Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 23.9.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Vancouver - Colorado (1,53) bet365

Vancouver ove sezone igra iznad svih očekivanja u MLS-u. Prvi su u zapadnoj diviziji te četvrti u ukupnom poretku dok je Colorado fenjeraš kako zapadne divizije tako i MLS-a. Na vrhu zapadne divizije je velika gužva pa su tako čak četiri momčadi unutar jednog boda. Vancouver ima 45 bodova, dok tri druga pratitelja imaju po 44. Upravo iz tog razloga svaki bod je itekako važan i Whitecapsi ovdje nemaju prava na pogrešku a realno ne bi smjeli niti imati prevelik zadatak, 

HtysfqE.png

Ugodno sam iznenađen koeficijentom te sam očekivao i znatno manji. 1,53 na pobjedu Vancouvera na BC Placeu protiv Colorada mi se čini valuebet. Jednostavno Vancouver je puno bolja momčad te su jači na svim pozicijama i rekao bi u svim segmentima igre a uz to igraju i pred svojim navijačima. Vjerujem da će dominirati utakmicom i upisati uvjerljivu pobjedu. Očekivao sam koeficijent oko 1,30...

nre1hTY.png

CIBALIA - INTER ZAPREŠIĆ 

Iako je Cibalia startala iznad svih očekivanja ovu sezonu, do prije dva kola imali su najboljeg strijelca i najboljeg asistenta lige, mislim da sada dolazi njihova realnost, 7 komada od Rijeke samo 1 od Lokomotive, mislim da će izgubiti i ovu utakmicu. Malo sreće, malo podcjenjivanja i eto Cibalie na 9 bodova. 

Inter nakon teškog niza i 4 poraza za redom tražit će put ka sreći, imali su težak raspored, Osijek, Rijeka, Dinamo i Lokomotiva. To su ekipe od kojih su slabiji, osim Lokomotive, dosta su slabiji od ostalih, ali Cibalia je ekipa koju oni jednostavno moraju pobjeđivati. Također Cialia bez dva prvotimca, Plum i Karamarko morat će odrađivati suspenziju. Inter kompletan. 

Radi vrlo dobre kvote moj prvi pick je x2, ali svakako cu igrati i 2.

CIBALIA - INTER ZAPREŠIĆ --- X2 --- 1.61

CIBALIA - INTER ZAPREŠIĆ --- 2 --- 3.10

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 

Prošla su vremena kad bi Belupo mogao biti crna mačka nekom velikanu. Iznenadili su Osijek, ali mislim da s Rijekom to neće biti slučaj. Najbolji igrač od prošle sezone otišao je baš u Rijeku. 

Rijeka, u dobrom nizu, dosta pojačani, mislim da bi se vamo mogli prošetati, iako je Slaven defenzivan tim i čvrst, naročito kući mislim da vamo neće biti baš nekih problema za Rijeku.

Rijeka kompletna, Slaven bez Gode.

SLAVEN BELUPO - RIJEKA --- 2 --- 1.44

KUSTOŠIJA - NOVIGRAD 

O Kustošiji sam vam već pisao, jednostavo svaka čast momcima, ali su zalutali u 2.HNL. Najbolje im je pojačanje Dino Drpić koji nije igra sekunde, zadnji puta igra 1962-ge šta reć više o toj ekipi.

Nije ni Novigrad bajna ekipa, ali od ovih amatera su jači.

KUSTOŠIJA - NOVIGRAD --- X2 --- 1.30

KUSTOŠIJA - NOVIGRAD --- 2 --- 2.10 

UFC Japan double kvota 2,04 2/10

C.Gadelha-J.Andrade 1 1,36

Dvoboj dvije Brazilke usred Japana koji bi Gadelhi lako mogao donijeti i treci pokusaj napada na sami vrh. Gadelha stvarno nema srecu da se bori u vrijeme fantasticne Poljakinje Jedrzejczyk i ona je jedini razlog da pojas nije kod Brazilke. Skor u karijeri joj je 15-2 i oba poraza su dosla od spomenute Joanne, prvi dosta kontroverzno, a i u drugom je imala 2-0 u rundama i onda pala kondicijski i zavrsila porazeno. Otada je Gadelha promjenila kamp, otisla u USA gdje su najbolji treneri i dvorane i otad ostvarila 2 lagane pobjede, posebno impresivno je bila prosla protiv druge top borkinje iz Poljske Kowalkiewicz s kojom je Joanna morala raditi 5 rundi rata, dok je Claudia to odradila u 3min prve runde. Andrade bas dolazi od poraza protiv Joanne(nepobjedena u karijeri) i trazi ponovo put prema vrhu i ponovni napad. Andrade posjeduje jako veliku snagu za zensku slamku, ali ipak se i tom mecu osim velikog srca i snage vidilo dosta tehnickih manjkavosti, Gadelha je bas suprotnost i tu je njena prednost, takticki savrsena na svim poljima i sad sa popravljenim cardiom, moze jako dobro miksat grapling i stand up i iskontrolirati ovu borbu i ponovno izazvati Joannu.

M.Hirota-C.Rosa 2 1,50

Pored toga sto mi je i prije ovog danasnjeg vaganja Rosa bio favorit, sjajna vijest je dosla za ovaj tip kako je Japanac fulao vagu i to za 4lbs (http://mmajunkie.com/2017/09/mizuto-hirota-missed-weight-ufc-japan-dazed-stumbled-150-pounds ) Djelovao je stvarno kao da je netko isisao zivot iz njega, a kvote su ostale nepromijenjene pa mi je ovo cisti value i taman za duplanje. Rosa je jedan borac u usponu, dolazi nakon poraza od Burgosa i sigurno ce se ovdje htjeti iskupiti protiv japanskog veterana. Rosa je dosta dugacak za ovu kategoriju, ima 5cm i u visini i rasponu ruku i vjerujem da je na svim poljima bolji od Japanca i kad se na to doda Hirotina iscrpljenosti teskim weight cutom, dvojka se namece kao logican izbor. 

Premier liga

West Ham - Tottenham (13:30)
Sudac: Michael Oliver (3.47)
Prosjek ekipe 1: 2.16
Prosjek ekipe 2: 1.63
ijYrCdL.jpg

Burnley - Huddersfield (16:00)
Sudac: Christopher Kavanagh (4.00)
Prosjek ekipe 1: 1.71
Prosjek ekipe 2: - -
cugX4yh.jpg

Everton - Bournemouth (16:00)
Sudac: Martin Atkinson (3.41)
Prosjek ekipe 1: 1.92
Prosjek ekipe 2: 1.42
pHEaPCp.jpg

Manchester City - Crystal Palace (16:00)
Sudac: Neil Swarbrick (3.75)
Prosjek ekipe 1: 1.87
Prosjek ekipe 2: 2.03
P5WvG5j.jpg

Southampton - Manchester United (16:00)
Sudac: Craig Pawson (4.04)
Prosjek ekipe 1: 1.58
Prosjek ekipe 2: 2.08
qigl8cn.jpg

Stoke - Chelsea (16:00)
Sudac: Mike Dean (3.83)
Prosjek ekipe 2: 1.89
gr9DIyw.jpg

Swansea - Watford (16:00)
Sudac: Lee Mason (3.52)
Prosjek ekipe 1: 1.47
Prosjek ekipe 2: 2.29
ytGtqyv.jpg

Leicester City - Liverpool (18:30)
Sudac: Anthony Taylor (4.03)
Prosjek ekipe 1: 1.89
Prosjek ekipe 2: 1.42
vVMj3Wz.jpg

Primera

Atletico Madrid - Sevilla (13:00)
Sudac: Juan Martínez Munuera (6.50)
Prosjek ekipe 1: 1.80
Prosjek ekipe 2: 2.20
5bOuoo2.jpg

Alaves - Real Madrid (16:15)
Sudac: Alberto Undiano Mallenco (3.00)
Prosjek ekipe 1: 2.20
Prosjek ekipe 2: 2.00
sVAeOhi.jpg

Malaga - Athletic Bilbao (18:30)
Sudac: Carlos Del Cerro Grande (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.60
Prosjek ekipe 2: 1.80
WgMUDXi.jpg

Girona - Barcelona (20:45)
Sudac: José Sánchez Martínez (3.50)
Prosjek ekipe 1: 3.20
IL0kbX6.jpg

Serie A

AS Roma - Udinese (15:00)
Sudac: Davide Massa (4.63)
Prosjek ekipe 1: 1.68
Prosjek ekipe 2: 2.26
AJRBn9C.jpg

SPAL - Napoli (18:00)
Sudac: Maurizio Mariani (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.53
Car9NZV.jpg

Juventus - Torino (20:45)
Sudac: Piero Giacomelli (3.12)
Prosjek ekipe 2: 2.18
BrhzLlI.jpg

Bundesliga

Hoffenheim - Schalke (15:30)
Sudac: Sascha Stegemann (2.93)
Prosjek ekipe 1: 1.85
RYuxxJk.jpg

Mainz - Hertha (15:30)
Sudac: Tobias Stieler (4.17)
Prosjek ekipe 1: 2.09
Prosjek ekipe 2: 1.94
lq7DRM5.jpg

Leipzig - Franfurt (15:30)
Sudac: Benjamin Brand (Brand)
Prosjek ekipe 1: 1.97
Prosjek ekipe 2: 2.50
V495J4d.jpg

Stuttgart - Augsburg (15:30)
Sudac: Harm Osmers (3.33)
Prosjek ekipe 1: - -
Prosjek ekipe 2: 2.03
4PomhjC.jpg

Werder Bremen - Freiburg (15:30)
Sudac: Robert Hartmann (3.46)
Prosjek ekipe 1: 1.97
Prosjek ekipe 2: 1.65
pWf6dNb.jpg

Borussia Dortmund - Borussia M'Gladbach (18:30) 
Sudac: Manuel Gräfe (3.65)
Prosjek ekipe 1: 1.65
Prosjek ekipe 2: 1.41
WPzEeX8.jpg

Radnik-Sarajevo x2 1.36
Zrinjski-Mladost 1 1.40
Uslov

Lutrija BiH

Lutrija trazi 3 para kod BiH lige pa svakome prepuštam na izbor uslov, uz njega je taman kvota 2-2.10. Mislim da se Lutrija zaletila sa 2.50 na Sarajevo. Kvota će pasti sigurno. Sarajevo se diglo dolaskom Husrefa Musemića. Dobili su Viteza i Širokog, a bilo je i vrijeme da prorade. Radnik je u nizu od tri poraza u ligi(četiri, gledajući kup). Nije to vise ekipa koja je ranijih godina bila tvrd i tezak protivnik i ekipa koja je i kup osvojila pretprošle sezone. Sarajevo zna igrati protiv njih, Na osam gostovanja u Bijeljini Sarajevo ima 5 pobjeda, 1 x i 2 poraza, a posljednji poraz je bio 2012. godine. Sarajevo je u boljoj formi, odgovara im protivnik i 2.50 mi je jednostavno puno a i 1.36 na x2 je jako fino pa sam to uzeo na glavni.

Možda nisam objektiva kod Zrinje ali mi se ovdje baš sviđa 1. Zrinja drži prvo mjesto i bježi 2 boda Želji. Tri lagane utakmice protiv GOŠK-a, Čelika i Viteza su odradili na najbolji način i tu su uzeli 9 bodova. U srijedu su ispali u kupu od Sloge Simin Han. Jeste da njih kup nikada ne zanima nešto vele i vječito je mixani sastav, i jeste da su dobili najgoreg protivnika iz druge lige (koji će sigurno ući u prvu), jeste da su odmarali skoro sve glavne igrače, ali svejedno nije opravdanje za poraz. Ovdje idu po iskupljenje a stiže Mladost koja se nalazi na trećem mjestu sa 7 bodova zaostatka za Zrinjskim. Dobro su otvorili sezonu, kao i prošle godine, ali kao i prošle godine, i ove su već počeli padati što je i očekivano. Prvo su poraženi na gostovanju kod Krupe 3:1, pa su onda kući kiksali protiv Slobode odigravši 1:1. U srijedu su imali jako teško utakmicu u kupu protiv Sarajeva, nisu odmarali igrače i dobili su tek nakon penala. Zrinja je svakako kvalitetnija ekipa, odmarali su u kupu glavne igrače, spremni dočekuju ovu utakmicu. Mladost je počela padati, odigrali jako tešku utakmicu u kupu, nisu odmarali ništa i mislim da ovdje nemaju šta tražiti.

Rangers - Celtic over 5.5 cards 1.65 unibet 5/10

Greska Unibeta po starom obicaju kad se igra Old Firm. Cisto radi uporedjenja, Williamill za isti pick daje 1.33 a za over 6.5 1.61 sto dovoljno govori o ovome sto pisem. Prvi Old Firm u sezoni, Celtic prosle sezone ubedljivo bolji, nije izgubio ni jedan a dobio cak 5. Ovo je jedan od najstarijih derbija u istoriji ovog sporta, sudi najbolji skotski sudija
Craig Thompson koji je jako dobro otvorio ovu sezonu sa prosekom iznad 6 kartona po mecu. Mislim da ce ovde biti vatreno, realna granica je 6.5 ako ne i 7.0 i ovo uzimam na 5 unita.

Caen - Amiens over 3.5 cards 1.76 unibet 3/10

Treba obratiti paznju na Francuze ove sezone sto se kartona tice, ogroman broj overa u prvih nekoliko kola a granice uglavnom 3.5 ili 4.5. Ovo mi isto mirise na over, WilliamHill daje 2.00 na preko 4.5 a ovde imamo karton manje a kvota i dalje pristojna za singl.

Ben El Hadj ce ovde deliti pravdu, imao je prilike ove sezone da sudi 3 meca Ligue 1 kao glavni sudija  i u sva 3 podelio po 5 zutih. Mislim da ukoliko se trend bude nastavio i u ovom kolu, mogli bi ovde imati kartone, barem 4 ako ne vise.

prije 3 sati, JackieJack said:

Rangers - Celtic over 5.5 cards 1.65 unibet">unibet 5/10

Greska Unibeta po starom obicaju kad se igra Old Firm. Cisto radi uporedjenja, Williamill za isti pick daje 1.33 a za over 6.5 1.61 sto dovoljno govori o ovome sto pisem. Prvi Old Firm u sezoni, Celtic prosle sezone ubedljivo bolji, nije izgubio ni jedan a dobio cak 5. Ovo je jedan od najstarijih derbija u istoriji ovog sporta, sudi najbolji skotski sudija Craig Thompson koji je jako dobro otvorio ovu sezonu sa prosekom iznad 6 kartona po mecu. Mislim da ce ovde biti vatreno, realna granica je 6.5 ako ne i 7.0 i ovo uzimam na 5 unita.

Unibet je odličan za ovakve oklade, često.

Evo kako npr. to izgleda kod bet365 a da budem iskren i tamo bi u razmatranje uzeo over kartona.

u6qpVSw.png

Unibet stvarno daje fantastičnu granicu i koeficijent. Pogotovo ako se uzme u obzir da je ovo Old Firm te da sudi Craig Thompson koji je za kartone jedan od boljih sudaca. Zna nekad biti tvrdoglav i ne pokazivati ih, u prvoj fazi utakmice, ali kada krene zna biti jako zajeb** prema igračima što mi se sviđa. Nema praštanja...

kTUQnKg.png

West Ham - Tottenham over 3.5 yellow cards 1.53 marathonbet

Poznata je stvar da ovde na forumu ne praktikujemo igranje kartona tamo gde se crveni ne racuna. No posto je apsolutno u svim kladionicama koji racunaju i crveni granica na ovom mecu 4.5 sto me tera na razmisljanje izmedju uzeti over ili preskociti, opredelio sam se za ovaj pick kod marathonbeta.

Stvar je jednostavna, ovo je londonski derbi koji sam sa sobom donosi visak tenzija izmedju timova te zelje za pobedom. U nas prilog ide i to sto je Tottenham dozvolio vec 2 kiksa kod kuce (Burnley i Swansea) te ispustio 4 boda koje je morao uzeti, nemaju vise pravo na gresku ukoliko se nadaju borbi za top 4 tj. ligu sampiona. West Ham isto lose otvorio sezonu, tek nedavno je pala prva pobeda, bodovi su prekopotrebni a Bilic ima skoro celu ekipu na raspolaganju. Sudice M.Oliver, kao osoba koja dosta prati engleske sudije nije mi nesto simpatican ali kao da se pokusava dokazati ponovo jer je prosle sezone pretrpio brojne kritike zbog vise diskutabilnih situacija. Od sudije koji reeeetko daje crveni, u proslom kolu je Luizu dodelio iskljucenje bez razmisljanja kod onog starta nad Kolasincem. Ovde bi trebalo biti materijala za kartone, a posle svih onih padova od po karton, mislim da je ovo vredno rizika zbog granice 3.5 bez obzira sto moguci crveni ne ide nama na ruku.

ALAVES - REAL MADRID

Nema se vamo šta puno reći ili analizirati, svako normalan zna da se vamo treba kladiti na Real, zahvaljuči njihovoj lošoj rezultatskoj formi ova kvota je sada 1.2, kad kažem visoka mislim s obzirom na inaće kakve kvote budu na Real kada igra protiv donjeg doma La lige. Iako su rezultatski loši, igra i nije toliko, ima Real pregršt prilika samo slabo zabija, tj nikako, mislim da će vamo napokon proraditi, tj ne bi reka proraditi, nego da bi im se lao moglo dogoditi i da napokon ih posere te im uđe i ono šta triba i ono šta netriba.

Alaves je trenutno zadnji, sa 0 bodova, te u 5 kola imaju 8 primljenih pogodaka te nijedan još nisu dali... 

ALAVES - REAL MADRID --- HENDIKEP 2:0  2 --- 2.30 

ALAVES - REAL MADRID --- HENDIKEP 4:0  2 --- 7.50

Ovi drugi hendikep ću odigrati samo zato što ne mogu odoliti i što vjerujem da će Real u bilo kojem kadru razguziti ovu momčad Alavesa, jednostavo mora, ali mora im se već jednom otvorit i dobit za sve one promašaje, Real i da izadje u drugom planu jednostavno je prekvalitetan i šamarat će sve redom. Jednistavno i da vode 2-3 razlike mislim da će ići po još jer jednostavno ne piše se lipo o njima, spominje se nedostatak Morate, da nema tko zabit i slično, htjeli igrači ili ne oni to sve pročitaju, mislim da će odigrati jednu golijadu da malo stisaju strasti :) Pogledate li i noviju  povijest ove dvije ekipe vidjet će te da Real dobiva sa barem 3 razlike... 

Između ostaloga imate razne dobre kvote na Real koje nisu ovoliko visoke za samo duplanje ali svakako su vrijedne spomena za neke kombinacije, jer mislim da je ovo poklon koji se isplati odigrat, sama pobjeda na Real je 1.20, hendikep sa 1 razlike je 1.50, Real da daje više od 1 gola je 1.25, da daju gol svako poluvrijeme je 1.45, Ronaldo daje i Real dobiva je 1.45.. mislim da je ovaj par glavna banka ovaj vikend te da ima dosta u ponudi za kombinirat, pa eto sritno nam svima :)

Stuttgart - Augsburg 15:30 // bet365 // DNB Augsburg - 2.25

Augsburg već par sezona igra sasvim pristojno u Bundesligi i za sve jače ekipe uvijek su bili neugodan protivnik. Ekipa Sttutgarta povratnik u Bundesligu, bez obzira na pojačanja koja su doveli pred početak sezone, nikako ne mogu da uđu u ritam i kako stvari stoje i ove sezone će se boriti za opstanak. Stutgart je izgubio 4 od zadnjih 5 utakmica, a kako igraju loše ne bi bilo iznenađenje i kada bi dobro uigrana i iskusna ekipa kao što je Augsburg došla do punog plijena danas. U bet365 kladionici DNB na ekipu Augsburga označen je koeficijentom od čak 2,25 a ja sam mišljenja da oni hrabriji mogu odigrati čistu dvojku po kvoti 3,30. Sretno!

Juventus - Torino 20:45 //  bet365 // Card before 27:00 - 1,83

Veliki torinski derbi u perom kolu Serije A odigrat će Juventus i Torino. Dvije ekipe koje ove sezone igraju odličan i napadački fudbal dobra su preporuka za večerašnju utakmicu. S obzirom da znamo da su u pitanju dva velika rivala, onda neće nedostajati uzbuđenja i tenzija, pa zbog toga tipujem da će na današnjoj utakmici prvi karton pasti prije 27:00 minute po odličnoj kvoti 1,83.

Zašto ovaj tip? Najviše zbog toga što je u pitanju derbi utakmica, i utakmica ekipa koje su u vrhu Serije A, a takve outakmice se igraju oštro i bez kompromisa. U posljednjih 10 utakmica između ova dva tima, ovaj tip je dolazio čak u 7 navrata, što je više nego i odličan razlog da uzmete ovu opkladu, jer ovi statistički podaci su dokaz na kakav način se igra ova utakmica. Sretno!

Atl Madrid - Sevilla over 5.5 cards 1.72 bet365 

Spustio je bet365 granicu sa 6.0 na 5.5 i mislim da ovo vec dolazi u obzir. Da ne sirim pricu posto mec pocinje za nekih 30 minuta, uvek vidimo pregrst kartona izmedju ova 2 tima, i jedni i drugi ce se boriti za prva 4 mesta, pa bi ovaj mec tj. podela bodova u njemu trebala biti vazna. Sudi Martinez Munuera koji je u ovoj sezoni sudio 2 meca La Lige i podelio 6 zutih i crveni, te 7 zutih. 

Roma - Udinese | BTTS (1.90) bet365

Vrlo dobra kvota na ovoj okladi. Udinese je igrao pet utakmica do sada i jedina utakmica u kojoj oba tima nisu postigla gol jeste protiv Genoe, gdje su pobijedili sa 1-0. Oni također non stop predstavljaju prijetnju po protivnički gol, a postigli su golove u svih pet utakmica. U ovom kolu putuju u Rim, gdje će se suočiti sa Romom, koja je veliki favorit u ovoj utakmici. Vjerujem da će Roma ostvariti pobjedu ovdje, ali mislim da će Udinese uspjeti postići barem jedan gol. Roma će također imati u vidu da igraju utakmice Lige prvaka sredinom sljedećeg tjedna i možda budu rotirali na par pozicija, što će povećati šanse da Udinese dadne gol. Sretno!

6r9ljlq.jpg

Manchester City  - Crystal Palace | Over 3.5 gola (1.83) bet365

City je na početku ove sezone pokazao da se mogu natjecati za titulu. Njihova napadačka linija će sigurno razoriti očajnu obranu Crystal Palacea. Nema sumnje da je City ove sezone kod kuće postigao mnogo golova, na drugoj strani Palace je zaista razočarao i u ovoj utakmici mislim da neće biti nikakva prijetnja za City, tako da mislim da će biti više od 3.5 gola, City će vjerojatno dati 4 ili 5 golova. Igrači kao što su Aguero, Gabriel Jesus i oba Silve će napadati slabašnu obranu Crystal Palacea. Vjerujem da će i City ovdje krenuti da napada od prve minute i mislim da bi mogli dati 2-3 gola čak i u prvom poluvremenu. Sretno!

V8Jj3TG.jpg

prije 30 minute, JackieJack said:

Atl Madrid - Sevilla over 5.5 cards 1.72 bet365 online kladionica" rel="external">bet365 

Spustio je bet365 online kladionica" rel="external">bet365 granicu sa 6.0 na 5.5 i mislim da ovo vec dolazi u obzir. Da ne sirim pricu posto mec pocinje za nekih 30 minuta, uvek vidimo pregrst kartona izmedju ova 2 tima, i jedni i drugi ce se boriti za prva 4 mesta, pa bi ovaj mec tj. podela bodova u njemu trebala biti vazna. Sudi Martinez Munuera koji je u ovoj sezoni sudio 2 meca La Lige i podelio 6 zutih i crveni, te 7 zutih. 

takodjer uvatia i odigra, sudac povoljan, sve na strani overa :)

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • I za kraj, samo za kolege sa Foruma koji vole rulet, odnosno kockanje na “crveno ili crno”, samo da kazem da veceras u Beograd dolazi bivsi kapitwn Partizana Kevin Punter koji igra kao dopingovan, i koji je bio Mvp Euroleague za deseti mesec, a koji je sam dobio Zvezdu u sred Beograda. Veliki bet365 nudi u svojoj ponudi da ce na utakmici Punter dati vise od 17,5 poena, dok ja mislim da nece. U ponudi nude i da ce Punter dati vise od jedne trojke, pa sami procenite sta da radite.  
    • A ti @mesrine dobro me slusaj, imam poruku i za tebe. Danas ce u prenosu utakmice Partizan vs Barcellona kamera sigurno drzati u kadru i srpske seljake u skupim odelima i lakovanim cipelama u prvim redovima, tik uz teren. Ti kadrovi su namenjeni bas tebi da mislis da se tako zivi u Srbiji. Ja cu ti postaviti ovde jednu fotografiju, da ti objasnim, da pored seljaka postoje i gospoda. Ovo ovde na fotografiji je veliki Bill Gattes, covek koji je promenio svet, a za koga ti u svom tuznom zivotu, nisi ni cuo. I on bi mogao da zivi kao Faraon samo kada bi to hteo. Ali nece. Ovde na fotografiji stoji u obicnom dzemperu i u obicnim pantalonama, u redu, kao i sav obican svet, ispred kioska brze hrane nekog meksikanca. Promenio je ceo svet, a zivi kao i svaki normalan covek, jer je gospodin, a ne seljak.
    • Partizan vs Barcellona, Euroleague, najava meca (drugi deo) Juce sam zapoceo najavu ove utakmice Euroleague, napisao deset stranica teksta, a jos nismo ni blizu analize ili konacnog predloga za kladjenje. Razlog je Faraon u Srbiji, na njemu sam izgubio najvise vremena, i zbog njega nikako da dodjemo do analize i predloga za kladjenje. Faraon u Srbiji, (nastavak od juce) Pravi Faraoni nisu postojali u Skandinaviji, vec u primitivnim civilizacijama, jer da biste bili Faraon, potrebni su seljaci oko vas da vas okruzuju i da prihvataju vas bozanski status. Po mojoj proceni, Partizan je, od kada je Faraon dosao u klub potrosio oko 120 miliona eura necijeg novca, ako racunamo samo onaj deo "na belo", a ako racunamo i deo sto se nigde ne vodi, dakle "na crno" ili ispod stola, onda cak i 150 miliona eura. Za taj novac niste dobili nista, osim iluzije kako se u Srbiji oduvek igrala kosarka, i kako Beograd zasluzuje dva euroligasa. Toliki potroseni novac za nista, treba da stvori iluziju da su Jones, Lundberg, Ntilkina, Davies, Brown, Bonga, Washington srpska prezimena i da se u Srbiji odlicno radi sa mladim srpskim crnim igracima. Moje uopsteno, teorijsko misljenje jeste da se protiv svake budale, svakog psiha, svakog diktatora, loseg vladara, svake vlasti, svake religije ili svakog zla treba boriti samo istinom. Treba uvek i na svakom mestu samo govoriti istinu i nista drugo, to je jedini put, jer nijedan los i zao covek ne voli da cuje istinu. Kada na ovom smesnom Forumu objavite dve analize, i one, na primer ne prodju, vi ne mozete da prodjete bez uvreda ili ponizenja, ili da vam kazu, da ste cirkusant, klovn, ili kao sto je meni kolega @Marko15 rekao da se verovatno yebem sa muskarcima, a ne sa zenama. To je zato sto se podrazumeva neka odgovornost za ono sto kazete, predlozite ili radite. Zeljko Obradovic je direktno po svojoj odluci otpustio sve igrace iz prosle sezone, proglasio ih neznalicama, pa zatim doveo petnaest crnaca po svom ukusu i afinitetu, proglasio ih srpskim igracima, i nakon jos jednog fijaska, proglasio i ove neznalicama. A pri tome, niko u medijima nista ne sme da mu kaze, a kamoli napise, generalni sponzori ne smeju nista da mu kazu, jer ce da se naljuti, a navijaci, kao i svaka sekta, veruju da ce prvog dana bez njega, doci smak sveta. I pri tome jos zivite u kafani, trubaci vam sviraju na uvo, maloletnice sede u krilo, a kafane se zatvaraju samo za vas, a kolege sa Foruma , poput onog @mesrine vam se jos dive, aplaudiraju i jedva cekaju da jednoga dana dodju da vas gledaju uzivo. Sekta Dve reci koje obozavam jesu funkcionalna nepismenost. To znaci da vi znate da citate, ali ne razumete sta to znaci, ili ne razumete sta hoce da kaze budala koja je nesto lupila. Ako psiho kaze da ce za dve godine iznad Srbije leteti leteci automobili, funkcionalno nepismena osoba ne razume zasto psiho to govori. Tako funkcionisu sve religije, tako funkcionise svaka sekta, tako funkcionise svaka propaganda. Zeljko Obradovic nema nameru da ode iz Srbije dokle god bude u mogucnosti da zivi kao Faraon, a i zasto bi odlazio, zar ne? Ubedio je sektu da trofeji i rezultati nisu bitni, ubedio je sektu da za fijasko nije on kriv, vec igraci, ubedio je kolegu @mesrine da se u Srbiji zivi onako kako vidite u direktnom prenosu, prve redove tik uz teren, Ubedio je sektu da on nije u Partizanu zgog rezultata, vec da donese stalnu euroligasku licencu, jer se ljubi u usta sa Bodirogom, direktorom Euroleague. Ubedio je sektu, da je kosarka profitabilan sport, i da Partizan nije drzavni projekat kao i Zvezda, i da je Partizan u stanju da kupi petnaest crnaca od prodaje ulaznica i dresova. Ubedio je sektu da nije tacno da Partizan igra Euroleague samo zato sto nema ruskih klubova, i da nije tacno da se pozivnice placaju milion eura po sezoni. I pri tome niko ne sme da te pita "mislis li da podneses ostavku" i ne samo da ne sme, vec sekta misli da ce se Partizan ugasiti ako Faraon ode. U jednom Real Madridu, jednom Ancelotti-ju koji je Realu doneo tri titule Lige Prvaka, nakon sto te Barcellona demolira sa 0:4 u sred Madrida, odmah se zaljulja klupa, dok Faraonu ako kazes da nema pojma, odmah te proglase da rusis Partizan Istina Prava istina jeste da je Obradovic trenercina koja u Partizanu nema nikakve rezultate, ima zapravo jedan obican fijasko. Istina je i da je Zeljko Obradovic gospodin koji je dosao do statusa Faraona iskljucivo svojom zaslugom i nicijom drugom. Istina je i da je kao osoba i trener postovan u celoj Evropi, osim na utakmicama kada je Zvezda domacin gde ga vredjaju i polivaju govnima i urinom. Istina je da je jedini trener u Evropi koji kada dodje u Zagreb na utakmicu, jos sa aerodroma prvo ode na groblje i polozi cvece na grobove Kresimira Cosica, Mirka Novosela i Drazena Petrovica. Istina je i da je veliki humanitarac i da je ogromne svote novca davao u humanitarne svrhe. Istina je da nikada nije isao "na prvu" tamo gde je novac, istina je da nikada nije bio pohlepan, niti se ikada prema novcu odnosio kao seljak, vec kao gospodin. Istina je i da je tip trenera koji ce uvek pomoci svakom mladom treneru u bilo kom smislu. Kada polupismeni crnac odluci da iz Usa dodje u Evropu da igra kosarku, on u svom mozgu smatra da time nekome cini uslugu. Za crnog polupismenog amera odlazak iz Usa u Srbiju, je kao kada biste vi, kolege sa Foruma trebali sa svojom porodicom da se preselite u Ganu ili Sudan. U Usa nema ispadanja, klubovi ne zive od rezultata, u Usa se i igraci i publika zabavljaju na utakmicama uz kokice i pivo, igraci grese, prave sou, sve je opusteno, a nakon poraza sutra je uvek novi dan. Sa takvim pogledom na sport, a pogotovo na zivot, polupismeni crnac u jednom trenutku dolazi u Srbiju kod trenera koji je tvrd, krut, sa egom i znanjem, i treba da se prilagodi treneru koji ne dozvoljava gresku, koji pravi pritisak jer tako kaze trenerska teorija. Polupismeni crnac koji je u Usa navikao da se debeli ameri od dvesta kilograma dizu na noge ako zakuca ili doda iza ledja, sada u jednom trenutku svoje karijere treba da se prilagodi da poraz u Srbiji od Zvezde znaci i gradjanski rat, da za jednu gresku u dodavanju ides na klupu, i da te na utakmicama u Srbiji gadjaju kesama urina ako igras za protivnicki klub. Da ne govorimo o tome da se u Euroleague igra odgovorna kosarka, da kosarka nije zabava vec rat, da igraci na utakmicama ne mogu da rade sta hoce, vec kako kaze Faraon, pa makar to ne donosilo rezultate. Predlog za kladjenje Necete verovati, dosli smo i do analize, iako imam utisak da sam tek poceo, i da bih najradije sutra napisao i treci deo posta. Moj entuzijazam za ovaj post jesu kvote za koje mislim da su fenomenalne, i to sto u kosarci nema neresenog ishoda. Entuzijazam vidim i u tome sto na ovaj mec gledam kao na rulet. Treba samo da procenite da li da stavite na "crveno" ili "crno", na "par" ili "nepar" Dva dana posta sam ulozio samo radi toga da vas pozovem da se kladite na ovaj mec. Sve cu uraditi, cak i potpuno besplatno, samo da vas pozovem da se kladite na danasnji mec, a poziv da gledate danasnju utakmicu se podrazumeva. Podrska ako se odlucite da odigrate jedinicu na mecu Partizan ima jedan od najgorih startova u Euroleague, dakle imaju dve pobede i sest poraza, a da prakticno uopste nisu imali tezak raspored, iako su isli Fenerbahceu. Ekipa je nova, losa i neuigrana, i kada nisu iskoristili relativno lak raspored, sada mogu samo da se yebu, ili ginu na utakmicama. Danas im dolazi Barcellona, pa Armani, pa idu Zvezdi, pa im dolazi Olympiacos, Zalgiris i Panathinaikos, prvak Evrope. Znaci skoro mesec dana nece izlaziti iz Beograda, nece gubiti vreme na putovanja, moci ce da treniraju koliko hoce. Iako su katastrofalno startovali, osim Fenerbahcea, niko ih nije potopio, dva ili tri poraza imaju na jednu loptu. Svaki rad uvek mora da donese rezultate, to kaze svaka teorija, a posebno rad sa trenerom tipa Obaradovica. Partizan je na dve utakmice, protiv Virtusa u Beogradu i Parisa u gostima imao utakmice u rukama, imao posed lopte i napade za pobede, i nije dobio nijednu utakmicu, Da jesu, sada bi ovde pisao bajke o Obradovicu, i niko ne bi imao nista protiv sto zivi kao Faraon. Sa dve pobeda, nad Barcellonom i raspalim Armanijem, Partizan veoma lako moze da se vrati u igru, pre svega na mentalnom nivou. U Beogradu nikada nije lako igrati, iako ja mislim ako si pravi igrac, onda ti je svejedno da li igras pred jednim gledaocom ili pred 100.000. Dvorana u Beogradu je rasprodata, svaki crnac, cak i ako je nepismen, voli da igra kada te publika nosi, i ako Partizan misli, ili je u stanju da se vrati, ovo danas je prava prilika, cak mislim da je za Partizan danas bolje da igra sa Barcellonom, nego sa Asvelom ili Albom. Publika u Beogradu obozava Obradovica iako zivi kao Faraon, vlast u Srbiji jedva ceka da srusi Obradovica jer je kriticki nastrojen prema svakom zlu, ali ne smeju da ga diraju jer znaju da rizikuju gradjanski rat, tako da budite sigurni da Barcellonu veceras ceka pakao. Dakle, ako je vasa odluka jedinica na mecu po 1,86 podrzao bih vas recima, samo napred, sada ili nikada vise. Podrska ako se odlucite da odigrate dvojku na mecu Najbolja podrska za dvojku jesu reci kolege @Joker93 koji je kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi postavio klizni handicap na Barcellonu; "... Jednostavno ne vidim koga bi ovaj Partizan mogao pobijediti u Euroleague a gdje razbiti sa 10+ razlike s izuzetkom Albe..."  Tacno tako. Mozete vi da pricate sta hocete, mozete da lupetate da je Obradovic osvojio devet Euroleague, sopstvene oci kazu da Partizan nista ne igra, zapravo da igraju kao qurci, da nisu dobili nijednu utakmicu koju bi morali da dobiju, i tacka. Uostalom, Barcellona sigurno ima bolji i kvalitetniji sastav, nosioci igre su vec tri ili vise godine zajedno, cak i kladionice gotovo da nikoga nisu proglasile za favorita, a nijedna trenerska knjiga ne kaze, da mozete da pobedjujete u serijama, ako ne izlazite iz kafane, ili ako vam je vaznije da vam maloletnice sede u krilu, nego kako vam igra ekipa. Sta ja mislim? To je, ipak najvaznije Mislim da je prakticno nemoguce u ovom trenutku da Partizan bude potopljen u sred Beograda uz onakvu podrsku Obradovicu, jer sekta u svojim glavama misli da ako dirate Faraona, zelite da srusite Partizan. Dakle, svi moguci klizni handicapi na domacina u zavisnosti od stepena pohlepe koji imate u sebi. Ne kazem da klizni handicapi na Partizan prolaze ako vam je vaznije da vam trubaci sviraju na uvo, nego kako vam igraci ubacuju loptu iz auta, ali u ovom slucaju, ja sam samo spreman da padnem, ako Barcellona danas potopi Partizan.  
    • NCAAB 00:30h  Kansas Jayhawks  1,40  4/10 bet365 Edit: Won (Koeficijenti 12.11.2024.g. u 21:08 CET) Koeficijenti su podložni promjenama  
    • 12.11./Ice Hockey/Champions League/Tappara-Farjestad BK/team total-Farjestad over 1,5 goals(1,22)Bet365
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use