Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 5.10.2017.

Goksim

Recommended Posts

Kvalifikacije za SP 2018- Azija

TVleeMG.png

Kvalifikacije za SP 2018- Europa

pfW4NGV.png

Pravila

• Devet pobjednika grupa direktno će se plasirati na SP 2018 koje se igra u Rusiji
  • Osam drugoplasiranih momčadi sa najboljim omjerom protiv prve, treće, četvrte i pete reprezentacije u svojim grupama ide u play off gdje će četiri momčadi izboriti svoj plasman na SP 2018

Ranking svake momčadi se određuje na temelju:

1. Osvojenih bodova;
  2. Gol razlike;
  3. Najvećeg broja postignutih pogodaka;

Ako dvije ili više reprezentacija ima identična ranije navedena tri kriterija njih ranking odredit će se na temelju:

1. Boljeg H2H u odnosu na reprezentaciju sa kojom imaju identičan raniji skor. Reprezentacija koja je osvojila više bodova u međusobnim susretima biti će bolje rangirana;
  2. Bolje gol razlike u odnosu na reprezentaciju sa kojom imaju identičan skor u svim ranije navedenim kriterijima;
  3. Veći broj postignutih pogodaka u međusobnim susretima u odnosu na reprezentaciju sa kojom imaju identičan skor;
  4. Veći broj golova postignutih u gostima u odnosu na reprezentaciju sa kojom imaju identičan skor u svim ranije navedenim kriterijima;
  5. Fair play - reprezentacija sa manjim brojem žutih i crvenih kartona ide dalje;
  6. Izvlačenje.

Grupa C

WoxWb2X.png

Grupa E

oZ5v6w4.png

Grupa F

ZrRZ35f.png

Kvalifikacije za SP 2018- Južna Amerika

oRr3xiB.png

7p8giy8.png

PoGtXaq.png

Azerbajdžan-Češka   čet 18:00
Sudac: Benoît Millot (FRA)

Armenija-Poljska       čet 18:00
Sudac: Matej Jug (SVN)

Malta-Litva                      čet 20:45
Sudac: Zaven Hovhannisyan (ARM)

Škotska-Slovačka            čet 20:45
Sudac: Milorad Mažić (SRB)

Engleska-Slovenija          čet 20:45
Sudac: Felix Zwayer (GER)

San Marino-Norveška    čet 20:45
Sudac: Andrew Dallas (SCO)

Sjev.Irska-Njemačka       čet 20:45
Sudac: Danny Makkelie (NED)

Crna Gora-Danska          čet 20:45
Sudac: Björn Kuipers (NED)

Rumunjska-Kazahstan     čet 20:45
Sudac: Sandro Schärer (SUI)

Crna Gora-Danska - više od 4,5 kartona (2,28) unibet

Odmah ću napisati da sam ugodno iznenađen granicom i koeficijentom te da očekujem da koeficijent padne a kada druge kladionice izbace granice, moguće i da se granica modificira. Naime, unibet ima puno igrača iz Danske i vjerojatno je to razlog zašto su se zaletjeli i prvi objavili granicu za kartone. Pregledao sam ponudu većine kladionica i niti jedna još nije izbacila granicu. Očekujem da bet365 to napravi uskoro ali poprilično sam siguran da će ovdje koeficijent ići samo u jednom smjeru pa ne želim čekati jer kada bet365 izbaci granice, ako budu ogromne razlike teško će biti puno vremena za reagirati.

Obje reprezentacije imaju 3 pobjede u nizu i ustvari čekaju ovaj sudar koji će vjerojatno i odlučiti najvjerojatnije o tome tko će biti drugi i tko će igrati dodatne kvalifikacije za SP 2018. Poljska bi trebala lagano pobjediti Armeniju u gostima i sa tom pobjedom vjerojatno i osigurati prvo mjesto. Naravno da će se i Crna Gora i Danska nadati kiksu Poljske kako bi eventualno bili u igri i za prvo mjesto, ali ono što je u njihovom fokusu i što je realnost jest borba za drugo mjesto te susret sa diretnim protivnikom u situaciji gdje imaju isti broj bodova, dva kola prije kraja. 

Grupa E

oZ5v6w4.png

Vjerujem da će atmosfera u Crnoj Gori biti vatrena. Ne treba niti spominjati koliko će igrači biti motivirani jer izboriti nastup za svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu je nešto neprocjenjivo a ujedno to je i pozornica gdje su igrači u izlogu a svi klubovi i manageri gledaju.

Prvu utakmicu ove dvije reprezentacije Crna Gora je iznenađujuće u gostima slavila sa 1:0 i tada smo vidjeli 4 žuta kartona. Danas ih očekujem znatno više! Utakmicu sudi Björn Kuipers (NED) a samim delegiranjem jednog od najiskusnijih sudaca jasno je od kolike je važnosti ovaj susret i kakva se utakmica očekuje.

Danska je prema kladionicama favorit sa koeficijentom 2,10. Vjerujem da ćemo gledati neizvjesnu i poprilično nervoznu utakmicu i očekujem minimalno pet kartona u ovom susretu. 

Za razliku od klupskog nogometa gdje je još početak sezone i gdje još puno faktora kod klađenja za kartone nije statistički definirano očekujem odličan uspjeh sa kartonima na reprezentacijama u ova dva kola, zadnja dva kola kvalifikacija.

voo6nc3.png

Fb20rz6.png

Armenija - Poljska 2 (1.25) bet365

Poljska ima samo jednu misiju u ovoj utakmici, a to je da uzme sva tri boda i da brani svoje prvo mjesto, protiv Crne Gore i Danske, koje su odmah iza leđa. Nećemo gledati Milika u ovoj utakmici nakon što je pokupio još jednu strašnu ozljedu, ali mislim da Poljaci imaju dovoljno kvalitete na terenu da ovo završe u svoju korist. Lewandowski, Zielinski, Krychowiak i mnogi drugi su tu, tako da je što se kvalitete tiče Poljska spremna. Oni su u vrlo dobroj formi i izgubili su samo jednu u osam kvalifikacijonih utakmica. Protivnik na drugoj strani jeste malo zafrkana ekipa da tako kažem, no činjenica je da je njihov kapetan Mkhitaryan jedini kvalitetan igrač i ostali su vjerujem solidni, ali jedan igrač takve kvalitete inače nije dovoljan da napravi nešto u ovakvoj utakmici u kojoj su Poljskoj zaista potrebni bodovi. Armenci se nemaju za što više boriti i bez motivacije ulaze u ovu utakmicu. Sretno!

PgDD4D5.jpg

Sjeverna Irska - Njemačka BTTS (2.20) bet365

Njemačka putuje u Sjevernu Irsku kako bi zapečatila svoju pobjedu u ovoj skupini. Nijemci su pobijedili sve kvalifikacijone utakmice do sada i ova utakmica bi mogla biti jedna od najtežih za njih. Oni su pobijedili Sjevernu Irsku kod kuće sa 2-0 u listopadu 2016. godine, a također su ih pobijedili sa 1-0 na Europskom prvenstvu 2016 u Francuskoj. Njemačka nije izgubila u 17 utakmica u nizu i sada imaju 5 pobjeda zaredom. Sjeverna Irska također igra vrlo dobro u zadnje vrijeme, 5 pobjeda u nizu, ali oni se sada suočavaju sa jednim od najboljih timova na svijetu i mislim da će postići barem gol pred svojim navijačima, pa zbog toga igram na to da će oba tima dati gol u ovoj utakmici. Iako su koeficijenti i kladionice protiv ove oklade, mislim da vrijedi ispratiti sa nekim manjim ulogom. Sretno!

4vMrE9T.jpg

Crna Gora - Danska // 1X bet365 - 1,70

Crnogorci pred historijskim plasmanom u dodatne kvalifikacije za SP imaju sve u svojim rukama. Igraju sa direktnim konkurentom Danskom, gdje ne smiju izgubiti a sa eventualnom pobjedom osigurali bi plasman u Playoff. 

Na domacem terenu, pred svojom publikom, Jovetić, Savić i društvo mogu ostvariti aktivan rezultat u ovom meču, te smatram da koeficijent na dvoznak na domaćina kojem treba rezultat od 1,70 je odličan! Sretno!!

JUZNA AMERIKA,KVAL.ZA SP 2018:

Matchday 17
5 October 2017
22:00
Bolivia v Brazil
Referee: Fernando Rapallini (Argentina)
5 October 2017

23:00 
Venezuela v Uruguay 
Estadio Polideportivo de Pueblo Nuevo, San Cristóbal
Referee: Anderson Daronco (Brazil)
5 October 2017

01:30 
Chile v Ecuador
Estadio Monumental David Arellano, Santiago[note 4]
Referee: Sandro Ricci (Brazil)

5 October 2017
Colombia v Paraguay
Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, Barranquilla
Referee: Ricardo Marques (Brazil)

5 October 2017
Argentina v Peru
Estadio Alberto J. Armando, Buenos Aires
Referee: Wilton Sampaio (Brazil)

Armenija - Poljska // Oba tima daju gol bet365 - 2,10

Slično kao i Crnogorci, Poljaci u ovom meču idu na pobjedu sa kojom bi i obezbjedili plasman na SP te bi rasterećeni dočekali Crnu Goru u Warszavi. Armenci, godinama pokušavaju da dignu nogomet na veću razinu, ali pored Mikhtaryana nemaju igrača koji bi im to omogućio.

Oni su uvijek neugodan protivnik i niko ne voli gostovanja u Armeniji, a s obzirom na to da je Poljska poznata kao ekipa koja prima mnogo golova ( čak 7 su primili u gostima) vjerujem da Armenci mogu postići barem jedan, dok sa druge strane ne sumnjam da će Lewandowski postiči također barem jedan. Sretno!

Azerbejdžan - Češka // OVER 1,5 bet365 - 1,45

Još jedne izgubljene kvalifikacije, kako za Azerbejdzan tako i za Češku. Obje ekipe će igrati rasterećeno i vjerovatno u prijateljskom duhu a s obzirom na efikasnost u ovim kvalifikacijama ( Češka 10:9 ; Azerbejdzan 8:12) vjerujem da će na utakmici pasti barem dva pogodka.

Oni hrabriji mogu pokušati OVER 2,5 , po koeficijentu od 2,40. Kraj je kvalifikacija i tada tradicionalno pada mnogo golova, pogotovo na rezultatski nebitnim utakmicama. Sretno!

prije 11 minute, mario007 said:

Sta mislis za mec Skotske i Slovacke,sudi Mazic isto bitan mec?

Definitivno utakmica gdje će jedna od reprezentacija izgubiti sve šanse za plasman na SP 2018. U igri je jako puno. Slovačka, Slovenija i Škotska bore se za drugo mjesto i mjesta ima samo za jednu reprezentaciju. Vjerujem da će u ovom kolu biti dosta nervoze u ovakvim utakmicama.

Sa Mažićem se nikad ne zna. Obično jako tolerira startove prvo poluvrijeme i onda oko 60te minute krene i podijeli brdo kartona do kraja, kada ima materijala. Nisam ljubitelj tog stila suđenja, više bi volio da drži taj kriterij od početka ali opet sve ovisi i o momčadima.

6Rfh88W.png

Granica od 4,0 kartona, koliko je izbacio bet365 , mi se ne čini previoskom i mislim da bi i ovdje mogli gledati veći broj kartona, prvenstveno zbog važnosti utakmice. Ali pripremite se na to da prvo poluvrijeme možda sa kartonima neće izgledati predivno te da će kartonijada krenuti u posljednjih pola sata. Pitanje je kako će se i rezultat kretati. unibet je granicu postavio na 4,5 kartona. 

Evo jedna zanimljiva opcija za koju mi nije jasno da je bet365 dozvoljava kombinirati. 

Engleska - Slovenija

Engleska pobjedom osigurava nastup na SP 2018. dok se Slovenija grčevito bori za drugo mjesto. Evo i kako izgleda tablica.

ZrRZ35f.png

Očekujem jako zanimljivu utakmicu i mislim da naši susjedi neće tako lako pasti iako je koeficijent na pobjedu Engleske 1,33. Utakmicu će suditi Felix Zwayer (GER). Dakle utakmica je od ogromne važnosti za obje reprezentacije. E sad dolazimo do zanimljivog dijela. Za očekivati je da će biti veći broj kartona ukoliko će utakmica biti neizvjesna. Logično, zar ne?

Koeficijent na X2 je 3,40 i to je poprilično riskantna oklada koju ne predlažem, međutim oklada na to da Slovenija neće izgubiti sa više od jednog gola razlike te da će na utakmici biti više od 3,5 kartona mi se čini jako logično. Najriskantjie mi je u ovoj priči da Engleska ne slavi uvjerljivije, što se može desiti, međutim ukoliko ćemo imati aktivan rezultat te ukoliko Slovenija pobjedi, odigra neriješeno ili izgubi sa samo jednim golom razlike za očekivati je veći broj kartona jer će biti aktivan rezultat. Značaj utakmice, je kako sam već ranije napomenuo, izuzetno velik.

Ako se ta pretpostavka, odnosno kretanje rezultata, ispuni vjerujem da će kartoni proći bez većih problema.

Zanimljivo je u cijeloj priči što bet365 daje kombinirati ovu okladu i tečaj na ovaj double je 3,55.

IcSbTtY.png

Crna Gora-Danska preko 4.5 kartona,1.85

Skotska-Slovenija preko 4.5,1.85 

Argentina-Peru preko 4.5,1.95

SS

-objasnjeno vec

-Sudi Mazic, zna on biti li la u ovakvim utakmicama no ovdje ocekujem over.

Bitna utakmica, ekipe razdvaja samo bod, Slovaci su poznati kao gruba ekipa, imaju puno mesara poput Skrtela, Maka, Skriniara, Kucke i Weissa , ocekujem samo od njih dosta grubu igru, a i Škoti ce pokazati zube u to ne sumnjam.

-I za kraj, Argentina i Peru u direktnom okrsaju za odlazak na SP.

Koliko Argentini gori pod nogama govori činjenica da su utakmicu prebacili na La Bomboneru, kultni stadion Boce Juniorsa koji protivnika tjera na apsolutni strah.

Sudi govnar i suga nad sugama, škrtica Sampaio no s obzirom na vaznost utakmice i temperament latinosa, over se mora odigrati.

Armenija-Poljska       čet 18:00
Sudac: Matej Jug (SVN)
eYZ2DPC.jpg

Azerbajdžan-Češka   čet 18:00
Sudac: Benoît Millot (FRA)
m6D1Ws0.jpg

Engleska-Slovenija          čet 20:45
Sudac: Felix Zwayer (GER)
XGkLLbs.jpg

Škotska-Slovačka            čet 20:45
Sudac: Milorad Mažić (SRB)
holMjjY.jpg

Sjev.Irska-Njemačka       čet 20:45
Sudac: Danny Makkelie (NED)
R6eA0Ma.jpg

VENEZUELA - URUGVAJ

Venezuela je najslabija momčad ovih kvalifikacija, trenutno se nalaze na posljednjem mjestu sa 8 bodova u 16 utakmica te gol razlikom 18:35. Bez ikakvih su šansi za prolaz dalje, dok na drugoj strani za Urugvaj ništa nije sigurno. Dva su kola do kraja kvalifikacija a Urugvaj se nalazi na 2 mjestu sa 27 bodova te ga samo 4 boda dijele od šestog Čilea te ne odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Dva su kola do kraja, Urugvaju ždrIjeb odgovara igraju u gostima protiv Venezuele i na domaćem terenu protiv Bolivije i od obje ekipe su puno kvalitetniji. Ovdje očekujem da Urugvaj pobjedi te sa nova 3 boda osiguran Svjetsko prvenstvo te u zadnjem kolu na domaćem terenu odigra bez iakakvih pritiska. 

VENEZUELA - URUGVAJ --- 1.75

a u slučaju da duplate i da vam fali neki manji koeficijentič koji je podosta siguran predlažem iduću opciju, pošto jednostavno ne vidim način da se dogodi drugačije.

VENEZUELA - URUGVAJ --- X2 --- 1.20

AZERBEJDŽAN - ČEŠKA

Ovo prije možemo nazvati prijateljska utakmica nego li kvalifikacije pošto su obje ekipe izgubile bilo kakve šanse za prolazak dalje. Na Češku se odlučujem isključivo radi dobroga koeficijenta, te satram da je i njihova druga ekipa puno kvalitetnija od Azera. Dolaskom Prosinečkog na klupu domaćina oni su puno napredovali ali još ipak nedovoljno da bi ikoga od velikana ugrozili. Jedino znenađenje koje su domaćini uspjeli napraviti bilo je protiv Norveške ali smatram da oni to ne mogu ponoviti, ipak takve stvari se dogode jednom u dva ciklusa. Ovdje očekujem dominaciju Češke gdje bi nam možda i pomoglo da izađu u nekom mješovitom sastavu pošto smatram kako će oni koji dobivaju manje prilika htjeti se nametnuti izborniku. Na ovaj par sam se odlučio zbog izrazito po meni visokog koeficijenta od 2.0 koji mi svakako ima value.

AZERBEJDŽAN - ČEŠKA --- 2 --- 2 

CRNA GORA - DANSKA

Sudi Kuipers, i jednima i drugima gori, granica primaljiva, samo od Crnogoraca očekujem bar 3 kartona tako da definitivno uzimam ovo.

CRNA GORA - DANASKA --- VIŠE OD 4.5 KARTONA --- 1.85

ENGLESKA - SLOVENIJA

Slovencima dan D na neugodnom Wembleyu. Kod kuće su usijeli iznenaditi velike Engleze ali večeras im ne dajem ni 2% šanse. Očekujem ih jako nervozne. Sudi Zwayer. 

Domaćini 5 bodova prednosti pred drugoplasiranim. Ovo im je zadnja utakmica kvalifikacija kod kuće. Očekujem da će nagraditi publiku i staviti točku na i što se tiče njihove pozicije u ovoj kvalifikacijskoj skupini. Plus Kane je u maestralnoj formi.

ENGLESKA - SLOVENIJA --- 1 --- 1.40

ENGLESKA - SLOVENIJA --- SLOVENIJA VIŠE OD 2.5 KARTONA --- 2.16

ŠKOTSKA - SLOVAČKA

Već je sve napisano. Sudi Mažić, ako vamo ne bude više kartona nema smislia na Reprezentacije više kartone igrat. 

ŠKOTSKA - SLOVAČKA --- VIŠE OD 4.5 KARTONA --- 1.85

Armenija-Poljska 2 @1,25                         Azerbajdžan-Češka 1x @1,90

Uk.kvota 2,375 bet365

Po meni fin duble za rani termin. Mislim da na Poljsku ne treba trošit riječi, pobjedom osiguravaju prvo mjesto i mislim da neće propustiti tu priliku.

Što se Azerbajdžana tiče,  tu je stvar riješena,  ni oni ni Česi nemaju šanse za drugo mjesto. Igra se za prestiž i mislim da će Azeri imati više motiva za pobjedu. Rastu iz godine u godinu od kad ih je Prosinečki preuzeo i ovo im je najbolji ciklus ikad i zasigurno će htjeti upisati još koji bod do kraja. Česi razočaranje, jednostavno nemaju kvalitete kao nekad i oprostili su se od SP-a. Smatram da im pobjeda protiv Azera ne znači puno i da se s teškog gostovanja neće vratiti s pobjedom.  Kvota je odlična. 

On 10/3/2017 at 23:32, Goksim said:

Crna Gora-Danska - više od 4,5 kartona (2,28) unibet">unibet

Odmah ću napisati da sam ugodno iznenađen granicom i koeficijentom te da očekujem da koeficijent padne a kada druge kladionice izbace granice, moguće i da se granica modificira. Naime, unibet">unibet ima puno igrača iz Danske i vjerojatno je to razlog zašto su se zaletjeli i prvi objavili granicu za kartone. Pregledao sam ponudu većine kladionica i niti jedna još nije izbacila granicu. Očekujem da bet365 online kladionica">bet365 to napravi uskoro ali poprilično sam siguran da će ovdje koeficijent ići samo u jednom smjeru pa ne želim čekati jer kada bet365 online kladionica">bet365 izbaci granice, ako budu ogromne razlike teško će biti puno vremena za reagirati.

voo6nc3.png

Fb20rz6.png

A evo i kako to danas izgleda. 

x4DOtHP.png

Dakle koeficijent je pao sa 2,28 na 1,75 a vjerujem da bi trebao biti i još niži. Uglavnom, ovo potvrđuje ranije napisano da se radilo o valuebetu, a nadam se i da će i Kuipers odraditi posao ;)

@IzudinB i @crash1 ovo premještam ovdje jer se utakmica igra u petak u 1:30 ujutro, pa je analizi ovdje i mjesto jer tko misli ovo treba uplatiti u četvrtak. U petak ujutro će biti kasno.

Inaće slažem se sa oba tipa. Vjerujem da pobjeda Argentine nebi smjela doći u pitanje jer mi nezamislivo zvuči SP bez njih, iako i veća iznenađenja su se događala. Temperamentni južnoamerikansi u ovakvim utakmicama znaju napraviti show, jedna reprezentacija na kraju sigurno neće biti najsretnija i vjerujem da ćemo gledati kartonijadu, pogotovo u zadnjih 20ak minuta utakmice kada će živci popustiti i frustracije doći do izražaja. 

prije 5 sati, IzudinB said:

Argentina - Peru 1 (1.20) bet365 online kladionica">bet365

Argentinine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. nisu baš prošle tako glatko kako su svi očekivali. Kako stvari stoje, Argentina je izvan prva četiri tima, koji imaju pravo na automatske kvalifikacije i samo jedan bod su ispred šestoplasiranog Čilea. Ako rezultat u petak ne bude išao u njihovu korist, Argentinci bi se mogli pronaći u velikoj nevolji, tako da im je ova utakmica protiv Perua vrlo važna i vjerujem da će to Argentina riješiti u svoju korist. Iako Aguera neće biti na ovoj utakmici, vjerujem da će Messi i kompanija uspjeti da ostvare pobjedu u ovoj utakmici. Moram napomenuti da koeficijent na Argentinu konstantno pada pa ukoliko želite da uplatite na njihovu pobjedu, požurite! Sretno!

n2id1KG.jpg

prije 5 sati, crash1 said:

Argentina - Peru // OVER 5,5 KARTONA bet365 online kladionica">bet365 - 1,72

Temperamentni Južno Amerikanci u direktnom okršaju za plasman u Rusiju, šta drugo očekivati nego oštru igru, visoke tenzije i mnoštvo kartona. Tipujem još da bi na utakmici mogao pasti crveni karton ili jedanaesterac, jer ukoliko Argentina bude igrala kao i do sada teško će se izboriti sa Peruom, s toga mislim, da bi im mogao biti dosuđen jedanaesterac ili bilo kakva nepravda, možda i čak autogol Perua. Jer kakvo bi to bilo Svjetsko prvenstvo bez Lionela Messija?

Na zadnjem međusobnom susretu bilo je podijeljeno 5 kartona, a na zadnjem meču Argentine i Venecuele koji je završen remijem, podijeljeno je čak 8 kartona, od toga 6 reprezentaciji Venecuele. Mislim da je granica odlična za odigrati ovaj tip. Sretno!

daddcf66c94b74ac85d4d9430aa7c245.jpg

2fc1a65b0c3af092115bc73412d52806.jpg

0576f88e9a3cfb3740f71c1017f176ff.jpg

Evo još najava,biće vatreno:

Opsadno stanje u Argentini: Peruanci optužili FIFA-u da priprema krađu

Argentina treba posebnu atmosferu za posebnu utakmicu u kojoj mora trijumfirati ako želi u Rusiju.

Argentina večeras (1:30 sati po hrvatskom vremenu) dočekuje Peru na mitskoj La Bomboneri u pretposljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Radi se o odlučnoj utakmici za obje momčadi.

Sama činjenica što se utakmica igra na raspadnutoj tvrđavi Boce Juniors, koja vapi za temeljitom obnovom, kazuje koliko je situacija ozbiljna za domaćina. Argentina treba posebnu atmosferu za posebnu utakmicu u kojoj mora trijumfirati ako želi u Rusiju.

Opsadno stanje u Argentini

Dva kola prije kraja kvalifikacija Peru je četvrti s 24 boda, a Argentina peta s istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom, dok je Čile šesti s bodom manje. Četiri idu izravno, a peti u dodatne kvalifikacije. Dakle, sve je jasno, Gaučima je dogorjelo do noktiju. Ako Argentina, recimo, remizira, a Čile pobijedi Ekvador, u posljednjem kolu neće ovisiti sama o sebi.

U Buenos Airesu prije utakmice traje opsadno stanje, cijela Argentina drhti, ulaznice su prodane u hipu bez obzira na popriličnu cijenu. Slično stanje je i u Peruu koji već desetljećima čeka plasman na Mundijal. Tenzije su dotakle nebo. Peruanci su se pobrinuli za vruću uvertiru. Na naslovnici Todo Sporta, tamošnjeg sportskog dnevnika, osvanuo je apel „Lopovi!“.

Peruanski dnevnik iznosi ozbiljne optužbe. Tvrdi da Argentinski nogometni savez, Južnoamerička nogometna federacija i FIFA kuju zavjeru protiv Perua. Bez krzmanje tvrde da se pripremaju pokrasti Peru ako se utakmica bude negativno razvijala za Argentinu.

Peruanci optužili FIFA-u da priprema krađu

Ističu da su se u Buenos Airesu sastali Gianni Infantino, Claudio Tapia i Alejandro Domínguez, predsjednici FIFA-e, Argentinskog nogometnog saveza i CONMEBOL-a, kako bi porazgovarali o kandidaturi Argentine, Urugvaja i Paragvaja za Svjetsko prvenstvo 2030.

Insinuacija je očita, Peruanci žele reći da su se „usput“ dotakli i večerašnje utakmice koja bi mogla odlučiti hoće li nogometna velesila kao što je Argentina i najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi vidjeti Rusiju.

Ističu da je mnogima u interesu da se Argentina plasira na Svjetsko prvenstvo, od FIFA-e i sponzora do televizijskih stanica, jer Mundijal bez Argentine i Messija, priznat ćete, ne bi bio isti. Bio bi to popriličan poslovni gubitak za mnoge, ako ništa drugo, prvenstvo bi izgubilo dio draži na planu glamura i medijske pompe.

Brazilac sudi Argentini

Zanimljiv je izbor suca; FIFA se odlučila za suca iz države koja je najveći argentinski rival. Radi se o brazilskom sucu Wiltonu Sampaiju. Neće mu biti lako. Prema posljednjim informacijama, argentinski izbornik Jorge Sampaoli namjerava izvesti momčad bez Paula Dybale i Maura Icardija.

Sampaoli očito misli da Messi i Dybala ne mogu zajedno, odnosno da igraju na istim pozicijama pa Dybala mora na klupu, a umjesto Maura Icardija u špicu će zaigrati centarfor Boce Dario Benedetto.

Moguće postave:

Argentina: Romero, Mercado, Mascherano, Otamendi, Acuña; Paredes, Banega; Di María, Messi, Gómez; Benedetto.
Izbornik: Jorge Sampaoli.

Peru: Cáceda; Corzo, Araujo, Rodríguez, Trauco; Polo, Tapia, Yotún, Flores; Peña i Guerrero.
Izbornik: Ricardo Gareca.

izvor:gol.hr

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use