Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 5.4.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Feyenoord vs Go Ahead Eredivisie, prvenstveno kolo    1   1,15

Za mene, uz Zvezda vs Buducnost, tkz "zicer" kola. Feyenord je, po meni, uz Chelsea, Bayern i Juventus, ekipa koja je najcistije zasluzila titulu. Cele sezone su sigurni, ubedljivi, nemaju "rupe" u formi, malo kikseva, i spadaju u grupu timova koji su retko prodali kladionicare u toku sezone. Ovo je jedna od najnizih kvota u Evropi u ovom medjukolu. Ja nisam ovaj par stavio u analizu iz razloga sto sam previse pametan, vec da skrenem paznju kladionicarima na Feyenoord i preporuku igre na njih do kraja sezone

Feyenoord punih 17 godina ceka na titulu, i cini se da ove godine ona moze izmaci samo ukoliko se desi cudo. Oni su najefikasnija ekipa holandskog prvenstva, a ujedno imaju i najbolju odbranu. Teske kikseve, narocito kod kuce nisu imali. Jedini poraz kod kuce u celoj sezoni su imali protiv Fenerbahcea u Ligi Europe. Kod kuce imaju i tek dva remija, sa Ajaxom, i Heerenvenom. Od 19 utakmica kod kuce u svim takmicenjima imaju skor 16-2-1, a zadnjih sedam vezanih utakmica kod kuce su pobedili. U gostima umeju da kiksnu. Izgubili su bas od danasnjeg protivnika, izgubili su i od Sparte, u gradskom derbiju, u gostima su ispali i iz kupa od Vitessea, a potopio ih je i Man.Utd sa 4:0. Bez obzira na slabija izdanja u gostima, bez obzira i na to sto su pre nekoliko dana izgubili veliki derbi od Ajaxa, ja ne vidim nacin kako mogu da ispuste titulu. Mislim da je Ajax samo za trenutak spasio prvenstvo, ali titula ide sigurno u Rotterdam. Razlika izmedju Ajaxa i Feyenoorda je samo tri boda, ali je prednost i u gol razlici koja je daleko bolja, a koja u Holandiji odlucuje, ako su rivali bodovno poravnati. Ostalo je jos sest kola do kraja, Feyenoord ima veoma lak raspored, nema ni jedan derbi u rasporedu, i ostaje samo da nastavi sa sigurnim igrama. Ceo grad je u transu, dugo se ceka titula, stadion koji je prava bombona je jos u drugom mesecu rasprodat za sve utakmice kod kuce do kraja sezone. Kultni stadion prima  51.117 dusa i prosto nosi domace igrace jer ne postoji atletska staza, pa je ugodjaj da se najezis.

Go Ahead je veoma interesantan klub. Prosle godine su bili cak peti u holandskoj drugoj ligi, i onda kao poslednji uspeli da se dovuku do doigravanja. U doigravanju su dobili napade ludila, i na kraju cak izbacili i prvoligasa De Graafschap-a i tako se ususnjali u prvu ligu. Tu su gotovo celu sezonu proveli u zoni ispadanja, ali su neverovatnom igrom u poslednjim kolima pokazali karakter, i potpuno se vratili u borbu za opstanak. Borba za opstanak ce biti veoma uzbudljiva, a Go Ahead vec pet uzastopnih kola u gostima ne zna za poraz, sto je vise nego pohvalno za tako skromnu ekipu.

Rezon za kladjenje na Feyenoord je: kao prvo, jedna od najnizih kvota u Evropi sve govori. Kao drugo, ceka se titula, dolazi slab protivnik, i na kraju kao trece, kockanje je jedna teska bolest, i mora nesto da se igra, zar ne? Pa ako necu igrati Feyenoord, ja ne znam sta drugo da kazem. Da ponovim, ovaj post sam vise napisao da predlozim clanovima foruma da ekipu iz Rotterdama igraju do kraja sezone, zajedno sa Juventusom, Bayernom, Chelsea-om...mozda ce izleteti neki remi ponekad, ali ipak su to teske sigurice. Cetvrti mesec je mesec gde se resava prvenstvo, a ne zaboravite da se za samo dva meseca kladionicarska ponuda svodi na norvezane, fince, svedjane i ostale skijase.

Moguci rizik da padnem je: da nisam pao na basketu Fener vs Maccabi i kvotu 1,20, napisao bi da je mogucnost da padnem jednaka mogucnosti da poginem od udara groma. Ovako, sve je moguce, gosti se bore za opstanak, moguce je da izleti neki remi. Naravno da ne mislim da je to realno, ali sam napisao tek reda radi. Ako danas necu igrati na Feyenoord, onda je bolje da se ostavim kladjenja i da se bavim necim drugim, recimo da pisem poeziju i slicna sranja :)

Liverpool vs Bournemouth,   Premier    1    (X)     1,40    (5,25)

Uopste nisam fan Liverpoola, cak mi se i ne svidja njihova ekipa za ovu sezonu. Ipak, mislim da kada se pomene Liverpool, a narocito navijaci, stadion i istorija, da bi svi ljubitelji fudbala trebalo da ustanu. Kada bih morao da igram sa tudjim novcem, i da me boli ku..c ako ih izgubim, na ovom paru bih odigrao X kao vrata. Posto, na zalost, moram da igram sa svojim novcem, odigracu 1 sa malom ogradom na X. Ovaj par u normalnim uslovima ne bih dirao, ili bi ga stavio na nekom narodnom tiketu, ali posto je veliki razlog prva utakmica ova dva tima, ovaj par sam stavio zajedno sa udarnim utakmicama. O Liverpoolu i gostujucoj ekipi, njihovim sastavima, formi, mestu na tabeli i ostalim novostima necu pisati, vec cu svo vreme utrositi da vas podsetim na desavanja sa prve utakmice. Na prvoj utakmici koja je odigrana 04.12 Liverpool je jos jednom dokazao da ce zajedno sa Arsenalom jos dugo morati da stoji u redu za titulu. Dokazao je i da, opet zajedno sa Arsenalom, titulu ne bi uzeo ni da sam igra Premier Ligu. Na toj utakmici su dokazali jos i da bi postali ozbiljan klub nije dovoljno dovesti trenera, ili promeniti starog. Mora i da se stoji u red i gleda kako drugi uzimaju titule ispred nosa. Da se vratim na prvu utakmicu. Na toj utakmici je Liverpool poveo sa 2:0 vec u prvom poluvremenu, do 76-og minuta je imao vodjstvo i od 3:1, i onda .....horor. U samo dva minuta, igrac koji ima tek 22 godine i koji je do 54 minuta sedeo na klupi, otpisuje Liverpool definitivno iz trke za titulu, a tek je bio pocetak dvanaestog meseca. Taj skotlandjanin je jos u prvom dodiru sa loptom iznudio penal, ali je u 76-om minutu postigao gol, a u 78-om i namestio gol za izjednacenje. Sve ostalo je klasika, u 92.om minutu stize pobeda iz preokreta nakon 0:2 i 1:3 na 4:3. O odbrani Liverpoola uopste ne treba pisati tekst. Dovoljne su reci; sramota, bruka, smesna, uzasna, katastrofalna. Te nedelje se sve srusilo kao kula od karata. Srusila se dilema da li Liverpool moze do titule, srusila se dilema da li je bolji golman Mignolet ili Karius, srusila se dilema da li su Lovren i Lucas Leiva igraci koji prave razliku...

Rezon da se kladim na Liverpool je: samo jedan, ovoga puta. Dovoljno je da znaju protiv koga igraju, i sta je bilo na prvoj utakmici. Sve ostalo nije bitno, povrede, forma, stanje na tabeli
.
Moguci rizik da padnem je: na zalost, od cetiri Liverpoolovih napadaca, cak trojica su crnci. To znaci da ce njihovo secanje tesko dobaciti do cetiri meseca unazad. Ipak je to dug period za njihove kapacitete. Rizik da padnem je, kao i na svakoj utakmici, smesna odbrana domacina, i slabo secanje napadackog reda. 

Kada bi sportisti bili ljudi, ova bi utakmica bila da sve stavis na tiket i u jednom danu postanes bogat. Kazu da u Engleskoj, kolevci kladjenja, posebnim klijentima daju da igraju i ono sto nema u ponudi, tako sto sami izaberu kladjenje. Da sam u Engleskoj, i da su fudbaleri ljudi, ovde bih igrao sve odjednom 1-1, over 2,5, pobedu sa handic, domacin pobedjuje u oba poluvremena, domacin pobedjuje u kornerima, posedu lopte itd itd itd. Na zalost, posto nisam u Engleskoj, a i fudbaleri nisu ljudi, ostaje mi mrsava jedinica uz malu ogradu u velikom "iksu" 

Valencija vs Unicaja,   Eurocup, finale, treca, odlucujuca utakmica   1   1,30 - 1,35

Veoma opasna utakmica. Jedna od onih za NO BET. Cak nije vredna ni kvote koja je bedna za jedno veliko finale. Ne bih cak ni napisao analizu na forumu. Ovo je mec u rangu Federer  vs Nadal, ili Djokovic vs Murrey, sta god da odigras, mozes pogresiti. Ili, drugacije receno, bacis novcis, pa ako ispadne glava ili pismo, uplatis na nekoga. Valenciju igram cele sezone, a i pisao sam prescesto o njima, tako da sam i sam sebi dosadio. Analizu sam objavio samo iz razloga sto cekam Valenciju kao pobednika takmicenja sto sam uplatio tokom sezone. Moj izbor je svakako Valencija, ali kako se radi o trecoj, odlucujucoj utakmici, a nakon sto sam video handicap koji je cak +8, mozda ima cak i rezona za igru na Unicaju sa hand. Sve u svemu, ovde cu prepisati analizu, koju sam napisao pred prvu utakmicu, i koja je prosla, a tom prepisanom tekstu cu dodati par recenica o Unicaji. Evo i ranijeg teksta o Valenciji

Eurocup jeste drugorazredno evropsko takmicenje, ali je ulog veliki, posto pobednik obezbedjuje ucesce u Euroleague sledece godine. Koliko je to vazno, napomenucu samo jedan detalj za one koji slabije prate basket. Euroleague je prakticno zatvoreno takmicenje, u kome se licence dele dugorocno, i prakticno ne moras biti prvak svoje zemlje ili regiona da bi ucestvovao u eliti. Dovoljna je samo jedna sitnica. Da si bogat. Posto sirotinja nikome ne treba, tako i celnici Uleba sve cine da sirotinju drze sto dalje od elitnog basketa. Dakle, da bi ste se usunjali medju elitu, potrebno je da osvojite Eurocup, ili eventualno "poklonite" nekoliko desetina miliona Ulebu u "humanitarne svrhe" i tako kupite specijalnu pozivnicu. Kao sto je ove sezone to uradila Darusafaka. Ove sezone u okviru Eurocupa je bilo nekoliko veoma ozbiljnih klubova, ali su svi oni vec poispadali
Valencia je sigurno po jacini medju dvadeset, ako ne i medju sesnaest top evropskih ekipa. To demonstriraju cele sezone, i u spanskom prvenstvu, a i u Evropi. Cak u spanskom prvenstvu bolje stoje i od Reala, i od Baskonije, a o truloj Barceloni da i ne govorim. Valenciju pratim cele sezone, i oni su bas tip ekipe kakve najvise postujem. Prakticno nisu ni menjali roster iz prosle godine, samo su se dodatno pojacali, sjajno su poslozeni, igraju brutalnu odbranu, a iako imaju stranaca, to im nije nedotatak, jer su dugo zajedno. Sjajna su celina, a narocito je vazno da napisem da su sve do polufinala bili ekipa, koju su svi izbegavali kao eventualnog protivnika pre finala. Tu se najvise sjebao ruski Khimki, koji je celu sezonu prilagodjavao Eurocupu, i na kraju sa jednom jeftino izgubljenom utakmicom naleteo bas na Valenciju u cetvrtfinalu, i naravno otpao kao blato sa nogu. Ja naravno ne mogu to da dokazem, ali Valencija je, budite sigurni, bolja barem od osam trenutnih ucesnika Euroleague. 
Oni su ove sezone kod kuce odigrali cak 22 utakmice i izgubili SAMO DVE UTAKMICE. Dakle, sezonu su otvorili 06.10, i izgubili bas u prvoj utakmici kod kuce od Reala, zatim izgubili i 19.10, i od tada, u narednih pet meseci vezali DEVETNAEST UTAKMICA BEZ PORAZA KOD KUCE. Dobijali su i Baskoniju, Lokomotivu Kuban, Canarias, Gran Canariu, Khimki dva puta, a recimo nemacki Ulm koji je jedina ekipa u Evropi bez poraza, su dva puta dobili, kod kuce 37 razlike, u gostima 26. Osim sto su odlicna ekipa, imaju i odlican domaci teren, dvorana je uvek krcata, navijanje odlicno

Unicaja nije u TOP 5 klubova u najjacem klupskom prvenstvu u Evropi, onom spanskom. Oni su svakako slabiji od Valencije, ali su i ekipa koju bi bilo najpametnije zaobici kada je igra protiv njih u pitanju. Veoma zajebana ekipa za kladjenje.Kod kuce su mnogo ubedljiviji, dobili su i Gran Canariju, Baskoniju, Barcelonu, Zenit, Bayern, Lokomotivu Kuban, Albu, pa i Valenciju u uzvratnoj utakmici. Letos su ih napustila cak petorica veoma vaznih igraca, i nisu se pojacavali koliko su zeleli. Na pocetku su imali i problema sa povredama, ali su se tokom sezone poslozili. Grupu u Eurocupu su zavrsili kao poslednja ekipa koja prolazi u dalji krug i to samo zahvaljujuci podgorickoj Buducnosti koja je igrala katastrofalno Evropu. U gostima su se mucili, narocito kada su igrali sa jakim domacinskim ekipama. Pa ipak, kada su evropska takmicenja u pitanju, formu su tempirali u pravom momentu. U veoma teskom rasporedu, najpre su izbacili nemacki Bayern, i to sa dve pobede, 15 razlike kod kuce, i pet u gostima. Zatim su izbacili i veoma snaznu Lokomotivu Kuban, takodje sa dve ciste pobede.
Sa Valencijom su ove sezone odigrali cak pet utakmica i samo jednu pobedili. Od tih pet utakmica, tri su bile u Eurocupu, i ukupno gledano samo jedna je bilo razvaljivanje kada su izgubili u gostima 24 razlike. Sve ostalo, u granicama podnosljivog, -8, -6, -4, a drugu uzvratnu su dobili 8 razlike. U proslom mesecu su odigrali medjusobno cak tri utakmice u razmaku od nedelju dana i svaka je bila tesna.Prvenstvenu utakmicu su izgubili samo cetiri razlike, pa prvu utakmicu Eurocupa odigrali hrabro, prakticno su izgubili tek u poslednjoj cetvrtini. Da ne zaboravim, imaju odlicnog trenera.

Rezon za kladjenje na Valenciju je: nema rezona, zapravo. Velika finala nikada ne igram, bez obzira da li je u pitanju, kosarka, tenis ili fudbal. Cim su se ekipe dovukle do finala, to dovolno govori o njima. Valencija je bolja ekipa od Unicaje, kroz celu sezonu je zasluzila Euroleague. Pa ipak, da nisam kladionicarski zavisnik, ovo bi u svakom slucaju bila utakmica za NO BET. Ovako, napisao sam analizu, jedino iz razloga sto Valenciju cekam kao pobednika takmicenja.

Moguci rizik da padnem je: Unicaja je stvarno zajebana ekipa, veliko finale je u pitanju, nagrada za pobedu je Euroleague koja donosi promociju i veliki novac. Spansko prvenstvo je jako i veoma izjednaceno, i mozda Unicaja zasluzuje da se igra na njih u okviru handicapa, odnosno da ce mozda pruziti snazan otpor, mada.je u stanju i da pobedi. Na kraju, finala se i igraju da das sve od sebe, ne verujem da gostujuci igraci nece imati motiva

Čelik-Vitez 1 2.99 Marathon 

Ovo je baš presrana kvota. Čelik se bori za goli život i ovo im je must win. Od kada je krenuo drugi dio sezone i od kada je Čelik doveo pojačanja i od kada su se vratili navijači, nemaju poraza ali nemaju i pobjede... da, odigrali su pet x-eva. U prvom kolu lige za ostanak uzeli su bitan bod na gostovanju kod Mladosti (3:3). Vitez u drugom dijelu sezone ima 4 x-a i jedan poraz. U prvom kolu lige za ostanak kiksali su protiv Metalleghea odigravši 1:1 doma. Čelik bi se ovom pobjedom približio Vitezu na 7 a Metallegheu na 5 bodova što im je jako bitno. Ako kiksaju ovdje, teško da će se izvući.

Premier liga

Arsenal - West Ham (20:45)
Sudac: Martin Atkinson (3.38)
Prosjek ekipe 1: 1.64
Prosjek ekipe 2: 2.10
OeRRMii.png

Hull City - Middlesbrough (20:45)
Sudac: Michael Oliver (3.39)
Prosjek ekipe 1: 1.57
Prosjek ekipe 2: 2.00
ioVr1H5.png

Southampton - Crystal Palace (20:45)
Sudac: Roger East (3.29)
Prosjek ekipe 1: 1.57
Prosjek ekipe 2: 2.17
KX8H5ab.png

Swansea City - Tottenham Hotspur (20:45)
Sudac: Jonathan Moss (4.09)
Prosjek ekipe 1: 1.63
Prosjek ekipe 2: 1.79
YUHlhLI.png

Chelsea - Manchester City (20:45)
Sudac: Mike Dean (4.09)
Prosjek ekipe 1: 1.79
Prosjek ekipe 2: 1.93
mmvqDUh.png

Liverpool - AFC Bournemouth (21:00)
Sudac: Lee Mason (3.50)
Prosjek ekipe 1: 1.53
Prosjek ekipe 2: 1.53
y4k08p5.png

Primera

Barcelona - Sevilla (19:30)
Sudac: Carlos Clos Gómez (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.90
fH6RAiw.png

Alavés - Osasuna (20:30)
Sudac: Javier Estrada Fernández (4.93)
Prosjek ekipe 1: 3.17
Prosjek ekipe 2: 2.72
8RPYtFW.png

Deportivo La Coruña - Granada (20:30)
Sudac: Carlos Del Cerro Grande (5.64)
Prosjek ekipe 1: 2.38
Prosjek ekipe 2: 3.00
7951H4G.png

Sporting Gijón - Málaga (20:30)
Sudac: José María Sánchez Martínez (4.53)
Prosjek ekipe 1: 3.00
Prosjek ekipe 2: 2.90
kjb8m8e.png

Leganés - Real Madrid (21:30)
Sudac: Alfonso Javier Álvarez Izquierdo (6.50)
Prosjek ekipe 1: 2.86
Prosjek ekipe 2: 2.00
mIu5IyY.png

Bundesliga

FC Augsburg - FC Ingolstadt (20:00)
Sudac: Marco Fritz
Prosjek ekipe 1: 2.08
Prosjek ekipe 2: 2.04
TmzxRzz.png

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC (20:00)
Sudac: Günter Perl
Prosjek ekipe 1: 1.31
Prosjek ekipe 2: 1.96
jeIXBL5.png

SV Darmstadt 98 - Bayer Leverkusen (20:00)
Sudac: Benjamin Brand
Prosjek ekipe 1: 2.19
Prosjek ekipe 2: 1.50
e13rqn4.png

1. FSV Mainz 05 - RB Leipzig (20:00)
Sudac: Tobias Stieler
Prosjek ekipe 1: 2.04
Prosjek ekipe 2: 1.92
3nfMuVv.png

VfL Wolfsburg - SC Freiburg (20:00)
Sudac: Guido Winkmann
Prosjek ekipe 1: 1.88
Prosjek ekipe 2: 1.88
O6Eutz4.png

prije 12 sati, canca said:

Čelik-Vitez 1 2.99 Marathon" rel="external nofollow">Marathon 

Ovo je baš presrana kvota. Čelik se bori za goli život i ovo im je must win. Od kada je krenuo drugi dio sezone i od kada je Čelik doveo pojačanja i od kada su se vratili navijači, nemaju poraza ali nemaju i pobjede... da, odigrali su pet x-eva. U prvom kolu lige za ostanak uzeli su bitan bod na gostovanju kod Mladosti (3:3). Vitez u drugom dijelu sezone ima 4 x-a i jedan poraz. U prvom kolu lige za ostanak kiksali su protiv Metalleghea odigravši 1:1 doma. Čelik bi se ovom pobjedom približio Vitezu na 7 a Metallegheu na 5 bodova što im je jako bitno. Ako kiksaju ovdje, teško da će se izvući.

Pala kvota na 2.14, William Hill otvorio sa 2.05..još kada bi došlo

16:30 Celik - Vitez 1 - 2,25 betlive

Mislim da za Celik jos nije kasno iako ovu danasnju utakmicu najavljuju kao historijsku u nekim izjavama i natpisima.Mozda i jeste tako, mada opet ima jos dosta utakmica do kraja i ko zna kako ce to sve izgledati.Zasad Celiku i ne ide bas najbolje u toj jurnjavi za opstankom.Bez pobjede su jos od 11 mjeseca prosle godine, a trenutno su u nizu od 5 remija.U nekim utakmicama Celik je imao srece, u nekim nije, ali nisu upisali niti jednu pobjedu u drugom dijelu sezone i to je problem.Celik je trenutno na poziciji koja vodi u nizi rang takmicenja, a opstanak im bjezi 8 bodova.Skor 2-8-13 sa gol razlikom, kuci 1-4-6 sa gol razlikom 10:15.Na mjesto trenera doveden je Boris Pavic, otisao je Jusufbegovic, i eto kao i njegov prethodnik na klupi, Pavic je osvojio bod protiv Mladosti, ali u gostima, bilo je 3:3.Stvarno svasta se događalo na toj utakmici, Celik je gubio 3:1 u 79 minutu ali je na kraju golom u 90 iscupao bod.Sto se tice danasnjeg meca, trener Pavic nema nekih vecih problema oko sastava.U momcad se vraca veoma bitan igrac na sredini terena Fenan Salcinovic, i to je dobra vijest.Losa je povreda Islamagica (odbrana,4/0) ali ima ga ko zamijeniti.Na povredu se zalio i Dilaver (srredina,5/2) ali ce prema najavama igrati u pocetnom sastavu koji bi mogao izgledati ovako:

Ruzic (Dujkovic)- Masic, Jusic, Regoje, Husic, Hrkac, Heco, Salcinovic, Dilaver, Brkovic, Karic.

Vitez je takođe dugo bez pobjede, tacnije isto kao i Celik od 11 mjeseca prosle godine, ali eto oni su u boljoj poziciji i to prije svega zbog odlicnih igara u gostima.Trenutno su na 24 boda sto je +10 u odnosu na Celik, a ispod njih je Metalleghe sa 22 boda.Skor momcadi je 5-9-9 sa gol razlikom 13:20, kao gosti 4-3-4 sa gol razlikom 9:9.Vec sam rekao, dugo su bez pobjede, trenutno su u nizu od 4 remija, zadnja dva kuci, Krupa 0:0 i Metalleghe 1:1.Trener Slaven Musa pred ovaj mec nece moci racunati na Varupu (sredina,6/1), kapiten Livancic (sredina,19/0), nazalost za Jevtica (odbrana,19/0) nogometna karijera je vjerovatno zavrsena obzirom da je ostao bez bubrega u utakmici protiv Celika.Ima tu jos rovitih igraca, Barisic se vratio u proslom kolu i odigrao 20tak minuta, Kokot, a na zadnjem treningu povrijedio se Bibic (sredina,2/0) i Alispahic (napadac,4/0).

Oba tima su dugo bez pobjede, ali remi u ovom mecu koji bi odgovarao gostima, nikako ne odgovara domacinu kojem je ova utakmica zadnji voz da se prikljuce borbi za opstanak.Kako citam sve je alarmirano, najavljuje se pun stadion barem na dijelu gdje su Robijasi.Uz sve to oko Celika se desava nesto dobro zadnjih dana, jer dobili su nekoliko novih sponzora.Uglavnom sve se radi na tome da Celik opstane i ponovo vrati sjaj i ugled koji mu pripada u BH fudbalu, a ova utakmica eto za neke je upravo to, ili 2 liga ili konacan korak ka opstanku.Trener domacih vodio je ekipu Viteza 10-12 kola, nisam siguran, tako da i on zna mane Viteza koje bi njegovi sadasnji igraci morali iskoristiti.Zbog svega toga nekako me vuce kec, a za ovu kvotu ja mislim da je vrijedno rizika.Sretno Celiku!

20:00 Wolfsburg - Freiburg 1 - 1,75 betlive

Wolfsburg zauzima 13 mjesto tabele sa 30 bodova iz 26 utakmica.Imaju skor 8-6-12 sa gol razlikom 26:37.Na domacem terenu upisali su skor 4-2-7 sa gol razlikom 11:17.Sto se tice forme vezali su 4 utakmice bez poraza, od toga 2 pobjede i 2 remija, a u proslom kolu su izvukli bod prije svega odlicnom Gomezu koji je Leverkusenu postigao 3 gola od 80 do 87 minute.Svasta se desavalo u ovom klubu, bilo je dosta promjena, sto trenera, sto uprave, tako i sportskog direktora, i nekako je utisak da jedva cekaju da izguraju ovu sezonu pa da vide sto dalje.Jedno vrijeme cak je i opstanak visio ali eto malo su se stabilizovali i sada su ipak na mjestu koje je sigurno, ali svega +1 prednosti u odnosu na play out i dalje je za vratom.Trener Andries Jonker u vecerasnjem mecu nece moci racunati na suspendovanog Luiza Gustava (sredina,21/0), Ntep (napadac,6/0), Bruma (odbrana,20/1), Rodriguez (odbrana,23/2),  Benaglio (golman,14/0).Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Casteels - Blaszczykowski, Knoche, Wollscheid, Horn - Bazoer, Guilavogui - Didavi, Arnold, Malli - Gomez.

Freiburg  zauzima 9 mjesto tabele sa 35 bodova iz 26 utakmica.Imaju skor 10-5-11 sa gol razlikom 34:47.Kao gosti odigrali su 13 utakmica i upisali skor 3-4-6 sa gol razlikom 17:25.U zadnjih 5 utakmica imaju pobjedu nad Frankfurt, dva remija i dva poraza, a zadnji je u proslom kolu kada su kuci izgubili od Werdera 5:2.Trener Christian Streich pred vecerasnji mec nema nekih vecih izostanaka.Izvan stroja su Nicolas Höfler (sredina,22/1), a cini se da jos uvijek nije spreman Stenzel (odbrana,14/0) iako je igrao za 2 tim.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Schwolow - Kübler, Torrejon, Söyüncü, Günter - Philipp, Frantz, Schuster, Grifo - Niederlechner, Petersen.

Prvi ovosezonski duel otisao je na stranu Wolfsburga sa 3:0.Moze se reci da im lezi Freiburg u zadnje 4 utakmice jer su upisali isto toliko pobjeda u tim susretima.Ocekujem da Wolfsburg, iako ima nekoliko izostanaka, dobru formu u zadnje vrijeme okruni pobjedom u ovom mecu i tako dodatno pobjegne sa dna.U sledecem kolu idu Schalkeu koji je danas izgubio kuci i sigurno ce biti pod pritiskom, tako da bi ovaj duel na Wolfsburg mogao dosta znaciti.

Ajax - AZ Alkmaar

Ajax je veliki posao napravio prošlog vikenda kada je na domaćem travnjaku, u velikom derbiju, pobijedio Feyenoord 2-1.
Sada je put prema mogućem naslovu prvaka daleko otvoreniji. Istina, Feyenoord je i dalje prvi, no sada je bodovna razlika smještena unutar jednog kola (tri boda). Feyenoord će, dakako, osjećati sve jači pritisak amsterdamske momčadi, no za to vrijeme Ajax mora sve svoje obaveze rješavati besprijekorno.
Novi je zadatak pobijediti AZ Alkmaar, šestu momčad s ljestvice, koja je zadnjih godina znala biti krajnje neugodna za najjače nizozemske momčadi.
No, imamo dojam da AZ trenutačno nema niti snage, niti prave forme za veliko iznenađenje u Amsterdamu. 
Forma kaže da AZ u zadnjih šest prvenstvenih utakmica ima samo jednu pobjedu, uz tri remija i dva poraza. Gadno je nedavno nastradao kod Feyenoorda (5-2), a upravo to, novi poraz, očekujemo i kod Ajaxa. Veliki je posao, ponavljamo, Ajax napravio prije nekoliko dana da bi upropastio sve to samo utakmicu poslije.

Liverpool - Bournemouth

Trećeplasirani Liverpool opet je ušao u ritam pobjeđivanja, makar moramo priznati da njegova igra nije na visokoj razini kao na početku sezone.
No, rezultati su pozitivni, pa tako Liverpool ima tri pobjede i jedan remi u zadnje četiri utakmice. Doma je pobjeđivao Arsenal (3-1), Burnley (2-1) i u velikom gradskom derbiju Everton (3-1), dok je na gostovanju kod Manchester Cityja uzeo veliki bod (1-1).
U vrlo lijepom raspoloženju Liverpool tako ove srijede dočekuje Bournemouth koji mu je ostao dužnik iz prvog dijela sezone. Tada su odigrali zbilja ludu i sjajnu utakmicu u kojoj je na kraju slavio Bournemouth (4-3).
Taj je sastav prilično miran na svom jedanaestom mjestu ljestvice. Ispadanje mu ne prijeti i u bezbrižnoj atmosferi Bournemouth je uhvatio solidan ritam zadnjih tjedana (dvije pobjede zaredom doma i dva remija u gostima, 1-1 kod Manchester Uniteda i 0-0 kod Southamptona).
Liverpoolu neće biti lako jer mu je suparnik napadački vrlo nezgodna i opasna momčad. Ipak, cijenimo to što u zadnje vrijeme radi Kloppova momčad. Rezultati su dobra podloga da opet glasamo za Redse.

Chelsea - Manchester City

U srijedu se na Stamford Bridgeu igra veliki derbi engleske Premierlige. Chelsea traži nova bitna tri boda za dodatno učvršćivanje prvog mjesta.
Može se reći da je kao jedina prava prijetnja Chelseaju ostao Tottenham koji za njim zaostaje sedam bodova na ljestvici. Svi drugi su otpali, pa tako i četvrtoplasirani Manchester City (zaostaje za Chelseajem čak 11 bodova) koji se, zapravo, treba boriti kako bi i iduće sezone izborio Ligu prvaka.
City trenutačno uopće ne djeluje dobro i evidentno je na njega vrlo loše utjecao pad u Ligi prvaka od Monaca. Statistika će tako reći da City nije pobijedio u posljednje tri prvenstvene utakmice, sva tri puta je odigrao remi (doma 0-0 protiv Stokea i 1-1 protiv Liverpoola, te prije nekoliko dana kod Arsenala 2-2).
Zbog toga Cityja moramo staviti u poziciju autsajdera uoči ovih 90 minuta. Uostalom, gadno su se Pep i City već ove sezone opekli na Chelsea, doma su glatko izgubili taj prvenstveni boj (3-1).
Chelsea je i dalje u sjajnoj formi i neka vas ne brine poraz tijekom vikenda od Crystal Palacea (2-1). Takva jedna utakmica je morala doći prije ili kasnije. Danas će Chelsea opet biti pravi.

Izvor: lutrija.hr

BARCELONA – SEVILLA

Barcelona je krenula u završni non-stop ritam u kojoj je uskoro čeka sudar sa Juventusom, dok u Primeri Katalonci više nemaju pravo na kiks ako žele dočekati El Clasico u Madridu sa izgledima da zasjednu na vrh. Zato Rakitićeva momčad mora dobiti i ovaj veliki derbi kola na Camp Nou, gdje su ove sezone (pre)često imali neočekivanih problema. U nedjelju su lako prošli u Granadi (4:1) i bez Messija, koji je odradio kaznu zbog kartona i sad se vraća.

Sevilla je sve donedavno bila čak u konkurenciji za naslov, ali je prije pauze zakočila, izgubila kod Atletica, prosula 2 domaća bodova sa Leganesom i Gijonom, te sad mora braniti 3. mjesto upravo protiv Madriđana. Ovo im kolo nudi skoro nemoguću misiju na tom putu, ali nakon ispadanja od Leicestera u LP barem se mogu potpuno okrenuti prema prvenstvu.

Brojke: Barcelona je svladala Sevillu u svih 5 utakmica odigranih u 2016. godini, u prvenstvu, Kupu i Superkupu Španjolske! Ove sezone su gosti trijumfirali u ligaškom meču na „Pizjuanu“ sa 2:1 golovima Suareza i Messija.

LEGANES – REAL

Leganes je ove sezone debitirao u eliti, a u finiš prvenstva ulazi na poziciji koja donosi opstanak, što bi za njih bilo, jasno, ravno tituli prvaka! Momčad iz madridskog predgrađa dočekuje dakle susjedski derbi u povoljnoj poziciji, ali i sa bremenom uvjerljivo najneefikasnije momčadi lige, koja je u prvih 28 kola zabila tek 22 pogotka! Svakako su u pozitivnom ozračju nakon odigranih 1:1 u San Sebastianu.

Real se sprema za četvrtfinale Lige prvaka sa Bayernom, ali europski i svjetski prvaci od početka sezone imaju osvajanje domaće krune zacrtano kao prioritet, jer su je uzeli samo jednom u proteklih 8 sezona. Sad su na čelu poretka (imaju još utakmicu manje sa Celtom u Vigu), u nedjelju su slomiliAlaves (3:0), te će sami odlučivati o tituli. No, nakon ovoga meča ih čeka zaista strašan raspored – već u subotu dočekat će Atletico u „pravom“ gradskom derbiju, onda putuju u Munchen, a za dva tjedna im dolazi Barcelona! Travanj će biti paklen za Modrićevo društvo, stoga ove lakše zadatke moraju riješiti bez problema.

Brojke: Prvi meč ove sezone Real je lako dobio, bilo je 3:0 na Bernabeu.

Izvor: psk.hr

Semmler-Hamou over 20,5 1.83 bet365 

Jedan jutarnji pick. Osmina finala Futuresa u Madridu. Semmler je mladi domaći tenisač koji se nalazi na rankingu karijere (#606.). Čitav prvi dio sezone proveo je po Futuresima na zemlji, a najbolji rezultati su mu dva polufinala. Imao je dobrih pobjeda tipa protiv Warda, Roca, Gakhova.. Ovdje je u prvom kolu iznenadio Dutra da Silvu 7:6 6:4. Hamou je dvije godine stariji Francuz koji se nalazi na 318. mjestu. I on je proveo skoro cijelu sezonu na Futuresima na zemlji, imao je dva dvoranska izleta u Francuskoj. Osvojio je jedan Futures na početku sezone gdje je iznenadio Janviera i Lestiennea, a od ostalih rezultata treba izdvojiti samo još jedno polufinale. Ovdje se u prvom kolu nenadano namučio sa Villaneuevom 1:6 6:2 6:4. Ova dvojica tenisača igrala su prošli tjedan i slavio je Hamou sa 4:6 6:3 7:6. Očekujem sličan meč i danas. Semmler igra na domaćoj zemlji, iznenadio Dutru prošlo kolo i sigurno neće lako pasti a to govori i pad kvote na njega. Hamou se nenadano mučio jučer a to očekujem i danas i nadam se istom meču kao i prošli tjedan. Kvote su 2.00-1.75 a bet daje granicu 20,5 što je po meni i više nego prihvatljivo.

Napoli - Juventus Over 1 Goal, Over 2 Cards, Over 9 Corners  @3.00 WilliamHill

Uzvratni mec kupa Italije, Napoli juri 3:1 iz prvog meca. Citam da Juventus najvaljuje mesani sastav pa bi tu sanse za Napoli porasle, ako ne da prodju dalje bar da drze mec u egalu. Malo sam iznenadjen kvotom na ovaj pick, jer je uglavnom do 2.10-2.20 max ali ovde je to puno vise. Jasno je da je Juventus stari-novi sampion Italije, onaj mec za vikend izmedju ova 2 tima nije licio na pravi duel, cim je rezulatat bio izjednacen spustile se strasti pa nismo videli cak ni jedan korner u drugom (5:2 u prvom i na kraju 5:2 u kornerima). Verujem da ce u kupu biti drugacije, ovde su jedine sanse da Napoli nesto osvoji, ukoliko prodju dalje u finalu ce imati laksi zadatak jer ih ceka Lazio. 
Napoli je masina za kornere, mislim da sami mogu do 7-8 kornera, ocekuje se posed lopte kod njih kao i najveci broj napada. Juventus je fino ustimana ekipa sto se odbrane tice pa verujem da nece primiti jeftine golove. I na kraju, Luca Banti ce suditi, ima dobar prosek pa bi uzeo i over 4.5 sto je stvarno niska granica jer smo u prvom mecu prosle nedelje videli 7 zutih, u kupu nikad nije podelio manje od 3 kartona tako da verujem da ova minimalna granica nece biti problem.

Chelsea-Manchester City 1x 1.38
Leganes-Real Madrid 2 1.54

Wwin 2.13 

- Chelsea me oborio za vikend protiv Palacea al svejedno ih guram i danas.Ako bi kiksali i danas, Tottenham bi mogao prići na četiri boda, Liverpool na sedam, City na osam i tako bi sami sebi zakomplicirali situaciju. City dolazi nakon tri x-a, Stoke i Liverpool kući, Arsenal u gostima. U prvoj međusobnoj ove sezone Chelsea slavio sa 3:1 u gostima. Jednostavno mislim da domaćin neće kiksati i danas. Najjača su ekipa u ligi, imaju finu zalihu bodova i ne smiju dopustiti povratak Tottenhamu i ekipi. City zna biti neugodan, ali će teško iznenaditi danas.

- Real i dalje drži prvu poziciju, bježe Barci dva boda i imaju utakmicu manje. Glavni problem je što ne igraju dobro, al na njihovu sreću izvlače pobjede i održavaju prednost. Nakon kiksa protiv Las Palmasa, naredali su četiri pobjede: Eibar 4:1, Betis 2:1, Bilbao 2:1, Alaves 3:0. Danas su se odlučili za odmaranje nekih igrača a neki ne mogu igrati radi ozljeda pa tako nema: Ronalda, Balea, Kroosa, Varanea i Coentraoa, Leganes se bori za ostanak u ligi, trenutno su pet bodova iznad zone ispadanja. Nakon pobjede protiv Granade kući, vezali su tri x-a: Sevilla 1:1, Malaga 0:0, Sociedad 1:1. Domaćini su tvrda ekipa i znaju iznenaditi, ali mislim da će teško danas. Jeste da Real ima izostanaka ali oni ovo moraju dobiti. Slijede im utakmice protiv Atletico Madrida i Barcelone i ne smiju kiksati protiv ovakvih protivnika. Imaju široku klupu i dobre igrače pa lagano mogu nadomjestiti izostanke. Spomenuti igrači nisu igrali nedavno i protvi Eibara pa nije bilo problema.

Jos nekoliko predloga za veceras koje sam odigrao u singlu:

Chelsea - Man City Over 1 Goal, Over 2 Cards, Over 9 Corners @2.10 WilliamHill

Fernandinho to get booked @2.87 WilliamHill

Nema se potrebe puno pricati o ovom derbiju, bice sigurno interesantan mec za gledanje a mogao bi se delic one nervoze iz prvog meca preneti i na ovaj gde je na kraju podeljeno bas puno kartona. Chelsea ima solidnu razliku od ostalih, ovde je najvaznije uzeti bar bod tj. ne dozvoliti da City uzme ceo plen. Obe ekipe mogu igrati konretan i brz fudbal, u vrhu su sto se tice proseka kornera pa, u zadnjih 2-3 meca svaki put na 10+ kornera, verujem da ce tako biti i veceras. Znaci, opet idem sa kombinacijom iz WHilla koja po meni ima value.

Pored toga probacu i Fernandinha, dobijao je kartone u poslednja 2 meca protiv Chelsea kao i za vikend protiv Arsenala. Njegova je uloga lomiti kontre protivnika i taj zadatak ukljucuje mnogo prekrsaja pa je i logicno to sto je igrac sa najvise kartona u ekipi Cityja. Bilo je manjih primedba u prvom delu sezone od strane Guardiole jer je pravio neke glupe faulove, izmedju kojih je i ono iskljucenje protiv Chelsea u poslednjem minutu, ali bez obzira na to mislim da ce Fernandinho veceras opet biti najblizi opomeni.

Kilmarnock - Rangers Over 1 Goal, Over 2 Cards, Over 9 Corners @2.25 WilliamHill

Kilmarnock - Rangers Oba daju gol @1.70 Vecina klad

Rangers je broj 1 u Skotskoj sto se kornera tice. Imaju preko 8.5 kornera po mecu sto je stvarno dosta, Kilmarnock negde u sredini sa nesto preko 4.5 kornera. Oba meca izmedju njih ove sezone su imale po barem 2 gola i barem 10 kornera. Prvi imao 6 zutih i crveni, drugi samo 2 zuta. No danas je Rangers u velikim problemima, citam da su veceras bez 4 defanzivna igraca koja su inace starteri, znaci bez cele odbrane, cak ce i Garner umesto Kenny Millera u napadu na poziciji spica. Kilmarnock nije bezopasna ekipa kod kuce, dosta sam siguran da ce veceras do gola, mozda i 2. Rangers igra dosta napadacki , s toga i puno kornera na njihovim mecevima, a uzeci sve ovo u obzir verujem da ce pasti barem 3 kartona, granica je postavljena na 4.0, negde cak i 4.5.

Izvor: http://www.bbc.com/sport/football/39426704

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use