Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 27.3.2018.


IzudinB

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

Kako će Hrvatska izgledati protiv Meksika bez ključnih igrača?

"DA, bit će promjena", poručio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon poraza protiv Perua (0:2), svog prvog poraza na klupi Hrvatske. Dalić je najavio kadrovske preinake ususret okršaju s Meksikom, drugom pripremnom prijateljskom ogledu koji je na rasporedu u Arlingtonu pokraj Dallasa u noći s utorka na srijedu.

Do promjena u sastavu doći će što zbog završnog kemijanja uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, što zbog zahtjeva pojedinih europskih klubova da se reprezentativnih obveza oslobode pojedinci značajnijeg klupskog statusa.
 
Utakmicu s Meksikom tako će propustiti Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan), sve ključni Dalićevi igrači.
 
Budući da će biti okrnjena, nameće se pitanje u kakvom će se sastavu Hrvatska sučeliti s Meksikom. Međutim, i prije početka američke turneje Zlatko Dalić najavio je kako će testirati sve reprezentativce s aktualnog popisa. Kako je i najavljeno, Peruu se suprotstavila trenutačno najsnažnija raspoloživa momčad hrvatske reprezentacije. 
 
Tako se protiv Meksika očekuje kako će minutaža biti povjerena rezervama. Premda još nepoznata, nagađa se kako će Zlatko Dalić djelomično modificirati inače omiljenu formaciju 4 - 2 - 3 - 1 i njezine taktičke postavke.
 
Umjesto Danijela Subašića, na vratarskoj poziciji prigodu će dobiti Lovre Kalinić. Defenzivna linija - sinoć nastupali bekovi Šime Vrsaljko i Ivan Strinić te centralni braniči Domagoj Vida i Vedran Ćorluka - značajnije će biti preinačena. Dvije su opcije.
 
Jedna je varijanta da Šime Vrsaljko bude pozicioniran na desnom boku, Josip Pivarić na lijevom, a Zoran Nižić i Tin Jedvaj na stoperskim pozicijama. Druga je, pak, opcija da Šime Vrsaljko odmori, Tin Jedvaj preseli na poziciju desnog beka, a Vedran Ćorluka dobije još jednu priliku za ubrzani povratak u formu.
 
Vezna bi linija mogla poprimiti osjetno drugačiju dimenziju s Milanom Badeljom, Markom Rogom i Mariom Pašalićem. 
 
Pretpostavlja se kako će Milan Badelj primarno biti zadužen za defenzivne, a Marko Rog i Mario Pašalić za ofenzivne zadatke. Priliku čeka i Filip Bradarić, a ne zna se koliko i u kojem trenutku planira koristiti Ivana Rakitića i Matea Kovačića koji su ostali na reprezentativnom okupu.
 
Krilne ofenzivce mogli bi činiti Marko Pjaca i Ante Rebić. Obojica su nastupili i u utakmici protiv Perua, no na terenu su proveli tek dvadesetak minuta. Kao istureni napadač nameće se Andrej Kramarić koji je odlično iskoristio minutažu protiv Perua, a priliku bi trebao dobiti i Duje Čop. 
 
I bez šestorice ključnih reprezentativaca rezervna momčad hrvatske reprezentacije djeluje i više nego respektabilno. 
 
Za utakmicu s Meksikom konkuriraju: vratari Lovre Kalinić (Gent) i Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), braniči Domagoj Vida (Bešiktaš), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Zoran Nižić (Hajduk), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Sampdoria), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid) i Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), veznjaci Milan Badelj (Fiorentina), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva) i Filip Bradarić (Rijeka) te napadači Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Schalke), Andrej Kramarić (Hoffenheim) i Duje Čop (Standard Liege).

Izvor: http://www.index.hr/sport/clanak/kako-ce-hrvatska-izgledati-protiv-meksika-bez-kljucnih-igraca/1034425.aspx

Link to comment
Share on other sites

IPAK NISU SVI OTIŠLI! ŠEST VATRENIH ZVIJEZDA SE VRATILO KUĆI, A JEDNA OD NAJVEĆIH ODLUČILA SUPROTNO Evo tko je ostao svojom voljom za primjer svima

Reprezentacija je od subote u Dallasu, u hotelu Alphonse u centru grada, gdje 27. ožujka (što je po našem vremenu 28. ožujka u četiri ujutro uz prijenos na HTV-u) igra s Meksikom. Sukladno najavi, izbornik Zlatko Dalić oslobodio je šestoricu igrača, u avionu za Dallas nisu bili Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan). Oni su se zaputili u Europu.

Dalić je to napravio na zahtjev njihovih klubova, od kojih neke čekaju europske utakmice, a druge domaće obveze, no zna se odranije da pojedini klubovi poput Intera žele izvući maksimum za sebe, da su mu igrači što manje u reprezentaciji, a nije tako kooperativan kad treba pustiti dečke u mlađe selekcije, ako to nije obvezan. Međutim, i izbornik i HNS drže do dobrih odnosa s klubovima.

Ukupno bez osmorice

U HNS-u kažu da su kod oslobađanja igrača vodili računa i o njihovu zdravstvenim stanju. No, nema brige, nitko nije ozlijeđen da bi morao pauzirati.

U odnosu na najavu jedina je promjena što je Ivan Rakitić ostao u reprezentaciji, premda Barcelonu također čeka Liga prvaka, a upravo je on igrač koji je stalno na terenu i ima najveću minutažu od svih. Rakitić je ostao u reprezentaciji, baš je to htio, i tako može dati doprinos u utakmici s Meksikom.

Na taj način sada je pružio primjer kako se odnosi prema nacionalnoj vrsti, ako već igra Vatrenih u subotu ujutro po našem vremenu nije bila na tom tragu. Jer ako je itko, po težini sezone trebao biti među prvima na listu za poštedu, to je Rakitić.

Budući da od prije nema ozlijeđenih Lovrena i Mitrovića, Vatreni će na Meksiko bez osmorice. Ipak, Dalić i dalje ima 19 igrača, više nego što ih može nastupiti.To su golmani Lovre Kalinić i Livaković, braniči Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Strinić, Nižić i Pivarić, veznjaci Rakitić, Badelj, Kovačić, Pašalić, Rog i Bradarić te napadači Kramarić, Pjaca, Čop i Rebić.

Po prvi put na treningu i Dražen Ladić

Po prvi je puta s reprezentacijom na treningu bio i član stručnog stožera Dražen Ladić, proslavljeni vratar zagrebačkog Dinama i "vatrenih", s kojima je na SP u Francuskoj 1998. osvojio broncu. Ladić se reprezentaciji priključio nakon što je pratio utakmicu Islanda i Meksika, s obzirom da će Islanđani biti posljednji suparnik "vatrenima" u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a. Island je u Santa Clari (kod San Francisca) izgubio od Meksika sa 0-3, a strijelci za Meksiko bili su Marco Fabián (37) i Miguel Layún (64, 90).

Preostalih 19 igrača je u subotu pod vodstvom izbornika Dalića treniralo na terenima Sveučilišta Southern Methodist. Hrvatska će i u nedjelju trenirati na terenima Sveučilišta Southern Methodist, a u ponedjeljak, dan prije utakmice, odradit će službeni trening na stadionu AT&T u Arlingtonu (30 km od Dallasa).

Hrvatska će s Meksikom igrati u utorak, 27. ožujka, na stadionu AT&T u 21 sat po lokalnom vremenu (srijeda 4.00 sata po hrvatskom vremenu).

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/reprezentacija/ipak-nisu-svi-otisli-sest-vatrenih-zvijezda-se-vratilo-kuci-a-jedna-od-najvecih-odlucila-suprotno-evo-tko-je-ostao-svojom-voljom-za-primjer-svima/7169760/

Link to comment
Share on other sites

Safwat-Kolar 1 1,95 (marathonbet)

Kolar je pocetkom veljace povrijedio leda u Budimpesti i sad se vraca lagano, igrao je prosla 2 tj futurese po Hrvatskoj i s igracima daleko od top 500 imao skor 2-2 tako da izgleda da jos ima problema s tom ozljedom. Safwat vec dosta dugo igra na ovoj podlozi i mislim da ovdje ima prednost i da je ova kvota value.

hbLkgaS.png

Link to comment
Share on other sites

Belgija - S. Arabija // -1,5 HANDICAP Belgija bet365 - 1,60 (20:30 CET)

Ovdje neću puno dužiti i mislim da treba iskoristiti trenutno ove prijatreljske susreta na ovakve oklade. Zašto ovo govorim? Zato što je do SP ostalo nešto više od 2 mjeseca, i sve reprezentacije koje sada igraju uigravaju se za taj turnir. Tako i Belgija. Kostur ekipe je poznat, a oni koji će se boriti za svoje mjesto u ovakvim utakmicama će gristi na terenu. 

Dakle, ovo jesu prijateljske, ali daleko od toga da su nebitne utakmice. Svaka pobjeda je važna za dizanje morala i vjerujem kako će Belgija ovdje igrati sa 100% svojih mogućnosti. Sretno!

9ba73af22dd7d64e0e38701c08d8e37b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Maroko - Uzbekistan // Pobjeda domaćina bet365 - 1,53 (22:00 CET)

Ovdje do sutra očekujem da koeficijent padne na 1,30 ili slično jer stvarno nemam pojma zašto je ovoliko koeficijent na Maroko, koji je sudionik SP-a protiv anonimusa iz Uzbekistana.

Maroko ima jednu sjajnu generaciju, nešto kao Alžir što ima ili što je imao prije 4 godine. Igraju na domaćem terenu u  Casablanci koji je poznat po strašnim i sjajnim navijačima te podrška neće izostati.  Medhi Benatia, Sofiane Boufal, Amine Harit, Younes Belhanda i fantastični Hakim Ziyech glavni su igrači reprezentacije što vam dovoljno govori o njihovj snazi. 

Ne bi bilo loše ni da probate handicap - 1,5 na Maroko, jer vjeruje da mogu pobjediti sa dva gola razlike. SRETNO!

c9e719bbf6cd945fde8fa1f8d874f90d.jpg

Link to comment
Share on other sites

St. Mirren - Dumbarton 1 (1.40) bet365

St. Mirren je bio iznenađujuće dobar ove sezone nakon što su se mučili od njihovog ispadanja iz Premiershipa prije nekoliko sezona. Glavni razlog njihovog uspjeha ove sezone je bila njihova forma, gdje su uspjeli prikupiti 37 bodova iz 14 utakmica. 10 više od Dundee Uniteda na domaćem terenu. Oni su izgubili samo jednu utakmicu kod kuće od siječnja 2017. godine koja je ironično bila protiv Dumbartona. St. Mirren bi trebao da izvede jednu prilično jaku momčad sa Lewis Morganom koji se vraća nakon što je bio bolestan u prošloj utakmici protiv Queen of the Southa. Gavin Reilly i Cameron Smith će također biti u ekipi. Interesantno, St. Mirren je pobijedio posljednjih šest domaćih utakmica bez primljenog gola. Dumbarton je ekipa bez mnogo ambicije u klubu. Oni se trenutno nalaze u zoni koja vodi u doigravanja za ispadanje i velike su šanse da će sezone i završiti na tom mjestu. Oni su pobijedili posljednje dvije utakmice, ali obje te utakmice su bile protiv ekipe sa dna tabele Brechin Cityja, ekipe koja uglavnom gubi svaku utakmicu i ispast će iz lige. Dumbarton je igrao posljednju utakmicu prije tri dana u finalu Challenge kupa, utakmica u kojoj su njihovi igrači morali dati 110% jer je to finale. St. Mirren je za mene ovdje mnogo bolja ekipa i dominantniji su na domaćem terenu, dok imaju i mnogo odmorniju momčad u ovoj utakmici, tako da mislim da će ovo biti nova tri boda za domaću ekipu. Da napomenem da je koeficijent pao sa 1.44 na 1.40 brzinom svjetlosti, točnije dok sam razrađivao listić, tako da ako ste mislili igrati ovaj tip, preporučujem da to uradite odmah ili uskoro, jer će koeficijenti sigurno još više pasti. Sretno!

ye7dlTK.png

(Koeficijenti 26.3. u 13:50 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

MEKSIKANCI BIJESNI NAKON ŠTO JE 'POLA' VATRENIH OTIŠLO 'KUĆI' 'Čemu sve ovo?! A toliko smo se radovali igrati protiv majstora kao što je Modrić...'

Hrvatska reprezentacija će nakon neugodnog poraza od Perua odigrati i drugu prijateljsku utakmicu na mini-turneji po SAD-u. Protivnik Vatrenih bit će Meksiko čiji izbornik nije oduševljen potezom hrvatskog šefa stručnog stožera.

Naime, Zlatko Dalić je u dogovoru s klubovima pustio Luku Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Danijela Subašića i Nikolu Kalinića. Točnije, više od pola standardnih igrača naše udarne postave neće igrati na spomenutoj drugoj pripremnoj utakmici.

"Nije mi jasno zašto je Hrvatska pustila toliko igrača natrag u klubove. Nemaju za to neke argumente. Mislim kako bi organizatori ovakvih utakmica morali ubuduće nešto napraviti po tom pitanju i u ugovore uvrstiti odredbe koje momčadi obvezuju da igraju u svojem najjačem sastavu", rekao je meksički izbornik Juan Carlos Osorio pa dodao:

"Čemu ove utakmice ako ne igraju najbolji igrači? Ideja je da se pripremamo najbolji protiv najboljih za Svjetsko prvenstvo."

Meksiko je u svom prvom pripremnom nastupu svladao Island 3:0, a Osorio je protiv momčadi koja je u skupini s Vatrenima na SP-u, odmarao neke od najboljih igrača kako bi bili što odmorniji za Hrvatsku.

"Osobno sam se iznimno radovao igrati protiv jednog takvog majstora u čuvanju lopte kao što je Luka Modrić i to bi nam bila odlična priprema, no nadam se kako ćemo i ovako izvući najbolje što možemo iz ove utakmice", zaključio je meksički izbornik.

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/reprezentacija/meksikanci-bijesni-nakon-sto-je-pola-vatrenih-otislo-kuci-cemu-sve-ovo-a-toliko-smo-se-radovali-igrati-protiv-majstora-kao-sto-je-modric/7172721/

Link to comment
Share on other sites

JEDAN NAPADAČ VATRENIH POSEBNO PAMTI POSLJEDNJI SRAZ S MEKSIKOM Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji

Noć s utorka na srijedu donosi nam utakmicu Hrvatske i Meksika. Vatreni će u Dallasu odigrati svoju drugu i posljednju utakmicu na američkoj turneji, a priliku na terenu dobit će i dobar dio igrača koje nismo gledali u porazu od Perua.

Jedan od njih bit će naš napadač Duje Čop koji očekuje kako će dobiti svojih 'pet minuta' za iskazivanje u hrvatskom dresu.

"Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu - tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je Čop čije izjave prenosi službena stranica HNS-a.

"U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima", nastavio je hrvatski napadač.

Hrvatska i Meksiko snage su odmjerili i prošle godine u Los Angelesu. Tada je pobjeda pripala Vatrenima, a riječ je o utakmici koju je Čop posebno zapamtio.

"Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu".

Pouzdani stoper hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka, koji će u utorak u Dallasu ponijeti kapetansku traku u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, izjavio je kako će taj susret biti još jedan izazovan ispit SP-a (14. lipnja - 15. srpnja).

"Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek. Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju. Rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema", kazao je branič Lokomotiva iz Moskve koji se nedavno vratio na teren nakon desetomjesečnog izbivanja zbog ozljede Ahilove tetive.

Na pitanje kakve su hrvatske šanse u Rusiji Ćorluka je odgovorio:

"U teškoj smo skupini u kojoj je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak".

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/jedan-napadac-vatrenih-posebno-pamti-posljednji-sraz-s-meksikom-tu-priliku-nisu-imali-ni-neki-drugi-igraci-koji-su-ostavili-veci-trag-u-reprezentaciji/7171176/

Link to comment
Share on other sites

Rakitić svojom voljom odlučio ostati uz reprezentaciju, Barcelona može čekati

HRVATSKA reprezentacija okupila se u Miamiju u idiličnom raspoloženju, no nakon poraza od Perua (2:0) raspoloženje više nije tako dobro.

Izbornik Zlatko Dalić mora pronaći smisao utakmice s Meksikom, koja reprezentaciju očekuje u noći s utorka na srijedu u Dallasu, nakon što su ključni igrači poletjeli natrag za Europu. Kalinić, Mandžukić, Modrić, Perišić, Brozović i Subašić pozdravili su se s društvom u reprezentaciji i vratili se na posao u svoje klubove, koji ne gledaju blagonaklono na interkontinentalne turneje u finišu sezone. Takav je stav i vodstva Barcelone, koju čeka Liga prvaka, ali Ivan Rakitić svojom voljom odlučio je ostati uz reprezentaciju do kraja turneje u Americi. Bit će u kadru izbornika Dalića za Meksiko. 

Izvor: http://www.index.hr/sport/clanak/rakitic-svojom-voljom-odlucio-ostati-uz-reprezentaciju-barcelona-moze-cekati-/1034473.aspx

Link to comment
Share on other sites

Luxembourg - Austria 2 (1.44) bet365

Primijetio sam da su koeficijenti na Austriju u ovom trenutku solidni. Austrija je pobijedila Sloveniju u petak sa ubjedljivih 3-0 i sada se susreću sa mnogo lakšim protivnikom Luxembourgom kojeg su uvijek pobjeđivali. Austrija nije uspjela da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo zbog vrlo loših nastupa u kvalifikacionim utakmicama, ali oni sada grade tim za budućnost. Nakon tih razočaravajućih kvalifikacija, oni su pobijedili Urugvaj i Srbiju, timovi koji će igrati u Rusiji na Svjetskom prvenstvu. Luxembourg je pobijedio Maltu u četvrtak sa golom u sudijskoj nadoknadi i mislim da oni ovdje nemaju nikakve šanse protiv Austrije. Arnautović i Alaba su sa austrijskom momčadi i oni su već postigli golove u petak. Očekujem da će gosti dominirati u ovoj utakmici i vjerujem da će ostvariti pobjedu. Požurite dok koeficijenti nisu pali. Sretno!

8p3HYvp.png

(Koeficijenti 26.3. u 14:50 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Srbija - Nigerija X2 (1.50) bet365

Srbija generalno bilježi loše rezultate u prijateljskim utakmicama protiv ekipa približnog kvaliteta (kakva je i Nigerija) ili jačih od sebe. Nakon plasmana na SP u Rusiji, smijenjen je selektor Muslin i na njegovo mjesto je postavljen Mladen Krstajić, kojem je to prvi samostalni angažman u karijeri. Nedavno je oduzeo kapitensku traku Branislavu Ivanoviću, a razlog za tako radikalan čin nije objelodanjen, ali sigurno je da je atmosfera u ekipi narušena i da će se to odraziti i na terenu. Srbija je prije 3 dana poražena od Maroka (1:2) u utakmici koja je otkrila sve slabosti u defanzivnom dijelu gdje itekako 'škripi', nejasna je uopšte Krstajićeva ideja da na mjesto štopera postavi Nikolu Maksimovića koji je tempirana bomba u odbrani i igrač sklon kiksevima. Nigerijci se mogu pohvaliti dobrim rezultatima u posljednje vrijeme (bez poraza su 8 utakmica zaredom), raspolažu vrlo dobrim napadačkim arsenalom (Musa, Moses, Iheanacho, Iwobi, Ighalo) i vjerujem da će i ovdje ostati neporaženi. U petak su slavili protiv Poljske, a ova utakmica se igra u Londonu, te svakako ne treba zanemariti činjenicu da će imati značajnu podršku sa tribina, s obzirom da u Velikoj Britaniji živi oko 800.000 Nigerijaca (samo u Londonu ih je oko 115.000).

r2mdT0t.png

Link to comment
Share on other sites

MEKSIKO – HRVATSKA

Hrvatska je zaista razoćarala u prvom od dva ispita u SAD-u, zaigravši u najjačem sastavu učenici Zlatka Dalića nadigrani su i poraženi od Perua sa 0:2, čime se još jednom potvrdili da nam već tradicionalno ne odgovaraju protivnici iz Južne Amerike. Očito je da je većina “Vatrenih” posjetu Miamiju shvatila više kao odmor od naporne klupske sezone nego kao važnu provjeru u pripremama za Svjetsko prvenstvo. A sad nas u Dallasu čeka još teži suparnik, s tim što ćemo biti oslabljeni, jer su neki od ključnih aduta oslobođeni obveze (Subašić, Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović, Kalinić). No, zato će priliku za dokazivanje dobiti oni koji nemaju status unutar početnih 11 i pokušati se nametnuti izborniku, stoga imamo pravo vjerovati da će Hrvatska odigrati bolje nego protiv Meksika!

Meksiko ima relativno lagan put do Svjetskih prvenstava, jer nastupa u skupini Sjeverne i Srednje Amerike, gdje je, objektivno, u tom društvu tradicionalno dominantan. Bilo je tako i u proteklom ciklusu, gdje je osvojio prvo mjesto na završnom turniru,  upisavši 6 pobjeda, 3 remija i samo jedan poraz. Bio je dakle bolji od Kostarike, Paname, Hondurasa i SAD-a, te se doslovce prošetao do Mondiala, a vodi ih Juan Carlos Osorio, nekadašnji kolumbijski nogometaš, a već godinama iskusni trener i izbornik Meksika od 2015. Imaju zaista nezgodnu momčad, na čelu sa svjetski poznatim igračima, poput Chicharita, Herrere, Aquina, Dos Santosa, Guardada, Aquina, Corone, Salceda, Layuna… Ovo će biti uistinu vrhunski test za „Vatrene“, pogotovo jer će Meksikanci u Teksasu imati potporu sa tribina kao da igraju doma.Uz to, u kakvoj su formi – pokazali su prije 4 dana, kad su u prijateljskom ogledu pomeli Island sa 3:0 uz dva pogotka Layuna i jedan Fabiana. A znamo koliko su nas namučili Islanđani…

Brojke: Naravno da nismo zaboravili da nas je Meksiko dobio u oba meča na Svjetskim prvenstvima a ti su nas porazi odveli u eliminacije. U Japanu 2002. godine nam je presudio Blanco (1:0), a još uvjerljivije su slavili u Brazilu 2014., bilo je 3:1 (R.Marquez, Guardado i Chicharito su bili strijelci, a za nas Perišić). Zanimljivo je da smo sa njima dosad igrali i 3 prijateljske utakmice i – sve dobili, zadnji put je to bilo još prošlog svibnja, u Los Angelesu – 2:1 (Fran Tudor i Duje Čop su zatresli mrežu).

NJEMAČKA – BRAZIL

Njemačka je domaćin super-spektaklu na glamuroznoj sceni Olimpijskog stadiona u Brazilu, ovo je duel reprezentacija koje su osvojile 9 naslova svjetskih prvaka (domaćini 4, Karioke 5), ali jasno da je prva asocijacija na ovaj duel – podsjećanje na polufinale SP 2014. u Belo Horizonteu i katastrofa Brazila od 1:7, koja će ući u povijest kao najtužnija stranica u njihovoj povijesti, svakako gora i od onog finala 1950. sa Urugvajem na Maracani.

Izabranici Joachima Lowa će sa 3 mjeseca braniti titulu osvojenu upravo u domu večerašnjih suparnika, kao po običaju, glatko su prošli kvalifikacijsku skupinu kao pobjednici, ponovo su u najužem krugu favorita, s tim što će u ovom ogledu obveze biti pošteđenu Muller i Ozil. Prije 4 dana je Njemačka imala jednako težak ispit u Dusseldorfu, gdje je odigrala 1:1 sa Španjolskom: upravo ih je Muller spasio poraza izjednačivši nakon što je Rodrigo Moreno doveo “Furije” u prednost.

Brazil dana definitivno ne pruža sliku one gubitničke momčadi sa Mondiala 2014., suvereno je osvojio 1. mjesto u užasno teškim kvalifikacijama Južne Amerike, a pod vodstvom izbornika Titea, nastavio niz trijumfa i u prijateljskim ogledima. Tako su Karioke u petak pregazile Ruse u Moskvi sa 3:0 (Miranda, Coutinho, Paulinho), imaju toliko moćan kadar da se nije ni osjetilo neigranje ozljeđenog Neymara.

Brojke: Računajući spomenuto polufinale 2014., u ovom stoljeću su se sastali 5 puta, omjer je posve izjednačen (po 2 pobjede svakog rivala i jedan remi). I dok će Brazilce zauvijek mučiti taj poraz, isto tako i Nijemci neće prežaliti finale SP 2002. u Yokohami, kad im je presudio “Il Fenomeno” Ronaldo (0:2).

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

Rumunjska U19 - Ukrajina U19 1 (2.00) bet365

Rumunjska je prilično blizu Eura 2018, a to je nešto rijetko na ovoj razini mlađih kategorija. Matematika je jednostavna, Rumunjskoj je potreban barem remi i to je to. Međutim, iako je kliše, ovog puta Rumunjska zaista ima vrlo dobru generaciju punu nevjerojatnih talanata. Govorim o igračima kao što su Andrei Clad, golman Steauae, Vladimir Screciu branič Craiove, Vlad Dragomir veznjak Arsenala, Marco Dulca veznjak Swanseaja, Olimpiu Morutan, Alexandru Matan i mnogo drugih zaista dobrih igrača za koje ćemo sigurno još čuti u budućnosti. I da Nicusor Craiu, bivši igrač Real Madrida nije pretrpio gadnu ozljedu u prošlosti, vjerujem da bi sada govorili o očitim favoritima. Momčad Ukrajine uglavnom čine igrači iz Dinamo Kieva i Shakhtar Donetska, to jest iz njihovih akademija, ali nakon što sam vidio kako su igrali do sada, mislim da oni nisu na nivou Rumunjske ekipe. Nećemo zaboraviti da je ovaj tim Rumunjske pobijedio Srbiju sa 4-0, dok je Ukrajina jedva pobijedila sa 2-1, a inače je Srbija ta koja ima dobre mlade igrače, tako da vjerujem da će Rumunjska U19 ovdje ostvariti pobjedu, dok nam i bet365 daje odličan koeficijent koji ne želim propustiti. Sretno!

UojXBZ2.png

(Koeficijenti 27.3. u 13:11 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

NEMA STRAHA! HRVATSKA I NAKON ODLASKA POLA MOMČADI IZGLEDA MOĆNO I JAKO Pogledajte vjerojatni sastav pomlađenih Vatrenih za Meksiko

Hrvatska bez šestorice zvijezda (Modrić, Mandžukić, Perišić, Kalinić, Subašić, Brozović) noćas u 4 sata ujutro po hrvatskom vremena igru drugu prijateljsku utakmicu američke turneje, protiv Meksika. Nakon neugodnog 2:0 poraza od Perua, izbornik Zlatko Dalić izazvao je kontroverzne otpuštanjem pola prve momčadi, a kako će to izgledati noćac, u pomlađenoj varijanti u Dallasu, saznat ćemo uskoro. Prijenos utakmice pratite na portalu Sportskih novosti od 04.00.

HRVATSKA - MEKSIKO (04.00)

HRVATSKA: L. Kalinić, Pivarić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko, Rebić, Badelj, Rakitić, Pjaca, Kramarić

MEKSIKO: Ochoa, Salcedo, Araujo, Moreno, Gallardo, Reyes, Layun, Guardado, Fabian, J. M. Corona, Chicharito
 
Hrvatska je pala od Perua 2:0, Meksiko matirao Island 3:0, AT&T stadion zelenjet će se od fanova El Tri, oni ovdje odavno nisu gringosi. Zlatko Dalić ima reduciran kadar, a svakako se ne želi vratiti kući s dva poraza. Lanjski trijumf u Los Angelesu sigurno nije mjerilo, ovo će biti test karaktera, momčadskog duha, taktike, ali i kvalitete. To je razina suparnika koji nas je, ili kakvi su nas, izbacivali sa svjetskih prvenstava.

hrvatska%20vatreni%20sastav%20meksiko

Kakvim tonom oslikati najavu, crnim, kao boja koja je prevladavala na Hard Rocku ili svijetlim poput očekivanja koja se uvijek stavljaju pred nacionalnu vrstu? Odigrati dobro, a kamoli dobiti, potvrdilo bi klasu. Ova postava vjerojatno je "spustila nosove“ jer Vatreni su sposobni dobivati snažne rivale jedino u trenucima totalne mobilizacije.

- Meksiko je jak, ali nema veze, borit ćemo se. Moramo izvući što više koristi iz ovih utakmica, zato sam i odabrao kvalitetne suparnike. Hoću vidjeti gdje smo i kako reagiramo u teškim situacijama. To će biti dobra provjera - govorio nam je ovih dana Dalić dodajući:

- Moji su tonovi optimistični jer po prirodi sam takav. Svaka utakmica je važna, igra se za što bolji rezultat, ali ovo je sve priprema, dio jedne veće priče, spremamo se za Rusiju.

Ima 19 igrača i pravo na šest zamjena, poželio je svima dati šansu barem poneku minutu u dva nastupa, dvojba je hoće li na lijevom braniču krenuti Ivan Strinić ili Josip Pivarić, kojeg je nakon treninga Ivica Olić savjetima "uzeo pod svoje“. Kako se u ponedjeljak Dalić nije izjasnio, a Strinić je nakon Perua osjetio određene poteškoće, budući da ga sitne ozljede prate i u Sampdoriji, dobre su šanse da Pivarić krene u toj roli. Od Finske i neslavnog dvoboja Vatrenih na Rujevici ima status promatrača.

U vezi su Rakitić i Kovačić, čim su ovdje logično je da igraju, a Badelja je Dalić unaprijed predvidio za Meksiko. Napad će predvoditi Kramarić, špica u formi čiji je ulazak protiv Perua podigao adrenalin momčadi, ostalo je otvoreno tko će mu činiti bokove. Od trojice kandidata, Pjace, Čopa i Rebića, svaki ima adute. Pjaci treba ozbiljna utakmica nakon stanke, Čop je bio odličan i strijelac lani s Meksikom, nametnuo im se na terenu, a sad gori od motiva da se izbori za Rusiju, dok je Rebića Dalić vratio u državni sastav, što je opravdao igrama u Eintrachtu. Pjaca i Rebić su ušli protiv Perua, je li to sugestija za Meksiko? Na, gol, dakako staje Lovre Kalinić, tradicionalna zamjena za Danijela Subašića.

I nepotpuna Hrvatska ima barem jednako kvalitetne igrače kao Meksiko, netko neskroman reći će i vrjednije. Sve je na igračima i trenerima. Loša priča popravlja se jedino dobrom. No, čak i ako akcija Amerika postane "hrvatski Alamo“ (Meksikanci razbili Teksašane u 19. stoljeću), povijest ući da se samo dva mjeseca kasnije dogodio totalni preokret. Zato utakmicu treba gledati kao još jednu pripremu za Mundijal. Koja može donijeti više ili manje koristi, ovisi koliko ćemo biti pametni!

Na izborniku je ostalo da vidi hoće li iskušati i u nekoj fazi igre 3-5-2, koji mu nije primarna opcija, ali i alternativu valja provjeriti ako se na nju ubuduće računa. No, nakon Perua sigurno je da će se prvenstveno ići na popravljanje dojam, a tome najbolje može pomoći rezultat.

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/reprezentacija/nema-straha-hrvatska-i-nakon-odlaska-pola-momcadi-izgleda-mocno-i-jako-pogledajte-vjerojatni-sastav-pomladenih-vatrenih-za-meksiko/7175220/

Link to comment
Share on other sites

Klasicna nastimaljka... Pratio sam kretanje tecajeva za ovaj susret na online kladionicama i kladionice su pobjedu Meksika  ili su pojacavale ili ga drzale cvrsto na oko 2.00 sto je ogroman value imajuci u vidi sve informacije koje su dolazile iz tabora hrvatske reprezentacije. I onda pobjeda Hrvatske 0-1 iz jesanaesterca. Jako cudno ali ovo je klasicni dokaz kako funkcionisu kladionice. I ovo se desava svaki skoro dan samo sto je nekada lakse a nekada teze prepoznati. 

Link to comment
Share on other sites

takidjer cestitke i ovdje kolegi Crash1 na odlicnim anakizama. Daleko je korisnije i osobno vise i volim kada netko napise analizu u nekoliko redova sa 3-4 kvalitetna argunenta nego kada se pisu cijeli romsni gluposti. Zapravo te romane i eseje u vezi jednog sportskog dogadjaja i ne citam jer sve sto je o

potrebno za jednu dobru analizu se moze reci u nekoliko recenica, dakle argunenti i samo argumenti, dok se suplje price moze napisati 5 stranica. 

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use