Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 18.10.2016.

IzudinB

Recommended Posts

787aiod.png

Granice kartona - Liga prvaka

CSKA Moskva - AS Monaco (20:45)
Sudac: Martin Strömbergsson (4.50)
Prosjek ekipe 1: 0.5
Prosjek ekipe 2: 1.5
I8V8jpm.png

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur (20:45)
Sudac: Cüneyt Çakir (6.00)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.00
wGvIxPL.png

Real Madrid - Legia Warszawa (20:45)
Sudac: Ruddy Buquet (8.00)
Prosjek ekipe 1: 1.00
Prosjek ekipe 2: 2.50
JnY6JhH.png

Sporting CP - Borussia Dortmund (20:45)
Sudac: Damir Skomina (3.00)
Prosjek ekipe 1: 1.50
3ivlDbN.png

Leicester City - FC Kobenhavn (20:45)
Sudac: Nicola Rizzoli (3.00)
Prosjek ekipe 1: 2.50
Prosjek ekipe 2: 1.00
wLbZAIN.png

Club Brügge - FC Porto (20:45)
Sudac: Paolo Tagliavento (4.00)
Prosjek ekipe 1: 3.00
Prosjek ekipe 2: 2.00
wzka65w.png

Olympique Lyon - Juventus (20:45)
Referee: Szymon Marciniak (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: -||-
lFAkpBy.png

Dinamo Zagreb - Sevilla FC (20:45)
Referee: Michael Oliver (2.00)
Prosjek ekipe 1: 1.50
ezFBzcq.png

CSKA Moskva - AS Monaco
Referee: Martin Strömbergsson (SWE)

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur
Referee: Cüneyt Çakır (TUR)

Real Madrid - Legia Warszawa
Referee: Ruddy Buquet (FRA)

Sporting CP - Borussia Dortmund
Referee: Damir Skomina (SVN)

Leicester City - FC København
Referee: Nicola Rizzoli (ITA)

Club Brügge - FC Porto
Referee: Paolo Tagliavento (ITA)

Olympique Lyon - Juventus Turin
Referee: Szymon Marciniak (POL)

Dinamo Zagreb - Sevilla FC
Referee: Michael Oliver (ENG)

Real Madrid - Legia

Real Madrid -1,5 HT (1.80) 4u unibet

Moja prva oklada iz ovog tjedna lige prvaka. Real Madrid je napokon odigrao odlican susret protiv Betisa kojeg je demolirao lagano 6-1. Ovdje cemo gledati utakmicu u jednom smjeru, sve osim ciste i glatke pobjede Reala biti ce iznenadjenje. Nakon 4 remija vrijeme je i idealna prilika ovdje da jos jednom pokazu svu velicinu i kvalitetu, pogotovo nakon poraza protiv Sportinga. Zidane mora poceti nizati dobre rezultate, a Legia je protivnik koji je daleko najlosiji u skupini, te nista bolja momcad od jednog Betisa koji je nastradao. U oba susreta protiv Sportinga i Dortmunda primili su bar 2 gola na poluvremenu, ako uzmemo u obzir mec koji se igra na Bernabeu, te veoma motivirani i zeljni visoke pobjede igraca Reala, tesko mogu vidjeti Poljake da ce se uspjesno braniti. Veliki pritisak ce Real raditi, to navijaci ocekuju i vjerujem da nebi trebali imati problema da vec na poluvremenu zabiju bar 2 gola Poljacima, sto su ucinili i Sporting i Dortmund.

NFL  Arizona -7,5 vs Ny Jets 1 1.90 @bet365

Zadnji meč 6.kola NFL-a igrati će se u Arizoni. Domaći Cardinalsi nakon pobjede kod 49ersa vraćaju se na svoj stadion i ugošćuju Ny Jetse. Jetsi su trenutno na omjeru 1-4 i izgube li večeras njihova sezona je "završena". Napad Jetsa je užasan qb Fitzpatrick djeli lopte suparničkim obranama i tako će teško do pobjede večeras. Cardinalsi nisu briljirali u napadu, pobjedu prošlog tjedna donio im je zamjenski qb, a večeras će startni QB biti Carlson Palmer od kojega se očekuje da odigra kvalitetnu utakmicu i donese Cardsima važnu pobjedu. Obrana Cardinalsa je odlična i očekujem da oni iskoriste poklone koje će Fitzpatrick sigurno davati, problem kod gostiju je izostanak WR deckera tako da će sav fokus biti na najboljem WR-u Marshallu što dodatno otežava posao Fitzpatricku. Cardinalsi su od početak sezone bili predstavljani kao favoriti možda i za naslov. Vjerujem da je pobjeda protiv rivala 49ersa prošlog tjedna bilo uprava ta iskra koja je okrenula sezonu i očekujem da večeras "razbe" Jetse koji jednostavno ne izgledaju dobro. Cardinalsi će to dobiti sa barem 8 razlike.

Robredo T.-Mayer F. 2 @ 1,85

Ovo mi je must take tip.
Jednostavno moram.
Ako sam našao dobar podatak Robredo ove godine samo 10 mečeva odigrao. Ne vidim kako bi mogao nešto napraviti danas ovdje. Jer tu ni iskustvo ne pomaže ako se ne igra redovno. S druge strane Floki Mayer,prirodna podloga ko i za svakog švabu je trava, što će mu danas biti prednost na tvrdoj jer je navikao na brz tenis. Trenutno je 55.igrač svijeta. Znao je pružat odlične partije u 8 mjesecu nanizao 10ili11 pobjeda za redom ali na chellengerima. Ali svejedno u dobroj natjecateljskoj formi je, ima dobar servis, a kao najvecu prednost mu dajem forhend. Po meni ne vidim danas načina kako će mu se Robredo suprostaviti.
Sretno!

NFL Arizona -7,5 vs Ny Jets 1 1.90 @bet365

Zadnji meč 6.kola NFL-a igrati će se u Arizoni. Domaći Cardinalsi nakon pobjede kod 49ersa vraćaju se na svoj stadion i ugošćuju Ny Jetse. Jetsi su trenutno na omjeru 1-4 i izgube li večeras njihova sezona je "završena". Napad Jetsa je užasan qb Fitzpatrick djeli lopte suparničkim obranama i tako će teško do pobjede večeras. Cardinalsi nisu briljirali u napadu, pobjedu prošlog tjedna donio im je zamjenski qb, a večeras će startni QB biti Carlson Palmer od kojega se očekuje da odigra kvalitetnu utakmicu i donese Cardsima važnu pobjedu. Obrana Cardinalsa je odlična i očekujem da oni iskoriste poklone koje će Fitzpatrick sigurno davati, problem kod gostiju je izostanak WR deckera tako da će sav fokus biti na najboljem WR-u Marshallu što dodatno otežava posao Fitzpatricku. Cardinalsi su od početak sezone bili predstavljani kao favoriti možda i za naslov. Vjerujem da je pobjeda protiv rivala 49ersa prošlog tjedna bilo uprava ta iskra koja je okrenula sezonu i očekujem da večeras "razbe" Jetse koji jednostavno ne izgledaju dobro. Cardinalsi će to dobiti sa barem 8 razlike.

Pobjeda Arizone 28-3

Danas par prijedloga Lige prvaka... Neću puno duljiti, mislim da kada se vide tipovi da je sve jasno.

Dinamo ZG - Sevilla F+2 @2,50

Mislim da o Dinamu i njihovim izletima u Ligi prvaka svi najbolje znamo. Da, pao je Arsenal na Maksimiru u onom famoznom dvoboju, i iskreno veselilo bi me da Dinamo nešto i danas uspije, ali ako ćemo realno teško da može izvući nešto osim nekog časnog poraza. Sevilla jednostavno u lovu na prolaz dalje mora ovdje odnijeti bodove, a dva razlike ne bi trebao biti problem, posebno ako se nešto ranije otvori rezultat.

Leicester - Kopenhagen 1 @1,90

Ugodno me iznenadio tečaj na Leicester, budući da su doma i da očigledno Ligu prvaka ove godine shvaćaju kao poseban motiv, vjerujem da pobjeda, pa makar i ona minimalna ne bi trebala biti upitna.

Club Brugge - Porto 2 @1,80

Slična možda situacija kao i kod Seville, Porto u lovu na prva dva mjesta ovdje treba puni plijen. Ove sezone igraju dobro, a Brugge mi se ovdje svakako čini kao ekipa na kojoj se bodovi moraju skupljati.

Lyon - Juventus 2 @1,80

Najriskantniji tip od navedenih po meni, ali mišljenja sam da je Juve daleko najjača ekipa grupe i da će biti usmjereni na prvo mjesto. Uzevši u obzir da je Sevilla tu, da je uzela bod u Torinu, Juventus treba pokupiti sve moguće bodove prije samog gostovanja u Sevilli, i po meni odluke o prvome mjestu grupe.

Pozz,

upala mi je u oko tekma Cibona - Tenerife.....

Basket znalci,šta mislite.Moje mišljenje je dvojka ko kuća.... Tenerife za sada na skorui 4-0 i jakoj španjolskoj ligi,Cibona se 2x provukla u ABI,izgubila od nejakog Partizana,čak i u našoj ligi igrala li-la.....Jest da je tu mix sastav,ali opet.... A i ako krenu sa ovima u run&gun košarku izgorit će,a obrana im je i onako slaba....

Šta mislite?

Koef je trenutno 1,7

Za Dinamo ste sve rekli već,čak je i koef na 1,6...ALi ovaj basket mi se nekako čini siguran,pa nakon njega solo na Sevillu :P

Leicester - FC Copenhagen | Liga prvaka

Nakon tri tjedna pauze ispred nas su uzbuđenja i UEFA-ina klupska natjecanja. Analize sam započeo sa utakmicom trećeg kola Lige prvaka i dvobojom između dvije ekipe koje igraju u skupini E, Engleski Leicester i danski Kopenhagen. Debitanti iz Engleske su za sada jedini tim sa maksimalnim rezultatom, nakon prva dva kola u skupini, dok je Danski tim s najviše naslova osvojio četiri boda, što je više od Porta koji ima tri i četiri više od Club Brugge-a koji je na posljednjem mjestu.

Bez obzira na probleme u Premier ligi, očekujem da će vladajući prvak Engleske nastaviti sa odličnim rezultatima u Ligi prvaka, baš kao i u prva dva kola i da će doći na prag kvalifikacije za nokaut fazu u večerašnjoj utakmici.

TIP: Pobjeda Leicestera

Olympique Lyon - Juventsu | Liga prvaka

Francuski Lyon i talijanski Juventus će igrati u derbiju trećeg kola u skupini H. Sevilla i Juventus su zaključali borbu za prve dvije pozicije koje vode u osminu finala. Četvrto-plasirana momčad u skupini, Dinamo Zagreb je poražen u prva dva kola sa 3-0 i 4-0, a treće-plasirani Lyon je pobijedio jednom i izgubio jednom i u ovom trenutku ima jedan bod manje od vodećeg dua. Dodajmno da su se Lyon i Juventus upoznali prije tri sezone u četvrtfinalu Europa lige, a potom je Stara dama iz Torina pobijedila obje utakmice.

Iako mladom timu Lyona neće nedostajati motiva u ovoj utakmici, pogotovo što se njihov najbolji strijelac Lacazette treba vratiti na teren nakon dugog izbivanja, još uvijek vjerujem da su gosti iz Torina puno bolja i iskusnija ekipa, koja bi trebala pobijediti, bez previše problema, te da su samo jedan korak od kvalifikacija za nokaut fazu.

TIP: Pobjeda Juventusa

Dinamo-Sevila  2/2    2,15

Već je sve rečeno , Dinamo igra katastrofalno , gledao sam ih protiv Lyona , Rijeke a i zadnju protiv Belupa , loša igra , napadački 0 tj doslovno igraju bez napdača ''killera'' koji bi mogao zabijati golove iz polušansi . Obrana također jedna velika 0 u Europi , priča se da će mladi Sosa na lijevi bek a to može završiti katastrofalno kao što je i sa Šemperom završilo , ostatak obrane također loš : Sigali prosječan igrač za HNL , Stojanović užasno pao u formi, trenutno bi bolje klinac sa školskog igrališta igrao od njega , jedino onaj mali Benković nešto vrijedi . Očekujem da Sevilla napadne od prve i zabije rani gol te nastavi ostatak tekme ''mirno'' . Ne vidim ovdje stvarno ni jedan jedini razlog da Dinamo ne izgubi , možda čak i u hendikepu , Sevilla je drugi svijet za njih,

Sporting-Borusia gg+3  1,95

Mislim da netreba puno pričati o Dortmundu , ekipa koja je dala 8 golova u 2 meča očito igra napadački nogomet, protiv Sportinga sigurno neće iči u bunker i totalnu defenzivu očekujem napadački i brzi nogomet koji im dolikuje , jaka pas igra i jaki kontranapadi. Sporting je dobra domačinska momačad , imaju 5 pobjeda za redom doma i očekujem da pruže optor i zabiju bar gol ili dva , trenutno su u stanju to napraviti.

Novosibrisk- St Peterburg 2   1,70

Nema se šta puno pričati Peterburg je u naletu ,  upisali su 6 pobjeda za redom istina sada prvi put nakon dosta vremena igraju u gostima i to bi moglo predstavljati mali problem jer u gostima ni priibližno ne brilijiraju kao doma . CSKA im se jučerašnjom pobjedom protiv Omska približila na 1 bod razlike i sada moraju biti veoma pažljiv . Novosibirsk je prosječna momčad KHL-a nalaze se na 14 mjestu i definitvno imaju kvalitet da pruže otpor pogotovo doma no mislim da je ovdje razlika u kvaliteti prevelika za neko iznenađednje

:D

Pozz,

upala mi je u oko tekma Cibona - Tenerife.....

Basket znalci,šta mislite.Moje mišljenje je dvojka ko kuća.... Tenerife za sada na skorui 4-0 i jakoj španjolskoj ligi,Cibona se 2x provukla u ABI,izgubila od nejakog Partizana,čak i u našoj ligi igrala li-la.....Jest da je tu mix sastav,ali opet.... A i ako krenu sa ovima u run&gun košarku izgorit će,a obrana im je i onako slaba....

Šta mislite?

Koef je trenutno 1,7

Za Dinamo ste sve rekli već,čak je i koef na 1,6...ALi ovaj basket mi se nekako čini siguran,pa nakon njega solo na Sevillu :P

Evo izvjestaja od mojih par poznanika iz spanjolske. Tenerife je zapoceo ovu sezonu daleko iznad ocekivanja, kosarku koju prikazuju je odlicna, veoma inteligentna i igra je mozda do sada iznad mogucnosti, znaci ekipa daje max u ovim trenucima cak i bez Richottia veoma vaznog igraca.

Momcad pokazuje snagu i u obrani i u napadu sa vanjskim igracima poput: Beiran, Grigonis, Bassas, Abromaitis su iznad prosjeka spanjolske lige sigurno, jos k tome ispod kosa Bogrisa i Vazqueza cini vise nego dobru momcad, a imaju jos i adute s klupe, dok je Cibona tu veoma tanka, rotacije prave i nemaju i tu ce biti najveci problem Cibone. Jer realno znamo i upoznati smo, da velika vecine Ciboninih igraca su nista vise nego prosjecni igraci za ABA, a kamoli za jaku spanjolsku ligu u kojoj Tenerife trenutno briljira.

Problemi koji mogu biti za spanjolce jest debi na europskoj sceni, nemaju nikakvoga iskustva igrajuci na europskoj sceni, takodjer to je otocka ekipa, koja bi mogla imati problema igrajuci u gostima, ali to nebi trebao biti veliki problem jer su vec ove sezone dobili neke vrlo teske, dapace teza gostovanja nego ce ovo biti (Gran Canaria, Badalona) sto pokazuje njihovu superiornost.

Hendikep u ponudi stoji na privlacnih -2,5, sto svakako predstavlja value, nije zicercina, ali isplati se svakako :)

Dinamo-Sevilla over 2.5 and NO 6,50

Po ovoj kvoti jednostavno ovo moram probat, Sevilla ove godine nije primila gol ni od Juvea ni od Lyona, pa ne vjerujem da ce i od Dinama. A mislim da je razlika u kvaliteti taman za 3 razlike pa ovo jednostavno moram probati.

Kao i protiv Juve standardno idem jace neg inace na ovaj par, krecem od obicne dvojke 1.57 na betfairu, i naravno i hendikepa 1:0 po 2,60, p/k 2.40 te 2:0 hendikep 5,50-

Leverkusen - Tottenham (zbroj kornera 8,5) @ Više --> 1,40

hKao što sam pisao i neki dan, Tottenham sam igrao kornere over 10 i više puta ove sezone i ne sjećam se da su me i jednom oborili. I danas ću da ih odigram, pa nek i padnem, ispoštovali su me ove sezone :D.

Sporting - Dortmund @ gg --> 1,60

Obje ekipe igraju sjano ove sezone. Sporting zadnjih 6 mečeva na svom terenu bez poraza. Dormund ima veliki broj povrijeđenih igrača, neki od njih će možda i nastupati večeras. Očekujem otvoren meč sa velikim brojem prilika, nadam se da će obje ekipe barem po jednom da iskoriste svoje prilike pa da dođe gg na ovoj tekmi :D.

Dinamo Zagreb - Sevilla @ 2 --> 1,55

Svi znamo kakav je Dinamo u ligi prvaka. Uvijek imaju neke slabe šanse, a mislim da je tako i ove godine. Rasprodali su najbolje igrače, na drugoj strani odlična Sevilla, kojoj je cilj da prođe u naredno kolo lige prvaka, a mislim da će pobjedom protiv Dinama to i učiniti. Dobili su glavnog konkurenta Lyona, uzeli su bod u Torinu, sve to će da im propadne ako večeras ne dobiju Dinama. Iskreno, više njima treba nego nama kladioničarima ta pobjeda, pa ako hoće nek dobijiu haha, ja ću da ih odigram 2 :D.

Real Madrid - Legija (oba daju gol/2,5 golova) @ Ne/Više --> 1,75

Real se iskalio na Betisu, prekinuli crni niz kojeg su imali i mislim da će i Legija večeras da primi minimum 3 gola. Legija nema neki tim koji se može suprostaviti bilo kojoj ekipi u ligi, tako da će im jedini cilj večeras biti da prime što manje golova.

Leicester - FC Copenhagen | Liga prvaka

Nakon tri tjedna pauze ispred nas su uzbuđenja i UEFA-ina klupska natjecanja. Analize sam započeo sa utakmicom trećeg kola Lige prvaka i dvobojom između dvije ekipe koje igraju u skupini E, Engleski Leicester i danski Kopenhagen. Debitanti iz Engleske su za sada jedini tim sa maksimalnim rezultatom, nakon prva dva kola u skupini, dok je Danski tim s najviše naslova osvojio četiri boda, što je više od Porta koji ima tri i četiri više od Club Brugge-a koji je na posljednjem mjestu.

Bez obzira na probleme u Premier ligi, očekujem da će vladajući prvak Engleske nastaviti sa odličnim rezultatima u Ligi prvaka, baš kao i u prva dva kola i da će doći na prag kvalifikacije za nokaut fazu u večerašnjoj utakmici.

TIP: Pobjeda Leicestera

I ja sam tipovao Leicester... samo mali heads up svima... sad tek vidim ovaj podatak... Kopenhagen je u nizu od 22 utakmice bez poraza!

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=2411286.html

Mislim ipak svemu dođe kraj, i nadam se da će to biti danas... :D

Pregled danasnje ponude iz LS:

CSKA Moskva - AS Monaco

Jedan mec mozda tezak za prognoziranje konacnog ishoda, ali sigurno je Monaco blizi plenu nego CSKA, bez obzira na domaci teren. CSKA nesto losija od ranijih sezona, sto u Ruskoj ligi sto u LS. Musa koji je presao u Leicester kao i neke manje povrede su ostavile traga na ucinak, pogotovo u odbrani protiv jacih timova. Protiv Leverkusena su imali rezultat i samo su morali dobro zatvoriti igru a umesto toga su primili 2 komada na brzinu i umalo izgubili do kraja posto je LEverkusen dominirao i napadao svo vreme. Monaco igra u jacoj ligi a i realno ima bolji tim, mada su i oni u nekim oscilacijama, pogotovo u odbrani. Protiv Toulousa za vikend su isli u maltene najjacem sastavu pa u drugom popusili i primili 3 gola. Verujem da oni ipak mogu do gola ovde a ukoliko to bude slucaj CSKA mora ici na sve ili nista jer je ovo vec trece kolo a oni imaju samo bod a pritom im ostaje jos 2 gostovanja i samo jedan mec kod kuce. Moj predlog ovde je oba daju gol @1.95

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur

Drugi par ove teske grupe i vazan mec za plasman dalje. LEverkusen je svakako domacinska ekipa, kod  kuce su puno puno bolji nego u gostima,dok Tottenham je nezgodan protivnik ma gde igrao zbog tvrde odbrane. Tottenham jos ne zna za poraz ove sezone u PL ali je u LS izgubio u prvom kolu od Monaca kod kuce. CSKA su dobili u gostima i tu su bili puno bolji jer su uputili 22 udarca. Leverkusen praktikuje napadacki fudbal, malo su se sredili sto se povreda tice i sada im nedostaje svega 2-3 igraca, od toga jedino Bender starter koji je bolestan. Tottenham je i dalje bez najboljeg igraca Kanea koji je i dalje povredjen. Ove 2 ekipe su dijametralno suprotne jedna drugoj: Leverkusen ima predobar napad dok Tottenham igra nesto bolju odbranu. Sa druge strane LEverkusen dosta ranjiv u odbrani i skoro je u svakom mecu dosad primao po barem gol, dok je Tottenham ove sezone svaki put u gostima tresao mrezu. I ovde po meni najrealniji tip je oba daju gol @1.77

Real Madrid - Legia Warszawa

Legia nije ni senka ekipe od prosle sezone, dosta su oslabljeni i imaju bas lose rezultate. Real je gigant koji realno ima kapaciteta napuniti Poljake sa 5-6 komada,ALI kvote su preniske pa mi ovo prosto nema value. Recimo over 3.5 je 1.30 sto je smesno, jer ipak je to LS a i Real je bez Modrica i Ramosa, bez obzira na ostale zamene sa klupe koji su svetski kalibar. Ako bi nesto morao odigrati onda bi probao Real M. (-1.5) prvo pol @1.70. Mozda bi Real mogao malo smanjiti tempo u drugom poluvremenu u slucaju vodstva, a mislim da ukoliko hoce moze komotno zabiti 2 gola u prvom, kad je Sporting to mogao kod kuce ili Dortmund u gostima protiv Legie, onda bi trebao i Real Madrid.

Sporting CP - Borussia Dortmund

Najtezi mec za prognoziranje danas, objektivno i jedna i druga ekipa imaju dobru ekipu, Dortmund u blagom padu forme, ali to nije ni cudo pored svih onih povreda. Sa druge strane Sportingu danas nedostaju vazan vezni A.Silva i levi bek Jefferson koji su povredjeni. No prednost Sportinga nije samo domaci teren nego i J.Jesus koji je godinama vodio Benficu i imao zapazene rezultate u Evropi. Radi se o dobrom strategu koji zna postaviti tim u ovakvim mecevima. Dortmund je Dortmund i kao vecina Nemaca ide ovde za gol vise. Pored Bayerna igraju najagresivniji napad u Nemackoj i bez obzira na nedostatke (kojih je bilo i protiv Reala pa su igrali 2:2) mogu oni do gola jer je SPorting pokazao da je ranjiv u odbrani. Logican zakljucak: oba daju gol @1.65

Leicester City - FC København

Prvi tip ovde su svakako kartoni. Sudice N.Rizzoli, meni omiljen Italijanski sudija koji ima jedan od boljih proseka u Evropi. Retko kad je Rizzoli zajebo ukoliko je bilo materijala za kartone. Videli smo u ranijim mecevima u ovoj grupi da sve 4 ekipe igraju sa dosta kartona za standarde LS. Leicester je u oba meca isao preko 4 kartona, dok je Copenhagen oba puta ostajao na tacno 4. U sva ta 4 susreta sudije su bile sa puno nizim prosekom nego Rizzoli a ovo je vazan mec, pogotovo za goste jer i Porto ima ne tako lagan posao u gostima u Belgiji. Leicester ima start sezone u LS a ovde imaju sansu za trecu pobedu. Realno, imaju puno bolji tim od Danaca, nosili su se sa svim Engleskim gigantima prosle sezone, kostur ekipe je i dalje tu (osim Kantea) i verujem da bi veceras trebali dobiti. Znaci osim glavnog tipa preko 4 kartona @1.85, predlazem i Leicester uzima poluvreme @1.55 kao sigurniju varijantu

Club Brügge - FC Porto

Porto zasigurno favorit i blizi pobedi. Napokon su bez onih povreda i svi igraci su spremni za ovaj mec. Zaostaju u grupi a bili su prvi favoriti za prolaz ali je Leicester pomrsio racune a i Copenhagen pokazao da nije lagan protivnik. Ovo im je sansa da se vrate u borbu za prvo mesto, Brugge je dosta los ove sezone, pogotovo defanzivno. U Danskoj su izgubili sa 4:0 a u prvoj kod kuce LEicester pobedio sa 3 razlike. Mislim da je Porto u naletu forme i da poslednja 2 meca i gol razlika 7:0 govori da su dobro raspolozeni pa idem sa pobedom gostiju Porto @1.80

Olympique Lyon - Juventus Turin

Ne usudim se igrati 2 na Juve sto zbog izostanaka par igraca sto zbog Lyona koji kod kuce pruza skroz drugacije rezultate nego u gostima. Juve ce ovde biti prvi u grupi, to je svima jasno pa ne znam koliko ce previse forsirati ukoliko imaju 0:0. Chiellini je out zbog povrede misica pa isto razmisljam da li se isplati uzeti vise kartona na granici 3.5. Realno obe ekipe znaju pokupiti 2-3 kartona bez problema, ali arbitar iz Poljske i nema najveci prosek pa ipak to ne bi dirao. Kao najrealnija opklada mi se namece Juventus race to 3 corners @1.72. Ocekujem veci posed gostiju a i bolji su po krilima pa bi trebali prvi doci do 3 kornera, a koef nimalo los.

Dinamo Zagreb - Sevilla FC

Razume se da je Sevilla ovde favorit i da 95% uzima 3 boda. Ovo blago igranje koeficijenata ne treba da brine, ako se secate slicno su radili i sa Juveom protiv Dinama, na dan meca su povecavali pa smanjivali i na kraju smanjili jos vise. Sevilla nema novih izostanaka koji bi mogli biti razlog promene koeficijenta na pobedu gostiju, ovo im je idealna prilika za 3 boda, tj 6 boda jer ce jos lakse dobiti Dinamo kod kuce. Dinamo prosto nema taj kvalitet za nositi se sa top ekipama, ali sumnjam da idu ovde spremni na poraz. Sevilla ce diktirati tempo a ocekujem i blagu nervozu od strane domacina ukoliko SEvilla bude konstantno vrsila pritisak napadima pa bi moglo biti kartona. Sudi Michael Oliver koji kao vecina Engleskih sudija ima bolji prosek u Evropi nego u Premier Ligi. Granica od 3.5 mi se cini jako realna, Dinamo moze to sam prebaciti pa idem sa preko 3.5 kartona @1.72

Pozdrav ljudovi... :D

LEICESTER - KOPEHNAGEN

velika pompa se stvorila oko ove tekme i koliko imam primijetiti skoro svi sa ovog foruma se klade na engleze... pa ajmo redom...leicester je tek na 13-om mjestu premier lige, a u posljednjih 5 tekmi ima 3 poraza 1 remi i 1 pobjedu i to protiv ako se ne varam burnleya koji je ispod njih na tablici... a gol razlika je koma...
8 tekmi - 2-2-4
Golovi 8-14
S druge strane kopenhagen prvi na ljestvici bez poraza... vladaju danskom...
13 tekmi - 8-5-0
Golovi 27-6 (impresivno)

bez poraza vec preko 20 utakmica, u ligi prvaka se nalaze odmah iza leicestera i trudit ce se ostati na drugom mjestu a za to trebaju barem bod iz ove tekme... mislim da do toga mogu...
Da je to leicester od prosle sezone, igrao bih cistu 1 ali ovako.... leicester nije ni sjena ekipe od prosle sezone, i nije problem uzeti bod njima, pogotovo ako ste ozbiljna ekipa, a to kopenhagen trenutno jest... e sad, razlika je u premier ligi i danskoj ligi, naravno da nisu ni blizu po kvaliteti ni po nicemu, ali ipak sam misljenja da danci mogu do 1 boda a mozda cak i do 3 boda...

Sretno....

c/p FB. Samo što bih ja mogao dodati je da možda ne treba trpati sve pare na hendikep jer lako moguće da završi 1-0 jer postoji opcija da Dinamo odigra bunker svih 90 minuta te umjesto ganjati velikih 2,50 bolje poduplati ulog i biti sretan sa ovih 1,60 koji su ionako visoki za čistu pobjedu.

Petev još nije pokrenuo Dinamo, Sevillu zanima samo trijumf.
Novi bugarski trener vodio je Dinamo u dvije prvenstvene utakmice i realizacija je i dalje veliki problem, dok je Sevilla konačno slavila u gostima, a za prolaz skupine trebaju joj obje pobjede nad Dinamom u dvije sljedeće utakmice.

Nikada u dosadašnjih pet pokušaja Dinamo nije prošao u nokaut fazu, neće ni ove godine, ali cilj mu se barem ne osramotiti i pogubiti sve utakmice, što mu se već znalo događati.

Novi trener Dinama Ivajlo Petev vodio je utakmice s Hajdukom i Slavenom Belupom, ali pomaka u kvaliteti igre nema. Dinamo se i dalje muči u kreaciji, a pogotovo u realizaciji i da nije bilo lijepog pogotka Čileanca i dalmatinskog zeta Juniora Fernandesa u 78. minuti dvoboja u Koprivnici, imala bi Rijeka u 1. HNL i više od šest bodova prednosti na vrhu. 
Malo je igrača modrih u formi i Petev će morati bar neke razbuditi i pokrenuti, ako želi bolje rezultate, primarno u prvenstvu, dok u Ligi prvaka odavno nema pritiska jer su u Maksimiru svjesni realnosti, odnosno nedovoljne kvalitete kadra za ovo natjecanje.
- Čeka nas teška utakmica protiv jakog suparnika, te je izuzetno bitno da ne griješimo u fazi obrane, te da nam se ne dogodi pogreška koja će Sevillu dogurati do dobitne kombinacije. Svi znamo kakva je momčad Sevilla, a mi ćemo izaći na travnjak kako bismo uživali u utakmici, ali isto tako probat ćemo uloviti naše prilike - pojašnjava strateg Dinama Ivajlo Petev, koji osim dugo ozlijeđenih Goncala i Leškovića nema briga s izostancima, ali ima mnogo razmišljanja o početnom sastavu.
Na klupi bi tako mogao završiti lijevi bek Pivarić, a ući Sosa, Ćorić će također biti joker, vjerojatno i Machado, a u špici će startati Henriquez, kojeg je uz Fernandesa pohvalio čak i trener gostiju Sampaoli, premda je Henriquez posve izvan forme.

Gosti se i u Ligi prvaka nalaze u odličnoj situaciji nakon što su remizirali u Torinu, te slavili na domaćem terenu protiv Lyona. Dinamo je najslabija momčad skupine pa je Jorge Sampaoli svjestan kako danas nema pravo na pogrešan korak:
- Ovo je ključna utakmica u našoj borbi za prolazak skupine, ali ne očekujem lak posao jer je Dinamu ovo posljednja šansa da ostane u igri za jedno od prva dva mjesta. Na papiru smo mi jasni favoriti, ali superiornost treba dokazati na terenu. Nemamo nikakvog prostora za kalkulacije i idemo od prve minute na pobjedu u Zagrebu. Ja stalno naglašavam kako mi imamo kvalitetne igrače, ali nismo još do kraja uigrani i nemamo pravo niti jednog suparnika olako shvatiti.
O Dinamu se argentinski stručnjak pohvalno izrazio:
- Dinamo je institucija prepoznata u Europi, a u njemu igraju jako dobri igrači. Dobro mi je poznat karakter hrvatskog nogometa. Bude li Dinamo imao svoj dan, mogli bismo imati velikih problema u Maksimiru.
U odnosu na posljednji ligaški ogled u kadru Seville ima nekoliko promjena. U momčad se tako vratio oporavljeni stoper Adil Rami, a tu je i japanski veznjak Hiroshi Kiyotake koji zbog umora nije igrao protiv Leganesa. 
U prvenstvu zbog suspenzije u kadru nije bio niti vratar Salvatore Sirigu, no vrata će ionako najvjerojatnije čuvati Sergio Rico. Među devetnaest igrača koji su došli u Zagreb nema Daniela Carrica, Benoita Tremoulinasa i Michaela Krohn-Dehlija, trojca koji je već dulje vrijeme ozlijeđen.

Pregled danasnje ponude iz LS:

CSKA Moskva - AS Monaco

Jedan mec mozda tezak za prognoziranje konacnog ishoda, ali sigurno je Monaco blizi plenu nego CSKA, bez obzira na domaci teren. CSKA nesto losija od ranijih sezona, sto u Ruskoj ligi sto u LS. Musa koji je presao u Leicester kao i neke manje povrede su ostavile traga na ucinak, pogotovo u odbrani protiv jacih timova. Protiv Leverkusena su imali rezultat i samo su morali dobro zatvoriti igru a umesto toga su primili 2 komada na brzinu i umalo izgubili do kraja posto je LEverkusen dominirao i napadao svo vreme. Monaco igra u jacoj ligi a i realno ima bolji tim, mada su i oni u nekim oscilacijama, pogotovo u odbrani. Protiv Toulousa za vikend su isli u maltene najjacem sastavu pa u drugom popusili i primili 3 gola. Verujem da oni ipak mogu do gola ovde a ukoliko to bude slucaj CSKA mora ici na sve ili nista jer je ovo vec trece kolo a oni imaju samo bod a pritom im ostaje jos 2 gostovanja i samo jedan mec kod kuce. Moj predlog ovde je oba daju gol @1.95

Baš sam to gledao, i onako najviše mi vuče neki X, sa malo golova - 0:0 ili 1:1... ili na stranu Monaca... I ovaj odg mi se isto jutros učinio lijep i dobar tečaj, ali prošlo kolo od 7 tekmi bio sam uvjeren CSKA - Tottenham da bude odg, i na kraju samo to padnem, jer CSKA nije ni pogledao prema golu a ne opucao... i to doma protiv jedne ekipe Tottenhama, koja je po mom mišljenju ipak otvorenija od Monaca.... 

No bilo kako bilo, sretno, držim fige! :)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Nemacka vs BiH, Liga Nacija Hteo sam da napisem analizu na deset stranica teksta, ali mi je danasnji dan poceo tako, sto mi je kolega @fic u ranu zoru sjebao ceo dan i tako pokvario ceo weekend. Neka ide u qurac i analiza i predlog za kladjenje. Samo cu ovde prepisati istorijsku recenicu kolege @furyshaa pa neka to bude i analiza za danasnji mec izmedju svete Nemacke i BiH: "... mislim da je Bosna u prvoj utakmici pokazala gdje je i sta je, a ovdje ce biti jos gore ..."    
    • "... Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se ..." Nije nam jasno od cega se odjavljujes, ali zameramo ti. Od cega se odjavljujes? Od Foruma ili od realnog kladjenja? Nismo najbolje razumeli ovaj tvoj deo "...vrijeme je maknuti se od ovoga ..." pa ne znamo da li se odnosi na realno kladjenje, ili na nas Forum, ili nasu Poslednju Sansu? U svakom slucaju, ja ti svakako necu dozvoliti da "se odjavis" tek tako, odnosno ucinicu sve sto je do mene, da pokusam da kazem da ne mozes tek tako da "se odjavis". Trenutno je subota, zora je, 04.40 casova i upravo me je probudio alarm za budjenje, i to kada sam najlepse spavao. Podesio sam alarm bas iz razloga kada sam najlapse spavao, jer treba da napisem predlog za kladjenje za utakmicu Nemacka vs BiH, iako bih imao sto pametnijih stvari da radim u ovo doba jutra. I onda sam naisao na ovaj tvoj post kako nas sve "odjavljujes". Ako se tvoja "odjava" odnosi na Forum, i ako mislis da smo zasluzili ove tri reci "...ali odjavljujem se...", na to svakako imas pravo. Ali ja cu pocev od danas, sve sto je do mene, uciniti da promenis ovaj stav, barem ako smo u pitanju mi, tvoje kolege sa Foruma. Od danas cu ti slati postove, samo za tebe, i to svakoga dana sve dok ne poludis. Ti imas prava da "odjavljujes" koga hoces i kada hoces, ali i ja imam prava da kazem sta hocu, jer svaki Forum za to i sluzi. Danas pocinjem sa pricom o Dzenanu Musi, i to u 04.45. ujutro, nemoj to da izgubis iz vida. Kome sa Foruma nije jasno kako je nekada bilo moguce da Bosna, zenska ekipa Jedinstva iz Tuzle, Cibona, Split ili Partizan budu prvaci Evrope u kosarci, i to uglavnom bez stranaca, treba da vidi Dzenana Musu. On je klasican primer kakvi su nekada bili igraci sa nasih prostora, on je jedan od retkih primera kako "je nekada bilo", kako se nekada radilo sa kosarkasima, i "kakvi su nekada bili igraci". Dzenan Musa je stvarno bio nestvaran talenat, bas kao da je rodjen da bude kosarkas, tipican, skolski primer "yugo" mladog kosarkasa. Rodjen u Bihacu, ali je odmah prepoznat kao talenat, pa se veoma rano preselio u Sarajevo, i to vec sa 12 godina. Sa 12 godina se preselio u Sarajevo, sa 15 godina potpisao za Cedevitu, a sa 16 odigrao svoju prvu utakmicu u Aba League, a u medjuvremenu vec sa 16 godina bio kadetski prvak Evrope sa reprezentacijom BiH. U onom istorijskom Finalu je ubacio 33 poena, bio najbolji igrac, najbolji strelac i najkorisniji igrac turnira. Sada me mrzi da se secam da li je imao 16 ili 17 godina, kada mu je grad Bihac dodelio stan. Sada me mrzi i da pisem kakva je sve osobne rekorde oborio, jer si mi podigao pritisak nacinom kako si nas "odjavio", ali se odlicno secam da je Svetskom prvenstvu za kosarkase do 17 godina, na jednoj utakmici postigao 50 poena i takodje bio najbolji strelac turnira. Dzenana Musu obozavam samo zato sto je on poslednji primerak, toliko tipican za ove prostore, pravi foto-robot kako su se nekada stvarali igraci na ovim prostorima. Kao prvo, nema gotovo nikakvo formalno obrazovanje, kao drugo nije odlucio da se bavi naukom, vec sportom. Kao trece, kada ga vidite, kakvu ima tehniku, ili vidite njegove estetske komponente tehnike igre, odmah vas zabole oci. Prosto stipa za oci, koliko sve to ruzno izgleda. U njegovoj tehnici, sve je nepravilno, neporavilno drzanje lopte, nepravilna tehnika suta, upitna inteligencija, kada bih u jednoj recenici trebalo da napisem sta mislim o njegovim estetskim komponentama igre, to bi bilo samo jedno; sklonite decu, i ne dozvolite da ga gledaju kako igra. Ali zato, talenat ... majko moja, cist dar od Boga, iako ne Bog ne postoji. Suvi, kristalni, nestvarni i Bozji talenat i tacka. Drcan, bezobrazan, lud, motivisan, spreman da ide sam protiv desetorice, ulazi, probija, spreman da prima udarce, spreman da se pobije i sa publikom, i sa protivnikom ... milina ga je gledati, a stipa za oci koliko je to ruzno. Dzenan Musa je poslednji primerak balkancine, koji ce se pobiti u sred recimo Atine, gde razjarena rulja hoce da te rastrgne, ili te vredja, a on ide u prodor jedan protiv deset, majko moja. Sa 19 godina je i zvanicno proglasen evropskom zvezdom u usponu, a onda je na red doslo vreme da se naplati ostecenje zvano balkanski prostor gde je Musa odrastao. Musa je vec sa 19 godina pomislio da mu u Evropi niko nista ne moze, i da je Nba pravo mesto za njega. Brooklyn Nets ga je izabrao na draftu, a vec u prvoj godini mu dao 1.7 miliona dolara.  Da je mene neko nesto pitao, kao sto me niko nikada nista ne pita, ja bih Musu uhapsio jos na aerodromu, a onoga ko mu je uvalio pricu da on moze da uspe u Nba, bih poslao u bolnicu, ili ludnicu. Po konstituciji, tehnici igre, nacinu igre, mentalitetu, poziciji na kojoj igra, sklopu u glavi .... Musa u Nba ne bi mogao ni ovce da cuva, to je jasno svima koji su barem nekada culi za kosarku. I onda classik. U prvoj utakmici, a nije ni morao da je igra, jer je sve bilo jasno, sest minuta igre, dva poena, pa razvojna liga, pa ga zamenili sa Detroit Pistonsima, pa ga ovi odmah otpustili, pa mars u tri pic*#*#ke materine, pravac nazad u Evropu. Kao i svi polupismeni crnci, i Musa je mislio da povratkom u Evropu, i to jos u Efes, prvaku Evrope, nekome cini uslugu. Mislio je da se u Efesu nece igrati kosarka ako on ne dodje. Kad ono ... qurac ...cetiri nastupa u Euroleague, ukupno dvanaest minuta igre i opet otkaz, opet mars u tri pic*#*#ke materine. To je karijera Dzenana Muse dok ju je on vodio, to je karijera kada je on razmisljao, to su rezultati kada se radilo kako je on mislio da treba. A onda je njegovu karijeru poceo da vodi menadzer, posto se videlo kuda vodi put kada polupismeni balkanac razmislja. Njegov menadzer je procenio da je za njega najbolje da ode u drugoligasa Breogan, koji je tek izborio promociju u spansku Acb Ligu, dakle njegov menadzer je procenio da treba da ode na selo, u seoski klub, a ako ima malo mozga u toj balkanskoj glavi, posle cemo videti rezultate takve procene. Sve ostalo je istorija. Hej @fic Evo, vec je svanulo, trenutno je 06.55 a ja nisam niti napisao analizu za sve ostale kolege sa Foruma, niti sam se umio, niti oprao zube, a pogotovo se nisam naspavao. Nisam ni masturbirao, a vreme je. I to sve zbog tebe, jer mi je dan poceo tako sto si mi odmah ujutro podigao pritisak. Za danas bi mogao, za pocetak samo da procitas ovu moju pricu o Dzenanu Musi, toliko valjda mozes da ucinis za nas, tvoje kolege sa Foruma. Slobodno koristi Google da vidis sta je sve Musa uradio u Breoganu, i gde je otisao posle. Hteo sam da ti kazem, ako si pao nekoliko puta u realnom kladjenju, ili ako "od leta ne ide", to je za tebe, kao sto je  Dzenan Musa nakon Nba otisao na selo. Otisao jeste, ali se zatvorio u dvoranu, trenirao preko granice bola, posvetio se sebi i radu na sebi, slusao druge, a ne sebe, pao na kolena, ali se i podigao i obrisao prasinu sa sebe. Ako si padao u realnom kladjenju, samo da ti kazem da sam ja pao prvo tako, sto sto Bayern nije dao vise od jednog gola St.Pauliju, pa sam pao na Dinamu iz Zagreba, iako ga nikada u zivotu nisam igrao, jer sam slusao gore od sebe, slusao sam ceo Forum, pa sam pao na francuzima, iako nikada ne igram reprezentacije, a opet sam slusao gore od sebe, opet kolege sa Foruma, pa ko me yebe. Ako "nas odjavljujes" jer si padao u realnom kladjenju, onda to znaci da nisi pravio dobre izbore. Pao si na kolena, pa treba da se podignes. Ti svakako nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali sam siguran da imas vise mozga od Dzenana Muse. Mogao bih malo da naucis nesto i iz njegovog primera kako se podigao sa kolena i gde je sada. Nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali ako nas "odjavis", prva liga nece biti ista sa ili bez tebe. Ako "nas odjavljujes sa Foruma", onda treba da te je sramota. Na to svakako imas prava, ali pre nego sto "nas odjavis", seti se da je sve ove godine neko ubacivao tvoje predloge i tvoje koeficijente u tabele, a da nije morao. Seti se da je neko citao tvoje predloge, a takodje nije morao. Seti se, da je neki kolega uplacivo svoj realan novac na tvojim predlozima, jer ti je verovao. Seti se da je neki kolega sa Foruma predlozio specijalne pozivnice, da bi se eventualno ispravile neke nepravde na konacnim tabelama. Seti se da je neki administrator sa ovog smesnog Foruma, bas tebi dodelio specijalnu pozivnicu, a ti "nas odjavljujes". Seti se da ti nisi "od juce" na Forumu, vec si starosedelac. Seti se da je zbog tebe neko kidao nerve kada su ti predlozi prolazili u stotim minutima utakmice. Seti se da si bio deo jedne regionalne zajednice, u kome se niko ne poznaje, u kome ne govorimo istim jezicima, ali se odlicno razumemo. I na kraju, pre "nego sto nas odjavis", seti se da ce sada ovaj @Fitoz, najgori pobednik u istoriji svete Poslednje sanse, preuzeti prvu poziciju na tabeli prve, elitne. Da ne govorim o nivou koliko je gospodski da nas bas sada "odjavis" kada si zaredjao dva uzastopna pada u svetoj Poslednjoj Sansi, a to ti nije padalo na pamet u prethodnih sedamnaest kola. Samo jos da kazem, da je tvoj predlog iz ovog kola Poslednje sanse bio odlican i sa rezonom, iako ga nisam igrao u realnom kladjenju. Nastavice se  Leonardo Drugi, subota 07.20 casova  
    • Nogomet, liga nacija, nedjelja Norveška - Kazahstan, domaćin daje bar 2 gola, 1.20, supersport  
    • To je to od mene. Vrijeme je maknuti se od ovoga, a ova PŠ me još držala. Od ljeta ne ide nikako ova kladionica. Treba jedna pauza opet. Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se. Pozdrav i sretno s klađenjem.
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use