Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 6.12.2016.

Goksim

Recommended Posts

• Goksim pinned this topic

Liga Prvaka se zadnjih sezona pokazala odlična za klađenje, posebno u zadnjim kolima kada ekipe više nemaju pravo na kiks. Dao sam si malo truda i izvukao ukratko kome što treba i koje kombinacije su u igri. Nadam se da će se i drugi pridružiti svojim prijedlozima i komentarima. Idemo redom ;)

Grupa A

gSfbZti.png

Paris SG - Ludogorets

Tasos Sidiropoulos (GRE)

Paris SG je sigurno osigurao prolaz a pobjedom osigurava prvo mjesto budući da ima bolji H2H od Arsenala. Naime, oba puta su Arsenal i PSG remizirali, međutim prvi put na Parku Prinčeva odigrali su 1:1, a drugi put na Emiratesu 2:2, te je PSG kao gost postigao gol više i zahvaljujući tome je na prvom mjestu. U slučaju da Arsenal remizira i PSG-u je doovljan X kako bi osigurao prvo mjesto a u slučaju eventualnog poraza Arsenala PSG je sigurno prvi u skupini, kako god odigrali.

Ludogorets se pak bori za treće mjesto koje osigurava prezimljavanje u europi te nastup u Europskoj ligi. Trenutno su na trećem mjestu koje vodi u Europsku ligu. Imaju isti broj bodova kao i Basel, ali bolji H2H (0:0 i 1:1, isto gol u gostima). Ako Basel izgubi Ludogorets je sigurno trećeplasirana ekipa i ide u Europsku ligu. U slučaju remija Basela i Ludogoretsu bi trebao barem bod kako bi sačuvao treće mjesto, a u slučaju pobjede Basela nad Arsenalom i Ludogorets bi morao napraviti podvig i slaviti na Parku Prinčeva kako bi sačuvao treće mjesto.YV8d66W.png

Basel - Arsenal

Manuel de Sousa (POR)

Arsenal je kao i PSG osigurao prolaz u sljedeću fazu Lige Prvaka a zahvaljujući lošijem H2H na drugom su mjestu i u slučaju pobjede PSG-a nad Ludogoretsom, neovisno o tome kako Arsenal odigrao Arsenal bi ostao na drugom mjestu. Basel pak mora osvojiti barem bod, ako će Ludogorets izgubiti, odnosno pobjediti, ako Ludogorets odigra neriješeno kako bi se plasirao u Europsku ligu. Motivacija bi ovdje trebala biti na strani Basela, jer za očekivati je kako će PSG slaviti protiv Ludogoretsa pa je pitanje motiva Arsenala, dok bi pod navedenom pretpostavkom Basel odlučivao sam o svojoj sudbini, odnosno o plasmanu u Europsku ligu (i bod bi im bio dovoljan).If4WZPB.png

Grupa B

Un8Sn2o.png

Dynamo Kijev - Bešiktaš

Craig Thomson (SCO)

Situacija u grupi B je izuzetno zanimljiva. Naime tri ekipe imaju sasvim realne šanse za proći dalje, dok je jedino sigurno da je Dynamo Kijev posljednje plasirana ekipa. Za Dynamo Kijev ova utakmica nema nikakav rezultatski značaj jer je jasno da su se oprostili od Lige prvaka a također i da nemaju šanse biti trećeplasirani te ići u Europsku ligu. Budući da Benfica i Napoli igraju međusobno a da je Bešiktaš samo na bod zaostatka jasno je da će Bešiktaš sigurno osigurati prolaz ukoliko pobjedi Dynamo Kijev. Ukoliko Bešiktaš odigra neriješeno a jedna od ekipa u drugom susretu bude poražena (dakle ako nebude neriješeno) onda bi H2H odlučivao o drugom mjestu. Bešiktaš je odigrao 1:1 na gostovanju kod Benfice dok je Benfica na gostovanju u turskoj odigrala 3:3 pa samim tim, zbog više golova u gostima, Benfica ima bolji H2H te bi u slučaju neriješenog rezultata Bešiktaša te poraza Benfice od Napolija Benfica išla dalje kao drugoplasirana ekipa.Bešiktaš je iznenađujuće pobjedio Napoli u italiji 3:2, dok su u turskoj odigrali 1:1 pa je H2H ovdje na strani Bešiktaša. Ako Bešiktaš odigra neriješeno, a Napoli izgubi Bešiktaš bi imao bolji H2H te bi bio drugoplasirana ekipa. Dakle za Bešiktaš je stvar jasna. Ako pobjede idu dalje a ako odigraju neriješeno moraju navijati da Benfica pobjedi kako bi imali isti broj bodova kao i Napoli te prošli kao drugoplasirana ekipa zbog boljeg H2H.gvOvN2M.png

Benfica - Napoli

Antonio Mateu Lahoz (ESP)

Treba imati na umu da je Napoli prvu utakmicu slavio sa 4:2, te bi prema pravilima UEFA-e, ako sam dobro shvatio, Napoli u slučaju neriješenog rezultata bio prvoplasirana ekipa zbog boljeg H2H (naime, Ako dva ili više timova imaju isti broj bodova na kraju faze po skupinama primijenit će se sljedeća pravila kako bi se odredio plasman: 1. Međusobni omjer 2. Gol razlika 3. Postignuti golovi Tijekom faze po skupinama primijenitiće se sljedeća pravila kako bi se odredio plasman: 1. Gol razlika 2. Postignuti golovi).

U slučaju da Bešiktaš izgubi obje ekipe idu u daljnju fazu Lige Prvaka, neovisno o tome kako odigrali. Ako bi Bešikštaš odigrao neriješeno, te Benfica i Napoli neriješeno također bi obje ekipe išle u daljnju fazu natjecanja jer bi imale bod više od Bešiktaša. Ipak, teško je igrati na X jer u slučaju da Bešiktaš pobjedi a Benfica i Napoli odigraju neriješeno Bešiktaš bi bio prvoplasirana ekipa, a Napoli zbog boljeg H2H u odnosu na Benficu drugoplasirana.  U ostalim slučajevima, pod pretpostavkom da Bešiktaš slavi, ekipa koja pobjedi u ovom susretu išla bi u daljnju fazu natjecanja kao prvoplasirana, dok bi poražena momčad išla u Europsku ligu kao trećeplasirana ekipa (zahvaljujući velikom broju osvojenih bodova).

Grupa B biti će izuzetno zanimljiva za pratiti a utakmice Benfica-Napoli ima potencijala za završiti sa velikim brojem kartona. U trenutku pisanja ovog teksta još nije poznato tko će suditi niti koja je granica. Očekujem 5,5 a nadam se nižoj...B455YQt.png

Grupa C

gSfbZti.png

Barcelona - Borussija M'gladbach

Sergei Karasev (RUS)

Ovdje nije toliko komplicirana situacija kao u skupini B od koje stvarno može zaboliti glava. :D Barcelona je sigurno osigurala prvo mjesto u skupini, kako god odigrala. Imajte to na umu kao i da im ova utakmica dolazi nakon El Clasica. M'gladbach je pak osigurao treće mjesto i Europsku ligu jer ima tri boda više od Celtica, te bolji H2H (pobjeda 2:0 u gostima, te 1:1 doma). M'gladbach niti eventualnom pobjedom, te porazom Cityja ne može na drugu poziciju jer je City slavio 4:0 doma protiv M'gladbacha, dok su nedavno odigrali 1:1. Dakle neovisno o rezultatu Barcelona je prvoplasirana a M'gladbach trećeplasirana momčad. S obziom na navedenom mogli bi gledati golijadu te manji broj kartona.SjfxO9e.png

Manchester City - Celtic

Slavko Vinčić (SVN)

Sve sam ranije već objasno. Dakle i ovdje se igra revijalna utakmica. Jasno je da je Manchester City drugoplasirana ekipa dok je Celtic posljednje plasirana momčad skupine. Također mislim da bi mogli gledati revijalnu utakmicu uz veći broj golova te manji broj kartona. Iskreno se nadam potopu Celtica jer mi se jako zamjerio sa onih 3:3 iz 3 udarca u okvir gola u prvoj utakmici ovih dviju ekipa. cgQXdhv.png

Grupa D
zbERDmX.png

Bayern Munchen - Atletico Madrid

Clément Turpin (FRA)

Utakmica bez rezultatskog značaja. Atletico Madrid je sigurno prvoplasirana momčad a Bayern koji je u krizi i koji je uspio senzacionalno izgubiti u Rusiji u peošlom kolu biti će na drugoj poziciji. 61uHRzY.png

PSV - Rostov

Deniz Aytekin (GER)

Ovdje imamo direktnu borbu za Europsku ligu. PSV zaostaje 3 boda te bi se eventualnom pobjedom bodovno izjednačio sa Rostovom, te ga i preskočio zbog boljeg H2H u tom slučaju (igrali su 1:1 u Rusiji). U slučaju da Rostov ostane neporažen zadržao bi treću poziciju.  PSV je ovdje favorit, ali isto tako je izgledno da gledamo nervozniju utakmicu sa potencijalno većim brojem kartona.qLpf5Kh.png

Evo ovo se zove dobar uvod u zadnje kolo grupne faze Lige Prvaka. Svi komentari i mišljenja su doborodošla i unaprijed se ispričavam ako je negdje nešto krivo napisano.

Odlična promocija za one koji se vole kladiti uživo. Postavite live okladu na utakmicu Bayern Munchen - Atletico Madrid na koeficijent 3,00 ili veći i ako je oklada dobitna Unibet kladionica će uz dobitak dodati i besplatnu okladu od 20

Uz to tu je i Advent kalendar promocija ;)

KLADI SE LIVE NA BAYERN MUNCHEN - ATLETICO MADRID

RW4TENQ.jpg3BxfmRb.png

Manchester City – Celtic
Referee: Slavko Vinčić (SVN) QjmagjR.png

Paris St. Germain – Ludogorets

Referee: Tasos Sidiropoulos (GRE) OwRDZAJ.png

Basel – Arsenal

Referee: Manuel de Sousa (POR) Hrn8cyU.png

Dynamo Kyiv – Beşiktaş

Referee: Craig Thomson (SCO) gW9IU7m.png

SL Benfica – SSC Napoli
Referee: Antonio Mateu Lahoz (ESP) vO7TBnc.png

FC Barcelona – Borussia Monchengladbach
Referee: Sergei Karasev (RUS) tLfRKcR.png

Bayern München – Atlético Madrid
Referee: Clément Turpin (FRA) 3U6Cvc0.png

PSV Eindhoven – FC Rostov

Referee: Deniz Aytekin (GER) XjbrmRu.png

20:45 Benfica - Napoli Zbroj kartona -4,5+? 2 - 1,58 wwin

Benfica i Napoli veceras na Luzu igraju veoma bitnu utakmicu, za oba tima.Ulog je zaista velik, kad se zna da pobjednik meca sigurno ide u dalju fazu natjecanja i to sa prvog mjesta, dok remi opet nekog od njih moze odvesti dalje ali isto tako i izbaciti u zavisnosti od rezultata u Kijevu između Dynama i Besiktasa.Kako god ima dosta kalkulacija. 
Trenutno je Benfica prvoplasirana sa 8 bodova.Skor 2-2-1 sa gol razlikom 9:8, kuci 1-1-1 sa gol razlikom 6:5.Posle poraza od Napolia u gostima 4:2 imali su niz od 11 utakmica bez poraza (8 pobjeda i 3 remija) ali u ovaj duel ulaze posle gostujuceg poraza u domacoj ligi od Maritima u gostima 2:1.Ko zna kako ce sad uticati taj poraz na njih, da li ce biti u pravom trenutku da se dignu, ili je potresao ekipu pred ovaj vecerasnji mnogo jaci i vazniji duel.Sad reci da su se stedili u tom mecu, i nisu ako pogledamo sastav.Trener Rui Vitória za ovaj duel ne moze racunati na Álex Grimaldo (odbrana,8/2), Eliseu (odbrana,3/0), André Horta (odbrana,7/1), od bitnih igraca, a ima jos izostanaka koji nisu puno igrali ove sezone da ih ne nabrajam sad.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Ederson; Nélson Semedo, Luisão, Nilsson Lindelöf, Almeida; Salvio, Fejsa, Pizzi, Cervi; Guedes, Mitroglou.

Napoli je 2 momcad ove grupe sa istim brojem bodova kao Benfica, istim skorom i gol razlikom 9:7.Kao gosti imaju skor 1-1-0 sa gol razlikom 3:2.I njima je ova utakmica isto tako bitna, a treba spomenuti da su oni u boljem raspolozenju od Benfice.Nakon sto ih je Juve unazadio iz trke za sampiona u domacoj ligi, gdje su usput imali jos nekoliko kikseva, ukljucujuci i remi sa Dynamom kuci 0:0 (mogli osigurat prolaz), sada dolaze na ovaj duel nakon pobjede protiv Intera 3:0.Samo sto sam poceo gledati taj mec, bum bum, 2:0, 5 minut nema sta vise gledati.Do kraja 3:0, ali treba spomenuti igru gdje je Napoli bio odlican zaista, tako da spravom govorim da su u boljem raspolozenju od domacina.Trener Maurizio Sarri u ovom mecu nema nekih vecih izostanaka.Zasad im je ogroman izostanak Milik (napadac,7/4) ali sreca da su ih zaobisle povrede drugih igraca.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Allan, Diawara, Hamšík; Callejón, Mertens, Insigne.

Iako je utakmica zaista vazna, tip sa kartonima ipak je i opasan, evo i zasto.Benfica je zasad na 10 kartona u 5 utakmica, dakle prosjek nije tesko izracunati.Napoli sa druge strane ima svega 5 zutih kartona i vazi za ekipu koja ne dobija puno kartona, u Italiji su dobili najmanje od svih.Njihov prvi duel koji je dobio Napoli sa 4:2, bilo je 5 zutih kartona, 1 za Napoli i 4 za Benficu.Utakmicu ce suditi spanac  Antonio Miguel Mateu Lahoz.On je ove sezone na svim utakmicama u svim takmicenjima koja je sudio pokazao 48 zutih i 2 crvena na 10 utakmica.U LP ove sezone sudio je mec CSKA - Tottenham i tada je pokazao 2 zuta kartona.Obzirom da je atmosfera takva pred ovaj mec racunam na to da ce igraci ipak biti dosta i ostriji i nabrijaniji na utakmicu jer zaista odlucuje puno.

19:30 Mannheim  - St.Kickers 1 - 1,56 wwin

Mannheim zauzima 2 mjesto tabele sa 44 boda iz 21 utakmice.Imaju skor 13-5-3 sa gol razlikom 32:14.Treba reci da su druga najbolja odbrana lige.Na svom Carl-Benz-Stadion koji je za ekipu iz regionalne lige stvarno odlican, u 11 utakmica upisali su skor 8-2-1 sa gol razlikom 18:4.Nakon sto ih je pratilac na tabeli Saarbrucken dobio 1:0 kao domacin, uslijedila je serija od 7 uzastopnih pobjeda, od cega je posljednja bila protiv Kaiserslautern II kojeg su kao domacini dobili sa 1:0.Trener Gerd Dais u ovom duelu izgleda nece moci racunati na kapitena Michael Fink (sredina,20/2) ali bi mozda i mogao zaigrati, o tome ce odluciti sutra.Bitno da se vraca  Ali Ibrahimaj (sredina,20/2) koji se oporavio od povrede zbog koje nije igrao u tom zadnjem mecu.

St.Kickers zauzima 12 mjesto tabele sa 24 boda iz 21 utakmice.Imaju skor 5-9-7 sa gol razlikom 29:30.Kao gosti odigrali su 10 utakmica i upisali skor 4-4-2 sa gol razlikom 14:10, sto ih svrstava u 4 najbolju gostujucu ekipu.Forma bas i nije nesto u zadnje vrijeme, obzirom da imaju 1 pobjedu, 2 remija i 2 poraza u zadnjih 5.Isto tako trenutno su u 4 vezane utakmice bez pobjede, a zadnji mec kuci su izgubili od FC 08 Homburg 3:0.Trener Dieter Märkle u ovom mecu ne moze racunati na Mijo Tunjic (napadac,19/7) koji je najbolji strijelac kluba, a suspendovan je Ryan Patrick Malone (sredina,20/4).

Prvi duel ovih ekipa Mannheim je dobio kao gost sa 3:2.Vodili su gosti u 10 minutu tog meca sa 3:0 i prakticno tad rijesili pitanje pobjednika, mada se Kickersi nisu predavali a gol za 3:2 dali su u 70 minutu.Kako god odlucio sam se za bolju formu, jednu domacinsku ekipu, i ekipu bez vecih izostanaka.Igraju protiv ekipe koja je odlicna u gostima ali u zadnje 4 utakmice nema pobjede, iako su u gostima na zadnje dvije bez poraza.Kako god oni na ovaj mec dolaze bez dva vazna igraca.Mannheim ce imati jaku konkurenciju za 2 mjesto, mada im ni 1 ne bjezi 4 boda, tako da su im ovakvi mecevi izuzetno bitni.Prije pauze igrati ce u gostima protiv ekipe iz sredine tabele Homburga, dok ce Kickersi posle ovog meca docekati Kassel.

Najpre pozdrav svima.
Kada sam poslednji put pisao predloge, imao sam polovican ucinak, sto je veoma lose. Jos gore je nacin kako sam "pao", posto je bila u pitanju iga "over" u basketu i fudbalu. Najteze mi padne kada odigram dobro, a "poginem" iz idiotskog razloga. Posto su kladionicarske price gore od lovackih, necu vas smarati, jedino bih vam pre predloga ponovio istorijsku pricu koju je jednom napisao "Celt" nakon "pada" na kladjenju. Licno sam se naslusao svakakvih prica, i sam sam imao teskih padova, ali ovaj njegov pad na kladionici je zaista istorijski. 
"....odmah mi je pala na pamet neka rukometna LP tekma, vise se i ne secam ko je igrao (ali sam ja prestao sa vecim ulogom na taj sport). Uglavnom, u zadnjih 30 sekundi moja ekipa vodi 5 razlike i ima napad protiv nemotivisanog i nekompletnog protivnika. Hendi je naravno 5,5...izbore sedmerac na 5 sekundi do kraja, zaustavlja se vreme...ja u delirijumu, lik uzima loptu i lagano dobacuje (ne suta) do golmana i rukuje se sa njim prijateljski..."
Meni je ovo toliko smesno, da sam zapisao, i cesto, zaista cesto, kada "mi nije dobro" se vratim na ovu pricu...
Da se vratim na ono od cega se zivi :)
U naredna dva-tri dana cu odigrati jedan siroki sistem u kome se nadam da necu imati vise od dva promasaja. Vama preporucujem da izaberete jedan ili dva predloga i eventualno dodate na vase izbore, onaj u koji imate najvise poverenja. Predlozi su mix fudbala i basketa.

Juventus vs Dinamo Liga Prvaka, over 2,5

Ovaj par u Evropi nece igrati samo onaj ko zuri na autobus :) Iako je Juventus ove sezone odigrao cak osam puta "over 2,5" od deset utakmica kod kuce, ja ih nisam igrao ni jednom :) Jednostavno, izbegavam da igram "over 2,5" na ekipe kao sto su Juventus, Bayern, Atletico Madrid, mada uglavnom dolazi. Najbolja odbrana u Evropi, i posto ocekujem da ce gost tesko do gola, ne volim da se mucim cekajuci da domacin postigne tri gola. U napadu Juventusa Higuain, Dybala, Mandzukic, Khedira, Pjanic, Quadrado.... a ja ih nisam ni dotakao....cccccc  Inace, Juventus sam cesto gledao ove sezone, oni su zaista jedan od najvecih klubova u Evropi, ali su veoma razliciti od ostalih. Organizacija unutar kluba je perfektna, disciplina gotovo spartanska, tako da se retko moze videti da se igraci vuku po terenu. To najbolje mozete videti po rezultatima sa "malim" klubovima, Cagliari 4:0, Pescara 3:0, Udinese 2:1, a stavicu i "srednje" Sassuolo 3:1, Atalanta 3:1, Sampdoria 4:1...Posto ce post biti dugacak, o Dinamu i njegovoj odbrani necu trositi prostor.

EA7 Milano vs CSKA  Euroleague  2 cisto, bez hendikepa

Ovaj par ne bih uzeo u obzir, u realnim okolnostima, mada je jasno ko ima kvalitetniji tim. EA7 Milano nema kvalitet da se ugura u prvih osam u Euroleague, mada su prilicno ulozili u tim, i svakako da su imali velika ocekivanja. I inace oni su dosta zajebani za igranje kod kuce, tako da ovaj par ne bih igrao mada protiv sebe imaju prvaka Evrope. Ono sto me je prelomilo jesu desavanja unutar milanskog kluba. Kao prvo, oni su vezali tri poraza, sto i nije najgore. Problem je sto veoma lose stoje na tabeli, a dva od tri poslednja poraza su sa slabijim ekipama, gde su trazili bodove. Najpre su izgubili od Zvezde u gostima, pa od Fenerbahcea kod kuce sto je i realno, pa opet u gostima od loseg Unixa. Mozda su samo protiv Zvezde imali par minuta nekih sansi, sve ostalo su bili glatki porazi. Trenutno, sa skorom 4:6 cekaju prvaka Evrope, mocni CSKA koji ima 9 pobeda i jedan poraz i trenutno igra uz Real najbolji basket u Evropi. U svlacionici EA7 je veoma burno, ima puno nezadovoljnih igraca, a juce je klub saopstio da je saglasan da raskine saradnju sa najboljim igracem i ex kapitenom Gentileom, koji vec mesecima jebe ceo tim. To je na cizmi odjeknulo kao glavna sportska vest dana iz vise razloga. Najbolji italijanski igrac trenutno, standardni reprezentativac, igrac koji je trenutno najduze u klubu, ima najjaci ugovor cak do 2018, uzeo je pet titula prvaka, ali je jos od letos u problemu sa Repesom. Ovaj mu je jos letos oduzeo traku,  trpeo ga nekoliko meseci na ustrb rezultata, da bi na kraju dosli do tacke da ne mogu vise zajedno. Ono sto me je zacudilo, jeste da je klub u tako burnim okolnostima stao iza trenera, a protiv najvece zvezde u klubu. A niti su rezultati pohvalni, niti igraju Bog zna sta, niti je Repesa genije. Ovaj par sam stavio u sistemu, a ne u udarnom tiketu, samo iz razloga sto se bojim da igraci ne polude i pocnu da se bacaju po terenu, sto zna cesto da se desi, nakon sto dodje do ciscenja svlacionice od "uljeza". To je jedini moj strah od ovog para, kada je u pitanju suvi kvalitet, tu sam miran.

Man City vs Celtic  Liga Prvaka "over 2,5"

Man Citi je kod kuce odigrao ove sezone deset utakmica i devet su otisle u "over 1,5".  Posto meni treba "over 2,5", zabrinjava me cinjenica da su kod kuce na svim utakmicama dali gol, ali cak pet puta samo po jedan. Cak kod kuce i ne blistaju, u zadnjih pet utakmica imaju pobedu, tri remija i poraz, cak nisu ni preterano efikasni. Celtic je pocetkom sezone bio ocajan u odbrani na gostujucim utakmicama, sto je kulminiralo "sedmicom" od Barcelone, cak su i od Invernessa primili dva komada, ali su nakon te utakmice popravili odbranu u gostima, i u narednih pet utakmica primili tek gol. Ako uspeju da uguraju City-u gol, ja sam miran, ukoliko ne budu efikasni, moguce je da me ovaj par srusi. Ovaj par mozda i ne bih igrao, ali kada pogledam napad City-a, a na kraju mora nesto i da se igra, stavio sam ga u sistem. Napad Celtica u evropskim utakmicama mi svakako ne uliva poverenje, Hapoel 0:2, Barcelona 0:7, M'gladbach 0:2, M'gladbach 1:1, Barcelona 0:2, a posebno sam zapamtio 3:3 sa Cityem. Malo me hrabri cinjenica da je utakmica bez rezultatskog znacaja, ocekujem da nece biti pritiska, pa da je moguce da se dovucem do "overa"

Baskonija vs Darusafaka Euroleague over 160,5

Baskonija je prosle godine igrala sjajno, bila najprijatnije iznenadjenje cele sezone u Euroleague, otisli potpuno zasluzeno na Final Four, cak se i tamo dobro pretstavili, ali nisu mogli do finala. I onda nakon tako sjajne godine, ostanu bez svih nosioca, napusti ih i sjajni Perasovic, pa su tokom leta morali ponovo da stvaraju (kupuju) tim. Nema vise Bourusisa, Jamesa, Causeura, Bertansa, Adamsa, Planinica, Corbacha, dakle najvaznijih igraca koji su ih odveli do Final 4. Naravno da su se nakrcali zvucnim imenima mahom sa NBA rostera, ali ja svakako nisam ocekivao da ce oni i ove sezone stajati tako dobro na tabeli. Trenutno su peti sa skorom 6 :4, i od ta cetiri poraza dva su teski kiksevi, od Zalgirisa u gostima, i Olimpiacosa kod kuce, dok su ostala dva poraza od velikog CSKA i EA7 u gostima. Oni svakako mogu da zakazu sa realizacijom kao protiv Galatasaraja u poslednjem kolu kada su dali bednih 69 poena, ali su isto tako jednom Realu i Olympiacosu dali po 90, Fenerbahceu, CSKA i Efesu po 85, Bambergu 81....Sa druge strane i Darusafaka je ekipa koja je skrpljena tokom leta i u koju je ulozen veliki novac. Uspeli su da dovedu i jednog od najboljih evropskih trenera Davida Blatta, a zbog njega i igram "over". Posto su kao klub puni para, naravno da su se nakrcali dobrim igracima, ali ono sto sam ja video jeste da ima dosta soliranja i napadacke igre uz dosta slobode strelcima. Evo i nekih rezultata Darusafake : protiv Unixa 94:87, protiv Cska 91:83, protiv Panatinaikosa 80:86, protiv Galatasaraya 81:85, protiv Zalgirisa 83:80 ...za sada mi se cini da cu do zadnjeg minuta drhteti za ovaj over.

Barcelona vs M'gladbach Liga Prvaka "over 2,5"

Sve ono sto sam napisao za Man City vs Celtic, vazi i za ovaj par. Svi znamo ko je Barcelona, ali na zalost ja sam igrajuci "over 2,5" na njih uspeo da pohvatam sve "undere" koji su igrali, a bilo ih je sest :)  Ath Bilbao 1:0, Atletico Madrid 1:1, Granada 1:0, Malaga 0:0,  Celtic 2:0, Real 1:1, Sociedad 1:1. Odustao bih ja odavno od njih, ali sam resio da ih cekam jos do ove utakmice protiv M'gladbacha, a razlog su rezultati nemaca na strani. Freiburg 1:2, Young Boys 3:1, Man City 0:4, Leipzig 1:1, Schalke 0:4, Celtic 2:0, Bayern 0:2, Hertha 0:3, Dortmund 1:4...

Fenerbahce vs Zvezda Euroleague  1  cisto bez H

Ovo je par u rangu Juventus vs Dinamo, i kvota je bedna kao i ona fudbalska, ali kako da ne igram i ja kad ce vec cela Evropa.

Jos dva para sam izabrao iz Liga Evrope, ali o njima u sredu, ili cetvrtak. Jos jednom da ponovim, ove parove igram u sistemu, a preporuka je da izaberete samo onaj koji vam uliva poverenje. Naravno da kvote i nisu nesto

Pozdrav i srecno svima  

Benfica vs Napoli  Liga Prvaka

Mec Benfica vs Napoli je ubedljivo najzanimljiviji par poslednjeg kola Lige Prvaka. Da bi pohvatali sta kome treba, morate koristiti digitron. Uglavnom, mec ce sigurno biti zanimljiv, igra se na rasprodatom, jednom od najlepsih stadiona u Evropi. Moderator je gore sjajno objasnio kakva je situacija u ovoj grupi sto se tice prolaza dalje. Meni je ovaj par skrenuo paznju jos pre dve sedmice, i planirao sam da ga igram, ali kada sam video kvote koje nude bookmakeri, odmah sam odustao. 
Dakle, ja sam ovaj par daleko zaobisao, ali sam hteo samo da skrenem paznju posetiocima portala na nekoliko stvari. Barem onima koji imaju nameru da igraju ovu utakmicu.
Benfica ove sezone, ne racunajuci njihova dva smesna kupa, ima skor 11 - 4 - 2, a kod kuce 5 - 2 - 0. Dakle, izgube dva meca u toku cele sezone, oba u gostima, jedan od Napolija i jedan tezak kiks/poraz od Maritima pre tri dana. Mec protiv Napolija sam gledao, to je bila toliko cista i ubedljiva pobeda, da se cinilo da igraju sa nizeligasima. Rekao bih da je to ujedno bila i najgora predstava portugalaca u sezoni. Sto se tice "tezih" utakmica, Benfica je kod kuce dobila Bragu 3:1, remizirala sa Besiktasom 1:1, u gostima dobila Dinamo Kiev 2:0, izvukla remije sa Portom 1:1, i Besiktasom 3:3, nakon sto su vodili 3:0. Dakle, ako ne racunamo poraz od Napolija, prakticno jedan kiks u celoj sezoni.
Sa druge strane imate rezultate Napolija, koji nije onaj od prosle godine kada kod kuce nije izgubio NI JEDNU UTAKMICU, uz samo tri remija. Kod kuce su izgubili od Rome 1:3, Besiktasa 2:3, remizirali sa Laziom 1:1, Dinamo K 0:0, i Sassuolom 1:1...a sta tek reci o rezultatima na strani  2:2 sa raspalom Pescarom, 0:0 protiv Genoe, 0:1 sa Atalantom, 1:2 sa Juventusom, 1:1 sa Besiktasom. Hteo sam da kazem da oni jesu pobedili Inter ili Milan, ali uopste nisu ubedljivi, pogotovo na strani. Za razliku od Benfice, gube i kod kuce, gube i od jakih, a i sa "malim" ekipama nisu ubedljivi. Osim toga, tek je decembar, a oni su vec ispali iz trke za scudetto, a danas igraju mec za prolaz u Ligi prvaka. Inace, za obe ekipe postoji scenario da i potpuno ispadnu iz Evrope, da ne igraju ni Ligu Europe u zavisnosti od drugog meca u ovoj grupi
Bookmakera se narocito plasim, oni zaista retko grese, i bitka sa njima je uvek neravnopravna, ali me je zaista iznenadila ponuda kvota za ovaj mec gde je sve otvoreno, pa su i kvote sjajne 2,50 - 3,40 - 2,60.
Licno sam ocekivao 2,20 - 3,45 - 3,25 odnosno da je Napoli malo manje "ravnopravan" u ovom mecu koji je toliko vazan i koji puno donosi ekipama. Inace, ne zaboravite da Napoli vec mesecima igra bez spica, jer je Milik vec duze povredjen, a Sarri iz nekog razloga nema poverenja u skupo placenog Gabbiadinija pa igra sa nekim "laznim" napadacima
Racunajte da nista nisam napisao, bookmakeri retko ili nikada grese, samo sam izneo svoje cudjenje za kvote.

Pozdrav svima  

20:45 Benfica-Napoli preko 4.5 kartona,1.70 koef.

20:45 PSV--Rostov preko 3.5 kartona,2.00 koef.

ss kladionica

---Biti ili ne biti za Napoli i za Benficu,utakmica za prolazak grupe,mora ce se maksimalno ulaziti u duele,znamo kako su temperamenti portugalci,a ni talijani nisu nesto bolji.Prva njihova medusobna utakmica zavrsila je sa 5 kartona,4 Benfici i 1 Napoliju.

Ovaj mec suditi ce jedan od najnekonstatnijih sudaca u Europi,Antonio Mateu Lahoz.Zasto kazem da je nekonstantan?Zato jer jednu utakmicu pusta igru i skrt je na kartonima,drugu utakmica mase kartonima kako se lopta pomakne.Nema svoj izgradeni stil sudjenja,te ga dosta cesto izbjegavam.Ali za ovaj mec,ovakvog uloga jednostavno moram odigrati over 4.5.
Ove sezone dijeli 4.8 kartona po sussretu.

---Po meni greska ss kao sto @PatrikAntonius kaze,iskoristitiju dok je ovako 3.5 i jos k tome 2.00 koef...Borba za plasman u EL,PSV-u samo pobjeda odgovara.Prvi njihov susret zavrsio je sa 4 kartona.

Sudi nam Deniz Aytekin,iskusni njemacki sudac koji ove sezone dijeli 3.54 kartona po susretu.

Bayern Munich - Atletico Madrid

Bayern se uspio kvalificirati za nokaut fazu Lige prvaka, ali to nije bilo baš lagano putovanje za favorite skupine D.

Oni su izgubili u gostima kod Atletica i Rostova, što ih je ostavilo na drugoj poziciji sa šest bodova između njih i potvrđenih pobjednika skupine Atletico Madrida. Njihova sezona u Bundesligi ne ide po planu također. Unatoč njihovoj pobjedi od 3-1 protiv Mainza u petak, oni su i dalje tri boda iza prvoplasiranog Leipziga, a Hertha Berlin je također samo tri boda iza njih i ova se sezona pretvara u neočekivanu borbu na vrhu Bundeslige. Robert Lewandowski je bio taj koji je postigao dva gola protiv Mainza u petak što ga je dovelo do 13-og u svim natjecanjima ove sezone. Četiri su došla u Ligi prvaka, tako da je on očigledno glavni konkurent u kladionicama za strijelca u bilo koje vrijeme na ovoj utakmici.

Vjerojatno će to biti teška večer za Bayernovog napadača. Atletico Madrid, iako nisu pobijedili u subotu, uspjeli su zadržati mrežu već četvrtu utakmicu u nizu. Oni su primili samo jedan gol u pet svojih utakmica u skupini do sada i izgleda da žele nastaviti svoj fantastični rekord u Ligi prvaka. Branič Holger Badstuber i vezni igrači Xabi Alonso i Kingsley Coman će vjerojatno biti odsutni.

Niz loših rezultata u La Ligi ih je bacio na četvrtu poziciju sa devet bodova razlike između njih i Real Madrida na vrhu tabele, a sa utakmicom u gostima protiv petoplasiranog Villarreala u narednom kolu, oni će vjerojatno odmoriti par svojih igrača iz prve postave u utorak, jer im ta utakmica ništa ne znači. Diego Simeone se sigurno neće baš tako lahko predati. Njegova odlučnost i natjecateljski duh će htjeti nastaviti odličnu europsku formu, a on sigurno zna kako da izvuče ono najbolje iz svojih igrača. Vezni igrač Augusto Fernandez i napadači Fernando Torres i Alessio Cerci su ozlijeđeni i neće nastupiti protiv Bayerna.

Atletico Madrid nije tim koji uvijek postiže najviše golova, ali organizacijski im nitko nije ravan. U gostima su izbjegavali poraze u osam od njihovih deset utakmica ove sezone i izgubili su samo dvije od posljednjih devet gostujućih utakmica u Ligi prvaka. Dobra oklada za ovu utakmicu je X2 ili čak točan rezultat 1-1.

Benfica - Napoli

Benficin niz bez poraza je došao do razočaravajućeg kraja u petak navečer kada su izgubili od Martima sa 2-1 u portugalskoj Premier ligi, a sada oni moraju sami da se podignu i igraju ključnu utakmicu u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Dolazeći u ovo posljednje kolo Benfica, Napoli i Besiktas su u vrlo dobrim pozicijama da zauzmu prvo mjesto i nikom od njih nije zagarantovano da će proći dalje u nokaut fazu. Napoli je trenutno prvi, odmah iza njih Benfica koja ima isto bodova, ali talijani imaju bolju gol razliku u međusobnim susretima. Treći je Besiktas, koji je samo jedan bod iza ovog dvojca. Ako Besiktas pobijedi protiv Dynamo Kieva, jedan od ova dva tima se suočava sa ispadanjem. Benficina forma je sveukupno vrlo obećavajuća. Oni su pobijedili osam, remizirali tri i izgubili samo jednu u posljednjih 12 utakmica u svim natjecanjima, a kod kuće su pobijedili šest i nisu izgubili ove sezone na Estadio da Luzu. Njihov posljednji natjecateljski poraz kod kuće je bio u veljači, a u posljednjih pet utakmica postigli su 17 golova, a nisu primili ni jedan.

Sa Jonasom koji je van terena zbog dugoročne ozljede, teret postizanja golova je prešao na druge igrače. Pizzi i Eduardo Salvio imaju po pet do sada u svim natjecanjima, sa tri Salvija koji su došli u Ligi prvaka i oklada u kladionicama za strijelca u bilo koje vrijeme je najbolje odigrati na njega. Lijevi bočni duo Alejandro Grimaldo i Eliseu su van terena, kao i veznjak Andre Horta i napadač Jonas kao što smo već i spomenuli.

Napolijev Jose Callejon je uskočio upomoć od Arkadiusz Milikove ozljede, te je postigao sedam puta u Seriji A. Međutim, on još uvijek nije postigao u Ligi prvaka, a Dries Martensova tri gola u ovom natjecanju ga čine prvim strijelcom Napolija u Ligi prvaka. Napoli je sezonu počeo jako dobro, ali otkad je Milik ozljeđen u listopadu oni su se mučili. Pobijedili su samo četiri od svojih 11 utakmica još od te ozljede remizirali su četiri od posljednjih šest. Branič Elseid Hysaj i napadači Dries Mertens, Arkadiusz Milik su također ozljeđeni za Napoli.

Benfica je definitivno u boljoj formi od Napolija i imaju prednost domaćeg terena. Oni znaju da im je potrebna pobjeda koja će jamčiti osminu-finala. Kao posljedicu toga možemo očekivati napadački nogomet od Benfice i mislim da oni mogu pobijediti svog mrzovoljnog gosta.

Dinamo - Slovan 1 @1.7+
Slicna situacija kao jucer, Slovan nema novaca, situacija je jako losa, igraci (Smolenak) daju izjave kako ovo nema smisla, navijaci pozivaju na bojkot. Igrali su medjusobno prije 20-ak dana u Bratislavi i Dinamo je pobijedio 2:1

Sve upucuje na jos jedan poraz Slovana, u nizu su od 4 poraza. Dinamo ima 3 poraza u nizu i obje bi momcadi trebale zeljeti prekinuti crni niz. Uvjeren sam da ce vecu zelju pokazati domacin

prije 47 minute, zeko1088 said:

Dinamo - Slovan 1 @1.7+
Slicna situacija kao jucer, Slovan nema novaca, situacija je jako losa, igraci (Smolenak) daju izjave kako ovo nema smisla, navijaci pozivaju na bojkot. Igrali su medjusobno prije 20-ak dana u Bratislavi i Dinamo je pobijedio 2:1

Sve upucuje na jos jedan poraz Slovana, u nizu su od 4 poraza. Dinamo ima 3 poraza u nizu i obje bi momcadi trebale zeljeti prekinuti crni niz. Uvjeren sam da ce vecu zelju pokazati domacin

Ha,ha.... Evo,na rezultati.com...Ozljede kod Slovana..... Sve ih bole đepovi pa imaju oszljedu donjeg dijela :D

(Ozljeda donjeg dijela tijela)

(Bolest)

(Ozljeda gornjeg dijela tijela)

(Bolest)

Informacije o utakmici

Paragvaj Primera Liga

Cerro Porteno- Sol de America 1 1.70 (Betfair)

Kvota na jedinicu brzo opada u ovom slucaju, a uspio sam saznati i zasto, pogledom na tablicu mi se cinilo da apsolutno nista ne igra ta pobjeda domacinu, ali je odlukom njihovog saveza odluceno da i 4. mjesto vodi u Copa Libertadores, a to im mjesto bjezi samo 3 boda s utakmicom manje, kad na to dodamo da Sol de America ne moze ni gore ni dole, i da je Cerro Porteno podigao razinu forme u zadnjih par utakmica, jedinica bi trebala doci. 

Liga Prvaka

Dynamo K.-Besiktas ah 0.0 1,800(b365)

Besiktas se bori za prolazak dalje u osminu finala LP i danas ga pobjeda sigurno vodi dalje, na bod je od Napolija i Benfice koji igraju medusobno i pobjeda ga ovdje sigurno vodi dalje i nemaju sta kalkulirati. S druge strane, domacin je izgubio sve sanse za prolazak dalje i sigurno nece biti ni priblizno motiviran kao turska momcad, dvica se ovdje namece kao logican izbor, ali sam se ipak osigurao s azijskim. 

Tatran - Izviđač 4,5 h1 1,89 7/10

Ja osobno ovo idem na prilično jako a ima nekoliko razloga.

Igrali smo (bar ja) na dosta love Tatran 2 kad je bio u ljubuškom oko 1,7 kvote no to je sve palo u vodu ponajviše jer se odmah na početku ozljedio najbolji iigrač Tatrana i pola ekipe (Oliver Rabek) koji prosječno zabija po 10+ golova, + dosta se guralo na domaćine gdje su dobili 2 direktna crvena ( Sadovy standardan defanzivac i još jedan da sada ne tražim nije ni bitno), glavni dio igre je nosio Krok i fino je igrao no u napadu bez pomoći Rabeka nije moglo,obrana je bila solidla s obzirom da prvi golman nije nikako na branio a drugi golman je dosta puta usrao čistu kontru gdje je lopte poklanja. Za Izviđač nema Grbavca ponajboljeg strijelca i možda jedinog čovjeka koji po snazi se može suprostaviti RABEKU. Izviđač je nikakva ekipa,pogotovo u gostima gdje ako se ne varam nisu nijednom pokrili ovaj hendikep.

Rastislav Trtík, Tatran trener:

Moramo prevladati umor zadnjeg putovanja u Elverum i usredotočiti se na sastanak s Ljubuški. Želimo da naše navijače oduševila u Gradskoj vijećnici Prešov dobre performanse i pobjede. Vjerujem da ćemo uspjeti.

Luka Urban, igrač Tatran:

Ljubuški su neugodni protivnici, nešto smo uvjereni prije nekoliko tjedana na terase. Imali smo težak nedjeljni susret u Elverum. U ponedjeljak navečer dođemo kući i baciti malo off protiv Izvidač. Nećemo imati vremena za opuštanje. Ipak, u toj borbi želimo pobijediti i dobiti tri boda.

Pozdrav svima! Dugo nisam ništa pisao, uzeo sam pauzu, al danas mi se čini odlična ponuda pa se nadam da ćemo pogodit ovaj tiket! :)

1.Manuel Štrlek 2,5 više
Lijevo krilo koje igra za Kielce, danas igraju protiv Wisle Plock. Ne znam iskreno kako on stoji s minutažom, no uzimam u obzir da je u ozbiljnijem natjecanju, a to je Liga prvaka, protiv Vardara dao 4 gola, a protiv PPD-a 3 i 4 gola u 2 utakmice!

2.Gorenje Velenje-PPD 2 
Nadam se da će se konačno probuditi zagrebačka momčad nakon što su u epskoj pobjedi nad Löwnom preokrenuli cijelu utakmicu u svoju korist, nakon što su gubili -5 na poluvremenu. U drugom poluvremenu dali 9 golova više od Löwena, što je na kraju bila pobjeda od +4. PPD je ove sezone neprepoznatljiv nakon odlaska nekolicine igrača, al nadam se nakon što su pobjedili Vardara i Löwena, da će se probuditi i u SEHA ligi, i mislim da bi danas bez nekok prevelikog posla danas trebali uzet bodove od susjeda Slovenaca!

3.PSV-Rostov zbroj žutih kartona 3,5 više
I sam Supersport je u ovom meču vidio pogrešnu kvotu i marginu koju su stavili odmah u ponudu. Na ovaj par zbroj žutih kartona više je u početku bila kvota 2,00, a sad je spuštena na 1,55. Meč je pod nož, direktna borba za ulazak u Europsku ligu. Znam da to nije neko elitno natjecanje i da se klubovi ne vesele učestvovanju u tom natjecanju kao u Ligi prvaka, ali za ova dva kluba, i to je uspjeh. Napominjem kako je u 1. međusobnom srazu ove sezone između ova dva kluba podijeljeno 4 kartona (a ondašnji sudac je na manjem prosjeku nego današnji), jednostavno ne vidim razloga zašto ih sada nebi bilo minimalno 4, kad je ovo zadnje kolo i odlučuje se o plasman u Europsku ligu. Sudac je možda jedini minus, jer dosta varira šta se tiče kartona, ali nerijetko se dogodi da podijeli minimalno 4 žuta kartona!

4.Dinamo Kijev-Bešiktaš x2
Neću duljiti. Kijev ima 1 bod, nema nikakve šanse za daljnji prolazak u Europsku ligu. Njihovo europska jesen danas završava. Očekujem da će trener možda čak i neke igrače odmarat za ukrajinsku ligu, a da će Bešiktaš danas dat 200% na terenu, jer oni još imaju šanse proć u sljedeći krug Lige prvaka!

5. i 6. Man City-Celtic 1
          Barcelona-Borussia Mönchegladbach 1 (superšansa)

Ova dva meča ću zajedno izanalizirat jer su oba meča identična za razmatranje, bar po meni. Danas od sviju čujem kako su ova dva meča za zaobići, jer ne treba pobjeda ni Barceloni, ni Cityu. E pa ne slažem se, a sada ću navesti nekoliko razloga zašto nisam istog mišljenja. Prvo, obje ekipe u zadnjih nekoliko kola nemaju neke odlične rezultate, i mislim da se sigurno ide na pobjedu, kako bi se stabilizirala atmosfera oko kluba, tj. kako bi treneri bili mirniji. Sigurno ni najmanje ne treba ni jednom treneru (ni Guardioli, ni Luis Enriqueu) da danas odigraju x ili da, nedaj Bože, izgube. Onda krenu glupa medijska prozivanja, pa stvaranje nervoze u svlačioni itd. Uglavnom, mislim da obje ekipe idu na pobjedu danas, i da ne kalkuliraju nešto previše. I da, City će sigurno htjet vratit Celticu za onaj remi iz Škotske.

Evo nadam se da će današnji listić proć! Sretno svima! :D:)

Capture.PNG

PSV - Rostov

Gore je u najavi receno dosta toga o ovom mecu i vaznosti jer konacni ishod odredjuje nastavak igranja u Evropi za jedan tim a kraj za drugi. Osim kartona koji bi mogli doci, ja sam se odlucio za nesto drugaciji pick. bet365 daje "team performance" ponudu svako kolo LS, secam se da smo prosle sezone igrali dosta slicnih pickova u bet365 i WilliamHillu. 

Ovo je moj predlog za veceras: 

nTPMxdH.png?1

Za one koji nisu upoznati kako se ovo racuna, evo i objasnjenje iz pravilnika bet365:

hAN1hVQ.png?1

Znaci za prolaz nam treba pobeda PSV-a sa 2 razlike bez primljenog gola i uz to bez puno kartona, sto realno gledajuci je dosta nerealan scenario. Rostov je nezgodan tim, to je Bayern osetio na svojoj kozi u proslom kolu, PSV sa druge strane bleda kopija onog tima od ranijih sezona, ako se muce sa timovima poput Rode, Willema ili Twentea onda je Rostov puno veci zalogaj. Necu zanemariti da PSV igra kod kuce sto je uvek prednost u ovom takmicenju, ali bez obzira na to, ne vidim Holandjane kao apsolutne favorite u ovom duelu, misljenja sam da Rostov moze do gola, u gostima su Atleticu zabili gol, Bayernu kod kuce 3 komada a bas protiv PSV-a u Rusiji 2 gde je zavrsen mec rezultatom 2:2.

Mislim da je ovo puno pametniji izbor nego konacni ishod, 1.66 na PSV mi je premalo, Rostov ce znati zatvoriti mec i dozvoliti minimalan broj sansi za gol domacinu. 

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use