio Sandefjord s 5-0 na domaćem travnjaku, dok je u gostima bio bolji od Haugesunda 1-0.

Novi izazov za Molde je domaća utakmica protiv Tromsa koji je odigrao samo jednu utakmicu u novoj sezoni i u njoj se baš nije proslavio (poraz od Starta 4-1).

I ti nam startni rezultati vjerno pokazuju tko je danas favorit i tko bi trebao pobijediti. Isto tako, prošla sezona također nam je dala odgovore o razlici u kvaliteti ove dvije momčadi.

Molde je pobijedio u oba slučaja bez da je primio pogodak od Tromsa. Pobijedio je na domaćem travnjaku 3-0, a u gostima 2-0. I danas predviđamo lagano slavlje Moldea koji izgleda dobro na početku nove sezone norveškog prvenstva.

FC Kopenhagen - Nordsjaelland

U danskom prvenstvu ovog se ponedjeljka igra ogled četvrtog na ljestvici FC Kopenhagena i trećeg Nordsjaellanda.

Aktualni prvak FC Kopenhagen odavno se oprostio od moguće obrane naslova. Pa je tako i trenutačno FC Kopenhagen silno udaljen od vodećeg dvojca na ljestvici (Brondby i Midtjylland) za kojima zaostaje 16 bodova (60-44).

I Nordsjaelland je ispred aktualnog prvaka (za šest bodova), a da Nordsjaelland zaslužuje biti nazvan boljim ove sezone dokazao je i u dvije međusobne utakmice. Doma je tako Nordsjaelland pobijedio 3-0, dok je u gostima slavio 3-1.

Ipak, FC Kopenhagen je iza sebe ostavio krizu i slabije rezultata te je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisao pet pobjeda.

I zbog toga ćemo FC Kopenhagen proglasiti favoritom u ovom susretu te predviđamo nastavak ipak dobrih domaćih nastupa tog kluba (devet pobjeda, tri remija i jedan poraz dosad).

Obje momčadi «vole» utakmice na dosta pogodaka. Ne isključujemo niti ogled s tri gola i više.

Young Boys - Basel

Već se može govoriti o tome da je Young Boys novi prvak Švicarske i momčad koja će napokon prekinuti veliku dominaciju Baselu.

No, pravu «meč-loptu» Young Boys će imati u ponedjeljak kada igraju upravo protiv Basela koji za njima na ljestvici zaostaje čak 16 bodova (61-45).

U drugom dijelu sezone Young Boys je dobio svih sedam prvenstvenih utakmica, od čega je ta momčad u šest njih ostvarila hendikep. Ima Young Boys i pobjedu u Kupu i to upravo protiv Basela koji je uz 2-0 pao na ovom stadionu.

I u prvenstvu, u međusobnim sudarima, više uspjeha ima Young Boys. I tada je domaći susret završio pobjedom Young Boysa 2-0, dok je susret u Baselu završio bez pobjednika (1-1).

Sve je ove sezone na strani Young Boysa pa očekujemo i da će ovih 90 minuta nanovo takvo što dokazati. Basel već ostavlja dojam kao da je predao krunu prvaka suparniku, a niti ovaj put neće imati prave odgovore za razigranog rivala.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

BRUGGE – GENK

Brugge spada u sam vrh belgijskog nogometa po svom značaju, ima 14 naslova prvaka, ali u zadnjih 13 godina je slavio samo jednom (2016.), što znači da je ovo prilika kakvu ne smije propustiti. Momčad koju vodi naš Ivan Leko kreće u play off za titulu sa 6 bodova prednosti iz regularne sezone (u kojoj je osvojio čak 12 više od Anderlechta, ali se sad ta brojka prepolovljuje). No, to dovoljno govori o apsolutnoj dominaciji koju su crno-plavi ostvarili tijekom ove sezone i zaista bi bila silna nepravda kad na kraju ne bi slavili. Ipak, pred njima je još dugih 10 kola doigravanja, koje će odigrati u samo 45 dana, po pravom non-stop ritmu. Pred svojim navijačima su dosad bili skoro savršeni, u 15 nastupa tijekom regularne sezone su upisali 13 pobjeda i 2 remija, uz gol razliku od čak 44:16!

Genk ulazi u play off na 5. poziciji, no koliko god domaćinima ne odgovara što se broj bodova prepolovio, toliko je gostima upravo to dalo vjetar u leđa, jer ovako imaju šansu boriti se za europsku vizu. Uz to, treba reći da igraju čak i bolje u gostima nego doma, sa putovanja su ove sezone već donijeli čak 26 bodova u 15 nastupa, stoga nisu nimalo bezopasan rival Lekinim učenicima.

Brojke: Zanimljivo je da Genk predstavlja pravu crnu mačku Bruggeu, koji ih nije nadmašio nijednom u zadnja 4 okršaja, upisavši po 2 remija i poraza! Ove sezone je u Bruggeu bilo 2:2, a u Genku 2:0 za domaćina.

BELENENSES – PORTO

Porto ulazi u završnicu bitke za titulu prvaka koju želi “oteti” vječnim rivalima iz Benfice koji su je osvajali u sve 4 prethodne godine. “Zmajevi” su ušli u posljednjih 7 kola sa 2 boda više od lisabonske momčadi, s tim što će 15. travnja upravo u gostima igrati vjerojatno odlučujući derbi za rasplet.

Tako je jasno da Porto apsolutno nema pravo na kiks, ali ovaj meč može zaista biti nezgodan: ne samo zato jer je i Belenenses iz Lisabona, te će imati potporu navijača susjeda, već i zato jer je na svom terenu prije 2 mjeseca i sam zakočio Benficu (bilo je 1:1). Tad je, eto, pomogao Portu, a sad mu želi otkinuti bodove koji zlata vrijede u trci za naslov.

Inače, Porto zaista blista ove sezone u prvenstvu, vrh je zauzeo zahvaljujući sjajnom učinku (24 pobjede, 2 remija i samo jedan poraz), a upravo taj jedini, nedavni kiks (kod Pacos Ferreire) im je silno zakomplicirao put prema tituli. Što se domaćina tiče. Belenenses je do ovog kola bio 12., sa 6 bodova više od zone ispadanja, što je svakako ugodna, ali ne još i definitivna prednost u borbi za opstanak.

Brojke: Belenenses ne pamti pobjedu na Portom, u ovom stoljeću je u 26 mečeva upisao 5 remija i – 21 poraza!

KAYSERISPOR – FENERBAHČE

Fenerbahče je imao nimalo ugodnu sezonu dosad, počevši još od debakla u kvalifikacijama za Europsku ligu kad je ispao od Vardara, a ni u prvenstvu se nije proslavio, dobio je 13 od 27 utakmica (uz 9 remija i 4 poraza). Možda posljednju pravu priliku da se ipak nekako uključi u bitku za tron prokockao je u zadnjem nastupu prije pauze, kad je u najvećem derbiju odigrao samo 0:0 na svom terenu protiv Galatasaraya, te ostao na minus 6 bodova od lidera, a mogao ih je prepoloviti na samo 3.

Uglavnom, zlatno-modrima ostaje samo jedan, koliko jednostavan, toliko i težak zadatak u preostalih 8 kola: dobiti sve, uz pokoji kiks rivala, te boriti se barem za 2. mjesto i Ligu prvaka, ako već ne mogu do titule. Uoči ovog meča ima i jedan ohrabrujući podatak, dosad su najuspješniji gost od svih ligaša, u 13 nastupa su upisali 23 boda.

Kayseri je samo po imenu naoko autsajder, ali riječ je o momčadi koja se probila do 6. mjesta u poretku, mogla je čak i bolje kotirati da nije u zadnjem nastupu izgubila u Konyi.

Brojke: Kayseri je već ove sezone odnio Feneru 2 velika boda, remiziravši u Istanbulu sa spektakularnih 3:3, bod im je donio slavni Ganac Asamoah Gyan izjednačenjem u sudačkoj nadoknadi!

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

Exeter - Cheltenham 1 (2.70) bet365

Exeter je u utrci za promociju u veću ligu, sa vrlo dobrim šansama za top tri. Vjerovao sam im u prošloj utakmici koju su igrali na svom terenu protiv Swindona i oni su odradili zaista sjajan posao, gdje su pobijedili sa 3-1. Exeter je solidan na svom terenu, gdje su ostvarili 12 pobjeda, tri remija i četiri oraza do sada. Jordan Moore-Taylor i Troy Brown ostaju van terena već neko vrijeme, dok su Ryan Harley i Lee Holmes dostupni nakon što su propustili posljednju utakmicu protiv Lincolna. Cheltenham je nepouzdan tim u posljednje vrijeme, nisam bio zadovoljan sa njihovom pobjedom od 5-3 u gostima kod Crawleya, ali činjenica je da su oni zapali na sredinu tabele i ne mogu uraditi ništa u posljednjih nekoliko kola, tako da Exeter sigurno ima veću motivaciju, jer su u posljednjih pet utakmica protiv Cheltenhama pobijedili svaku od 2014. godine. U prvoj utakmici protiv Cheltenhama u gostima, koja se igrala u kolovozu, Exter je bio favorit i pobijedio je sa 4-3. Vjerujem da će Exeter ovdje ostvariti pobjedu, ali za one koji žele malo manje rizika, neka odigraju Exter AH +0, gdje je i kvota mnogo manja. Sretno!

eLs67jt.pngrIp26Uo.png

(Koeficijenti 2.4. u 11:21 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Sheffield Utd - Cardiff BTTS (1.83) bet365

Sheffield je bio prilično dobar ove sezone. Oni su tek došli iz Engleske lige One i oni su samo jedan bod iza timova koji se nalaze na mjestima koja vode u doigravanja. Oni će se večeras u 40. kolu sastati sa Cardiffom i to neće biti lagana utakmica. U posljednjih pet utakmica su slavili samo jednom na svom terenu, gdje su pobijedili Burtona. Sada dolaze nakon dva remija, samo prije tri dana su igrali protiv Brentforda i bili su vrlo dobri na tom putovanju, ali su uspjeli da osvoje samo jedan bod. Domaćini su igrali protiv Cardiffa u kolovozu u trećem kolu Championshipa i bili su nadigrani, primili su dva gola bez adekvatnog odgovora sa njihove strane. Ukoliko žele da izbjegnu isti scenario moraju igrati mnogo bolje, jer su protivnici u odličnoj formi i dolaze ovdje po sva tri boda. Shefield je do sada bio prilično dobar u napadu, ovaj tim zna kako postići gol i ovdje protiv Cardiffa moraju pokazati svoj kvalitet, a kao nova ekipa u ovoj ligi, oni moraju biti zadovoljni sa svojim dosadašnjim rezultatima. Pobjedu protiv Cardiffa će biti vrlo teško ostvariti, uprkos tome što su u kladionicama blagi favoriti. Oni su vrlo dobri u utakmicama koje igraju pred svojim navijačima i od siječnja i utakmice protiv Aston Ville, oni su neporaženi na svom terenu. Bit će teško da nastave u istom tempu protiv vrlo jakog Cardiffa ove sezone. Prvi vratar Jamal Blackman je suspendiran, dok je Paul Coutts ozlijeđen i neće biti u momčadi. Na drugoj strani imamo Cardiff, koji je prošle sezone završio na 12 mjestu i nije uspio da dostigne mjesta koja vode u doigravanje. Ovaj tim je odradio zaista sjajan posao ove sezone i sada se nalaze na drugoj poziciji u Championshipu, poziciji koja ih vodi direktno u Premier ligu. Oni su u impresivnoj formi i dolaze u ovu utakmicu nakon osam pobjeda u nizu, dok su u posljednjih 15 utakmica doživjeli samo jedan poraz u FA kupu protiv vrlo jakog Manchester Cityja. Cardiff je skoro nezaustavljiv u ovom trenutku, oni su među najefektivnijim timovima u ligi, dok je njihova obrana također odlična. Oni su postigli gol u svakoj od posljednjih deset utakmica i prilično sam siguran da će postići jedan i večeras protiv Sheffielda. Branič Jazz Richards, veznjak Joe Ralls i napadač Danny Ward su ozlijeđeni i propustiti će ovu utakmicu. Sheffield ima dobru sezonu i pobjeda u ovoj utakmici bi im mnogo značila, ali pred njima je nevjerojatni Cardiff, koji igra odličan nogomet i glavni su kandidati za direktan prolazak u Premier ligu. Očekujem jednu otvorenu utakmicu i vjerujem da ćemo vidjeti golove sa obje strane. Sretno!

rk72I57.png

(Koeficijenti 2.4. u 13:21 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim pinned this topic
  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use