Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 7.4.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Darusafaka vs Crvena Zvezda, Euroleague 1    1,60

Da li se secate price iz detinjstva, o cvrcku i mravu? Ono kada mrav vredno radi kao crnac, cele godine misleci i na zimu, dok se cvrcak cele godine zajebavao. Dok je cvrcak celo leto ludovao, jurio kurve i trosio vazduh, mrav je vredno skupljao hranu za zimu. Kada je dosla zima, i vise nije bilo hrane,cvrcak je dosao do mrava da se ogrebe za hranu. Na kraju ga je mrav oterao u ku..c, ali je prica svakako poucna. Mene ova utakmica podseca na pricu o cvrcku i mravu.
Ovo je jedna od nekoliko kljucnih utakmica koje cekaju oba tima. Dosao je i cetvrti mesec, kada se u svim sportovima odredjuje sezona mnogih klubova. Kada su evropska takmicenja u pitanju, za oba kluba cela sezona se svodi na ovu jednu utakmicu. Direktno odlucuje ko prolazi u doigravanje za Final Four. I jedna i druga ekipa su propustile mnogo sansi da se dovuku mnogo lakse do doigravanja. Sada moraju da idu tezim putem, direktnim obracunom. 
Sa stanovista ljubitelja kosarke, ja sam uzivao u Euroleague. Kvalitetni sastavi, puno utakmica, dvorane uglavnom pune, prenosi atraktivni. Sa stanovista kladjenja, pozitivna nula, je** ga :) Sahranio me sistem takmicenja, gde ima puno utakmica, i dozvoljava ti, da u toku sezone nadoknadis neplanirane poraze. Dosta mina sam izbegao, ali sam cesto i stradao, jer su gotovo sve ekipe imale neplanirane poraze. Iz tog razloga cu dok sam ziv postovati englesku fudbalsku ligu. Majstori igraju i za Bozic, i za Novu Godinu, ali zato nema glupih doigravanja, play-off-a ili play-out-a i ostalih budalastina. Imas celu sezonu da pokazes sta znas, i tabela nikada, ali nikada ne pokazuje lazno stanje. Na konacnoj tabeli si na mestu koje i zasluzujes, i tabela nikada ne laze. U Euroleague, kako sada stvari stoje, jedan Panatinaikos, sa cak 11 poraza gotovo da ima mesto medju cetiri tima koji ce imati prednost domaceg terena, a sa druge strane jedna Darusafaka sa skorom 15:14, ima sve u svojim rukama da se dovuce do doigravanja i na kraju ipak spasi sezonu.

Crvena Zvezda me podseca na mrava iz price. Nemaju veliki budzet za evropske prilike, mada svakako ne gladuju. Imaju sposobnu upravu, dobre igrace, dobrog trenera, veoma zdravu sredinu i mir u svlacionici, pogodili su i sa strancima (uglavnom). Cele sezone su dobro igrali, imaju najbolji domaci teren u Evropi, igrali su najbolju odbranu od svih euroligasa. Kod kuce su dobili Real, Cska, Fener, i prakticno su u celoj sezoni imali samo jedan i po kiks. Mesta u doigravanju ih je kostao poraz kod kuce od zajebanog Zalgirisa. Gledajuci celu sezonu, oni su zaista odigrali posteno, zasluzili svaku pobedu, nikome nista nisu oteli, i svakako zasluzuju prolaz mnoooooogo vise nego turci. Odmah da se razumemo, ja nisam fan Zvezde, fan sam kosarke, ni Zvezda nije kamilica, oni su zahvaljujuci balkanskom pogledu na poslovanje, od teskog sportskog slucaja dosli do ozbiljnog euroligasa za samo nekoliko godina. To naravno ne moze ni u jednoj ozbiljnoj zemlji, vec iskljucivo na ovim prostorima, ali ovde pricamo sa kladionicarskog stanovista.

Darusafaka je slika i prilika cvrcka koji se zajebava cele sezone. Oni su izabrali najlaksi put da postanu ozbiljna evropska ekipa. Bili su dovoljni dzakovi para, i oni danas igraju utakmicu za prolaz dalje. Oni zapravo uopste nisu imali mesto u Euroleague, niti su ga zasluzili. Onda su letos izrucili nekoliko miliona i jednostavno kupili mesto. Tako je bilo i sa rosterom. Sve sto su pozeli su i kupili, a Barceloni su ispred nosa oteli i trenera Blatta, ex NBA trenera, i ex prvaka Evrope sa Maccabijem. Ono sto svaki sportski rezon ne dozvoljava, da kupis kvalitet, bez cekanja u redu, oni su nadoknadili izrazitom ljubaznoscu u odnosima sa sudijama, pa su tako nakon istorijske kradje u Nemackoj protiv Bamberga, nakon produzetaka uspeli da se dovuku do odlucujuce utakmice za doigravanje. Na toj utakmici su gubili 5 razlike minut pre kraja, i izvukli produzetke. Verovatno da sudije iz tog meca ne spavaju mirno, ali to je prava sitnica, u odnosu na gotovinu koju su primili ispod stola. Kada sam ja igrao kosarku, sudije nisu bile tako pohlepne. Bili su zadovoljni sa par prostitutki, koje klubove svakako nisu puno kostale. Ovi danas hoce samo gotovinu. Darusafaka je za nekoliko nivoa bolja ekipa od Zvezde, ali samo po imenima. Tokom sezone to nisu demonstrirali, sto je i normalno, jer su ekipa placenika koja nema nikakav odnos prema klubu. Zvezda je timski za nekoliko nivoa snaznija ekipa od turaka. Zvezda unutar ekipe ima disciplinu koja se postuje. Blatt voli americke igrace i on dozvoljava ono sto ni jedan trener sa ex Yu prostora ne bi dozvoljavao svojim igracima. Dok Zvezda ima najjaci domaci teren u Evropi, i gotovo svaku utakmicu igra pred 20.000 ljubitelja kosarke, turci igraju u praznoj dvorani, nemaju navijace, nemaju tradiciju, nemaju fudbalski klub, nemaju nista osim novca. Iza Zvezde stoji drzava Srbija koja ih direktno finansira iz siromasnog budzeta, dok iza Darusafake stoji Dogus Group ( Porsche, Audi, Wolkswagen, banke...)

Ako na zivot i sport gledate kao na pojavu u kojoj se sve zasluzuje, odnosno da je svet ipak pravedan, i ako ste u prici o cvrcku i mravu na strani mrava, slobodno odigrajte na Zvezdu. Kvota je sjajna, i oni zaista zasluzuju prolaz.
Ako na zivot i svet gledate kao na mesto gde pravda ne pobedjuje uvek, odigrajte slobodno na turke. Kvota nije nesto, ali je sigurnije. Ako smatrate da je bolje ziveti jednu sedmicu kao kralj, nego ceo zivot kao mucenik, pobeda Darusafake je pravi izbor. 
Teoretski ja sam za pravdu, mrava, Zvezdu,.... pricu da neko odozgo sve vidi, bla bla bla bla, ali kada treba da ruku zavucem u dzep i izvucem svoj novac, rezon mi kaze da igram na cvrcka, zajebanciju, ludilo, bezbrizan zivot, kurve, Darusafaku...dakle, moj izbor je pobeda turaka.

Rezon za kladjenje na turke: bolji su individualno za nekoliko nivoa. Kod kuce su ove sezone odigrali 25 utakmica u svim takmicenjima i izgubili samo 6 utakmica. Kod kuce su vezali sedam pobeda u svim takmicenjima, a generalno su i podigli formu koja je cele sezone bila promenjiva. Ako zapne u igri, tu su sudije koje se sigurno nece ustrucavati da im pomognu. Siguran sam i da je novac vec legao na njihov racun. Kada su sudije uspeli da elegantno pokradu nemce usred Nemacke, kradja u Turskoj ce biti prava sitnica. Cak mislim da turci imaju spremnu i varijantu C u slucaju da ni sudije ne mogu da nadomeste losu igru, pa tako verujem da su spremni i elektricari u dvorani da iseku neke zice na transformatoru i prouzrokuju neki "neplanirani" nestanak struje u dvorani, ili neku poplavu u dvorani i sl. :)

Moguci rizik da padnem: ako nesto zelite, sve je moguce. Ljudi su pre nekoliko hiljada godina napravili Colloseum u Rimu, a da nikome nije jasno kako su to uspeli, bez masina, dizalica, instrumenata. Zvezda kolektivnom igrom, uz malo hrabrosti moze da dobije bilo koga u Evropi. Ako turci odigraju izrazito slabo, a Zvezda utakmicu zivota, domacinima ne bi pomoglo ni sami da sude. Ja ne verujem u ovakav scenarij. 

Darussafaka-Zvezda (ki) 1 
Goffin-Seppi 1
Džumhur-De Bakker 1

Marathon 2.07 

Darussafaka i Zvezda će odigrati najbitniju utakmicu ovog zadnjeg kola prvog dijela Eurolige. Računica je jasna, tko dobije ide u playoff. O Turcima sam pisao zadnjih nekoliko tjedana. Radi se o dobro sastavljenoj ekipi ali koja ne funkcionira onako kako bi trebala. Od njih se očekivalo davno osigurano mjesto u playoffu a ne da će se za to boriti u zadnjem kolu. Ono što se također veže uz njih i ono što bode u oči ostale klubove i navijače je Dogus Group koji je sponzor Darussafake a i jedan od glavnih sponzora Eurolige pa se iz toga razloga Turke često zna i sudački gurati. Što se Zvezde tiče oni su mogli ovo lakše riješiti, imali su sve u svojim rukama ali su kiksali protiv Olya i Barcelone. U ABA ligi su ušli u finale ali tek nakon treće utakmice koja se odigrala prije dva dana i koja im je došla baš u nezgodnom trenutku. Zvezdi će jako faliti i Jović koji im je prebitan. Iako bih volio da Zvezda prođe mislim da će to biti jako teško, na stranu suđenje i sve, Darussafaka je u boljoj formi i teško ih je dobiti pred njihovim navijačima. Prvu utakmicu u Beogradu dobili su Turci 73:70. Kvota nije neka ali će mi dobro doći. Realan je i under poena pa tko želi to umjesto pobjede..

Goffin predvodi Belgiju u borbi za polufinale. Njihov je prvi reket i očekuju se obe njegove pobjede. Igra solidno ove sezone, treba izdvojiti finala Sofije i Rotterdama, četvrtfinale Australian Opena. U dva netom završena Mastersa je ispadao u osmini finala, u Indian Wellsu je nenadano ispao od Cuevasa, a u Miamiju od Kyrgiosa. Seppiju je prvi turnir sezone bio ujedno i najbolji, Australian Open na kojemu je stigao do osmine finala. Nakon toga je dobio Berlcoqa u Davis Cupu, a u preostala dva mjeseca je ostvario dvije pobjede (Džumhur i Albot) a gubio je i od dosta lošijih tenisača od sebe, tip od Hanfmanna. H2H 2:0 za Goffina. David ovo ne bi smio kiksati, kvalitetniji je tenisač, u boljoj je formi, igra pred svojom publikom, ulog je velik, tako da očekujem 3:0 ili eventualno 3:1 pobjedu.

Da mi je netko pričao prije godinu dvije da ću igrati na Džumhura po ovoj kvoti, hladno bih mu se nasmijao, ali da, došli smo i do ovoga. Džumi igra dobro ove sezone i svako malo popravlja svoj ranking karijere. Najbolji rezultati sezone su mu četvrtfinala Memphisa i Dubaija, a na oba turnira je napravio nekoliko iznenađenja (Darcis, Anderson, Wawrinka..). U Delray Beachu je dobio Kravchuka pa pošteno namučio jednog Del Potra, u Indian Wellsu iznenadio Harrisona pa izgubio od Ramos Vinolasa, a u Miamiju dobio Chunga pa izgubio od Kyrgiosa protiv kojega je otvorio meč sa dva brejka ali nije izdržao dugo. De Bakkeru će ovo biti prvi meč ove sezone. Nije igrao zbog ozljede lakta i koliko god oni najavljivali da je s njim sve u redu i da je bilo planirano da se ovdje vrati, pitanje je koliko može i može li izdržati u borbi na tri dobijena seta. Igra se u dvorani na hardu što također ne ide u korist Nizozemcu koji se najbolje snalazi na zemlji. Na Damiru je velik pritisak i ovo bi morao dobiti. Igra fino ove sezone, igra pred svojim navijačima, dok je sa druge strane De Bakker upitnog stanja, na svojoj lošijoj podlozi i koji mu ne smije napraviti iznenađenje.

W. Clyburn over 13.5 - 1.85 (Darussafaka)

Kao sto je vec gore receno Darusafaka igra mec sezone i jasno je da ce biti kidanja. Will Clyburn igra dobro ove sezone, na poslednjih 4/5 meceva u Euroligi je prebacio 13 poena, jednom je ostao na 13 poena i zato smatram da ce veceras prebaciti ovu marginu. Ovo je kratka analiza, nemam vremena trenutno za vise.

Lokomotiva - Cibalia 

Over 4,5 zuta kartona - 1.60 PSK

Pisem preko mobitela pa necu duljit. Pogledao sam samo zemaljske kladionice PSK i SS, ne znam koje strane imaju HNL kartone u ponudi. Sinoc je u SS margina takoder bila 4.5 ali evo jutros su je podignuli na 5.5 i stavili 1.70 na over. Ugl. ovo je info od bivseg igraca Lokomotive i bivseg HR reprezentativca (nije tesko zakljuciti od koga :) ). Naime Lokosi se uvijek pred utakmicu s Dinamom (odnos Lokomotive i Dinama ne treba posebno pojašnjavat) "čiste" od zutih kartona. Tako je bilo i u prethodnim sezonama, a i u proslom kolu hnl-a. Tako danas 4 igrača Lokosa moraju dobiti karton kako bi se ocistili i propustili utakmicu s Dinamom. Uzevsi u obzir da su ta 4 kartona koliko-toliko sigurna, vjerujem da ce biti jos jedan, dovoljan za prolaz oklade. U prethodnom dvoboju ovih ekipa smo mogli vidjeti cak 11 zutih kartona (Cibalia 7, Lokomotiva 4), pa vjerujem kako cemo i danas barem 5. 

Sretno ;)

Lokomotiva Zg. - Cibalia

Na startu 27. kola hrvatskog nogometnog prvenstva gledat ćemo utakmicu Lokomotive i posljednjeplasirane Cibalije.
Premda vinkovačka momčad još uvijek nije izgubila svaku nadu i sedam bodova zaostatka za Splitom se mogu dostići (i igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u prvoj ligi), nekako smo mišljenja da i sami igrači Cibalije slabo vjeruju u takav scenarij.
Oni objektivni promatrači već su pomalo prežalili momčad koja će u prvoj ligi „plesati“ samo jedno ljeto. Cibalia igra loše, često je miljama daleko od bod(ova), a čak i kada ih zasluži upletu se suci i, svjesno ili nesvjesno, otkinu im i to malo što bi trebali uzeti.
Sedmoplasirana Lokomotiva ima najgoru sezonu gledamo li nekoliko godina unatrag, a ipak je zanimljivo reći da je Cibaliji baš taj suparnik bio nekako najnezgodniji u dosadašnjem dijelu sezone. Naime, Lokomotiva je u prvom dijelu sezone dva puta uvjerljivo slavila: 4-0 u Zagrebu i 4-1 u Vinkovcima.
Možda se ovaj put neće dogoditi hendikep ili lagana pobjeda popularnih lokosa, no domaćin je uistinu veliki favorit.

Eintracht F. - Werder

I dalje je bremenski Werder strahovito vruć i ne prestaje neumorno skupljati bodove, dok je Eintracht kao i tijekom cijelog nastavka sezone skroman. I slabiji od toga.
Skoro pa su se večerašnji suparnici spojili na ljestvici: Eintracht pada i trenutačno je osmi, dok se Werder diže i u ovom je trenutku jedanaesti na ljestvici.
Werder iza sebe ima sjajnu seriju: šest pobjeda i jedan jedini remi (u Leverkusenu 1-1) u posljednjih sedam utakmica. U zadnje je vrijeme klub iz Bremena na svom terenu razbijao Leipzig i Schalke (oba puta po laganih 3-0, a u pitanju su respektabilni suparnici), dok se raspištoljio i na zadnjem gostovanju (slavlje 5-2 kod Freiburga).
I dok Werder gazi, za to je vrijeme Eintracht u crnoj seriji: bez pobjede je u zadnjih osam prvenstvenih utakmica (dva remija i šest poraza).
Te brojke govore sve, a ne postoje nikakvi razlozi da se obje serije prekinu baš večeras. Werder je u opasnom naletu, Eintracht je potpuno poljuljan i najmanje što možemo ponuditi jest opcija da Werder ne gubi. Čak nije loš znak niti direktna 2.

Lille - Nice

Čudnu sezonu iza sebe ima Lille, u bližoj povijesti stabilni francuski prvoligaš koji je nadaleko bio poznat po svojoj čelično čvrstoj igri na domaćem terenu.
No, trenutačno tek trinaesta momčad na ljestvici Le Championnata potpuno je porozna ove sezone na svom stadionu. Ima pet pobjeda, tri remija i čak sedam poraza. Isto tako, ovaj večerašnji ogled protiv i dalje odlične Nice igrači Lillea dočekuju s ne obečavajućim jednim remijem i čak tri poraza u zadnje četiri domaće utakmice.
Nica se i dalje ne odvaja od vodećeg dvojca na ljestvici. Monaco bježi Balotelliju i društvu za četiri boda, a PSG samo za jedan. Nica i dalje, makar neki i dalje ne vjeruju toj momčadi (!?) igra odlično, pa je tako i uoči ovog ogleda ostvarila hvale vrijednu statistiku: pet pobjeda i tri remija u osam utakmica.
Nikada nije lako slaviti kod Lillea, ali s obzirom na aktalna stanja u ova dva kluba imamo dojam da bi najveće iznenađenje bila pobjeda domaćina koji je, uzgred rečeno, tijekom tjedna ispao i iz francuskog Kupa (poraz kod Monaca). Nica će zadržati aktualnu formu, neće izgubiti niti ovog petka.

Darussafaka - C. Zvezda | EUROLIGA - KOŠARKA

Kada su turska Darussafaka i Crvena zvezda u pitanju onda kompletna sezona u Euroligi stane u večerašnjih međusobnih 40 minuta.
Pobjednik nastavlja natjecanje u Euroligi, a poraženi ispada. Crvena zvezda je trenutačno na osmom mjestu, posljednjem koje vodi dalje s omjerom (16-13), ali ništa joj ne znači prednost jedne pobjede ako večeras izgubi na turskom tlu.
Nevjerojatnom pobjedom u posljednjem ogledu kod Brose Basketa (poslije produžetka) Darussafaka je dobila priliku na domaćem parketu okruniti odličnu sezonu.
Sezonu u kojoj je, dosad, na svom parketu pobjeđivala sve najjače europske momčadi u Euroligi (prvaka CSKA, doprvaka Fenerbahce, madridski Real…). Inače, Darussafaka nosi ugodna sjećanja i iz prvog dijela sezone protiv Srba jer je, kao jedan od rijetkih sastava, slavila u Beogradu (bilo je 73-70).
Košarkaški gledano Crvena zvezda je bolja momčad. Posloženija, talentiranija, organiziranija i definitivno ljepša za gledati. No, velika je prednost Darussafake domaći parket i „ludost“ na njemu i izvan njega. Nema zbor, bit će gusto do samog kraja, ali Beograđani su više pokazali ove sezone i dajemo im blagu prednost.

Izvor: lutrija.hr

Dončić over 7,5 1.85 Premier 

Nemam naviku igrati igrače iz Eurolige, ali mi se ovo čini kao dobar par. Luka je veliki potencijal i svi mu predviđaju visok izbor na draftu što je jako moguće. U Euroligi bilježi 8,3 poena u prosjeku a igra oko 19 minuta. Danas Real i Efes igraju sasvim nebitnu utakmicu, Real je sigurno prvi a Efes sigurno šesti tako da bi igrači koji ne igraju previše inače trebali dobiti priliku. Kod Reala bi najvjerojatnije trebali odmarati Llull, Hunter i Mačiulis. Dončić bi trebao dobiti više minuta nego inače i ova granica mu ne bi trebala biti problem. U njihovoj prvoj međusobnoj ove sezone ubacio je 17 poena. Premier daje 7,5 što je odlično dok wwin daje 9,5 a bet365 i William Hill 10,5.

NHL je pred doigravanjem, jedna zanimljiva analiza s kocka.org:

"Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning, 08.04.2017 – NHL

Apr 6, 2017IcePuck

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning – Dva kola prije kraja prvenstva Montreal se nalazi na četvrtom mjestu Istočne konferencije bez šansi da popravi svoje stanje na tabeli. Ipak, ukoliko žele zadržati trenutnu poziciju, u zadnja dva susreta moraju ostvariti pobjedu, jer imaju samo bod više od petih New York Rangersa. Ekipa Lightninga ove sezone ostala je bez doigravanja i sigurno je da su navijači razočarani. Nekoliko kola prije kraja regularnog dijela su se oprostili od doigravanja. Početak: 08.04.2017 – 01:30 SEV

Montreal Canadiens

Igrači Montreala ovaj susret dočekuju nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu od Buffala. Canadiensi su poraženi rezultatom 2:1 od ekipe koja se nalazi tek na 13. mjestu Istočne konferencije. Ovim porazom prekinuli su pobjednički niz od pet vezanih trijumfa. Sjajno su igrali krajem prošlog i početkom ovog mjeseca. Kod kuće su slavili protiv Ottawe, Dallasa i Floride, dok su u gostima bili bolji od Tampa Bay Lightninga i ponovo Floride. Dakle, prije tri kola igrali su protiv Lightninga u gostima i tada su ostvarili pobjedu nakon produžetaka rezultatom 1:2.

Montreal je prvi došao u vodstvo sredinom druge trećine, da bi domaći izjednačio u 11. minuti trećeg perioda. Tim rezultatom završen je regularni dio utakmice pa je pobjednik odlučen nakon produžetaka. Montreal je već u prvoj minuti postigao gol preko Radulova i tako zabilježio još jednu pobjedu u nizu. Sada ponovo igraju protiv Lightninga, ali ovaj put na svome terenu gdje su u zadnja tri meča ostvarili isto toliko pobjeda. Nakon susreta sa Lightningom, Montreal će u zadnjem kolu gostovati ekipi Detroit Red Wingsa .

Tampa Bay Lightning

Ekipa koja je zadnje dvije sezone stizala do samog kraja, ove godine ostala je čak i bez doigravanja. Lightning je prije dvije sezone igrao u velikom finalu, dok su prošle godine stigli do konferencijskog finala u kojem su poraženi od Pittsburgha koji je na kraju osvojio Stanley Cup. Uoči početka ove sezone kladionice su Lighnitngu davale velike šanse za osvajanje titule prvaka. Početak prvenstva bio je odlična za Lightning. U prvih šest kola zabilježili su pet pobjeda i činilo se da će ponovo biti u samom vrhu Istočne konferencije. No, u nastavku su počeli pružati slabije partije i već tada se dalo naslutiti da Lightning nije jak kao prethodnih sezona.

Prvu veliku krizi imali su krajem prošle godine kada su u 11 utakmica ostvarili samo dvije pobjede. U narednih devet susreta popravili su svoju igru pa su zabilježili pet pobjeda. Ipak, na početku ove godine ponovo su zaigrali veoma loše. U prvih 15 utakmica slavili su samo četiri puta. U narednom periodu igrali su dosta promjenljivo. Iako su u finišu sezone popravili svoju igru, to im nije bilo dovoljno da zauzmu neku od pozicija koja vodi u doigravanje. U posljednjih mjesec dana imali su dvije serije po četiri pobjede u nizu, ali ni to nije bilo dovoljno da stignu zaostatak za osmim Torontom.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning TIP

Lightning uoči ovog susreta ima velikih problema sa igračkim kadrom. Zbog povreda neće nastupiti čak šest igrača, a najveći hendikep je neigranje Stamkosa. S obzirom na sve nedostatke, očekujemo trijumf domaćina koji će u naredna dva kola pokušati ostvariti isto toliko pobjeda i tako zadržati četvrtu poziciju na tabeli.

Tip: pobjednik Montreal Canadiens"

Pozicije na tablici, a posebno izostanci kod Tampe, daju jako izglednu jedinicu.

19:00 CSM Bucuresti - FTC 52.5 Over @ 1.85 Wwin 5/10

Prva utakmica cetvrtfinalnog dijela rukometne lige prvaka za zene donosi nam vrlo zanimljiv susret izmedu aktuelnog prvaka evrope ekipe CSM Bucuresti i madjarskog predstavnika FTC odnosno Ferencvarosa.Dugo sam razmisljao sta da uzmem ovdje,nekako sam odpocetka mislio uzeti timski over na FTC ali sam ipak izabrao cijeli mec over 52.5,a u nastavku i analiza zasto bas over.Vjerovatno niko nije ocekivao da ce CSM Bucuresti prosle sezone uzeti ligu prvaka ali sva ulaganja su se isplatila i one su uzele ligu prvaka nakon velikih drama.Ova sezona je odlicno krenula,izmjenile su roster pred pocetak sezone,pojacale se dosta a evo odbranile su naslov i u 'nezanimljivoj' Rumunskoj ligi.Ali put kroz ligu prvaka nije bio lagan jer su upale u prvom krugu u jako tesku grupu sa Gyorom,Rostovom i Midtjyllandom.Na kraju su druge zavrsile dosta spretno i u drugi krug usle u teskom zadatku ali su na kraju od 6 ekipa zavrsile na tom 3 mjestu odma iza Gyora i Larvika.Igracki CSM je na svakoj poziciji gotovo poduplana ekipa jer ima strasno velik budzet te im je to donijelo da mogu da biraju gotovo koje ce igracice kupovati.Pa tako na golu imaju Ungureanu i Grubisic,dok to na polju izgleda u vidu Gullden ponajbolja igracica svijeta onda tu su jos sjajno spansko krilo Carmen Martin onda na drugom krilu odlicnu crnogorku Majdu Mehmedovic,francuskinju Niomblu jos jednu svedanku u vidu Torstenson zatim kapitenku Maneu na crti.Jednostavno jedan mix igracica iz gotovo cijele Evrope.U proteklih par sezona,godina CSM je mnogo mijenjao trenere pa tako iako je osvojio rumunsku ligu i doveo ih do cetvrtine finala lige prvaka administracija CSM-a nije bila zadovoljna Aurelianom Roscom pa mu je dala otkaz i do kraja sezone angazovala je svedanina Per Johanssona.Nakon njega na klupu sjeda Helle Thomsen pred pocetak naravno sledece sezone.Sto se pak Ferencvarosa tice one su godinama u sjeni Gyora u madjarskoj ligi ali predprosle sezone su ih iznenadile i osvojile jako madjarsko prvenstvo.Ove sezone igraju jako dobro,pogotovo napadackom dijelu gdje svakoj ekipi bez problema mogu uvaliti 26+ golova bilo na domacem bilo u gostujucem terenu.Prije par dana su igrale polufinala i finala madjarskog kupa i tamo su opet na iznenadenje svih osvojile kup pobjedivsi jaki Gyor u finalu rezultatom 34-32 prije tog na dan su dobile u polufinalu Dunaujavarosi 33-29.Imaju zaista fantasticne vanjske igracice u vidu Zite Szucsanszki onda spanljolke Pene i Aniko Kovacic a tu je i odlicna Snelder na crti kao i krila u vidu Nadine Schatzl i Viktorie Lukac na golu naravno odlican tandem Szikora - Biro.Godinama u nazad imaju odlican roster kojeg svake sezone popune sa jednim ili dvije nove igracice a naravno tu idu i zasluke Eleku Gaboru koji odlicno vodi FTC godinama u nazad.Što se pak samog overa tice uzeo sam ga iz par razloga ponajvise radi FTC-a.Ali pitanje je koliko je novi trener Johansson uspio u svojoj viziji da uigra ekipu jer je on trener svega par dana a CSM po meni ima kvaliteta u napadu mnogo vise nego li odbrambeno a to su pokazali u nekim utakmicama koje su bile dosta bitne u vidu protiv Esbjerga 58 gola,Larvik 68 golova,Gyorom 58 golova dok sa druge strane FTC godinama igra jako brzo,imaju tu napadacku moc sa ovim madaricama i spanljolkom Penom da trce jako puno sto donosi utakmice sa jako puno golova.One su recimo u Podgorici nadigrale Buducnost rezultatom 25-33 sto dugo dugo nije nekom uspjelo da postigne toliko golova u Podgorici,spori Metz su odvele na 52 i 53 gola onda sa Sifokom,Erdom,Gyorijem u domacoj ligi sve overi a onda i polufinale i finala kupa obje utakmice na 60+ golova pogotovo ova druga u finalu sa Gyorom 66 golova,a napad nikad nije bio problem za FTC jer rijetko ko ih spusti ispod 26 golova,ove sezone jedino Vardar u onom nabijanju 24-37 i Buducnost kada je utakmica bas bila bitna zavrsilo 23-24 kao i Gyor kad ih je spustio na pocetku sezone pobjedom 19-28.Zeljne su igre,probace postici sto vise golova,sigurno ce pokusati nametnuti brzu igru,kako sam po izjava novog trenera Bukuresta vidio i on zeli da CSM igra malo brze u napadu.Ono sto je svakako je plus i povreda prve vratarke FTC-a Szikore koja nije branila u kup utakmica radi neke manje povrede u sastavu je ali vidicemo da li ce braniti danas.Po meni ovakve niske margine kada igra FTC jednostavno se mora uzeti pa cak to bila bora za FINAL FOUR Lige Prvaka za zene mislim da ce druga utakmica dosta toga ovdje donijeti,preporucujem i FTC over 25.5 da se proba jer vjerujem u FTC jednostavno danas koji ce imati i podrsku od oko 250 pravi fanaticni navijaca.Dvorana je ispunjena do posljednjeg mjesta,trazila se karta vise.

prije 2 sati, Drughi said:

Lokomotiva - Cibalia 

Over 4,5 zuta kartona - 1.60 PSK

Pisem preko mobitela pa necu duljit. Pogledao sam samo zemaljske kladionice PSK i SS, ne znam koje strane imaju HNL kartone u ponudi. Sinoc je u SS margina takoder bila 4.5 ali evo jutros su je podignuli na 5.5 i stavili 1.70 na over. Ugl. ovo je info od bivseg igraca Lokomotive i bivseg HR reprezentativca (nije tesko zakljuciti od koga :) ). Naime Lokosi se uvijek pred utakmicu s Dinamom (odnos Lokomotive i Dinama ne treba posebno pojašnjavat) "čiste" od zutih kartona. Tako je bilo i u prethodnim sezonama, a i u proslom kolu hnl-a. Tako danas 4 igrača Lokosa moraju dobiti karton kako bi se ocistili i propustili utakmicu s Dinamom. Uzevsi u obzir da su ta 4 kartona koliko-toliko sigurna, vjerujem da ce biti jos jedan, dovoljan za prolaz oklade. U prethodnom dvoboju ovih ekipa smo mogli vidjeti cak 11 zutih kartona (Cibalia 7, Lokomotiva 4), pa vjerujem kako cemo i danas barem 5. 

Sretno ;)

Iskreno nisam mislio igrat taj par,ali nakon ovog infoa ipak cu ispratit. Sudac jako dobar za kartone(Burilo),ali s obzirom na intenzitet utakmice i to da je Cibalia gotovo pa ispala kazem nisam htio igrat,ali cu onda ipak ispratit to sa kartonima over 3.5 na Lille i 3.5 over na Frankfurt....

20:00 AS Beziers - Epinal 1 - 1,85 wwin

Beziers zauzima 9 mjesto tabele sa 40 bodova iz 27 utakmica.Imaju skor 11-7-9 sa gol razlikom 34:30.Na svom Stade de Sauclières odigrali su 13 utakmica i upisali skor 7-3-3 sa gol razliko 20:14.U zadnjih 5 utakmica imaju 2 poraza i 3 pobjede, a vezali su dvije uzastopne pobjede, prvo Châteauroux 2:1 (mec dosao 1/2) a onda i Chambly kuci 5:2.Trener Selim Errif za vecerasnji mec pozvao je sledece igrace:

Novaes, Viot, Lina, Yohou, Banza, Heekeng, Gavory, Atassi, Akichi, Kodjia, Ramon, Aabid, Beusnard, Pedro-Bueno, Cidinho, Soukouna.

Nedostaju Assoumin (odbrana,15/0), Taillan (odbrana,14/1), Wendel (sredina,8/0), Ebuya (sredina,17/4).

Epinal je posljednja momcad lige sa 22 boda iz 27 utakmica.Imaju skor 3-13-11 sa gol razlikom 25:34.Kao gosti odigrali su 14 utakmica i upisali skor 3-7-4 sa gol razlikom 13:12.Vjerovatno se ni oni ne sjecaju kad su zadnji put pobijedili, bilo je to prosle godine.U zadnjih 5 utakmica imaju remi i 4 poraza, od toga dva su vezali, prvo Paris 1:0 u gostima, a onda i Consolat kuci 4:2.Trener  Xavier Collin  za vecerasnji mec pozvao je sledece igrace:

Epassy, Robin - Léonard, Meyer, Diawara, El Hriti - Gonzalez, Gbegnon, Dabo, Guibert, Colin, Sakhi - Lemb, Gboho, Sissoko, Focki.

Nedostaju Bai (odbrana,17/1), Cestor (odbrana,22/1), Lusamba (napadac,10/2).

Prvi ovosezonski duel zavrsen je 0:0.Mislim da je za goste ova sezona gotova, jer ubjedljivo su zadnji, i sigurna zona bjezi im 8 bodova.Istina nije to puno obzirom da do kraja ima jos 7 kola, ali oni imaju nesto tezi raspored tako da ako nisu pobijedili 5 mjeseci ne vjerujem da ce sad poceti.Domacin je poprilicno siguran, imaju +10 u odnosu na mjesta koja vode u nizi rang,a  cak im 3 mjesto koje vodi u play off ne bjezi puno svega 4 boda.Uz to oni su u boljoj formi, vezali su dvije pobjede, te ako veceras slave a onda i u sledecem kolu protiv Pau koji se također bori za opstanak, eto njih u samom vrhu.

20:45 Bray - Galway 1 - 1,72 wwin

Bray je ove sezone etiketiran kao tim koji bi mogao biti iznenađenje u onom prijatnom smislu.Zasad su dobri jer zauzimaju 4 mjesto tabele sa 12 bodova iz 7 utakmica.Imaju skor 4-0-3 sa gol razlikom 16:14.Na domacem terenu odigrali su 3 utakmice i upisali skor 2-0-1 sa gol razlikom 7:5.Posle gostujuce pobjede nad Derry 3:2, upisali su i gostujucu pobjedu u okviru Liga kupa gdje su savladali Droghedu 1:0.Trener Harry Kenny bio je prezadovoljan nakon meca protiv Derrya jer daleko od toga da su bili neki favoriti u tom mecu.Ono sto je problem za ovaj tim jesu povrede, pa tako veceras nema  Kevin Lynch (odbrana,5/0), Karl Moore (odbrana,3/0) i  Conor Earley (sredina,4/0), dok je upitan Flood (napadac,6/2).

Galway  u 6 utakmica ima 3 remija i 3 poraza i to je dovoljno za posljednje mjesto tabele sa gol razlikom 4:10.Kao gosti odigrali su 3 utakmice i upisali skor 0-2-1 sa gol razlikom 2:6.U proslom kolu igrali su kuci sa Sligo i taj mec zavrsio je 1:1.Trener Shane Keegan u vecerasnjem mecu nece moci racunati na Gavan Holoahan (sredina,4/0), Kevin Devaney (sredina,4/1), Paraic Cunningham (napadac,4/0), ali dobra vijest je da se vraca Alex Byrne (sredina,4/0) nakon suspenzije.

Odlucio sam se za keca u ovom mecu.Oba tima imaju određenih izostanaka, ali obzirom da je Bray zasad najefikasnija momcad lige mislim da su blize pobjedi u ovom duelu.

19:00 Darussafaka - Crvena Zvezda reg.vrijeme 1  - 1,50 wwin

To je to, citava dosadasnja sezona u EL stala je u ovaj mec sto se tice ova dva tima.Na talonu top8 tako da ocekujemo spektakl.Situacija je takva da domacinu u ovom mecu odgovara samo pobjeda i ja vjerujem da ce do nje i doci.Prvo mislim da su po roosteru kvalitetnija ekipa, mada svaka cast i Zvezdi na izdanjima ove sezone.Nekako imam utisak da je Darussafaka ekipa sa boljim roosterom, dok je Zvezda bolja kao tim i to je njhova najveca prednost po meni ove sezone.Ono sto je također bitno jeste da Stefan Jovic ne igra za Zvezdu, tako da ce sa te strane sigurno biti oslabljeni.Domaci su kompletni, i sa svim svojim strancima spremni da napadnu Zvezdu, pobjede, i prođu dalje, sto se od njih i ocekivalo ove sezone, dok za Zvezdu nije bas bilo mjesta u top8 na pocetku, ali eto imaju tu mec loptu.Sto se tice statistike, na strani domacina jesu skokovi, kako ofanzivni tako i defanzivni, sut za 3 poena, slobodna bacanja, dok su na strani Zvezde sut za 2 poena, kao i asistencije, ali nema Jovica to je problem.Kako god sad da pisem roman citav otprilike ovaj mec vidim, individualci Darussafake (stranci) protiv tima Zvezde, pa ajde da vidimo ko je bolji, ja kazem kec.

Villareal-Ath.Bilbao over 5.5 kartona,2.20 koef.

PSK

Nije mi jasan koeficijent ovih nasih kladionica.

Istina sudi sudac koji nije bas nesto darezljiv,ali ova utakmica je veoma bitna za obje ekipe,pobjedom se odvajaju u borbi za 5.mjesto i priblizavaju se 4.-om mjestu koje vodi u  LP,pa sam siguran kako nas ocekuje uzarena atmosfera kako na tribinama tako i na terenu.

Trener Villareala,Fran Escriba večerašnjem susretu jako daje na značaju:

- Ovo nije obična utakmica za tri boda. Pobjedom ostajemo u ulozi lovca na Ligu prvaka i definitivno se odvajamo od protivnika, dok porazom sve to gubimo, a padamo i poziciju niže na ljestvici. Umorni smo nakon napornog tjedna, ali do kraja sezone je jako malo i mjestu kalkulacijama nema. Idemo od prve minute svom silom na Athletic i nadamo se da ćemo ovog puta uspjeti doći do tri domaća boda.

- Dvije pobjede gurnule su nas ponovno na europske pozicije, ali sada slijedi ono pravo, utakmica ravna derbiju. Ogled kod Villarreala mnogo će nam kazati o tome koliko do sada vrijedimo. Iako nemam razloga za nezadovoljstvo nakon posljednjih nastupa, u Villarrealu će sigurno doći do manjih promjena u početnih jedanaest, no baza ekipe ostat će ista - najavio je derbi trener gostiju Ernesto Valverde.

Prosle sezone u dva susreta izmedju ove dvije ekipe palo je 20 zutih i 2 crvena kartona,pa ni ne treba trositi rijeci o tome koliko mesara ove dvije ekipe imaju.

S jedne strane Costa,Soldado,Castillejo,s druge strane Benata,Raul Garcia,Aduriz i drugi mesari.

Suditi ce nam Daniel Jesus Trujillo Suarez,covjek koji u prosjeku dijeli 4 kartona po utakmici i kojem je ovo 1.sezona u Primeri,nakon dugogodisnjeg kaljenja u drugoj ligi.Zadnjih 4-5 utakmica poceo je malo da dijeli vise kartona,ocekujem da tako nastavi i danas.

Evo njegovih statsa:http://int.soccerway.com/referees/daniel-jesus-trujillo-suarez/94530/matches/

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use