Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 30.9.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

evo da napišem svoja dva odabira iz 1. HNL .. nema se tu što puno govoriti, 

CIBALIA - DINAMO --- HENDIKEP 1:0  2 --- 1.65 

U Dinamu nije sve uredu, tragedija od igre i rezultata protiv Istre, mislim da ili će razguzit Cibaliu ili ode sve u kuracc, kvota na sam Dinamo je 1.25 što je podosta za uvijete koje smo navikli, znači Dinamo protiv ekipe koja je top3 najlošijih u HNL. 

HAJDUK - INTER ZAPREŠIĆ --- HENDIKEP 0:1  1 ---- 1.65 

Također nakon ispadanja iz Europe te prodaje Vlašića katastrofa i kriminal. Inter isto tako, oša igra slabi rezultati, ali ipak je ovo utakmica na Poljudu i tu se i jače ekipe tresu, mislim da Hajduk ovo glatko dobiva, moraju izaći iz krize, te svakako valja se prisjetiti prošle utakmica kada je Hajduk u prvom demolirao Inter u drugoj postavi da bi u drugom poluvremenu sve sjeba.

Nema se puno tu za pisat manje više sve se zna, pogotovo činjenica da prošlo kolo nitko od vodeće četvorke nije dobio nitko što se zadnji puta dogodilo ono nikad, stvarno se ne sjećam, sve u svemu mislim da ovo kolo stiže odgovor na to a kvote su obje 1.70 što se u svakom slučaju isplati :)

SESVETE -  HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Prošlo kolo smo skinuli Sesvete protiv Novigrada, sad ih idemo ubrat protiv Dragovoljca. 

Pobjedom protiv Novigrada, Sesvete su malo popravili krvu sliku, ali to još nije sve, moraju nastaviti u pobjedničkom ritmu a Dragovoljac im je prava prilika za to. Kod kuće Sesvete 3 utakmice, pobjeda, neriješena i poraz. Dobili su Hajduka, remizirali sa Dinamom i neočekivani poraz od Dugopolja. Sada im na noge dolazi Dragovoljac, protivnik po mjeri, svakako iz donjeg dijela 2.HNL uz Kustošiju najlošiji. Iako ih vodi Igor Pamić to ništa ne mijenja, jednostavno kadar koji ima Dragovoljac je loš. Gleda sam ih u dva - tri navrata i obrambeno jako loše stoje, previše individualnih pogrešaka, o (ne)uigranosti da i ne pričam. Prošlo kolo nisu uspjeli dobit amatere iz Kustošije. Zabila je Kustošija svoj treći gol sezone te se držala u vodstvu do 70-te minute.  

Dragovoljcu svakako nema Barišića.

SESVETE - DRAGOVOLJAC --- 1 --- 1.70

Chelsea - Manchester City over 5,5 cards (1,61) bet365

U subotu nas, sa početkom u 18:30, očekuje izuzetno zanimljiva utakmica te jedan od najvećih derbija engleskog nogometa zadnjih godina. Donedavno su ove dvije momčadi bile glavni pretendenti za naslov, a ove godine tu se umješao i Manchester United kojeg je Mourinho solidno posložio. Realno između ova tri klupa tražit će se prvak i male su šanse da će se itko drugi umješati. Ovo napominjem jer je važnost ove utakmice, iako je još početak sezone, ogromna. 

Kj1psjH.png

Utakmicu će suditi Martin Atkinson, iskusan sudac kojem utakmica ovog nivoa neće biti strana. Očekujem izuzetno nabrijanu atmosferu za engleske pojmove, te izuzetno motivirane igrače. Vjerujem da će se igrati zanimljiv nogomet, ali isto tako da će biti pokoja prljavština koju ne viđamo često na engleskim terenima.

Ako se pitate kako su prošle zadnje utakmice ove dvije momčadi evo i odgovora. Zadnji put na utakmici je bilo samo četiri žuta kartona, međutim treba uzeti u obzir da se utakmica igrala u Aprilu kada su neke stvari već bile riješene. Utakmicu ranije koja je, rekao bi puno relevantnija, imali smo prilike vidjeit čak 5 žutih kartona i dva direktna crvena kartona. Utakmicu ranije vidjeli smo 5 žutih i jedan crveni karton. Mislim da je iz statistike vidljivo da ove utakmice znaju obilovati kartonima. Ok, i granica nije mala za englesku, međutim vjerujem da, za početak sezone, imamo sve predispozicije gledati jednu lijepu kartonijadu, te naravno zanimljivu utakmicu.  

zYKbW6E.png

Genoa - Bologna over 5,5 kartona (1,85) bet365

Nakon dužeg razmišljanja odlučio sam se za ovaj par. Više je razloga za to. Iako je iza nas tek šest kola, Bologna je uvjerljivo najnediscipliranija momčad Serije A, odnosno momčad sa najviše žutih kartona po utakmici. U prosjeku dobivaju čak 3,33 kartona po susretu. Genoa je pak rekorder po broju direktnuh crvenih kartona budući da su u šest kola uspjeli čak tri puta dobiti direktni crveni karton. Da, svaku drugu utakmicu u prosjeku! Prosjek žutih kartona im je 1,83 po susretu što je također solidno. 

Genoa je sezonu otvorila katastrofalno te do sada imaju samo dva osvojena boda. Dva puta su uspjeli odigrati neriješeno, dok su čak 4 puta poraženi na početku sezone. Vjerujem da im pomalo gori pod nogama, jer navijači su nezadovoljni kao i uprava i tri boda će pred svojim navijačima protiv Bologne biti neophodna, ali to uopće neće biti lagana zadaća. 

Utakmicu sudi Gianluca Rocchi koji je sezonu otvorio solidno. U dvije do sada odsuđene utakmice dao je ukupno 10 žutih i jedan crveni karton (posljedica drugog žutog). 

Vjerujem da ćemo gledati poprilično nervozan susret u kojem će sudac imati dosta posla. Očekujem jako agresivan nogomet od strane domaćina koji će vjerujem biti sve nervozniji što utakmica bude odmicala, pogotovo ako im rezultat ne bude išao na ruku. Imamo dosta predispozicija za vidjeti solidan broj kartona na današnjoj utakmici. Početak je sezone i ne treba se zalijetati ulozima, ali za neki niži/srednji ulog vjerujem da je ovo solidan odabir za danas. 

EPF0htk.png

Sevilla - Malaga over 5,5 kartona (1,72) bet365

Odmah u startu napominjem da je najveća prijetnja ovoj okladi uvjerljiva pojeda Seville. Naime, Sevilla je veliki favorit, te je koeficijent 1,36 na pobjedu. Ukoliko pobjede sa 3-4 gola razlike oklada na kartone možda i nije najbolja, ali nadam se da toliko uvjerljiva pobjeda neće biti slučaj. 

Utakmicu će suditi David Jesus Trujillo koje je ove sezone u tri utakmice pokazao čak 19 kartona. Dakle daje više od 6 kartona po utakmici ove sezone. Ok, nije reprezentativni uzorak i teško je izvoditi zaključke u sucu nakon 3 utakmice, ali svakako ove brojke govore dosta o stilu suđenja.

kOZAp0f.png

Saznajte više o ovom sucu na sljedećem linku. 

Naravno, solidan sudac za kartone nije i jedini razlog zašto sam izabrao ovu okladu. Naime, Malaga je najnediscipliranija ekipa La Lige ove sezone za sad i u prosjeku dobivaju preko 3 kartona po utakmici. Ni Sevilla sa 2,33 kartona po utakmici nije puno bolja. 

Uz navedene bitan razlog za over kartona jest i H2H. Naime, prošlu utakmicu vidjeli smo čak 8 žutih kartona na susretu ovih dvije momčadi. Utakmicu ranije vidjeli smo 7 žutih i jedan crveni karton. Utakmicu ranije 8 žutih i dva crvena kartona. Utakmicu ranije, 8 žutih i jedan crveni karton. Dakle, sva četiri zadnja susreta ode dvije momčadi bile su, rekao bi, uvjerljivo sa 6+ kartona. 

0QwDYpD.png

Prema svim pokazateljima za očekivati je i danas barme 6 kartona na ovom susretu.

Mb5iFYM.png

Premier liga

Huddersfield Town - Tottenham (13:30)
Sudac: Neil Swarbrick (3.75)
Prosjek ekipe 1: - -
Prosjek ekipe 2: 1.63
7lfsC4f.jpg

Bournemouth - Leicester (16:00)
Sudac: Graham Scott (2.75)
Prosjek ekipe 1: 1.42
Prosjek ekipe 2: 1.89
R1TzxaL.jpg

Manchester United - Crystal Palace (16:00)
Sudac: Mike Dean (3.83)
Prosjek ekipe 1: 2.08
Prosjek ekipe 2: 2.03
btfBSw7.jpg

Stoke - Southampton (16:00)
Sudac: Mike Jones (3.44)
Prosjek ekipe 1: 1.87
Prosjek ekipe 2: 1.58
2uXHgDo.jpg

WBA - Watford (16:00)
Sudac: Michael Oliver (3.47)
Prosjek ekipe 1: 2.11
Prosjek ekipe 2: 2.29
fanz92q.jpg

West Ham - Swansea (16:00)
Sudac: Roger East (3.27)
Prosjek ekipe 1: 2.16
Prosjek ekipe 2: 1.47
gYjeRqJ.jpg

Chelsea - Manchester City (18:30)
Sudac: Martin Atkinson (3.41)
Prosjek ekipe 1: 1.89
Prosjek ekipe 2: 1.87
aXQ1hFU.jpg

Primera

Deportivo La Coruna - Getafe (13:00)
Sudac: Javier Estrada Fernández (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.17
Prosjek ekipe 2: 2.17
CxE3lHK.jpg

Sevilla - Malaga (16:15)
Sudac: Daniel Trujillo Suárez (6.33)
Prosjek ekipe 1: 2.33
Prosjek ekipe 2: 3.17
L9PQzo1.jpg

Levante - Alaves (18:30)
Sudac: David Fernández Borbalán (5.67)
Prosjek ekipe 1: 1.50
Prosjek ekipe 2: 2.67
Gyg5hO6.jpg

Leganes - Atletico Madrid (20:45)
Sudac: Jesús Gil Manzano (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.33
Prosjek ekipe 2: 2.17
nPws3kU.jpg

Serie A

Udinese - Sampdoria (18:00)
Sudac: Michael Fabbri (4.06)
Prosjek ekipe 1: 2.26
Prosjek ekipe 2: 1.97
GfZbHW8.jpg

Genoa - Bologna (20:45)
Sudac: Gianluca Rocchi (4.31)
Prosjek ekipe 1: 2.39
Prosjek ekipe 2: 2.24
IdP2kav.jpg

Bundesliga

Augsburg - Dortmund (15:30)
Sudac: Marco Fritz (3.61)
Prosjek ekipe 1: 2.03
Prosjek ekipe 2: 1.65
boGGC8k.jpg

Borussia M'Gladbach - Hannover (15:30)
Sudac: Christian Dingert (4.07)
Prosjek ekipe 1: 1.41
Prosjek ekipe 2: - -
1rAdTqQ.jpg

Frankfurt - Stuttgart (15:30)
Sudac: Felix Brych (4.72)
Prosjek ekipe 1: 2.50
Prosjek ekipe 2: - -
69uoF3H.jpg

Wolfsburg - Mainz (15:30)
Sudac: Robert Hartmann (3.46)
Prosjek ekipe 1: 1.97
Prosjek ekipe 2: 2.09
hZOpaCw.jpg

Hamburger SV - Werder Bremen (18:30)
Sudac: Deniz Aytekin (3.86)
Prosjek ekipe 1: 2.18
Prosjek ekipe 2: 1.97
nNu4Gbf.jpg

Manchester United - Crystal Palace | Lukaku daje gol (1.44) bet365

Romelu Lukaku je u nevjerojatnoj formi ove sezone, kod kuće i u gostima, gdje je postigao 5 golova u prvih 6 utakmica. Bio je vrlo konzistentan kod kuće, gdje  je postigao gol u svakoj utakmici na Old Traffordu ove sezone. United igra protiv očajnog Crystal Palacea, koji je izgubio svih šest utakmica u ligi ove sezone, gdje su primili 13 golova, plus dolaze bez napadača jer im je Benteke povrijeđen, a Saha je pod sumnjom, jer je šepajući napustio teren protiv CSKA Moskve. Mislim da će United ovdje lagano uzeti pobjedu pa čak postići i više od 2.5 gola, no oklada na Romelu Lukakua da daje gol je vrlo dobra i mislim da koeficijent ima odličnu vrijednost! Sretno!

eHki8bo.jpg

Borussia M'Gladbach - Hannover 96 1 (1.72) bet365

Hannover je ovu sezonu u Bundesligi krenuo na vrlo dobar način, jer su neporaženi u prvih 6 utakmica, što nije tako loše za tim koji je igrao u 2.Bundesligi prije nekoliko mjeseci. U njihovoj gostujućoj utakmici protiv M'Gladbacha oni će teško nastaviti taj niz bez poraza. Gladbach je jedan od najjačih timova u Bundesligi i nakon razočaravajućeg poraza protiv Borussije Dortmund, oni će biti motivirani da se vrate na pobjedničke puteve sa tri boda na svom stadionu pred svojim navijačima i zbog toga moja oklada ide na M'Gladbach.

hiAo9W7.jpg

Široki Brijeg - Radnik // Pobjeda domaćina bet365 1,53

Radnik je u katastrofalnoj formi od četiri vezana poraza a kraj lošim igrama izgleda neće biti u skorije vrijeme, jer za vikend gostuju Širokom Brijegu koji igra vrlo dobro ove sezone a prije 9 dana u okviru kupa BiH upravo su savldadali Radnika i to u gostima. Ovaj put na svom stadionu, na svom terenu i pred svojim navijačima put ka pobjedi Širokog će biti mnogo olakšan nego što je to bilo prije devet dana u Bijeljini.

d2d2eae850f46303bde3d9ac87c93f95.jpg

Maribor - Triglav // 1/1 bet365 1,66

Već dugo vremena u Sloveniji nije igrala tako loša ekipa koš što je Triglav što pokazuju i ovosezonski rezultati. Zauzimaju zadnje mjesto na tabeli sa četiri remija i šest poraza sa očajnom gol razlikom 8:21. Prošlogodišnji prvak u utorak je odradio teško gostovanje u Sevilli gdje su poraženi ali Mariborčani su do subote imali četiri dana za oporavak, a umor, kada bi ga bilo bi mogao biti jedini problem za ekipu Maribora, jer igrački kadar sa kojim raspolažu je najjači u Sloveniji.

Oni bi od samog starta na Ljudskom Vrtu trebali krenti po pobjedu, jer svaki kiks ili gubljenje bodova može skupo koštati Maribor u trci sa Olimpijom.

73b811c5375c492336ae9aa362e70105.jpg

Vidim da je tema dobro otvorena, nadam se da ćete pomoći svi pisanjem analiza za sutra kako bi nam dan bio svima što uspješniji. :) Za početak, evo jedna od mene.

Željezničar - Zrinjski - manje od 2.5 pogotka @1.70

Ne sumnjam da ste mogli primijetiti da su mi ovakve opklade iz ex-yu liga veoma drage, pogotovo kada ja riječ o bosanskoj ligi koja je po mom mišljenju najneatraktivnija liga za gledati, ružna igra, uglavnom se sve svodi na izbijanje lopte što dalje od svog pogotka. Derbi prve dvije ekipe sa tabele za koji ne sumnjam da će biti drugačiji. Veoma često ovakvi 'derbiji' su veoma neatraktivni, a oni koji imaju velika očekivanja uglavnom na kraju utakmice budu razočarani.

U posljednjih deset međusobnih utakmica ove dvije ekipe šest utakmica je završilo sa manje od 2.5 pogotka, a u dosta njih koje su završile preko gol je padao uglavnom u zadnjih deset minuta, a nerijetko i pred sam kraj.

Untitled.png

evo vam još prilika za kartone, ovo je iz unibeta sve sad baš proša kroz ponudu pa evo nekih mojih prijedloga pa birajte :)

lako bi se moglo dogodit da bet ili neka druga klada izbaci bolje tečajeve po ovim kvotama, ako i granice budu za karton veće dalo bi se nešta iskombinirat ali jbg sutra se radi pa vam to neću moći savjetovat nego si sami birajte... sretno nam svima :)

AMIENS - LILLE 

AMIENS VIŠE OD 1.5 KARTONA --- 1.55

AMIENS - LILLE --- VIŠE OD 3.5 KARTONA --- 1.55

Amiens u dosadašnjem dijelu sezone samo jednom je bio na 1 kartonu, sve ostalo 2 ili više, pogotovo kući, u 3 ogleda (3,3,2) žuta kartona, s druge strane Lille isto tako dosta gruba momčad, jedini problem što su u zadnja dva kola dobili po samo 1 žuti karton ali su momci svaki puta na 15 ili više prekršaja.

DIJON - STRASBOURG

DIJON - STRASBOURG --- VIŠE OD 3.5 KARTONA --- 1.55

DIJON VIŠE OD 1.5 KARTONA --- 1.74

STRASBOURG VIŠE OD 2.5 KARTONA --- 2.20

Ovo je direktna borba za ostanak pa samim tipe i prigoda za kartone, iako je rano u prvenstvu i jedni i drugi žele bodove protiv ovakvih protivnika pa vjerujem da borbe neće izostati. Dijon nakon prva dva kola bez kartona počeo ih skupljati, pa zadnjih 5 utakmica što se tiče njihovih žutih kartona izgleda ovako ( 4,2,2,3,5) dok Strasbourg ove sezone dobar za na kartone odigrat, u gostima 2 puta po 2 i dva puta po 3.

GUINGAMP - TOULOUSE

GUINGAMP - TOULOUSE --- VIŠE OD 3.5 KARTONA --- 1.55

TOULOUSE VIŠE OD 2.5 KARTONA --- 2.10

Gosti vrlo povoljni za kartone, ove sezone (3,4,4,4,3,3,0) to kartona u svakoj od 7 kola što su oni sami dobili jel, znači vrlo povoljni malo su ga zasrali ovom zadnjom ali mislim da bi se trebali vratiti na stare staze. Guingamp ove sezone (2,2,2,1,2,1,2) u gostima svaka utakmica dva komada lagano, evo doma u zadnja dva domaća su dobili po 1 karton, ali kako je gost malo grublji očekujem kartone, u svakom slučaju prvi izbor od 3.5 bi lagano triba proći... 

i još možda PSG - BORDEAUX --- VIŠE OD 3.5 KARTONA ---1.56

PSG je ove sezone dosta dobar za kartone, nakon prve utakmice kući u svim ostalima su skupili barem 2 kartona, uz to da kažem osim te prve utakmice kući nisu išli ispod 2 kartona, ali to kod njih ovisi i o sastavu i sve... Bordeaux isto solidan izbor, pogoto kada igraju u gostima gdje su skloniji grubljoj igri, ovdje nebi bilo loše pričekati nekih 20-30 minuta pa ako granica padne na 2.5 ispratit.... 

LEVANTE - ALAVES

LEVANTE VIŠE OD 2.5 KARTONA --- 2.12

Levante ove sezone, točnije u ovih 7 kola još nije probio magičnu brojku od 3 žuta kartona na domaćem terenu, no mislim da je sada prava prilika za to, Alaves iako je zadnji mogao bi biti opasna protivnik, pogotovo kada vidite s kime je Alaves igrao nije ni čudno da još uvijek nemaju bod. Mislim da će ovo biti teška utakmica za Levante te da će dobiti barem tri kartona (u slučaju crvenoga to se računa kao dva) tako da smo i u tome u bonusu i mislim da sve ide u tome smjeru. 

EDIT : 

Šteta baš šteta za ovo, Lille prekinuto, Dijon dobia crveni što se broji kao 2 žuta, Strasbourg nažalost od 17 prekršaja samo 2 žuta, jedan nam falia,i zadnji par Guingamp - Toulouse zadnji karton pa u 63-ćoj minuti i od tada post, gosti drugi dobili u 61-voj i ništaa više, tragedija, nije nas mazilo... jbg dogodi se, bit će bolje drugi puta... i da Levante standardan kući na 2 kartona... 

Kansas City - Vancouver 1 (1,61) bet365

Kansas City je u odličnom nizu. Imaju tri pobjede za redom i na najboljem su putu vjerujem upisati i četvrtu. Vancouver igra iznad svih očekivanja ove sezone, međutim prošlu utakmicu su u derbiju kod Seattlea poraženi 3:0 a još bitnija informacija jest da je Toni Tchani  zaradio crveni karton na samom kraju utakmice te neće biti u kadru gostiju za ovaj susret. Kako je to izgledalo, budući da mu je sudac prvo dodijelio žuti karton a onda nakon gledanja snimke crveni, pogledajte u videu. 

Kansas igra odlično pred svojim navijačima gdje u 15 utakmica još nije poražen a od toga je upisao čak 10 pobjeda. Vancouver se puno bolje snalazi igrajući na BC Placeu te u gostima imaju čak 7 poraza, odnosno svako drugo gostovanje završavaju poraženi.

C0w0cK6.png

Kansas bi, koji ima i utakmicu manje, pobjedom preskočio Whitecapse koji su trenutno na petoj poziciji. Zanimljivo je kolika je gužva u vrhu budući da petoplasirani Vancouver ima 48 bodova a devetoplasirano Columbus 47. 

Oni koji vole još sigurnije opcije mogu kod bet365 odigrati da Kansas pobjeđuje barem jedno poluvrijeme po koeficijentu 1,36.

70Jg2y0.png

Danas mi kartoni nisu nešto ali sam uzeo tri para Francuza gdje su baš grube ekipe i nisam smio propustiti. Crne Kese je pisao već o parovima, ja sam dodao statistike sudaca. Ulog laganiji.

Guingamp-Toulouse over 3,5 kartona 1.58
Amiens-Lille over 3,5 kartona 1.55
Dijon-Strasbourg over 3,5 1.54

Wwin 3.77

- Toulouse izradio prošli tjedan, vrijeme je za iskupljenje. Jako su gruba ekipa, iznenadilo je što protiv Marseillea nisu imali kartona. Prije toga: 3, 3, 4, 4, 4, 3 kartona. Guingamp do sada: 2, 1, 2, 1, 2, 2, 2. Sudi Ruddy Buquet. Dobar sudac, u zadnjih 7 utakmica je lagano prelazio ovu granicu kartona: 5, 5, 5, i crveni, 5, 5, 7 i 5.

- Jako bitna utakmica za obe ekipe, Amiens 16. a Lille 18. na tablici pa mi je to u startu dodatni plus. Amiens do sada: 2, 2, 3, 3, 2, 3, 1. Lille do sada: 1, 1, 4 i crveni, 5, 2, 2 i crveni, 2. Sudi Thomas Leonard. Ove sezone je pokazao: 6, 3 i crveni, 4 i crveni, 2, 6 i 3 žuta.

- Dijonu i Strasbourgu sudac nije nešto ali su ekipe baš grube i moram ovo uzeti, uz to je slična situacija kao i u tipu iznad, duel 17. i 19. ekipe na tablici. Dijon ove sezone: 5, 3, 2, 2, 4, 0, 0. U ove prve dvije utakmice gdje nisu kartona imali, bili su pregaženi od Marseillea i Monaca. Strasbourg ove sezone: 1, 2, 3 i crveni, 2, 3, 1 i 3. Sudi Olivier Thual. Ove sezone: 5, 2 i 3 žuta.

Za nešto manje od 20 minuta počinje ova utakmica, ali evo želio sam da ubacim ukoliko se netko bude dvoumio oko ovog para, jer je koeficijent i više nego dobar na Tottenham u ovom trenutku!

Huddersfield - Tottenham 2 (1.44) bet365

Domaćini su napravili odličan start sezone i pobijedili prve dvije utakmice, ali zatim kao i očekivano, njihova forma je pala i u sljedeće četiri utakmice su osvojili samo tri boda. U posljednjih 5 utakmica Huddersfield Town je postigao samo jedan gol. Na drugoj strani, Spursi igraju sve bolje i bolje. U posljednjih šest utakmica oni imaju 5 pobjeda i jedan remi. Postigli su po tri gola u četiri te utakmice i primili samo dva u šest utakmica. Gosti su u impresivnoj formi i sumnjam da  Huddersfield ima kvalitetu da spriječi Tottenhama da osvoji sva tri boda u ovoj utakmici. Sretno!

JIIKzd9.jpg

Široki Brijeg - Radnik Bijeljina 1 (1.44) bet365

Široki je jedan od članova 'velike četvorke' BiH PL, izrazito domaćinska ekipa (ove sezone 5 0 0, 12:1 gol-razlika), prošla sezona im je bila razočaravajuća, pošto su završili u play-outu, ali ove se polako vraćaju na stari kolosijek. Danas igraju protiv Radnika koji je u velikoj krizi, poraženi su na poslednjih 5 utakmica, a od 9 utakmica na Pecari protiv Širokog, izgubili su čak 8, samo su na jednoj remizirali. Prije 10 dana Široki je slavio minimalnim rezultatom u 1/16 finala Kupa u Bijeljini.

8YOkU8X.png

@Goksim je vec pisao pa necu duljiti

Sevilla-Malaga preko 4.5 kartona,1.70 koef.

Chelsea-Man.City preko 4.5kartona,1.70 koef.

Amiens-Lille preko 3.5 kartona,1.70 koef.

Supersport

-krvolocni Andaluzani i njihov veliki derbi,u zadnjih 12 godina igranja njihovih derbija palo je 13 crvenih kartona,dakle svaki 2 derbi zavrsava sa crvenim kartonom,a i inace su strasno agresivne ekipe,pogotovo Malaga.Zasto je to tako ne znam,mozda zato sto su oni najblize Africi ili mozda zato sto su dugo vremena bili pod Osmanskom vlascu pa su mozda pokupili taj ludacki mentalitet,mozda je zato,ne znam,ali znam da nas ceka kao i uvijek vatreni derbi andaluzije.

-ono sto mi je upalo u oci jest da Chelsea ove sezone igra dosta grubo u PL ,igrali su dva jaka meca sa Arsenaom(5 zutih i 1 crveni)i Tottenhamom(7 zutih) i u ta dva meca over kartona je dosao,a sto se tice same statistike,zacudujuce su Chelsea i City  na prva mjesta po broju kartona.Borba za vrh,jak derbi,mislim da su svi preduvjeti za over kartona tu.

-ekipe pri dnu,to je uvijek recept za over kartona.Sudac bi mogao predstavljati problem,no mislim da ce i on bar 4 morati pokazati.

WBA-Watford ispod 1.5 gola (3.00) bet365

Dosta podjednake ekipe sto se tice igracke kvalitete,WBA primjerice ove sezone ima jako solidnu obrad a najveca potpora im je ove sezone Gareth Barry i onaj poljak kome prezime neznan napisati,napdacki su dosta slabi i imaju problem sa realizacijom,dok na drugoj strani Watford senzacijalno igra u gostimq ove sezone a i ruku nasrce,uprava Watforda je pogodila sa dovodenjem Marka Silve na klupu watforda,mlad i jako talentiran trener,slozia je jako dobar vezni red,obrana dosta solidna ali neodostataj claloblaha i Prodla ce se mozda ositi u danasnjoj igri,opet wba nemore biti toliki favoriti a watford nemore biti takav outsajder.Sritno

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use