Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 18.10.2016.

IzudinB

Recommended Posts

20:45 Leicester - Copenhagen 1 - 2,05 wwin

OK, bajka sa Leicesterom vazila je za proslu sezonu.Tesko da je neko ozbiljno pomislio da bi se oni i ove sezone mogli boriti za samu titulu, vrh tabele da, titula nikako.Ove sezone vidi se da su ih mnogi timovi prozreli. odnosno prozreli su njihovu taktiku, a samim tim Leicesteru je teze igrati.U PL ne ide bas najbolje, trenutno su 13 momcad lige sa skorom 2-2-4 i gol razlikom 8:14.Bez pobjede su vec 3 meca, stim da su izgubili od Man.Utd. 4:1 i Chelsea 3:0, dok su remizirali kuci sa Southampton.E sad mene zanima taj zadnji mec i odluka Ranieria da odmori Mahreza i Slimania.Kako je naveo Liga prvaka trenutno je prioritet i zele da se tu obezbjede, a u PL imaju jos dosta utakmcia da igraju i podignu formu.Prva dva kola LP dobili su obje utakmice, Club Brugge 3:0 i Porto 1:0.Sto se tice danasnje utakmice, Ranieri nece moci racunati na Nampalys Mendya koji je imao operaciju clanka, ostali bitni igraci su tu, ukljucujuci i Okazakia.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton – Slimani, Vardy.

Copenhagen ove sezone igra odlican fudbal.Zaista gledao sam ih u nekoliko utakmica i mogu reci da ima u ovom timu dosta zanimljivih igraca koji bi kroz dobre igre u LP mogli daleko da doguraju.U domacoj ligi su lideri sa +6 u odnosu na drugoplasirani Brondby, tako da su sa te strane sigurni.Uz to u 13 kola jos uvijek su bez poraza, skor 8-5-0 uz gol razliku 27:6.Dosta dobro krenulo ih je u LP gdje su nakon boda u Portu 1:1, rastavili na proste faktore Club Brugge 4:0 i ta pobjeda mogla bi im dati krila za nastavak.Trener Stale Solbakken nema nekih vecih izostanaka, jedino je Danny Amankwaa izvan stroja ali nije on previse bitan trenutno.Moguci pocetni sastav izgleda ovako:

Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Kusk, Kvist, Delaney, Falk – Santander, Cornelius.

Odlucio sam se za keca.Iako su u nesto losijoj formi, ali treba gledati i skim su igrali, igraci Leicestera za mene su daleko kvalitetniji takmac u ovom duelu.Na svom King Poweru ove sezone su neporazeni, a odluka Ranieria da u mecu protiv Chelsea odmara dva bitna igraca poput Mahreza i Slimania, sve ustrb Lige prvaka dodatno me tjera da ovde idem sa kecom.

20:45 Birmingham - Rotherham 1 - 1,60 wwin

Birmingham trenutno zauzima 6 mjesto Championshipa sa 20 bodova iz 12 utakmica.Imaju skor 5-5-2 uz gol razliku 15:12.Kao domacini na svom St. Andrewsu odigrali su 6 utakmica i upisali skor 3-2-1 uz gol razliku 9:6.Bili su u seriji od 7 utakmica bez poraza, od toga 4 pobjede, ali su u proslom kolu izgubili na gostovanju kod Nottinghama 3:1.Inace tokom sedmice ovaj klub preuzeo je kineski konzorcij, tako da vjerovatno mozemo ocekivati i neka dodatna ulaganja, sad da ne idem dalje u problematiku sta i kako donose novi investitori odnosno vlasnici vecinskog paketa.Kako god trener Gary Rowett izjavio je da ocekuje da novi vlasnici ostave trenutnog direktora u stolici obzirom da po njemu obavlja dobar posao.Sto se tice samog meca, Rowett nece moci racunati na Roberta Teschea (sredina,6/0), David Davis (sredina,12/2), dok su upitni Ryan Shotton (odbrana,12/1) i Jonathan Spector (odbrana,11/0) za koje se trener nada da ce biti spremni, a po onome sto se moze citati trebali bi igrati.

Rotherham je prosle sezone jedva obezbjedio opstanak, a kako igraju ove sezone bojim se da u tome nece uspjeti.Trenutno su posljednja momcad lige sa 6 bodova iz 12 utakmica, a sreca njihova pa se ostali nisu odlijepili tako da im sigurna zona bjezi 5 bodova sto i nije puno.Skor ove momcadi je 1-3-8 uz gol razliku 12:28.Kao gosti odigrali su 6 utakmica i upisali isto toliko poraza uz gol razliku 4:19.U seriji su od 5 uzastopnih poraza, Blackburn 4:2, Cardiff 2:1, Huddersfield 2:1, Newcastle  1:0 i Norwich 3:1 u proslom kolu.Trener Alan Stubbs u danasnjem mecu nece moci racunati na vec dugo povrijeđenog Kirk Broadfoot (odbrana,1/0), Tom Adeyemi (sredina,5/0), dok je upitan nastup Dominic Ball (odbrana,8/0).

Zanimljvo je da je Rotherham prosle sezone prvu gostujucu pobjedu upisao bas protiv Birminghama, bilo je 2:0.Danas sam suprotnog misljenja, jer po meni su domaci bolja ekipa i to bi morali pokazati veceras.Gosti su momcad sa najvise primljenih golova, isto vazi i za igre u gostima, uz to imaju 6 poraza u gostima, 5 vezanih poraza.

NHL: New Jersey - Anaheim: under 5,5 golova  1,60

Tjedan dana od početka NHL-a i nikad nisam imao tako odličan ulaz u sezonu (7 pogodaka i 0 promašaja)

I to sve na overe golova, koja sam nedavno preporučio da se igraju. Čak je i noćas 4/4 otišlo u over.

Danas ću okrenuti ploču i odigrati na under golova, a jedina utakmica za koju i kladionice vjeruju da će biti malo golova je ova.

Obje momčadi u dosadašnjim odigranim tekmama nisu zabile više od 2 gola.

To su momčadi sa dobrim sustavom i to obrambenim, trapaju neutralnu zonu i uglavnom vode borbu na ogradi.

Niti dozvoljavaju niti upućuju puno udaraca na gol.

Obje momčadi imaju odlične golmane i ne vjerujem da možemo vidjeti golijadu, ali svašta je moguće.

Lask Linz - Neustadt (oba tima daju gol) @ Ne --> 2,00

Domaća ekipa će i ove sezone da se pokuša izboriti za prvo mjesto, ne uspijeva im to već sezonama. Imaju slabu podršku grada, koji je mnogo dužan u državi, tako da im već godinama neke "manje" ekipe uzimaju prvo mjesto i odlaze u veći rang. Već 3 tekme ne znaju za pobjedu. Izgubili su u gradskom derbiju od Blau Weiß Linza, remizirali su kući protiv prvopasirane ekipe i zadnju tekmu izgubili od Insbruka u gostima. Danas dočekuju ekipu kojoj je jedini cilj da ostanu u ovoj ligi. Gosti su pogađali zadnjih 10 gostujućih utakmica. Mislim da će danas Lask da im prekine taj niz, da će da dobiju bez primljenog gola i ponovo se vrate u borbu za ulazak u veći rang.

Bradford - Southend @ 1 --> 1,60

Domaćini glavni favorit za ulazak u drugu ligu. Zadnji meč poraženi u gostima 1:0, to im je i prvi poraz ove sezone. Gosti očajni ove sezone, pogotovo u gostima, gdje su zadnja 3 meča primili čak 11 golova a nisu dali niti jedan.

Bayer Leverkusen- Tottenham Spurs 1 2.25 @ bet365

Derbi večeri u Ligi prvaka susret je između Bayera i Tottenhama. Leverkusen nakon 2 kola ima dva boda iako su Njmeci u oba susreta imali prednost. Tottenham je izgubio od Monaca no u posljednjem kolu dobili su CSKA. U nacionlnome prvenstvu Bayer je upisao poraz kod Werdera dok su Spursi igrali 1-1 kod WBA. Gosti su u ovome susretu bez Aldrewilda i Kanea. Obrana je jači dio momčai z Londona i njegov izostanak biti će hendikep. Domaći sastav uda se u odličnog Chicarita koji je dao gol u Ligi prvaka, a u 6 utakmica Bundeslige dao je pet golova. Bayer je kod kuće dobar, pala je ovdje i Boruusia iz Dortmunda u sklopu Bundeslige tako da pred Tottenham je zahtjevan suparnik. Spursi su odlični u domaćem prvenstvu no kolika je njihova stvarna kvaliteta vidjeti ćemo večeras. Englezi već nekoliko sezona "kaskaju" u Europi za momčadima iz Njmečake i Španjolske. Bayeru je večeras potrebna pobjeda i ja vjerujem da do nje mogu doći. Po ovakvome koefcijentu ja tipujem na domaće.

Bayer Leverkusen-Tottenham corner match bet 2 kvota 2,2

Pisao je Tuzlak o Tottenhamu i kornerima. Njega nije Tottenham iznevjerio pa valjda neće ni mene.

Bayer nije neka korner ekipa u Bundes ligi imaju 2,86 izborena, a 3,86 protiv.

Tottenham ima 8,13 za i 4,38 protiv. Zadnjih par utakmica Tottenham ima više kornera od protivnika.

Naravno nikad ne znaš kako će utakmica krenuti, rani gol Tottenhama i ekipa se povuče niti ne napada.

Ovo mi po toj kvoti izgleda jako dobro.

Bayer: 2,1,7,1,6,5,4,3

Tottenham:8,4,8,10,4,14,11,8

Sretno

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use