Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 3.5.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Monaco - Juventus over 4.5 cards @2.00 bet365  4/10

Jasni su ulozi u mecevima 1/2 finala LS, oba tima su jako blizu osvajanja prvenstva, pogotovo Juventus pa ce ceo fokus biti na LS. Sudi Lahoz, niska granica IMO za Lahoza i ova 2 tima, sudio je Monacu protiv Cityja gde smo videli 10+ kartona, onda zadnji njegov mec u Evropi Lyon-Besiktas i 7 zutih. Monaco igra otvorenije i agresivnije nego vecina klubova u Evropi a Juventus bas suprotno gde je glavni fokus na tvrdoj odbrani koja je fenomenalna u vanzim mecevima. 2 razlicita stila igre, bice tu dosta prostora za kontre Juventusa kao i prekrsaja Juventusovih igraca nad brzim krilima Monaca. Ove godine su se prvi mecevi pokazali bolji nego uzvratni za kartone, mislim da ovo ide na 5+ kartona.

prije 4 sati, JackieJack said:

Monaco - Juventus over 4.5 cards @2.00 bet365 online kladionica" rel="external">bet365  4/10

Sudi Lahoz, dopunicu analizu u toku dana ili sutra, niska granica IMO za Lahoza i ova 2 tima, sudio je Monacu protiv Cityja gde smo videli 10+ kartona.

Lahoz je psihicki nestabilna osoba i ako on odluci da nece bit kartona, mogu se sjekirama lupat i nece ih bit, svaka cast svima na analizama ali mislim da ni na jednu ozbiljniju cifru nebi trebalo doticnog dirati jer je kao rulet ako ne padne njegov broj pokopa te...toliko od mene i pozdrav svima

Monaco vs Juventus   Liga Prvaka,     domaca ekipa, under 1,5     1,50

Dakle, veceras igram da Monaco nece dati vise od gola po kvoti od 1,50. Ovaj izbor shvatam kao pravi izazov, odnosno obracun izmedju mene i kladionice. Naravno da su oni mnogo jaci od mene, ali ja cu se svakako boriti i barem pokusati da ih dobijem. Ovo je moj licni izazov i ne preporucujem clanovima foruma da obrate paznju na ovaj tip. Mene izaziva to sto se susrecu jedan od najboljih napada u Evropi, protiv najbolje evropske odbrane, a na nama kladionicarima je da napravimo izbor kome verujemo. Isti slucaj sam imao i juce kada sam trebao da se odlucim izmedju najbolje kolektivne igre u Evropi ili najboljeg pojedinca na svetu. Napravio sam izbor i propao kao zeton. Nisam verovao da jedan igrac sam moze da izbaci jedan Bayern, pa odmah i Atletico Madrid, i to sam platio. Sada se kockam da ekipa koja je dala Fenerbahceu, Tottenhamu i Cska Moskva po cetiri komada, a Man City i Dortmundu po 6 komada, jednom Juventusu nece dati vise od gola. Odmah da napomenem, iako ovu opkladu shvatam kao licni obracun sa kladionicom, svakako sam dosta razmisljao o rezonu, a i dovoljno volim novac da ga ne bacam pre nego sto nisam dobro razmislio. 
Leprsav, otvoren fudbal sa puno golova svi vole. Zbog toga ljudi placaju ulaznice, zbog toga je fudbal najpopularnija igra. Samo zbog golova, pojedinim klubovima padne na pamet da plate 100.000.000 samo za jednog napadaca, i to samo kao otkupnu klauzulu. Odbrana i rad na odbrani nigde nije cenjen, niti se obraca paznja na odbranu, niti u medijima, niti medju navijacima. Kada dobar odbranbeni igrac ukliza i spase mrezu sa gol linije dobije aplauz i tu se sve zavrsava. Kada napadac da gol makazicama, njemu cena odmah skoci za 10.000.000. Sada o Mbapi svi pricaju, a o Chielliniju niko. Jedino struka, tj treneri znaju koliko je tesko trenirati i igrati dobru odbranu, i koliko je vazno imati igrace koji su motivisani da treniraju i igraju dobru odbranu. Na srecu, postoji barem jedna zemlja na svetu, gde se odbrana postuje onoliko koliko i zasluzuje i ta zemlja se zove USA. To je jedina zemlja na svetu gde se na kraju sezone dobijaju nagrade za najboljeg odbranbenog igraca. To je jedina zemlja gde postoji nagrada za najboljeg sestog (basket), odnosno najboljeg igraca sezone koji ulazi sa klupe. USA je jedina zemlja na svetu gde gledaoci svoju ekipu podrzavaju uzvicima: "...DEFENSE  DEFENSE..." 
Malo sam analizirao kome je sve taj Monaco uspeo da ugura toliko golova. Turke i ruse ne racunam u ozbiljne fudbalske zemlje, dakle ostaju Man City i Dortmund. Kada neko primi po sest komada od jedne francuske ekipe, nije ni cudo sto su cetvrti u svom prvenstvu, i udaljeni 15 odnosno 16 bodova od Chelsea i Bayerna. Nije ni cudo sto strepe da li ce i sledece godine igrati Ligu Prvaka. Sta jedan Arsenal da ocekuje kada od Bayerna popije 10 komada, a od Liverpoola u prvenstvu 7. Man City je ove sezone primio od  Monaca 6, Barcelone 5, Celtica 4, Evertona 4  
jedan Dortmund je ove sezone imao i ove rezultate 14:1 protiv Legije, 7.2 protiv Darmstada, 6:4 protiv Leverkusena, pa nisu ni medju prve tri ekipe u Nemackoj, a bice prvaci kada i Arsenal a to znaci NIKADA.. 
Da se vratim na Monaco vs Juventus. Ja verujem da Monaco do polufinala jos nije igrao sa ekipom slicna Juventusu. Oni jos nisu igrali sa ekipom, poput Juventusa, koja ove sezone cak 25 puta nije primila ni gol, a kod kuce od 24 utakmice, samo jednom primili vise od gola. Mislim da se oni cak ni u svom nacionalnom prvenstvu nisu susreli sa bunkerom koji zabari mogu da postave ispred Buffona. Ne verujem da su cesto igrali protiv standardne formacije koju igra Juve 4 - 2 - 3 - 1 Inace, ja cak i ne ocekujem klasican bunker, vise mislim da bi zabarima bilo pametnije da drze posed lopte i ne dozvole igracima Monaca da se razlete po terenu.
Rezon na igru da Monaco nece dati vise od gola je: pa bas i nije rezon, vise procena. Juve ima najbolju odbranu u Evropi, ni Barcelona ni Porto im nisu dali ni jedan, evo recimo kod kuce su na zadnjih 10 utakmica primili samo tri gola. Igra se prva utakmica, ne verujem da ce se Monaco razleteti po terenu. Juventus je zatrpan iskusnim i po godinama starijim igracima, i odluka da se jure sa znatno mladjim francuzima bi bila jednaka samoubistvu. Odbrana Juventusa nije kao City-jeva, Dortmund-ova, ili ne daj Boze Arsenalova. Cak i ukoliko bude probijena, verujem u Buffona.
Moguci rizik da padnem je: kada su jedna od najefikasnijih ekipa u Evropi, i kada su dali tolike golove, a igraju jos i kod kuce, zasto ne bi i Juventusu dali barem dva. Kvota da ce dati vise od gola je trenutno 2,50 i to je veoma postena kvota. Ja sam cak i ubedjen da ce veoma ozbiljni kladionicari u celom svetu igrati na ovako dobru kvotu. Igraju kod kuce, stadion je raspodat, ne verujem da nece biti napaljeni da udju u finale. Kladionice cak uopste i ne ocekuju zatvorenu igru sto je najgore po mene.  Poseban rizik je i to sto se sve zasniva na proceni, ko zna u kom pravcu moze da ode utakmica. Jedan potez vanserijskog igraca, pogresna procena sudije, neki brzi i jeftin gol...a moguce je i da se igracima Monaca svidja kvota od 2,50 pa budu igrali kao dopingovani :)
I na kraju da se vratim na izazov. Kladionica nudi kvotu 2,50 da ce Monaco dati vise od gola, i jos mi kaze da domaci u napadu imaju jednog Falkao-a, Silvu i Mbape-a, a ja sam izabrao bednih 1,50. Neka mi je Bog u pomoci

Ajax - Lyon

U srijedu će u Amsterdamu nogometaši Ajaxa i Lyona odigrati prvu polufinalnu utakmicu Europa lige.
Obje su momčadi morale odraditi više od 180 minuta u četvrtfinalu kako bi se danas sastale međusobno na nizozemskom tlu. Ajax je poslije produžetaka u uzvratu izbacio Schalke, dok je Lyon poslije lutrije jedanaesteraca bio bolji od Besiktasa i ostvario proboj među četiri posljednje momčadi ovog natjecanja.
Ajax i Lyon su po mnogo čemu vrlo izjednačene momčadi i očekuje nas nova dramatična borba u izvedbi ova dva kluba.
Moguće je da se kod igrača Ajaxa osjeća određeno razočarenje koje datira od meča protiv PSV-a. Taj veliki nizozemski derbi Ajax je u Eindhovenu izgubio i sada mu je put do naslova prvaka Eredivisie strahovito težak. Jer, dva kola prije kraja Feyenoord ima četiri boda više i potpuno kontrolira situaciju.
Realno je da zbog propusta u tom dijelu Ajax uloži još više energije danas, u uzvratu u Lyonu i u Europa ligi općenito, pa da u tom natjecanju otiđe do kraja.
Kako god, Ajax je blagi favorit u današnjem ogledu. Domaći teren mora biti bar mala prednost, ali i pad forme Lyona može utjecati na današnji ishod. Oba daju gol nije loš znak. Pobjeda Ajaxa također je dobar pokušaj, a 1X je po nama zicer.

Izvor: lutrija.hr

MONACO – JUVENTUS

Monaco je apsolutni hit europske nogometne sezone, vodeći je u prvenstvu Francuske gdje vodi bitku za titulu sa Paris SG-om, ali je ipak najbolje partije pružio u Ligi prvaka. Subašićeva momčad je dominirala već u kvalifikacijskoj skupini, gdje je osvojila 1. mjesto ispred tako uglednih rivala kao Tottenham, Leverkusen i CSKA, ali tek u nokaut fazi je pokazala top klasu. Izbacili su Manchester City i to pobjedom od 3:1 nakon  što su prvi meč izgubili sa 1:3, a potom dvaput svladali Borussiju Dortmund (3:1, 3:2)! Uz već znane asove poput Falcaa koji je zabio 5 golova u LP; afirmirali su i niz novih, a pogotovo Mbappea, koji je također 5 puta zatresao mrežu u ovom natjecanju.

Juventus po 6. put zaredom osvaja Serie A, doma jednostavno nema dostojnog konkurenta, ali u cijelom tom ciklusu je upravo Liga prvaka najveći san. Samo jednom su stigli blizu, u finale 2015., kad su izgubili od Barcelone. Sad bi, po svemu, ovo trebala biti ona prava godina za Mandžukića i društvo, dominirali su u skupini, te bez problema izbacili Porto i – Barcelonu (3:0, 0:0). Naročito je impresivna brojka o 2 primljena gola u 10 mečeva LP ove sezone, uostalom, eto im ni tercet MSN iz Barce nije zatresao mrežu u 180 minuta!

Brojke: Ovo je repriza četvrtfinala iz 2015., kad je Juventus tijesno prošao sa 1:0 (Vidal) i 0:0.

Izvor: psk.hr

1Nv26GHAJ.png

Obe korneraske i napadacke ekipe. Skoro svaki put su me ispostovali za kornere. WIN

Poznatno je da je Juve los korneras u domacoj ligi i da imaju tvrdu obranu. Bas zbog te obrane i odlicnog napada Monaca oni mogu doc do 5 kornera vrlo lagano. Moze Juve drzat posjed, ali kad ovi ukradu loptu ide kontra i brzaci iz Monaca ce stvarat tu dosta problema. WIN

Zdravo prvi mi je post ovde. Pratim vas već duže vreme i želim da vam kažem da ste odlični u prognozama, tipovima i analizama. Nadam se da ću ići u korak sa vama što se toga tiče, i da ćete od mojih tipova moći zaraditi koji dinar, euro, funtu više. Dolazim iz Srbije, iz Kragujevca. I želim svima da se predstavim.

Evo jedan tip odmah za početak.

Tajlandska liga:

Bangkok United - Muang Thong United   2,5 OVER     1 ,63   Betsafe
Domaća ekipa odlična u napadu, trenutno su najbolja napadačka ekipa lige dali su 26 golova. U poslednjih 5 mečeva, 3 su dolazili više od 6 golova. Ekipa gostiju ima najbolju odbranu, primila je samo 4 gola do sada, ali mislim da će bar jedan da primi danas. Jedini su predstavnici Tajlanda u Azijskoj Ligi Šampiona, nalaze se na 1. mestu grupe E, i lideri su tajlandskog šampionata.

2:4  FT  

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use