Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Lige Petice)

Goksim

Recommended Posts

cCVVBQu.png

VRATAR nogometne reprezentacije Toga Kossi Agassa (38) odbio je nastupiti na sutrašnjoj utakmici Afričkog kupa nacija protiv DR Konga jer su u mu domovini bijesni navijači zapalili kuću.

Togoanski navijači smatraju 38-godišnjeg vratara najvećim krivcem za poraz od Maroka, pa je njegov dom u Lomeu devastiran i zapaljen, iako je ga je čuvala policija. Izbornik Toga Claude Le Roy kazao je kako je taj potez poguban za moral njegove momčadi koja još ima šanse za plasman u četvrtfinale prvenstva u Gabonu.

"Ovo je pravi šok za sve nas i mogu misliti kako je Agassi. Nakon svega, ne mogu reći da ne shvaćam njegovu odluku da ne igra", kazao je Le Roy.

Togu treba pobjeda u meču s liderom grupe DR Kongom, a u drugom susretu se sastaju Obala Bjelokosti i Maroko.

Izvor: Index.hr

LIVERPOOL: Protiv Chelseja za spas sezone

Liverpool danas spašava sezonu. Na Anfield dolazi vodeći Chelsea koji u posljednjih 16 prvenstvenih nastupa ima 15 pobjeda, a dočekat će ga Redsi za koje je siječanj bio katastrofalan. Slavili su samo jednom u osam nastupa (u FA kupu protiv Plymoutha), ispali iz oba kupa, a u Premier ligi za Bluesima zaostaju 10 bodova. Ostvare li pobjedu, čak se mogu vratiti i u utrku za naslov, no s obzirom na formu u kojoj se nalaze bit će to vrlo zahtjevan zadatak.
- Poraz od Wolverhamptona i ispadanje iz FA kupa bili su veliko razočaranje, svima nam je bilo jako teško, ali imamo dobru priliku za povratak u velikoj utakmici sa Chelseajem - poručio je brazilski ofenzivac Philippe Coutinho.
Liverpool je ove sezone uglavnom kiksao protiv nominalno slabiji protivnika, dok je s velikanima dobro prolazio. Slavio je kod na gostovanjima kod Arsenala (4:3) i Chelseaja (2:1), remizirao kod Tottenhama (1:1) i Manchester Uniteda (1:1), a kod kuće dobio Manchester City (1:0), odigrao 0:0 s Manchester Unitedom i izbacio Tottenham iz Liga kupa (2:1).
- Na kraju sezone možemo se kvalificirati u Ligu prvaka. Hoćemo li tada moći proslaviti to uz Chelsea koji je u ovako sjajnom nizu? Da, mislim da bismo trebali to proslaviti, za to se trebamo boriti. Da, napravili smo puno pogrešaka, ali smo i dalje četvrti u ligi. Ima i gorih stvari na svijetu - poručio je Klopp.
Njegova je momčad upisala tri poraza u nizu, imperativ je ogroman.
- Jasno je da ćemo pokušati sve da bodovi ostanu na Anfieldu, ali jako je važno da eventualni poraz ne gledamo kao četvrti u nizu...
Tradicija je na strani Bluesa, koji su neporaženi na posljednjih pet gostovanja kod Liverpoola u svim natjecanjima (dvije pobjede i tri remija).
- Morat ćemo biti jako oprezni. Gostovanje na Anfieldu uvijek je teško, a oni će nakon tri uzastopna poraza biti jako ljuti i jako opasni. Liverpool je odlična momčad i siguran sam da se do kraja može boriti za naslov - rekao je Chelseajev menadžer Antonio Conte.

Izvor: lutrija.hr

BARCELONA: Busquets i Iniesta propuštaju i Atletico

Barcelona je nanizala 13 utakmica bez poraza u Primeri, a sutra je čeka novi spektakularni okršaj u Kupu kralja. U prvom polufinalnom dvoboju u srijedu s početkom u 21 sat gostuju kod Atletico Madrida na Vicente Calderonu. Luis Enrique ima dosta problema sa sastavom, jučer na prvom treningu nakon utakmice s Betisom nije bilo dvije ključne karike vezne linije Andres Iniesta i Sergio Busquets koji se još oporavljaju od ozljeda. Leo Messi, Luis Suarez, Arda Turan i Lucas Digne također su propustili trening, no oni su posebno radili u dvorani i trebali bi biti spremni za Atletico.

Posrnuli div traži povratak u vrh i pretvara "najdosadniju ligu" u spektakl

Novi vlasnik je najavio bolje dane za posrnulog velikana, a njegovi se planovi sviđaju i izravnim konkurentima.

Olympique de Marseille je jedan od najvećih francuskih klubova – klub s francuske rivijere u vitrinama ima devet naslova prvaka Ligue 1 i rekordnih 10 kupova. Međutim, ono što ih izdvaja od konkurencije je jedini francuski naslov prvaka Europe iz 1993. kada su u finalu pobijedili Milan s našim Alenom Bokšićem u vrhu napada.

Marseille je zadnji naslov osvojio 2010. kada je počela i stagnacija kluba. Vlasnik Robert Louis-Dreyfus je preminuo 2009. godine nakon čega je upravljanje klubom preuzela njegova supruga Margarita. Financijska situacija je bila sve lošija, a paralelno su patili i rezultati.

Klub je bio prisiljen prodavati ključne igrače poput Andre-Pierrea Gignaca, Dimitrija Payeta i Michyja Batshuayija, a kulminacija rezultatskog pada je bila sezona 2015./2016. Trener Marcelo Bielsa je šokantno dao otkaz odmah nakon prve utakmice nakon čega su do kraja sezone momčad vodila još dva trenera. Prvenstvo su završili na 13. mjestu što je najgori rezultat kluba u zadnjih 15 godina.

Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa (Foto: AFP)

Veliki klub prodan za dvostruko manje od Pogbe

U kolovozu 2016. godine kreće nova era u povijesti kluba. Posrnuli div je za samo 45 milijuna eura prodan američkom poduzetniku Franku McCourtukoji je predstavio ambiciozni „projekt Marseille prvak“. Njegovi su prvi potezi bili dovođenje trenera Rudija Garcije, bivšeg trenera Rome koji je s Lilleom 2011. osvojio dvostruku krunu, i bivšeg sportskog direktora Barcelone Andonija Zubizarrete.

„Moj prvi cilj je biti prvak Francuske, drugi je češće biti nego ne biti prvak, a treći osvojiti Ligu prvaka. Moramo to ostvariti tim redom“, rekao je ambiciozni američki vlasnik koji se obvezao uložiti 200 milijuna eura kroz četiri godine što je „više nego što je uloženo u zadnjih 20 godina.“ Osim toga, najavio je i reorganizaciju omladinske škole.

Payet slavi pogodak
Dimitri Payet (Foto: AFP)

Od obećanih 200 milijuna zasad je uložio 40-ak – na Payeta koji je pobjegao iz West Hama, veterana Patricea Evru i 22-godišnjeg veznjaka Morgana Sansona koji je za Montpellier ove sezone postigao tri gola uz sedam asistencija. 

Novi vlasnik ima iskustva s upravljanjem sportskim klubom – i to ne baš ugodnog

McCourt već ima iskustva u sportskom biznisu. Nakon što se obogatio, poduzetnik iz Bostona je neuspješno pokušao kupiti legendarni bejzbol klub Red Soxe. Utjehu je našao u LA Dodgersima čiji je vlasnik bio između 2004. i 2012. godine.

Njegovo turbulentno vlasništvo su obilježili financijski problemi usred brakorazvodne parnice s tadašnjom suprugom Jamie koja je bila i predsjednica kluba. U jednom od najskupljih razvoda u povijesti Kalifornije bivša supruga je McCourta „olakšala“ za 130 milijuna dolara, a Dodgerse je na kraju prodao grupi investitora za dvije milijarde dolara što je i danas rekordna prodaja sportskog kluba u SAD-u.

Bijesni navijači Marseillea
Navijači Marseillea (Foto: AFP)

Nakon što je odustao od preskupih Premierligaša, idealno mjesto za nastavak ulaganja u sport je našao u Marseilleu. Iako u stagnaciji, klub je i dalje veliki brend, a iskusni vlasnik sportskog kluba McCourt je svjestan koliko su bitan dio priče o Marseilleu njegovi fanatični navijači koji su punili stadion i u povijesno lošoj sezoni.

„Gradit ćemo klub oko četiri osi. Prva je stvaranje momčadi koja će se boriti za naslov. Druga se odnosi na navijače kojima ćemo stvoriti najbolji doživljaj u Ligue 1. Treća obuhvaća lokalnu zajednicu, klub će vratiti ono što duguje gradu. Četvrta je izgradnja snažne organizacije izvan tog područja.“

Čeka li nas renesansa francuske lige?

Njegovi prvi potezi daju naslutiti da se radi o vrlo ambicioznom investitoru, a francuska liga bi mogla od „najdosadnije Lige petice“ postati jedna od najzanimljivijih. Monaco je u usponu i mogao bi već ove sezone prekinuti dominaciju PSG-a, u borbu za naslov se ubacila i Nica, a ako se projekt Marseillea pokaže uspješnim Ligue 1 bi se mogla riješiti etikete dosadne lige i postati vrlo jako i atraktivno natjecanje.

61324102-frank-mccourt-nasser-alkhelaifi
Frank McCourt i Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP)

Takav scenarij vodi prema većim prihodima, ali i potencijalnom dodatnom mjestu u Ligi prvaka. Prema promjenama koje će nastupiti 2018., prve četiri lige imaju zagarantirana četiri predstavnika, dok peta ima dva i jednog koji ide u kvalifikacije. Četvrta je trenutno Serie A, a petim Francuzima je u interesu da ih što prije prestignu. Stoga ne čudi da je ulazak McCourta u francuski nogomet podržao predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

„Njegov dolazak je dobra stvar. Trebamo investitore poput njega da podignemo kompetitivnost lige“, rekao je. Le Classique između PSG-a i Marseillea bi tako nakon dugo vremena osim povijesnog imao i rezultatski značaj.

Međutim, projekt šampionskog Marseillea će pričekati još neko vrijeme. Klub je trenutno šesti s vrlo lošim rezultatima protiv najjačih klubova, ali na jugu Francuske inzistiraju da je ovo tranzicijska sezona i da se prave stvari očekuju od sljedeće sezone. Tada ćemo saznati misli li McCourt ozbiljno i može li ostvariti ono što nije mogao u Dodgersima - osvojiti naslov prvaka.

Izvor: http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/olympique-de-marseille-pod-vodstvom-novog-vlasnika-trazi-povratak-u-francuski-i-europski-vrh---465536.html

Stara dama favorit protiv Intera

Mandžukić protiv Perišića, to je jedan od središnjih fokusa večeri u Torinu. Talijanski mediji opširno su se raspisali o brojnim nacionalnim obračunima igrača koji nose dres Juventusa i Intera, ali sraz napadača koji je kod Allegrija opet postao krilo (Mandžukić) i udarne ofenzivne igle Vatrenih (Perišić) na vrhu je TOP liste.
"Ivan je podnio žrtvu kao Eto'o u sezoni trostruke krune, igra cijelom dužinom terena“, opisuje Gazzetta dello Sport Perišićevu rolu koja znači mnogo više od statistike golova i asistencija. On je jedan od najvažnijih motora Crno-plavih. I njegovi su pogoci u pravilu odlučujuči.
"Obje ekipe postavljene su tako da im je bitna krilna igra, a imaju igrače koji su na tim pozicijama među najboljima u Ligi. Čak i unatoč anomalijama kao što je činjenica da se Mandžukić vratio na to mjesto koje je igrao kao mladić, oni mogu biti odlučujući“, ističe Corriere della Sera.
Roberto Boninsegna, legenda i Intera i potom Juventusa, odgovorio je na pitanje koga vidi kao igrače odluke:
- Kod Juvea je to Dybala, kod Intera Perišić. Dybala je sjajan igrač i pred svojim navijačima mora dati više. Allegri je shvatio gdje je bio problem u porazu u Firenci i od tada je žrtvovao Mandžukića.
Juventus igra za učvršćenje puta prema tituli, i za revanš Crno-plavima koji su ih tukli u prvom dijelu sezone, a Inter za proboj u Ligi prvaka. Gdje ih poduže nema. Mandžukić i Perišić naći će se na istoj poziciji, bude li prema najavama, dakle neće se izravno često sudarati na terenu, a Marcelo Brozović ima bitnurolu u građenju i balansu igre gostiju. Forma mu se diže, možda je ovaj okršaj pao baš u pravi čas, Marko Pjaca, četvrti Hrvat u dva talijanska velikana, na startu će biti na klupi.
Juventus je prvi sa 51 bodom, Inter četvrti sa 42. No, Perišić je u 21 utakmici Serie A dao 7 golova i ima pet asistencija, dok je Mandžukić igrao 20 puta te ima četiri pogotka i tri dodavanja za gol.
- Vidimo da je Juventus dominantan, ponovno je podignuo formu, sustav koji igra provodi jako dobro, nema dvojbe da je favorit. Inter ima odličnu ekipu, u zadnje vrijeme i izvedbe su mu sve kvalitetnije, ali zna se da Juventus želi obraniti titulu, odvojiti se što prije na tablici, te isto tako i uzvratiti Interu za poraz na San Siru u prvom dijelu sezone. Svim srcem iščekuju tu pobjedu, čuo sam se s nekim ljudima u klubu, baš su napaljeni na Inter, u tom slučaju povećali bi bodovnu razliku i otresli se jednog konkurenta za prvo mjesto. Iako je zapravo Inter kvazi konkurent. Bit će to pravi talijanski derbi - kazao nam je Zoran Ban, negdašnji napadač Juventusa, koji je oduševljen sa Starom damom, ali i s hrvatskim igračima posebno.

• 4 weeks later...

Livaja propušta i Real Madrid

Hrvatski napadač Marko Livaja (23), koji je zbog ozljede koljena izostao s posljednje dvije utakmice Las Palmasa, propustit će u srijedu prvenstveni susret protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu a zasad je nepoznato kada bi se mogao priključiti momčadi, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Las Palmasa. 
"I dalje je ozlijeđen, na treningu je bio primio snažan udarac u koljeno", rekao je SN-u u telefonskom razgovoru glasnogovornik Quique del Rosario. Livaja se ozlijedio prije devet dana na jutarnjem treningu a od tada je propustio gostovanje kod Malage i domaću utakmicu protiv Real Sociedada. 
Žuti s Kanarskih otoka poraženi su u zadnje četiri utakmice te zauzimaju 12. mjesto među 20 momčadi u prvenstvu. Real Madrid, s hrvatskim veznim igračima Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, vodeća je momčad prvenstva s bodom više i susretom manje od Barcelone.
Livaja je od ljetošnjeg dolaska zabio šest golova i tri puta asistirao. Posljednji put je zatresao mrežu prije mjesec i pol dana kada je s dva pogotka na Vicente Calderonu doprinio pobjedi od 3-2 nad Atletico Madridom u osmini finala kupa. S obzirom na 0-2 iz prve utakmice to nije bilo dovoljno za prolazak u iduću fazu. Las Palmas se zatim okrenuo prvenstvu.

• 3 weeks later...

Götze propušta ostatak sezone

Veznjak Borussije iz Dortmunda i njemačke reprezentacije Mario Götze propustit će ostatak sezone zbog metaboličkih problema. Götzeu je prošloga mjeseca dijagnosticiran problem s metabolizmom i od tada je na poštedi.
“Dugoročni cilj je da se igrač u potpunosti oporavi do početka sljedeće sezone. Ako pozitivno reagira na terapiju, Götze bi se mogao vratiti treninzima već početkom ljeta”, objavila je Borussia.
Strijelac pobjedničkog pogotka za Njemačku u finalu SP-a 2014. protiv Argentine je ove sezone upisao tek 16 nastupa u svim natjecanjima.

IBRAHIMOVIĆ: United mi je bio veliki izazov

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović (35) dao je veliki intervju tv postaji Fox Sports Italia, a razgovor je vodio legendarni talijanski stručnjak Fabio Capello (70).
Ibrahimović se Capellu 'otvorio' govorivši o Manchester Unitedu, Juventusu, Interu, Milanu, Pepu Guardioli i Paris Saint-Germainu.
Capello i Ibrahimović su surađivali dvije godine u Juventusu, a zanimljivo Ibrahimović je u jednom razgovoru za engleske novine kazao kako je od Mourinha naučio više za dva mjeseca, nego u pet godina pod vodstvom Capella i Roberta Mancinija. Međutim, o toj izjavi ovoga puta nisu razgovarali.
Ibrahimović je otkrio kako mu je Capello po dolasku u Juventus dao snimku s golovima Marca van Bastena.
"Rekli ste mi da igram slično kao Van Basten, ali da je on bolji od mene, ha, ha. Gledao sam snimku njegovih golova i pažljivo pratio kako postiže golove," priznao je Ibra.
Vremena provedenog u Juventusu rado se prisjeća.
"Dolazak u Juventus iz Ajaxa je bio veliki korak naprijed. Juve je veliki klub i od prvog dana bilo mi je super," dodao je.
Kada je torinska 'Stara dama' izbačena u Serie B zbog sudjelovanja u aferi 'calciopoli' švedski napadač je preselio u Inter.
"Bilo je to zanimljivo iskustvo. Za naslov su se borili gradski suparnici Inter i Milan. Na koncu smo osvojili 'scudetto' nakon 17 godina, a ja sam pomogao u pisanju povijesti."
Iduća stepenica bila je Barcelona pod vodstvom Pepea Guardiole.
"U početku je sve bilo OK. Igrao sam, zabijao golove. Međutim, Guardiola je ubrzo promijenio sustav igre, a ja sam izvisio. I danas mi to nije jasno. Guardiola me zvao svaki dan i nagovarao da preselim u Barcelonu, a kada sam potpisao preselio me na klupu. Nisam bio sretan i razlaz je bio jedina opcija."
Vratio se u Milan, ali na drugi stranu san Sira. U redove Interova najvećeg suparnika.
"Bila je to top momčad. Ronaldonho, Gattuso, Nesta, Pirlo, Pippo Inzaghi... želio sam novi naslov jer koliko je igrača osvojilo titulu u dresu Juventusa, Intera i Milana."
Ibrahimović je priznao kako nije želio u PSG.
"Bio sam dio transfera Thiaga Silve. Bio je to riskantan projekt, ali je uspio. Pariz je sjajan grad. Svatko tko nije sretan u Parizu, taj je lud."
Ibrahimovic je otkrio kako je dugo razmišljao o prelasku u Manchester United. No prevagnula je želja za novim izazovom.
"Bio je to veliki izazov. Mogao sam u Kinu i li dignuti noge u zrak i otići na odmor. Međutim, želio sam novi izazov," priznao je dodavši: "Znao sam što me čeka s Mourinhom. Trebao mi je takav trener pri kraju karijere. S njim je uvijek sve jasno, sve ti kaže u lice," kazao je Ibrahimović.

PRIMERA: Sevilla će teško kod Atletica u Madridu

Real je svoje napravio, a danas su dva važna sraza u Primeri. Sevilla, frustrirana zbog ispadanja iz Lige prvaka koje nije očekivala, gostuju u 16.15. kod Atletica u Madridu, a Barcelona u 20.45 dočekuje Valenciju. Kako Real ovog časa ima pet bodova više od Barcelone, jasno je da Kataloncima igra samo pobjeda. Težak kiks u La Coruni mogao bi ih skupo stajati, valjda su sada zaboravili PSG, rekuperirali se i trebali bi odigrati bolje. Valencia nije silna, ali može biti nezgodna kad joj se dopusti. Iako bi logičnije bilo očekivati siguran trijumf domaćina na Camp Nou.
Sevilla drži treće mjesto koje izravno vodi u Ligi prvaka, Atletico je četvrti, međutim razlika je pet bodova i ako bi ekipa Diega Simeonea dobila, puhala bi im za vrat. Kako Sevilla nije na razini kao do prije mjesec dana, Crveno-bijeli pucaju da je skinu iz TOP 3. Što je značajno jer nikome se tijekom ljeta ne igraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Sevilli je gotovo zadnji čas da se trgne jer mogla bi puno toga prokockati. Ipak, Atletico je na svojem travnjaku favorit, sprema se za vrući finiš sezone. 

LIVERPOOL: Vraća se Dejan Lovren

Hrvatski stoper Dejan Lovren potpuno je spreman nakon oporavka od ozljede koljena te će kandidirati za nastup protiv Manchester Cityja. On je u ponedjeljak uspješno odigrao 75 minuta za mladu momčad Liverpoola (U-23) koja je svladala Chelsea s 2:0, te je moguće da će ga Klopp na Etihadu postaviti u momčad od prve minute.
Pod upitnikom je Firmino, no menadžer Redsa vjeruje u njegov oporavak, dok Sturridge zbog ozljede nije u konkurenciji. Guardiola ima na raspolaganju sve igrače osim dulje vrijeme ozlijeđenih Gündogana i Jesusa. 

izvor: lutrija.hr

• 1 month later...

LOVREN Premiership? Tipujem na Chelsea

Tko će uzeti Premiership?
- U borbi su Chelsea i Tottenham. Ja tipujem na Chelsea, smatram da do kraja neće ispustiti prednost, makar je Premiership u posljednjim kolima često znao ponuditi neizvjesnost. No Chelsea je u prednosti, dobro igraju, pa se može zaključiti da će se oni okititi naslovom - kazao je Dejan Lovren. 
Zna li se što o pojačanjima Liverpoola za sljedeću sezonu?
- O tome se još ništa ne govori, ali svakako stoji da ćemo, kao i svake godine, jurišati na vrh, to je naš zadatak i naš cilj. 

• 2 weeks later...

BORUSSIA (D): Hoće li Tuchel ostati?

Thomas Tuchel odrađuje drugu sezonu na klupi Borussije Dortmund. Naslijedio je karizmatičnog i vrlo uspješnog Jürgena Kloppa koji je u sedam sezona vratio crno-žute u vrh njemačkog nogometa, osvojivši dva naslova prvaka i jedan kup. Tuchel je prvu sezonu završio na drugom mjestu uz poraz u finalu kupa. Ove će pak najvjerojatnije biti treći, a 27. svibnja ima prigodu osvojiti svoj prvi trofej, Kup Njemačke u dvoboju protiv Nike Kovača i njegova Eintrachta.
Pitanje je ipak hoće li Tuchel i sljedeće sezone sjediti na klupi crno-žutih. Ovih dana, naime, sukob na relaciji trener - čelnici rasplamsao se nakon intervjua izvršnog predsjednika Hansa Joachima Watzkea koji je zamjerio treneru na kritikama upućenim UEFA-i nakon bombaškog napada uoči dvoboja s Monacom. Problem je bio trenutak izlaska tog intervjua, dan uoči najvažnije prvenstvene utakmice ove sezone, sraza s Hoffenheimom, direktnim konkurentom za treće mjesto. Tuchel se osjetio pogođenim tim napadom, ali nije htio dolijevati ulje na vatru, nego se posve okrenuo travnjaku i utakmici s Hoffenheimom koju je Borussia dobila. Danas crno-žuti igraju u Augsburgu i pobjedom bi mogli zabetonirati treće mjesto, no tiskovna konferencija opet je kao glavnu temu imala sukob s Watzkeom.
Zanimljivo da je predsjednik Borussije Reinhard Rauball stao iza svog trenera, dok sportski direktor Michael Zorc pokušava ugasiti požar.
- Ni jednog trenutka Aki Watzke nije imao namjeru unijeti nemir u svlačionicu. Razgovor koji je tada izašao inače bio je dogovoren za dan nakon prve utakmice s Monacom, ali je odgođen zbog razumljivih razloga. Za razmimoilaženje mišljenja oko spomenute teme znamo već duže vrijeme, ali sada su se mediji uhvatili tog intervjua i ne puštaju. Samo još nedostaje da se time pozabavi ARD-ov Brennpunkt (emisija slična Otvorenom na HTV-u) - rekao je Zorc.
Jučer je pak Tuchel u razgovoru s novinarima bio posve otvoren.
- Teško je zanemariti zbivanja proteklih dana. Napisane su mnoge neistine, mnoge od njih baziraju se na anonimnim izvorima. Tu su dramatično pređene osobne granice i teško je s time živjeti. Ali postoji jedan veliki ali. Osjećam se dovoljno snažnim i sposobnim ostvariti sve sporstke ciljeve kako bismo ovu sezonu pretvorili u izvanrednu - započeo je Tuchel i ostavio pitanje daljnje suradnje u zraku.
- Ne znam jesam li pravi sugovornik na temu novog ugovora. Ali uvjeren sam da ću i sljedeće sezone biti trener ovdje - smatra Tuchel koji ima ugovor do 2018.
Donedavno je bilo govora kako će dobiti novi, ali sada nakon svih sukoba, vidjet ćemo što se dogoditi. Njemački mediji već nagađaju da će na klupu zasjesti Lucien Favre, sadašnji trener Nice, a prije toga vrlo uspješni strateg Herthe i Borussije M.

izvor: lutrija.hr

REAL MADRID - Zidane: Nema kalkulacija

Na Bernabeu, u nedjelju navečer, bit će puno gledalište. Navijači blancosa osjećaju blizinu prvog velikog slavlja sezone, jer Real ima objektivno veliku prednost u odnosu na Barcelonu. Bodovno su prije ovog kola poravnati, ali Madriđanima u idućih 8 dana slijedi tri utakmice, dok Barca ima na raspolaganju dvije. Upravo se zaostala utakmica sa Celtom, koja je 5.veljače odgođena zbog nevremena, pretvorila u bonus za Real. Tog dana, kada je Liga odgodila meč, iz Madrida su snažno negodovali. Bili su u Realu uvjereni da će im to biti suvišan napor u smiraj sezone, kada su planirali da će igrati ključne mečeve u Europi i Primeri. Istina je da im još preostaje finale LP-a, 3.lipnja u Cardiffu, no do tada imaju više nego dovoljno vremena za regeneraciju. Kako su u El Clasicu naivno propustili remi, sa kojim bi danas praktično bili prvaci (tri boda prednosti), susret sa Celtom (srijeda u 21.00) se nudi kao plus za rješenje sezone…
U iduće tri utakmice (Sevilla u nedjelju, Celta u srijedu, pa Malaga „onu drugu“ nedjelju) blancosima treba 7 bodova da budu prvaci. Što znači da si u preostalim mečevima, ove nedjelje kod kuće, a potom na dva gostovanja mogu dopustiti i jedan (polu)kiks. Svakako bi za Real bilo poželjno pobijediti Sevillu, koja je objektivno i najjači suparnik. Celta nije tako dobra, iako na domaćem terenu Realu mogu stvoriti ogromne probleme. No, ako pobijede Sevillu, koja je u susretima sa Realom, ali i sa drugim jakim suparnicima, prilično jalova pod vodstvom Sampaolia, blancosima će kudikamo biti lakše pred dvoboj u Vigu…
-Nema kalkulacija, idemo na sve tri utakmice kao da su finale, svaka za sebe – kazao je Zidane – želimo pobijediti sve do kraja i biti gospodari svoje sudbine.“

Enrique: Neću gledati prijenos iz Malage

Barca je jučer slavila golemu obljetnicu, 20. svibnja 1992. na starom Wembleyu svladala je Sampodoriju i prvi put se vinula do titule prvaka Europe. Za taj gol Nizozemca Ronalda Koemana u produžecima mnogi će kazati da je promijenio habitus kluba. Postali su istinski pobjednici. U takvom ozračju idealno bi sjelo još jedno španjolsko prvenstvo. Iako ne trebaju samo čekati vijesti iz Malage nego misliti na opasnosti koje zna nositi Eibar.
- Fokus mora biti na naš posao, to je jedini način. Ako uspijemo fantastično, slavit ćemo, ukoliko ne čestitat ćemo prvaku. To je moj način rada kao profesionalca. Naš cilj je da ljudi imaju dobar provod - kazao je Luis Enrique, trener Barcelone.
O zadnjem kolu je dodao:
- O Michelu ću ostati bez odgovora, vjerujem u stopostotnu profesionalnost svih trenera i igrača. Ne, neću pratiti prijenos iz Malage. Zanima me što se događa na drugoj utakmici, ali nemamo utjecaja i nema smisla stalno se raspitivati. Moramo se usredotočiti na našu igru, na kraju doznat ćemo na vrijeme. Granica između uspjeha i neuspjeha na ovoj razini je vrlo mala.
Vjeruje li u pobjedu Malage?
- Uvjeren sam u Barcinu pobjedu, bez toga ne možemo biti prvaci. 

Ovisimo samo o sebi

Trener domaćina Michel, koji je bio igrač Reala kobne 1993. kad su pali na Tenerifima kaže:
- Tenefiri nemaju ništa s time, to je Malaga.
Nosio je dres Kraljevskog kluba od 1982. do 1996. godine. Odbio je tvrdnje onih koji sumnjaju u profesionalnost svoje ekipe:
- Budemo li igrali kao na zadnjim utakmicama, bit ćemo konkurentni. Zidaneu ću nakon utakmice reći - puno sreće u susretima koji dolaze - komentirao je trener Malage, dok je šef struke Reala rekao:
- Ovisimo o sebi, fizički smo dobro i sve ćemo učiniti za pobjedu. Gledam samo nas, ne obraćam pozornost na Michela i protivničke igrače, znamo da će biti teška utakmica. Zasluženo smo prvi i moramo završiti ono što radimo. Ne znam može li se reći svi, ali mnogi sigurno ne žele da Real bude prvak, uvijek je bilo tako, tako će i dalje biti, ali mi zato nećemo odustati, želimo dobiti na terenu i uzeti titulu - ispričao je Zidane.
Da, i Real i Barcelona vole glumiti žrtvu. No, Zidane i igrači definitivno sami će reći svoju istinu.

• 5 months later...

MADRIDSKI DERBI: Modrić u momčadi Reala

Atletico i Real Madrid u subotu igraju svoj vječni gradski derbi, prvi na novom stadionu Wanda Metropolitano. I jedni i drugi slabo su otvorili sezonu pa međusobni okršaj vide kao ključni trenutak za hvatanje priključka s Barcelonom koja im bježi osam bodova. Na novoizgrađenom zdanju, pred 68.000 gledatelja, morat će pronaći inspiraciju izvan uobičajenog oslanjanja na svoje talismane, napadače Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna.
Ronaldo tradicionalno zabija Atléticu pa mu je prošle sezone postigao hat-trick i u prvenstvu i Ligi pvaka, no sada je uspio samo jednom zabiti u prvenstvu i to protiv Getafea. To je najgori početak sezone čovjeku koji se okrunio naslovom najboljeg nogometaša svijeta za prošlu godinu.
Griezmann je istovremeno zabio dva prvenstvena gola te nije zatresao mrežu od 27. rujna kada je iz penala postigao pogodak Chelseaju u Ligi prvaka. Francuz očito više nije nezamjeniv Simeoneu jer ga je u dva navrata ostavljao na klupi ove sezone pri rezultatu 0:0.
- Zabijanje golova je ono što radimo i što znamo raditi. Nisam zabrinut, zadovoljan sam sadašnjom formom a lopta će uskoro završiti u mreži - izjavio je Griezmann uoči utakmice.
Slab učinak napadača crveno-bijelih utjecao je na pad Atletica na četvrto mjesto iza Real Madrida koji također ima 23 boda te ovogodišnjeg iznenađenja Valencije. Lider Barcelona gostuje u madridskom predgrađu Leganes te poraženom iz derbija prijeti bijegom na 12 bodova razlike.
U Real Madridu su svjesni važnosti utakmice. U petak je hrvatski kapetan Luka Modrić normalno trenirao sa suigračima nakon što je u četvrtak bio ostao u teretani. Samo 48 sati prije derbija bili su se pripremali bez njega.
- Luka je jučer imao grčeve no danas je normalno trenirao. Sada je dobro i spreman za utakmicu - rekao je u petak Zidane na konferenciji za medije.

ROMA - LAZIO: Rim spreman za novu ludnicu

Teško se sjetiti ‘tišeg’ uvoda u Derby della Capitale, utakmicu mrskih gradskih rivala talijanske metropole. Apeninski mediji, naime, već danima ‘udaraju’ po FIGC-u, nacionalnom savezu zbog ispadanja od Švedske te propuštanja SP-a u Rusiji, pa je žestoki okršaj Lazija i Rome (jedan od najžešćih derbija u Europi) donekle ostao na marginama.
Rivalitet traje od 1927. godine kada je Mussolini osnovao Romu kao konkurenciju sjevernim klubovima, no fašistički diktator nije mogao reći ‘svom’ generalu Vaccaru da ugasi Lazio koji se, za razliku od Alba-Audacea i Fortituda, odbio spojiti s Vučicom. Rimski okršaj znao je izazivati smrtne posljedice (Vincenzo Paparelli je 1979. pogođen bakljom u oko od strane Rominih navijača), prekide utakmice (Rosetti je 2004-e morao obustaviti nogomet na poziv predsjednika Serie A Gallianija jer su na tribinama nastali neredi zbog trača da je policija pregazila dječaka ispred stadiona), legendarne fotografije (‘selfie’ Tottija nakon dva pogotka za remi), ali i gnjusne objede od strane navijača Lazija (rasističko hukanje, poruke o Auschwitzu i pećnicama, a nedavno su tribinu Olimpica oblijepili sličicama Anne Frank u crvenom dresu).
Uglavnom, bilo je svega. I bit će svega jer se u 90 minuta rimskog nogoloptanja baš ništa ne može predvidjeti.
Roma u derbi ulazi kao najbolja obrambena momčad prvenstva (sedam pogodaka u 11 ogleda), a Eusebio di Francesco uspio je pridobiti skeptične navijače nakon odlaska Spalettija. Novi trener, jasno, dobro zna što je Derby della Capitale jer je bio na Olimpicu četiri sezone (1997-2001)...
- Nadam se da će loši nastupi talijanske reprezentacije ponuditi dodatan inat u Danieleu de Rossiju te Florenziju. Moraju biti pozitivno ljudi i ponovno pokazati ponos – rekao je Di Francesco koji večeras ne može računati na Schicka dok će se odluka u nastupu Nainggolana donijeti pred sam početak susreta. Bez brige, igrat će Radja...
Proteklog tjedna obilježena je deseta godišnjica smrti Gabrielea Sandrija, navijača Lazija kojeg je nehotice vatrenim oružjem usmrtio policajac na putu do San Sira.
- Sport nas mora ujedinjavati, nadam se da će naš derbi biti odličan i da će sve proći u najboljem redu. Lazio posjeduje kvalitetu i nikome nije lako igrati protiv njih, brzo se otvaraju, a naravno da ne moram reći kako je Immobile najopasniji u kontekstu golova i asistencija – zaključio je Romin trener.

• 6 months later...

Što čeka Unai Emerya te koje poteze treba učiniti da londonski klub vrati u vrh engleskog nogometa. 

UNAI EMERY U ARSENALU Kakva je budućnost londonskog kluba?

Nakon 22 godine, Arsenal je dobio novog čovjeka na klupi. Legendarnog i po mnogima možda i predugo na klupi Topnika, Arsene Wengera zamjenio je Unai Emery. Španjolac je bio u kalkulacijama i moglo ga se naći među većem broju kandiata no nikada nije bio izarziti favorit za mjesto trenera londonskog kluba. Kada se činilo da je sve spremno za imenovanje Mikela Artete na mjesto trenera Arsenala, došla je vijest kako je Unai Emery na razgovorima u Londonu. Mnogi su tu informaciju smatrali kao “nebitnom” te da Emery možda tek razgovor odrađuje formalnosti radi, no par sati kasnije BBC je objavio vijest kako će Unai Emery biti novi trener londonskog kluba. Zbilo se to sve u ponedeljak navečer, a u utorak cijeli dan u klubu su bili “zakopčani do grla” te nikakve informacije na temu trenera nisu objavljene. Službena potvrda stigla je u srijedu i time je krenulo novo poglavlje Arsenala.

TKO JE UNAI EMERY?

Španjolski 46.godišnji trener poznato je lice svjetskog nogometa. Prvi zapaženi posao bio mu je u Valenciji gdje je stigao 2008.godine u kojoj je nasljedio Ronalda Koemana. Na Mestalli je proveo četiri godine. S njim na čelu Valencia je dva puta završila treća u prvenstvu i igrala Ligu prvaka. 2012. seli u Moskvu gdje je izdržao tek par mjeseci u Spartaku. Nije dugo bio bez posla i par mjeseci kasnije vraća se u Španjolsku gdje je preuzeo Sevillu. Klub je preuzeo sredinom 1.mjeseca 2013. godine te osvojio Europsku ligu. U naredne dvije sezone Sevilla osvaja Europsku ligu, a Emery je izrazio želju na koncu sezone 2015/16 za rastankom sa klubom. Nije dugo bio bez posla te je već za dva tjedna predstavljen kao novi trener super-bogatog PSG-a. U Parizu je proveo dvije sezone, osvojio jedno prvenstvo, a u Ligi prvaka oba puta ispao u osmini finala.

GDJE DOLAZI EMERY?

Unai Emery u klub dolazi u delikatno vrijeme. Arsenal je bio sinonim za klub koji se bori za najviša mjesta u prvenstvu, ili se bar tak predstavljao. U zadnjih par sezona očito je bilo kako klub kaska za najboljim klubovima u Engleskoj no ipak je uspio zaključiti sezonu među četiri najbolja kluba u prvenstvu i tako osigurati onaj minimalni cilj, a to je igranje Lige prvaka. U zadnje dvije sezone Arsene Wenger nije uspio ni to pa će i drugu sezonu umjesto u utorak ili srijedu europske utakmice igrati u četvrtak u manje glamuroznoj Europskoj ligi. Klub se dugo zadovoljavao tek prosječnim rezultatima te iz sezone u sezonu stvarao sve veći zaostatak za konkurentima. Unai Emery sada mora naći način za smanjiti prevelika očekivanja dijela navijača koji vjeruju da njihov klub spada u sami vrh engleskog nogometa no realnost je drugačija. Pokažu li se šuškanja medija točnih u kojima se pisalo kako bi novi trener mogao imati tek 50tak miljuna funti na raspolaganju za ljetni šoping, Španjolac bi mogao imati težak start u kojemu bi morao raditi s momčadi u koju može uliti malo svježe krvi.

ŠTO GA ČEKA U SVLAČIONICI?

Arsene Wenger se “bacio na glavu” uoči prošle sezone i išao ne sve ili ništa ne bi li ostvario kvalitetan rezultat i time produžio boravak na klupi Arsenala. Potrošio je Arsene 100 milijuna funti za Lacazettea u ljetnom te Aubameyanga u zimskom prijelaznom roku. Kada pribrojimo tome da je sezonu prije također potrošio 80 milijuna funti za dovođenjem Xhake, Mustafija i Pereza uvijek štedljivi Arsenal se fino istrošio. Emery će vrlo vjerojatno morati raditi sa kosturom momčadi koji mu je ostavio Wenger, pa će Španjolac morati ekipu prodrmati na psihološkom planu i vratiti u momčad pobjednički duh koji je sigurno poljuljan nakon dvije nešto slabije sezone. Krenimo redom.

VRATARI

petr-cech_3556276b.jpg?ssl=1

Obrana je rak rana ove momčadi, kuća se gradi od temelja, a obrana od vratara. Petr Cech došao je u Arsenal osvojiti naslov prvaka no Čeh je što se tiće forme u silaznoj putanji, a i godine rade svoje. David Ospina je solidan vratar no ipak ne može biti okosnica momčadi koja puca na najviša mjesta u prvenstvu. Ovo je definitivno dio momčadi koji bi Emery morao nadograditi želi li napraviti pomak u rezultatu.

OBRANA

882007638.jpg?w=748&h=498&crop=1

Nije dobro kada dođes u klub, a najbolji obrambeni igrač propustiti će skoro 6 mjeseci igre. S tim teretom dolazi Unai Emery koji neće moći računati na Laurenta Koscielynog jednog od boljih stopera u ligi. Bez Koscilenyog, temelj zadnjeg reda je Njemac Shokrdan Mustafi. Osobno ne mogu reći da vrijedi novce za koje je doveden u Arsenal iz Valencije. Solidan je, no sklon je greškama i definitivno nije tip igrača kojeg želite imati kao zadnjeg čovjeka u obrani. Dobar je u suradnji sa stoperom koji može zakumflirati njegove mane i greške kojih je barem ove sezone bilo podosta. Holding i Chambers dobro su koristili šanse koje im je davao Wenger te bi mogli  biti solidni i u novoj sezoni, no bez Koscielnyog na poziciji stopera ipak fali jedan “kapitalac”.  Na bekovskim pozicijama Arsenal je kvalitetan sa Monrealom i Bellerinom. Nacho je bio bolji ove sezone, a pokazao je da može dobro odigrati i na stoperskoj poziciji. Navijači zamjeraju Bellerinu oscilacije no on bi pod Emeryem se mogao resetirati i pokazati sav svoj talent zbog kojeg ga je htijela i Barcelona. Sead Kolašinac utišao je sve kritičare koji su smatrali da neće moći igrati u Arsenalu, vrlo dobro je igrao u Schalkeu, a minute je kvalitetno koristio i u Arsenalu. Bekovi su veliki plus ove ekipe.

VEZNI RED

image_yO2.jpg?ssl=1

Centralna figura ove momčadi morao bi biti Mesut Ozil. Arsene Wenger uspio je zadržati Ozila u klubu, a na Emeryu je da iz Ozila izvuče sav talent i da od njega napravi igrača koji čini razliku u svakoj utakmici,a  ne u onoj u kojoj Mesut izabere da želi igrati. Arsene Wengeru se može prigovoriti puno toga no ne može mu se prigovoriti da nije ulagao u napadački dio momčadi. Ozil je tip igrača koji donosi prevagu, a tu je i izvrsni Mkhitaryan, Wengeru treba skinuti kapu što je nezadovoljnog Sancheza zamjenio Armencem koji je pokazao dobre igre, a kada prođe cijele ljetne pripreme Mkhitaryan biti će još i bolji. Mladi Maitland-Niles zanimljiv je igrač koji obećaje. Kreacija nije problem veznog reda no je onaj defanzivni dio. Jack Wilshere jedan je od igrača koji može pokriti tu poziciju no Englez je često ozljeđen. U teoriji bi to mogao odigrati i Elneny. Xhaka je doveden u Arsenal da igra tu poziciju no ne može se reći da briljira na tom mjestu, tu su još Ramsey koji je više okrenut igri prema naprijed i Iwobi koji nekada ni sam ne zna u čemu je bolji.

NAPAD

alexandre-lacazette-.jpg?ssl=1

Unai Emery sigurno neće gledati tražište napadača jer za to nema potrebe. Nema jednog nego dva izvrsna napadača. Alexandre Lacazette i Pierre-Emerick Aubameyang su izvrsni napadači, a Emery će imati slatke brige o tome kako igrati u napadačkoj formaciji sa jednim ili sa oba. Danny Welbeck nikako da ulovi konstantu no igrač je koji može napraviti prevagu sa klupe.

ŠTO TREBA MIJENJATI?

Momčad Arsenala na papiru izgleda vrlo dobro, njihov problem je što momčadi ostalih konkurenata su još bolje. Unai Emery je preuzeo momčad koja vrvi napadačkim talentom no užasno je loša u obrambenom dijelu i to će biti prvi zadatak za španjolskog trenera. Emery mora smanjiti očekivanja navijača i najaviti dosadnu borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka no i to će teško napraviti ako u klub ne dovede golmana, stopera i kvalitetnog defanzivnog veznog igrača.

Izvor: http://omegasplus.com/unai-emery-u-arsenalu-kakva-je-buducnost-londonskog-kluba/

• 7 months later...

Klopp bijesan zbog Lovrenove ozljede: U napad na titulu ide s jednim stoperom

LIVERPOOL je rano ispao i iz drugog domaćeg kup natjecanja. Wolverhampton ga je pobijedio 2:1 u trećem kolu FA Kupa. 

Dejan Lovren zbog ozljede je morao iz igre već u 6. minuti, a zamijenio ga je 16-godišnji Ki-Jana Hoever.

Nakon utakmice Jurgen Klopp otkrio je da je Lovren ozlijedio zadnju ložu, ali nije mogao reći koliko će hrvatski stoper Redsa pauzirati.

Napominjemo da kod istegnuća prvog i drugog stupnja tih mišića pauza traje okvirno tri tjedna. Ozljede trećeg stupnja liječe se dulje, kao i opsežnije mišićne rupture.

Lovren bi tako u najboljem slučaju propustio tri iduće prvenstvene utakmice, protiv Brightona, Crystal Palacea i Leicestera. 

S obzirom na to da su Liverpoolu od ranije ozlijeđeni Joel Matip i Joe Gomez, Klopp je sada ostao samo s jednim stoperom, Virgilom van Dijkom. I to u trenutku kada mu se porazom kod najvećeg rivala Manchester Cityja prednost na vrhu Premier League istopila na samo četiri boda.

Razumljivo je zašto je Klopp nakon utakmice bio iznimno ljutit, više zbog Lovrenove ozljede nego jer je ispao iz Kupa. Vidjelo se to po njegovoj reakciji na novinarsko pitanje koliko će Lovren pauzirati:

"Rekli su mi da se radi o zadnjoj loži. Ništa ranije nije ukazivalo da će do toga doći. Pitao sam sve trenere i masere. Nikakvog znaka nije bilo da bi se to moglo dogoditi, ništa. Iz vedra neba je sijevnulo...

Koliko će Lovren pauzirati? Pa jeste li ikada čuli trenera da to zna reći odmah nakon utakmice? Ne. Ne znam! Morate čekati! Vjerujte mi da jako to želim znati, ali u ovom trenutku ne znam."

Klopp je otkrio da Lovren nije ni trebao igrati kod Wolvesa u Kupu, nego je bilo planirano da poput većine prvotimaca dobije poštedu:

"Dejan nije bio u mojim planovima, trebao je biti među rezervama, ali veliki problemi s ozljedama prisili su me da ga postavim u prvu momčad. Uostalom, znate kakva nam je situacija sa stoperima, zato je jednog od središnjih braniča na ovom meču igrao Fabinho, koji je veznjak. I onda se s Lovrenom dogodilo što se dogodilo. Naravno, to nam nimalo nije olakšalo situaciju..."

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/klopp-bijesan-zbog-lovrenove-ozljede-u-napad-na-titulu-ide-s-jednim-stoperom/2054848.aspx

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use