Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 4.4.2017.

IzudinB

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Roma - Lazio over 7 cards @1.90 bet365

Povratna utakmica kupa Italije, prvu Lazio slavio sa 2:0 i sad Roma juri rezultat. Pored toga sto je ovo uzvratan mec gde se po pravilu vidi vise kartona, ovo je jedan od najvecih derbija Evrope i ovo rivalstvo cesto prodje sa nekoliko kartona. Takav je slucaj bio u prvom kolu gde smo jedva videli samo 4 zutih, ali zato ce ovde suditi Rizzoli a svi znamo kakav je on na kartonima. Mislim da je 7 kartona po ovoj kvoti vredno rizika, u slucaju tacno 7 vraca nam se ulog. Nije nemoguci scenario da neki igrac bude iskljucen pre kraja meca a bet365 racuna i crveni karton tako da je pametnije odigrati tu nego kod kladionica koje racunaju samo zute. unibet drzi 1.86 na granici 7.5 tako da uzimam ovo ranije...

Premier liga

Burnley - Stoke City (20:45)
Sudac: Kevin Friend (4.31)
Prosjek ekipe 1: 1.73
Prosjek ekipe 2: 1.90
0ZThf5m.png

Leicester City - Sunderland (20:45)
Sudac: Graham Scott (3.00)
Prosjek ekipe 1: 1.72
Prosjek ekipe 2: 2.21
0XCqnWd.png

Watford - West Bromwich Albion (20:45)
Sudac: Paul Tierney (2.75)
Prosjek ekipe 1: 2.41
Prosjek ekipe 2: 1.97
AJmtzNM.png

Manchester United - Everton (21:00)
Sudac: Neil Swarbrick (3.72)
Prosjek ekipe 1: 2.18
Prosjek ekipe 2: 1.77
PbbsMFB.png

Primera

Athletic Club - Espanyol (19:30)
Sudac: Juan Martínez Munuera (4.87)
Prosjek ekipe 1: 2.52
Prosjek ekipe 2: 2.03
9heT1UR.png

Atlétic de Madrid - Real Sociedad (21:30)
Sudac: Alberto Undiano Mallenco (5.07)
Prosjek ekipe 1: 2.07
Prosjek ekipe 2: 2.31
RwBU0ve.png

Real Betis - Villarreal (21:30)
Sudac: Jesús Gil Manzano (6.07)
Prosjek ekipe 1: 2.69
Prosjek ekipe 2: 2.14
RwBU0ve.png

Bundesliga

Borussia Dortmund - Hamburger SV (20:00)
Sudac: Markus Schmidt (3.73)
Prosjek ekipe 1: 1.46
Prosjek ekipe 2: 2.04
IKAecvv.png

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt (20:00)
Sudac: Wolfgang Stark (4.92)
Prosjek ekipe 1: 2.31
Prosjek ekipe 2: 2.69
tZxK63O.png

1899 Hoffenheim - Bayern München (20:00)
Sudac: Sascha Stegemann (3.00)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.38
Kuw0Emd.png

Werder Bremen - Schalke 04 (20:00)
Sudac: Robert Hartmann (3.78)
Prosjek ekipe 1: 2.04
Prosjek ekipe 2: 2.08
HHOE29w.png

Feyenoord vs Go Ahead, Eredivisie,    sreda      1    1,15
Fenerbahce vs Barcelona Euroleague, cetvrtak   1    1,25
Liverpool vs Bournemouth, Premier,     sreda      1    1,40
C.Zvezda vs Buducnost   ABA Liga     utorak      1    1,15
Valencija vs Unicaja, Eurocup,            sreda      1    1,35    (oprez)
Darusafaka vs C.Zvezda, Euroleague   petak      1     1,60   (oprez)
Baskonija vs Zalgiris, Euroleague,       cetvrtak   1     1,25   (oprez)

ukupna kvota   6,08

Odmah da kazem da ovih sedam parova svakako necu staviti na tiket, tolika budala ipak nisam, ali cu ih svakako "vrteti" u sirem sistemu sa jos nekim utakmicama poput overa 2,5 na Arsenal vs West Ham, overa 2,5 na Liverpool vs Bournemouth, te mozda jos i overe 2,5 na Hoffenheim vs Bayern i Werder vs Schalke. Prva cetiri para su moji fiksevi za ovo medjukolo izmedju dva vikenda, a analizu za svaki od ovih predloga sam vec ubacio u "dnevne tipove" za dane kada se i igraju

Pre nego sto bilo sta napisem, moram da kazem svim clanovima foruma da sam pre dve sedmice predlozio cetiri para, i da sam uspeo da pogodim tek dva. Osim toga, uspeo sam da "poginem" na kvotama 1,20 i 1,35 sto malo kome uspeva. Osim naravno novca, bilo mi je zao i truda koji sam ulozio u analizu. Kada sam vec objavio svoje predloge na forumu, pretpostavio sam da bi neko mozda i ispratio neki od navedenih parova. Iz postovanja prema clanovima, a i prema forumu, "kaznio" sam sebe ne pisanjem predloga dve sedmice. :) Posto sam tada pazljivo izabrao predloge, a bio sam i siguran u barem tri od cetiri predloga, moram da priznam da sam se i prilicno "kurcio" u analizi, a "kurcio" sam se i prema kladionicama. Iz tih razloga, predlazem clanovima foruma da samo procitaju moje predloge, i eventualno izaberu tek poneki. Iako sam pazljivo birao utakmice, na koje cu se kladiti, najverovatnije da barem jedna nece proci. Kao sto znate, zaista ne postoje "ziceri" u kladjenju, i kada bolje razmislim u zivotu su zaista sigurne samo dve stvari. Mora da se umre, i da se plati porez. Sve ostalo, ne mora. 
Samo da dodam da sam pre dve nedelje uspeo da padnem na utakmici Euroleague Fenerbahce vs Maccabi, i da ponovim, na kvoti 1,20 i to svakako imajte u vidu, prilikom citanja analize. 

Izvinjavam se clanovima foruma ako sam se malo pogubio :) samo sam hteo da skrenem paznju da pazljiva analiza nista ne znaci, ako imate ludake u ekipi.

Izvinjavam se i svim clanovima ako su ponekad pali igrajuci neki od mojih predloga, ili ako ce tek da padnu :) Padaju i moderatori ovog foruma, i to svaki dan :) Eto, JackieJack je predlozio u petak pobedu Unixa protiv Zvezde (83:65 za Zvezdu), Canca je pao na Chelsea protiv Crystal Palace 1:2 u subotu, a Goksim u nedelju je predlozio Sevilla vs Gijon (0:0) :) Ne kazu udruzenja kladionica dzabe za nas kladionicare: " Ne postoje uspesni kladionicari. Postoje samo propali kladionicari, i oni koji ce tek da propadnu :) "

A da...evo da napisem i ovo. Pre dva dana sam odigarao tiket, sa zadnjim parom Braga vs Maritimo koji se igrao kasno u nedelju. Posto sam cekao samo taj par, pocetak utakmice sam propustio u razmisljanju da li da se ogradim, tj "pokrijem " tiket. Dok sam tako razmisljao, vec u 11 min je bilo 1:0, a samo cetiri minuta kasnije vec je bilo 2:0. Posto sam sam sebi rekao da se "samo pi..e ogradjuju",  potvrda je stigla vec u 25 minutu kada je bilo i 3:0 za domacina. Na tu utakmicu vise nisam ni obracao paznju, delirijum je vec bio na vrhuncu, a sok je usledio sutradan kada "kladionica nije izvrsila uplatu" Tek nakon duze vremena mi je palo na pamet da proverim tiket, iimao sam sta i da vidim. Konacni rezuultat 3:3 (38min, 43 min, 83 min)

Eto i to je kladjenje, i sav ovaj tekst i sve ove padove uzmite u obzir u slucaju da vam se dopadne neki od mojih predloga.     

Crvena Zvezda vs Buducnost, ABA Liga   1      1,15

Treca, polufinalna utakmica ABA Lige. Zvezda ulazi u najvazniji, kljucni period cele sezone. Iako su ostavili odlican utisak u Europi, ipak je ABA Liga kljucno takmicenje za buducnost kluba. To je jedini put za ponovni izlazak u Evropu, i svakako glavni cilj. Potencijalno, za Zvezdu je ovo opasnija utakmica od ocekivanog finala sa Cedevitom. Posto je ovo odlucujuca utakmica, teoretski moze da se desi da nekog igraca Buducnosti uhvati ludilo i da se razvali i sjebe Zvezdinu celu sezonu. U finalu sa Cedevitom je to mnogo teze, jer tesko da bilo koja ekipa moze Zvezdu dobiti tri puta, ukljucujuci i pobedu u Beogradu. Na jednu ludacku utakmicu, je uvek realnije. Na Zvezdu sam cesto igrao ove sezone, o njoj sam cesto pisao i na forumu, a ukljucujuci Bayern, Chelsea, Juventus, Valencija (basket), Cska (basket)...to su ekipe koje cesto "vrtim" u prognozama, kao i u analizama, i koje na duge staze, zaista retko izdaju. Posto sam Zvezdu igrao i u petak (protiv nje), ovde cu prepisati neki od ranijih tekstova koji sam napisao u prethodnim analizama. 

Veoma postujem ono sto Zvezda radi u kosarci poslednjih godina. Odlicno poslozena ekipa, veoma dobro rade na treninzima, igraju ubedljivo najbolju odbranu u Evropi, jedna od retkih evropskih ekipa, u kojoj najbolji igrac nije stranac, itd itd itd. Veoma su retki slucajevi da poslozite mladu ekipu, a da istovremno igrate i dobru odbranu. Veoma je retko i da pogodite uvek sa strancima. Ove sezone se sve to desava Zvezdi. Osim toga, oni imaju i ono sto malo koja ekipa nakrcana strancima ima, a to je mir u svlacionici. Iako cak dva stranca od tri koliko ih imaju, veci deo presede na klupi, niko ne pravi sranja, a to je zaista retkost. Igre kod kuce su zapravo cudo. Za mene nije cudo sto su u Beogradu padali Real, Cska, Fener, Pao, pa i truli Maccabi, ali je cudo kako su tako velike ekipe izgledale tuzno na parketu. Po kvalitetu igraca, kao i po budzetu kojim raspolazu, po evropskim standardima bih ih uvrstio u goli prosek. Po timskom kvalitetu ekipe, po mojoj proceni su sigurno u TOP 5. Sto se tice prostora ex YU.mislim da po organizaciji i kvalitetu tima, Cedevita predstavlja jedan stepenik nize, pa onda sledi praznina, i to veeeeelika, pa tek onda dolaze Partizan, Buducnost, mozda i Cibona, a sve ostalo bih definisao kao blato. Posto opkladu zasnivam na jacini Zvezde, a jos vise na igri protiv Buducnosti, bolje je da napisem nesto i o ekipi iz Podgorice.

Pred pocetak sezone, gledajuci roster Buducnosti, njih sam stavio u rang sa Cedevitom, a za stepenik vise iznad Partizana. Zatim sam i pogledao nekoliko njihovih utakmica, sve je to plac majke Bozije. Cudan je kolektivni sport. Uopste nije bitno sta kupujes, vec je potrebno da uklopis, poslozis govna u ekipi. Ponekad mi se cini da je vaznije da imas dobrog psihologa nego dobrog skauta. Takav je slucaj i sa Buducnosti. Letos su skoro pa kompletno promenili tim, doveli puno dobrih igraca Williamsa, Savovica. Nikolica, Gordica, Popovica, te jos dva amera. Promenili su i trenera, sto je bila velika greska, otpustili Luku Pavicevica i doveli Scepanovica. Budzet je bio vise nego dobar za standarde ex YU, jedino se cinilo da su skupili igrace koji su ipak presli neki svoj zenit. Ali to je sve bilo jos letos, a od tada su se stvari prilicno izmenile. Iz Eurocupa su veoma rano ispali, ocajno su odigrali evropske utakmice, sve zivo izgubili i kod kuce i na strani, a imali su i sramne partije poput one protiv Bayerna kod kuce kada su dali svega 44 poena i izgubili 24 razlike. Osim toga, cele sezone su imali nemire u svlacionici, otpustali su igrace, pogotovo amere, otisao je rano i Scepanovic, te su doveli grka. Kulminacija problema u timu, je bila nedavno otpustanje prvog stranca Marcusa Williamsa, sto ozbiljni klub svakako ne radi nekoliko dana pred najvazniju utakmicu sezone. Sve u svemu, jedna bleda sezona je iza njih, i svakako da su zadovoljni jos jednim izlaskom u Evropu, ali sam siguran da su imali vece ambicije.

Rezon za kladjenje na Zvezdu je: sve je na njihovoj strani. Za nekoliko nivoa, kvalitetniji roster, timski su jaci i od pola ekipa Euroleague, a kamoli od ABA ucesnika. Imaju kvalitetnu sezonu iza sebe, stabilnost i mir u svlacionici, puno jakih utakmica iza sebe. Nadam se i da ce biti ozbiljni kao sto su bili cele sezone, ipak igraju jednu od najvaznijih utakmica sezone.

Potencijalni rizik da padnem je: kvota kaze da je rizik mali, ali kada sam pao na Feneru i kvoti 1,20, sve je moguce. Zvezda za dva dana ima jos jednu od najvaznijih utakmica sezone, pa to moze biti jedan od malih rizika. Navijaci bas i ne podrzavaju ekipu na ABA utakmicama, bojkotuju to takmicenje. moguce je i da igrace Buducnosti uhvati ludilo i odigraju utakmicu zivota, ali u to najmanje verujem.
Po meni, jedan od zicera ovog medjukola izmedju dva vikenda.

Roma - Lazio over 7,0 kartona bet365

Prošlo je malo više od mjesec dana od prve utakmice. Prva utakmica je bila iznenađujuće miroljubiva te je završila sa samo 4 žuta kartona, ali barem isto toliko je i sudac oprostio. 

Utakmicu će suditi iskusni Rizzoli koji se zna nevjerojatno razmahati. Autoritet je na terenu, ali ima principe i za neke stvari ne oprašta starove, makar rezultat bio i 5:0. Očekujem da će korektno odraditi posao kojeg će imati preko glave, te će pošteno zaraditi dnevnicu :D

Uz odličnog suca, postoje i drugi razlozi zašto očekujem veliki broj kartona. Kao prvo, zna se kakvi su ovo derbiji i teško da će proći u miroljubivom tonu. Treba imati na umu i da se ovdje igra uzvratna utakmica u kojoj se sve odlučuje. Prvenstvo će uzeti Juventus i ovo je šansa svakoj od ekipa da uzmu trofej te izbacu ljutog rivala. Ako su se igrači i čuvali u prvoj utakmici te su u primisli imali da postoji uzvratna utakmica, toga danas neće biti. 

Unibet je postavio granicu na visokih 7,5 kartona

u2QjDkW.png

Bet365 pak daje 1,90 za over 7,0 kartona što mi se čini najbolja opcija za odigrati. Naravno računaju i eventualni crveni karton, za koji su na ovoj utakmici jako velike šanse. Baš iz tog razloga ne preporučujem kartone odigrati u zemaljskim kladionicama, budući da oni ne računaju crveni karton što je ogromna mana kod klađenja na kartona. O porezu i manipulativnom trošku niti neću...

3T4O2lA.png

Najveća opasnost za ovu okladu jest da npr. Lazio povede i na taj način riješi pitanje prolaska, međutim budući da je koeficijent oko 1,80 na Romu a da Lazio ima 2:0 uopće nije nemoguće da Roma pobiejdi sa 1 ili 2 gola razlike, pa da čak gledamo i produžetke...

HOFFENHEIM – BAYERN | 2

Hoffenheim već odavno nije čudo iz provincije, nego stabilni prvoligaš, a sad čak i kandidat za plasman u Ligu prvaka!Kramarićeva momčad igra sjajno, svakako im je plus i to što mogu nastupati bez ikakvog posebnog rezultatskog imperativa, to je u ovoj fazi sezone bitna prednost. Na svom terenu u Sinsheimu dočekuje prvake – neporažena, uz 8 pobjeda i 5 remija! Naravno, sad ih čeka najteži od svih ispita, ali ohrabreni su sjanim trijumfom ostvarenim u petak u Berlinu nad Herthom (3:1, uz 2 pogotka Kramarića).

Bayern je još prije reprezentativne pauze zaključio svoju „obvezu“ obraniti naslov prvaka, pobjegao svima, a zapravo (osim Leipziga u prvom dijelu) nije ni imao ozbiljnog suparnika. Zato će Ancelottijevoj momčad završni dio prvenstva služiti kao trening za obračune u Ligi prvaka, a narednog tjedna ih čeka četvrtfinale sa Realom!

Brojke: Hoffenheim još čeka pobjedu protiv Bayerna, dosad je upisao 5 remija i 12 poraza u 17 susreta! No, zato je u prvom meču ove sezone iznenadio šampione u Munchenu, odigravši 1:1!

MONACO - LILLE | 1

Nakon što su propustili osvojiti Liga kup porazom od PSG-a, Subašić i društvo imaju još 3 bitke za trofej – lideri su prvenstva i četvrtfinalisti Lige prvaka, a u Kupu Francuske imaju meč loptu na svom terenu za plasman u polufinale. Lile su ove sezone pregazili sa 4:1 u gostima u ligaškom meču.

LEICESTER - SUNDERLAND | 1

Prvaci Engleske su nakon smjene Ranierija izbacili Sevillu iz Lige prvaka, te nanizali 4 uzastopna trijumfa u Premiershipu, a ovom pobjedom mogu i definitivno napustiti opasnu zonu poretka. To im ne bi trebalo biti problem, jer je Sunderland posljednji na tablici, u ta ista 4 kola su Crne mačke upisale – 1 bod!

ATLETICO – REAL S. | 1

Atletico ulazi u završni dio sezone sa 2 cilja u Primeri – obraniti 4. mjesto koje jamči kvalifikacije za Ligu prvaka, a nakon trijumfa u međusobnom ogledu, prijeti i Sevilli za 3. mjesto koje pak vodi izravno u kontinentalnu elitu. Subotnjim trijumfom u Malagi (2:0, Koke, Felipe Luis) uspjeli su konačno i uloviti Andalužane. Naravno, uz to ih čeka i četvrtfinale sa Leicesterom u kojem su favoriti, ali sad se moraju koncentrirati na domaću scenu.

Real Sociedad je također usred utrke, ali za Europsku ligu, što bi također bio lijep uspjeh za Baske, koji nemaju momčad od zvučnih imena, ali su vrijedni respekta, znali su često Vela i društvo zagorčati život favoritima. Posebno su opasni vani, gdje su slavili u 8 od 14 mečeva, dok su doma ovog vikenda razočarali remijem sa Leganesom (1:1).

Brojke: Atletico je imao niz od 4 uzastopne pobjede nad Sociedadom, ali je pokošen najesen u San Sebastianu sa 2:0!

C. zvezda – Budućnost. | 1/1

Serija dosad: U beogradskom “Pioniru” pada odluka o finalistu u majstorici, jer je, pomalo neočekivano, omjer izjednačen na 1:1 nakon prethodnih mečeva.

Naime, očekivalo se da će Beograđani, branitelji naslova i uvijerljivo najbolja momčad regularne sezone, sve riješiti dvokorakom. Pogotovo kad su dobili glatko prvi meč sa 82:67, u tom su meču zabili 12 trica, predvodio ih je tercet – Gudurić, Simonović (obojica po 18 koševa) i Kuzmić (14). Kod Crnogoraca su podbacili svi ključni igrači, a nakon ovog meča je Williams izbačen iz momčadi. Jedini sa dvoznamenkastim brojem poena bili su Klassen (12) i Vranješ (11).

Međutim, u uzvratu su Crnogorci uzvratili udarac, pred krcatim tribinama u dvorani “Morača” slavili su 63:57. Iskoristili su očajnu šutersku večer gostiju i dominirali u skoku, a do trijumfa su ih doveli Savović (15) i Gordić sa 12 poena. U redovima gostiju prolaznu ocjenu zaslužio je samo Gudurić (17).

Pobjednik će u finalnoj seriji igrati protiv naše Cedevite, koja je sa 2:1 eliminirala Partizan.

Brojke: Zvezda je dobila oba ogleda protiv Budućnosti u regularnoj sezoni: bilo je 77:54 i 82:66.

Izvor: psk.hr

prije 2 sati, IzudinB said:

HOFFENHEIM – BAYERN | 2

Hoffenheim već odavno nije čudo iz provincije, nego stabilni prvoligaš, a sad čak i kandidat za plasman u Ligu prvaka!Kramarićeva momčad igra sjajno, svakako im je plus i to što mogu nastupati bez ikakvog posebnog rezultatskog imperativa, to je u ovoj fazi sezone bitna prednost. Na svom terenu u Sinsheimu dočekuje prvake – neporažena, uz 8 pobjeda i 5 remija! Naravno, sad ih čeka najteži od svih ispita, ali ohrabreni su sjanim trijumfom ostvarenim u petak u Berlinu nad Herthom (3:1, uz 2 pogotka Kramarića).

Bayern je još prije reprezentativne pauze zaključio svoju „obvezu“ obraniti naslov prvaka, pobjegao svima, a zapravo (osim Leipziga u prvom dijelu) nije ni imao ozbiljnog suparnika. Zato će Ancelottijevoj momčad završni dio prvenstva služiti kao trening za obračune u Ligi prvaka, a narednog tjedna ih čeka četvrtfinale sa Realom!

Brojke: Hoffenheim još čeka pobjedu protiv Bayerna, dosad je upisao 5 remija i 12 poraza u 17 susreta! No, zato je u prvom meču ove sezone iznenadio šampione u Munchenu, odigravši 1:1!

MONACO - LILLE | 1

Nakon što su propustili osvojiti Liga kup porazom od PSG-a, Subašić i društvo imaju još 3 bitke za trofej – lideri su prvenstva i četvrtfinalisti Lige prvaka, a u Kupu Francuske imaju meč loptu na svom terenu za plasman u polufinale. Lile su ove sezone pregazili sa 4:1 u gostima u ligaškom meču.

LEICESTER - SUNDERLAND | 1

Prvaci Engleske su nakon smjene Ranierija izbacili Sevillu iz Lige prvaka, te nanizali 4 uzastopna trijumfa u Premiershipu, a ovom pobjedom mogu i definitivno napustiti opasnu zonu poretka. To im ne bi trebalo biti problem, jer je Sunderland posljednji na tablici, u ta ista 4 kola su Crne mačke upisale – 1 bod!

ATLETICO – REAL S. | 1

Atletico ulazi u završni dio sezone sa 2 cilja u Primeri – obraniti 4. mjesto koje jamči kvalifikacije za Ligu prvaka, a nakon trijumfa u međusobnom ogledu, prijeti i Sevilli za 3. mjesto koje pak vodi izravno u kontinentalnu elitu. Subotnjim trijumfom u Malagi (2:0, Koke, Felipe Luis) uspjeli su konačno i uloviti Andalužane. Naravno, uz to ih čeka i četvrtfinale sa Leicesterom u kojem su favoriti, ali sad se moraju koncentrirati na domaću scenu.

Real Sociedad je također usred utrke, ali za Europsku ligu, što bi također bio lijep uspjeh za Baske, koji nemaju momčad od zvučnih imena, ali su vrijedni respekta, znali su često Vela i društvo zagorčati život favoritima. Posebno su opasni vani, gdje su slavili u 8 od 14 mečeva, dok su doma ovog vikenda razočarali remijem sa Leganesom (1:1).

Brojke: Atletico je imao niz od 4 uzastopne pobjede nad Sociedadom, ali je pokošen najesen u San Sebastianu sa 2:0!

C. zvezda – Budućnost. | 1/1

Serija dosad: U beogradskom “Pioniru” pada odluka o finalistu u majstorici, jer je, pomalo neočekivano, omjer izjednačen na 1:1 nakon prethodnih mečeva.

Naime, očekivalo se da će Beograđani, branitelji naslova i uvijerljivo najbolja momčad regularne sezone, sve riješiti dvokorakom. Pogotovo kad su dobili glatko prvi meč sa 82:67, u tom su meču zabili 12 trica, predvodio ih je tercet – Gudurić, Simonović (obojica po 18 koševa) i Kuzmić (14). Kod Crnogoraca su podbacili svi ključni igrači, a nakon ovog meča je Williams izbačen iz momčadi. Jedini sa dvoznamenkastim brojem poena bili su Klassen (12) i Vranješ (11).

Međutim, u uzvratu su Crnogorci uzvratili udarac, pred krcatim tribinama u dvorani “Morača” slavili su 63:57. Iskoristili su očajnu šutersku večer gostiju i dominirali u skoku, a do trijumfa su ih doveli Savović (15) i Gordić sa 12 poena. U redovima gostiju prolaznu ocjenu zaslužio je samo Gudurić (17).

Pobjednik će u finalnoj seriji igrati protiv naše Cedevite, koja je sa 2:1 eliminirala Partizan.

Brojke: Zvezda je dobila oba ogleda protiv Budućnosti u regularnoj sezoni: bilo je 77:54 i 82:66.

Izvor: psk.hr

Info: Majstorica između Crvene zvezde i Budućnosti će biti odigrana u dvorani u Železniku. 
Ne mislim da to ima puno uticja na konačan rezultart jer košarkaši Budućnosti nisu pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu od 22. decembra 2009. godine. Od tada je Zvezda u Beogradu osam puta savladala Podgoričane.

Köln - Frankfurt zbroj žutih kartona 4,5 više 1,95 Supersport (usporedbe radi, PSK drži istu marginu 1,65 na više)

Podaci bitni za okladu:
Prosjek ekipe 1: 2,31
Prosjek ekipe 2: 2,69
Sudac: Wolfgang Stark (4,9)

Krećem s statistikom. Ona je danas na našoj strani, ovo su jedne on najagresivnijih ekipa u Bundesligi, njihov zbroj daje ravnih 5 kartona. Sudac je taman ispod 5 kartona. Znači, po ovim brojkama se da naslutiti da očekujemo utakmicu s dosta startova koji će biti kažnjeni žutim kartonom. E sada u praksi. Obje ekipe se bore za Europu. Köln se nalazi na 6. poziciji, koja vodi u kvale za Europsku ligu, s 37 bodova. Frankfurt ima isto toliko bodova, ali su na 7. mjestu. Znači vidimo da se vodi direktna borba za kvale za Europa ligu. Uz to, mogu se i domoći direktnog ulaska u grupnu fazu Europske lige, jer na 5. poziciji se nalazi Hertha, koja ima 40 bodova, znači samo 3 boda razlike, a do kraja ima 8 tekmi još, ukljućujući i današnju. Ekipe su pune motiva, možda baš ovakve utakmice i presude ko će uć u Europsku ligu. Uz to, mislim da je Kovaču konačno vrijeme da i pobjedi. Hrvatski trener ima odličnu sezonu, no ekipa zajedno s njim je malo posustala u zadnjih nekoliko kola. U zadnja 4 kola osvojio samo 2 boda. Sigurno će on i njegova ekipa poduzeti sve da se to promjeni. Imaju danas dobru priliku, mogu se malo dići u formi i uz to preskočiti Köln na tabeli. Köln također ne blista, u posljednja 4 kola, imaju 4 boda. Za vikend su izgubili od HSV-a 2:1, dok je Frankfurt odigrao 0:0 protiv Monchegladbacha. Znači, očekuje se jedna oštra tekma, uz puno grubih startova i provokacija.
Prošla 2 međusobna ogleda otišla u over:
ove sezone bilo 6 kartona, sudio Deniz Aytekin koji je na prosjeku od 4 kartona ove sezone
Prošle sezone bilo 8 kartona, sudio Felix Zwayer koji je prošlu sezonu završio na prosjeku od 4,5 kartona.

Vidimo da su na ta dva ogleda bili suci koji su statistički slabiji od današnjeg, pa mislim da ovo treba uzeti. Imamo sve, nabrijane i grube ekipe, suca koji ne štedi na kartonima, motiv za Europu, ovo jednostavno moram igrati! Sretno svima koji će ispratiti! ;)

prije 14 sati, JackieJack said:

Roma - Lazio over 7 cards @1.90 bet365 online kladionica" rel="external">bet365

Povratna utakmica kupa Italije, prvu Lazio slavio sa 2:0 i sad Roma juri rezultat. Pored toga sto je ovo uzvratan mec gde se po pravilu vidi vise kartona, ovo je jedan od najvecih derbija Evrope i ovo rivalstvo cesto prodje sa nekoliko kartona. Takav je slucaj bio u prvom kolu gde smo jedva videli samo 4 zutih, ali zato ce ovde suditi Rizzoli a svi znamo kakav je on na kartonima. Mislim da je 7 kartona po ovoj kvoti vredno rizika, u slucaju tacno 7 vraca nam se ulog. Nije nemoguci scenario da neki igrac bude iskljucen pre kraja meca a bet365 online kladionica" rel="external">bet365 racuna i crveni karton tako da je pametnije odigrati tu nego kod kladionica koje racunaju samo zute. unibet" rel="external">unibet drzi 1.86 na granici 7.5 tako da uzimam ovo ranije...

Potpisujem sve i mislim da je danas poklon ovdje odigrati crveni karton. Rezultat je aktivan plus derby, ne vidim scenario po kojem ovdje neće doći do koškanja i masovne tuče jer je dobro poznato koliko se ova dva tima mrze. Znamo i za nedavno prepucavanje Rudigera i Lulica pa bi oni i danas mogli biti glavni akteri. Roma je rutinski odradila Empoli i idu na kup svim snagama. Lutrija BiH nudi 2.35 i ovo ide na veću uplatu sa moje strane. Poz 

prije 2 sati, Josma said:

Potpisujem sve i mislim da je danas poklon ovdje odigrati crveni karton. Rezultat je aktivan plus derby, ne vidim scenario po kojem ovdje neće doći do koškanja i masovne tuče jer je dobro poznato koliko se ova dva tima mrze. Znamo i za nedavno prepucavanje Rudigera i Lulica pa bi oni i danas mogli biti glavni akteri. Roma je rutinski odradila Empoli i idu na kup svim snagama. Lutrija BiH nudi 2.35 i ovo ide na veću uplatu sa moje strane. Poz 

Crveni karton je uvek za ocekivati u njihovim mecevima + Rizzoli koji zatvori veliki broj derbija u Italiji bar jednim iskljucenjem. Volcano trenutno nudi najvecih 2.70 za crveni na mecu, ostali 2.10-2.41...

Slazem se za Lulica i Rudigera, i jedan i drugi usijane glave plus onaj beef iz ove sezone, oni su inace redovne musterije sudija, unibet nudi po 2.20 za obojicu da ce dobiti karton veceras, 2  solidna picka za pokusati :) 

Cibona - Cedevita
Oklada: +6,5 h Cibona
Koeficijent: 1,85 (unibet)

PSK JE 7,5 (1,85)

Vukovi su uspjeli spojiti nekoliko dana kontinuiranog treninga. Pod upitnikom je Scottie Reynolds koji je zbog ozljede zgloba na utakmici protiv Zagreba van pogona već neko vrijeme.

Trener Damir Mulaomerović naglasio je kako je atmosfera u ekipi odlična, momčad kvalitetno trenira te očekuje jednu dobru utakmicu.

“Čestitam Cedeviti na ulasku u finale ABA lige. Žao mi je zbog ozljede Arapovića,” rekao je Mulaomerović te nastavio “Ovo je bitna utakmica za nas. Cedevita dolazi pomalo ispražnjena, potrošena i bez dva ozljeđena igrača. U utakmici protiv Partizana su izgledali jako dobro, imaju širinu i kvalitetu. Mi treniramo i radimo odlično. Atmosfera u ekipi je jako dobra. Dat ćemo sve od sebe i pokušati odigrati jednu dobru, hrabru utakmicu te iznenaditi Cedevitu. Imamo sve preduvjete za odigrati dobru utakmicu ukoliko provedemo ono što smo zamislili.”

Sve piše, prije 2 dana imali su jednu strašno iscrpljujuću utakmicu, ostali bez najboljeg igraca i jos jednog vaznog. Vjerojatno su to i dobro proslavili. Cibona se bori za što bolje mjesto, ulaz je slobodan, bit će sigurno velika navijačka potpora Ciboni. Očekujem jednu egal utakmicu do samog kraja

WINNNNNNNNN

Leicester - Sunderland; Vardy daje gol @2.10 WilliamHill

Leicester ko preporodjen otkad je Ranieri smenjen. Ocigledno da je bilo bojkota od strane igraca, a jedan od najistaknutijih posle otkaza trenera je upravo Vardy. Pun potencijal ovog momka smo mogli videti prosle sezone gde je redovno tresao mreze protivnika, krenuo je ponovo od nedavno sa istim ritmom, za vikend gol Stoke-u, West Hamu kolo pre toga kao i Liverpoolu 2 komada u onoj pobedi od 3:1. U poslednja 4 ligaska nastupa ima 4 gola, Sunderland prima dosta golova, pogotovo u gostima, Vardy je prosle sezone u 2 nastupa protiv njih bio strelac cak 3 puta. Mislim da veceras ponovo idu 2-3 gola LEicestera a Vardy bi trebao biti jedan od strelaca.

Koln - Frankfurt vise 4.5 kartona @1.52 Wwin

Ukratko, borba za mesta koja vode u Evropu, i jedni i drugi imaju super sezonu, mnogo bolju od ocekivanja na pocetku. Inace Frankfurt je u top 3 najgrublje ekipe  u ligi, i Koln je tu blizu po proseku a uz to sudi Wolfgang Stark koji je jedan od boljih u Bundesligi sto se proseka tice. Jeste za vikend podelio samo 3 zuta kod Werdera ali je zadnjih 25 minuta Werder vodio sa 2-3 gola razlike te je mec bio resen. Ocekujem da ce ovo biti borba do kraja a moguc je i neki crveni karton, pogotovo od strane gostiju.

18:30 Lucchese - Racing Club Roma 1- 1,60 wwin

Lucchese zauzima 11 mjesto tabele sa 41 bodom iz 32 utakmice.Imaju skor 10-13-9 sa gol razlikom 39:33.Na svom Porta Elisa odigrali su 16 utakmica i upisali skor 7-6-3 sa gol razlikom 23:12.U zadnjih 5 utakmica imaju 1 pobjedu, 2 poraza i 2 remija, a zadnji mec su igrali u gostima protiv Renate i bilo je 0:0.Od proslog mjeseca ovaj klub ima novog trenera, to je Giovanni Lopez a doveden je da se tim domogne play off pozicija.Trenutno im ta 10ta pozicija bjezi 4 boda ali imaju utakmicu manje, a do kraja ima jos 6 kola kada je u pitanju Lucchese.Sto se tice danasnjeg meca, Lopez nece moci racunati na Maini (odbrana,19/0), D’Auria (napadac,3/0), Zecchinato (napadac,10/1).

Racing Club Roma je ubjedljivo zadnja momcad lige sa 25 bodova iz 32 utakmice.Imaju skor 6-7-19 sa gol razlikom 27:55.Kao gosti odigrali su 16 utakmica i upisali skor 3-1-12 sa gol razlikom 14:34.Oni su jedno vrijeme igrali dosta dobro, vezali su 5 kola bez poraza upisali 3 pobjede, ali sada opet losi rezultati.U zadnjih 5 utakmica imaju 2 remija i 3 poraza, a zadnji mec kuci su izgubili od Pro Piacenza golom u 91 minutu.Nakon tog meca trener Giuliano Giannichedda podnio je ostavku a na njegovo mjesto dosao je pomocni trener Antonello Mattei.Sto se tice danasnjeg meca Mattei nece moci racunati na Capanna (odbrana,8/0),  Vona (odbrana,15/0), Proietti (odbrana,16/0), Giura (odbrana,11/0).

U prvom međusobnom mecu ovih ekipa bilo je 0:0.Danas sam se odlucio za keca.Jednostavno gosti su u losoj formi, ostali su bez trenera, a kao gosti nije bas da imaju neki skor.Domacin ganja taj play off, a danas nemaju bas puno izostanaka, tako da sam misljenja da su bolja momcad u ovom duelu i da ce doci do pobjede.

20:45 Tranmere Rovers - Sutton Utd. 1 - 1,57 wwin

Tranmere Rovers zauzimaju 2 mjesto tabele sa 79 bodova iz 39 utakmica.Imaju skor 24-7-8 sa gol razlikom 58:32.Na svom Prenton Park odigrali su 18 utakmica i upisali skor 13-2-3 sa gol razlikom 25:13.Trenutno su vezali 4 uzastopne pobjede, od toga 3 zadnje su rezultatom 1:0, a u proslom kolu dobili su Wrexham sa 1:0 u gostima.Trener Micky Mellon u vecerasnjem mecu nece moci racunati na Ben Tollitt (sredina,8/4) i  Jake Kirby (sredina,27/2), dok su nastupi Jack Dunn (sredina,3/0), Ritchie Sutton (odbrana,21/1) i Lois Maynard (odbrana,29/1).

Sutton Utd.  zauzima 14 mjesto tabele sa 49 bodova iz 40 utakmica.Imaju skor 13-10-17 sa gol razlikom 47:54.Kao gosti odigrali su 20 utakmica i upisali najgori skor u ligi, 2-5-13 sa gol razlikom 16:33.U zadnjih 5 utakmica imaju pobjedu, 2 remija i 2 poraza, a zadnji mec izgubili su od Wokinga u gostima 2:1.Trener Paul Doswell u vecerasnjem mecu nece moci racunati na  Kevin Amankwaah (odbrana,33/1), Simon Downer (odbrana,19/0), Dean Beckwith (odbrana,26/2), dok se u momcad vraca Craig Dundas (napadac,13/0).

Prvi ovosezonski duel ovih ekipa zavrsen je pobjedom Suttona 1:0 i mislim da je nakon tog meca trener Tranmerea dobio otkaz.Za danas idem sa pobjedom domacina.Jednostavno ljudi se bore za 1 mjesto koje im bjezi 3 boda, dok gosti se nalaze na sredini tabele mada i oni su svega +6 u odnosu na zonu opstanka, tako da im nije svejedno.Kako god odlucio sam se za keca zbog nesto bolje forme u zadnje vrijeme.

19:00 Crvena Zvezda - Buducnost (S.Sehovic) -8,5+ under - 1,85 wwin

Iako su mnogi ovaj duel prgnozirali na 2 utakmice, evo dosli smo do trece koja je i odlucujuca za putnika u finale ABA lige.Obzirom da je Pionir zauzet zbog Dejvis Kupa, ovaj duel igrati ce se u dvorani u Zelezniku.Necu puno pisati o samim timovima i sezoni, manje vise sve se zna pa nema potrebe palamuditi o necemu sto gledamo duze vrijeme.Ono sto je bitno jeste da je 1:1 u seriji, da je Buducnost pokazala zube u toj drugoj utakmici i veceras oni nemaju sto izgubiti, mislim da je veci pritisak na Zvezdi, pogotovu sto im slijedi i odlucujuci mec u EL, ali otom potom.Bitno je spomenuti da Stefan Jovic zbog povrede leđa sigurno nece igrati niti veceras niti u EL, dok je Buducnost kompletna.

Ono za sto sam se odlucio jeste under na Suada Sehovica.Njega sam dosta puta ove sezone igrao na under i uglavnom prolazio.Ove sezone u ABA ligi ima prosjek od 9.3pts za 25 minuta na parketu uz postotke suta 82% za 2, 40,6% za 3 i 93% slobodna.Ipak u 4 meca protiv Zvezde niti jednom nije presao ovu granicu.U prvom ligaskom duelu ostao je na 2pts, u drugom je ubacio 6, dok je u doigravanju u ova dva meca prvi zavrsio ne 7pts za 26 minuta a drugi na 6pts za 32 minute.Mislim da je njegov zadatak prije svega cuvati Zvezdin vanjski sut, te iako je Suad dobar suter citavu sezonu sam ga igrao na under pa tako ce biti i veceras.

Hoffenheim-Bayern  odg 3+ 1.95

hoffenheim je u domacim utakmicama zabio pogodak na svakoj od 17.9.2016. To je 14 utakmica. Bayern je postigao pogodak te pobjedio zadnja 4 gostovanja ko hoffenheima. Ja ocekujem golijadu zato sto se hoffenheim bori za ligu prvaka ove godine te ce dati sve od sebe da pobjede dok ce Bayern kao Bayern zabiti barem jedan pogodak posto ce se domacini morati otvarati.

Takodjer odigrati cu Kramaric daje gol 3.60 posto vjerujem da ce se naci bar u 2,3 gol sanse a i forma je na njegovoj strani.

prije 1 sat, LikIzBajke said:

Cibona - Cedevita
Oklada: +6,5 h Cibona
Koeficijent: 1,85 (unibet" rel="external">unibet)

PSK JE 7,5 (1,85)

Vukovi su uspjeli spojiti nekoliko dana kontinuiranog treninga. Pod upitnikom je Scottie Reynolds koji je zbog ozljede zgloba na utakmici protiv Zagreba van pogona već neko vrijeme.

Trener Damir Mulaomerović naglasio je kako je atmosfera u ekipi odlična, momčad kvalitetno trenira te očekuje jednu dobru utakmicu.

“Čestitam Cedeviti na ulasku u finale ABA lige. Žao mi je zbog ozljede Arapovića,” rekao je Mulaomerović te nastavio “Ovo je bitna utakmica za nas. Cedevita dolazi pomalo ispražnjena, potrošena i bez dva ozljeđena igrača. U utakmici protiv Partizana su izgledali jako dobro, imaju širinu i kvalitetu. Mi treniramo i radimo odlično. Atmosfera u ekipi je jako dobra. Dat ćemo sve od sebe i pokušati odigrati jednu dobru, hrabru utakmicu te iznenaditi Cedevitu. Imamo sve preduvjete za odigrati dobru utakmicu ukoliko provedemo ono što smo zamislili.”

Sve piše, prije 2 dana imali su jednu strašno iscrpljujuću utakmicu, ostali bez najboljeg igraca i jos jednog vaznog. Vjerojatno su to i dobro proslavili. Cibona se bori za što bolje mjesto, ulaz je slobodan, bit će sigurno velika navijačka potpora Ciboni. Očekujem jednu egal utakmicu do samog kraja

taman iša odigrat, hendikep pa sa 7,5 na 5,5, a kvota na pobijedu cibone sa 4.50 na 3.6 

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Neka negde ostane zapisan ovaj masakr i fijasko iz prve, elitne.  Sedam promasaja iz devet predloga. Jedina dva pogodka su ona koja su prepisana iz drugoligaskog blata.  A tebi kolega @IzudinB svaka cast. Na kraju sezone ces ispasti u trecu ligu, ali ces uvek ostati gospodin sa gospodskim manirima. Hvala ti sto si priznao predlog kolegi @fic i time pokazao da su kockari najzdravija bica na planeti.  
    • @LeonardoDrugi, @Fitoz, @fic, @Iblaz93, @unkdy, @noja57, @josip123, @Joker93 i @COLT postavite svoje tipove za 21. kolo Posljednje Šanse za period od 19.11. do 21.11. Teme za Posljednju Šansu će biti otvorene za postavljanje tipova 24 sata od otvaranja teme. Prema članku 10. tipovi trebaju biti prijavljeni u sljedećem formatu: DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE KLADIONICE U KOJIMA JE MOGUĆE IGRATI PAROVE SU: Bet365, 22bet, unibet, William Hill, Betfair, pinnacle, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.  TABLICA Ukoliko uočite neku grešku na tabeli, molim vas javite se u inbox ili temu predviđenu za greške OVDJE!
    • @Goksim, @furyshaa, @nenosk, @darko56, @nutrija, @jansavc, @soyer567, @Marko15, @smrcak888, @nuki01, @vjekos, @Dejvid, @mesrine, @Humanic, @Kiks77, @misterija, @ara008, @tome1993, @sestincan,  @pena29, @Ipoje4, @mester, @Ivan98, @zmajo, @ForzaItalia, @blacky44, @Leedsfan, @bruno34, @majstorchina, @jeneri29, @prlito, @Mudrinho Postavite svoje tipove za 21. kolo Druge lige Posljednje Šanse za period od 22.11 (PETAK) do 25.11. (PONEDJELJAK) sa minimalnim koeficijentom od 1.20. Teme za Posljednju Šansu će biti otvorene za postavljanje tipova 24 sata od otvaranja teme. Raspored Lige i Kupa dostupan je u tablici natjecanja Toplo sugeiram svim natjecateljima da izdvoje par minuta vremena i pročitaju Pravila Posljednje Šanse 2024/2025. Prema članku 10. tipovi trebaju biti prijavljeni u sljedećem formatu: DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE KLADIONICE U KOJIMA JE MOGUĆE IGRATI PAROVE SU Bet365, 22bet, unibet, William Hill , Betfair, pinnacle, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.     Članak 20. Kladionice S ciljem što pravednijeg natjecanja, od sezone Posljednje Šanse 2024/2025, odnosno od šestog kola na dalje (uključujući Guts-Leonardo kup), limitiranjem broja kladionica osigurat ćemo da svi natjecatelji gledaju ponudu istih kladionica, te eliminitirati mogućnost prijavljivanja tipova iz manje poznatih kladionica upitnog renomea, od kojih neke često znaju imati nerealne koeficijente. Iznimno, isključivo u prvih pet ligaških kola Posljednje Šanse, biti će prihvaćene oklade iz svih kladionica. Od šestog kola Posljednje Šanse na dalje (uključujući Guts-Leonardo kup), oklade je moguće prijaviti isključivo u sljedećim kladionicama, koje su rezultat demokratskog glasanja sudionika natjecanja u prvom i petom kolu Posljednje Šanse: Bet365, 22bet, unibet, William Hill , Betfair, pinnacle, SuperSport, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.    Članak 28. Gospodsko natjecanje Administratori natjecanja zadržavaju pravo upozoravanja, ili kažnjavanja sudionika natjecanja oduzimanjem određenog broja bodova, u slučajevima koji nisu pokriveni pravilima natjecanja a gdje sudionik natjecanja poduzima akcije koje nisu u dugu gospodskog natjecanja. TABLICA Ukoliko uočite neku grešku na tabeli, molim vas javite se u inbox ili temu predviđenu za greške OVDJE!
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use