Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Cetvrtak 10.3.2016

JackieJack

Europska liga  

52 glasova

1. 1. Bor.Dortmund - Tottenham

2. 2. Liverpool - Manchester Utd

3. 3. Ath.Bilbao - Valencia

Recommended Posts

logo-uefa-europa-league.jpg

Odredjeni su arbitri za LE:

10 March 2016, 19:00 CET
Arena Lviv, Lviv (UKR) - 7c, prestanak dnevnih padavina
Shakhtar Donetsk - Anderlecht 
Referee: Artur Dias (POR) 
Assistant Referee 1: Bertino Miranda (POR) 
Assistant Referee 2: Rui Tavares (POR)

HXq9Gv1.png
****************************************************************************************************************

St. Jakob-Park, Basel (SUI) - 3c, bez padavina
Basel - Sevilla 
Referee: Anthony Taylor (ENG) 
Assistant Referee 1: Stuart Burt (ENG) 
Assistant Referee 2: Gary Beswick (ENG)

cnQKfO2.png
****************************************************************************************************************

BVB Stadion Dortmund, Dortmund (GER) - 4c, bez padavina
Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 
Referee: Cüneyt Çakır (TUR) 
Assistant Referee 1: Bahattin Duran (TUR) 
Assistant Referee 2: Tarık Ongun (TUR)
q1cUuSh.png

Şükrü Saracoğlu, Istanbul (TUR) - 11c, bez padavina
Fenerbahçe - Braga 
Referee: Clément Turpin (FRA)
Assistant Referee 1: Frédéric Cano (FRA)
Assistant Referee 2: Nicolas Danos (FRA)

EbSXjsB.png

10 March 2016, 21:05 CET
Estadio El Madrigal, Villarreal (ESP) - 10c, bez padavina
Villarreal - Bayer Leverkusen 
Referee: Gianluca Rocchi (ITA) 
Assistant Referee 1: Elenito Di Liberatore (ITA)  
Assistant Referee 2: Gialuca Cariolato (ITA)

tvuhdFV.png

Estadio de San Mamés, Bilbao (ESP) - 8c, moguća kiša
Athletic - Valencia 
Referee: Björn Kuipers (NED) 
Assistant Referee 1: Sander van Roekel (NED)
Assistant Referee 2: Erwin Zeinstra (NED)

GhOJuSw.png

Anfield, Liverpool (ENG) - 5c, bez padavina
Liverpool - Manchester United
Referee: Carlos Velasco Carballo (ESP) 
Assistant Referee 1: Roberto Alonso Fernández (ESP)
Assistant Referee 2: Juan Carlos Yuste Jiménez (ESP)

OtTUFTt.png

Stadion Letná, Prague (CZE) - 2c, bez padavina
Sparta Praha - SS Lazio 
Referee: Alberto Undiano Mallenco (ESP) 
Assistant Referee 1: Roberto Díaz Pérez Del Palomar (ESP)
Assistant Referee 2: Raúl Cabañero Martínez (ESP)

OHZT5fR.png

Meni se najvise svidja Atletic-Valencia i Villareal-Leverkusen, Rocchi i Kuipers imaju jako dobre proseke na evropskim takmicenjima. Takodje, engleski derbi koji sudi Velasco bi mogao isto biti vise kartona.

No sad cekamo razrade kartona da vidimo granice i onda idemo u akciju :)

@JackieJack Hvala na svim potrebnim i trenutno dostupnim informacijama :) Zadnja tri dana Europske lige (dakle zadne kolo grupne faze te 1/16 finala) bila su izuzetno uspješna pogotovo kada je klađenje na kartone u pitanju i to zahvaljujući kolegama sa foruma koji su, svako analizirajući drugu utakmicu i tražeći najbolje granice, pridonjeli i pomogli međusobno da lijepo zaradimo.

Unatoč Ligi Prvaka i drugim danima, u zadnjih mjesec dana daleko najbolji dan mi je bio uzvrat 1/16 finala Europske lige a vjerujem da ćemo ponoviti te rezultate ;) 

I na prvim utakmicama 1/8 Europske lige treba ispratiti kartone, na pojedinim utakmicama, ovisno o granicama ali za HIGH STAKE mislim da je najpametnije pričekati uzvratne utakmice u kojima u pravilu bude velik broj kartona, pogotovo kada su aktivni rezultati.

Iako i za prve utakmice ima par lijepih susreta, samo o visini granica ovisi i ulog ;) Uglavnom, treba pratiti ponude online kladionica ove dane :D

Ovako kad pogledam to, ko zapeta puska cekam granicu na liverpool - man utd. Jer svidja mi se sto sudi spanjolac koji je u 6/8 bio iznad 5.5 ( u te dvije je ostao na 5) i na prosjeku je od 0.5 crvenih kartona. Svi znamo da se u spanjolskoj sve sudi, a engleski klubovi su naviknuti igrati dosta grubo jer se ne sankcionira bas svaki malo jaci start tako da Mislim da to ide u prilog overu kartona, jer spanjolac sigurno nece ipak dopustati grube startove na kave su naviknuti u ova dva kluba u premier ligi i Mislim da ce biti tu kartona. Jos kad uzmemo u obzir da je ovo 195. Susret ovih dviju momcadi i jedan od najvecih derbija u engleskoj, moglo bi biti kartona, ali vise od mene kad izadju granice ( nadam se da nece biti vise od 5.5)

Ovako kad pogledam to, ko zapeta puska cekam granicu na liverpool - man utd. Jer svidja mi se sto sudi spanjolac koji je u 6/8 bio iznad 5.5 ( u te dvije je ostao na 5) i na prosjeku je od 0.5 crvenih kartona. Svi znamo da se u spanjolskoj sve sudi, a engleski klubovi su naviknuti igrati dosta grubo jer se ne sankcionira bas svaki malo jaci start tako da Mislim da to ide u prilog overu kartona, jer spanjolac sigurno nece ipak dopustati grube startove na kave su naviknuti u ova dva kluba u premier ligi i Mislim da ce biti tu kartona. Jos kad uzmemo u obzir da je ovo 195. Susret ovih dviju momcadi i jedan od najvecih derbija u engleskoj, moglo bi biti kartona, ali vise od mene kad izadju granice ( nadam se da nece biti vise od 5.5)

Imas vec izbaceno u WH-u. granice krecu po obicaju od 45 BP. 

WH je izbacio takodje granice za sve ostale utakmice LE, bet365 i Unibet verovatno u toku dana...

Bet365 izbacio granicu 4,5 koef 1,8

Da polako krenemo sa predlozima za sutra:

Liverpool-Man United, Liverpol to win either half @1.57 bet365

Baraz je spojio ova dva engleska velikana i u Ligi Evrope sto znaci da cemo sigurno gledati dobar dvoboj. Vise kartona je takodje opcija posto pod jedan, sudi Velasco i pod dva, ova dva tima se nimalo ne vole. No posto je prvi mec, razmislicu jos malo o tome.

Liverpool je pokazao zrelost u par vecih navrata. To nije bilo tipicno za ovu ekipu posto su vecito pruzali slabije partije protiv engleskih "velikana" ali cini se da je Klopp ipak doneo ono "nesto" sto je nedostajalo timu. Sad i klupa izgleda puno bolje posto je broj povredjenih sveden na nekoliko. Vracaju im se: Lovren, Sakho, Skrtel, Allen i Lallana (http://talksport.com/football/liverpool-fc-injury-news-positive-news-ahead-manchester-united-europa-league-game) dok je i kod Uniteda izvestan povratak Fellainija, Jonesa i Valencie. 

Celokupan osecaj? Definitivno Liverpool. Na Anfieldu je sve drugacije, prosto Liverpool pruza puno bolje partije (i rezultate a i igru) od Uniteda. Unitedova forma i toplo-hladno nikako ne obecavaju. Sa njima se nikad ne zna, a kad se radi o takvim timovima radije se kladim protiv njih nego na njih. Uz to, United ima relativno mladu ekipu i pola startnih igraca ima veoma malo ili nimalo iskustva igranja u evropskim takmicenjima.

Mislim da Liverpool ovde uzima poluvreme, ako ne i pobedu. Ovo mi deluje kao solidan pick, moze doci u obzir i neka kombinacija sa kartonima (bet365 nudi tu opciju).

Athletic-Valencia over 45 @1.75 WilliamHill 

Ova 2 picka idemo sa kartonima. Danasnje iskustvo nam je pokazalo koliko sudija znaci kad igramo na kartone. Kassai je odradio jednu sramotnu utakmicu sto se tice sudjenja i koliko god mi analizirali protiv toga se ne moze. 

Usudicu se reci da je
Kuipers puno pouzdaniji za vise kartona, bar je moje iskustvo tako pokazalo. Verovatno je 95% vas gledalo neku utakmicu gde je on delio pravdu i njegovo lice vam izgleda poznato. Ima zavidan prosek na evropskim takmicenjima, poslednji puta smo ga igrali u utakmici Sporting-Leverkusen gde je bilo vise od 55 BP (bilo je i crvenog kartona). Ovaj spanski dvoboj ce biti sigurno interesantan za gledanje, bice tu puno taktickih faulova, prigovora, odugovlacenja igre, povlacenja za dres itd. Kuipers je brz na okidacu kad su takve situacije u pitanju. Dueli spanskih klubova u evropi su se pokazali kao dobri za kartone, i Valencia i Bilbao su relativno "prljave" ekipe i daju nam dobru nadu za vise kartona, pogotovo uz ovakvog arbitra.

Villareal-Leverkusen over 45 @2.05 WilliamHill

Takodje, jos jedan over kartona. Rocchi je sudija na ovom mecu. Mozda vas njegov prosek na evropskim utakmicama ne impresionira, ali radi se o sudiji sa kontinuitetom sto se tice licnih kriterijuma i to mogu odgovorno da tvrdim posto sam se vise puta kladio na meceve gde je on sudio. Villareal je u oba meca sa Napolijem isao u over kartona, Leverkusen u onom prvom, a u drugom je sve bilo reseno posle prvog poluvremena, pa i nije bilo potrebe za nekom grubom igrom, zato smo u drugom videli svega 3 kartona.

Villareal zna igrati na rezultat, protiv Napolija su veoma suptilno odradili posao iako su bili bukvalno sterani u ugao. Napoli je diktirao tempo ali je jedna polusansa bila dovoljna da postignu gol. Ekipa su koja zna zatvoriti igru kad brani rezultat a sa druge strane Leverkusen zna igrati samo napadacki stil igre tako da mozemo racunati i na neki rani gol Nemaca sto bi bio idealan scenario za vise kartona. WilliamHill za sada ubedljivo najbolji sa 2.05 na over 45, bet365 recimo daje 1.80 na istoj granici.

Uz to, takodje dolazi u obzir da
Villareal dobija poluvreme, kvota 1.61, tj 2.9 u kombinaciji sa kartonima (bet365)

Snooker World Grand Prix 

J.Trump - S.Bingham 1@1.50

Trump jučer odličan, dosta rutinska pobjeda protiv neugodnog Williamsa i najmanju grešku kažanjava s osvajanjem framea. Jučer je prvi igrač svijeta ispao i sad je definitivno glavni favorit tu za naslov. Nije u prošlosti ih se baš naosvajao, a tu je sad sigurno nanjušio krv i mogao bi daleko. Bingham nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka se dosta muči, nisu to ni rezultati ni igra kakvu je prošle godine pokazivao. Jučer izbacio Gilberta, tek je zadnji frame napravio vrlo dobar break, ali prije toga je sve bilo s dosta mučenja. Unatoč tome što je trenutno svjetski prvak, forma i kvaliteta su danas na Trumpovoj strani.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use