Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 24.5.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Ajax - Manchester United 2 (1.75) ili United osvaja (1.44) bet365

Ova utakmica je vrlo važna za oba tima, ona je mnogo više od finala. Naime, tko osvoji ovo natjecanje dobija kartu za direktan ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, tako da motivacije neće nedostajati, pogotovo za Manchester United.

Crveni đavoli su završili na šestom mjestu na tabeli Premier lige nakon razočaravajuće sezone i jedini način na koji će se vratiti u elitno Europsko natjecanje sljedeće sezone jeste pobjeda u srijedu navečer. To dodaje veliki pritisak na oba tima. Jednostavno rečeno, ovo je utakmica odluke ove sezone za klub sa Old Trafforda.

Ovo bi bio treći trofej za United, ukoliko ga naravno osvoje i kvalifikacija u Ligu prvaka će se smatrati velikim uspjehom. Ipak, kada oduzmete osvajanje dva kupa i eventualni uspjeh u Europskoj ligi, Unitedova sezona je bila katastrofalna. Community Shield, EFL kup i šesto mjesto jednostavno nisu dovoljno dobri za klub sa Old Trafforda.

Iskreno govoreći, bilo bi tipično za Mourinhov tim da se uključi kada je to najpotrebnije. Ovo jeste bila katastrofalna sezona za Mourinha i njegov tim, ali nikada ih ne isključujte i ne podcjenjujte kada je u pitanju ovaj trofej i pobjeda protiv Ajaxa. Oni su možda bili loši i u Europskoj ligi, nekako su uspjeli da se izvuku u nekoliko navrata, ali ovo je finale i veliki ulozi su u pitanju. Mourinho je žrtvovao mjesto među prva četiri u Premier ligi kako bi odmorio svoje glavne igrače i spremio se za finale Europske lige protiv Ajaxa, što je dovoljan pokazatelj koliko mu je ovo finale važno, što nije bio slučaj na početku sezone, ali sada su stvari potpuno drugačije.

Ajax-v-Man-Utd.png?resize=563%2C99

S obzirom na sve, ovo finale je biti ili ne biti za Manchester United. Što se tiče ozljeda za United, Zlatan Ibrahimović, Marcos Rojo, Luke Shaw i Ashley Young neće biti dostupni za finale, dok je Paul Pogba pod velikom sumnjom nakon što je izmijenjen protiv Crystal Palacea u nedelju, gdje se vidjelo da napušta teren šepajući, a to bi bio veliki problem za Mourinha. Eric Bailly također neće nastupiti zbog suspenzije. Engleski mediji navode da bi možda Fosu Mensah mogao dobiti šansu u prvoj postavi protiv Ajaxa.

Man-Utd.png?resize=566%2C189

Na drugoj strani, Ajax je izgubio tri utakmice na putu do finala, dok je Manchester United izgubio samo jednu. Oni znaju kako završiti posao na ovom natjecanju, a svi ključni igrači bi trebali biti spremni.

Ajax.png?resize=567%2C190

Kao i uvijek sa Mourinhom, njegova prva misao će biti da zaustavi Ajaxovog Kaspera Dolberga što će biti ključni dio njegove taktike, a zatim će mu biti potrebna iskra koja će pokrenuti stvari u napadu, gdje se nada da Marcus Rashford može napraviti ono što se očekuje od njega, a to jest da postigne gol. Favoriti kladionice u ovom finalu su naravno Crveni đavoli na koje je koeficijent u ovom trenutku 1.75, što je vrlo dobro i mislim da je to oklada koju ću i odigrati na ovu utakmicu. Prije svega, ova utakmica im je najvažnija ove sezone i motivacije neće nedostajati, naravno i Ajax je motivisan, ali su klasa manje od Manchester Uniteda.

Ajax-v-Manchester-United.png?resize=640%

Manje rizična oklada ide na to da United osvaja ovo natjecanje, jer nikada ne znate, možda utakmica ode na produžetke ili čak penale, gdje nam bet365 kladionica daje koeficijent 1.44. Sretno svima!

United-to-lift-a-trophy.png?resize=640%2

JOŠ JEDNA VAŽNA INFORMACIJA: Vlasnici Uniteda su svjesni da će propuštanje Lige prvaka rezultirati gubitkom prihoda od preko 50 milijuna funti, zbog uvjeta ugovora o proizvodnji dresova sa Adidasom.

AJAX - MANCHESTER UNITED ---- 2 ---- 1.9 Supersport

Na ovu okladu se odlucujem jer sam sazna jednu informaciju, koja vjerujem ce biti najveci motiv za igrače Uniteda.

Ugovori igrača su tako složeni da ukoliko Manchester United ostane bez plasmana u elitno natjecanja Starog kontinenta svaki igrač će dobiti 25% posto manju plaću. Na razini cijele sezone to bi iznosilo ukupno 44 milijuna eura.

Svlačionica 'Crvenih vragova' je već ostala bez 35 milijuna eura nakon petog mjesta osvojenog lani, a sve bi se moglo ponoviti i ove sezone.

Momčad Josea Mourinha je trenutačno na šestom mjestu bez izgleda da kroz prvenstvo osigura kvalifikacije za Ligu prvaka. No veliku priliku za izravni plasman imat će sljedeće srijede kada igraju finale Europske lige protiv Ajaxa.

Ukoliko tu utakmicu izgube, neće samo izgubiti novac igrači. Klub ostaje bez Lige prvaka drugu godinu u nizu što će biti veliki udarac za Manchester United koji je poznat po sjajnom marketinškom iskorištavanju vlastitog brenda.

Ugled kluba bit će dodatno narušen zbog gubitka naslova natjecanja koje im je sad postalo važno iako je realno ono ispod renomea Man Uniteda. Bit će to veliki udarac i za Josea Mourinha koji je poznat kao majstor za trofeje te za njegov odnos sa svlačionicom.

Smanjene plaće prijeti svim igračima osim onih koji zarađuju manje od 25,000 eura tjedno, a to su ''klinci'' Timothy Fosu-Mensah Axel Tuanzebe.

Moguće smanjenje plaće očito ne brine kapetana Waynea Rooneyja koji je prije nekoliko dana u casinu u svega dva sata izgubio 500,000 funta ili 4,3 milijuna kuna.

IZVOR : GOL.HR

Ajax-Man United 1x 2.02 Marathon 

Po meni prevelika kvota na Ajax i ovo moram ispoštovati. Manchester nikako ne volim a još su mi gadniji postali nakon onolikog trošenja love, a svejedno loše igraju. Dosta tvrdih utakmica su odigrali, naravno Mourinhov stil, i nisu bezveze dobili nadimak "Drawunited". U ovom drugom dijelu Europske lige lagano su izbacili St Etiennea, al nakon toga slijede problemi. Rostova su dobili ukupno sa 2:1, Anderletchta su prošli tek na produžetke, a Celtu su prošli sa ukupnih 2:1. Celta ih je i mogla izbaciti da Guidetti nije fulio ono što je fulio u 96. minuti. Ajax ima jako mladu ekipu, većinski su to momci od 1993. do 1999. godišta i dosta ih je iz njihove škole. Igraju napadački nogomet. Oni su također imali dosta hebenih utakmica do finala, redom su izbacivali: Legiju sa ukupnih 1:0, Kopenhagena sa 3:2, Schalkea sa 4:3 i Lyona sa 5:4. Finale se igra u Stockholmu i mislim da nas čeka jedna zanimljiva utakmica. United ne igra ništa posebno, Ibra ih je vukao čitavu sezonu a on se ozljedio protiv Anderletchta. Ulog je velik, borba za Ligu prvaka sljedeće sezone, tj Ajax je svakako u kvalama ali ovako bi išao odmah u glavni ždrijeb koji bi im uz to bio lakši. Ulog laganiji, da se isprati utakmica.

Shangai SIPG-Jiangsu AH -1,00 1 1,900(b365)

Ofenzivni potencijal Shangaija je zaista impresivan za jednu kinesku momcad, i mnoge europske ga se mogu postiditi. Velik je novac ulozen u dovodenje "placenika" Hulka, Oscara i Elkeson, redom sve Brazilci, a sve je to fino poslozio "mali Mourinho" A.Villas-Boas . Iako i Jiangsu ima par vrhunskih igraca u svojim redovima, u prvom redu Ramires i A.Texeira, no ipak po formi iz kineske lige i ACLa, vidljivo je tko se bolje uklopio. Shangai je na visokoj drugoj poziciji, dok je Jiangsu tek 14ti od 16 ekipa. Posebno je Shangai impresivan doma, gdje njihova forma izgleda nestvarno, 11 utakmica zaredom su pobjedili, od toga samo u 2 nisu pokrili ovaj hendikep, a bez poraza doma su skoro pa godinu dana i to bas od Jiangsua pa eto i prilike za osvetu. Jiangsu jednostavno nema konstatnu i posebno nije uvjerljiv na gostovanjima, pa mislim da ce rijesiti pitanje prolaska odmah u prvoj utakmici pobjedom od 2 i vise razlike.

United će definitivno htjeti uzeti EL radi ulaska u LP slijedeće sezone, ali i radi samog trofeja - sumnjam da netko dođe do finala nekog natjecanja i ne želi ga osvojiti. Navedeno smanjenje plaća koje je naveo @CrneKese samo dodatno tjera ekipu na zalaganje. Ove sezone nisu briljantni, baš suprotno, dosta su razočarali, ali mislim da bi to morali odraditi danas iako je s druge strane Ajax koji je zasigurno gladan novih europskih trofeja i dokazivanja.

Da li će sve biti riješeno unutar 90. min to sigurno ne bih išao tipovati, nego Manchester United - pobjednik po tečaju kako gdje, negdje oko 1,50 se vrti i kako mi se čini pada pomalo. 

VPS-ILVES 1.poluvrijeme over 1.5 golova =3.60 Chance
Neverovatna kvota za over1.poluvrijeme na ovoj utakmici. VPS je drugi na tabeli. Imaju 14 bodova i kod kuce skor 1-1-1 i gol razliku 5-6. Gosti igraju do sada bolje na strani i imaju gol razliku 3-3 ali i skor 2-0-1. Nema razloga da i danas ne vidimo ovdje bar 3 gola. Zasto su kladionice ponudile ovakvu kvotu ne znam, ali znam da oba tima imaju motiv da pobjede i da oba tima imaju izglede za to. VPS ce sigurno da napadne iz sve snage od samog pocetka i moramo vidjeti bar jedan gol u prvom dijelu utakmice, a ja mislim da cemo ih vidjeti i vise.Onaj tko nezeli rizikovati sa visokim kvotama,moze probati 1.poluvrijeme +0,5=1.48 ili FT +1,5=1.48

Dinamo Minsk - Soligorsk 

10. je kolo bjeloruske prve lige. Soligorsk je na vrhu s 22 bods te 12-3 gol razlikom dok je Dinamo Minsk na trecem mjestu s 18 bodova te 9-3 gol razlikom. Dinamo Minsk je slavio u sve cetiri domace utakmice minimalnim rezultatom 1-0. Soligorsk je na 4 pobjede uz jedan poraz na gostovanjima ove sezone. Dinamo Minsk je porazen s 1-0 kod BATE Borisova u proslom kolu dok je Soligorsk slavio s 2-1 protiv Slutska. Dinamo Minsk ne bi "smijeli" izgubiti ovaj derbi ako zele ostati u utrci za naslovom iako je tek 9 kola odigrano. Tipujem na pobjedu domacina iz razloga sto je kvota odlicna, tu je prednost domaceg terena, a glavni je razlog taj sto Soligorsk igra finale kupa u nedjelju protiv Bresta u Grodnom tako da bi gosti mogli odmoriti pokojeg igraca za tu finalnu utakmicu koja donosi trofej. Dinamo Minsk i Soligorsk spadaju u top bjeloruske klubova ali ipak su ispod BATE-a u ovom trenu. Prijedlog je tipovati na Dinamo Minsk draw no bet po 1,72 kvoti ili za one hrabrije cista pobjeda po 2,50 kvoti.

Tampa Bay - LA Angels 

Angelsi su slavili s 2-3 te 0-4 u prve dvije utakmice serije. Angelsi su trenutno na omjeru 25-23, 10-15 na gostovanjima dok su Raysi na omjeru 23-25, 14-13 na domacem terenu. Angelsi su na 7-3 u zadnjih 10 utakmica dok su Raysi na omjeru 5-5 ali s tri uzastopna poraza sto ce pokusati zaustaviti veceras. Angelsi su na 14-10 nakon pobjede dok su Raysi na 14-10 nakon poraza.

Erasmo Ramirez ce startati kod Raysa veceras a on je na 2-0 uz 3.00 ERA ove sezone. Ovaj Nikaragvanin je na 3-2 uz odlicnih 2.41 ERA protiv Angelsa u karijeri. Ricky Nolasco ce startati kod Angelsa a on je na 2-3 uz 4.01 ERA ove sezone. Nolasco je poprilicno los u dvobojima s Raysima gdje je na 3-6 uz losih 6.57 ERA u karijeri.

Raysi su nesto bolji na battinhu od Angelsa ove sezone sto nisu ba pokazali u ove dvije medusobne utakmice tako da ocekujem da ce taj segment igre popraviti veceras protiv Nolasca koji svakako odgovara udaracima Raysa. Pobjeda Raysa po kvoti 1,89 je moj tip dana a odlican je tip i s hendikep pobjedom -1,5 po jos boljoj 2,74 kvoti.

Dragi nam unibet  u ponudu je stavio poprilično zanimljive razrade za finale Europske lige. U moru razrada, preko 700 oklada, našao sam sljedeće za što smatram da je greška.

Dakle unibet, kao i ja a vjerujem i velika većina očekuje da će Manchester United imati više udaraca u okvir gola od Ajaxa.

7oD6H1D.png

Postavlja se pitanje zašto su onda stavili pojedinačno veću granicu za broj udaraca u okvir gola Ajaxa, od Manchester Uniteda.

ZsYDJnq.png

Dakle, očekuju da će Manchester United imati više udacara u okvir od Ajaxa. Isto tako očekuju da Ajax ima više od 5,5 udaraca u okvir gola, a za Manhcester United su stavili granicu od 4,5 udarca.  Ima li ovo smisla? Budući da im piše home i away team mislim da su bookmakeri pomješali tko je domaćin a tko gost u ovom finalu koje se igra na neutralnom terenu, odnosno da je granica od 5,5 bila namjenjena Manhcesteru a granica od 4,5 Ajaxu. To bi imalo logike i to je i logično objašnjenje zašto je ponuda takva kakva je. Zato jer su i bookmakeri ljudi i zato jer su jednostavno pogriješili a mi ćemo lijepo ovu grešku naplatiti. ;)

Dakle, već sa 5 udaraca u okvir Manhcestera oklada je dobitna što je odlično. U prilog nam ide i to što se računaju eventualni, potencijalni, produžeci. Vjerujem da ovo prlazi dosta lagano i u 90 minuta a u 120 nebi trebalo biti dileme.

V2hBbLE.png

prije 1 minutu, Goksim said:

Dragi nam unibet" rel="external">unibet  u ponudu je stavio poprilično zanimljive razrade za finale Europske lige. U moru razrada, preko 700 oklada, našao sam sljedeće za što smatram da je greška.

Dakle unibet" rel="external">unibet, kao i ja a vjerujem i velika većina očekuje da će Manchester United imati više udaraca u okvir gola od Ajaxa.

7oD6H1D.png

Postavlja se pitanje zašto su onda stavili pojedinačno veću granicu za broj udaraca u okvir gola Ajaxa, od Manchester Uniteda.

ZsYDJnq.png

Dakle, očekuju da će Manchester United imati više udacara u okvir od Ajaxa. Isto tako očekuju da Ajax ima više od 5,5 udaraca u okvir gola, a za Manhcester United su stavili granicu od 4,5 udarca.  Ima li ovo smisla? Budući da im piše home i away team mislim da su bookmakeri pomješali tko je domaćin a tko gost u ovom finalu koje se igra na neutralnom terenu, odnosno da je granica od 5,5 bila namjenjena Manhcesteru a granica od 4,5 Ajaxu. To bi imalo logike i to je i logično objašnjenje zašto je ponuda takva kakva je. Zato jer su i bookmakeri ljudi i zato jer su jednostavno pogriješili a mi ćemo lijepo ovu grešku naplatiti. ;)

Dakle, već sa 5 udaraca u okvir Manhcestera oklada je dobitna što je odlično. U prilog nam ide i to što se računaju eventualni, potencijalni, produžeci. Vjerujem da ovo prlazi dosta lagano i u 90 minuta a u 120 nebi trebalo biti dileme.

Svaka cast za ovo,da li se moze kombinirati sa kornerima ?

prije 1 minutu, Goksim said:

Ne za istu utakmicu, odnosno dozvoljavaju odigrati samo jednu okladu za utakmicu Ajax - Man.Utd. 

Predlažem spojiti za jednim parom i taman se lijepo dobije koef. 2,00 za neki srednji, čak i jači ulog ;)

E tu nastaje problem,ne znam sta bih odabrao iz cijele ponude osim kornera na tom mecu...ako moze neki prijedlog ne mora biti kvota 2,1,80 vise nego dovoljno...btw ako neko ima live 1 ligu federacija capljina 1 1,40 bilo prije meca,info od igraca imaju sudenje i dosta su jaci,vec 2 stative domacina,gosti se nisu sastavili sa loptom kako treba..

Pazite se. Pogledao sam malo statistiku za udarce u okvir Man Utd i vidim da u zadnjih 5 puta nijednom nisu imali vise od 4 udarca u okvir, a od 10 zadnjih tek 3 puta vise -5, 5 i 6.

Po meni je value na dvoznak ajaxa. Celta ih je nadigrala, zasto Ajax nebi bio ravnopravan. Ovo sta oni igraju je antinogomet

Pozdrav,osvrt na ManUtd i Ajax,moje gledište:

Celta ih je razbila? Celta ih je mogla izbaciti jer nisu zabili brdo šanski kao i cijelu sezonu,Anderlecht također u gostima nisu zabili dosta lijepih prilika(ne polušansa već velikih prilika) pa su na kraju ušli u rulet produžetaka jer ni doma nisu mogli ništa zabiti,a prilika su imali.....Dakle,stvaraju lijepe prilike protiv dosta dobrih ekipa,dosta obrambeno dobrih ekipa......Mišljenja sam da se negdje mora otvoriti,pa zašto ne protiv napadački nastrojenih mladića.

Zadnja tekma protiv C.Palaca? Da,2 udarca u okvir i 2 gola i to sa brdo golobradih mladića koji su po prvi ili drugi puta igrali u prvenstvu...Dakle,imaju i oni mladost koja može uskočiti,a uskakali su zadnja 3-4-5 kola.....

Na dalje,usporediti englesko i nizozemsko prvenstvo nema smisla...... U egleskoj ti zadnjeg u gostima ne možeš biti siguran da ćeš pobijediti u hendiju,čak ni da ćeš bez problema pobijediti dok u nizozemskoj Ajax takve riješava sa po 5 komada,već nekoliko sezona...Čak ne ni zadnje već je tako do pola tabele odozada....

Na dalje,voljeli Žozea ili ne,naslovi se broje i to se pamti,a tu on i te kako zna igrati......Na dalje,Ajax u gostima skoro ispao od Lyona(dakle zgubio) dok je Man pobijedio Celtu(trebao je uvreljivije).....Ajax izgubio i od Shalkea u gostima,provukao se dalje,Ajax izgubio u gostima i od Kopenhagena....Ajax je u gostima i sa Legijom igrao X...Da sada dalje ne nabrajam

Vidite šta hoću reći.

Ajax u gostima nije baš bajan ,a razlog je iskustvo,tj.neiskustvo i šta god mi mislili ono je i tekako važno u ovakvim tekmama,gdje je jedna tekma za naslov....

Da,MaUtd od odlaska najvećeg trenera svih vremena ima problema,teško je nakon 26 godina jednog tipa i jedne filozofije sve to okrenuti,pogotovo što današnji nogomet traži instant rezultat zbog enorme love kja ga okružuje pa se obično griješi i nema se strpljenja kako sa igračima tako i sa trenerima.

Mislim,ovo je finale,jedna tekma....Ali ipak sam mišljenja da Ajax ne zna i ne može igrati defanzivno ,puno griješi u takvoj igri i prima golove,dok se isto ne može reći za Man i Žozea i moje mišljenje je da će Žoze to itekako znati naplatiti......

Moje mišljenje je da Utd ovo rješava u svoju korist,ovo im je na kraju tekma sezone,sve karte su već 20ak dana na njoj,mislim da su kopletne pripreme i treninzi bazirani na njoj dok se i tu Ajax borio do zadnjeg kola za naslov...Jednostavno,iskustvo Utda,trener,igranje u LP sljedeće sezone...Mislim da je prevaka na njihovoj strani.....Ne može se reći da voljni moment nije podjednak,svi u finalu hoće pobijediti,ali Utdu je ovdje jako veliki ulog,Ajax je ipak LP osigurao,dok Utd nije (opet,nije to razlog za pobjedu Utda niti će Ajax zato manje gristi),ali to iskustvo,mislim da će Ajax htjeti igrati svoju igru napada,presinga jer drugačije ne zna,te da će biti jako puno mjesta za Rashforda,Mikhija,Martiala,Lingarda i slične brzance ...... Dok ne znam kako će se golobradi mladići nositi sa Valnecijom,Herrerom,Blindom(dobro,s njime još nekako),Carricom,Pogbom,Felainijem,ovisno tko će igrat....

Eto,moje mišljenje,u moru drugih..... 

I zaboravio sam još jednu dosta bitnu činjenicu,taj Utd je kod kuće razmontirao novog prvaka Nizozemske sa 4-0

Nisam igrao nista pre meca, pa sam razmisljao da li pisati analizu ili ne ali fino se otvorila diskusija/razmena misljenja :) 

OVako ja vidim vecerasnji mec - sigurno je ovo duel 2 razlicite skole fudbala, jedna napadacka i da tako kazem lepa za oko a druga vise dosadna i defanzivna. Mislim da je jasno koja ekipa igra koji stil. Cesto se navodi kao argument u odbranu ovog defanzivnog/dosadnog stila da je dosadan ali donosi trofeje, medjutim to nije nikakvo pravilo. Eno Atletico Madrid je igrao 3 puta tvrdje od Reala, Realova odbrana je ove sezone katastrofalna, znali su primiti i po 2 gola od nekih Alavesa, Osasuna i La Corune ali su ipak izbacili Atletico. 

Meni je United blagi favorit ali mislim da value nikako ne lezi u kvoti na njih, pa makar igrali i konacan ishod tj. ko dize pehar. Neka prica ko sta hoce, United je imao baaas dosta srece igrajuci na tu kartu, protiv Anderlechta je mec mogao otici u bilo koju stranu, sa Celtom opet kockanje i luda sreca da Guidetti nije ispravno postavio nogu 5 sek pre kraja. Da je to Juventus koji igra najbolju odbranu i onda imaju dobar napad onda je to druga prica, United je sterilan u napadu, pogotovo sada pored svih ovih izostanaka.

Druga stvar koju svi fanovi Premier Lige verovatno znaju, engleski timovi nikad nisu bili nesto preterano dobri u Ligi Europe (Kup Uefa ranije). Zasto je to? Svi koji malo poznaju engleski mentalitet i nacin razmisljanja znaju da oni nisu nesto ludi za tim, Englezi su uvek smatrali sebe predobrim za Evropu (sta god to znacilo, ja samo konstantujem de facto stanje). Da li ovo znaci da United veceras nece imati motiva? Naravno da ne! Pored ovakve sezone ovo je jedina svetla tacka, Mourinho je toliko puno potrosio a nije uradio ni 20% koliko se od njega ocekivao  i koliko je obecavao.

Mladi pogon Uniteda bi po meni upravo trebao biti presudan elemenat veceras, Rooney, Carrick i ostala starija ekipa su vidjali vece trofeje i trijumfe, malo su se zasitili i nece im ovo biti izazov kao sto ce to doziveti neki drugi igraci. A i ovo sa smanjenjem plate kao "motivacija", mislim ti igraci plivaju u parama, oni nece to ni osetiti niti su previse optereceni time...

Vidim da sam pisao uglavnom o Unitedu, Ajax je neiskusna ekipa za velike meceve, videcemo kako ce se veceras snaci. Ja bih iskreno volio da oni podignu pehar. Ukoliko uspeju iznenaditi United i povesti prvi onda tu moze biti svega, Ajax je ubitacan iz kontri a United baaas tesko dodje do 2 gola :)

Sve u svemu, nadam se dobroj tekmi a ne nekom antifudbalu, bar ne svih 90 minuta :D 

prije 7 minute, JackieJack said:

Nisam igrao nista pre meca, pa sam razmisljao da li pisati analizu ili ne ali fino se otvorila diskusija/razmena misljenja :) 

OVako ja vidim vecerasnji mec - sigurno je ovo duel 2 razlicite skole fudbala, jedna napadacka i da tako kazem lepa za oko a druga vise dosadna i defanzivna. Mislim da je jasno koja ekipa igra koji stil. Cesto se navodi kao argument u odbranu ovog defanzivnog/dosadnog stila da je dosadan ali donosi trofeje, medjutim to nije nikakvo pravilo. Eno Atletico Madrid je igrao 3 puta tvrdje od Reala, Realova odbrana je ove sezone katastrofalna, znali su primiti i po 2 gola od nekih Alavesa, Osasuna i La Corune ali su ipak izbacili Atletico. 

Meni je United blagi favorit ali mislim da value nikako ne lezi u kvoti na njih, pa makar igrali i konacan ishod tj. ko dize pehar. Neka prica ko sta hoce, United je imao baaas dosta srece igrajuci na tu kartu, protiv Anderlechta je mec mogao otici u bilo koju stranu, sa Celtom opet kockanje i luda sreca da Guidetti nije ispravno postavio nogu 5 sek pre kraja. Da je to Juventus koji igra najbolju odbranu i onda imaju dobar napad onda je to druga prica, United je sterilan u napadu, pogotovo sada pored svih ovih izostanaka.

Druga stvar koju svi fanovi Premier Lige verovatno znaju, engleski timovi nikad nisu bili nesto preterano dobri u Ligi Europe (Kup Uefa ranije). Zasto je to? Svi koji malo poznaju engleski mentalitet i nacin razmisljanja znaju da oni nisu nesto ludi za tim, Englezi su uvek smatrali sebe predobrim za Evropu (sta god to znacilo, ja samo konstantujem de facto stanje). Da li ovo znaci da United veceras nece imati motiva? Naravno da ne! Pored ovakve sezone ovo je jedina svetla tacka, Mourinho je toliko puno potrosio a nije uradio ni 20% koliko se od njega ocekivao  i koliko je obecavao.

Mladi pogon Uniteda bi po meni upravo trebao biti presudan elemenat veceras, Rooney, Carrick i ostala starija ekipa su vidjali vece trofeje i trijumfe, malo su se zasitili i nece im ovo biti izazov kao sto ce to doziveti neki drugi igraci. A i ovo sa smanjenjem plate kao "motivacija", mislim ti igraci plivaju u parama, oni nece to ni osetiti niti su previse optereceni time...

Vidim da sam pisao uglavnom o Unitedu, Ajax je neiskusna ekipa za velike meceve, videcemo kako ce se veceras snaci. Ja bih iskreno volio da oni podignu pehar. Ukoliko uspeju iznenaditi United i povesti prvi onda tu moze biti svega, Ajax je ubitacan iz kontri a United baaas tesko dodje do 2 gola :)

Sve u svemu, nadam se dobroj tekmi a ne nekom antifudbalu, bar ne svih 90 minuta :D 

Lepo...Moje mišljenje je da ne misle toliko englezi da su oni iznad svih pa zanemaruju europu već da im je liga prebrutalna i naprosto je jako teško igrat svaka 3 dana tekme..... Pogledat samo koliko je Utd do sada odigrao utakmica,to treba izdržat,a to sa kikićima ne možeš.....EL nije donosila veliku lovu pa se bolje bilo okrenuti domaćoj ligi koja nosi više para za 6-7 mjesto nego naslov u EL.... Pa da sad pobjednik ne ulazi dirktno u LP,Žoze bi odbacio EL i borio se do kraja u ligi,ovako je ligu prekrižio i sve bacio u EL....

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • 16.11. Nogomet under 4,5 Holstebro – FA 2000 1,20 williamhill Nisam fan undera, ali idem za ovaj susret s njime. Danska 3. divizija gdje oba tima su pri dnu i kako stvari stoje ce se boriti za opstanak. Brojke jesu na nasoj strani, ali me cima malo prosli medjusobni gdje je FA2000 bio domacin i palo cak 6 golova. Ako gledamo zadnjih 12 susreta domacin na svom terenu 3 puta presao marginu, dok gost ni jednom vani. Vjerujem da je prosli susret bio iznimka i bolji uvijeti za igru su ucinili svoje. Tesko mi je odluka pala izmedju jos 2 potencijalna prijedloga, ali odlucujem s ovim na kraju.
    • 17.11 17:00 Nations League Norway - Kazakhstan Norway 2+ 1.21 wwin
    • 16.11.2024 19:00 mega plus 15.5 Bet364 Cedevita u užasnoj formi, vraćaju se iz Španjolske te ovdje očekujem tvrd meč.
    • Nemacka vs BiH, Liga Nacija Hteo sam da napisem analizu na deset stranica teksta, ali mi je danasnji dan poceo tako, sto mi je kolega @fic u ranu zoru sjebao ceo dan i tako pokvario ceo weekend. Neka ide u qurac i analiza i predlog za kladjenje. Samo cu ovde prepisati istorijsku recenicu kolege @furyshaa pa neka to bude i analiza za danasnji mec izmedju svete Nemacke i BiH: "... mislim da je Bosna u prvoj utakmici pokazala gdje je i sta je, a ovdje ce biti jos gore ..."    
    • "... Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se ..." Nije nam jasno od cega se odjavljujes, ali zameramo ti. Od cega se odjavljujes? Od Foruma ili od realnog kladjenja? Nismo najbolje razumeli ovaj tvoj deo "...vrijeme je maknuti se od ovoga ..." pa ne znamo da li se odnosi na realno kladjenje, ili na nas Forum, ili nasu Poslednju Sansu? U svakom slucaju, ja ti svakako necu dozvoliti da "se odjavis" tek tako, odnosno ucinicu sve sto je do mene, da pokusam da kazem da ne mozes tek tako da "se odjavis". Trenutno je subota, zora je, 04.40 casova i upravo me je probudio alarm za budjenje, i to kada sam najlepse spavao. Podesio sam alarm bas iz razloga kada sam najlapse spavao, jer treba da napisem predlog za kladjenje za utakmicu Nemacka vs BiH, iako bih imao sto pametnijih stvari da radim u ovo doba jutra. I onda sam naisao na ovaj tvoj post kako nas sve "odjavljujes". Ako se tvoja "odjava" odnosi na Forum, i ako mislis da smo zasluzili ove tri reci "...ali odjavljujem se...", na to svakako imas pravo. Ali ja cu pocev od danas, sve sto je do mene, uciniti da promenis ovaj stav, barem ako smo u pitanju mi, tvoje kolege sa Foruma. Od danas cu ti slati postove, samo za tebe, i to svakoga dana sve dok ne poludis. Ti imas prava da "odjavljujes" koga hoces i kada hoces, ali i ja imam prava da kazem sta hocu, jer svaki Forum za to i sluzi. Danas pocinjem sa pricom o Dzenanu Musi, i to u 04.45. ujutro, nemoj to da izgubis iz vida. Kome sa Foruma nije jasno kako je nekada bilo moguce da Bosna, zenska ekipa Jedinstva iz Tuzle, Cibona, Split ili Partizan budu prvaci Evrope u kosarci, i to uglavnom bez stranaca, treba da vidi Dzenana Musu. On je klasican primer kakvi su nekada bili igraci sa nasih prostora, on je jedan od retkih primera kako "je nekada bilo", kako se nekada radilo sa kosarkasima, i "kakvi su nekada bili igraci". Dzenan Musa je stvarno bio nestvaran talenat, bas kao da je rodjen da bude kosarkas, tipican, skolski primer "yugo" mladog kosarkasa. Rodjen u Bihacu, ali je odmah prepoznat kao talenat, pa se veoma rano preselio u Sarajevo, i to vec sa 12 godina. Sa 12 godina se preselio u Sarajevo, sa 15 godina potpisao za Cedevitu, a sa 16 odigrao svoju prvu utakmicu u Aba League, a u medjuvremenu vec sa 16 godina bio kadetski prvak Evrope sa reprezentacijom BiH. U onom istorijskom Finalu je ubacio 33 poena, bio najbolji igrac, najbolji strelac i najkorisniji igrac turnira. Sada me mrzi da se secam da li je imao 16 ili 17 godina, kada mu je grad Bihac dodelio stan. Sada me mrzi i da pisem kakva je sve osobne rekorde oborio, jer si mi podigao pritisak nacinom kako si nas "odjavio", ali se odlicno secam da je Svetskom prvenstvu za kosarkase do 17 godina, na jednoj utakmici postigao 50 poena i takodje bio najbolji strelac turnira. Dzenana Musu obozavam samo zato sto je on poslednji primerak, toliko tipican za ove prostore, pravi foto-robot kako su se nekada stvarali igraci na ovim prostorima. Kao prvo, nema gotovo nikakvo formalno obrazovanje, kao drugo nije odlucio da se bavi naukom, vec sportom. Kao trece, kada ga vidite, kakvu ima tehniku, ili vidite njegove estetske komponente tehnike igre, odmah vas zabole oci. Prosto stipa za oci, koliko sve to ruzno izgleda. U njegovoj tehnici, sve je nepravilno, neporavilno drzanje lopte, nepravilna tehnika suta, upitna inteligencija, kada bih u jednoj recenici trebalo da napisem sta mislim o njegovim estetskim komponentama igre, to bi bilo samo jedno; sklonite decu, i ne dozvolite da ga gledaju kako igra. Ali zato, talenat ... majko moja, cist dar od Boga, iako ne Bog ne postoji. Suvi, kristalni, nestvarni i Bozji talenat i tacka. Drcan, bezobrazan, lud, motivisan, spreman da ide sam protiv desetorice, ulazi, probija, spreman da prima udarce, spreman da se pobije i sa publikom, i sa protivnikom ... milina ga je gledati, a stipa za oci koliko je to ruzno. Dzenan Musa je poslednji primerak balkancine, koji ce se pobiti u sred recimo Atine, gde razjarena rulja hoce da te rastrgne, ili te vredja, a on ide u prodor jedan protiv deset, majko moja. Sa 19 godina je i zvanicno proglasen evropskom zvezdom u usponu, a onda je na red doslo vreme da se naplati ostecenje zvano balkanski prostor gde je Musa odrastao. Musa je vec sa 19 godina pomislio da mu u Evropi niko nista ne moze, i da je Nba pravo mesto za njega. Brooklyn Nets ga je izabrao na draftu, a vec u prvoj godini mu dao 1.7 miliona dolara.  Da je mene neko nesto pitao, kao sto me niko nikada nista ne pita, ja bih Musu uhapsio jos na aerodromu, a onoga ko mu je uvalio pricu da on moze da uspe u Nba, bih poslao u bolnicu, ili ludnicu. Po konstituciji, tehnici igre, nacinu igre, mentalitetu, poziciji na kojoj igra, sklopu u glavi .... Musa u Nba ne bi mogao ni ovce da cuva, to je jasno svima koji su barem nekada culi za kosarku. I onda classik. U prvoj utakmici, a nije ni morao da je igra, jer je sve bilo jasno, sest minuta igre, dva poena, pa razvojna liga, pa ga zamenili sa Detroit Pistonsima, pa ga ovi odmah otpustili, pa mars u tri pic*#*#ke materine, pravac nazad u Evropu. Kao i svi polupismeni crnci, i Musa je mislio da povratkom u Evropu, i to jos u Efes, prvaku Evrope, nekome cini uslugu. Mislio je da se u Efesu nece igrati kosarka ako on ne dodje. Kad ono ... qurac ...cetiri nastupa u Euroleague, ukupno dvanaest minuta igre i opet otkaz, opet mars u tri pic*#*#ke materine. To je karijera Dzenana Muse dok ju je on vodio, to je karijera kada je on razmisljao, to su rezultati kada se radilo kako je on mislio da treba. A onda je njegovu karijeru poceo da vodi menadzer, posto se videlo kuda vodi put kada polupismeni balkanac razmislja. Njegov menadzer je procenio da je za njega najbolje da ode u drugoligasa Breogan, koji je tek izborio promociju u spansku Acb Ligu, dakle njegov menadzer je procenio da treba da ode na selo, u seoski klub, a ako ima malo mozga u toj balkanskoj glavi, posle cemo videti rezultate takve procene. Sve ostalo je istorija. Hej @fic Evo, vec je svanulo, trenutno je 06.55 a ja nisam niti napisao analizu za sve ostale kolege sa Foruma, niti sam se umio, niti oprao zube, a pogotovo se nisam naspavao. Nisam ni masturbirao, a vreme je. I to sve zbog tebe, jer mi je dan poceo tako sto si mi odmah ujutro podigao pritisak. Za danas bi mogao, za pocetak samo da procitas ovu moju pricu o Dzenanu Musi, toliko valjda mozes da ucinis za nas, tvoje kolege sa Foruma. Slobodno koristi Google da vidis sta je sve Musa uradio u Breoganu, i gde je otisao posle. Hteo sam da ti kazem, ako si pao nekoliko puta u realnom kladjenju, ili ako "od leta ne ide", to je za tebe, kao sto je  Dzenan Musa nakon Nba otisao na selo. Otisao jeste, ali se zatvorio u dvoranu, trenirao preko granice bola, posvetio se sebi i radu na sebi, slusao druge, a ne sebe, pao na kolena, ali se i podigao i obrisao prasinu sa sebe. Ako si padao u realnom kladjenju, samo da ti kazem da sam ja pao prvo tako, sto sto Bayern nije dao vise od jednog gola St.Pauliju, pa sam pao na Dinamu iz Zagreba, iako ga nikada u zivotu nisam igrao, jer sam slusao gore od sebe, slusao sam ceo Forum, pa sam pao na francuzima, iako nikada ne igram reprezentacije, a opet sam slusao gore od sebe, opet kolege sa Foruma, pa ko me yebe. Ako "nas odjavljujes" jer si padao u realnom kladjenju, onda to znaci da nisi pravio dobre izbore. Pao si na kolena, pa treba da se podignes. Ti svakako nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali sam siguran da imas vise mozga od Dzenana Muse. Mogao bih malo da naucis nesto i iz njegovog primera kako se podigao sa kolena i gde je sada. Nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali ako nas "odjavis", prva liga nece biti ista sa ili bez tebe. Ako "nas odjavljujes sa Foruma", onda treba da te je sramota. Na to svakako imas prava, ali pre nego sto "nas odjavis", seti se da je sve ove godine neko ubacivao tvoje predloge i tvoje koeficijente u tabele, a da nije morao. Seti se da je neko citao tvoje predloge, a takodje nije morao. Seti se, da je neki kolega uplacivo svoj realan novac na tvojim predlozima, jer ti je verovao. Seti se da je neki kolega sa Foruma predlozio specijalne pozivnice, da bi se eventualno ispravile neke nepravde na konacnim tabelama. Seti se da je neki administrator sa ovog smesnog Foruma, bas tebi dodelio specijalnu pozivnicu, a ti "nas odjavljujes". Seti se da ti nisi "od juce" na Forumu, vec si starosedelac. Seti se da je zbog tebe neko kidao nerve kada su ti predlozi prolazili u stotim minutima utakmice. Seti se da si bio deo jedne regionalne zajednice, u kome se niko ne poznaje, u kome ne govorimo istim jezicima, ali se odlicno razumemo. I na kraju, pre "nego sto nas odjavis", seti se da ce sada ovaj @Fitoz, najgori pobednik u istoriji svete Poslednje sanse, preuzeti prvu poziciju na tabeli prve, elitne. Da ne govorim o nivou koliko je gospodski da nas bas sada "odjavis" kada si zaredjao dva uzastopna pada u svetoj Poslednjoj Sansi, a to ti nije padalo na pamet u prethodnih sedamnaest kola. Samo jos da kazem, da je tvoj predlog iz ovog kola Poslednje sanse bio odlican i sa rezonom, iako ga nisam igrao u realnom kladjenju. Nastavice se  Leonardo Drugi, subota 07.20 casova  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use