Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 30.4.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Formula 1 - Russian Grand Prix

Pred nama je četvrta utrka Formule 1 u sezoni 2017. Iako me zadnjih sezona, zbog raznih promjena u pravilima, ukidanja doljevanja goriva, ogromnog utjecaja guma te sve manjeg broja pretjecanja  Formula 1 sve manje oduševljava ove sezone gledat ćemo zanimljivu i nakon dugo vremena izjednačenu borbu za titulu, u konstruktorskom poretku, između Mercedesa i Ferrarija. 

Evo još jedan odličan video iz kojeg možete dobiti možda i najbolju sliku o stazi.

Mislim da su dvije oklade za ovu utrku vrlo izgledne. Jedna je da će na utrci biti safety car, a druga da će utrku završiti manje od 16,5 vozača. Odaberite onu koja vam se više sviđa. 

VE2R0mC.png

Ove sezone prvu utrku u Australiji završilo je 13 vozača, odnosno čak 7 ih je ispalo. Drugu utrku, VN Kine, ciljnom ravninom prošlo je 15 vozača, odnosno 5 ih je ispalo, dok je u prošloj utrci na VN Bahraina utrku završilo 14 vozača, odnosno ispalo ih je 6.

Granica od 16,5 postavljena je iz razloga što staza nema previše teških dijelova, i prvenstveno je pista sa dosta ravnih dijelova. Unatoč tome, u prvom zavoju svašta je moguće, a i u prvih krugovima, dok se karavana ne razvuće. Za očekivati je pokoji tehnički problem a vjerujem da bi moglo doći i do nekog kontakta. Iz ranije priložene statistike jasno je da ispadanje 4 vozača nije puno, pogotovo ako uzmemo u obzir da je do sada neki prosjek čak 6. 

Staza je takva da bi svako ispadanje moglo rezultirati safety carom. U startno ciljnoj ravnini te na još nekim dijelovima staze nema nikakvih proširenja i u slučaju nekog kontakta ili odustajanja zbog tehničkog kvara izlazak SC-a na stazu je vrlo izgledan. Više volim oklade na ispadanja nego na safety car, ali za navedenu stazu mislim da su obje opcije dosta dobre a ukoliko vam se prijedlog sviša sami odaberite koja opcija vam je i bolja. 

Inaće, imamo i Formula 1 podforum i ukoliko postoji veći interes za ovaj sport ubuduće oklade za svaku utrku možemo objavljivati tamo te raspravljati i dijeliti novosti. Ovu objavu sam stavio ovdje budući da vjerujem da će je, u ovom slučaju, vidjeti više ljudi. 

Tottenham - Arsenal over 5.0 cards @1.90 bet365  4/10

NEcu previse objasnjavati, derbi severnog Londona i 2 tima koja se ama bas ne podnose. Nekad se to zna odraziti na kartone, nekad ne, to je na njima ali kao navijac Arsenala znam dobro da mec protiv TOttenhama ima poseban naboj i da ce se igrati na noz. Da ne govorim da su bodovi prekopotrebni, oba tima jos nista nisu osigurala, Tottenham juri Chelsea i eventualan preokret u trci za titulu a Arsenal mesta za LS. Sudi Michael Oliver, nemam simpatije prema ovom coveku kao i reci hvale ali u derbi mecevima je znao otici na 5+ kartona. On je upravo sudio prosle sezone dvoboj izmedju ove 2 ekipe u isto vreme (mislim da je bio neki mart) i podelio 5 zutih i crveni Coquelinu. WilliamHill nudi 1.80 na over 5.5 sto je i veca granica i manja kvota. Zbog toga mi 5.0 deluje sasvim dobro, u slucaju tacno 5 kartona imamo povrat uloga, a sumnjam da cemo videti manje od toga.

Premier liga

Manchester United - Swansea City (13:00)
Sudac: Neil Swarbrick (3.70)
Prosjek ekipe 1: 2.18
Prosjek ekipe 2: 1.56
tV3XzFp.png

Everton - Chelsea (15:05)
Sudac: Jonathan Moss (4.00)
Prosjek ekipe 1: 1.85
Prosjek ekipe 2: 1.85
5wLG6MH.png

Middlesbrough - Manchester City (15:05)
Sudac: Kevin Friend (4.44)
Prosjek ekipe 1: 1.97
Prosjek ekipe 2: 1.82
WCBBjEV.png

Tottenham Hotspur - Arsenal (17:30)
Sudac: Michael Oliver (3.22)
Prosjek ekipe 1: 1.70
Prosjek ekipe 2: 1.66
eH86WPT.png

Primera

Osasuna - Deportivo La Coruña (12:00) 
Sudac: Alejandro José Hernández Hernández (5.56)
Prosjek ekipe 1: 2.68
Prosjek ekipe 2: 2.41
mCj3qkJ.png

Real Betis - Alavés (16:15)
Sudac: Daniel Ocón Arráiz (4.53)
Prosjek ekipe 1: 2.82
Prosjek ekipe 2: 3.15
kMuSO3v.png

Eibar - Leganés (18:30)
Sudac: Alfonso Javier Álvarez Izquierdo (6.25)
Prosjek ekipe 1: 2.41
Prosjek ekipe 2: 2.76
LVIH9pR.png

Celta Vigo - Athletic Club (20:45)
Sudac: David Fernández Borbalán (4.82)
Prosjek ekipe 1: 2.67
Prosjek ekipe 2: 2.38
Vi55Uuh.png

Serie A

AS Roma - SS Lazio (12:30)
Sudac: Daniele Orsato (5.43)
Prosjek ekipe 1: 1.76
Prosjek ekipe 2: 2.39
doQwbHU.png

FC Crotone - AC Milan (15:00)
Sudac: Luca Banti (4.69)
Prosjek ekipe 1: 2.39
Prosjek ekipe 2: 2.39
qUV5QQe.png

Empoli FC - US Sassuolo (15:00)
Sudac: Daniele Doveri (4.80)
Prosjek ekipe 1: 2.91
Prosjek ekipe 2: 2.42
eEHDcHc.png

FC Inter - SSC Napoli (20:45)
Sudac: Gianluca Rocchi (4.23)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.58
KULWmhV.png

Bundesliga

FC Augsburg - Hamburger SV (15:30)
Sudac: Manuel Gräfe (3.43)
Prosjek ekipe 1: 2.10
Prosjek ekipe 2: 2.13
DTHQO91.png

1899 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt (17:30)
Sudac: Günter Perl (3.67)
Prosjek ekipe 1: 1.93
Prosjek ekipe 2: 2.53
5r9eiPp.png

On 4/28/2017 at 20:40, IzudinB said:

FC Augsburg - Hamburger SV (15:30)
Sudac: Manuel Gräfe (3.43)
Prosjek ekipe 1: 2.10
Prosjek ekipe 2: 2.13
DTHQO91.png

Augsburg - Hamburg over 3.5 cards @1,8 bet365    5/10

Bet365 je izbacio iznenadjujuce nisku granicu od 3.5 kartona za jedan mec od ogromne vaznosti gde se 2 tima bukvalno bore za opstanak a do kraja jos nekoliko kola. Neka realna granica je po meni najmanje 4.5 sto su neke klad vec prepravile, kao i bet365:

Evo moje uplate od juce:

lwwk7iq.png?1

Evo kako koef i granice izgledaju danas:

MhEcPcG.png?1

Sudice Manuel Grafe koji je otvorio sezonu nesto nizim prosekom ali u zadnjih mesec-dva ima skroz dobar prosek, u sredu je sudio polufinale nemackog kupa izmedju Bayerna i Dortmunda te podelio 5 kartona.  Mislim da ovde  materijala za kartone tj. kartoni nece izostati, imamo 2 mogu reci grube ekipe koje ce se boriti za svaki bod jer su direktni konkurenti za ispadanje, Hamburg trcei po kartonima u ligi sa 2.4 a Augsburg 2.2 kartona po mecu. Ko planira ovo odigrati neka pozuri jer granica od 4.0 i dalje deluje skroz realno i verujem da ce se promeniti do sutra.

Takodje, za one koji ne vole rizik, imate surebet od 8.75% na ovom mecu:

MhEcPcG.png?1

ufaAjtA.png?1

Znaci over 4.5 kod bet365 @2.20 a under 45 kod WilliamHilla po 2.15...

Sretno!

prije 4 sati, JackieJack said:

Augsburg - Hamburg over 3.5 cards @1,8 bet365 online kladionica" rel="external">bet365    5/10

Bet365 je izbacio iznenadjujuce nisku granicu od 3.5 kartona za jedan mec od ogromne vaznosti gde se 2 tima bukvalno bore za opstanak a do kraja jos nekoliko kola. Neka realna granica je po meni najmanje 4.5 sto su neke klad vec prepravile, kao i bet365 online kladionica" rel="external">bet365:

Evo moje uplate od juce:

lwwk7iq.png?1

Evo kako koef i granice izgledaju danas:

MhEcPcG.png?1

Sudice Manuel Grafe koji je otvorio sezonu nesto nizim prosekom ali u zadnjih mesec-dva ima skroz dobar prosek, u sredu je sudio polufinale nemackog kupa izmedju Bayerna i Dortmunda te podelio 5 kartona.  Mislim da ovde  materijala za kartone tj. kartoni nece izostati, imamo 2 mogu reci grube ekipe koje ce se boriti za svaki bod jer su direktni konkurenti za ispadanje, Hamburg trcei po kartonima u ligi sa 2.4 a Augsburg 2.2 kartona po mecu. Ko planira ovo odigrati neka pozuri jer granica od 4.0 i dalje deluje skroz realno i verujem da ce se promeniti do sutra.

Takodje, za one koji ne vole rizik, imate surebet od 8.75% na ovom mecu:

MhEcPcG.png?1

ufaAjtA.png?1

Znaci over 4.5 kod bet365 online kladionica" rel="external">bet365 @2.20 a under 45 kod WilliamHilla po 2.15...

Sretno!

Svaka cast sto sa nama dijelic ove sure betove,ali eto ja nisam stigao na ovaj da li imas jos neki za danas/sutra ?.:Hvala ti unaprijed

Evo, kolega sa foruma "bexon" je bio brzi. I ja zelim vec duze vreme da pohvalim moderatore sto dele na forumu sa nama vazne/interesantne informacije. Zelim  posebno da se zahvalim "Jackiejack"-u sto uvek deli sure betove sa nama, zelim da se zahvalim "Goksimu" na sjajnim tekstovima o Formuli 1, Predsednickim izborima u Francuskoj, Eurosongu i ostalim ludilima. :) Zahvaljujem se i "Canci" sto je pre neki dan podelio sa nama clanak o ljubavnom paru koji je bio bucan za vreme jednog teniskog meca :) 

Kada sam dolazio na forum, bas tako sam zamisljao saradnju medju clanovima

SUREBET

FC Augsburg - Hamburger SV  

Meridianbet kladionica  OVER 3.5 zuta kartona kvota 1.90 (crveni se racuna kao 2 zuta itd)

WilliamHill UNDER 35(3.5) zuta kvota 2.80.

% cistog profita je oko 13%.

Ako nekog zanima,neka prouci sta i kako,pravila oko kartona i slicno.

Za sada mislim da je Meridian napravio gresku jer drzi visoku kvotu a nisku granicu-gledajuci ostale kladionice.

Pozdrav.

Meridian  OVER  1.90.png

Whill  2.80.png

17:00 Sloboda  - Željezničar Dupla šansa i zbroj golova X2M - 1,93 wwin

U ovom doigravanju za prvaka, trenutno imamo trku za titulu, kao i trku za 4 mjesto, koje bi u slucaju sa Sarajevo osvoji Kup, donijelo evropsko mjesto.U ovom danasnjem susretu između Slobode i Zeljeznicara, domaca ekipa se bori za to 4 mjesto, dok se Zeljo bori za 1 poziciju koju mu je preuzeo Zrinjski nakon remija sa Krupom.

Sloboda je 5 momcad sa 39 bodova iz 27 utakmica.Imaju skor 10-9-8 sa gol razlikom 34:33.Na Tusnju u 13 utakmica imaju skor 8-3-2 sa gol razlikom 20:9.U zadnjih 5 utakmica imaju 3 poraza, pobjedu, a u zadnjem mecu kuci su remizirali sa Zrinjskim 0:0.Trener Vlado Jagodic u danasnjem mecu nece moci racunati na suspendovanog Ismara Tandira (napadac,8/3), a isti je doveden kao zamjena za prvog strijelca ekipe, Krpica, koji je otisao u svedski AIK tokom zimskog prelaznog roka.Pored njega jos izostaju Jahic (sredina,3/0) i Merzic (odbrana,13/0), dok je upitan nastup Zeca (napadac,22/7).

Željezničar  se bori za titulu, i ukoliko danas osvoje barem bod, idu na prvo mjesto.Trenutno su 2 sa istim brojem bodova kao i Zrinjski, 55 ali u 27 utakmica jer mostarci imaju tekmu vise.Skor ove momcadi je 16-7-4 sa gol razlikom 34:16.Kao gosti u 13 utakmica imaju skor 7-4-2 sa gol razlikom 14:5.U zadnjih 5 utakmica u svim takmicenjima imaju 2 poraza, 2 pobjede i remi, ali ako gledamo samo ligu onda u zadnjih 5 imaju 2 remija i 3 pobjede.Ispali su u Kupu od Sirokog koji ih je dobio u obje tekme, i sada su fokusirani samo na prvenstvo.Trener Slavko Petrovic u danasnjem mecu nece moci racunati na Stanica (odbrana,12/1) koji je suspendovan, a na povredu se zalio Zeric (sredina,2/0).Dobra vijest je da se u momcad vracaju Hasanovic (sredina,5/0), Crnov (sredina,4/0) i Stojanovic (odbrana,6/0).

U 3 ovosezonska duela, oba tima su upisala po  jednu domacu pobjedu, stim da je u jednom mecu Sloboda otkinula bod na strani.Ono za sto sam se ja odlucio za ovaj mec jeste dvoznak na gosta, kao i tip manje od 2.5 gola na ovom mecu.Sloboda vec igra bez Tandira, i ajmo reci da on i nema neku zamjenu, a jos ako ne bude igrao Zec, to je jos veci hendikep za domacina.Zeljo sa svojom odbranom koja je najbolja u ligi mislim da moze odoliti na ovom gostovanju i uzeti makar bod.Dosli su dan prije nadomak Tuzle, obavili trening, i spremni su za sutra.Po meni ova je utakmica mnogo vaznija za Zelju nego za Slobodu, obzirom da Zeljo u sledecem kolu docekuje Zrinjski.

15:00 Caen - Marseille 2 - 2,06 wwin

15:00 Caen - Marseille Zbroj kartona -3,5+ over 2 - 1,88 wwin

Caen je gola borba za opstanak.Trenutno su 17 momcad lige sa 33 boda iz 34 utakmice, sto je svega bod vise od zone koja vodi u doigravanje ali i u nizi rang.Imaju skor 9-6-19 sa gol razlikom 33:58.Kao domacini na svom Stade Michel d'Ornano odigrali su 17 utakmica i upisali skor 7-2-8 sa gol razlikom 20:31.U zadnjih 5 utakmica imaju remi i 4 poraza, a zadnji mec su izgubili kuci od Nantesa 2:0.Trener Patrice Garande za danasnji mec pozvao je sledece igrace:

Dreyer, Vercoutre - Yahia, Da Silva, Imorou, Ben Youssef, Adéoti, Bessat - Seube, Delaplace, Malbranque, Diomandé, Makengo, Féret - Santini, Rodelin, Karamoh, Sané, Tell.

Nedostaju Guilbert (odbrana,21/0), Genevois (odbrana,11/0), Bazile (napadac,19/2), te jos neki igraci koji nisu ni igrali puno.

Marseille zauzima 6 poziciju tabele sa 52 boda iz 34 utakmice.Imaju skor 14-10-10 sa gol razlikom 48:38.Kao gosti odigrali su 17 utakmica i upisali skor 3-6-8 sa gol razlikom 18:26.U zadnjih 5 utakmica nemaju poraz, ali upisali su tek jednu pobjedu i to nad St.Etienne kuci 4:0, te 4 remija, a zadnji protiv Nancy u gostima, 0:0.Sto se tice danasnjeg meca, Rudi Garcia je pozvao sledece igrace:

Pelé, Samba, Sakai, Doria, Rolando, Bedimo, Hubocan, Fanni, Evra,  Cabella, Sanson, Vainqueur, Lopez, Zambo Anguissa, Payet, Njie, Sarr, Thauvin, Gomis.

Nedostaju Rekik (odbrana,10/0), Sertic (odbrana,8/0), Machach (sredina,10/0), Khaoui (sredina,9/0).

Kad se pogleda H2H moze se reci da domacin nije bas neko ko osvaja bodove.Ipak ove sezone je Marseille slavio kuci sa 1:0, gol je postigao Rolando u 81 minutu.Kladim se da ce Marseille dobiti i ovaj mec.Do kraja nije ostalo puno utakmica, svega 4, a Marsille ima tezak raspored obzirom da igra sa Nicom, Bordeaux i Bastiom u zadnjem kolu.Caen ima nesto laksi raspored ajmo reci, mada ih u zadnjem kolu ceka mec sa PSG u gostima.Kako god, mislim da je Marseille bolja ekipa, i da bi konacno morali poceti pobjeđivati ukoliko vec zele da pocnu neki znacajniji projekat za naredne sezone u ovom klubu.Vec sam rekao da je za Marseille, evropska scena nekako pod moranje, stoga im dajem prednost u odnosu na Caen kojem je borba za opstanak.

Moj drugi tip za ovaj mec jeste over na kartone.U prvom ovosezonskom duelu ovih ekipa palo je 3 zuta kartona i to svi u prvih 45 minuta i tako ostalo do kraja.Inace Caen ove sezone ima 53 zuta i 2 crvena kartona, sto  nije neki prosjek, a kuci imaju 28 zutih kartona.Marseille ima 56 zutih i 1 crveni karton, slican prosjek kao i Caen, a kao gost ima 32 zuta i 1 crveni, sto je ajmo reci solidan prosjek za ovu okladu.Obzirom da domacinu gori opstanak, dok Marseille opet ima svoje potrebe, mislim da bi moglo u over kartona.Utakmicu ce suditi Amaury Delerue koji je ove sezone podijelio 74 zuta i 5 crvenih na 19 utakmica.Recimo da je prosle sezone sudio mec između ovih ekipa i pokazao je 3 zuta kartona, nadam se da ce sada pokazati karton vise.

Totenem - Arsenal  3+ , GG3+ , GGI , GG4+

Roma - Lazio 3+, GG3+ , GGI , GG4+

Gradski derbiji i jedan i drugi mec. I jedni i drugi se bore za ligu champ titutal realno im je malo dalje u ovom trenutku. Igraju napadacki fudbal njihovi medjusobmi ponekad ponesu kisu golova.....

Šta više da kažem kada i sve sami znate.

SREĆNO SVIMA I POZDRAV !!!

prije 10 sati, Optimizam said:

SUREBET

FC Augsburg - Hamburger SV  

Meridianbet kladionica  OVER 3.5 zuta kartona kvota 1.90 (crveni se racuna kao 2 zuta itd)

WilliamHill UNDER 35(3.5) zuta kvota 2.80.

% cistog profita je oko 13%.

Ako nekog zanima,neka prouci sta i kako,pravila oko kartona i slicno.

Za sada mislim da je Meridian napravio gresku jer drzi visoku kvotu a nisku granicu-gledajuci ostale kladionice.

Pozdrav.

Meridian  OVER  1.90.png

Whill  2.80.png

da li znas kolika je maksimalna uplata na toj kladari?

prije 8 sati, meruve said:

17:00 Sloboda  - Željezničar Dupla šansa i zbroj golova X2M - 1,93 wwin

U ovom doigravanju za prvaka, trenutno imamo trku za titulu, kao i trku za 4 mjesto, koje bi u slucaju sa Sarajevo osvoji Kup, donijelo evropsko mjesto.U ovom danasnjem susretu između Slobode i Zeljeznicara, domaca ekipa se bori za to 4 mjesto, dok se Zeljo bori za 1 poziciju koju mu je preuzeo Zrinjski nakon remija sa Krupom.

Sloboda je 5 momcad sa 39 bodova iz 27 utakmica.Imaju skor 10-9-8 sa gol razlikom 34:33.Na Tusnju u 13 utakmica imaju skor 8-3-2 sa gol razlikom 20:9.U zadnjih 5 utakmica imaju 3 poraza, pobjedu, a u zadnjem mecu kuci su remizirali sa Zrinjskim 0:0.Trener Vlado Jagodic u danasnjem mecu nece moci racunati na suspendovanog Ismara Tandira (napadac,8/3), a isti je doveden kao zamjena za prvog strijelca ekipe, Krpica, koji je otisao u svedski AIK tokom zimskog prelaznog roka.Pored njega jos izostaju Jahic (sredina,3/0) i Merzic (odbrana,13/0), dok je upitan nastup Zeca (napadac,22/7).

Željezničar  se bori za titulu, i ukoliko danas osvoje barem bod, idu na prvo mjesto.Trenutno su 2 sa istim brojem bodova kao i Zrinjski, 55 ali u 27 utakmica jer mostarci imaju tekmu vise.Skor ove momcadi je 16-7-4 sa gol razlikom 34:16.Kao gosti u 13 utakmica imaju skor 7-4-2 sa gol razlikom 14:5.U zadnjih 5 utakmica u svim takmicenjima imaju 2 poraza, 2 pobjede i remi, ali ako gledamo samo ligu onda u zadnjih 5 imaju 2 remija i 3 pobjede.Ispali su u Kupu od Sirokog koji ih je dobio u obje tekme, i sada su fokusirani samo na prvenstvo.Trener Slavko Petrovic u danasnjem mecu nece moci racunati na Stanica (odbrana,12/1) koji je suspendovan, a na povredu se zalio Zeric (sredina,2/0).Dobra vijest je da se u momcad vracaju Hasanovic (sredina,5/0), Crnov (sredina,4/0) i Stojanovic (odbrana,6/0).

U 3 ovosezonska duela, oba tima su upisala po  jednu domacu pobjedu, stim da je u jednom mecu Sloboda otkinula bod na strani.Ono za sto sam se ja odlucio za ovaj mec jeste dvoznak na gosta, kao i tip manje od 2.5 gola na ovom mecu.Sloboda vec igra bez Tandira, i ajmo reci da on i nema neku zamjenu, a jos ako ne bude igrao Zec, to je jos veci hendikep za domacina.Zeljo sa svojom odbranom koja je najbolja u ligi mislim da moze odoliti na ovom gostovanju i uzeti makar bod.Dosli su dan prije nadomak Tuzle, obavili trening, i spremni su za sutra.Po meni ova je utakmica mnogo vaznija za Zelju nego za Slobodu, obzirom da Zeljo u sledecem kolu docekuje Zrinjski.

15:00 Caen - Marseille 2 - 2,06 wwin

15:00 Caen - Marseille Zbroj kartona -3,5+ over 2 - 1,88 wwin

Caen je gola borba za opstanak.Trenutno su 17 momcad lige sa 33 boda iz 34 utakmice, sto je svega bod vise od zone koja vodi u doigravanje ali i u nizi rang.Imaju skor 9-6-19 sa gol razlikom 33:58.Kao domacini na svom Stade Michel d'Ornano odigrali su 17 utakmica i upisali skor 7-2-8 sa gol razlikom 20:31.U zadnjih 5 utakmica imaju remi i 4 poraza, a zadnji mec su izgubili kuci od Nantesa 2:0.Trener Patrice Garande za danasnji mec pozvao je sledece igrace:

Dreyer, Vercoutre - Yahia, Da Silva, Imorou, Ben Youssef, Adéoti, Bessat - Seube, Delaplace, Malbranque, Diomandé, Makengo, Féret - Santini, Rodelin, Karamoh, Sané, Tell.

Nedostaju Guilbert (odbrana,21/0), Genevois (odbrana,11/0), Bazile (napadac,19/2), te jos neki igraci koji nisu ni igrali puno.

Marseille zauzima 6 poziciju tabele sa 52 boda iz 34 utakmice.Imaju skor 14-10-10 sa gol razlikom 48:38.Kao gosti odigrali su 17 utakmica i upisali skor 3-6-8 sa gol razlikom 18:26.U zadnjih 5 utakmica nemaju poraz, ali upisali su tek jednu pobjedu i to nad St.Etienne kuci 4:0, te 4 remija, a zadnji protiv Nancy u gostima, 0:0.Sto se tice danasnjeg meca, Rudi Garcia je pozvao sledece igrace:

Pelé, Samba, Sakai, Doria, Rolando, Bedimo, Hubocan, Fanni, Evra,  Cabella, Sanson, Vainqueur, Lopez, Zambo Anguissa, Payet, Njie, Sarr, Thauvin, Gomis.

Nedostaju Rekik (odbrana,10/0), Sertic (odbrana,8/0), Machach (sredina,10/0), Khaoui (sredina,9/0).

Kad se pogleda H2H moze se reci da domacin nije bas neko ko osvaja bodove.Ipak ove sezone je Marseille slavio kuci sa 1:0, gol je postigao Rolando u 81 minutu.Kladim se da ce Marseille dobiti i ovaj mec.Do kraja nije ostalo puno utakmica, svega 4, a Marsille ima tezak raspored obzirom da igra sa Nicom, Bordeaux i Bastiom u zadnjem kolu.Caen ima nesto laksi raspored ajmo reci, mada ih u zadnjem kolu ceka mec sa PSG u gostima.Kako god, mislim da je Marseille bolja ekipa, i da bi konacno morali poceti pobjeđivati ukoliko vec zele da pocnu neki znacajniji projekat za naredne sezone u ovom klubu.Vec sam rekao da je za Marseille, evropska scena nekako pod moranje, stoga im dajem prednost u odnosu na Caen kojem je borba za opstanak.

Moj drugi tip za ovaj mec jeste over na kartone.U prvom ovosezonskom duelu ovih ekipa palo je 3 zuta kartona i to svi u prvih 45 minuta i tako ostalo do kraja.Inace Caen ove sezone ima 53 zuta i 2 crvena kartona, sto  nije neki prosjek, a kuci imaju 28 zutih kartona.Marseille ima 56 zutih i 1 crveni karton, slican prosjek kao i Caen, a kao gost ima 32 zuta i 1 crveni, sto je ajmo reci solidan prosjek za ovu okladu.Obzirom da domacinu gori opstanak, dok Marseille opet ima svoje potrebe, mislim da bi moglo u over kartona.Utakmicu ce suditi Amaury Delerue koji je ove sezone podijelio 74 zuta i 5 crvenih na 19 utakmica.Recimo da je prosle sezone sudio mec između ovih ekipa i pokazao je 3 zuta kartona, nadam se da ce sada pokazati karton vise.

Oprez sa Slobodom, imaju istoriju sa Zeljom. Zeljo ih izbacio u 2 ligu, uvijek bude gruba igra (moze se reci da postoji mrznja među klubovima), zadnja utakmica na Grbavici Sloboda ostecena od strane sudija, sto je tesko palo treneru Slobode. Siguran sam kakva god ekipa da istrci, protiv Zelje ce dati 100%  

Tottenham - Arsenal

Bit će ovo još jedan vikend derbija u europskom nogometu, a upotpunit će ga onaj londonski između Tottenhama i Arsenala.
I ove sezone je Tottenham ispred Arsenala, a isto tako i ove se sezone Tottenham bori za naslov prvaka. Prošle sezone je ostao iza Leicestera, a čini se kako će i ovaj put biti drugi (iza Chelseaja) iako se igrači Tottenhama silno trude i love zaostatak od četiri boda.
Protiv Arsenala nikakvih opcija osim pobjede nemaju igrači Tottenhama koji fantastično odrađuju poslove u prvenstvu već duže vrijeme. Naime, Tottenham ima čak osam prvenstvenih pobjeda zaredom, a jedini se poraz dogodio u polufinalu FA kupa (od Chelseaja).
Isto tako, Tottenham je jedina momčad u cijeloj ligi bez poraza na domaćem terenu. Ima čak 15 pobjeda i samo dva remija što je samo jedan od razloga zašto danas treba igrati na Tottenham.
U Arsenal smo odavno prestali vjerovati. Ne samo ove sezone, već zadnjih godina Arsenal svaki put iznova dokazuje kako nije momčad za velike utakmice i velike stvari. Londonski derbi će pripasti Tottenhamu.

Roma - Lazio

Nedjelja nam donosi i veliki rimski derbi. Na Olimpicu će igrati mrski neprijatelji, nogometaši Rome i Lazija.
Možemo reći da je ovosezonski omjer dosad 1-1 između dva rimska kluba. Roma je dobila prvenstveni ogled s 2-0, ali je Lazio bio bolji u 180 minuta polufinala Kupa (Lazio je dobio 2-0, dok je Roma potom ostvarila pirovu pobjedu 3-2).
Ukupno gledano ove je sezone ipak bolji dojam ostavila Roma koja ima 11 bodova više od Lazija (75-64). Roma, ujedno, još pomalo sramežljivo prijeti Juventusu koji je u petak odigrao „samo“ 2-2 u Bergamu, pa bi Romi današnjom pobjedom došla na minus od šest bodova.
Roma je i u dobroj formi: ima sedam pobjeda u posljednjih osam utakmica, makar je taj jedini remi (domaćih 1-1 protiv Atalante) ipak okarakteriziran kao veliki kiks.
Lazio je u posljednjem ogledu napunio mrežu Palerma (6-2) i treba naglasiti da u zadnje vrijeme igra utakmice na mnogo pogodaka.
Vjerujemo u otvoreni gard obje momčadi. Vjerujemo u težnju Rome i Lazija prema pogocima, ali ipak malu prednost dajemo Romi koja je po našem mišljenju nešto kvalitetnija momčad.

Izvor: lutrija.hr

MIDDLESBROUGH – MANCHESTER CITY

Middlesbrough se nakon 7 godina vratio u Premiership, ali je sad na korak do povratka u niži rang, samo još teoretski može do spasa, a praktično je – ispao! Ni smjena trenera Karanke nije donijela poboljšanja na Riverside stadionu, ova ekipa nije pokazala da je spremna za ovako ozbiljan izazov, pogotovo u napadačkom dijelu, u prva 33 nastupa su upisali 23 pogotka, najmanje od svih u ligi!

Manchester City je promašio sve velike ciljeve ove sezone u kojoj će ostati bez ijednog trofeja, to je postalo jasno nakon eliminacije od Arsenala u FA Kupu, što je za klub ovakvog budžeta i sa menadžerom Guardiolom pravi debakl! Ostaje još samo onaj posljednji, minimalni cilj, zauzeti mjesto u Ligi prvaka, a na tom putu je apsolutno neophodno uzeti 3 boda u Middlesbroughu, pogotovo nakon mršavog remija u gradskom derbiju sa Unitedom (0:0).

Brojke: “Boro” je šokirao City u prvom meču ove sezone, kad je golom De Roona u 90. minuti odnio bod sa Etihada (1:1), ali “Građani” su im se osvetili i prošlog mjeseca dobili meč FA Kupa u Midlesboughu sa 2:0 (David Silva, Aguero).

NICE – PSG

Nice je, kako god završila, hit sezone u prvenstvu, momčad sa Azurne obale nadmašila je sve prognoze, osigurala mjesto u Ligi prvaka, a u prvom dijelu sezone je čak i bila vodeća momčad. Dolazak Balotellija i „eksplozija“ Plee bili su ključni za iskorak momčadi trenera Favrea, koja je neporažena ove sezone pred svojim navijačima (13 pobjeda i 4 remija u 17 nastupa).

PSG se opasno kocka sa titulom, što je pokazalo i njihovo posljednje gostovanje u Metzu, kad su izgubili prednost od 2:0, te ih je spasio Matuidi u zadnjoj sekundi (3:2). A upravo je titula jedini način za spas sezone nakon što su razočarali u Ligi prvaka, onim povijesnim debaklom u Barceloni. Zato i u Nici Cavani i ekipa moraju srušiti neosvojivost ove tvrđave domaćina! Sigurno su ohrabreni nakon što su u srijedu sa 5:0 isprašili Monaco u polufinalu Kupa i stigli na korak do trofeja jer će finale igrati sa Angersom.

Brojke: PSG je imao 8 uzastopnih pobjeda nad Nicom, a onda je zaustavljen najesen i to na Parku prinčeva – 2:2!

INTER – NAPOLI

Inter je platio danak očajnom početku sezone i to ih je koštalo bitke za plasman u Ligu prvaka, a i kad su se serijom trijumfa približili toj zoni, dogodili su im se porazi od Sampdorije i Crotonea, te nesretnih 2:2 sa Milanom (a vodili su 2:0 do 83. minute). Minimalni zadatak je pak ući barem u Europsku ligu, koji je sad skoro nemoguća misija nakon što su se osramotili prije 8 dana u Firenci, izgubivši 4:5.

Napoli se odličnim igrama i rezultatima u drugom dijelu približio toliko željenom 2. mjestu,ali onda opet prikočio sa 2:2 kod Sassuola. Ipak, ovo je Plavima svakako posljednja teška prepreka u toj misiji, ako dobiju na San Siru, zaista će imati šansu da u konačnom poretku budu ispred Rome. U svakom slučaju, moraju jurišati na trijumf, remi je za njih kao poraz.

Brojke: Prvi meč ove sezone na San Paolu pripao je Napoliju sa čak 3:0 golovima Zielinskog, Hamšika i Insignea.

Izvor: psk.hr

Manchester United - Swansea | Oba tima daju gol

Problemi ozljeda i suspenzija Manchester Uniteda su u porasti i mogli bi biti ranjivi protiv Swanseajeve ekipe, kojoj očajnički trebaju bodovi u njihovoj borbi za ispadanje. Utakmice su i dalje guste i brze za United jer pokušavaju osigurati povratak u Ligu prvaka ili preko Premier lige ili Europske lige, a ova utakmica započinje samo 62 sata nakon završetka derbija protiv Cityja koji je završio 0-0. Menadžer Jose Mourinho već je znao da će biti bez Zlatana Ibrahimovića, Juana Mate, Paula Pogbe, Chris Smallinga, Phil Jonesa i Marcosa Rojoa protiv Swasneaja, a također će tako biti i za prvu polufinalnu utakmicu Europske lige protiv Celte Vigo. Bez obzira na navedeno, postoji svježina u Unitedovoj ekipi, a osobito Wayne Rooney i Luke Shaw koji će ovdje žuditi za šansom da se dokažu. Međutim, bez Ibrahimovića ostaje stvarna sumnja u sposobnost Crvenih đavola za postizanjem golova – čak i kada je Šveđanin bio tu, to je bio problem na Old Traffordu. Swansea ima vrlo pristojan rekord protiv Uniteda, imaju puno toga za što trebaju da igraju i trebala bi ih potaknuti ta pobjeda u prošloj utakmici protiv Stokea kod kuće 2-0. Mnogo timova je frustriralo Mourinha i njegov tim na vlastitom terenu ove sezone i sa Unitedovim problemima u ovom trenutku i težinom njihovog napornog rasporeda, oklada da će oba tima postići gol je vrlo dobra.

Middlesbrough - Manchester City | Pobjeda Cityja bez primljenog gola

Middlesbrough ne može ispasti ovog vikenda, ali poraz kojeg očekujemo da će pretrpiti protiv Cityja vjerojatno će ih staviti na točku bez povratka. Dok Sunderland može biti osuđen na pad u subotu, ako Hull dobije više bodova od njih, činjenica da je Boro pobijedio 1-0 protiv Sunderlanda sredinom tjedna zaradio im je malo odlaganje ispadanja. Nemojmo biti sumnjičavi toliko da je samo pitanje vremena prije nego što se Middlesbrough vrati u Championship, ali u ovoj utakmici ja ih ne mogu vidjeti kao tim koji može izvući bodove od Manchester Cityja, jer se Građani bore za mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone, a United im je za petama, tako da ne smiju dopustiti nikakve kiksove, pogotovo ne od tima koji je na rubu ispadanja iz lige. Kladioničari smatraju da je sigurno da će ekipa Pep Guardiole završiti u prvih četiri, ali činjenica je da su to mogli izvući u derbiju protiv Uniteda, što naravno nisu uspjeli. Dok sada United i Arsenal traže šansu da ih prestignu, ali se to neće desiti protiv Middlesbrougha. Igramo sigurnu pobjedu Cityja i pobjedu bez primljenog gola. Sretno!

Everton - Chelsea | Pobjeda Chelseaja

Ovo je najveći preostali test Chelseaja u njihovom rasporedu do kraja sezone, a kladionice ih favorizuju i predviđaju da će ovu prepreku preći lakše nego što se očekuje, ali Everton je u posljednje vrijeme digao tvrđavu na Goodison Parku. Nakon što su pretrpjeli nedavne poraze protiv Crystal Palacea i Manchester Uniteda, izgledalo je kao da Chelsea može ispustiti svoju prednost i dopustiti Tottenhamu da ih stigne. No, polufinale FA kupa prošlog vikenda obećavao je masivnu utakmicu, što je zaista i bila, ali Chelsea je dokazao koliko je jak ove sezone i da ga ništa ne može zaustaviti. Oni čvrsto idu svojim putem ka naslovu. Spursi su se približili na četiri boda i Chelsea sada ne smije priuštiti da izgubi niti jednu utakmicu. Zbog toga mislim da će ovdje biti pobjeda Chelseaja i sva tri boda idu na Stamford Bridge.

UKUPNI KOEFICIJENT: @8.61 - Listić Dana

prije 30 minute, canca said:

Istra-Hajduk over 2,5 2.23 pinnacle" rel="external">pinnacle

Moram iskoristiti ovu kvotu. Ni jedni ni drugi nemaju neku obranu, Hajduk je raspolozen napadacki, u zadnje tri utakmice dali 10 golova. U medjusobnim cesto idu u overe, prije 2 mjeseca bilo 4:0.

Čak bi se i slozio...poslije zadnje tekme protiv Lokomotive 0:1 (93. min) skoro je trener Istre dobio otkaz radi neposlusanja vlasnika. Izgubili su, a nisu igrali mladi. Igrali su odlicno, osigurali opstanak i vlasnici su zapovijedili filozofiju pomlađivanja kadra, dakle da isproba mlade snage posto su sigurni. Tako da danas ocekujem barem 3,4 mladica.  Ono sto je otezavajuce jest teren u Istri koji je blago receno katastrofalan. Ali mozemo ocekivat dvije napadacke momcadi.

Thiem - Nadal 2 @1.30

Vratio se Nadal na sljaku u fenomenalnom izdanju, brise pod sa svima i tesko je uzeti i set kad igra ovakvu igru. Thiem isto dosta dobar u ovom mesecu, juce se malo mucio protiv Murraya koji je bio katastrofalan. Gledao sam mec, Murray je ceo mec forsirao neke nerezonske dropshotove od kojih su jedva nekoliko uspeli. Pisam sam da i Thiem ima kompleks kad igra sa najvecim igracima, sto je donekle normalno jer svi imaju taj pritisak kad igraju recimo protiv Nadala na sljaci u ovakvoj formi.
AKo je juce MUrray uspeo uzeti set u onakvom izdanju, mislim da bi Nadal danas ovde morao do pobede pred svojom publikom.

Hoffeneheim - Frankfurt, Hoffenheim uzima jedno pol @1.31 

Hoffenheim odlican ove sezone, srusili su i Bayern Munchen kod kuce. Dortmund je juce kiksnuo pa bi pobedom ovde otisli na trece mesto koje diretkno vodi u LS sledece sezone. Frankfurt matematicki moze do mesta koja vode u LE ali je tesko reci jer je konkurencija za ta 3 mesta izmedju 7 tima. Pritom slabi su kao gosti dok je Hoffenheim besprekoran kod kuce te jos ne zna za poraz. 

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use