Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 3.10.2016.

Goksim

Recommended Posts

Dynamo Riga - Dynamo Moskva | KHL - Hokej

Ovaj krug nam donosi dvoboj između dva Dinama. Dynamo Moskva je u puno boljoj formi. Dinamo Riga je posljednja u Zapadnoj konferenciji sa samo šest bodova, dok je Dynamo Moskva nakon 16 odigranih utakmica zauzela šesto mjesto. Iako su gosti favoriti, domaći igrači će pokušati pobijediti i na taj način okončati taj niz od četiri uzastopna poraza.

Dinamo Moskva prima puno golova i to je njihov najveći problem ove sezone. Sigurno je da će igrači Dinamo Rige pokušati iskoristiti ovaj nedostatak, ali ako budu igrali kao u prethodnim utakmicama, oni će jedva doći do pozitivnog rezultata. S obzirom da tim iz Moskve igra prilično nepredvidljivo u zadnje vrijeme, sve je moguće u ovoj utakmici. Međutim, smatram da su gosti bolja momčad i da će to dokazati na ovom gostovanju.

TIP: Pobjeda Dinamo Moskve

Carpi - AC Pisa | Serie B

Posljednji susret sedmog kola talijanske Serie B donosi nam dvije ekipe koji nisu igrale u ovoj ligi prošle godine, s obzirom da je Carpi eliminiran iz Serije A, a Pisa, nakon osam godina provedenih u trećoj ligi, konačno se uspjela plasirati u viši rang. Također treba dodati da su se posljednji put sastali prije dvije godine u talijanskom kupu, a zatim je Pisa slavila kod kuće sa 2-1, dok su prije toga bili mnogo uspješniji kada su se sastajali u nižim ligama.

Unatoč činjenici da je pridošlica Pisa imala veliko otvaranje sezone, ja sam odlučio ipak igrati na pobjedu domaćina i prošlogodišnjeg tima iz Serie A, Carpija u ovoj utakmici, pogotovo jer su u prošlom kolu konačno prekinuli svoju nešto lošiju seriju.

TIP: Carpi pobjeda

15:00 Hannover-Burgdorf - Fuchse Berlin 2 - 1,59 wwin

Hannover-Burgdorf nakon 5 odigranih utakmica zauzima 8 mjesto sa skorom 3-0-2 uz gol razliku 125:134.Na domacem terenu u 2 utakmice upisali su skor 1-0-1 uz gol razliku 46:58.Sezonu su poceli pobjedom nad Goppingen 34:23 u gostima, a nakon toga upisali su domaci poraz od Flensburga 35:20.Uslijedile su 2 pobjede, Leipzig 25:23 u gostima i kuzci Wetzlar 26:23.U proslom kolu tesko su sutradali u Stuttgartu koji ih je dobio sa 30:20.Trener Jens Bürkle u danasnjem mecu nece moci racunati na Lars Lehnhoff, Sven-Sören Christophersen i Csaba Szücs, koji su povrijeđeni vec neko vrijeme.Upitni za ovaj mec su Morten Olsen i Casper U. Mortensen.

Fuchse Berlin  se dosta razlikuje od prosle sezone, sad da ne pisem transfere koje su radili nemam puno vremena.Uglavnom, nakon sto su prosle godine zauzeli 5 mjesto, ove sezone mozda budu i bolji.Zasad su na skoru od 5 pobjeda u 5 utakmica uz gol razliku 153:113, u gostima 2 pobjede uz gol razliku 58:42.Ipak treba biti realan pa reci da dosad nisu igrali protiv najboljih momcadi DKB-a, tako da njih prave utakmice tek ocekuju.Kako god pokazali su da mogu ove sezone, jer su  osvojili Super Globe pobijedivsi PSG 29:28, i tu su do finala dosli preko Lakhwiya i Al Sadd, opet nije neka konkurencija, ali dobiti PSG to je vec nesto.Trener Erlingur Richardsson u danasnjem mecu nece moci racunati na Kent Robin Tönnesen i Hans Lindberg, koji se vratio treninzima ali nece nastupiti danas, barem iz onoga sto sam ja citao.

Iako se momcad iz Berlina nije dobro provela protiv Hannovera prosle sezone, jer je Hannover kuci dobio svoj mec a u gostima remizirao, ovaj put mislim da bi lisice ipak mogle do punog plijena.Za 2 dana ocekuje ih prvi veliki ispit, jer im dolazi Kiel i vjerujem da bi pobjedom u danasnjem mecu podligli nivo samopuzdanja.Domacin zna biti veoma neugodna ekipa, ali obzirom da danas imaju nesto vise problema sa izostancima odlucio sam se za dvicu.

21:00 Crvena Zvezda - Cedevita (M.Simonovic) -6,5+ under - 1,85 wwin

Jos jedan veliki derbi na samom pocetku sezone.Ovaj put Cedevita ide na noge Zvezdi, a mec se igra u dvorani Pionir.

Zvezda je na svojoj premijeri u novoj sezoni razbila MZT 91:69.Mec su rijesili do poluvremena tako da je do kraja ostalo samo da se vidi kojom razlikom ce zavrsiti.Necu pisati puno o tome sta se desavalo u Zvezdi pred pocetak sezone.Svi koji se klade otprilike znaju ko im je otisao, ko dosao, ali utisak je da je Zvezda slabija ove sezone, no jos uvijek ima prostora da se dovede par igraca, prije svega plej, sto ce se uskoro i desiti prema nekim najavama.Trener Radonjic kao i uvijek svoju giru bazira na jakoj odbrani, jer bez toga ne ide nista, tako ce biti i veceras.Prema dostupnim informacijama nema izostanaka za vecerasnji duel.

Cedevita slicno kao i Zvezda dosta je mijenjala ove sezone, ali ona okosnica tima je ostala tu, osim Pullena, ali na njegovo mjesto dovedeni su igraci koji su sposobni da ga zamjene.Najbitnije je da je ostao Bilan, barem prema mom misljenju. Nisu poceli dobro obzirom da su na premijeri izgubili od Buducnosti 80:70, mada i to je bio derbi, ali nije prijatno izgubiti na samom pocetku jos kuci,  a sada cekate gostovanje u Beogradu protiv Zvezde.Trener Mrsic u danasnjem mecu prema onome sto se moze naci nema vecih izostanaka.

Moj tip za ovu utakmicu jeste under na Marka Simonovica, te zbog toga i nisam puno pisao o samim timovima, transferima i statistici iz 1 kola.Dakle Simonovic je neko ko sa klupe cesto zna donijeti prevagu, prije svega sutom za 3 poena.Prosle sezone ovi timovi su odigrali 6 međusobnih susreta sto u ABA sto u Euroligi.Simonovic je u svim tim mecevima ovu granicu presao 2 puta i to za 1 sut.Prvi ovosezonski mec zavrsio je sa 3pts za 14 minuta.Nekako sa godinama cini mi se da Simonovic uglavnom ulazi sa klupe da igra odbranu, mada kako sam rekao vec zna ponekad da poludi i ubaci par suteva bez problema, ali isto tako ako fula 2-3 suta to je to, nece vise ni pucati.                                                                          

Carpi - Pisa @ zg0-2 (zbroj golova) --> 1,55 wwin

Gatusso ove sezone odlično vodi ekipu Pise, u samom su vrhu tabele i danas imaju jedno jako teško gostovanje. Pokazali su da igraju jako čvrsto u gostima, zadnjih 13 gostujućih mečeva su završili sa zbrojem golova nižim od 2,5. Mislim da bi i danas mogli da nastave tu tradiciju i da utakmica završi sa zg 0-2.

Ullensaker/Kisa - Kristiansund BK @ gg --> 1,65

Domaća ekipa je dovela par pojačanja, zadnjih 6 mečeva su dobili na svom terenu i izvukli su se sa samog dna tabele, samo ih bod dijeli da se izvuku i iz zone ispadanja. U tih zadnjih 6 domaćih mečeva su postigli čak 19 golova a primili samo 4 gola. Danas ih očekuje jako težak meč jer dočekuju prvoplasiranu ekipu koja ima najbolji skor na gostovanjima 7-3-3, i vezali su 3 pobjede u gostima. Mislim da će obje ekipe da igraju otvoreno jer i jednima i drugima je prijeko potrebna pobjeda. Mislim da bi moglo doći oba tima daju gol u ovom meču.

Mitrovic 9,5 vise (lutrija) 1,65

Derbi ABA lige, a tek je pocelo. Obje ekipe s dosta novih igraca, po meni je Cedevita jaca nego prosle sezone dok je Zvezda slabija, ali ne mora biti, vidjet cemo kroz sezonu, pogotovo Amere kako ce se uklopiti. Uglavnom, Zvezda je dosta slabija pod kosem nakon odlaska Zirbesa pa i Stimca, novi Kuzmic je za mene nepoznanica, a zamjenu za njega jos uvijek nemaju i ne ocejem da ce forsati puno igru pod kusem. Tu ocekujem od Bilana dobar doprinos, ali cu ga izbjeci svejedno. Zvezda nema neke posebne sutere na vanjskoj liniji, te najvise ocekujem od Mitrovica, decko je propustio skoro cijelu proslu sezonu, sada je krenuo dobro i vjerujem da ce nastaviti gdje je stao prije 2 sezone i da bi mogao zavrsiti i u Nba ligi kroz 2-3 godine. Lutrija daje najmanju granicu, ostale klade nude 10,5 po koefu 1,7. 

Carpi - Pisa @ zg0-2 (zbroj golova) --> 1,55 wwin

Gatusso ove sezone odlično vodi ekipu Pise, u samom su vrhu tabele i danas imaju jedno jako teško gostovanje. Pokazali su da igraju jako čvrsto u gostima, zadnjih 13 gostujućih mečeva su završili sa zbrojem golova nižim od 2,5. Mislim da bi i danas mogli da nastave tu tradiciju i da utakmica završi sa zg 0-2.

Ullensaker/Kisa - Kristiansund BK @ gg --> 1,65

Domaća ekipa je dovela par pojačanja, zadnjih 6 mečeva su dobili na svom terenu i izvukli su se sa samog dna tabele, samo ih bod dijeli da se izvuku i iz zone ispadanja. U tih zadnjih 6 domaćih mečeva su postigli čak 19 golova a primili samo 4 gola. Danas ih očekuje jako težak meč jer dočekuju prvoplasiranu ekipu koja ima najbolji skor na gostovanjima 7-3-3, i vezali su 3 pobjede u gostima. Mislim da će obje ekipe da igraju otvoreno jer i jednima i drugima je prijeko potrebna pobjeda. Mislim da bi moglo doći oba tima daju gol u ovom meču.

Nadam se da je neko ispratio, prošla su oba para  :D .

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use