Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 7.12.2017.


IzudinB

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

Unibet Advent Kalendar

Toplo preporučujem svima da se svakog dana logiraju na unibet račun budući da, kao i svake godine, imaju Advent kalendar promociju gdje svakog dana daju različite besplatne bonuse, oklade, besplatne slot spinove, 100%tne bonuse na uplatu te razne druge. Ukoliko nemate unibet račun otvorite ga u nekoliko minuta i sudjelujte u ovoj promociji. Promocija je aktivna do kraja mjeseca i svakog dana biti će druga nagrada. Evo i kako to izgleda.

pcUxKrY.jpg

Evo samo primjer kako to izgleda prvoga dana promocije gdje potpuno besplatno daju 10 okretaja u casinu svim članovima! 

PsiKqyi.png

U danima kada će biti stvarno odlične promocije, poput besplatnih oklada ili 100%tnih bonusa na uplate obavijestiti ćemo sve članove i posjetitelje u dnevnoj temi toga dana, pa pratite forum ;) 

GpzHWNx.png

Link to comment
Share on other sites

Crvena Zvezda - Koln 1 (2.25) bet365

Crvena Zvezda je lider u Srpskoj ligi, a u ovoj utakmici oni mogu da se kvalifikuju u Europsku ligu. Oni su u dobroj formi i neporaženi su u posljednjih 11 utakmica. Također su pobijedili posljednje dvije kod kuće sa 5-0 i 6-1. Koln je jučer otpustio trenera Stogera, oni imaju samo tri boda u Bundesligi i posljednji su u ligi. Da bi prošli u narednu fazu natjecanja, oni moraju da pobijede u Beogradu, ali mislim da se to neće dogoditi. Njihovoj lošoj formi dodajte i vrlo važne igrače koji nedostaju, kao što je strijelac Cordoba, kapiten Lehmann i zvijezda obrane Jonas Hector. Crvena Zvezda je u vrlo dobroj formi i zaista su jaki kod kuće pred svojim vjernim navijačima. Mislim da će ovdje biti pobjeda domaćina. Sretno!

JKJv9Eq.png

(Koeficijenti 4.12. u 16:00 CET)

Link to comment
Share on other sites

Real Sociedad - Zenit // X2  bet365 - 1,80

Zadnje kolo u skupini te utakmica koja odlučuje o prvoj poziciji. U blagoj prednosti je Zienit koji ima jedan bod više te će u San Sebastian doći sa namjerom da zadrže prvu poziciju te tako u narednoj rundi takmičenja dobiju lakšeg protivnika. bet365 kladionica za ovu okladu nam nudi koeficijent od čak 1,80 dok u većini zemaljskih kladionica koeficijent na ovaj tip iznosi 1,60.

Sociedad za tri dana nakon ovog meča očekuje susret sa Malogom, te će trener domaćih vjerovatno rotirati sastav, dok strateg gostiju Manncini u San Sebastian dolazi sa jednom namjerom a to je da zadrži prvu poziciju, što ćemu, nadam se i uspjeti. Sretno!

3acedf54d982dbd3eff7a420c599c326.jpg

Link to comment
Share on other sites

Koliko je Kelnu bitna Liga Evrope? Mnogo! Zbog injekcije za dve trećine nepredviđenih troškova

Klupski budžet je žestoko uzdrman najnovijim dešavanjima i nekoliko miliona evra od Lige Evrope bi dobro došlo

Još dva dana i Crvena zvezda na Marakani igra meča decenije. Bilo je važnih utakmica u prethodnih desetak godina, ali nijedna nije sa sobom nosila takav benefit kao što je - proleće u Evropi! Poslednja prepreka Crvenoj zvezdi će biti Keln. Crveno-belima je protiv Nemaca najverovatnije dovoljan i bod da prezime u Evropi, a po svemu prikazanom do sada - Crvena zvezda zaslužuje više od Kelna da se nađe u nokaut fazi Lige Evrope.

Jarčeve čeka krcata Marakana i silno motivisana Zvezda koja na proleće čeka 25 godina. Iz Kelna najavljuju da jurišaju na pobedu jer samo ona im donosi proleće u Evropi.

A koliko je Kelnu zaista bitna Liga Evrope s obzirom šta im se sve dešava ove sezone?

Bitno im je!

Neretko se prethodnih dana mogla čuti i „narodna teorija“ kako je Kelnu bitnije da opstane u Bundesligi nego da punim gasom igra u Ligi Evrope i bori se za plasman u šesnaestinu finala. Što nije tačno!

Nemci su Nemci! I zapeće svim silama da pobede na Marakani kako bi prezimili u Ligi Evrope. Iako im u Bundesligi gori pod nogama i imaju samo tri boda, bitna im je i Evropa.  Zaželeo se i Keln Evrope iz koje je odsustvovao 25 godina, prolazak u grupe bi im možda bio incijalna kapisla da proigraju u Bundesligi, ali jako bitan im je finansijski deo.

Keln osim prolaza igra i za sumu od 4.000.000 evra! Toliko će zaraditi od učešća u Ligi Evrope ako prođe u šesnaestinu finala.

Kelnov budžet je „spržen“ u poslednje vreme kako je to konstatovao jedan lokalni portal. Silom prilika su morali da dovedu Klaudija Pizara kada je prelazni rok već bio završen jer su u deficitu sa napadačima. A iskusni Peruanac im je to debelo naplatio pošto je potpisao ugovor vredan 2.000.000 evra do kraja sezone! Nisu imali kud, drugih rešenja nije bilo i morali su da plate Pizaru ono što im je tražio.

A onda su došle promene. Prvo je ceh platio kondicioni trener Jan-Bendžamin Kugel ali to je bio zanemarljiv trošak u odnosu na ono što je usledilo. Otkaze su dobili sportski direktor Jerg Šmatke, trener Peter Šeteger i prvi pomoćnik Manfred Šmid. Samo za ove četiri otpremnine i Pizarov ugovor, Keln će morati da plati ukupno 6.000.000 evra! Dakle, više od onoga što bi doneo plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Pažljivo isplaniran budžet je doživeo ozbiljan udarac i Kelnu su potrebna dodatna finansijska sredstva.

Pored Crvene zvezde, Keln ima još jednu bitnu utakmicu do kraja godine koja donosi novac, a nije bundesligaška. Očekuje ih duel sa Šalkeom u Kupu Nemačke.
„Ako pobedimo u Beogradu, kvalifikacija za narednu rundu bi nam donela 4.000.000 evra. I to bi pokrilo dve trećine nepredviđenih troškova koje smo imali ove jeseni. Plasman u četvrtfinale Kupa Nemačke bi nam doneo dodatnih 1.000.000 evra“, rekao je Kelnovfinansijski direktor Matijas Verle.

Dakle, Nemci silno motivisani dolaze na stadion Rajko Mitić. Proleće u Evropi je im prilično potrebno... To što neće igrati u najjačem sastavu zbog velikog broja povreda je već njihov problem. Suprostaviće se Zvezdi sa najjačim timom koji trenutno imaju na raspolaganju.

Ali i motivi Crvene zvezde su ogromni. Takmičarski, finasijski, pa i istorijski... Zvezda u četvrtak može da napravi najveći uspeh u ovom veku! 

http://www.mozzartsport.com/vesti/koliko-je-kelnu-bitna-liga-evrope-mnogo-zbog-injekcije-za-dve-trecine-nepredvidjenih-troskova/186951

Link to comment
Share on other sites

Slavia Praha – FK Astana
Referee: Davide Massa (ITA)

Villarreal – Maccabi Tel Aviv
Referee: Mads-Kristoffer Kristoffersen (DEN)

Young Boys – Skënderbeu
Referee: Simon Lee Evans (WAL)

Dynamo Kyiv – Partizan
Referee: Paweł Gil (POL)

İstanbul Başakşehir – SC Braga
Referee: John Beaton (SCO)

Hoffenheim – Ludogorets
Referee: Orel Grinfeld (ISR)

Austria Wien – AEK Athens
Referee: Craig Pawson (ENG)

HNK Rijeka – AC Milan
Referee: István Vad (HUN)

Apóllon Limassol – Everton
Referee: Sébastien Delférière (BEL)

Atalanta Bergamasca – Olympique Lyonnais
Referee: Aleksey Eskov (RUS)

Fastav Zlín – Lokomotiv Moskva
Referee: Mete Kalkavan (TUR)

FC København – Sheriff
Referee: Serdar Gözübüyük (NED)


FCSB – Lugano
Referee: Nikola Dabanović (MNE)


Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzeň
Referee: Aleksandar Stavrev (MKD)

Arsenal – Bate Borisov
Referee: Robert Schörgenhofer (AUT)

Crvena Zvezda – FC Köln
Referee: Robert Madden (SCO)

Olympique de Marseille – Red Bull Salzburg
Referee: Aleksei Kulbakou (BLR)

Vitória SC – Konyaspor
Referee: Daniel Siebert (GER)

Zorya Luhansk – Athletic Club
Referee: Ruddy Buquet (FRA)

Hertha BSC – Östersunds FK
Referee: Tiago Lopes (POR)

SBV Vitesse – OGC Nice
Referee: Sandro Schärer (SUI)

Zulte Waregem – Lazio
Referee: Charálampos Kalogerópoulos (GRE)

Vardar – Rosenborg
Referee: Serhiy Boyko (UKR)

Real Sociedad – FC Zenit
Referee: Liran Liani (ISR)

Link to comment
Share on other sites

Kopenhagen - Sheriff over 3.5 kartona 
C. Zvezda - Koln 1X

Kv posle poreza 1.98 Supersport 8/10

SS upravo izbacio kartone za sutra, Kopenhagen su izbacili na 3.5 sto je veliki penal. Ionako sam planirao odigrati over kod Unibeta koji je ovo postavio na 4.5. Mec biti ili ne biti, Kopenhagenu igra samo pobeda a gosti ce se braniti kako znaju i umeju. Sudija vise nego dobar za ovakve meceve. Posto je kvota i posle poreza (normalna 1.70) veca nego recimo kod marathona koji takodje ima over 3.5 na 1.49, uzimam ovo jer SS bar racuna drugi zuti a ne crveni, dok Marathon ni jedno ni drugo.?

Zvezda dvoznak kao pomocni tip, Koln je doputovao u BG sa skroz slabim sastavom, imaju 3 igraca omladinca koje su povukli iz Koln Amatera, Zvezda ima sve u svojim rukama, a i X joj ide na ruku pa sam poprilicno siguran da nece ovo prosuti i ispasti na najgluplji moguci nacin. Koln inace uzasan u gostima ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

Slavia Praha – FK Astana
Sudac: Davide Massa (ITA)
RV2phYw.png

Villarreal – Maccabi Tel Aviv
Sudac: Mads-Kristoffer Kristoffersen (DEN)
CdHof69.png

Dynamo Kyiv – Partizan
Sudac: Paweł Gil (POL)
Uy1PUC3.png

İstanbul Başakşehir – SC Braga
Sudac: John Beaton (SCO)
3n0ad1c.png

Hoffenheim – Ludogorets
Sudac: Orel Grinfeld (ISR)
L6fE6kP.png

Austria Wien – AEK Athens
Sudac: Craig Pawson (ENG)
VbVtZDT.png

Young Boys – Skënderbeu
Sudac: Simon Lee Evans (WAL)
zAJs9Dc.png

HNK Rijeka – AC Milan
Sudac: István Vad (HUN)
qFXPfJx.png

Apóllon Limassol – Everton
Sudac: Sébastien Delférière (BEL)
10tRVhT.png

Atalanta Bergamasca – Olympique Lyonnais
Sudac: Aleksey Eskov (RUS)
9J8cXbU.png

Fastav Zlín – Lokomotiv Moskva
Sudac: Mete Kalkavan (TUR)
nV0rX0o.png

FC København – Sheriff
Sudac: Serdar Gözübüyük (NED)
t6Yt8I5.png

FCSB – Lugano
Sudac: Nikola Dabanović (MNE)
avWmqF5.png

Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzeň
Sudac: Aleksandar Stavrev (MKD)
u6MJKpJ.png

Arsenal – Bate Borisov
Sudac: Robert Schörgenhofer (AUT)
OTCdB6q.png

Crvena Zvezda – FC Köln
Sudac: Robert Madden (SCO)
GgFTziK.png

Olympique de Marseille – Red Bull Salzburg
Sudac: Aleksei Kulbakou (BLR)
wxQQfZd.png

Vitória SC – Konyaspor
Sudac: Daniel Siebert  (GER)
OOnePIf.png

Zorya Luhansk – Athletic Club
Sudac: Ruddy Buquet (FRA)
Yg2wxo9.png

Hertha BSC – Östersunds FK
Sudac: Tiago Lopes (POR)
oND12Le.png

SBV Vitesse – OGC Nice
Sudac: Sandro Schärer (SUI)
uTvEWkX.png

Zulte Waregem – Lazio
Sudac: Charálampos Kalogerópoulos (GRE)
abmdRO0.png

Vardar – Rosenborg
Sudac: Serhiy Boyko (UKR)
niVwoBt.png

Real Sociedad – FC Zenit
Sudac: Liran Liani (ISR)
RJVXvcN.png

Link to comment
Share on other sites

On 04. 12. 2017. at 19:37, crash1 said:

Real Sociedad - Zenit // X2  bet365 online kladionica" rel="external">bet365 - 1,80

Zadnje kolo u skupini te utakmica koja odlučuje o prvoj poziciji. U blagoj prednosti je Zienit koji ima jedan bod više te će u San Sebastian doći sa namjerom da zadrže prvu poziciju te tako u narednoj rundi takmičenja dobiju lakšeg protivnika. bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionica za ovu okladu nam nudi koeficijent od čak 1,80 dok u većini zemaljskih kladionica koeficijent na ovaj tip iznosi 1,60.

Sociedad za tri dana nakon ovog meča očekuje susret sa Malogom, te će trener domaćih vjerovatno rotirati sastav, dok strateg gostiju Manncini u San Sebastian dolazi sa jednom namjerom a to je da zadrži prvu poziciju, što ćemu, nadam se i uspjeti. Sretno!

3acedf54d982dbd3eff7a420c599c326.jpg

Nemoj ovo ni slucajno odigrat, a pogotovo ako neke ozbiljnije pare stavljas...Spanjolci u EL idu maksimalno. a Real je ekipa koja je na svom terenu ubitacna...Ne znam dal si gledo prvu utakmicu u St Petersburgu, ali jako cudan mec di je Real imo totalnu dominaciju, a primili su 2 gola iz nevjerojatno glupih gresaka !

Link to comment
Share on other sites

18:00 Švedska - Argentina 51.5 Over 1.70 wwin 5/10

 

Iskren da budem razmisljao sam se timski over Svedske da tipujem ili mec ali hajde reko uzecu mec.Svedska nakon uvodnog poraza kojeg mozda nisu ni ocekivale od Poljske,sledeca dva odigrale odlicno i dobile Madarsku u velikoj borbi i Cesku u goleadi gdje su okrecali rezultat.Dosle su na ovo prvenstvo sa jako dobrim rosterom prepunih veliki imena tipa Gullden koja je ponajbolja igracica svijeta u zenskom rukometu,Hagman,Alm,Jacobsen,Roberts i ostale i pokazale jako dosta toga pogotovo u napadu.Napad radi odlicno za sada,malo odbrana steka vise.Davale su 30 Poljskoj ali su primile 33,dale Madarskoj u toj borbi 25 primile 21 i u goleadi protiv Ceske dale cak 36 primile 32 gola.Imaju u ove tri utakmice efikasnost preko 50% sto je za pohvalu a prednjaci Gullden sa 18 golova iz 26 suteva.Ocekujem razbijanje od samog pocetka ovdje od strane Svedske koja ce zeljeti napokon doci do neke lakse pobjede jer ove 2 su bile zaista teske.Argentina je upala u mozda najtezu mogucu grupu gdje su sve evropske reprezentacije.Nisu imale sanse ni ujednom mecu.Prvo su porazene od Ceske 28-22 zatim od Madarske 33-15 i od Norveske 21-36.Odgledao sam par utakmica,pogotovo ovu protiv Norveske gdje su letjele po terenu i nisu izgledale kao prije sa sporom igrom.Za njih ovo prvenstvo je prevelik zalogaj u ovoj grupi i sutra nemaju sanse,vjerujem da ce Svedska igrati na gol vise i igrati svoju prepoznatljivu igru kao protiv Poljske i Ceske a protiv Madarske je bila jednostavno borba i Madarska je reprezentacija koja bazira igru na odbrani u ovome sastavu sa kojim je dosla.Argentina na ovom prvenstvu nema neku lidericu ekipe,sve se vrte oko istog broja golova,imaju solidnih 45% realizacije i mislim da ce nekih 20 golova sasvim biti dovoljno sutra za prolaz ovog overa jer Svedska odbrana je u problemima ovo prvenstvo i vidim nacin da Argentina da tih 20.

 

20:30 Česka - Norveška 55.5 Over 1.83 wwin 4/10

 

Norvesku sam odgledao svaku utakmicu i nevjerovatno je kako igraju ove djevojke,sa epitetom su prve favoritkinje i po dosadasnjim utakmicama daleko od svih ostalih reprezentacija.Jako je tesko treneru Norvezanki se odluciti koga povesti jer zaista Norveska po Europi ima toliko kvalitetnih igracica da to ne mozete zamisliti.Na ovom prvenstvu do sada su lagano rjesavale sva tri meca redom Madarsku 30-22 onda Argentinu 21-36 i Poljsku 35-20.Imaju brutalnu ekipu i prijete sa svih pozicija,jednostavno napadackih ih je gotovo nemoguce zaustaviti.Imaju 65% efikasnosti u napadu sto je brutalno za ove 3 utakmice,prednjaci Mork sa 15 golova tu su jos Oftedal sa 13,Herrem sa 12,Kristiansen sa 11,Loke 10 i tako dalje i tako dalje.Igraju jako brzo,imaju i brutalnu odbranu i dobre golmanice Lunde i Grimsbo koje salju krilima lopte za lagane golove iz kontre i Norveska je do sada postigla 25 golova iz kontri.Sa druge strane Ceska ima 2 pobjede i 1 poraz u dosadasnje tri utakmice i po svemu sudeci mislim da ce dosta odlucivati zadnja utakmica sa Madarskom i da one znaju da nemaju ovdje sta traziti pa nece ni htjeti igrati sada neku odbranu iako je realno i nemaju za ovakvu Norvesku.Imaju pobjedu protiv Argentine 28-22 i protiv Poljske 29-25 dok su porazene od Svedske 36-32 u utakmici sa velikim brojem suteva.Slicnu utakmicu vidim i ovdje ali dosta manje golova od strane Ceske ne bas toliko ali nekih 23-25 golova ce biti dovoljno po meni za over.Ima Ceska kvaliteta u napadu,Luzumova i Hrbkova i Jerabkova su prve violine uz Knedlikovu sa krila.Napadacki u ove tri utakmice je oko 56% efikasnost suta sto nije lose.Jednostavno na ovaj over me vuce brzina Norveske koja je ubacila u brzinu vise na ovom prvenstvu igraju strasno dobro i ne vidim kako Ceska moze da ih zaustavi jer ocekujem lagano 33+ golova.Ne briljira Satrapova na golu Ceske,tek je na oko 30% odbrane po utakmica sto je jako malo,nju najvise i koristi Ceski izbornik no protiv ovakvog napada Norveske jako se tesko odbraniti i ja ovdje vidim goleadu pogotovo ako Norveska (a mislim da hoce) rijesi ovaj mec brzo (cak i do poluvremena sto su gotovo do sada uvijek radile).

Link to comment
Share on other sites

Marseille - RB Salzburg

Nogometaši Red Bull Sazburga osigurali su prvo mjesto u svojoj skupini Europa lige pa u zadnjem kolu mogu na turističko putovanje u Marseille.
Austrijski prvak i trenutačno vodeća momčad tamošnje Bundeslige skupila je 11 bodova dosad, a ujedno je dobila Marseille na svom stadionu s minimalnih 1-0.
Marseille je, pak, drugi (sedam bodova) i ima najbolju situaciju oko mogućeg prolaska iako prijeti turski Konyaspor koji ima dva boda manje.
No, Marseille bi sve mogao riješiti ako pobijedi donekle nezainteresirani RB Salzburg, a takav bi rezultat bio samo potvrda dobrih igara Marseillea u Europa ligi pred svojim navijačima.
Dosad je Marseille pobijedio Konyasport (1-0) i Vitoriju Guimaraes (2-1), a i općenito ostavlja dosta solidan dojam u domaćoj sezoni Le Championnata.
Da je RB Salzburgu ova utakmica delikatnija vjerojatno bi se Marseille više namučio, makar bi i tada glasali za jedinicu. Ovako bez mnogo filozofiranja predlažemo pobjedu francuske momčadi.

Austria Beč - AEK

U Beču ovog četvrtka nogometaši domaće Austrije i atenskog AEK-a traže pozitivan rezultat, drugo mjesto u skupini D i prolaz dalje.
Trenutačno je u boljoj situaciji AEK jer ima tri boda više od Austrijanaca (7-4), no Bečani su na grčkom tlu odigrali 2-2 i pobjeda je ono što im treba u ovih 90 minuta.
AEK je definitivno igrao bolje od Austrije u skupini. Nije imao previše amplituda, dok je Austria, primjerice, gubila od Milana dva puta po 5-1 (!) i uvjerljivo je doma pala od Rijeke, ali je imala i dobrih trenutaka (remi u Ateni i pobjeda na Rujevici).
Ako pogledamo i njihova izdanja u domaćim prvenstvima također vidimo razliku i plus ide na stranu AEK-a.
Atenska je momčad prva na ljestvici, a ima i tri pobjede zaredom (dva prvenstvena ogleda i jedan Kup, razlika pogodaka 8-2).
Austria je, pak, dobila samo jednu utakmicu u zadnjih pet (uz remi i tri poraza).
U jednoj je utakmici sve moguće, uostalom, Austria je pokazala u Ateni da se može kvalitetno nositi s AEK-om, no prednost bi ipak dali grčkoj momčadi koja je generalno jača, a i forma je gostujuća prednost.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Atalanta-Lyon over 9.5 corners 1.68 Marathon, bts+over 2.5 1.95 bet365

Dva vrhunska korneraša, skoro svako utakmico u overu, kako je bila i prva utakmica ovih timova. Isto kako sa kornerima postižu ova timova puno golova i očekujem barem jedan gol iz svake strane in minimalno 3 gola ukupno. Tu imamo borbo za prvo mesto u grupi.

Sretno!!!

Link to comment
Share on other sites

 

image.png.7c6df38e9d1985b225b3b20a7aa5dfd5.png

Za Kopenhagen je vec napisana analiza.

Phoenix je trenutno bez glavnog i najboljeg scorera i igraca Devina Bookera. I s njime bi bilo tesko pobjedit Phoenixu, a ovako je to dodatni bonus za Washington koja je playoff ekipa i dolazi nakon odlicne pobjede protiv Portlanda. Prosli put su izgubili kod kuce sta je bilo totalno ne shvatljivo i zapravo velika sramota ispustit veliku razliku protiv ovakve ekipe kakva je Phoenix. Washington je kvalitetniji i mora ovo pobjedit.

Za Marseille je vec napisana analiza, bod im je dovoljan, Salzburg ce vjerojatno odmarat jer su sigurno prvi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use