Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 19.4.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Barcelona vs Juventus, Liga prvaka,     prolaz dalje:    Juventus    1,15

Koliko je tesko osvojiti Ligu Prvaka govori nekoliko cinjenica. Najvaznija je da je niko nije osvojio dva puta uzastopno. Jedna od cinjenica je i da se kao pobednici takmicenja uglavnom vrte isti klubovi, Barcelona, Real Madrid, Bayern, Man Utd, Chelsea, Inter, Milan (ovo su pobednici u zadnjih 11 godina). Ako dodamo i Liverpool i Porto, ovih devet klubova su osvajali titule u zadnjih 19 godina. Osvojiti Ligu Prvaka je toliko tesko da je potrebno pravo cudo, a narocito je potrebno da se poklopi mnooooogo faktora. Prvi faktor je da duuuuugo stojite u redu, i pri tome ne padate kao klub, i to godinama.  Ni rezultatski, ni organizaciono. Drugi faktor je da ste veooooma bogati i da ne dolazite sa istoka. To sto su Steaua, i C.Zvezda osvojili Ligu Prvaka, samo potvrdjuje pravilo, a to gde su oni sada, govori u prilog tvrdnji da ekipe sa istoka mogu samo da sanjaju iole znacajniji relultat u L.P. Treci faktor je da imate sto manje u sastavu fudbalera sa africkog kontinenta. Sta mislim o africkim fudbalerima, narocito onim skupo placenim, ne mogu ovde napisati, jer u pravilima foruma stoji jedno pravilo koje glasi:
1.4. Zabranjeno je širiti nacionalnu netrpeljivost, objavljivati i/ili slati uvredljive, vulgarne, rasističke,  prijeteće, i druge neukusne i neprikladne sadržaje;nta
Ja naravno nisam rasista, ali sa kladionicarskog stanovista sam netolerantan, i retko stavljam novac na timove koji imaju puno africkih igraca. Da isto misle i veliki klubovi, govori podatak da najveci klubovi gotovo da uopste i nemaju africke fudbalere. Bayern NULA fudbalera, Barcelona NULA, Real Madrid NULA, Inter NULA, Juventus tri (na srecu, ne toliko bitna, Benatia, Lemina, Asamoah). Koliko je bitno sazrevati, cekati u redu svoju sansu, i pri tome stalno napredovati, pokusacu da objasnim na nekoliko primera. Mnogi klubovi pokusavaju na sve nacine da dodju do titule, a jedan od najcescih pokusaja jeste organizacija (kupovina) mesta finalne utakmice. Tako je veliki Real Madrid jos 2010 organizovao (kupio) mesto finalne utakmice u Madridu sa zeljom da dodje do toliko cekane desete titule. Iako su u sastavu imali Casillasa, Ronalda, Sergio Ramosa, Kaku, Raula, Higuaina, oni jednostavno nisu bili spremni, i ispali su jos u osmini finala remijem kod kuce sa Lyonom. Evo i jednog detalja sa te utakmice. Nakon sto su prvu utakmicu izgubili sa 0:1 u gostima, u uzvratnom mecu u Madridu su poveli vec u 6-om minutu. Nakon toga su igrali viktorije na gol Lyona, propisno se ispromasivali, a posebno sam zapamtio jednu sansu kada je Ronaldo izasao sam sa Raulom ispred golmana, i nije hteo da mu dodada, i sansa je otisla u nepovrat. I onda u 75 minutu mladi Pjanic goooooooool za 1:1, i svi snovi o tituli pred svojim navijacima su se srusili kao kula od karata. Posle toga su tri godine ispadali u polufinalu, da bi tek nakon cetiri godine dovoljno sazreli i uzeli desetu, a prosle godine i jedanaestu titulu. Drugi primer je Chelsea, koji je 2007 ispao u polufinalu, 2008 izgubio epsko finale od ManUtd, 2009 ispao u polufinalu, 2010 ga nije bilo nigde, a zatim su pomislili da ne bi bilo lose da organizuju finalnu utakmicu u Londonu, i konacno dodju do titule. Naravno, ispali su jos u cetvrtfinalu, da bi konacno dosli do titule kada su imali najmanje sansi, i to u Munchenu, gde su bili totalni autsajderi. Kao i Real Madrid, te Chelsea, i Bayern je pomislio da bi kod kuce konacno mnogo lakse dodao do titule. Tada su i poveli u 83-ecem minutu, i samo sedam minuta ih je delilo od istorije. I tada se desio Drogba u 88-om minutu goooooool za 1:1, i naravno dugo ocekivana titula, osvojena kada je niko nije ocekivao, i to nakon dugog cekanja u redu. I veliki Bayern je naravno docekao svoje, ali tek sledece godine kada je dobio Dortmund.
Da se vratim na mec Barcelona vs Juventus. Sport ima svoje mehanizme, i uglavnom pobedjuje onaj koji to zasluzuje, ili je ucinio sve da do toga dodje u duzem periodu. Ja ne verujem da ce Juve uzeti pehar, ali sam siguran da su zasluzili da prodju Barcelonu. Kao prvo posteno su ih pokidali u prvom mecu, celu sezonu dobro guraju, nemaju oscilacije, gaze pogotovo "male" klubove. Imaju mir u svlacionici, dobru ekipu, dobrog trenera, a nemam dovoljno vremena da pisem na kom su nivou u organizacionom smislu. Osim toga, dovoljno dugo stoje u redu za pehar, pretprosle godine su izgubili finale od iste Barcelone, vec su uzeli i sestu uzastopnu titulu u nacionalnom prvenstvu. Barcelonu pratim svakako, ali me interesuje koliko i nestasica hleba u Burmi. Ne navijam za njih, nemam ni pozitivno, ni negativno misljenje, jednostavno sam ravnodusan prema njima. Sa kladionicarskog stanovista, veceras sav novac stavljam protiv njih. Mislim da ne zasluzuju ni titulu u nacionalnom prvenstvu, a ni prolaz dalje u Ligi Prvaka. Ocajno su igrali "male" utakmice Alaves 1:2, La Coruna 1:2, Malaga 0:2, Celta 3:4, Malaga 0;0, Betis 1:1, Villareal 1:1, Sociedad 1:1,  tako da ocekujem da ove sezone osvoje jedno veliko NISTA u prvenstvu i Ligi Prvaka, a sezonu spasu osvajeanjem Kupa, i to nakon penala :) Koliko sam pratio njihove igre, imaju puno oscilacija, odbrana je smesna i nedopustiva za taj nivo, a ni u svlacionici nemaju neki mir, barem mi se cini. Uz to, i trener je usred sezone najavio da nece vise voditi tim, a to veliki klubovi ne rade. 
Rezon za kladjenje: pre svega sportski, Juventus je zasluzio prolaz, Barcelona mi deluje neozbiljno, zadnje dve utakmice u Ligi Prvaka u gostima su izgubili 0:7, i to u samoj zavrsnici. Jos me vise cudi kako u tako ozbiljnom klubu veruju da mogu da prodju i Juventus, kada su vec onako prosli PSG. Kada bi to bilo moguce i tako lako, ja bih predlozio Barceloni da do finalne utakmice uopste ne idu na gostovanja, vec kazu da im je na putu zaribao motor od autobusa, i tako izgube za zelenim stolom 0:3. Bice im lakse da to nadoknade u uzvratnom mecu kod kuce, a i ustedece neki euro. Na prolaz Juventusa sam stavio gotovo sav novac, verujem da je prosto nemoguce nadoknaditi 0:7 u roku od mesec dana, pa makar se zvali i Barcelona. Sa mnom se slazu i kladionice, koje za prolaz Barcelone nude kvotu 6,00 - 6,5 Da imam hrabrosti, odigrao bih i X2, ali osim hrabrosti nemam ni novca,jer sam sve stavio na prolaz Juventusa. Prilicno sam miran i siguran i zbog cinjenice da cu gledati duel izmedju napada koji cine juznoamerikanci, i najbolje odbrane na svetu koju cine samo italijani. Cim je najbolja na svetu, znaci da u njoj nema mesta za juznoamerikance, ili ne daj Boze igrace sa africkog kontinenta (Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, pa tek onda Alex Sandro ili Dani Alves) 
Rizik da padnem je: naravno imena u napadackom redu katalonaca, kao i cinjenica da se igra pred 100.000 dusa. To kako su izbacili PSG me ne brine toliko, kada bi to bila redovna pojava, fudbal bi bio sasvim drugaciji sport.

Real Madrid vs Darusafaka, Euroleague, prvi mec      1 bez hand      1,15,

prolaz dalje nakon serije; Real Madrid    1,10

Ovaj mec bih uporedio sa recimo teniskim mecevima Murray vs Fognini ili Djokovic vs Benoit Paire
Dakle na jednom mestu imate kvalitet, ozbiljnost, veliko ime, veliki klub, odlicno popunjen roster. Sve sto bih pisao za Murray-a ili Djokovica, vazi za Real Madrid. Aktuelni prvak Spanije, u zadnje cetiri sezone, tri puta uzeli prvenstvo. Vec su ove sezone uzeli Kup kralja, regularni deo Euroleague zavrsili na prvom mestu. Prvak Evrope iz 2015-te godine. Ove sezone poslozeni i projektovani za najvise domete u Evropi. Ono sto bih napisao za Fognini-a i Benoit Paira vazi i za Darusafaku. Svi teski mentoli sa problematicnim mentalnim sklopom. Kada bi u glavi uvek bili stabilni, dobijali bi bilo koga od TOP igraca, i to bez po muke. Za Darusafaku bih dodao i to da su ove sezone kupili mesto u Euroleague, a ne zasluzili, da su grupa placenika koja se skupila pred pocetak sezone sa namerom da se dovuku do Final Foura. Kao i Fognini i Paire, i Darusafaka moze nekoga i da pobedi, ali na duze staze, glava je ipak....cudo i najvazniji deo kod sportista, narocito vrhunskih. Inace, Darusafaka se medju osam najboljih ugurala na mala vrata, i to u poslednjim kolima, naglo popravivsi formu.Na jednu utakmicu, turci bi mozda mogli svasta da urade, kao i Fognini. Ej, jednom sam gledao neki mec Fognini vs Nadal, uopste se ne secam turnira. Secam se da je zabar tako iskidao spanca, da je to izgledalo kao da igraju profesionalac i neki teski rekreativac. Nadal je delovao poput boksera koji je nekoliko puta leteo na pod i koji je nakon nekoliko neuspesnih pokusaja da pronadje izlaz iz ringa, trazio od trenera da baci vise peskir u ring i prekine tu agoniju. Ja uopste ne vidim nacin kako turci mogu dva puta da dobiju madridjane   

Postavio sam prije pola sata bio odg4+ iz Bet Livea i kvota je u međuvremenu pala sa 2.30 na 1.59 što je presmiješno, nisam ni ja stigao odigrati pa sam se ipak odlučio za ovo.

Monaco-Dortmund over 4,5 golova 2.77 Marathon 

Monaco ima 3:2 iz prve utakmice i to je odličan rezultat pred uzvrat u Francuskoj. U toj prvoj utakmici smo dobili sve što smo i očekivali, napadačku igru sa puno golova, a tome se nadam i danas. Monaco jednostavno ne zna drugačije igrati, momci trče gore dole bez stajanja, pa ih često uhvati umor i crna rupa oko 60. minute i većinski ih tu protivnici stišću. Dortmund je također dobra napadačka ekipa i nije im se teško uklopiti u tempo Francuza. U prvoj utakmici smo vidjeli pet golova i promašen penal. Fabinho je u 17. minuti imao priliku dovesti svoju ekipu u vodstvo ali je promašio penal, a dvije minute kasnije Mbappe iz zaleđa zabija za 1:0. Gosti iz Francuske na poluvrijeme odlaze sa 2:0 augotolom Bendera. Dembele smanjio na 2:1, a Mbappe sjajnim golom ponovno utišava Westfalen. Konačni rezultat postavio je Kagawa šest minuta do kraja utakmice. Danas očekujem sličnu utakmicu, Dortmunda se ne smije otpisati, bili su potreseni prošli tjedan i vidjelo se na terenu a oni su itekako sposobni okrenuti rezultat. Gosti će morati napadati od prve minute, a Monacu takav tempo odgovara i očekujem dobru utakmicu sa dosta golova, kao što smo vidjeli i prošli tjedan.

Olympiakos - Anadolu Efes | EUROLIGA

U četvrtfinalu Eurolige dogodit će se dva sučeljavanja mrskih grčko-turskih suparnika. Jedan je ogled onaj Panathinaikosa i Fenerbahcea, a drugi Olympiakosa i Anadolu Efesa.
U osnovnom dijelu sezone i Olympiakos i Efes su dobili domaći ogled. Grčka je momčad u Pireju razbila Efes sa čak 90-66, dok je Anadolu Efes uzvratio na svom parketu (77-69), ali tu su utakmicu ponajprije gosti odigrali u ležernom ritmu jer se dogodila na samom kraju osnovnog dijela kada je rezultatski imperativ bio ravan nuli.
Možemo reći da su ovo dvije prilično izjednačene momčadi i možda bi na kraju ključna stvar mogla biti jedino domaći parket.
Olympiakos ga čak i nije koristio na savršeni način tijekom osnovnog dijela sezone (omjer 11-4), ali smo uvjereni da će Grci u ovom četvrtfinalu biti itekako na visokoj razini u domaćim utakmicama.
Vjerujemo Olympiakosu jer može snagom kontrirati Efesu, ima i obilje iskustva u svojim redovima (Spanoulis, Printezis…), ali i mladih snaga. Neće biti lako, niti će se ponavljati pobjede kao iz osnovnog dijela sezone (+24), ali Olympiakos pobjeđuje i večeras i prolazi dalje…

Unicaja - Iberostar Tenerife | Španjolska 1. liga - KOŠARKA

Još je nekoliko kola ostalo do kraja osnovnog dijela sezone u španjolskoj ACB ligi i vrlo zanimljivo će izgledati ljestvica uoči doigravanja.
Na vrhu nisu niti Real, niti Barcelona, niti Baskonia, niti Valencia. Nema u samom vrhu niti Unicaje koja se vrti oko šestog-sedmog mjesta i ove će srijede na domaćem parketu igrati protiv CB Canariasa, jednog od ugodnih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone. Naime, CB Canarias je u ovom trenutku drugi na ljestvici.
No, u zadnje se vrijeme osjeća priličan pad u izvedbama tog kluba. Naime, CB Canarias je upisao čak tri poraza u posljednja četiri nastupa, kao što ima i dva poraza zaredom u gostima (Andorra i Murcia).
Španjolski klubovi koji su nastupali u Europi (među njima je i Unicaja) očigledno su svjesno jednim dijelom žrtvovali prvenstvo, pa nisu uvijek skroz sebe davali u tim utakmicama. Igrali su dovoljno dobro da osiguraju doigravanje, a sada će malo žešće stisnuti gas i u ACB ligi.
Objektivno je Unicaja jača momčad od večerašnjeg suparnika, a jednim dijelom je to dokazala u prvom dijelu sezone jer je slavila u gostima, u tijesnoj završnici, sa 73-72.
I danas će slaviti Unicaja, s tim da bi konačan rezultat trebao biti i uvjerljiviji. 

Izvor: lutrija.hr

MONACO – DORTMUND

Prvi meč: Sve je ostalo u sjeni terorističkog napada na autobus sa igračima Dortmunda u kojem je ranjen Bartra, ali „show must go on“, meč je odigran dan kasnije i Monaco je izveo pravi pothvat na Westfalenu, dobio sa 3:2 (iako je kod 0:0 Fabinho promašio jedanaesterac). Ostao je ipak dojam kako domaćini nisu bili psihološki spremni za meč poslije šoka kojeg su doživjeli…

Mbappe je ponovo bio heroj Subašićeve momčadi, dvaput je zabio (19. i 79.), uz to je i Bender častio goste – autogolom (35.), a F Dortmund se dvaput vraćao u igru, preko Dembelea (57.) i Kagawe (94.). Taj gol Japanca ostavio je bar tračak nade za žuto-crne, koji u Monte Carlu moraju baš kockati, krenuti po pobjedu s 2 gola razlike i preuzeti sve rizike koji uz to idu…

BARCELONA – JUVENTUS

Prvi meč: Juventus je stekao veliku, ogromnu, možda i nenadoknadivu prednost, „Stara dama“ je potvrdila svoju superiornost u Torinu, te slavila sa 3:0. U obračunu argentinskih velikana, trijumfirao je onaj znatno mlađi, Paulo Dybala je svojim pogocima u 7. i 22. minuti presudio meč, a Chiellini glavom u 55. minuti fiksirao konačni omjer.

Mandžukić je bio fantastičan za domaćine, Rakitić vrlo slab, kao i skoro cijela momčad gostiju, koji očito nisu izvukli nikakve pouke od znamenitog potopa kod PSG-a u osmini finala. Istina, tad su uspjeli u povijesnom, epskom meču preokrenuti čak i veći zaostatak (0:4), ali Juventus djeluje kao zrelija i čvršća momčad od Francuza, a ni čuda se baš često ne događaju, iako je jasno da nas čeka paklenih 90 minuta na Camp Nou!

Mogu li Messi, Neymar i Suareza režirati novu senzaciju? Teško, ali ne i nemoguće…

Izvor: psk.hr

Kao i jučer oba prijenosa Lige Prvaka u HD kvaliteti možete gledati na SvijetKladjenja portalu. Budući da je danas većini nogometnih zaljubljenika, kao i mnogim kladioničarima problem odabrati koju utakmicu gledati, odlučili smo riješiti taj problem na način da ćemo imati i treći stream u kojem će biti paralelni prijenos obje utakmice, jedna ispod druge. Na taj način nećemo ništa propustiti i vjerujem da je ovakav stream najbolje riješenje za večeras ;)

Barcelona - Juventus [LIVE STREAM HD]

Monaco - Borussia Dortmund [LIVE STREAM HD]

PARALELNI LIVE STREAM OBJE UTAKMICE (Jedan prozor ispod drugog)

Ja sam odlučio večeras hazarderski.

Barcelona - Juventus X2 (2.62)

Monaco - Dortmund oba daju gol i 1 (4.33)

Juventus je kompaktna momčad, organizirana momčad. Ima glavu i rep, svatko zna svoj zadatak, svatko zna šta radi. Za razliku od PSG koji je došao na Camp Nou kao pokisle kokoši i gdje se vidjelo u prvih 10 minuta da bi takvom igrom mogli bez problema primit nekoliko komada od Juventusa očekujem drugačiji pristup, muški pristup. Organiziranu taktički izvrsnu igru i ubojite kontre. Mislim da ne postoji teža momčad za okrenuti od Juventusa sada i prije u nogometu (možda Mourinhov Chelsea iz 2005. ajd). Nemali broj utakmica je Juventus znao dobiti sa 1:0 i 0:1 i nije nemoguće da ovdje Barca navali i onda ovi spakuju jedan i sve ode nizbrdo. Zadnji put kad su igrali na Camp Nou rezultat je bio 1:1 i produžeci u kojima je dalje prošao Juventus!

Monaco Dortmund nastavak bajke napadačkog nogometa. Još prije sam prognozirao prolaz Monaca iz razloga što obje ekipe imaju napad al Dortmund nema igru u obrani. Gostima se vraćaju neki bitni igrači (Reus najbitnije) i dok očekujem da postignu pogodak ne očekujem iznenađenje. Domaćim ako prikaže istu igru i pristup kao dosad pobjeda na domažem terenu je itekako izvediva solucija.

To dvoje zajedno je 11.37 i ja sam morao probati. Nemojte se zalijetat sa ulozima ako će netko pratit al imo probat moram. :P

Barca - Juve

Mislim da je danas najpametnija kombinacija pobjeda Barcelone jednom poluvrijeme te to da će prvi doći do 5 kornera. bet365 daje oko 1,52 za ova double što je IMO dobra oklada za ozbiljniji ulog.

Juve je ekipa koja zna igrati na rezultat i ono što mi se sviđa jest rezultat prve utakmice iz razloga što bi Juve potpisao i poraz od 1:0 pa i 2:0. Dakle, ako oni budu i primili gol, neće jurišati po izjednačenje. Naravno, probat će oni dati gol iz neke kontre ili prekida, ali i kod 1:0 i dalje će igrati defenzivno i prvo misliti o tome kako ne primiti sljedeći gol.

Barca nije ekipa za kornere budući da vole igrati tika taku i ne igraju glavom previše, ne ubacuju loptu često, više igraju po podu i sl. Međutim očekujem da stisnu Juve u njihovih 30 metara a s obzirom da moraju nadoknaditi veliki zaostatak ne mogu baš strpljivo igrati tika taku već će morati ubacivati loptu puno više te igrati okomitije. Očekuje se 7-8 kornera Barce, meni je dosta da prvi dođu do 5 što bi mislim trebali.

Monaco - Dortmund

Druga utakmice će biti jako zanimljiva. Vjerujem da ćemo gledati ofanzivne sastave, puno prilika i golova a osobono bi volio da Monaco prođe. Pisao sam o njima i njihovom potencijalu, odnosno projektu i tome da bi mogli napraviti svašta, još kada su igrali u drugoj francuskoj ligi prije par godina. E to su tek bila vremena za klađenje...

Kako god, očekujem olagani over 2,5 golova a unibet daje 1,80 za over 10,5 udaraca u okvir gola što mislim da je također zanimljiv i dobar bet. 

prije 2 sati, Goksim said:

Kao i jučer oba prijenosa Lige Prvaka u HD kvaliteti možete gledati na SvijetKladjenja portalu. Budući da je danas većini nogometnih zaljubljenika, kao i mnogim kladioničarima problem odabrati koju utakmicu gledati, odlučili smo riješiti taj problem na način da ćemo imati i treći stream u kojem će biti paralelni prijenos obje utakmice, jedna ispod druge. Na taj način nećemo ništa propustiti i vjerujem da je ovakav stream najbolje riješenje za večeras ;)

PARALELNI LIVE STREAM OBJE UTAKMICE (Jedan prozor ispod drugog)

Stream radi i odličan je. Moje preporuke ako želite pogledati obje utakmice istovremena a nemate jednu tekmu na tv-u ;) 

prije 3 sati, Goksim said:

Barca - Juve

Mislim da je danas najpametnija kombinacija pobjeda Barcelone jednom poluvrijeme te to da će prvi doći do 5 kornera. bet365 online kladionica" rel="external">bet365 daje oko 1,52 za ova double što je IMO dobra oklada za ozbiljniji ulog.

Juve je ekipa koja zna igrati na rezultat i ono što mi se sviđa jest rezultat prve utakmice iz razloga što bi Juve potpisao i poraz od 1:0 pa i 2:0. Dakle, ako oni budu i primili gol, neće jurišati po izjednačenje. Naravno, probat će oni dati gol iz neke kontre ili prekida, ali i kod 1:0 i dalje će igrati defenzivno i prvo misliti o tome kako ne primiti sljedeći gol.

Barca nije ekipa za kornere budući da vole igrati tika taku i ne igraju glavom previše, ne ubacuju loptu često, više igraju po podu i sl. Međutim očekujem da stisnu Juve u njihovih 30 metara a s obzirom da moraju nadoknaditi veliki zaostatak ne mogu baš strpljivo igrati tika taku već će morati ubacivati loptu puno više te igrati okomitije. Očekuje se 7-8 kornera Barce, meni je dosta da prvi dođu do 5 što bi mislim trebali.

Monaco - Dortmund

Druga utakmice će biti jako zanimljiva. Vjerujem da ćemo gledati ofanzivne sastave, puno prilika i golova a osobono bi volio da Monaco prođe. Pisao sam o njima i njihovom potencijalu, odnosno projektu i tome da bi mogli napraviti svašta, još kada su igrali u drugoj francuskoj ligi prije par godina. E to su tek bila vremena za klađenje...

Kako god, očekujem olagani over 2,5 golova a unibet" rel="external">unibet daje 1,80 za over 10,5 udaraca u okvir gola što mislim da je također zanimljiv i dobar bet. 

Gox dali ti vrijedi onaj povrat uloga ak bude 0:0 ili samo na full time result

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use