Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 11.6.2016

JackieJack

anketa  

36 glasova

1. 1. Albanija - Švicarska

• 1
      2
    • X
      7
    • 2
      27
  2. 2. Wales - Slovačka

• 1
      13
    • X
      16
    • 2
      7
  3. 3. Engleska - Rusija

• 1
      28
    • X
      7
    • 2
      1

Recommended Posts

Del Potro - Kohlscheiber, Kohlscheiber @2.11 marathonbet

Marathonbet daje ubedljivo najbolju kvotu na Kohlscheibera. Nemac je igrac koga postujem zbog njegovog kontinuiteta u igri. Pogotovo ovo vazi za turnire koji se igraju u njegovoj drzavi - Nemackoj. Ovde u Stuttgartu je jako dobar, dosad je sva 3 meca resavao u po 2 seta ne dozvoljavajuci protivnicima previse brejk sansi. Solidan servis, uz jako dobar osecaj za adaptaciju u zavisnosti ko mu je protivnik. Del Potro je stvarno uspeo podici formu otkad se vratio. To se donekle i ocekivalo od ovako visoke klase kao sto je on. Igrac koji ima dosta iskustva, nekadasnji stalan top 10 igrac a sada nesto drugacija situacija no i dalje predstavlja opasnog protivnika. Dobio je Dimitrova i Millmana u po 2 seta a onda protiv Simona igrao 3 seta. Slican je tip igraca kao i Kohl. tj. imaju slican stil igre. Njih dvojica su nedavno igrali u turniru u Minhenu na sljaci i Kohl je slavio posle 2 seta. On je ujedno taj turnir i osvojio posle finala sa Thiemom, sto je veoma moguci scenario i ovde u Stuttgartu. Jednostavno, imam "gut feeling" i mislim da je Nemac konstantniji i blizi prolasku u finale.

Federer - Thiem, Thiem +3 @1.99 marathonbet

Kao sto sam pisao za prethodni par, i ovde imamo 2 igraca koji su se sreli pre mesec dana u Rimu na sljaci i tu je Thiem slavio u samo 2 seta. Ona povreda ledja Federera je stvarno omela dobru formu Svajcarca i veoma dobre rezultate iz 2015-e. Federer je ipak uspeo ovde doci do polufinala ali prvo posle Fritza u 3 seta pa onda Mayer u 2 seta (2 TBa). Thiem mogu reci takodje zasluzeno ovde, prvi mec protiv Grotha je bio dosta neizvestan, ipak je THiem pametno odigrao oba TBa, a svi znamo da je na travi dosta tesko dobiti Grotha u 2 seta. Posle toga je malo slabije usao u mec protiv Youzhnog ali izdrzao maraton na 3 seta i na kraju slavio. Federer solidan, ali nista vise od toga, mislim da ce mu trebati jos koji mec da podigne formu i bude onaj stari. Thiem sa druge strane nece imati psiholoskih poteskoca zato sto igra protiv ovako velikog igraca zato sto je bas njega dobio pre mesec dana. Inace, momak iz Austrije igra sa dosta samopouzdanja imajuci u vid njegove godine i ne tako veliko iskustvo tako da mislim da moze pokriti ovde ovaj hendikep, a moguce i proci dalje.

Muller - Karlovic over 34.5 @3.15 unibet

Da previse ne objasnjavam, 2 jako dobra servera, pogotovo Karlovic. Muller moguce nesto umorniji jer je danas igrao 3 seta protiv Ferrera koji ga je i bio namucio ali ipak Karlovicev return nije toliko opasno oruzje pa bi Muller i dalje mogao koristiti njegov najjaci adut - servis. Karlovic i protiv Siijslinga i Mannarina pobeda u 2 seta. Protiv Mannarina cak bez TBa, sto je prava retkost za Karlovica. Ovde vidim egal mec, verovatno 2 TBa a tu su isto sanse jednake pa kontam da je red da  i Karlovic ispusti set te mec ode u  3 seta sto bi najverovatnije znacilo i preko ove granice. Imao sam jako dobra zadnja 2 dana pa cu probati ovo zbog dobre kvote. Ko hoce sigurniju varijantu, naravno over 25.5 je dobar pick.

Querrey - Mahut over 24.5 @1.87 unibet 

Isto kao i kod prethodnog para, 2 dobra servera. Tu se ponovo ocekuje barem 1 TB, a sto da ne i 2. Querrey dosta dobro krenuo sezonu na travi, Mahut nesto manje impresivan ali nije ni cudo posto je imao dosta teze protivnike. Ovo mi takodje mirise na 3 seta, ali eto da ne budemo previse pohlepni, i ova kvota 1.87 koju nudi unibet nije nimalo losa, tako  da i ovo moram uzeti. 

evo da prenesem ove parove od jučer, na danas jer se nisu odigrali radi kiše.

T.Moore - S. Zheng 1 @ 1.72 bet365

Evo da iskoristimo momentum dok traje :). Britanka je zadnja 2 kola dobivala kao underdog i to vrlo lako (mchale 6:2,6:2 i dona vekić 6:2,7:5). sada dolazi na kineskinju zheng koja nema zapaženih rezultata ove godine. tek bih izdvojio 1/4 parova u RG i 3. kolo ovoga turnira, što je za njen ranking katastrofalna sezone (nalazi se na 86. mjestu). O britanki nema šta puno reći, mlada britanka, nalazi se na 280 mjestu ljestvice (bit ce znatno popravljeno nakon travnate sezone čini mi se), ima skor 9/1 na travi ove sezone uz finale eastbourna i mislim da danas prolazi dalje

ostali prijedlozi:
A.Riske - A. Kontaveit 1 @ 1.53

Danas počinje ono pravo... tri utakmice dnevno, svaki dan, nogometni maraton :D

Više od mene kasnije...

Popis svih aktivnih BONUSA ZA KLAĐENJE:

Betfair 100% bonus do 200€ za igrače iz Hrvatske

(uplatiš 200€ a na računu imaš 400€) LINK : http://bit.ly/euro2016-hrvatska

Betfair 200% bonus do 40€ za igrače iz BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije

(uplatiš 20€ a na računu imaš 60€) LINK: http://bit.ly/euro2016-balkan

Bet at home 50% bonusa na uplatu (za nove i postojeće igrače) do 200€

(uplatiš 400€ a na računu imaš 600€) LINK: http://www.svijetkladjenja.com/kladionica/bet-at-home/

Sportingbet – 200€ BONUSA

LINK: http://www.svijetkladjenja.com/kladionica/sportingbet/

Bet365 – najbolja svjetska kladionica

LINK: http://www.svijetkladjenja.com/kladionica/bet365/

Uzmi BONUS ZA KLAĐENJE sada i uvećaj svoju euro 2016 banku!

Sretno nam bilo sa eurom2016!!!

Za početak dana, prije Eura i ostalog idemo ovako.

Gojowczyk-Marchenko over 21,5 1.74 pinnacle 

Dvoboj dva tenisača kojima trava odgovara. O Marchenku sam pisao neki dan i tada je protiv Grotha zeznuo over u gem, servirao za over i spušio brejk/meč. Voli brže podloge, ima solidan servis, kroz karijeru je imao nekoliko dobrih rezultata na travi. Gojo travnati dio sezone započeo u Manchesteru, dobio Reida, Evansa i Warda, a polufinale gubi od kasnijeg osvajača turnira Browna. Nakon Manchestera odigrao je challenger u Surbitonu gdje je izgubio od Thompsona neočekivano lako 2:6 3:6. Gojo je ovdje prije dvije godine odigrao odličan turnir, došao do četvrtfinala, dobio i Raonića.. Granica koju daje pinnacle mi je primamljiva i veoma povoljna kada je trava u pitanju. Dva tenisača kojima podloga odgovara, u sličnim formama i mislim da bi ovo trebalo.

J. Duckworth - S.Groth 2 @ 1.50

Evo jedan par iz kvala za queens. Susret dva australca, groth vodi 3:0 u medjusobnom omjeru (1:0 na travi). Groth je ove sezone na omjeru 3/2 na travi. Mozda taj omjer daje dojam li-la forme ali treba pogledati ta dva poraza.
Prvi je bio u 1/4 finalu manchestera od kudle gdje je drugi set isao do 15:13 u tiebreak. Drugi poraz je bio u 2.kolu stuttgarta od thiema u dva tiebreaka. Vidimo da nema groth bas srece sa tiebreakovima, ali izgubiti od thiema u 2 tiebreaka nije sta lose nego eto jednostavno to je rulet i treba imat malo tu srece.

S druge strane duckworth je na omjeru 1/2. Zadnji mec je izgubio od indijca mynenia, kojemu je to bila druga pobjeda u karijeri na travi. Iako duckworth ne igra inace lose na travi danas ipak dajem prednost njegovom protivniku jer trbutno je forma na starni sama grotha. Od osam odigranih medjusobnih setova duckworth je uzeo tek 1.
Sve u svemu groth bi trebao u sljedece kolo kvala

Sretno!

Prijeog za vezanje:
Daniell/Sitak - Mergea/Tecau 2 @ 1.38

20:00 SAD - Portoriko 2 @ 1.50 5/10

Panamericko prvenstvo u rukometu i duel Amerike protiv Portorika.Iako ce ovo biti duel veliki outsidera turnira ja vjerujem u pobjedu Portorika iz par razloga.Ameri ne vole rukomet,ne financiraju svoj drzavni rukometni savez pa su oni pare za ovo prvenstvo morali traziti preko oglasa putem interneta.Bilo je potrebno oko 55 hiljada dolara da bi se otislo na prvenstvo,nekako su ga skupili.Uglavnom za Ameriku igraju mladi igrac,ima tu par igraca koji su zaljubljeni u sport a igrace su uglavnom trazili preko kampova sto su organizovali.Pripremnih utakmica nisu imali,dosta tu igraca ni ne zna sva pravila rukometa pa je suludo govoriti o kvaliteti te reprezentacije.U Aregntisnkim novinama i nekim online stranicama se pisalo da oni nisu uopste stigli do Argentine jos,a utakmica ce brzo krenuti,medutim amerikanci su stigli nakon 3 dana putovanja posto su isli autobusom jer za nesto brze nisu imali novca.Stigli su u 03.00 ujutro po lokalnom vremenu i ne ostaje im previše vremena za pripremu utakmice.Sa druge strane ni Portoriko nije neka velesila ali nisu se obrukali sto se novca tice ili necega drugog.Oni su stigli prije dva dana u Argentinu,nemaju nekih velikih ocekivanja ali ja vjerujem u pobjedu danas.Uglavnom su domaci igraci iz ekipe Rio Grande koja je prvak ove drzave,imaju i jednog internacinalca a radi se o Hectoru Hiraldu koji igra u Španjolskoj za klub Sant Quirze.Uzmemo li sve probleme Amera i taj dugi put vjerujem da oni ni nemaju neke snage a isto tako to su pravi amateri,a neki od 'igraca' ni ne znaju pravila.Portorikanci znaju igrati rukomet,sa prosli panamerickih igrara imaju 5 mjesto i vjerujem u pobjedu protiv ovakvih amatera.

Albanija-Švicarska over 4.5 kartona Velasco  2.05 bet365

puno se piše o utakmicama tako da ću vrlo kratko napisat. sudi Velasco koji dosta kartonira. Igrači bi trebali bit jako nabrijani,pogotovo Albanci te mislim da će bit dosta oštrine i žustrine i da će Velasco morat dat dosta kartona

Očekujem neizvesniju utakmicu nego što kvote reprezentuju, ali nemam muda igrati na Albaniju. Zato sam pronašao podatak da Velasko Karbaljo je sudija koji pokazuje najviše kartona u prvom poluvremenu od svih sudija na ovom turniru. Biće ovo sve samo ne prijateljski meč, sa dosta borbe i malo golova. Švajcarska ima čini mi se 6 igrača koji su alabnskog porekla (rodjena braća će igrati na suprotnim stranama), trebalo bi tu da bude oštre igre od starta. Over 4,5 kartona je ok, ali ja uzimam...

first card before 30min  @ 1,83 bet365 online kladionica" rel="external nofollow">bet365

Albanija-Švicarska over 4.5 kartona @ 2.05 bet365

puno se piše o utakmicama tako da ću vrlo kratko napisat. sudi Velasco koji dosta kartonira. Igrači bi trebali bit jako nabrijani,pogotovo Albanci te mislim da će bit dosta oštrine i žustrine i da će Velasco morat dat dosta kartona

možda če to biti sasvim prijateljska tu igra puno rođaka na obje strane,oprezno

Vels v Slovačka bi trebalo da bude takodje tvrda utakmica čiji pobednik bi trebao da bude nadomak nokaut faze. Obe selekcije spadaju u red onih retkih koje nisu imale nikakve probleme sa izostancima pred ovaj turnir, mada važan veznjak Ledly neće početi za Zmajeve. Srce kaže Vels, ali ipak no bet, možda nešto live.

Engleska v Rusija ovde se apsolutno slažem sa analizom sa portala. Englezi odavno nisu izgledali bolje imo, najmladja su ekipa na turniru i nikad u mladjem sastavu nisu otišli na neki veliki turnir. Ambiciozno, ali i sa dokazanom "poledjinom", čini mi se da je pravo vreme da prekinu loš niz utakmica na otvaranju EP-a. Rusi su medju najstarijim ekipama po proseku godina što bi mogao da bude prolblem za njihovu odbranu, dva ključna veznjaka Denisov i Dzagoev su otpali neposredno pred put u Francusku. Ostaju kao najveće zvezde napadači Kokorin (odigrao samo 15-ak tekmi ove sezone) i Dzyuba (koji je trpao dostao golova za Zenit, ali uz veliku pomoć Hulka, ovde to neće biti slučaj). Pored oklada sa portala uzimam i još jednu za ovu tekmu...

England -1 (ah) @2,66 pinnacle

Očekujem neizvesniju utakmicu nego što kvote reprezentuju, ali nemam muda igrati na Albaniju. Zato sam pronašao podatak da Velasko Karbaljo je sudija koji pokazuje najviše kartona u prvom poluvremenu od svih sudija na ovom turniru. Biće ovo sve samo ne prijateljski meč, sa dosta borbe i malo golova. Švajcarska ima čini mi se 6 igrača koji su alabnskog porekla (rodjena braća će igrati na suprotnim stranama), trebalo bi tu da bude oštre igre od starta. Over 4,5 kartona je ok, ali ja uzimam...

first card before 30min  @ 1,83 bet365 online kladionica" rel="external nofollow">bet365

14. minut  ;)

Vels v Slovačka bi trebalo da bude takodje tvrda utakmica čiji pobednik bi trebao da bude nadomak nokaut faze. Obe selekcije spadaju u red onih retkih koje nisu imale nikakve probleme sa izostancima pred ovaj turnir, mada važan veznjak Ledly neće početi za Zmajeve. Srce kaže Vels, ali ipak no bet, možda nešto live.

Engleska v Rusija ovde se apsolutno slažem sa analizom sa portala. Englezi odavno nisu izgledali bolje imo, najmladja su ekipa na turniru i nikad u mladjem sastavu nisu otišli na neki veliki turnir. Ambiciozno, ali i sa dokazanom "poledjinom", čini mi se da je pravo vreme da prekinu loš niz utakmica na otvaranju EP-a. Rusi su medju najstarijim ekipama po proseku godina što bi mogao da bude prolblem za njihovu odbranu, dva ključna veznjaka Denisov i Dzagoev su otpali neposredno pred put u Francusku. Ostaju kao najveće zvezde napadači Kokorin (odigrao samo 15-ak tekmi ove sezone) i Dzyuba (koji je trpao dostao golova za Zenit, ali uz veliku pomoć Hulka, ovde to neće biti slučaj). Pored oklada sa portala uzimam i još jednu za ovu tekmu...

England -1 (ah) @2,66 pinnacle

Ja cu tu ganjat wales u live-u. Bale ipak ima potporu u ramseyu i allenu dok slovacka ipak previse ovisi o hamsiku. A i igraci wales osim balea igraju na otoku pa su naviknuti na taj tvrdi stil igre

Wales - Slovačka under 4.5 yellow cards @ 1.75 Supersport

Otvaranje europskog prvenstva danas počinje i u grupi B u okviru čega se na Matmut-Antlantique stadionu u Bordeauxu sastaju Wales i Slovačka. Obje reprezentacije debitiraju na europskoj smotri , a očekivanja nacije su i više nego velika stoga će pritiska sigurno biti , prvenstveno na Baleu odnosno Hamšiku kao najboljim igračima svoje nacionalne vrste. Velšani su došli ovdje kao drugoplasirana ekipa grupe B , odmah iza Belgije iako su u jednom trenutku čak imali i solidnu zalihu bodovne prednosti na čelu. Ipak , ovo je i više nego uspjeh za jednu reprezentaciju koja se ni za vrijeme velikog Ryana Giggsa ili Iana Rusha nije domogla europske završnice , a tu svakako ne misle stati. Imaju solidnu ekipu s Baleom i Ramseyem na čelu dok ostatak momčadi uglavnom igra za engleske prvoligaše i drugoligaše. Slovaci su im dosta slični , također debitanti s dosta igrača iz domaće lige uz Hamšika , Weissa i Kučku koji su se otisnuli nešto dalje. I oni su bili drugi u svojoj grupi iza neprikosnovene Španije kojoj su , treba reći nanijeli jedini poraz u tim kvalifikacijama. Pripremne utakmice su odradili dosta dobro , pet pobjeda i tri remija , jedan iznenađujuće protiv Latvije dok su dvije Irske ipak razumljivo teži protivnici. Dakle , dvije reprezentacije s dosta sličnosti , povezuje ih i uglavnom defanzivna igra što bismo trebali vidjeti i danas , tim više što otvaranje može biti zastrašujuće pa će naglasak biti na 'neprimanju' umjesto 'davanju' pogotka , barem u startnih tridesetak minuta. Obično se u takvim utakmicama odlučujem na veći broj javnih opomena , ali ih niti jedna ekipa ne dobija previše , a i sudija Svein Oddvar Moen dosta više oprašta nego kažnjava.Dijeli manje od tri žuta kartona po utakmici dok se na crvene ne odlučuje gotovo nikako , a kako i može kada su Skandinavci jedni od korektnijih nacija po tom pitanju. Otočke države su istih odlika dok Slovaci znaju katkad dobiti koji karton više , ali zaista rijetko i u posebnim okolnostima. U ekipi baš i nemaju nekih mesara stoga sumnjam da će Moen pretjerano sankcionisati danas. 

Jedan karton 145€!!

Ox9FBT6.png

1CnsAac.png

Dakle. Moje mišljenje je da je Betfair fualo koeficijent za 45 booking points. Uzimo da raspolažemo sa 100eura. Kod bet365 ako uložimo tih 100e dobivamo: 100*1,750 = 175e, što je 75e čiste zarade. za to su nam potrebna 4 kartona ( 3 ako je jedan od ta 3 crveni) jer bet ima granicu 3.5

ako istih 100e uložimo kod betfaira dobivamo 3,2*100=320e ili 220e čiste zarade. međutim za to nam treba 5 kartona (4 ako je jedan od 4 crveni jer je to onda 55booking points) jer je granica 45 booking points.

moje je mišljenje da za razliku od 220-75=145e čiste zarade se itekako isplati uzeti rizik dodatnog kartona. naravno ko nevoli preuzimati takav rizik ima 3.5 u bet365, ali jednostavno 3.2kvotu na karton više ne mogu propustiti

Jedan karton 145€!!

Ox9FBT6.png

1CnsAac.png

Dakle. Moje mišljenje je da je Betfair fualo koeficijent za 45 booking points. Uzimo da raspolažemo sa 100eura. Kod bet365 ako uložimo tih 100e dobivamo: 100*1,750 = 175e, što je 75e čiste zarade. za to su nam potrebna 4 kartona ( 3 ako je jedan od ta 3 crveni) jer bet ima granicu 3.5

ako istih 100e uložimo kod betfaira dobivamo 3,2*100=320e ili 220e čiste zarade. međutim za to nam treba 5 kartona (4 ako je jedan od 4 crveni jer je to onda 55booking points) jer je granica 45 booking points.

moje je mišljenje da za razliku od 220-75=145e čiste zarade se itekako isplati uzeti rizik dodatnog kartona. naravno ko nevoli preuzimati takav rizik ima 3.5 u bet365, ali jednostavno 3.2kvotu na karton više ne mogu propustiti

Definitivno valuebet. Ako je over 3,5 1,75 over 4,5 nebi smio biti više od 2,50 nikako! Govorim iz iskustva jer znam kako se kreću granice na ovom tržištu u decimalu, a i matematički gledano ovo je valuebet.

Pratim, tnx Lolek :)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Nemacka vs BiH, Liga Nacija Hteo sam da napisem analizu na deset stranica teksta, ali mi je danasnji dan poceo tako, sto mi je kolega @fic u ranu zoru sjebao ceo dan i tako pokvario ceo weekend. Neka ide u qurac i analiza i predlog za kladjenje. Samo cu ovde prepisati istorijsku recenicu kolege @furyshaa pa neka to bude i analiza za danasnji mec izmedju svete Nemacke i BiH: "... mislim da je Bosna u prvoj utakmici pokazala gdje je i sta je, a ovdje ce biti jos gore ..."    
    • "... Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se ..." Nije nam jasno od cega se odjavljujes, ali zameramo ti. Od cega se odjavljujes? Od Foruma ili od realnog kladjenja? Nismo najbolje razumeli ovaj tvoj deo "...vrijeme je maknuti se od ovoga ..." pa ne znamo da li se odnosi na realno kladjenje, ili na nas Forum, ili nasu Poslednju Sansu? U svakom slucaju, ja ti svakako necu dozvoliti da "se odjavis" tek tako, odnosno ucinicu sve sto je do mene, da pokusam da kazem da ne mozes tek tako da "se odjavis". Trenutno je subota, zora je, 04.40 casova i upravo me je probudio alarm za budjenje, i to kada sam najlepse spavao. Podesio sam alarm bas iz razloga kada sam najlapse spavao, jer treba da napisem predlog za kladjenje za utakmicu Nemacka vs BiH, iako bih imao sto pametnijih stvari da radim u ovo doba jutra. I onda sam naisao na ovaj tvoj post kako nas sve "odjavljujes". Ako se tvoja "odjava" odnosi na Forum, i ako mislis da smo zasluzili ove tri reci "...ali odjavljujem se...", na to svakako imas pravo. Ali ja cu pocev od danas, sve sto je do mene, uciniti da promenis ovaj stav, barem ako smo u pitanju mi, tvoje kolege sa Foruma. Od danas cu ti slati postove, samo za tebe, i to svakoga dana sve dok ne poludis. Ti imas prava da "odjavljujes" koga hoces i kada hoces, ali i ja imam prava da kazem sta hocu, jer svaki Forum za to i sluzi. Danas pocinjem sa pricom o Dzenanu Musi, i to u 04.45. ujutro, nemoj to da izgubis iz vida. Kome sa Foruma nije jasno kako je nekada bilo moguce da Bosna, zenska ekipa Jedinstva iz Tuzle, Cibona, Split ili Partizan budu prvaci Evrope u kosarci, i to uglavnom bez stranaca, treba da vidi Dzenana Musu. On je klasican primer kakvi su nekada bili igraci sa nasih prostora, on je jedan od retkih primera kako "je nekada bilo", kako se nekada radilo sa kosarkasima, i "kakvi su nekada bili igraci". Dzenan Musa je stvarno bio nestvaran talenat, bas kao da je rodjen da bude kosarkas, tipican, skolski primer "yugo" mladog kosarkasa. Rodjen u Bihacu, ali je odmah prepoznat kao talenat, pa se veoma rano preselio u Sarajevo, i to vec sa 12 godina. Sa 12 godina se preselio u Sarajevo, sa 15 godina potpisao za Cedevitu, a sa 16 odigrao svoju prvu utakmicu u Aba League, a u medjuvremenu vec sa 16 godina bio kadetski prvak Evrope sa reprezentacijom BiH. U onom istorijskom Finalu je ubacio 33 poena, bio najbolji igrac, najbolji strelac i najkorisniji igrac turnira. Sada me mrzi da se secam da li je imao 16 ili 17 godina, kada mu je grad Bihac dodelio stan. Sada me mrzi i da pisem kakva je sve osobne rekorde oborio, jer si mi podigao pritisak nacinom kako si nas "odjavio", ali se odlicno secam da je Svetskom prvenstvu za kosarkase do 17 godina, na jednoj utakmici postigao 50 poena i takodje bio najbolji strelac turnira. Dzenana Musu obozavam samo zato sto je on poslednji primerak, toliko tipican za ove prostore, pravi foto-robot kako su se nekada stvarali igraci na ovim prostorima. Kao prvo, nema gotovo nikakvo formalno obrazovanje, kao drugo nije odlucio da se bavi naukom, vec sportom. Kao trece, kada ga vidite, kakvu ima tehniku, ili vidite njegove estetske komponente tehnike igre, odmah vas zabole oci. Prosto stipa za oci, koliko sve to ruzno izgleda. U njegovoj tehnici, sve je nepravilno, neporavilno drzanje lopte, nepravilna tehnika suta, upitna inteligencija, kada bih u jednoj recenici trebalo da napisem sta mislim o njegovim estetskim komponentama igre, to bi bilo samo jedno; sklonite decu, i ne dozvolite da ga gledaju kako igra. Ali zato, talenat ... majko moja, cist dar od Boga, iako ne Bog ne postoji. Suvi, kristalni, nestvarni i Bozji talenat i tacka. Drcan, bezobrazan, lud, motivisan, spreman da ide sam protiv desetorice, ulazi, probija, spreman da prima udarce, spreman da se pobije i sa publikom, i sa protivnikom ... milina ga je gledati, a stipa za oci koliko je to ruzno. Dzenan Musa je poslednji primerak balkancine, koji ce se pobiti u sred recimo Atine, gde razjarena rulja hoce da te rastrgne, ili te vredja, a on ide u prodor jedan protiv deset, majko moja. Sa 19 godina je i zvanicno proglasen evropskom zvezdom u usponu, a onda je na red doslo vreme da se naplati ostecenje zvano balkanski prostor gde je Musa odrastao. Musa je vec sa 19 godina pomislio da mu u Evropi niko nista ne moze, i da je Nba pravo mesto za njega. Brooklyn Nets ga je izabrao na draftu, a vec u prvoj godini mu dao 1.7 miliona dolara.  Da je mene neko nesto pitao, kao sto me niko nikada nista ne pita, ja bih Musu uhapsio jos na aerodromu, a onoga ko mu je uvalio pricu da on moze da uspe u Nba, bih poslao u bolnicu, ili ludnicu. Po konstituciji, tehnici igre, nacinu igre, mentalitetu, poziciji na kojoj igra, sklopu u glavi .... Musa u Nba ne bi mogao ni ovce da cuva, to je jasno svima koji su barem nekada culi za kosarku. I onda classik. U prvoj utakmici, a nije ni morao da je igra, jer je sve bilo jasno, sest minuta igre, dva poena, pa razvojna liga, pa ga zamenili sa Detroit Pistonsima, pa ga ovi odmah otpustili, pa mars u tri pic*#*#ke materine, pravac nazad u Evropu. Kao i svi polupismeni crnci, i Musa je mislio da povratkom u Evropu, i to jos u Efes, prvaku Evrope, nekome cini uslugu. Mislio je da se u Efesu nece igrati kosarka ako on ne dodje. Kad ono ... qurac ...cetiri nastupa u Euroleague, ukupno dvanaest minuta igre i opet otkaz, opet mars u tri pic*#*#ke materine. To je karijera Dzenana Muse dok ju je on vodio, to je karijera kada je on razmisljao, to su rezultati kada se radilo kako je on mislio da treba. A onda je njegovu karijeru poceo da vodi menadzer, posto se videlo kuda vodi put kada polupismeni balkanac razmislja. Njegov menadzer je procenio da je za njega najbolje da ode u drugoligasa Breogan, koji je tek izborio promociju u spansku Acb Ligu, dakle njegov menadzer je procenio da treba da ode na selo, u seoski klub, a ako ima malo mozga u toj balkanskoj glavi, posle cemo videti rezultate takve procene. Sve ostalo je istorija. Hej @fic Evo, vec je svanulo, trenutno je 06.55 a ja nisam niti napisao analizu za sve ostale kolege sa Foruma, niti sam se umio, niti oprao zube, a pogotovo se nisam naspavao. Nisam ni masturbirao, a vreme je. I to sve zbog tebe, jer mi je dan poceo tako sto si mi odmah ujutro podigao pritisak. Za danas bi mogao, za pocetak samo da procitas ovu moju pricu o Dzenanu Musi, toliko valjda mozes da ucinis za nas, tvoje kolege sa Foruma. Slobodno koristi Google da vidis sta je sve Musa uradio u Breoganu, i gde je otisao posle. Hteo sam da ti kazem, ako si pao nekoliko puta u realnom kladjenju, ili ako "od leta ne ide", to je za tebe, kao sto je  Dzenan Musa nakon Nba otisao na selo. Otisao jeste, ali se zatvorio u dvoranu, trenirao preko granice bola, posvetio se sebi i radu na sebi, slusao druge, a ne sebe, pao na kolena, ali se i podigao i obrisao prasinu sa sebe. Ako si padao u realnom kladjenju, samo da ti kazem da sam ja pao prvo tako, sto sto Bayern nije dao vise od jednog gola St.Pauliju, pa sam pao na Dinamu iz Zagreba, iako ga nikada u zivotu nisam igrao, jer sam slusao gore od sebe, slusao sam ceo Forum, pa sam pao na francuzima, iako nikada ne igram reprezentacije, a opet sam slusao gore od sebe, opet kolege sa Foruma, pa ko me yebe. Ako "nas odjavljujes" jer si padao u realnom kladjenju, onda to znaci da nisi pravio dobre izbore. Pao si na kolena, pa treba da se podignes. Ti svakako nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali sam siguran da imas vise mozga od Dzenana Muse. Mogao bih malo da naucis nesto i iz njegovog primera kako se podigao sa kolena i gde je sada. Nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma, ali ako nas "odjavis", prva liga nece biti ista sa ili bez tebe. Ako "nas odjavljujes sa Foruma", onda treba da te je sramota. Na to svakako imas prava, ali pre nego sto "nas odjavis", seti se da je sve ove godine neko ubacivao tvoje predloge i tvoje koeficijente u tabele, a da nije morao. Seti se da je neko citao tvoje predloge, a takodje nije morao. Seti se, da je neki kolega uplacivo svoj realan novac na tvojim predlozima, jer ti je verovao. Seti se da je neki kolega sa Foruma predlozio specijalne pozivnice, da bi se eventualno ispravile neke nepravde na konacnim tabelama. Seti se da je neki administrator sa ovog smesnog Foruma, bas tebi dodelio specijalnu pozivnicu, a ti "nas odjavljujes". Seti se da ti nisi "od juce" na Forumu, vec si starosedelac. Seti se da je zbog tebe neko kidao nerve kada su ti predlozi prolazili u stotim minutima utakmice. Seti se da si bio deo jedne regionalne zajednice, u kome se niko ne poznaje, u kome ne govorimo istim jezicima, ali se odlicno razumemo. I na kraju, pre "nego sto nas odjavis", seti se da ce sada ovaj @Fitoz, najgori pobednik u istoriji svete Poslednje sanse, preuzeti prvu poziciju na tabeli prve, elitne. Da ne govorim o nivou koliko je gospodski da nas bas sada "odjavis" kada si zaredjao dva uzastopna pada u svetoj Poslednjoj Sansi, a to ti nije padalo na pamet u prethodnih sedamnaest kola. Samo jos da kazem, da je tvoj predlog iz ovog kola Poslednje sanse bio odlican i sa rezonom, iako ga nisam igrao u realnom kladjenju. Nastavice se  Leonardo Drugi, subota 07.20 casova  
    • Nogomet, liga nacija, nedjelja Norveška - Kazahstan, domaćin daje bar 2 gola, 1.20, supersport  
    • To je to od mene. Vrijeme je maknuti se od ovoga, a ova PŠ me još držala. Od ljeta ne ide nikako ova kladionica. Treba jedna pauza opet. Nemojte zamjeriti, ali odjavljujem se. Pozdrav i sretno s klađenjem.
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use