Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Prijedlog za novu temu/objavljivanje parova/listica

Dobardan1978

Recommended Posts

Pozdrav

Zelio bih da na ovoj temi iznesemo neka svoja misljenja i prijedloge u vezi postavjanaj tipova. Takodje kao produkt toga mozemo napraviti jednu podtemu slicnu onima kao sto su dnevni tipovi ili listic dana ili slicno.

Primjetim da tema "listic dana" potpuno zamrla a meni je bas simpaticna i ideja je da kreramo nesto slicno ali po pravilima i potrebama i prijedlozima clanova koji zele biti aktuvni u toj temi. Za pocetak je dovoljno da nas ima nekolicina i sa vremenom bi se sigurno pridruzivali i drugi clanovi.

Temu dnevni tipovi ne smatram bas korisnom i tamo niti pisem a rijetko i citam prijedloge jer se isti pisu nasumice i bez ikakvih pravila i standarda tako da recimo neko dodje i napise 5 tipova, neko objavi jedan par, neko objavi velike kvote a neko zicere..Svi smo razliciti i imamo razlicite sisteme igranja, tako da tako pisani tipovi ne mogu biti korisni za jedan dio posjetilaca. Stoga je moja osnovna misao da se otvori tema gdje bi objavljivali tipove/listice prema razradjenim pravilima, dakle doslo bi do neke standardizacije uz pomoc koje svi objavljeni tipovi/listici bi bili korisni za vecinu posjetilaca. Da li ce to biti singlovi sa odredjenim kvotama, double parovi, listici sa 3 i vise parova, takodje da li ce to biti ukuona kvota 2.00, ili 10.00, ili vise, takodje moze biti predmet rasprave...

Moj prijedlog prije svega je da se objavljuju tiketi koji su dostupni za vecinu posjetilaca, dakle nesto na sto se svi mogu vrlo lako kladiti. Takodje bi bilo bitno da se ti tipovi/tiketi objavljuju sa nekim rokom da se ne deasva da neko objavi nakon sto su susreti poceli ili recimo 15 min prije pocetka jer je to za vecinu onda beskorisno. Pored toga da na tim tiketima bude sto manje parova, da izbjegnemo neuspjehe, dakle da broj parova ostane slobodan ali da u svakom slucaju ne prelazi 3-4 para. Pored toga kvote bi bile umjerene, dakle ne ici na one skroz niske tipa 1.10-1.20 ali takodje ne stavljati ni one nesigurne recimo 2.50 ili vise...Ne znam iskreno da li ce ovo naici na bilo kakva interesovanja ali bih volio da zainteresirani iznesu svoja misljenja, pa da u plenumu oformimo pravila i onda objavimo novu temu i krenemo sa radom koji ce svima biti od koristi..

Meni se svidja predlog, ali treba nam još rada i discipline da bi došlo do realizacije SK listića dana. Npr, potrebno je imati što više analiza od što više članova u što više različitih podforuma. Onda bi vremenom počeli sa vodjenjem statistike svih članova, i od onih sa najvećim procentom uspešnosti uzimati tipove za zajednički SK listić dana (tjedna).  Pak, treenutno je najbitnije da nam zaživi novi sistem funkcionisanja foruma, imo...

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use