Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 21.8.2016.

Goksim

Recommended Posts

Premier liga

Sunderland - Middlesbrough (14:30)

Sudac: Martin Atkinson (3.41)
Prosjek ekipe 1: 1.74
Prosjek ekipe 2: 1.37
cMma7kQ.png

West Ham - AFC Bournemouth (17:00)
Sudac: Craig Pawson (3.14)
Prosjek ekipe 1: 1.50
Prosjek ekipe 2: 1.37
GrNAW3r.png

Primera

Sporting Gijón - Athletic Club (18:15)
Sudac: Carlos Clos Gómez (6.00)
Prosjek ekipe 1: 2.68
Prosjek ekipe 2: 2.16
kiRwMET.png

Real Sociedad - Real Madrid (20:15)
Sudac: Juan Martínez Munuera (4.33)
Prosjek ekipe 1: 2.76
Prosjek ekipe 2: 1.79
BZLti51.png

Atlético Madrid - Deportivo Alavés (22:15)
Sudac: Ignacio Iglesias Villanueva (6.21)
Prosjek ekipe 1: 2.34
Prosjek ekipe 2: 3.52
eDsK7Cr.png

Serie A

AC Milan - Torino (18:00)
Sudac: Antonio Damato (5.27)
Prosjek ekipe 1: 2.45
Prosjek ekipe 2: 2.55
aGp5nUM.png

Atalanta - Lazio (20:45)
Sudac: Luca Banti (6.00)
Prosjek ekipe 1: 2.76
Prosjek ekipe 2: 2.66
uYTy6nt.png

Bologna - FC Crotone (20:45)
Sudac: Claudio Gavillucci (4.57)
Prosjek ekipe 1: 2.45
Prosjek ekipe 2: 2.52
Q1RHwOq.png

Chievo - Inter (20:45)
Sudac: Massimiliano Irrati (4.89)
Prosjek ekipe 1: 2.84
Prosjek ekipe 2: 2.53
AoWy1aG.png

Empoli - Sampdoria (20:45)
Sudac: Maurizio Mariani (5.33)
Prosjek ekipe 1: 2.47
Prosjek ekipe 2: 2.87
JTZthk0.png

Genoa - Cagliari (20:45)
Sudac: Daniele Orsato (5.75)
Prosjek ekipe 1: 2.26
Prosjek ekipe 2: 2.95
zzBeU0z.png

Palermo - Sassuolo (20:45)
Sudac: Luca Pairetto (5.50)
Prosjek ekipe 1: 2.63
Prosjek ekipe 2: 2.42
B10Vt3Z.png

Pescara - Napoli (20:45)
Sudac: Piero Giacomelli (3.44)
Prosjek ekipe 1: 2.66
Prosjek ekipe 2: 1.87
0MsSxSQ.png

Jedan dubl iz odbojke za duplanje:

Kina - Srbija 4+ seta @1.40

Italija - Brazil 4+ seta @1.50

Kvota: 2.10 @Wwin

Odbojkasice Srbije su napravile iznenadjenje izbacivsi Ameriku i prosle u finale ali je taj mec bio dosta dug i napet pa bez obzira na to sto su dobili Kinu u grupi sa 3:0 u setovima, danas to nece moci ponoviti. Odbojkasice Kine su takodje imale prvo dug mec sa Brazilom u 5 seta pa onda izbacile Holandiju u 4 seta. H2H pokazuje da su 10/11 igrale 4 ili 5 setova.

Italija je izbacila Amere posle duge igre i 5 setova dok su Brazilci imali laksi posao sa Rusima i dobili u 3 seta. Ujedno je to bila jedina pobeda Brazila na ovim OI u samo 3 seta. Gubili su po set u svakom mecu, a od Italije izgubili i ceo mec te uzeli samo jedan set u grupi. Mislim da nas ceka ponovo velika borba i prosto bi bilo veliko iznenadjenje da jedna ekipa ovo ubedljivo dobije.

NOGOMET

West Ham - Bournemouth

Nogometaši West Hama i Bournemoutha u nedjelju će odigrati utakmicu drugog kola engleske Premierlige.

Prošle sezone su ove dvije momčadi odigrale dvije lude međusobne utakmice. U oba slučaja su tri boda osvajale gostujuće momčadi, a posebno je vaterna bila utakmica u kojoj je West Ham bio domaćin. Tada je Bournemouth slavio s 4-3, a Bilićeva je momčad uzvratila pobjedom 3-1.

Kada bi nam te dvije utakmice bile vodilja za današnju prognozu, a uzevši u obzir kako su igrala ova dva kluba tijekom ljeta i u utakmicama prvog kola, onda bi najbolja oklada bila: tri pogotka i više.

Podsjećamo da je Bournemouth na startu izgubio domaću utakmicu od Manchester Uniteda (3-1), dok je West Ham ostao bez ičega na gostovanju kod Chelsaja (poraz 2-1).

No, mi smo ipak odabrali West Ham koji je, nedvojbeno, kvalitetnija momčad. Odabrali smo West Ham i unatoč tome što je dosta igrača u sastavu Slavena Bilića ozlijeđeno ili tek nedavno oporavljeno, a sastav je i daleko umorniji od suparnika jer ovog ljeta igra i u pretkolima Euopske lige. Iako znamo sve to naš glas ipak ide domaćinu.

Pescara - Napoli

Napoli kreće u razdoblje svoje povijesti bez Gonzala Higuaina. Zvijezda napuljske momčadi prodana je najvećem konkurentu u ligi zadnjih godina, Juventusu.

Napoli je umjesto njega doveo poljskog napadača Milika iz Ajaxa, te ne vjerujemo da će se takva križaljka na kraju pokazati negativnom za Napoli. Milik bi mogao sasvim dobro obaviti veliki dio onog posla kojeg je obavljao Argentinac.

Ostatak igračkog kadra Napolija je ostao sličan, tako da opet očekujemo južnjake sasvim blizu Juventusu. Lako moguće opet na drugom mjestu.

Na startu nove sezone Napoli će gostovati kod Pescare, novog prvoiligaša, koji ima ambicije izbjeći moguće ispadanje natrag u drugu ligu.

Prošle sezone je Napoli u Serie A bio sinonim za utakmice s mnogo pogodaka, baš kao i Pescara u Serie B. No, nećemo danas prognozirati golove (iako je sasvim realno da će u ovom ogledu biti tri i više pogodaka), već se okrećemo Napoliju, mnogo jačoj momčadi, i njegovoj pobjedi.

Moramo naglasiti da je Napoli tijekom ljeta obavio izuzetno kvalitetne pripreme tijekom kojih je uglavnom (često uvjerljivo) pobjeđivao prilično kvalitetne suparnike.

Heracles - Feynoord

Na odličan je način Feyenoord otvorio sezonu u nizozemskoj Eredivisie i možda se baš njega PSV mora najviše bojati na svom putu prema obrani naslova prvaka.

Feyenoord je dobio oba uvodna ogleda bez da je primio pogodak (razlika pogodaka 7-0). Prvo je na komadiće razbio Groningen u gostima (pobjeda 5-0), a potom je u laganom ritmu rutinski svladao Twente 2-0 pred svojim navijačima.

Novi izazov za Feyenoord je gostovanje kod Heraclesa koji ima četiri boda poslije dva uvodna kola (u gostima kod Rode remi 1-1, te potom pobjeda doma protiv Willema II 3-1).

Prošle sezone je Heracles bio jedno od ugodnijih iznenađenja nizozemskog prvenstva, a posebno su dobro reagirali igrači tog kluba u domaćim utakmicama. Prisjetimo se tako da niti Feyenoord nije uspio prošle sezone slaviti na ovom stadionu (utakmica je završila 2-2).

Jasno je da ovo neće biti lagana utakmica za Feyenoord, no mislimo da bi bilo šteta ne iskoristiti odličan ulaz u sezonu Feyenoorda i ne vjerovati kvalitetnijoj momčadi. Znajući posljednje međusobne utakmice ova dva kluba vjerojatno je dobar pokušaj i igranje na tri i više pogodaka.

Hajduk Split - Rijeka

Puno je kombinacija glede sastava koji će večeras izvesti Marijan Pušnik. Jasno je da mora odmoriti igrače koji su u seriji utakmica, ali ne smije pritom previše oslabiti momčad u važnom ogledu s Riječanima. Vratar Kalinić je u Netanyi zaradio udarac kramponima u nogu pa će preventivno preskočiti večerašnji ogled, a šansu će, po svemu sudeći, dobiti 20-godišnji Ivo Grbić. Lakšu ozljedu ima i Vlašić, otkrio je Pušnik, a odmor je planiran za Kožulja, Sušića, Ismajlija. Poglavito za Grka koji je na startu angažmana u Hajduku odigrao dva susreta u četiri dana, isto kao i bek Ismajli. Sigurno će igrati Nižić koji zbog trećeg žutog nije u konkurenciji za Maccabi, a pritom će Pušnik testirati Šimića koji bi zajedno s Ćosićem trebao zaigrati protiv Izraelaca u četvrtak. U ofenzivnom dijelu spreman je Španjolac Maganto (nije ni putovao u Izrael) te Ante Erceg kojem Pušnik vjeruje, ali ponajviše u prvenstvenim dvobojima. Kao i Tudoru koji češće igra HNL nego Europu. U tom kadru za "domaće utakmice" novo ime je Marko Futacs, 26-godišnji napadač koji još čeka debi u Hajduku. Ozlijedio se 196 cm visoki Futacs u prvom testu s Junakom u Sinju i od tada više prijateljske utakmice nije ni igrao. Ali, večeras Pušnik želi vidjeti što može Futacs, koliko je spreman i je li upotrebljiv za utakmicu s Maccabijem. Jasno, to vrijedi i za sve ostale, primarno za kandidate za poziciju stopera gdje se večeras testira Nižićeva zamjena.

KOŠARKA

Australija - Španjolska

Utakmicu za treće mjesto, na košarkaškom olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, u nedjelju će odigrati Australija i Španjolska.

U polufinalu je Španjolska poražena od američkog Dream Teama (82-76), u ogledu gdje su Gasol i društvo bili stalno “tu negdje”, ali ipak ne dovoljno blizu da potpuno zakompliciraju taj meč. Australija je, pak, potpuno razočarala u visokom porazu od Srbije (87-61). Dovoljno je jedino reći da je u prvih 20 minuta Australija postigla samo 14 poena!

Nakon tih polufinala sasvim je jasno da je Australija osjetila daleko veće razočarenje i šok. Lako moguće, dovoljno žestoki šok koji će se osjetiti i u ovoj utakmici za treće mjesto.

No, čak i da je situacija drugačije postavljena uvijek bi u ovom ogledu glasali za Španjolsku. Ta je reprezentacija kvalitetnija, ima mnogo širi igrački kadar, daleko više opcija u igri, a i trenutačno djeluje bolje od suparnika.

Australija, ako ćemo iskreno, ima samo dvije opasnosti. Sjajnog šutera Millsa i odličnog centra Boguta koji, čini nam se, djeluje potpuno ismrcvareno u ovom trenutku. Bogut će biti zaustavljen, a Mills se sigurno ne može sam nositi protiv “španjolske vojske”. Slavlje furije je jedan od zicera dana.

Yo!

za dns triple :
3.5 D.Narcisse over 1.85
Atl.Madrid - Alaves 1 1.25
Francuska - Danska 1.45 

Ukupno : 3.46 psk

1.Narcisse je donio Francuzima finale u zadnjoj sekundi protiv svaba i na ovom turniru igra odlicno,protiv brazilaca 7 komada,svabima 7 i dancima 8 u zadnje 3 tekme,odlicna forma,ne vidim zasto i dns nebi utrpao 4,sigurno ce igrat jer francuzi nemaju postenu zamjenu na lijevom vanjskom
2.Atletico na domacem terenu protiv tek pristigle ekipe,veliki favorit i sigurno ce Simeone ici na laku pobjedu,doveli su nekoliko zvucnih pojacanja(Gameiro,Gaitan..),glavni igraci su ostali i opet ce biti u borbi za naslov sa Barcom i realom
3.Francuzi su prije par dana razbili Dance sa rezervama,bez Omeyera,Karabatica,Abaloa i Gigua sa 3 razlike,mislim da to dovoljno govori,skoro su se opekli protiv svaba i sigurno su puno naucili iz toga,imali su +6 oko 46 minute i na kraju jedva izvukli pobjedu,dns ce svakako odigrat pametnije,Danci mnogo ovise o Hansenu i Svanu,vecina njihovih golova je upravo od ove dvojice,Francuzi svakako imaju veci  arsenal pucaca,Karabatic,Narcisse,Gigou,Sorhaido,Abalo,Porte svi su oni spremni lako otici preko 5 golova + na golu im je sjajni Omeyer koju gura ovu repku godinama

Ipswich-Norwich -2,5 golova 1,70kv

Ovdje sam odabrao igrati na manje od 3 gola na mecu. Ocekuje nas derbi engleskog championshipa gdje domaci ne znaju za pobjedu nad rivalom punih 7 godina.

Sigurno je da ce danas na domacem terenu igrat tvrdo i borbeno ako zabiju go mislim da ce biti grcevita borba za odbranu sumnjam da poslije mogu primiti dva sto se odnosi i na goste koji su kvalitetnija ekipa.

Obje ekipe imaju problema sa povredama tako da mislim da nece biti lijep mec za gledanje vec pun naboja i ostrih startova te da jedan go moze odlucit utakmicu.

Obje ekipe su golijadom otvorile prvenstvo ali poslije toga  tvrdi mecevi puni grube igre Ipswich je ekipa koja jacem protivniku sutira 1-2 puta u okvir gola tako da se vecinu vremena braniti.

Tenis Finale Cincinnati

A.Murray-M.Cilic +3,5 @2,2

Murray dosao s OI gdje je dusu ispustio na sporoj podlozi.Stalno u pogonu,malo odmora.Tesko bi bilo tko to mogao izdrzati.S druge strane Cilic puno odmorniji i na svojoj omiljenoj podlozi.On najbolje igra u Americi.Ovo mu je prvo Masters 1000 finale i motiva necr nedostajati.

Ja sam se odlucio za ovaj "srednji" hendikep,a preporucam da Cilic osvaja set ili neki drugi hendikep.Mene osobno nr bi zacudilo da Marin ovo i dobije.

West Ham-Bournemouth 1 (2.05)

Real Sociedad-Real Madrid 2 (1.65)

Pescara-Napoli 2 (1.45)

Inter Zapresic-Lokomotiva Zagreb X2 (1.45)

Ukupna kv 7.11

Vrlo sam optimistican u vezi ovoga i mislim da bi ovo moglo proci

Čekićari imaju brojne ozljede Andre Ayew (butina) i Aaron Cresswell (koljeno) neigraju,Manuel Lanzini se vratio, ali još nije spreman...http://www.whufc.com/News/Articles/2016/August/19-August/Slaven-Speaks-Bournemouth

SAD - Srbija:  +20,0  1,57   +21,5  1,30  (SS)

Danas i jučer sam čuo nekoliko sličnih razmišljanja, tipa da su se Ameri "zezali" do sada

i da će večeras pokazati svu svoju gracioznost i s nekih 30+ poslati Srbiju kući.

Mislim da je to veoma podcjenjivački.

Ameri me nikako nisu impresionirali na ovom turniru.

Sjećam se kada je nakon jedne tekme George praktički izjavio da oni pobjeđuju

isključivo zbog individualne kvalitete, a ne zato što igraju timski.

Jasno je da očekujem pobjedu SAD-a, ali nikako po ovim granicama.

Po meni, realno je nekih 12-15 razlike.

Mislim da je Srbija zrelija od finala zadnjeg SP-a i u prvoj su tekmi pokazali da znaju protiv Amera,

a uistinu ne znam kako će objasniti svojim navijačima ako se dogodi nova blamaža kao onda u finalu.

SAD - Srbija: +20,0 1,57 +21,5 1,30 (SS)

Danas i jučer sam čuo nekoliko sličnih razmišljanja, tipa da su se Ameri "zezali" do sada

i da će večeras pokazati svu svoju gracioznost i s nekih 30+ poslati Srbiju kući.

Mislim da je to veoma podcjenjivački.

Ameri me nikako nisu impresionirali na ovom turniru.

Sjećam se kada je nakon jedne tekme George praktički izjavio da oni pobjeđuju

isključivo zbog individualne kvalitete, a ne zato što igraju timski.

Jasno je da očekujem pobjedu SAD-a, ali nikako po ovim granicama.

Po meni, realno je nekih 12-15 razlike.

Mislim da je Srbija zrelija od finala zadnjeg SP-a i u prvoj su tekmi pokazali da znaju protiv Amera,

a uistinu ne znam kako će objasniti svojim navijačima ako se dogodi nova blamaža kao onda u finalu.

imaš u psk + 22.5 po istoj kvoti

imaš u psk + 22.5 po istoj kvoti

Ako ameri udju ozbiljno dobit mogu i s vise od 30 razlike. No na Olimpijskim igraju koliko im treba bez sramicenja protivnika tako da ovo s manje razlike moze proci.. Mogu Srbi zatvorit pod kosem sli Ameri ubijaju sutem iz vana za razliku od Australije koju sut nije apsolutno iso. Ameri ce igrat za medalju i publiku a srbi su im samo mala prepreka kao i sve reprezentacije. Laksi trenig..

Hajduk 1 3,60 

Jucer je za primjer Osijek nakon 8 god uzeo 3 boda Slavenu 

u gostima. Danas Kek ima najlosiju Rijeku u zadnje 4 god, a 

Hajduk po meni nikad nije imao ovakav broj igraca da se moze 

rec, nevise o dvojici i kako su oni raspolozeni taki su i rezovi. 

Hajduk ima dvije ekipe prakticki i konkurentni su svima u ligi, 

Dinamo cu zanemarit jer je to neka druga prica totalno, moment i nacin na koji se odvijala utakmica, 

rezultati do tad i sve ostalo bitno. Dogodio se tezak poraz ali nema veze. 

Pusnik je po meni trener bas za Hajduk, nejebe sta je tko i tko je tko, igraju najbolji, vrti dobre rotacije 

i ima jako dobre rezultate za ovako mladu momcad. Mozda je pogrijesio protiv Dinama sto nije 

igrao sa dva zadnja vezna ali njemu na dusu. 

Rijeka se rasteretila sa nekim igracima tj. nositeljima igre i prvim glavama kao Tomasov, kapetan i sad 

ovo sve treba pricekat. 

Hajduku mozda i u losem trenutku dolaze, puno je tu utakmica, najbitnija za klub je u cetvrtak no 

nije situacija crna nikako. 

Hajduk nakon dugo vremena ima 3 napadaca i to dobra na raspolaganju, bocne ofenzovne igrace 

jako jako dobre i sve do zadnjih veznih koji također nisu nikako losi. 

Stopere i bokove necu jos kometirat jer se vidi da nisu nasli dobitnu kombinaciju i tu cure ko nigdje. 

Ja sam se odlucio za Hajduk, Erceg-Said(Ohandza-Futacs)-Tudor i iza njih Maganto mi uljeva dosta 

povjerenja, ofenzivna linija je jako dobra i ima pokrice sa klupe. Dok su zadnji red i defenzivni igraci 

cijele sezone u rotaciji solidni, samo ih je Dinamo uspio razapet iako to u igri nestima nikako nema bas 

neke hpre golova u Hajdukovom golu zacudo. 

Rijeka koliko sam uspio procitat dolazi bez kartoniranog destruktivnca i po meni jednog od najboljih 

a to je Maleš, on im je alfa i omega sredine i kad njega nema to nije ista ekipa. 

Vidim priliku, sad dali je dosao kraj da se protezu Rijekine svakakve pobijede vidit cemo. 

Uvijerevat vas analizama i davat razloge zasto nesto igram nisam bas nikada znao toliko dobro 

napisat ali to mi nije niti bitno. Bitno je da prođe onako kako ja to vidim i da novci dolaze. 

Svi smo tu zbog profita niceg drugog. Cista psihologija. 

os bih samo dodao, Rijeka zadnjih 5 utakmica nikako ne briljira a tu su jos bili i Tomasov i Males. 

Teodosic 13,5+ 1,85 

Kosarka 

Ovo je valjda i najizglednija opcija sto se moze uzet bez prevelike filozofije. 

Teo se aktivirao u pravom trenutku, vidi se da su odradili sve do sad takticki 

i to im nemogu uzet kao da je bilo slucajno. 

Srbija igra pravu kosarku vec dugo i ima na svim pozicijama jako dobre igrace, 

sto defenzivno tako i napadacki. 

Neznam koga bih odabrao kod amerikanaca da igra obranu 40 min na Teu, 

stvarno mi nitko nepada da mu moze zatvorit sve puteve kao sto je Srbija timski 

zaustavila Australiju i Millsa. USA jos nije pokazala da igra timski, tj. ne  u tolikoj 

mjeri da je koncentracija 100% pa da se to moze rec kako su nekog otresli i 

ostalo se zajebaju na prvenstvu. Po svemu sto citam i sto se prikazuje oni su 

Spanjolsku trebali razapet no niti to se nije dogodilo..svega par razlike pobijeda 

i to mi je također cudno. Mozda stvarno nemogu, mozda im je dosao kraj a 

nismo niti svijesni. Glupo mi je to pisat kad procitam njihovu petorku na terenu...

ispadam totalni amater ako cu rec da ce danas lako izgubit....nece naravno... 

Srbija moze odradit finale u ljepom egalu pa cak ako obrana bude na zadatku 

mogu i do cuda.... 

Sve u svemu, Teodosic je u overu vec i neka tako i ostane bez previse filozofije. 

Da smo ostalo Yu sad bi zgazili sve redom i imali najvise medalja..hahaha malo 

zezancije....bez uvreda  ;)

Jedan dubl rukometa:

Francuska-Danska 1   1,40 

3,5/Narcisse.D  vise    1,70

Uk kv 2,30

Sta reci za francuze puno kvalitetnija ekipa koja na svakoj poziciji ima dobrog igraca i kojim su danci redovne musterije u finalima.Vec su odigrali jedan mec na olimpijadi francuzi su slavili sa 3 razlike mada ko je gledao mec zna da je to lagano moglo biti 5 ili 6 razlike.Jednostavno puno bolja odbrana gdje braca karabatic drze liniju sa iskusnim narcisom i abalom koji je jedno od najboljih krila svijeta a ne treba zaboravit ni centra sorainda koji je zvjer od igraca tu je dakako i carobni golman omejer koji radi cuda na golu francuske.

Danska igra se zasniva na hansenu i njegovom raspolozenju savan i mortensen doprinose koliko mogu ali to je nedovoljno za ovu francusku.

Sam karabatic je dao izjavu kako su silno motivisani za 3 uzastopno zlato na olimpiskim igrama.

Sto se tice narcisa igrac starog kova koji igra i napad i odbranu jedan od bitnih igraca zna proci kroz odbranu vrlo cesto se dize na suteve iz vana i mislim da ce biti najmanje na 5 golova ovaj mec prosli mec je dancima dao 8 golova zasto sada ne bi mogao 4 u finalu jednostavno na ovu kvotu se mora uzeti.
Zadnje meceve ima ucinak protiv njemacke 7 brazila 7 i danske 8.Nakon grupne faze jednostavno se raspuco i nemoguce ga je cuvati.

@LikIzBajke

E vidis jaislim da kladionice bas zele da na taj nacin razmisljamo u vezi Hajduka.Nema pola momcadi,ozljede odmaranja itd.Po meni prvenstvo je dugo i ustvari ova utakmica nit jednima nit drugima ne znaci previse - Dinamu se nitko niti pribliziti ne moze i vec svi znaju da ce biti prvaci.

Mislim da Hajduk ovo ne gubi.

PARDUBICE – FROLUNDA  ki 2@1.50,

Frolunda je sjajno otvorila novu sezonu pobjedom na vrlo teškom gostovanju kod njemačkog prvoligaša Wolfsburga koji je i vodio većinu susreta no aktualni prvaci Švedske uspjeli su uzeti sva tri boda s dva gola u posljednjoj trećini. Frolunda je jedan od najjačih europskih klubova izvan KHL-a a i su sezone najavili pohod u Ligi prvaka kao i obranu domaćeg naslova. Koliko kvalitete imaju dokazuje i činjenica da ih je dosad već napustilo pet igrača koji su dobili ugovore u NHL-u no doveli su i više nego sjajne zamjene pa im je kvaliteta u usporedbi s prošlom sezonom na gotovo identičnoj razini. Od stranaca sitgla su dva Norvežana Johannesen i Norstebo, iz Švedske su stigla dva Kanađana Sigalet i vratar Bakala a iz AHL-a je stigao je i Amerikanac Donovan dok ga je iz KHL-a pratio sunarodnjak Wellman. Od domaćin imena svakako najzvučnije pojačanje jest Hjalmarsson koji se vratio iz CSKA a treba izdvojiti i mladog Olofssona koji ima svijetlu budućnost ispred sebe. Obrana im i dalje izgleda granitno dok je napad možda i ubojitiji nego prošle sezone tako da bi trebali ovu grupu s lakoćom proći i otići daleko u ovom natjecanju. Danas im s druge strane stoje češke Pardubice koje su se prošle sezone jedva spasile od ispadanja iz Extralige. Radi se o klubu koji ne kotira dobro ni u domaćoj ligi a onda kako će se tek suprostaviti švedskom prvaku pogotovo ako uzmemo u obzir da su ih napustili neki krucijalni igrači od prošle sezone poput Monye i Marcinka koji su otišli u KHL. Na pripremama su pokazali jako loše izvedbe, završili su posljednji na Mountfield Cupu dok su u generalki za ovu sezonu protiv njemačkog Mannheima teško stradali sa 6:1 i ne vjerujem da mogu iznenaditi danas.

DJURGARDENS – ROUEN  više od 5.5 golova( @1.63

Kad je ovolika razlika u kvaliteti tada je uvijek isplativo odigrati na golove a pogotovo kad se susreću francuski i švedski klub jer je razlika između tih dvaju liga kao nebo i dan. Istina je da su Francuzi kao i ostale manje hokejaške nacije u europi počeli malo više ulagati u hokej no još nisu ni blizu razine SHL-a, Extralige, Liige ili švicarske NLA tako da će u ovom natjecanju zasad još samo biti turisti koji će uvijek doći i do svoje kvote zabijenih golova no redovno će gubiti. Inače, Rouen je branitelj naslova u francuskoj ligi i nisu ekipa koju treba podcijeniti jer u napadu imaju Kanađane Thinela i Guenetta te nova američka pojačanja Husseyja i Millera koji mogu zabiti gol svakome klubu u ovom natjecanju pa od njih večeras u veoma otvorenom susretu očekujemo barem zgoditak ili dva. Za ostalo bi se pak trebao pobrinuti domaćin koji bi bez problema trebao iskoristiti problem vrlo mlade obrane koji imaju Francuzi i stići do i više nego lagane pobjede. Djurgardens nikako da počne ostvarivati rezultate u skladu s kvalitetom i renomeom u domaćem prvenstvu. Ulasci u playoff i rana ispadanja su nešto što nimalo ne zadovoljava upravu koja je shodno tome odlučila napraviti velike rezove u ekipi i dovesti neka vrlo zvučna i kvalitetna pojačanja. Najviše pažnje pridali su napadu kojeg su pojačali Kanađaninom Tambellinijem iz AHL-a,Fincem Ikonenom iz Karpata te domaćim igračem Ridderwallom koji se vraća u domovinu nakon vrlo uspješne sezone sa Sibirom u KHL-u i odmah će postati dokapetan kluba. Za kraj treba naglasiti kako Djurgardensova obrana izgleda slabije nego prošle sezone, ponajviše zbog odlazaka Hogstroma u KHL te Norella, Englunda i Hultstroma u NHL-a te je to nešto što će druge SHL ekipe itekako znati iskoristiti budući da je Djurgardens jedna od rijetkih ekipa u ligi koja igra malo otvorenije a to bi s barem pogotkom ili dva trebao iskoristiti i francuski Rouen koji nema apsolutno ništa za izgubiti u ovom susretu.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use