Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 22.2.2017.

IzudinB

Recommended Posts

Danas se nebi zalijetao sa kartonima. Granica za Porto-Juve mi je, za prvu utakmicu, previsoka. Jest da bi moglo biti kartona ali ne vidim value u granici od 5,5 kartona. Ako ne padne kartona prvih 25 minuta može se razmotriti over kartona na liveu kod bet365 , kad granica padne na 4,5 kartona.

Sevilla - Leicester

Ovo je za mene tip dana s tim da sam ja odigrao još sigurniju opciju a to je da Sevilla dobiva barem jedno poluvrijeme te da prva dolazi do 5 kornera. Već sam napisao zaključak analize i razloge na http://www.svijetkladjenja.com/analize/sevilla-v-leicester-city/

bBipwPV.jpg

Razloge sam već naveo u ranije spomenutoj analizi na portalu. Mogu još dodati da će Sevilla svoju priliku za prolaz tražiti danas te da moraju ostvariti pozitivni rezultat, a nebi bilo loše i pobjedu od barem dva gola razlike, pred gostovanje u Engleskoj. Leicester bi pak itekako bi zadovoljan ako nebi izgubio, a u nisam siguran da se nebi zadovoljili i minimalnim porazom sa postignutim golom. Uglavnom i ako Sevilla povede sumnjam da će promijeniti stil igre i braniti se, već će nastaviti vršiti presing i tražiti i drugi gol. Ovo napominjem zbog oklade na kornere. 

Meni je ovaj double najpametnija oklada za ovu utakmicu a vidjet ćemo kako će se stvari razvijati...

Imam nešto više aktivnih listića nego inaće, tako da je ovo high stake. Nadam se da ću biti zadovoljan nakon utakmice. Idealan scenarij je da je sve pogođeno do poluvremena i da onda lovimo kartone live na Porto-Juve (ukoliko ih nebude puno u 1.pol. te ako granica bude prihvatljiva) ali ovo je već pohlepan idealan scenarij. Svaki scenarij u kojem su sljedeći listići dobitni biti će idealan. ;)

Ws39nOR.png042IZRM.pnge2hjE9s.pngumcpXVb.png

LTzJhfx.pngDwYG15A.pngSLEAuf5.pngqHzBqvf.pngNdWAMyl.pngSizt3mq.png

Najavljujem da ćemo i danas imati obje utakmice u prijenosu uživo u HD kvaliteti na SvijetKladjenja portalu. Linkovi će biti objavljeni popodne u dnevnoj temi ;) 

Partizan vs Paok, Basket Champions League  2 sa hand ( 1,5 - 2,0 )  1,85

Sevilla vs Leicester Champions League 1 1,40

Partizan vs Paok

Ovo je uzvratna utakmica, koja se igra u Beogradu, dakle revans mec, nakon sto je Partizan dobio u Grckoj 76:74 i to u tesnoj zavrsnici.  Partizan ove sezone ima sasvim prosecnu ekipu, i zaista izvlaci maksimum iz tako osrednje ekipe. Taj maksimum se ogleda na poziciji cetvrtoplasirane ekipe u Aba Ligi, izgubljenom Kupu, od objektivno puno jace Zvezde, kao i neizvesne zavrsnice u evropskom takmicenju. Iako je ekipa prosecna, imaju odlicnog trenera, odlicnog stranca, a i dobro rade. Ali limit ove ekipe svakako postoji. Ekipa je trenutno u ocajnom stanju, i to ne samo sportskom. Vec duze je ekipu pogodio stomacni virus, te su ceo turnir Kupa odigrali bez najboljeg stranca Hachera, Marinkovica i Koprivice, kao i uz jos dva veoma rovita igraca.  Osim toga ceo turnir su bili i bez trenera na klupi, koji je takodje u bolnici. Osim teske, da ne kazem dramaticne situacije, domace u narednih sedam dana cekaju cak tri utakmice, danas sa Paokom, pa za dva dana sa Zadrom, i u nedelju protiv Mege. 

Kljuc za izbor kladjenja.

Kladionice su dale blagu prednost Partizanu. Verovatno zbog rezultata na prvoj utakmici, i zbog domaceg terena. Moj izbor je handicap na Paok, koji nije veliki, mada mislim i da ce pobediti na danasnjoj utakmici. Prvi razlog mog izbora jeste sto Partizan veceras izlazi na teren bez onih koji jedino i vrede u timu, a to je stranac koji je na prvoj utakmici igrao kao dopingovan i sam doneo pobedu Partizanu, kao i bez sjajnog trenera na klupi. Drugi razlog je sto je Paok mozda i ne toliko jaca ekipa, u mnogo boljoj situaciji uoci ovog meca. Cini mi se da su ozbiljno shvatili mec, dosli par dana ranije u Beograd, i trenutno ekipa bliza prolazu. Da je Partizan kompletan, i u stabilnoj situaciji, ovo je mec za NO BET.

Potencijalni rizik

Publika pre svega, domaci teren, a ne svidja mi se i sto su u pitanju bratski klubovi. Na prvoj utakmici je bila neizvesna utakmica, i Partizan je dobio iskljucivo na ludilu jednog igraca, ali je na tribinama bilo zajednicko navijanje dva bratska kluba. Kladionice ocekuju neizvestan mec, a moja procena je da mogu da padnem samo ukoliko domaci ostave dusu na terenu, i odigraju utakmicu zivota. Drugi nacin ne vidim kako mogu dobiti, bez najboljeg stranca, i sjajnog trenera.

Sevilla vs Leicester

Posto procenu zasnivam vise na igri protiv Leicestera, o Sevilli samo nekoliko recenica. Klub koji predstavlja primer za mnoge klubove u Evropi, po nacinu kako se radi u njemu. To je najveca zasluga sportskog direktora koji je jedan nevidjeni genije u svetu sporta. Sevilla je ove sezone kod kuce izgubila samo dva meca, i to protiv Juventusa i Barcelone. Osim ta dva poraza, imaju remi sa Villarealom, i Realom u spanskom Kupu. Sve ostalo su pobede, dakle 11-2-2, solidni su i u gostima, trenutno su treci, dva boda manje od Barcelone, i cetiri vise od Atletico Madrida. 

O Leicesteru svi znamo sve. Ja cu dodati moje misljenje. Oni svakako nisu imali sampionski tim prosle godine, ali su igrali sjajno. Titulu su uzeli u drugom delu prvenstva,, kada su se uz njihovu sjajnu kolektivnu igru, kao i zajednistvo unutar ekipe, nadovezali problemi u svim ostalim klubovima. U jednom momentu je samo Tottenham bio bez problema, svi ostali su bili u kanalu. City je objavio u sred prvenstva da dolazi Pep, a i igrali su smesno, ManUtd se mucio sa holandjaninom, Arsenal nije konkurent cak i da sam igra ligu, govna iz Chelsea su bojkotovala, pa oterala Mourihna, o Liverpoolu da i ne pricam...tako se i desilo da su uzeli titulu, i to sasvim zasluzeno, ali svakako ne treba zaboraviti da im je do nekoliko kola pre kraja jedini konkurent zapravo bio Tottennham. Ove sezone je sve stiglo na naplatu. Razlog za ovako losu sezonu su svakako igraci koje boli k..ac za fudbal. To svakako jesu isti igraci iz prosle sezone, ili skoro isti, ali mentalni stav svakako nije. Ove sezone igraci Leicestera igraju samo utakmice koje odluce da igraju u svojim mozgovima, a koje uspeju da ih motivisu, a takvih je bilo nekoliko. Pre svega u Ligi Prvaka, i protiv City-a kod kuce. Ja simpatisem klub, ali zbog igraca bih voleo da odu u istoriju kao prvak koji je ispao iz lige igrajuci Champions. Evo i nekih potopa, koje pokazuju odnos igraca prema igri.

Porto vs Leicester 5:0, Liverpool vs Leicester 4:1, ManUtd vs Leicester 4:1, Southampton vs Leicester 3:0, Chelsea vs Leicester 3:0, Leicester vs Chelsea 0:3,, Chelsea vs ManUtd 0:3, pa porazi od bednika Hull vs Leicester 2:1, Bournemout vs Leicester 1:0, Swonsea vs Leicester 2:0.....

Kljuc za izbor kladjenja

Ligu Prvaka ne mozes igrati birajuci utakmice koje te motivisu. Pogotovo ne protiv spanskih timova koje i Ligu Evrope shvataju ozbiljno. Leicester ponizava ko stigne, i mislim da bi im bilo pametnije da razmisljaju o opstanku. Sledece kolo igraju kod kuce sa Liverpoolom. Sevilla je ozbiljna ekipa, kod kuce ne gubi lako, a sto je vaznije ima ispravan stav prema evropskim takmicenjima vec duuuuugi niz godina

Potencijalni rizik

Ja ga ne vidim, mada ekipa Leicestera ima potencijala. Imaju potencijala za neki mali x, ali ja se uzdam u mozak tih ludaka, a narocito na odnos igraca prema igri, i evropskim takmicenjima. Koliki je rizik, najbolje govori kvota   

prije 7 sati, Goksim said:

Danas se nebi zalijetao sa kartonima. Granica za Porto-Juve mi je, za prvu utakmicu, previsoka. Jest da bi moglo biti kartona ali ne vidim value u granici od 5,5 kartona. Ako ne padne kartona prvih 25 minuta može se razmotriti over kartona na liveu kod bet365 online kladionica" rel="external">bet365 , kad granica padne na 4,5 kartona.

Sevilla - Leicester

Ovo je za mene tip dana s tim da sam ja odigrao još sigurniju opciju a to je da Sevilla dobiva barem jedno poluvrijeme te da prva dolazi do 5 kornera. Već sam napisao zaključak analize i razloge na http://www.svijetkladjenja.com/analize/sevilla-v-leicester-city/

bBipwPV.jpg

Razloge sam već naveo u ranije spomenutoj analizi na portalu. Mogu još dodati da će Sevilla svoju priliku za prolaz tražiti danas te da moraju ostvariti pozitivni rezultat, a nebi bilo loše i pobjedu od barem dva gola razlike, pred gostovanje u Engleskoj. Leicester bi pak itekako bi zadovoljan ako nebi izgubio, a u nisam siguran da se nebi zadovoljili i minimalnim porazom sa postignutim golom. Uglavnom i ako Sevilla povede sumnjam da će promijeniti stil igre i braniti se, već će nastaviti vršiti presing i tražiti i drugi gol. Ovo napominjem zbog oklade na kornere. 

Meni je ovaj double najpametnija oklada za ovu utakmicu a vidjet ćemo kako će se stvari razvijati...

Imam nešto više aktivnih listića nego inaće, tako da je ovo high stake. Nadam se da ću biti zadovoljan nakon utakmice. Idealan scenarij je da je sve pogođeno do poluvremena i da onda lovimo kartone live na Porto-Juve (ukoliko ih nebude puno u 1.pol. te ako granica bude prihvatljiva) ali ovo je već pohlepan idealan scenarij. Svaki scenarij u kojem su sljedeći listići dobitni biti će idealan. ;)

Ws39nOR.png042IZRM.pnge2hjE9s.pngumcpXVb.png

LTzJhfx.pngDwYG15A.pngSLEAuf5.pngqHzBqvf.pngNdWAMyl.pngSizt3mq.png

Najavljujem da ćemo i danas imati obje utakmice u prijenosu uživo u HD kvaliteti na SvijetKladjenja portalu. Linkovi će biti objavljeni popodne u dnevnoj temi ;) 

E jel se korneri i win pobjeda mogu kombinirati u unibetu?

Sevilla - Leicester

Engleski prvak Leicester je ove sezone popucao po šavovima. Momčad koja je prošle sezone senzacionalno osvojila naslov prvaka Engleske, danas na Otoku izgleda kao vreća za napucavanje.
Liga prvaka je jedino natjecanje gdje je Leicester zadovoljio i gdje je podsjetio na šampionske prošlosezonske dane. Uvjerljivo je Leicester prošao u osminu finala, no to je ujedno kraj njegovog puta. Mislimo da postoje simbolične šanse da Leicester u dvije utakmice izbaci Sevillu.
Trećeplasirana momčad španjolske Primere igra odlično cijele sezone. Na domaćem je terenu u prvenstvu prilično moćna (devet pobjeda, po jedan remi i poraz) i cijele sezone igra na sličnoj, odličnoj razini.
Vratimo se samo nakratko na Leicester i recimo još nešto negativno za Ranierijevu momčad. U zadnjih osam utakmica, u svim natjecanjima, Leicester nije pobijedio niti jednom (dva remija i šest poraza)! Nedavno je Leicester čak ispao od trećeligaša Milwalla u FA kupu.
Takva momčad skoro da nema što tražiti na Sanchez Pizjuanu, a hrabrijim igračima predlažemo igranje hendikepa na Sevillu. Domaćin će tražiti potvrdu prolaska već u prvih 90 minuta.

Valencia - Real Madrid

Zaostalu utakmicu u španjolskoj Primeri ove će srijede odigrati nogometaši Valencije i prvoplasiranog madridskog Reala.
Uvijek je gostovanje na Mestalli izazivalo strah, čak i kod igrača Reala ili Barcelone. Teško se tamo dolazilo do bodova, ali prošla, a ova sezona pogotovo, je bitno promijenila krvnu sliku Valencije. Sada je ta momčad mlaka, nekvalitetna i što je strašno čudno, još uvijek prilično strahuje za svoj prvoligaški status.
Valencia je trenutačno tek petnaesta na ljestvici, a u svojoj tvrđavi (no, Mestalla više nije neosvojiva tvrđava) ove sezone ima samo: tri pobjede, dva remija i čak pet poraza.
Vodeći Real tako kod Valencije stiže kao veliki favorit i vjerujemo da je igranje na njega jedina logična odluka. No, unatoč tome što je Valencija nikada slabija neće Real šetnjom do tri boda. Valencia se još uvijek, barem nakratko, može naoružati motivom i protiv najjačih odigrati najbolje.
Tako je Valencia odigrala doma i protiv Barcelone i izgubila je tek uz sudačke greške (3-2). No, izbor je, ponavljamo, jasan. Valencia je vrlo slaba, Real odličan i slavlje gostiju je realno.

Schalke - PAOK

Nogometaši Schalkea već se u prvom ogledu šesnaestine finala Europa lige osigurali prolaz dalje. Omogućila im je to visoka gostujuća pobjeda od 3-0 kod PAOK-a.
Dakako da će uzvrat u Gelsenkirchenu biti puka formalnost, no i u takvoj će utakmici na površinu izbiti kvaliteta, a to znači da je Schalke favorit za novo slavlje.
Zbog vrlo slabog starta u sezonu Schalke se i danas ne može pohvaliti posebno dobrom pozicijom na bundesligaškoj ljestvici (deseto mjesto), no odavno je već primjetno da je Schalke podigao razinu svojih igara i ta je momčad u ovom trenutku jedan od jačih njemačkih sastava. O tome govori i forma od tri pobjede i dva remija u zadnjih pet nastupa (Bundesliga, DFB Pokal i Europa liga).
Schalke gotovo sigurno ima želju nastaviti koračati po pobjedničkoj stazi, a i domaći teren je uvijek motiv za njegove igrače. Zato će unatoč visokoj pobjedi u prvom ogledu tražiti još jedno slavlje i uvjerljivi prolaz prema osmini finala ovog natjecanja.
PAOK nema niti kvalitete za suprostavljanje ovom bundesligašu, a sigurno se u mislima već oprostio od Europa lige poslije tri primljena gola na svom travnjaku.

Valencia - Real Madrid / više od 1,5 gola

Raonić - Ćorić 1

Del Potro - Džumhur

Sevilla / home team win + more corners

KOEFICIJENT: 2,67 (unibet)

Valencia - Real, dvije  napadacke momcadi...mora real dobiti..al 2 gola bi trebala pasti...Raonic i DelPotro totalni favoriti..DelPo brani naslov tu. I tekma da ce Sevilla dobiti + imati vise kornera...Leicester jos nije zabio gol u 2017., ako i Sevilla povede, sigurno se nece braniti i traziti ce jos sto ce dovesti do novih kornera (Goksim ceka to na puno parova pa se uzdamo u njegove kljuse)

18:00 Fenerbahče - Krasnodar Zbroj kartona -5,5+ over - 2,09 wwin

Ovaj uzvratni mec Fenerbahce nije mogao docekati u gorem trenutku.U domacem prvenstvu imaju -10 bodova u odnosu na prvoplasirani BJK, uz sve to u zadnjih 5 utakmica u svim takmicenjima imaju samo onu pobjedu nad gorespomenutim BJK u Kupu 1:0.Protiv Krasnodara su izgubili prvi mec 1:0, primili su gol u 3 minutu, gledao sam 1 poluvrijeme i mogu reci da su prosli odlicno kako su igrali.Nakon tog poraza kiksali su kuci protiv Kasimpasa 0:0, sto je dodatno iznerviralo navijace ali i Upravu, u kojoj se suska da bi trener Dick Advocaat mogao dobiti i otkaz u slucaju vecerasnjeg neuspjeha.Sto se tice igrackog kadra, Van Persie je zbog suspenzije odmarao ligaski mec, a imao je i određenih problema sa povredom, no cini se da je spreman za vecerasnji mec.Ono sto treba spomenuti jeste da je Volkan Şen (odbrana,16/0) zadobio povredu protiv Kasimpase i upitan je za veceras, bas kao i Aatif Chahechouhe (sredina,10/3), i o njihovim nastupima odluciti ce se pred utakmicu.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Ismail, Mehmet, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie.

Krasnodar vjerovatno nije bio favorit u ovom duelu, ali posle prvog meca i pobjede 1:0, sada se stvari mijenjaju i moze se reci da su sada vec blizi prolazu.Bila je kod njih upitna forma obzirom da su na pauzi sto se tice prvenstva, ali ovaj tim je tokom pauze odigrao 6 prijateljskih utakmica, gdje je upisao samo poraz od Slavie Prag.Opet prijateljske utakmice nisu bas pravo mjerilo forme, ali njima je bilo bitno da ostanu fizicki konkurentni, sto su i uspjeli ako se uzme u obzir ta pobjeda 1:0 ali i sama igra.Trener Igor Shalimov u vecerasnjem mecu nece moci racunati na Pavel Mamaev (sredina,4/0), ali odlicna vijest je da se vraca Andreas Granqvist (odbrana,16/0) koji je u mecu protiv Nice dobio crveni karton i bio suspendovan na 2 utakmice, ali su mu skinuli jednu utakmicu tako da veceras moze nastupiti.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Kristyuk, Kaleshin, Granqvist, Naldo, Ramirez, Claesson, Wanderson, Smolov, Gazinski, Kabore, Podberezkin.

Ono za sto sam se ja odlucio kada je ovaj mec u pitanju jeste over na kartone.Fenerbahce je ove sezone na 7 utakmica dobio 15 zutih kartona, kuci je dobio 8 zutih kartona.Krasnodar na 7 utakmica ima 14 zutih kartona i 2 crvena kartona, a kao gosti dobili su 7 zutih kartona.U prvom susretu bilo je 5 zutih kartona, i to jos u 63oj minuti i do kraja je ostalo tako.Vecerasnju utakmicu suditi ce poljak Paweł Raczkowski.On je ove sezone sudio na 3 utakmice u EL i podijelio je 19 zutih kartona i 1 crveni, a u 2 od 3 je presao ovu granicu, Austria-Astra (9 zutih i 1 crveni) i Ajax-Celta (7 zutih).Obzirom da je vecerasnji mec duel za prolaz dalje ocekujem da ova granica bude probijena.Fener ima problema ove sezone, ne djeluju bas najbolje u napadu sto se vidjelo i protiv Krasnodara ali i Kasimpase.Gosti sa druge strane imaju gol prednosti tako da ne moraju previse srljati u napad, ali svejedno to pada ako prime gol, onda sve iz pocetka.Obzirom da je u prvom mecu palo 5 zutih jos u 63oj minuti, pravo je cudo sto je i ostalo tako do kraja, danas sam misljenja da idu preko 5 kartona na mecu.

18:00 St.Etienne - Manchester Utd. Zbroj kartona -4,5+ under - 1,65 wwin

Ako je bilo neke dileme pred ovaj duel mislim da je prva utakmica iste dileme i rijesila.St.Etienne nisu mogli ravnopravno konkurirati Manchester Unitedu i eto sada su na rubu ispadanja nakon tih 3:0 u prvoj utakmici.St.Etienne nije losa momcad, ima tu zanimljivih igraca, trenutno se bore za 5 mjesto u Ligi 1, ali nakon tog poraza od Manchestera uslijedio je i gostujuci poraz u ligi od Montpelliera 2:1.U tom mecu su vodili na poluvremenu, ali su kasnije uz primljenih crveni karton, primili i 2 gola za poraz.Trener Christophe Galtier u vecerasnjem mecu nece moci racunati na M'Bengue (odbrana,12/0), Dabo (sredina,13/0), Nordin (sredina,11/1), Tannane (napadac,16/1), Soderlund (napadac,13/1).Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Ruffier- Malcuit, Perrin, Theophile-Catherine, Pogba- Intima, Pajot, Veretout, Saivet, Monnet Paquet- Hamouma.

Manchester United mogao bi da ide na titulu u EL, mada ima jos dosta da se igra.U ligi bi mogli da izvise za mjesto koje vodi u LP ili kvalifikacije za isto takmicenje, tako da bi preko EL mogli direktno u Ligu prvaka.Govorio je Mourinho da je prenatrpan raspored za njegovu momcad ali sta je tu je.Nakon pobjede u prvom duelu nad vecerasnjim protivnikom, Man.Utd. je igrao mec protiv Blackburna u FA Kupu gdje su dobili sa 2:1 ali mora se reci da su se pomucili, i da su postigli gol za 2:1 kada su usli Pogba i Ibrahimovic.Obzirom da ih ceka finale Liga kupa protiv Southamptona u nedelju, Mourinho je vec najavio da ce biti posteda i izmjena pred vecerasnji revans.Ono sto je sigurno jeste da nece igrati De Gea (golman,25/0), Jones (odbrana,12/0), Shaw (odbrana,7/0), Darmian (odbrana,10/0), Herrera (sredina,22/0), Rooney (napadac,17/2), a vjerovatno ce i Valencia (sredina,22/0) na klupu barem.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Romero- Blind, Rojo, Smalling, Fosu-Mensah- Carrick, Schweinsteiger- Martial, Mata, Lingard- Rashford.

Ono za sto sam se odlucio u ovom mecu jeste under na kartone.St.Etienne je na 7 utakmica dobio 6 zutih karton, od toga 3 je dobio kuci.Man.Utd. na 7 utakmica ima 10 zutih kartona, od toga 5 u gostima.U prvom mecu palo je 5 zutih kartona, a igraci Manchestera dobili su cak 4 zuta.Mislim da bi veceras mogli da odmore od kartona, jer i rezultat je takav da nema potrebe za nekom grubljom igrom.Utakmicu ce suditi njemacki sudija Deniz Aytekin.On ove sezone nije ni sudio u Europa ligi, ima 4 meca u LP gdje je pokazao 9 zutih kartona, a niti na jednoj utakmici nije presao ovu granicu.

18:30 Partizan - PAOK 2 - 2,04 wwin

Nazalost ovo moram da igram.Opet donekle mi je drago ako vec igram protiv Partizana da je sa druge strane PAOK.Situacija u Partizanu nije dobra, i to ne toliko zbog rezultata nego zbog kadrovskih problema.Na finalnom turniru Kupa Srbije igraci Partizana su zbog trovanja hranom morali da igraju i znatno smanjenoj rotaciji, uz sve to isti problem imao je i trener Dzikic.Opet drzali su se 3/4 protiv Zvezde i eto na kraju izgubili 74-64 ( da ne ulazim dalje).Sto se tice vecerasnjeg meca, ono sto je sigurno jeste da ce ekipu ponovo voditi Nenad Canak jer Dzikic i dalje osjeca posljedice trovanja.Pored tog problema, sigurno nece igrati Hatcher, Koprivica, Karahodzic a vjerovatno i Marinkovic i Robinson.Jos uvijek su roviti Andric i Lukovic ali oni bi trebali da igraju ovaj mec.

PAOK je izgubio taj prvi duel 76-74 ali su odma posle izjavljivali da nije jos nista gotovo i da mogu do pobjede u uzvratu.Gledao sam bas emisiju FIBA Lige prvaka gdje su u fokusu imali PAOK i slusao sam izjave kako trenera tako i pojedinih igraca i svi su uvjereni da mogu nadoknaditi taj poraz na domacem terenu.Uz sve to oni su kompletni, a u Beograd su dosli prije 2 dana, dakle zeljeli su da se spreme sto bolje.

Ono zbog cega ja igram ovde dvicu jeste nedostatak Hatchera, i vjerovatno Marinkovica.Iako je Partizan imao problema i u prvom duelu protiv PAOK kada nije igrao Velickovic, mislim da su danas u vecem problemu.U tom mecu Hatcher je postigao 27pts i bio kljucni covjek te pobjede, a dobar je bio i Marinkovic sa 10pts.U ovako skracenoj rotaciji mislim da je za Partizan najbolje da izgube, tim prije jer ih cekaju mecevi protiv Zadra (za 2 dana) i Mega Leks (za 4 dana).Ono sto je odlucilo u prvom mecu jeste bolji procenat Partizana za 3 poena kao i nesto bolja slobodna bacanja, kao i skok, ali veceras u ovakoj situaciji mislim da je PAOK blize pobjedi.

Buyukcekmece(-2,5)-Enisey 2 1.94  Marathon

Uzvrat, Enisey dobio prvu utakmicu 91:81. Ne volim igrati ovakve utakmice u kojima bi gost mogao izgubiti 9 razlike a svejedno proći dalje, ali me ovo previše privuklo. Domaćin će i danas biti bez važnog igrača Eldridgea koji u prosjeku zabija 12,5 ppg a tome dodaje 3,5 apg i 3,5 rpg. U odnosu na prošlu utakmicu, danas neće biti ni Yildizlia koji daje 7,5 ppg a dodaje 3,5 rpg i 1.0 apg. Yildizli je prošlu utakmicu Eniseyu ubacio 9 poena i dodao 4 skoka. Enisey je u finoj formi, trenutno su na 5 vezanih pobjeda: dobili današnjeg protivnika, Benficu, Kaleva, Perma i Unicsa - što je bilo fino iznenađenje. Mislim da je domaćinu važnija liga u kojoj se bore za ostanak i uz izostanak ova dva igrača ne vjerujem da će uspjeti nešto napraviti. Kvota je u finom padu.

prije 10 sati, meruve said:

18:00 Fenerbahče - Krasnodar Zbroj kartona -5,5+ over - 2,09 wwin

Ovaj uzvratni mec Fenerbahce nije mogao docekati u gorem trenutku.U domacem prvenstvu imaju -10 bodova u odnosu na prvoplasirani BJK, uz sve to u zadnjih 5 utakmica u svim takmicenjima imaju samo onu pobjedu nad gorespomenutim BJK u Kupu 1:0.Protiv Krasnodara su izgubili prvi mec 1:0, primili su gol u 3 minutu, gledao sam 1 poluvrijeme i mogu reci da su prosli odlicno kako su igrali.Nakon tog poraza kiksali su kuci protiv Kasimpasa 0:0, sto je dodatno iznerviralo navijace ali i Upravu, u kojoj se suska da bi trener Dick Advocaat mogao dobiti i otkaz u slucaju vecerasnjeg neuspjeha.Sto se tice igrackog kadra, Van Persie je zbog suspenzije odmarao ligaski mec, a imao je i određenih problema sa povredom, no cini se da je spreman za vecerasnji mec.Ono sto treba spomenuti jeste da je Volkan Şen (odbrana,16/0) zadobio povredu protiv Kasimpase i upitan je za veceras, bas kao i Aatif Chahechouhe (sredina,10/3), i o njihovim nastupima odluciti ce se pred utakmicu.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Ismail, Mehmet, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie.

Krasnodar vjerovatno nije bio favorit u ovom duelu, ali posle prvog meca i pobjede 1:0, sada se stvari mijenjaju i moze se reci da su sada vec blizi prolazu.Bila je kod njih upitna forma obzirom da su na pauzi sto se tice prvenstva, ali ovaj tim je tokom pauze odigrao 6 prijateljskih utakmica, gdje je upisao samo poraz od Slavie Prag.Opet prijateljske utakmice nisu bas pravo mjerilo forme, ali njima je bilo bitno da ostanu fizicki konkurentni, sto su i uspjeli ako se uzme u obzir ta pobjeda 1:0 ali i sama igra.Trener Igor Shalimov u vecerasnjem mecu nece moci racunati na Pavel Mamaev (sredina,4/0), ali odlicna vijest je da se vraca Andreas Granqvist (odbrana,16/0) koji je u mecu protiv Nice dobio crveni karton i bio suspendovan na 2 utakmice, ali su mu skinuli jednu utakmicu tako da veceras moze nastupiti.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Kristyuk, Kaleshin, Granqvist, Naldo, Ramirez, Claesson, Wanderson, Smolov, Gazinski, Kabore, Podberezkin.

Ono za sto sam se ja odlucio kada je ovaj mec u pitanju jeste over na kartone.Fenerbahce je ove sezone na 7 utakmica dobio 15 zutih kartona, kuci je dobio 8 zutih kartona.Krasnodar na 7 utakmica ima 14 zutih kartona i 2 crvena kartona, a kao gosti dobili su 7 zutih kartona.U prvom susretu bilo je 5 zutih kartona, i to jos u 63oj minuti i do kraja je ostalo tako.Vecerasnju utakmicu suditi ce poljak Paweł Raczkowski.On je ove sezone sudio na 3 utakmice u EL i podijelio je 19 zutih kartona i 1 crveni, a u 2 od 3 je presao ovu granicu, Austria-Astra (9 zutih i 1 crveni) i Ajax-Celta (7 zutih).Obzirom da je vecerasnji mec duel za prolaz dalje ocekujem da ova granica bude probijena.Fener ima problema ove sezone, ne djeluju bas najbolje u napadu sto se vidjelo i protiv Krasnodara ali i Kasimpase.Gosti sa druge strane imaju gol prednosti tako da ne moraju previse srljati u napad, ali svejedno to pada ako prime gol, onda sve iz pocetka.Obzirom da je u prvom mecu palo 5 zutih jos u 63oj minuti, pravo je cudo sto je i ostalo tako do kraja, danas sam misljenja da idu preko 5 kartona na mecu.

18:00 St.Etienne - Manchester Utd. Zbroj kartona -4,5+ under - 1,65 wwin

Ako je bilo neke dileme pred ovaj duel mislim da je prva utakmica iste dileme i rijesila.St.Etienne nisu mogli ravnopravno konkurirati Manchester Unitedu i eto sada su na rubu ispadanja nakon tih 3:0 u prvoj utakmici.St.Etienne nije losa momcad, ima tu zanimljivih igraca, trenutno se bore za 5 mjesto u Ligi 1, ali nakon tog poraza od Manchestera uslijedio je i gostujuci poraz u ligi od Montpelliera 2:1.U tom mecu su vodili na poluvremenu, ali su kasnije uz primljenih crveni karton, primili i 2 gola za poraz.Trener Christophe Galtier u vecerasnjem mecu nece moci racunati na M'Bengue (odbrana,12/0), Dabo (sredina,13/0), Nordin (sredina,11/1), Tannane (napadac,16/1), Soderlund (napadac,13/1).Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Ruffier- Malcuit, Perrin, Theophile-Catherine, Pogba- Intima, Pajot, Veretout, Saivet, Monnet Paquet- Hamouma.

Manchester United mogao bi da ide na titulu u EL, mada ima jos dosta da se igra.U ligi bi mogli da izvise za mjesto koje vodi u LP ili kvalifikacije za isto takmicenje, tako da bi preko EL mogli direktno u Ligu prvaka.Govorio je Mourinho da je prenatrpan raspored za njegovu momcad ali sta je tu je.Nakon pobjede u prvom duelu nad vecerasnjim protivnikom, Man.Utd. je igrao mec protiv Blackburna u FA Kupu gdje su dobili sa 2:1 ali mora se reci da su se pomucili, i da su postigli gol za 2:1 kada su usli Pogba i Ibrahimovic.Obzirom da ih ceka finale Liga kupa protiv Southamptona u nedelju, Mourinho je vec najavio da ce biti posteda i izmjena pred vecerasnji revans.Ono sto je sigurno jeste da nece igrati De Gea (golman,25/0), Jones (odbrana,12/0), Shaw (odbrana,7/0), Darmian (odbrana,10/0), Herrera (sredina,22/0), Rooney (napadac,17/2), a vjerovatno ce i Valencia (sredina,22/0) na klupu barem.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Romero- Blind, Rojo, Smalling, Fosu-Mensah- Carrick, Schweinsteiger- Martial, Mata, Lingard- Rashford.

Ono za sto sam se odlucio u ovom mecu jeste under na kartone.St.Etienne je na 7 utakmica dobio 6 zutih karton, od toga 3 je dobio kuci.Man.Utd. na 7 utakmica ima 10 zutih kartona, od toga 5 u gostima.U prvom mecu palo je 5 zutih kartona, a igraci Manchestera dobili su cak 4 zuta.Mislim da bi veceras mogli da odmore od kartona, jer i rezultat je takav da nema potrebe za nekom grubljom igrom.Utakmicu ce suditi njemacki sudija Deniz Aytekin.On ove sezone nije ni sudio u Europa ligi, ima 4 meca u LP gdje je pokazao 9 zutih kartona, a niti na jednoj utakmici nije presao ovu granicu.

Ovo su i moja 2 predloga za danas. Fenerbahce kod kuce juri rezultat, Krasnodar prijatno iznenadjenje ove sezone u LE, u prvom mecu su dobro odradili svoj deo posla sad je cilj odraditi drugi deo. Mislim da veceras mogu do gola te da ce prolazak odluciti gol razlika (ocekujem pobedu Fenera i nekih 2:1 3:1). Moralo bi biti nervoze, u Turskoj je jako tesko igrati ispred svojih navijaca u ovakvoj situaciji, ukoliko Fenerbahce ne napravi pozitivan rezultat rano, u drugom pol ce biti nervoze a verovatno i pritisak sa tribina. Imamo i sudiju sa dobrim prosekom, ja cu ovo uzeti over 4.5 cards u wwinu po kvoti 1.50

Za United je sve manje-vise jasno, resili su oni prolazak u prvom mecu. Mourinho zna kako zatvoriti mec, verovatno ce gnjaviti loptu sto vise a ukoliko Man Utd postigne bar jedan gol to je apsolutno kraj jer St Ettiene ne moze uvaliti 5 komada nema teorije. Deniz Aytekin je 4 puta ove sezone u evropskim takmicenjima isao ispod 4.5 kartona, Unibet nudi 1.70 na under 4.5 a to mi je value jer sumnjam u neku grubu igru i scenario sa vise od 3 zutih kartona.

Nisam ljubitelj igranja ovoliko parova na ovakvu kvotu, ali mi se ovo čini kao dobro duplanje.

Albot/Džumhur-Baker/Mektić 2
Lowen-Brest 1
Celje-Presov 1
Flensburg-Hannover 1

Bet365 2,13 

- Albot (512.) i Džumhur (373.) igraju prvi zajednički meč. Albot na hardu 29/33 a nema pobjede na njemu od 2015. Džumhur u karijeri 45/54, na hardu 4/5, ovo mu je prvi meč parova ove sezone. Baker (46.) i Mektić (56.) igraju fino zajedno. Na AO došli do osmine finala i odigrali solidan meč protiv braće Bryan. Prošli tjedan u Memphisu osvojili titulu bez izgubljenog seta.

- Lowen mora dobiti ovo ako žele održati utrku za prvo mjesto sa Vardarom, zaostaju jedan bod. U svojoj dvorani ove sezone kiksali su jedino protiv Vardara i Flensburga. Brest kiksao zadnje kolo protiv Zagreba. Loši su u gostima u zadnje vrijeme, niz od tri poraza prekinuli protiv slabašnog Izviđača, pa zatim vezali dva x-a u Ligi prvaka a zadnje gostovanje su izgubili u Sloveniji od Celja.

- Celje gonja F4 Seha lige. Trenutno su četvrti sa bodom manje od trećeg Zagreba i bodom više od petog Bresta. Puni su samopouzdanja nakon što su napravili iznenađenje protiv Kielcea. Presov je predzadnji sa tri vezana poraza u Seha ligi. U prvoj međusobnoj utakmici, Celje dobilo u gostima 31:25.

- Flensburg i dalje održava prvo mjesto i imaju tri boda više od Lowena i Kiela. Hannover je šesti, pokušat će izboriti Europu ali to će biti jako teško. Očekujem pristojnu pobjedu Flensburga i od njih očekujem da kiksaju jedino protiv Lowena ili Kiela.

Fenerbahce-Krasnodar 5.5 kartona,preko 1.85 koef.

Valencia-Real 2,1.60 koef.

Hattrick

Odlucio sam se ne igrati kartone na LP,jer jednostavno juce je billo toliko dobro kartonsko vece,da tesko da ce se to ponoviti veceras,mozda na jedvite jade bude nekih 5 kartona.

No ajde da se fokusiram na meceve koji pocinju prije LP,na ovaj dubl.

Sve objasnjeno za Turce i Ruse,bitan i mec koji odlucuje o tome ko ide dalje,Fener mora juriti rezultat,jedini  minus ovoj okladi predstavlja nekakvo vodstvo Fenera od 1:0 pa cuvanje rezultata.I to je moguce,ali to je rizik igranja kartona.

Valencia po meni ne moze zabiti onoliko koliko moze primiti,istina,Mangala i Garay i cijela stoperska linija sa Montoyom i Siquerom je veoma iskusna,ali dosta pogresaka prave,kao i njihovi mesari u veznoj liniji Parejo i Perez koji igraju dosta nestabilno.Dobili su Athletic proslo kolo,ali mora se napomenuti da je Athletic poslijednih 35 min. igrao sa igracem manje radi toga sto su napravili 3 izmjene pa im se Aduriz ozlijedio,a i jos je Bilbao u 1.pol igralo u dosta slabasnom sastavu jer su odmarali igrace,tako da nije ni Valencijina pobjeda toliko velika kao sto se cini.U zadnje vrijeme igraju 4-3-3,ali dosta ofanzivno sa 4 igraca koji imaju napadacki mentalitet,Zaza,Orellana,Munir i Nani,pa bi mogla njihova obrana dosta patiti radi toga danas.Realu su svi igraci oporavljeni,usli su u dobru formu(svi osim Ronalda),znaju kolika je vaznost otici Barci na +4 i nekako ocekujem njihovu pobjedu danas,a buduci da kladionice nude 1.60 na Real,to definitvno uzimam.

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use