Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 1.12.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Svjetsko prvenstvo za zene ove godine se odrzava u Njemackoj u 6 gradova te i ove godine Njemacka i ljubitelji zenskog rukometa mocice vidjeti 24 najbolje ekipe koje su se plasirale na svjetskog prvenstvo.24 ekipe smjestene su u 4 grupe po 6 timova gdje dalje u drugi krug prolaze njih 4,pa ne duzim dalje,dole ispod ponesto i svasta o svim reprezentacijama pojedinacno pa da krenemo.

Grupa A - Francuska,Rumunija,Spanija,Slovenija,Angola,Paragvaj

Francuska - Od 1997 Francuska nije propustila nijedno prvenstvo ali nikako da naprave neki veci rezultat.Ova francuska ima potencijala,tu su godinama starosjediteljice Pineau i Lacrabere uz igracice naravno tipa Leynaud na golu,Dembele,Ayglon,Niombla.Veceg izostanka nema,jedino eto moze se spomenuti Glauser na golu ali tu je fantasticna Leynaud koja vrhunski brani u Vardaru u zadnje vrijeme a i u pripremnim utakmicama gdje je Francuska igrala vrhunski odlicno je branila.Od Francuske treba opet ocekivati sporu igru sa jako malo golova jer to je njihov recept za pobjede,Pineau i Lacrabere je strasan pucacki dvojac i od njih se ocekuje bas dosta na ovome prvenstvu.Francuska ne bi trebala imati problema proci grupu,pa cemo vidjeti sta ce dalje.

Rumunija - Rumunija na posljednjem europskom je zavrsila 5 tek prije toga 3 na svjetskom ali zele korak vise i zele jednu od prve dvije medalje.Ambros Martin spada u red najboljih trenera u zenskom rukometu a rumunija ima Neagu ponajbolju igracicu u zenskom rukometu.Neagu je veliki lider ove reprezentacije i kada nju ne ide u napadu rumunija ima problema.Nema tu vise ni tandemskog dvojca na golu - Ungureanu/Munteanu koje su bez broja puta znale spasavati repreznetaciju rumunije pogotovo ova prva.Sada su tu na golu mlade snage Denisa Dedu iz Siofoka i Dumanska iz Craiovie.Od igracica vrijedna pomena tu su jos Buceschi,Geiger,Szucs no ova reprezentacija koja je dosta podmladena dolaskom Martina ce bas puno ovisiti o Neagu te bi ona trebala igrati vanzemaljski ili dobiti pomoc saigracica da bi usle u finale,nazalost ja ih tamo ne vidim barem ne ovo prvenstvo,ali grupu ovu bi morale proci.

Spanija - One su ove godine spoj iskusnih reprezentacija sa duzim stazom u repki i nekim novim igracicama koje su odigrale jako malo meceva u reprezentaciji.Nositeljice igre Spanije nekoliko godina unazad su i dalje tu tipa Carmen Martin,Barbosa,Pena,Chavez i Navarro.No za ovo prvenstvo nema bitne Mangue i Aguilar koje su takoder sa ovima gore bile jako bitne u oba smjera spanske reprezentacije.Njihova igra godinama unazad je cvrsta odbrana sa dobrim vratarama na golu i pokusaj davanja sto laksih golova iz kontri i polukontri.Posljednjih godina ova reprezentacija nema nekih rezultata kiksale su i na svjetskom i na europskom prvenstvu dok su na olimpijskim igrama uzele 6 mjesto.Po meni ce proci grupu pa cemo vidjeti kako ce i sta dalje.

Slovenija - Reprezentacija koja bas bas dugo nije igrala na svjetskom prvenstvu ja mislim cak od 2005 da nemaju nastup na SP-u.Za ovo prvenstvo su imale dosta problema sa povredama pa tako necemo vidjeti Barbaru Lazovic,Tamaru Mavsar,Misu Marincek.Tri jako bitne mozda uz Anu Gros i Neli Irman najbitnije igracice ove slovenske reprezentacije.Mnogo se ocekuje od Gros koja zadnjih 2 godine igra na svjetskom nivou i zabija strasne golove i ona bi trebala biti lider ove reprezentacije.Slovenija sa Bergarom je na sve nacine trazila dozvolu da Omoregi bugarkinja dobije pravo nastupa za Sloveniju ali to se sada nije desilo pa cemo vidjeti sta ce biti u buducnosti.Da je Slovenija full mislim da bi prosla grupu a ovako mislim da cemo vidjeti borbu do samog kraja recimo sa Angolom.

Angola - Angola je godinama unazad iznenadila nekim partijama na OI I SP.Ove godine ce po nekom mom misljenju tesko to jer su ostali bez dvije bitne igracice - vratarku Teresu Almeidu i ponajbolju igracicu i suterku Nataliu Bernardo.Vratarka se povrijedila tako da je Angola u priprema izgledala prelose u odbrani,sa samo jednom vratarkom i mislim da na ovom prvenstvu nece biti hit kao sto su to bile prethodni par nastupa na OI I SP.Jednostavno bez te gore dvije ova Angola nije ista kao prethodni godina.

Paragvaj - Ovdje se najmanje i treba pricati jer po meni Paragvaj ce ovdje zavrsiti na posljednjem mjestu bez ikakve sanse za pobjedom.Ovo im je 3 svjetsko prethodna dva su zavrsile na 23 i 21 mjestu a ove godine spadaju u red najlosijih reprezentacija na prvenstvu.Po meni i njima je ovo izenandenje sto su na SP,uzele su 3 mjesto na Panamerickim igrama gdje su u borbi za 3 mjesto iznenadujuce pobjedili Urugvaj.Njihov nivo igre je po meni amaterski ne mogu one zaprijetiti nijednoj od ovih gore reprezentacija u grupi i po meni bi bilo sve osim svih poraza Paragvaja u grupi veliko izenandenje,igracki kadar necu spominjati jer nije ni bitan toliko jer vjerovatno niko nikad nije cuo za te klubove i te igracice.

Grupa B - Madarska,Norveska,Svedska,Ceska,Poljska,Argentina

Madarska - Ni Madarska nema nekog rezultata bas bas godinama u nazad ali ce pod palicom Kima Rasmusena probati ove godine napraviti nesto.I ove godine Kim se susreo sa nekoliko problema u biranju igracica za sastav pa tako jako bitne Zita Szucsánszki i Tomori su u rezervnom timu jer ne zele riskirati jer su vec duze povrijedene no ako vide da mogu uskocice pomoci ali to su male sanse.I ove godine je dosta upitan ovaj sastav Madarske gdje bi liderica ekipe trebala biti Anita Gorbicz uz Schatzl i Aniko Kovacic.Nema tu ni golmanskog duo sa proslog EP-a - Kiss/Szikora kao ni bitne Planete koja dugo vec povrijedena.Madarska sa ovim sastavom ce imati jako veliku borbu,morace dati svoj maximum zeleli veci rezultat pa cak i proci grupu jer Poljska i Ceska su opasne kad se podcijene.

Norveska - Prvi kandidat za zlato pa u kakvom god da sastavu dolazi.One su u zenskom rukometu osvojile sve sto se moze i jako tesko ce ko uraditi sta su one sve uradile u zenskom rukometu.Osvojile su i zadnje svjetsko i europsko jedino podbacile na Oi gdje su zavrsile kao trecoplasirane.Dolaze opet mocne sa igracicama kao sto su Loke,Mork,Herrem,Kurtovic,Oftedal,Lunde,Grimsbo.Jednostavno ne treba pisati ko nije dosao vec ko je dosao jer Norveska po svijetu ima jako velik broj kvalitetnih igracica da uvijek neka mora otpasti.Zajednistvo,isti trener vec dugo godina u nazad daje rezultate i Norveska je velesila u zenskom rukometu.Sa svih pozicija imate opasnost kada one napadaju ili kada se brane gdje su na golu jedna Lunde ili jedna Grimsbo.Imalo ko prati rukomet zna kakve su gore nabrojane igracice i po meni one u ovom sastavu su prve favoritkinje prvenstva bez razmisljanja.

Svedska - Ni one zadnjih par godina nemaju neki rezultat iako imaju vrhunske igracice u svome sastavu.Svedska dolazi u jako dobrom sastavu gdje ima svjetsku zvijezdu u vidu Gullden a onda su tu igracice tipa Sand,Hagman,Roberts,Bundsen,Alm.Jedino sto nema Blohm zbog povrede.Imale su one i unazad godinama slican sastav ali nesto nije islo.Grupu po meni prolaze a za dalje isto imam misljenje da mogu daleko dogurati ali da pogadam sada dokle ne zelim.Napadacki vrlo mocna reprezentacija po meni.Vidicemo sta i kako dalje ali sa njima nikada ne znas,Gullden ako odigra dobro i bude imala pomoc od saigracica ici ce one daleko.

Ceska - Ceska nakon propustanja SP-a 2015 je tu opet na velikim vratima i vidicemo sta mogu na ovome prvenstvu.Glavne kotacice bi trebale biti Jana Knedlikova iz Gyora i Iveta Luzomova iz THC-a koja je najbolji strijelac lige prvaka i igra u vrhunskoj formi.Od njih dvije ce dosta ovisiti igra Ceske i ako one podbace Ceska nema sanse.Ostale igracice uglavnom su iz domace lige i Ceska po meni ima sanse da prode ovu grupu sto bi za njih sigurno bio odlican rezultat.

Poljska - Poljska je dobila wildcard za ovo prvenstvo jer u kvalifikacijama ih je izbacila reprezentacija Rusije.Na prethodnim prvenstvima Poljska je igrala odlicno,podbacila je na europskom ali tu su igrale bas oslabljenje ne igranjem nekih prebitnih igracica.Ova reprezentacija sto je prijaveljna za ovo prvenstvo je spoj iskusnih igracica u reprezentaciji i nekih novih koji su skupile par nastupa tek.Glavne vijoline u igri Poljske bi trebale biti Kudlacz-Gloc i Kinga Achruk.U prijateljskim duelima pred svjetsko su igrale odlicno dobile i Rumunke i Brazilke i mislim da Poljska itekako ima lijepih sansi da prode ovu grupu pa i da dogura daleko ako joj se otvori put do sto boljeg plasmana jer Gloc i Achruk su igracice sa velikim iskustvom i igranjem bitnih meceva te ova Poljska uopste nije za poctijeniti kao na lanjskom EP gdje su igrale oslabljenjeno.

Argentina - Reprezentacija koja gotovo ne propusta prvenstvo svjetsko jer na panamerickim igrama nemaju neku konkurenciju i tamo uvijek uzmu zlato ili budu u top 3 sto je dovoljno za Svjetsko Prvenstvo.Upale su u jako tesko grupu i mislim da su gotovo bez sanse jer one godinama imaju problem napadacke igre te se baziraju na utakmicu sa malo golova sa jakom odbranom.Igracice su uglavnom iz domace lige.Luciano Salvado bi trebala biti nosioc igre argentinskog napada barem prema prikazanom iz pripremnog dijela.

Grupa C - Danska,Rusija,Crna Gora,Brazil,Japan,Tunis

Danska - Nemaju ni oni nekog veceg rezultata godinama u nazad iako spadaju u red ponajboljih reprezentacija u zenskom rukometu,ali takav je sport.Nadolazeca zvijezda Danskog rukometa - Anne Mette Hansen se povrijedeila teze i propusta ovo prvenstvo pa bi Danska koja ima silu vrhunski rukometasica trebala hajmo reci ovisiti o Stini Jorgensen koja je tamo alfa i omega bila prethodnih prvenstva bar sto se igre u napadu tice.Ali Danska i pored Stine ima vrhunske igracice u odlicnim klubovima tipa Line Jorgensen,Kristina Kristiansen,Maria Fisker,Sandra Toft.Imaju respekabilnu ekipicu,vidicemo sta mogu sa njima se bas nikada ne zna ali mislim da u ovoj konkurenciji u grupi imaju sansu za proci dalje pa kako se dalje put otvori i kako budu igrale prije svega Stine pa onda ostale igracice mozda Danska iznenadi pa dogura do samog kraja.

Rusija - Ruskinje na svoje prvo okupljanje uvijek pozovu velik broj igracica pa je tesko reci ko fali ko ne fali,za finalni roster je to ok i Trefilov vjerovatno najbolje zna ko mu treba ko ne.Sastav kod Ruskinja nikad nije ni blizu isti kao na prethodnim igrama.Od igracica koje su pozvane za SP treba izdvojiti su Ilina,Vyakhireva,Managarova.Nema Kuznestove koja je odustala od poziva zbog povrede koju je imala.Tefilov zna svoj posao najbolje,dugo je kod Ruskinja i vjerujem da je izabrao najbolje sto moze.Rusija ne bi trebala imati problema u ovoj grupi a za dalje ce same da vide.

Crna Gora - Eh sta reci za Crnogorke.Adzic je smijenjen minut pred pripreme zbog nekih nesuglasica.Zamjenio ga je Johanson koji je pozvao Bulatovic i Radicevic koje nisu igrale neko vrijeme kod Adzica jer je bio neki sukob izmedu njih.Dolaskom ove dvije,Crna Gora je drasticno jaca i sa njih dvije Crna Gora moze imati fino svjetsko prvenstvo.U Crnoj Gori se dosta ocekuje od Jaukovic koja ima strasan sut i ona bi uz Bulatovic trebala predvoditi bekovske suterke.Crna Gora itekako ima sanse u ovoj grupi i ja ih dalje vidim.

Brazil - Brazil gotovo uvijek najprije krene sa pripremama za svjetsko prvenstvo.Brazilke su davno doletjele sa europsko tlo gdje su odigrale par pripremnih utakmica.Brazil nakon osvajanja SP 2013,sledece prvenstvo nije igrao najbolje ispao brzo dok su na OI ispale u cetvrtini finala.Imaju brazilke odlican sastav sa dosta igracica koje igraju u evropi a tu treba svakako istaknuti jednu Amorim,Paulo Belo,Pessoa,Rocha,Arenhart.U ovoj grupi su po meni one jace od Japana i Tunisa a mogle bi igrati za 3 mjesto sa Crnom Gorom recimo po meni.Nisu se bas proslavile na par prijateljskih utakmica gdje su recimo izgubile neke meceve neocekivano.

Japan - Jako tesko sta pisati jer je tesko doci do informacija o igracicama koje ce nastupiti na ovome prvenstvu.Nije Japan nikada igrao neku pretjerano bitnu ulogu u zenskom rukometu na svjetskim prvenstvima,uvijek su se vrtile od 14-20 mjesta pa tako nekako i sada ocekujem.Upale su u jako tesku gupu gdje mislim da nemaju sta traziti dalje za prolaz jer ove gore nabrojane selekcije su sve kvalitetnije od njih,borba izmedu njih i Tunisa za 5 mjesto mi je nekako najrealnije a isto tako Japan uvijek ima problema sa visinom svojih igracica jer su sve itekako male za rukomet.

Tunis - Za Tunis je recimo dosta lakse naci podatke nego li za Japan.Reprezentacija koja ne igra bitnu rolu u zenskom rukometu na svjetskim prvenstvima.Ovdje su zahvaljuci 2 mjesto odnosno srebru na Africkom Prvenstvu gdje one uglavnom dodu do finala i izgube od Angole.Glavne igracice su svakako Mouna Chebbah i Ines Khouildi dok se od reprezentacije izgleda oprostila legendardna Raja Toumi.Od ostalih igracica treba spomenuti igracice koje igraju jos u evropi a to su Echraf Abdallah,Takoua Chabchoub,Manel Kouki,Fatma Sfar.Mislim da kako sam gore rekao borba za 5 mjesto sa Japanom.

Grupa D - Njemacka,Holandija,Srbija,Juzna Koreja,Kina,Kamerun

Njemacka - Domacin svjetskog prvenstva koji godinama nije napravio neki veci rezultat u zenskom rukometu.Imaju veliki broj kvalitetnih igracica,cak 28 igracica je bilo na prvom ciklusu okupljanja reprezentacije.Bigler je jako cudan trener,istina Njemacka je domacin ali on jos nije odlucio sastav za Svjetsko Prvenstvo.No svakako treba spomenuti neke igracice tipa Woltering,Lang,Naidzinavicius,Huber,Smits,Anne Muller,Kramarczyk.Zaista da ne nabrajam vise odlican skup igracica,plus domacice su ovog SP-a moraju dogurati daleko jednostavno,grupu bi trebali proci jer ako nista jace su i od koreje i kine i kameruna dok bi sa Srbijom po meni trebali voditi bitku za poziciju broj 2.

Holandija - Drugi favorit po meni za osvajanje svjetskog prvenstva,odma iza Norveske.Jednostavno vrhunski roster sa vrhunskom trenericom i Holandija godinama unazad se probija ka dominaciji u zenskom rukometu.Helle Thomsen spada u red najboljih trenera svijeta u zenskom rukometu i sa ovom Holandijom jednostavno mora dominirati i osvajati medalje.Holandija gotovo kao i lani isti sastav gdje u prvi red spadaju igracice tipa Groot,Wester,Abbingh,Polman a onda i Broch,Snelder,Heijden.Visser je trudna i Olphen je povrijedena i to su jedine dvije u nedostatku.No i sa ovim sastavom ovo je ponajbolja reprezentacija na ovome turniru izuzmemo li Norvesku.Jednostavno ovu grupu sa ovakvim imenima moraju uzeti a da ne pricam o medalji pa mozda cak i zlatnoj jer je ona na redu.

Srbija - Interesantno je bilo u Srbiji.Vratile su se glavne igracice nakon duze pauze od reprezentacije a to mislim na Damjanovic,Lekic i Cvijic.Sa njima je Srbija mocna i kandidat za jako velik plasman.Tu su naravno i Pop Lazic,Marija Obradovic,Krpez Selak i ova Srbija imo mocnu ekipu.Jedini problem je Andrea Lekic koja nije igrala zadnjih mjesec dana u Vardaru zbog povrede no pozvana je i sigurno ce igrati jer vjerovatno ne osjeca bolove vise i spremna je nakon visegodisnje pauze pomoci Srbiji da dogura sto dalje.Kao sto rekoh po meni borba za 2 mjesto u ovoj grupi sa Njemackom,jer Srbija ima bas odlican sastav nakon duzeg vremena.

Juzna Koreja - Ponajbolja vanevropska reprezentacija u zenskom rukometu je Koreja uz Brazil naravno.Koreja dominira u Aziji,tamo su najbolje i ovdje bi trebale proci grupu.Kao i za Japan tesko je pronaci roster zbog jezika i tih gluposti.Sve igracice su prethodni godina bile id domaceg prvenstva i mislim da je tako i ove godine.Jace su mi od Kine i od Kameruna i vidim ih u drugom krugu i one su bas nezgodne sa svojom brzinom i cudesnom odbranom gdje svima prave probleme.

Kina - Jos jedna azijska reprezentacija koja je SP obezbjedila nakon 3 mjesta na Azijskom prvenstvu.Uglavnom su igrale sva svjetska prvenstva i uvijek su dole oko 20 tih mjesta i tako se cini i da ce i ove godine.Trebale bi biti jace od Kameruna i mislim da 5 mjesto u ovoj grupi je nacrtano za kinesku reprezentaciju za koju je isto tako roster jako tesko naci.

Kamerun - Posljedna reprezentacija i po meni reprezentacija koja spada u red za najgoru reprezentaciju turnira.Kamerun ima samo jednu svjetsko iz 2005 godine ni ove godine sigurno ne bi igrale da Senegal nije diskvafikovan.Osvojile su 3 mjesto na Africkom tlu za rukometasice i tako se plasirale.Imaju par igracica iz nizih liga francuske,jednu iz turske prve i mislim da je to sve i da su ostale iz domace lige koja je na amaterskom nivou.Em uz to sve kasnile su na pripreme,imale problema sa dobijanjem viza i jos se ne zna koji roster izlazi na SP.Te neke igracice iz Evrope nisu mogle dobiti vizu pa su kasnile u Poljsku gdje je Kamerun odrzavao pripreme i mislim da neuigranost,jaka odbrana kod protivnika i lagani golova na gol iz kontri reprezentaciji Kameruna donosi epitet najlosije reprezentacije ovog prvenstva.

Napoli - Juventus over 5,5 kartona (1,80) bet365

Utakmicu će suditi Orsato koje je jedan od sudaca koji voli davati kartone ali i on zna imati svojih "mušica" na određenim utakmicama te sasvim drugačiji kriterij. Ipak, mislim da to ovdje danas neće biti slučaj te da će jako rano krenuti sa kartonima ako će materijala biti, a vjerujem da hoće. 

Rivalitet između Juventusa i Napolija je prelaskom Higuaina u Juventus postao još i veći i salve zvižduka se spremaju Juventusu na ovom teškom gostovanju. Napoli igra fantastično i dugo nije bio u situaciji da je ovoliko ozbiljan kandidat za naslov kao i što Juventus već nekoliko sezona nije tresla ovakva kriza kao danas. Ušli su u seriju pobjeda ali piše se svašta o atmosferi te podijeljenoj svlačionici. 

Očekujem utakmicu punu tenzija te puno posla za Orsata. Ne bi se iznenadio i da vidimo granicu od 6,0 kartona kod bet365 do početka utakmice. Siguran sam da je sigurno neće modificirati na niže, već da je mogu samo povećati. 

zBDonV3.png

(Koeficijenti 1.12. u 1:20 CET)

Dijon - Bordeaux manje od 11 kornera (1,44) bet365

Jedna statistička oklada koja mi se čini poprilično izglednom. Dijon je najgora momčad Ligue 1 kada su korneri u pitanju te u prosjeku imaju svega 3,60 kornera po utakmici. Bordeaux je sa 4,80 kornera po utakmici nešto bolji ali ono što je jako zanimljivo jest da je Bordeaux druga najbolja momčad, nakon PSG-a, po broju dozvoljenih kornera protivnika na utakmici. U prosjeku dozvoljavaju svega 3,20 kornera protivniku.

Svi statistički podaci ovdje ukazuju na under, granica je 9,5 a kod bet365 se može uzeti i modificirana granica gdje je koeficijenti nešto manji ali i oklada puno izglednija. 

xwmLtA9.png

(Koeficijenti 1.12. u 7:20 CET)

Primera

Malaga - Levante (21:00)
Sudac: Ricardo De Burgos (4.40)
Prosjek ekipe 1: 3.00
Prosjek ekipe 2: 2.08
uRCxd5E.png

Serie A

Roma - SPAL (18:30)
Sudac: Rosario Abisso (3.50)
Prosjek ekipe 1: 1.15
Prosjek ekipe 2: 2.14
Y9rR1kB.png

Napoli - Juventus (20:45)
Sudac: Daniele Orsato (4.50)
Prosjek ekipe 1: 1.43
Prosjek ekipe 2: 1.71
xo0Y8dF.png

Bundesliga

Freiburg - Hamburger SV
Sudac: Benjamin Brand (2.60)
Prosjek ekipe 1: 1.46
Prosjek ekipe 2: 1.69
f2lOscB.png

(Koeficijenti 1.12. u 09:00 CET)

evo za danas malo statistike, 
pošto je danas ždrjeb za Svjetsko prvenstvo puno je simulacija rađeno kako bi skupine mogle izgledati.

Da ne trošim ovaj prostor za ozbiljne analize i prognoze ukratko ću napisati prva tri favorita za nas iz svakog POT-a te njegove šanse. Ovo je bazirano na android aplikaciji u 100 000 simuliranja. Za svaku simulaciju uzima se u obzir ELO rating na kojem se formiraju vjerovatnosti za pojedini ishod. 

POT 1 : Brazil (22.39%) Argentina (21,97%) Poljska (9,37%)

POT 3 : Kostarika (15,84%) Senegal (15,54%) Egipat i Tunis (15,46%)

POT 4 : Panama (15,83%) Saudijska Arabija (13,59%) Južna Koreja (13,36%)

Vjerovatno vas sve zanima kolike su šanse za Srbiju, e pa tu su najmanje, (7,07%) tj Srbija i Hrvatska da igraju skupa je moguće jedino da u prvom i trećem POT-u ne izvučemo europljane. 

Naizgled su vam vjerovatno svima jednake mogućnosti ali zapravo nisu, to je mnogo kompliciranije i vjerujem da veliku većinu vas bi samo zamarao ovaj tekst, napisao sam ga isključivo za sve one kockare koji vole okušati sreću. I da, po svim simulacijama Hrvatska je veliki favorit za prolazak skupine. 

NAPOLI - JUVENTUS

Odlaskom Alvesa i Bonnucia Juventusova obrana znatno se pogoršala, te su već u prvih 14 kola primili isto toliko golova. Neke kardinalne pogreške pa i neke slabije reakcije Buffona ovu obranu su srozale par stepenica za razliku od prošle godine. Očito je da se mladi Rugani još nije uigrao sa Chielliniem. Također Benatia, prošle sezone četvrto ili možda ćak i peto riješenje za stopera daleko je od razine već spomenutog Bonuccia. Na desnom beku će zaigrati De Sciglio jer prvi izbor trenera Licshtseiner je ozljeđen. 

Napoli je ekipa koja igra strašan napadački nogomet i jednostavno ne znaju za obranu, to pokazuje i činjenica da su već nakon 14 kola zabili 35 pogodaka. Njihov najveći problem je u tome što još u sezoni nisu pobjedili ni jednu veliku momčad, gubili su dva puta od Citya, remizirali sa Interom te najveća pobjeda, tj najaći protivnik kojega us pobjedili bila je Roma, ali ipak tu treba pripisati da je ta utakmica bila početkom sezone te da dosta promjenjeni kadar Rome još nije bio na ovoj razini.

Na ovoj utakmici sve me vuče na više golova, jednostavno Juventus više nije onaj bedem što je nekad bio a i moraju napasti, Napoli se muči protiv jačih ili slićnih ekipa. U korist nam ide i VAR tehnologija zahvaljujući kojoj se ove sezone u Serie A svira više penala nego inaće a u ovoj utakmici vjerujem da će biti dvojbenih situacija. Također valja napomenuti kako je od zadnjih 9 utakmica 7 puta bila pređena granica od 2.5 gola.

Svako bih još uz tu okladu dodao i moja dva izbora za hrabrije.

NAPOLI - JUVENTUS --- OBA DAJU GOL I 3+ --- 2.37

NAPOLI JUVENTUS --- POBJEDA GOSTA I VIŠE OD 2.5 GOLOVA --- 6.0

Napoli - Juventus // Napoli over 1,5 bet365 -2,10

Čekao sam ovu utakmicu samo zbog ovog tipa, očekivao sam veći koeficijent ali izgleda da i kladionice vide kako stoje stvari. A stoje tako da imamo susret lepršave, atraktivne i efikasne ekipe, protiv ekipe okaljenih profesionalaca, starih vukova, iskusnih igrača koji uz pomoć Dybale i Pjanića i još nekoliko igrača mogu računati na borbu za titulu.

Da nema njih Juventus bi ove sezone bio još lošiji a itekako se može prepoznati odlazak Bonnucija i Alvesa jer u odbrani stvari ne funkcionišu najbolje, te su primili već 14 golova što je za Juve zaista previše. 

Napoli, trenutni lider, postigli su doduše 5 golova manje od Juventusa, ali što se tiče igre, Napoli trenutno igra najbolji nogomet u ITALIJI  a i šire te večeras očekujem da agresivno krenu na gol Juventusa jer ukoliko budu igrali Juvetovu igru vrlo lako se može desiti da večeras izgube. Dakle, napadanje od samo početka je recept, a sa takvom igrom mogu postići i više od 2 gola. Sretno!

0f7339dfbf7a8b59d317bdc43a0e5850.jpg

Porto - Benfica

U portugalskoj Primeiri u petak se igra najveći tamošnji derbi. Na Dragao stadion, kod Porta, stiže aktualni prvak Benfica.
Iako zadnjih tjedana igra dobro treba naglasiti da Benfica ove sezone nije na tragu prošlosezonske šampionske forme. Njen zaostatak za Portom nije velik (tri boda manje), ali već dosad je lisabonska momčad napravila mnogo krivih poteza koji se pogotovo vezuju za Ligu prvaka. U tom elitnom natjecanju Benfica je odigrala pet utakmica i svih je pet izgubila uz razliku pogodaka 1-12.
Porto je u svakom pogledu ostavio bolji dojam i iako je ovo derbi u kojem je uvijek sve moguće naš glas definitivno odlazi na stranu domaćina.
Porto je u Ligi prvaka i dalje u borbi za osminu finala (vodi duel s Leipzigom za drugo mjesto u skupini). U domaćem je prvenstvu, kako smo spomenuli, prvi uz sjajne brojke na Dragao stadionu. Ima šest pobjeda u šest utakmica uz razliku pogodaka 23-3.
Ponavljamo da Benfica polako ulazi u pravu formu (u zadnjoj je utakmica pobijedila sa čak 6-0 Vitoriju Setubal), ali mislimo da još nije stigla na razinu Porta. Pogotovo ne na ovom vrućem gostovanju.

CSKA Moskva - Tosno

Prije nego će krenuti u lov na osminu finala Lige prvaka nogometaši moskovskog CSKA moraju odraditi domaću obavezu u ruskoj Premier ligi.
Trenutačno je CSKA na trećem mjestu ljestvice. Zajedno sa Zenitom i Spartakom lovi odbjegli Lokomotiv, dok je Tosno na drugom kraju ljestvice, na 13. mjesto.
No, sklon greškama CSKA neće imati danas laganu utakmicu, makar je naš prvi prijedlog pobjeda domaćina.
Tosno je ruska prosječnost, ali kada bi danas iznenadio ne bi mu to bilo prvi put ove sezone. Tosno ima tri pobjede kao gost, a između ostalih je svladao i spomenutog lidera Lokomotiv u Moskvi (2-0, na početku sezone).
No, danas ne pomišljamo na veliko iznenađenje prvenstveno zato jer je CSKA ipak ulovio dobar ritam zadnjih tjedana i u svim natjecanjima je ostvario četiri pobjede u posljednjih pet utakmica. Jedino nije slavio u derbiju protiv Lokomotiva (2-2).
Dio fokusa CSKA će vjerojatno već danas biti prebačen na Ligu prvaka, ali vjerujemo da može zadržati dovoljno koncentracije kako bi pobijedio ipak dosta slabijeg suparnika.

Dijon - Bordeaux

U francuskom Le Championnatu 16. kolo ovog petka međusobnim dvobojem otvaraju Dijon i Bordeuax.
Obje se momčadi nalaze u sredini ljestvice prije te utakmice: Dijon je dvanaesti, a Bordeaux deseti. Objektivno gledano Bordeaux vjerojatno ima nešto kvalitetniju momčad, ali ta se prednost po našem mišljenju gubi zbog mjesta održavanja ovog ogleda, kao i činjenice da Bordeaux ipak nije u super formi u ovom dijelu sezone.
Bordeaux je tijekom tjedna pobijedio doma St. Etienne s uvjerljivih 3-0 i tom je pobjedom prekinuo dugi niz bez pobjede (sedam utakmica: dva remija i čak pet poraza).
S druge strane, Dijon je dosta dobar domaćin ove sezone. Dosad je skupio četiri pobjede na svom stadionu, uz remi i tri poraza, ali svakako treba naglasiti da je dobio posljednje tri utakmice u nizu na ovom stadionu. Padali su ovdje Toulouse i Troyes (obje utakmice Dijon dobio 3-1) i Nantes (1-0).
U svakom slučaju je to hazard-pokušaj, ali zbog stvarno dobre forme pred svojim navijačima mi ćemo glas dodijeliti Dijonu. Prošle sezone utakmica ove dvije momčadi, na ovom stadionu, nije ponudila niti jedan pogodak...

Izvor: lutrija.hr

19:00 Njemacka - Kamerun, Njemacka 35.5 Over 1.85 bet365 3/10

Otvorice Njemacka i Kamerun ovo Svjetsko Prvenstvo i u ovome mecu se unaprijed pobjednik zna.Njemacka na svom tlu trazi medalju,imaju jako dobar roster igracica i uz publiku zele konacno medalju.Danas prvenstvo otvaraju kontra mozda i najlosije reprezentacije na prvenstvu,reprezentacije Kameruna.Biegler je tek jutros saopstio spisak igracica za ovaj mec i iznenadio sve,jer u kombinaciji za tim je uvrsio 15 igracica.Izostala je Bolk zbog neke manje povrede i ne zele riskirati no i bez nje ovaj sastav djeluje odlicno.Njemacka ce ovdje golove najvise traziti jakom odbranom i onda kontrom i polukontrom kaznjavati greske Kameruna.Ima Njemacka u ovome rosteru zaista dosta dobrih igracica i gotovo svaka igra u nekomvrhunskutimu.Za danas golmanski duo je ponajbolji duo na turniru Kramarczyk/Woltering i njihovim odbranama ce se takoder traziti golovi iz kontre.Za golove iz kontre trebale bi biti zasluzna najvisa krila gdje je njemacka za danasnji mec izuzetno jaka sa Huber na desnom i Geschke na lijevom krilu,suterski u pozicionom napadu bi trebale od pocetka iskusna Wohbold na srednjem onda na lijevom Smits i desno Klein.Imaju i jake zamjene na bekovskim pozicijama gdje uvijek mogu uskociti Naidzinavicius,Mansson,Rode i ostale dok na pivotu imaju iskusnu Karolius a zamjena joj je Lauenroth.Jednostavno ova Njemacka ima kvaliteta i prijeti sa svih pozicija.Kamerun je po mom nekom misljenju najgora ekipa na ovome prvenstvu.Jako dugo su kasnile na pripreme neke igracice zbog problema sa dobijanjem viza.Uglavnom su to igracice iz domaceg prvenstva dok par njiha igra u nizim francuskim ligama i jedna je clan ekipe iz prve lige turske.Odigrale su i 3 prijateljske utakmice u Poljskoj gdje su imale treninge prije svjetskog,dobile 2 meca 1 remizirale ali sa jako losim ekipama doljnjeg dijela Poljskog prvenstva ili pak amaterskim nekim ekipama.Sinoc su odradile prvi trening u dvorani,nisu se jos navikle na klimu,samo 2 djevojke su vjezbale u sorcevima ostale su u trenerkama cak jedna i sa kapom na glavi a isto tako i bez lepka za loptu su bile,koliko je treneru bilo zanimljivo govori podatak da je nosio suncanice.Neozbiljna pravo ekipa,bez neke odbrane i sa upitnim napadackim mocima.Jednostavno vidim Njemice nabrijane pred domacom publikom,zeljne golove ako nista barem za publiku i dizanje samopouzdanja jer sa ovim rosterom itekako ovom upitnom Kamerunu mogu uvaliti 40 golova bez problema,hendikepe izbjegajem visoke ali bi i hendikep trebao doci jer vidim 20+ za Njemice.

prije 2 sati, CrneKese said:

NAPOLI - JUVENTUS

Odlaskom Alvesa i Bonnucia Juventusova obrana znatno se pogoršala, te su već u prvih 14 kola primili isto toliko golova. Neke kardinalne pogreške pa i neke slabije reakcije Buffona ovu obranu su srozale par stepenica za razliku od prošle godine. Očito je da se mladi Rugani još nije uigrao sa Chielliniem. Također Benatia, prošle sezone četvrto ili možda ćak i peto riješenje za stopera daleko je od razine već spomenutog Bonuccia. Na desnom beku će zaigrati De Sciglio jer prvi izbor trenera Licshtseiner je ozljeđen. 

Napoli je ekipa koja igra strašan napadački nogomet i jednostavno ne znaju za obranu, to pokazuje i činjenica da su već nakon 14 kola zabili 35 pogodaka. Njihov najveći problem je u tome što još u sezoni nisu pobjedili ni jednu veliku momčad, gubili su dva puta od Citya, remizirali sa Interom te najveća pobjeda, tj najaći protivnik kojega us pobjedili bila je Roma, ali ipak tu treba pripisati da je ta utakmica bila početkom sezone te da dosta promjenjeni kadar Rome još nije bio na ovoj razini.

Na ovoj utakmici sve me vuče na više golova, jednostavno Juventus više nije onaj bedem što je nekad bio a i moraju napasti, Napoli se muči protiv jačih ili slićnih ekipa. U korist nam ide i VAR tehnologija zahvaljujući kojoj se ove sezone u Serie A svira više penala nego inaće a u ovoj utakmici vjerujem da će biti dvojbenih situacija. Također valja napomenuti kako je od zadnjih 9 utakmica 7 puta bila pređena granica od 2.5 gola.

Svako bih još uz tu okladu dodao i moja dva izbora za hrabrije.

NAPOLI - JUVENTUS --- OBA DAJU GOL I 3+ --- 2.37

NAPOLI JUVENTUS --- POBJEDA GOSTA I VIŠE OD 2.5 GOLOVA --- 6.0

juve golovi.jpg

Da se nadovežem, nisam siguran tko će pobijediti u ovoj utakmici i mislim da bi trebalo zaobići igranje na pobjedu, no oklada na golove mi je odlična ovdje. Očekujem golijadu od ove dvije ekipe. Napoli je postigao dva ili više golova u četiri od posljednjih pet utakmica kod kuće, dok je Juventus primio dva ili više golova u tri od posljednjih pet u gostima, gdje su samo jednu utakmicu izdržali da ne prime gol. Mislim da će biti golova sa obje strane, obje ekipe su vrlo dobre i bore se za tu prvu poziciju. Juventus ne smije kiksati, jer se nalaze na trećoj poziciji i Napoli im bježi već četiri boda, dok Napoli također ne smije izgubiti, jer će ih eventualnom pobjedom stići Inter koji se nalazi na drugoj poziciji. Po meni je oklada na više od 2.5 gola u ovoj utakmici odlična, vjerujem da će obje ekipe napadati od prve minute. Sigurno nas očekuje jedan zanimljiv spektakl! Idemo po Crne Kese! Mislim da će se do večeras ovdje koeficijent znatno smanjiti pa ga treba što prije odigrati. Sretno svima.

prije 24 minute, forza said:

19:00 Njemacka - Kamerun, Njemacka 35.5 Over 1.85 bet365 online kladionica">bet365 3/10

Mislim da će ovo prvenstvo biti zanimljivo a nadam se i uspješno ;)

Primjetio sam da je bet365 u ponudu stavio i "Alternative Hoem Team Totals". Ovo prijašnja svjetska i europska prvenstva nisam viđao. Dakle daju klizne granica, osim na hendikepe i zbrojeve kolova i na brojeve golova momčadi, pa ukoliko netko planira ovo napasti sa veći ulogom može si po želi modificirati granicu.

24iCxb5.png

(Koeficijenti 1.12. u 15:10 CET)

Budući da je izlačenje skupina ubrzu izdvajam zanimljivu specijalnu ponudu kod bet365 kladionice. Uskoro ćemo znati i skupine ;)

Koeficijenti se razlikuju zbog pravila da u jednoj grupi može biti najviše jedna reprezentacija sa jednog koeficijenta, a u slučaju Europe 2. Zato je šansa da će Hrvatska biti npr. u skupini sa Srbijom mala jer bi to značilo da se iz prvog i trećeg šešira ne smiju izvući Europske zemlje. 

Više na http://www.svijetkladjenja.com/vijesti/sve-sto-trebate-znati-o-izvlacenju-skupina-za-svjetsko-nogometno-prvenstvo/

2q868Kh.png

(Koeficijent 1.12. u 15:23)

Roma - SPAL | Roma AH -1.50 (1.65) bet365

Roma je odigrala 13 utakmica do sada u Seriji A. U tih 13 utakmica, Vučica je uspjela osvojiti 31 bod, a taj broj bodova odgovara četvrtoj poziciji na tabeli, tri boda iza Juventusa. Roma je do sada ostvarila deset pobjeda, jedan remi i dva poraza. Prije remija sa Genovom, Roma je pobijedila četiri utakmice zaredom, a žrtve metropolitanskog tima su bile, Crotone, Bologna, Fiorentina i Lazio. Za razliku od Rome, koja svoje sudjelovanje u talijanskom kupu započinje u osmini finala, SPAL je proveo sredinu ovog tjedna igrajući protiv Citadele u utakmici koju su izgubili kod kuće sa 0-2. Prije te utakmice, SPAL je izgubio od Chieva, a također je igrao neriješeno protiv Fiorentine i Atalante. U poretku Serije A, gosti se nalaze na 18. poziciji i imaju 10 bodova. Roma će željeti da se vrati na pobjedničke staze nakon što su izgubili bodove protiv Genoe, a SPAL je idealan protivnik za to. Budući da gosti igraju vrlo loše u gostima i činjenica da su primili 23 gola do sada me navelo da odigram Azijski Hendikep -1.50, jer mislim da će Roma ovdje napuniti mrežu slabašnog SPAL-a. Sretno!

nLwtPQN.png

Koeficijent 1.12. u 15:32 CET

Slavia Prague - Banik Ostrava | Slavia Prague AH -2.00 (1.925) bet365

Posljednja utakmica prije zimske stanke. Slavia u ovu utakmicu ulazi poslije remija protiv Jabloneca. Domaća ekipa ima vrlo važanu utakmicu u četvrtak u Europskoj ligi, ali igraju kod kuće i potreban im je samo remi kako bi se kvalifikovali u sljedeću fazu natjecanja, tako da nema razloga da se odmaraju neki važni igrači. Vjerujem da će Slavia izaći sa svojom najboljom postavom, ali sa nekim izostancima naravno, kao što su Mesanovic i Rotan. Slavia ima vrlo veliku momčad sa mnogo opcija na raznim pozicijama tako da će biti i adekvatna zamjena za Mesanovica koji se bori sa ozljedom. Slavia također ima nekoliko bivših igrača Banika u svojoj ekipi, kao što su vratar Lastuvka, branič Frydrich i mislim da će oni imati dodatnu motivaciju u ovoj utakmici. Banik je napokon ostvario pobjedu protiv Karvine u prošloj utakmici i izbjegao je mjesta koja vode u drugu ligu, barem do sutra, kada se igraju ostale utakmice. No to je bila sramotna pobjeda Banika, jer su oba gola postigli iz ofsajda. Banik bi trebao biti bez tri igrača, Sasinke, Azaveda i Pernica. Slavia je jasni favorit u ovoj utakmici, jer im je potrebno to drugo mjesto, a kod kuće su poraženi samo jednom u sedam utakmica. Banik je grozan u gostima, gdje su ostvarili samo jednu pobjedu i sedam poraza, a u tom procesu su primili 20 golova. Jedina pobjeda im je bila protiv Brna. Oni također imaju drugu najgoru obranu u gostima. Ove dvije ekipe su već igrale  u Ostravi sa 0-0, ali ovaj put će utakmica biti potpuno drugačija i mislim da bi Slavia trebala pobijediti sa više golova razlike. Sretno!

53x4sQ8.png

Koeficijent 1.12. u 15:52 CET

Nova strategija

1. Tiket

Florida - San Jose  1  1.90

Colorado - New Jersey  12  1.25

Napoli - Juventus  12  1.34

Kvota: 3.18

2. Tiket

Florida - San Jose  12  1.27

Colorado - New Jersey  2  1.87

Napoli - Juventus  12  1.34

Kvota: 3.18

3. Tiket

Florida - San Jose  12  1.27

Colorado - New Jersey  12  1.25

Napoli - Juventus  dnb 2  2.37

Kvota: 3.76 odnosno 1.58 ako Juve remizira.

Sve bet365.  

San Jose ima par izostanaka, najvazniji je onaj prvog golmana Jonesa. Colorado ima podosta izostanaka veceras, dok ce Devilsima zasigurno nedostajati Palmieri. Juve je po meni value bet, to je vise 50-50 utakmica, pa se isplati odigrati Juve po ovoj kvoti.

Oba hokeja su konacan ishod dok je Juve draw no bet oklada u jednom tiketu. 

Ako sva tri favorizirana tima pobjede, dobitna su sva tri listica.

Ako dva favorizirana tima pobjede, dobitna dva listica, odnosno ako jedan pobjedi dobitan je jedan listic.  

Cilj ove strategije je ne gubiti novac prvenstveno.

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use