Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ideja

Hugh

Recommended Posts

Prvo, pozdrav svima.

Razmišljam malo o rečenici koju sam pročitao na jednom drugom forumu...bogatstvo se stvara na način da pronađeš način kako ostvarit zaradu u nečemu i da to iznova ponavljaš, koliki god bia sitni pomak. O čemu se radi?

Uzmemo banku od 500 eura, te flat ulog od 5% iznosa banke.

Naprimjer :

Odlučio sam u jednom mjesecu odigrat:

90 listića, prosjek od 3 dnevno (ne mora se igrat svaki dan).

90 listića puta 5% od 500 eura (flat ulog je 25 eur za taj mjesec) iznosi 2250 eura uloga.

Mi ako pogodimo 50 listića od tih 90 (oko 55%) ostvarujemo prihod od 50 listića puta 50 eura dobitka iznosi 2500 eura i kad od njih oduzmemo uloženo ispada da smo taj mjesec zaradili 250 eura (2500-2250) i sad nam banka iznosi 750 eura.

Sljedeći mjesec nam ulog nije 25 eura, nego 750 eura dijeljeno sa 5% iznosi 37,50 eura te nam je cilj napraviti opet isto kao i u prvom mjesecu.

U globalu, cilj je svaki mjesec imati barem 55% pogođenih listića, podijelit banku ponovno na 20 uloga i sa povećanim ulogom ići u sljedeći mjesec, i tako sve raditi dok se ne dođe do željene svote ili flat ulog od 5% postane jednostavno prevelik (po mom izračunu, nakon 9 mjeseci jedan ulog iznosi 641 euro, a banka nakon tog mjeseca iznosi oko 20 000 eura).

Sad mene zanima, da li je itko probao nešto slično? Znam da je ovo samo teorija, i ona se puno puta ne slažu s praksom, ali meni se ideja sviđa pa me zanimaju vaša mišljenja. Ja sam probao igrati kvotu 2, i uvik se vrtim oko nule ili sitnog plusa, a ovo daje novi princip i taj sitni plus se može iskoristiti za napredovanje.

Eto, nadam se da sam ovu ideju dobro obrazložio i da ćete razumiti na šta ciljam :) .

Jedan od razloga zašto imam flat uloge je i taj što igram po ovakvom sistemu.
Usudio bi se reći da je ovo jedini dobitan sistem, odnosno koncept ovog sistema, sve ostalo će na kraju vrlo vjerojatno završiti kao propala investicija.
Ulog nikako ne bi smio biti veći od 5% banke, preporuka je 3%.
Naravno jednom ćete doć i do maksimalno uplativog uloga (kod listića je to puno veća svota nego kod singl okladi), ali tada ćete višak novaca nakon svakog ciklusa korisiti za već nešto drugo.

Evo i slika kako to izgleda u praksi, ova banka nije realna i u stvarnom svijetu je ona xy puta veća ali to nije niti bitno, bitan je sistem odnosno njegov koncept i granica do kuda ćete moći uplaćivati oklade. Ako imate tipstera koji sve prognoze pronalazi na betfairu a na duge staze ima pozitivan roi onda ste potencionalni milijunaš :)

Toliko od mene, nadam se da sam pomogao.

p0PB1VJ.png

AkzVqjF.png

evo kako sam ja lani krenuo. Znači krenuo sam malo agresivnije pošto nisam imao baš para pa mi je početna banka bila 100 eura i krenu sam s ulogom od 10% banke što je jako riskantno. Nakon 200 pickova sam se digao na 290 ali nisam mjenjao ulog a kasnije sam igrao s 3% ili manje. Igrao sam dosta parova. 1000 parova za 2 mjeseca je ogromna brojka ali 90 parova na mjesec je jako malo i ja se nebi ograničavao na tja broj nego bi igrao koliko god dobrih pickova nađem a tako igram i sad

• 8 months later...

Palo se na nulu i treba krenuti ispočetka. Nisam imao otpočetka formiranu strategiju i to me koštalo. Uzimam pauzu do iza nove godine dok ne skupim neke novce za početak, a do tad trebam sve pripremiti. Definitivno krećem sve pisat, moram samo napravit tablicu u excelu. Imam otvorene račune u gotovo svim bolji kladionicama, trebam samo srediti verifikaciju u bet365 jer me nešto jebu stalno. Marathon, pinnacle, bet365, 888sport, unibet, William Hill, Wwin i ove naše zemaljske. Je li imate preporuku za još koju?

Pišem u ovaj topic jer razmišljam da krenem sa flat ulozima. Ne znam koliko ću uspjeti odvojiti, ako uspijem 200e krenut ću s 10e pa ću onda ovisno o zaradi spustiti uloge na 3%. Ako uspijem tek 100e, krenut ću agresivnije za 10% uloga te onda postepeno spuštati postotak. Planiram igrati samo singl te poneki double ako nađem dobra dva para s manjim koeficijentima. Ne znam nakon koliko da zbrajam banku. Nakon 100, 200 parova ili mjesec, dva? Jel netko osim ovih gore krenuo slično? Svi savjeti su dobro došli, uzeo sam pauzu upravo da sredim glavu i dobijem koji savjet jer ne želim više poklanjat pare kladionici.

Evo ako tko ima neki prijedlog slobodno, želim si točno izraditi strategiju i ići slijepo po njoj pa nakon nekog vremena vidjeti je li uspješno.

prije 15 minute, Gigi said:

Palo se na nulu i treba krenuti ispočetka. Nisam imao otpočetka formiranu strategiju i to me koštalo. Uzimam pauzu do iza nove godine dok ne skupim neke novce za početak, a do tad trebam sve pripremiti. Definitivno krećem sve pisat, moram samo napravit tablicu u excelu. Imam otvorene račune u gotovo svim bolji kladionicama, trebam samo srediti verifikaciju u bet365 jer me nešto jebu stalno. Marathon, pinnacle" rel="external">pinnacle, bet365 online kladionica" rel="external">bet365, 888sport" rel="external">888sport, unibet" rel="external">unibet, William Hill online kladionica" rel="external">William Hill, Wwin i ove naše zemaljske. Je li imate preporuku za još koju?

Pišem u ovaj topic jer razmišljam da krenem sa flat ulozima. Ne znam koliko ću uspjeti odvojiti, ako uspijem 200e krenut ću s 10e pa ću onda ovisno o zaradi spustiti uloge na 3%. Ako uspijem tek 100e, krenut ću agresivnije za 10% uloga te onda postepeno spuštati postotak. Planiram igrati samo singl te poneki double ako nađem dobra dva para s manjim koeficijentima. Ne znam nakon koliko da zbrajam banku. Nakon 100, 200 parova ili mjesec, dva? Jel netko osim ovih gore krenuo slično? Svi savjeti su dobro došli, uzeo sam pauzu upravo da sredim glavu i dobijem koji savjet jer ne želim više poklanjat pare kladionici.

Evo ako tko ima neki prijedlog slobodno, želim si točno izraditi strategiju i ići slijepo po njoj pa nakon nekog vremena vidjeti je li uspješno.

Sretno sa novom strategijom, vazno je uciti iz gresaka :)

Sto se kladionica tice, na sta se najvise kladis? Ukoliko volis i NBA kladjenje onda Tonybet i Expekt' target='_blank' style="text-decoration:underline;">Expekt su must-have. Ja koristim obe vec nesto vise od 2 godine i mogu reci da imam skroz pozitivna iskustva, nisam imao niti limit niti ikakvih problema oko verifikacije itd. 

Primetio sam da si i tenis tipovao zadnjih dana, ukoliko preferiras kladjenje na tenis, a nova sezona pocinje u Januaru i bice bogata ponuda onda preporucujem (pored vec gore navedenih) Betolimp. Nedavno sam poceo igrati kod njih, imaju super razradu za tenis, over/under gemova, hendikepe itd. I sto mi se najvise svidja kod njih, daju over 8.5 first set po nenormalno dobrim kvotama (1.30-1.65). Cesto puta sam spajao 2 ovakva para i isao na duplanje, kad je dobar odabir parova onda obicno prodje lagano.

Nadam se da ce ovo bar malo pomoci, iskoristi pauzu da se sto bolje spremis za novu sezonu i u nove pobede;)

prije 1 minutu, JackieJack said:

Sretno sa novom strategijom, vazno je uciti iz gresaka :)

Sto se kladionica tice, na sta se najvise kladis? Ukoliko volis i NBA kladjenje onda Tonybet i Expekt' target='_blank' style="text-decoration:underline;">Expekt su must-have. Ja koristim obe vec nesto vise od 2 godine i mogu reci da imam skroz pozitivna iskustva, nisam imao niti limit niti ikakvih problema oko verifikacije itd. 

Primetio sam da si i tenis tipovao zadnjih dana, ukoliko preferiras kladjenje na tenis, a nova sezona pocinje u Januaru i bice bogata ponuda onda preporucujem (pored vec gore navedenih) Betolimp. Nedavno sam poceo igrati kod njih, imaju super razradu za tenis, over/under gemova, hendikepe itd. I sto mi se najvise svidja kod njih, daju over 8.5 first set po nenormalno dobrim kvotama (1.30-1.65). Cesto puta sam spajao 2 ovakva para i isao na duplanje, kad je dobar odabir parova onda obicno prodje lagano.

Nadam se da ce ovo bar malo pomoci, iskoristi pauzu da se sto bolje spremis za novu sezonu i u nove pobede;)

Tenis mi je glavni za klađenje da. Imam BetOlimp, zaboravio sam ih navest, odlični su stvarno. Čak bolja ponuda od Marathona za challegere na koje se volim kladit.

Hmm, možda se registriram i tamo jer znam često i Nba igrat, većinom što kolege predlože.

Hvala na odgovoru, valjda će ovaj put biti uspješno :)

Ovo je jako dobra strategija, sve je na svom mjestu i sve jasno i male su sanse da se izgubi novac. Ja sam igrao ovo a i dalje igram sa tim da ja rijedje ubacim neki singl sa kvotom 2.00 ili vise nego obicno iskombinujem 2-3 para i napravim tiket sa kvotom 2.00 ili vise ali opet izbjegavam da mi ta 2-3 para budu neki favoriti nego igram dvoznak ili dva i ekipa daje gol ili over 1.5 ili under 3.5, dakle nesto sigurnije varijente. Jako dobra i zanimljiva strategija. 

Eh sad, postalja se vjecito pitanje, koliko je realno pogoditi tih 55% oklada? Laici i koji imaju malo iskustva i koji se slabo razumiju ce odmah pomisliti ili reci da oni mogu pogoditi barem 7 od 10 odigranih takvih 10 tiketa sto iznosi nevjerovatnih 70%. Naravno to se moze desiti ali na jedan kraci period, ali da ce to biti dugorocno, ono bas nema sanse jer takvi ljudi su onda ekstremni profesionalci i od kladjenja mogu da zive i odmah bih im savjetovao da sve ostave i da krenu sa takvim kladjenjem.

Profesionalci su dosta oprezni i kazu da samo profesionalci i rijetki mogu prelaziti tu cifru od 55%, i to je dosta realniji odgovor. Ko ne vjeruje, neka pokusa i neka pise pa ce se brzo uvjeriti koliko su magicne te margine 50-55%.

Ja osobno i iskreno, mogu dokuciti taj procenat od 55%, dovoljno poznajem sport i lige, izvore odakle orikupljam informacije, dovoljno sam dugo u kladjenju i da ne nabrajam vise, mislim da na dugorocne staze bih imao ucinak veci od 50% zasigurno. No mene u ovome je.. jedna stvar, a to je disciplina, jer recimo kada su velike ponude, ja dosita pogodim u nekoliko dana vecinu tih odigranih tiketa, ali pored toga igram neke gluposti sto mi odnose mukotrpno steceni profit, dakle sva statistika i strategija tu padaju u vodu. No sto se tice ove strategije, svakako je jako uspjesna i licno bih je svima preporucio. Jedini mali nedostatak ili negativna strana je to sto se ovdje mora imati veca banka na raspolaganju. Zbog cega? Vi mozete biti dobri u prognoziranju i igranju, i mozete od 100 oklada pogoditi 55 ili vise, ali se moze lako desiti da od prvih 20 oklada vi fulate recimo 15 a odna napravite niz gdje ce te recimo od narednih 25 oklada pogoditi 20. Ali vi ako nemate veliku banku, nakon tih promasenih 15 od prvih 20 oklada, vi necete biti u situaciji da razmisljate na isti nacin niti ce te smatrati da je ta strategija uopste i profitabilna kada ste fulali 15 od 20 puta...

Pozdrav i sretno !!

Samo jos nesto da kazem, veoma bitno, a to je oprez, oprez za one koji ovo citaju i u ovome vide neki sigurni spas, jer sve ovo na papiru izgleda lijepo, ali realnost je surova. Jer recimo mjesecno 100 oklada po 100 eura = 10.000 eura uloga..Pogodis 53 od 100 a da je kvota minimalno 2.00, to je 53x2000 dobitka = 10600, dakle dobitka imamo minimalno 5300 i od toga odbijemo izgubljenih 47 oklada, dakle 4700 eura, dakle profit od 600 eura...Na Balkanu vise od prosjecne place...Niko ne bi radio da je to tako jednostavno kao sto izgleda...i to samo uz 53% pogodaka...no nije to tako lako kao sto izgleda, stoga oprez...

Evo da kazem samo jos i ovo, mozda sam nekome dosadan ali ovo sto pisem je realnost i svakako moze nekome pomoci.

Da se nadovezem na ono sto sam pisao o ovoj strategiji i da ponovo podvucem da je ovo jako efikasno kladjenje i da kazem sta mi se desilo u zadnjih 10 dana a na to sam jasno upozorio gore u tekstu.

Poceo sam novi niz sa ovom strategijom i vodim naravno statistiku o svakom tiketu, ulogu, ligama, susretima jer to sve pomaze kada se covjek vrati unazad i vidi sta mu ide, u cemu grijesi, koji sportovi i lige mu leze a sta definitivno treba odbaciti. Uplatim prvih 6 tiketa i sve i jedan zaredom GUBITNI !!! Meni izgledalo nemoguce, no to se desilo..6 komada u nizu i naravno to covjeka baca u ovaj. No kako imam iskustva i kako vjerujem i sebe i siguran sam da mogu premasiti tu granicu od 50%, samo sam nastavio i naravno isplatilo se, od narednih 11 tiketa pogodio sam 9, dakle skor mi je trenutni 9 dobijenim i 8 gubitnih sto je po mom misljenju lose,a li vodi ipak ka pravom putu, no znam da se ti crni nizevi dese tu i tamo i da tada je najpametnije iskreno propustiti nekoliko dana bez obzira kakva ponuda bila na programu....

Pročitao sam dosta tvojih postova, sav si u kontradiktornosti. U jednom pišeš da se ne znaš disciplinirati, u drugom da si u plusu, u trećem da si ovisnik, u četvrtom iznosiš dobitnu strategiju.. Izvini sve mi je čudno, svi mi znamo koja je dobitna strategija koji igramo kladionicu, ali većina voli više listića, više parova i većinom smo u minusu.. Sve ovo što pišeš znaju i vrapci na grani, ili sebe tješiš ili tražiš mjesto među ožalošćenim.

prije 6 sati, baki30 said:

Pročitao sam dosta tvojih postova, sav si u kontradiktornosti. U jednom pišeš da se ne znaš disciplinirati, u drugom da si u plusu, u trećem da si ovisnik, u četvrtom iznosiš dobitnu strategiju.. Izvini sve mi je čudno, svi mi znamo koja je dobitna strategija koji igramo kladionicu, ali većina voli više listića, više parova i većinom smo u minusu.. Sve ovo što pišeš znaju i vrapci na grani, ili sebe tješiš ili tražiš mjesto među ožalošćenim.

e upravo, dio ovoga je tocno, to sto se odnosi da svi volimo narodne tikete..Takav sam i ja..Pored toga volim jos i live kladjenje, obozavam..I kada se to dvoje sabere, to je jako losa kombinacija, jer oboje (i narodni listici a i kladjenje uzivo) nisu dobri u poredjenju sa brojnim drugim strategijama..

Vidi ovako, svi smo manje vise razliciti, pa tako volim i razlicite sportove, razlicite lige, klubove, igrace pa tako imamo i razlicite sisteme igranja odnosno razlicite strategije. To je normalno, ali je bitno da svako za sebe nadje ono sto mu odgovara i da se toga drzi. Ja sam nasao 2-3 strategije koje paralelno koristim na razlicitim online kladionicama i sa njima udaram kladionice. Tu sam skoro pa konstantno u plusu i profit se tako igrajuci samo uvecava. No moj glavni problem sto sam vise puta i naglasio je urpavo taj sto volim te narodne tikete, zive tikete te kladjenje uzivo i ovo mi odnosi vecinu mog krvavo i strpljivo stecenog profita. Zalosno je ali je tako. Znam cijeli tjedan traziti svoje idealne parove za viken i na tim izabranim parovima uzeti dobar profit, a sva mi profit recimo ode na 2-3 uzastopno vezane gubitne oklane na kladjenju uzivo.

Nesto drugo sto je jako lose a vazi prvo za mene ali i za vecinu kladionicara pa tako i za forumase ovdje je to sto se vikendom "lijepimo kao muha na go***" na 10 utakmica a barem u ovom dijelu sezone vikendom na programu zna biti i preko 500 utakmica dnevno. Ko mi ne vjeruje neka otvori temu dnevni listici subotom i nedeljom i neka cita. Uglavnom se pite o top utakmicama i svi to komentarisu i imaju svoje misljenje. To je pored gore nabrojane dvije lose stvari i treca.

Ukrako, moj prijedlog za sve je sljedece, nebitno koju strategiju, koji sport, lige i slicno volite, pratite, zelite igrati i slicno, usavrsite se u tome, pratite to i to igrajte sa svojom strategijom. Drzite se toga i male su sanse da ne budete uspjesni jer ako se koncentrisete samo na jedan mali dio onoga sto nudi kladjenje, onda mozete pobijediti kladionicu. Ukoliko vas kladionica rasturi i ucini to da lutate u sirinu, onda vam je velika sansa da necete uspjeti.

Ova strategija koju je prezentovao kolega Hugh je doista iz vise razloga najzahvalnija strategija za kladjenje i bas svima bih je preporucio

Najpre se izvinjavam moderatorima i svim posetiocima foruma na mom postu. Iako posecujem vise foruma slicne sadrzine, moram da priznam da ovaj najvise postujem, i na njemu trosim najvise vremena. Verujte mi da sam, u svom zivotu, svega dva puta komentarisao postove ostalih kolega. Na zalost, bas na ovom forumu, i zbog toga se jos jednom izvinjavam. Osim sto na to gledam kao manjak licnog vaspitanja, uvek sam gledao da izvucem najpre neku korist, cak i iz posta koji se ponekad granicio sa ludilom. Ovoga puta bih zeleo da skrenem paznju na postove kojima nas bombarduje kolega pod nick-om "Dobardan 1978" Na ovom mestu sam prepisao SAMO NEKOLIKO RECENICA iz njegovih postova U KOJIMA MOLI KOLEGE SA FORUMA  da mu pomognu oko strategije kladjenja jer je neuspesan. Moderatore i clanove molim da razmisle o svrsishodnosti objavljivanja ovakvih stvari:

U kladjenju sam jako jako dugo, i prosao sam ono sto se kaze i sito i reseto, ali nazalost nisam pronasao sebe i svoj pravi nacin igranja sto je osnovni razlog sto sam u konacnici jako neuspjesan u kladjenju i sto sam napravio ogromne minuse. 

Ja sam nasao 2-3 strategije koje paralelno koristim na razlicitim online kladionicama i sa njima udaram kladionice. Tu sam skoro pa konstantno u plusu i profit se tako igrajuci samo uvecava. 

Kladjenje na singl - iako je ovo alfa i omega u profesionalnom kladjenju, ovo je za mene dosadan i neefikasan vid kaldjenja. 
Trenutno sam najvise na kladjenju uzivo sto je jedna od mojih najvecih zivotnih gresaka, sve je to neuspesno ali to igram jer nemam neku posebnu strategiju da se sa njom mogu zabaviti i da je mogu postovat

Evo dat cu sebi za pravo da napisem nesto o sistemima i svoje iskustvo jer sam jako jako dugo radio na sisteima za kladjenje a i volim igrati sisteme..... a ja sam bas malo radio upravo na tom sistemu a na mnogim drugima mogao bih doktorirati. 
Volim igrati sisteme iz dva osnovna razloga, prvi je taj sto su moja dva skoro najveca dobitka od kladjenja dosla upravo od sistema a narocito mi je drag prvi dobitak....... meni donisi jedan od najvecih dobitaka u kladionicarskoj istoriji. Drugi veliki dobiotak od sistema sam dobio igrajuci 3 fiksna para i 6 setalica gde sam stavio 6 utakmica prelaze 2/1 i tada sam pogodio 3 prelaza i fikseva a mamlo je nedostajalo da udje i 4. prijelaz sa cime bi dosao u veliko iskusenje da li ce mi kladionice ikada isplatiti taj dobitak, no to ostaje tajna ali i bez toga sam dobio ogroman novac.

Drugi razlog zasto volim sisteme je taj sto sisteme igram rastereceno i bez problema igram ali zanimljivo i pogadjam velike kvote. Naidje tako period kada bez problema pogadjam kvote 3.00, ili 5.00 i zaista nekada mi je lakse pogoditi nerijereno u nogometu gdje je kvota 3.50 ili 4.00 nego li neki zicer gdje je mizerna kvota 1.40 ili 1.5. Eh sad se radja pitanje zasto onda ne igram singl oklade ako je tako, a odgovor je nelogican jer ne volim igru na singl, no ne bih ulazio u tu temu.

Recenice iz posta sam prepisao onako kako su napisane, nisam ispravljao cak ni gramaticke greske, samo da bih predocio apsurdnost objavljivanja ovakvih stvari. Jos jednom se izvinjavam moderatorima i clanovima foruma na ovom postu. Jedini motiv je iskljucivo da portal ucinimo boljim.

Na ovaj post cu morati da odgovorim. No prije svega zelim da se izvinem svima koji misle da sam naporan i da previse filozofiram. Ja uistinu jesam objavio mnogo postova u zadnje vrijeme na ovim i slicnim temama, ali tu i jesam najaktivniji jer pored toga sto zelim sebi da pomognem i jos uvijek naucim nesto novo, cilj mi je da i drugim clanovima pomognem sa nekim savjetom ili da iz mojih postova nauce nesto no oili eventualno korisno jer ja se kladim aktivno skoro 25 godina. 

Ponavljam da jesam objavio mnogo toga ali cvrsto stojim iza svega onoga sto sam napisao . Ja jos uvijek trazim sebe jer sam odavno skrenuo sa pravog puta, ali vracam se, i to sta stilom kao sto kazu. Jer rijesavam se kaldjenja uzivo sto je za mene veliko prokletstvo, a usmjerava se na ono sto najbolje znam. Tu su i rezultati sve dok se drzim tih postavljenih pravila i ciljeva. Juce i danas recimo nista nisam igrao jer je ponuda jako slaba i konkretno nista mi se nije svidjelo. A to mi se prije nije desavalo jer sam uporno igrao i na stvari o kojima nista nisam znao. A za vikend sam recimo bio jako aktivan jer je bilo stvari koje su mi se jako svidjele pa sam igrao 9 tiketa (2-3 pada uglavnom na tiketu kvota 2.00-2.50) i pogodio sam 7 od tih 9 tiketa sto mi je donijelo dobru zaradu.

Igram dakle manje vise sve sto smo pisali na ovoj temi i ovu strategiju smatram najboljom. Za mene odlicno funkcioinse sve dok se drzim postavljenih pravila i ciljeva i moj i racuni na online kladionicama konstantno rastu. Moje prokletstvo je ta ovisnost jer kaad mi dodje crna minuta spreman sam u kratkom roku izgubiti na kladjenju uzivo recimo sav profit kojeg sam strpljivo gradio danima pa i sedmicama. No u procesu sam i radim na tome da uopste nista ne diram na kladjenju uzivo nego samo da ovako sistematski udaram kladionicu dok mi dozvoljavaju. Kada me limitiraju i pocinju da seru, onda zatvaram jedan racun a otvaram drugi. Razlog je i taj sto su moji ulozi poprilicno veliki pa cim pogodim 2-3 tiketa u nizu na neoj novoj kladionici, odmah je moj sljedeci potez pod lupom. Moji ulozi su idealni za kladjenje na single na azijskim kladionicama ali ja niti volim igru na single a niti volim Azijce i njihove kladionice niti im vjerujem pa stoga imam poteskoca da nadjem pravu online kladionicu koja ce dugorocno podrzati i dozvoliti moju igru.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use