Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 2.3.2016.

Goksim

Srijeda 2.3.2016.  

61 glasova

1. 1. Liverpool - Manchester City

2. 2. Split - Rijeka

3. 3. Levante - Real Madrid

Recommended Posts

Za srijedu, fantastična ponuda... 

Više od mene kasnije ;)

Budući da je brzina u našem poslu često ključna, što smo najbolje mogli vidjeti na primjeru Hezonje jučer gdje je INFO bio objavljen pola sata prije početka utakmice, međutim unatoč tome u tih pola sata mnogi članovi nisu otvorili forum pa nisu niti stigli ispratiti tip koji je prošao već nakon 4 minute utakmice...

Potrudio sam se detaljno objasniti opciju dobivanja obavijesti o novom postu i novom topicu. Nadam se da će svim članovima biti jasno nakon što pročitaju upute te barem jednom testiraju opciju.

UPUTE O DOBIVANJU OBAVIJESTI O NOVIM POSTOVIMA

Također, molio bi sve članove da se od danas zbog nove funkcionalnosti znatno više pridržavaju pravila foruma po pitanju objavljivanja tj. da se analize i rasprave o utakmicama kao i do sad objavljuju pod "Dnevne tipove", međutim da se postovi vezani uz utakmice u tijeku, završene utakmice, pogođene i nepogođene tipove i sl. pišu pod "Live klađenje" jer nema smisla da velik broj članova dobiva notifikaciju za novi post, gdje npr. netko komentira utakmicu u tijeku. Za to postoji predviđeni podforum.

Administratori i moderatori će premještati naveden postove kojima nije mjesto u tom podforumu, međutim budući da će svi članovi koji se pretplate na notifikacije obavijest dobiti iste sekunde kada je post i objavljen, šteta će već biti učinjenja pa molim da se obrati pozornost na to. 

19:30 SG BBM Bietigheim Over 24.5 1.80 wwin / 1.94 unibet 4/10 33 :)

Uff ovo je meni prenisko barem 2 gola iako idu u goste aktuelnim prvakinjama drzave.Bietigteim je ekipa koja ima jako dosta love,ekipa koju su nazvali dream teamom njemacke lige za ovu sezonu je trenutno na 4 mjestu sa 24 boda.U 16 odigranih kola imaju 11 pobjeda 2 remija i 3 poraza u gostima imaju omjer od 5 pobjeda i 3 poraza.Imaju zaista 17 kvalitetnih igracica,od sledece sezone su jace te zele napasti mjesto za ligu prvaka za narednu sezonu to jest da u ovoj budu sampionke.Na golu imaju mozda trenutno jednu od najjboljih vratarki svijeta,holadanku Wester koja je na posljednjem prvenstvu za svoju drzavu bila neprikosnovena i da nije bilo nje i nekih ludih intevercija Holandija ne bi dosla do finala.Dalje od igracica tu je brazilka Diniz,holadanke Smeets i Malestein,iskusna njemica Nina Worz kao i Susann Muller.Da zaboravio sam holadanku iskusnu Visser.Sa aspekta one imaju najjbolju vanjsku liniju njemacke lige i ovdje ce morati napasti Thuringer od prve minute ukoliko zele napasti prvo mjesto sto znaci mjesta za kiks nema i bit ce borba svih 60 minuta.Statisticki gledano ovo je profulana granica jer one po prosjeku daju nekih 27.5 golova po utakmici,isti je prosjek i u gostima ove sezone.U ovih 16 utakmica samo 2 puta nisu isle preko 24 gola i to je bio mec protiv Celleta na pocetku sezone kada nisu bile doista puno uigrane ali i tada su postigle 23 gola(14 prvo poluvrijeme,drugo duboko podbacile!) i protiv Dortmunda 23 su postigle ali to je ekipa koja utakmice igra na manji gol i kojoj je glavni adut odbrana.Thuringer je zadnje tri utakmice igrao u ligi prvaka i u te tri utakmice ukupno primio 98 golova(od toga 28 Larvik,38 Baia Mare i 32 Rostov).U ligi su na 15 meceva u prosjeku primali oko 24 golova,ali recimo da je u prvom njihovom medusobnom odigranom u Bietigheimu slavio domacin rezultatom 33:29.Ovdje su i neke losije ekipe zabijale dosta vise golova od 25 pa smatram da Njemacki 'dreamteam' ovdje bez problema sa onakvim napadackim opcijama zabiti barem 25 golova.

Levante - Real Madrid over 4,5 kartona

msxejxj.png

Utakmicu će suditi De Burgos Bengoetxea, sudac koji ove sezone nije pokazao previše kartona i mislim da je to i galvni razlog zašto su bookmakeri stavili ovu, za Primeru najnižu moguću granicu od samo 4,5 kartona. Naime ove sezone De Burgos ima prosjek od 4,83 kartona u primeri i svakako nije jedan od onih najbržih na kartonima, međutim opet daje kartone koji se moraju dati.

Mislim da smo svi upoznati sa situacijom u Realu. Nakon poraza od Atletica krenulo je sve nizbrdo, Ronaldo se je zamjerio suigračima kritizirajući ih, situacija nije idilična. Proziva se Pereza, on navodno Zidane-a, već se navodno radi spisak igrača koji će otići i sl. Uglavnom, puno razloga zašto bi igrači Reala mogli prikazati jednu nervoznu i blijedu partiju i sumnjam da će lako slaviti.

Inaće, Real Madrid ima prosjek od 1,77 kartona po utakmici, naravno više kartona dobivaju u gostima, pogotovo na težim utakmicama a mislim da je ovo jedna od takvih...

Levante je pak najnekorektnija ekipa Primere sa čak 3,50 kartona po utakmici! Njihove utakmice u prosjeku završavaju sa 5,88 kartona! Sigurno će igrati grubo i prljavo jer ako tako igraju protiv manjih ekipa, ne vidim drugi stil igre Levantea protiv Real Madrida koji sigurno neće baš prijateljski biti dočekan.

Dakle, ako samo prosjeke ovih dviju ekipa zbrojimo dolazimo do 5,22 kartona po utakmici a ako u obzir uzmemo nervozu i situaciju u Realu te činjenicu da je Levante najgrublja ekipa Primere, ne vidim razloga zašto je ova granica postavljena tako nisko, izuzev suca koji opet ima prosjek veći od granice, a i ukoliko bude nervoze, neizvjesnog rezultata te preoštrih startova davati će i on kartone.

Uglavnom, ja ovdje igram over kartona. Rizik je ako Real rano povede 2:0 ili 3:0 jer u tom slučaju tenzija nebi bilo...

Levante - Real Madrid over 4,5 kartona

...

Levante je pak najnekorektnija ekipa Primere sa čak 3,50 kartona po utakmici! Njihove utakmice u prosjeku završavaju sa 5,88 kartona! Sigurno će igrati grubo i prljavo jer ako tako igraju protiv manjih ekipa, ne vidim drugi stil igre Levantea protiv Real Madrida koji sigurno neće baš prijateljski biti dočekan.

Uglavnom, ja ovdje igram over kartona. Rizik je ako Real rano povede 2:0 ili 3:0 jer u tom slučaju tenzija nebi bilo...

Unibet daje 1.6 kof za levante preko 2.5 kartona,trebalo bi to iskoristit,neka realna granica je po meni 3.5

INFO

Utrecht - VVSB

Idealna utakmica za goleadu,a moji predlozi su sledeci i sam cu ih naravno iskombinovati.

over 4,5 @ 2,40
over 5,5 @ 4,40
over 6,5 @ 7,00

http://www.oddsportal.com/…/knvb-be…/utrecht-vvsb-ChsXDXh4/…

Sve ulaznice su raspordate,iako je amaterski klub u pitanju Utrecht ne zeli podceniti protivnika koji je slavio protiv Den Boscha 2-3 u gostima.

Gosti idu sa velikom dozom samopozudanja,u pitanju je amaterska ekipa,prema nekim navodima bitnija im je utakmica za vikend iako su usli u istoriju kao drugi amaterski tim koji je dosao do polufinala.

http://www.ad.nl/…/Utrecht-fans-verwachten-zege-op-VVSB-en-…

http://www.destentor.nl/…/vvsb-leeft-bloedserieus-toe-naar-…

The Strongest (Bol) - Trujillanos (Ven)

http://www.oddsportal.com/…/the-strongest-trujillanos-C4a…/…

Gosti dolaze na veoma tesko gostovanje u LA Paz teren koji se nalazi na 3600 metara nadomrske visine.

Pozvani igraci za goste.
Jugadores: Leandro Díaz, Héctor Pérez, Manuel Granados, Luiryi Erazo, Edixon Cuevas, Galileo del Castillo, José Ismael Páez, Johan Osorio, Wildyjhon Vivas, Gerardo Mendoza, Carlos Sosa, Ángel Nieves, Sebastián Contreras, Maurice Cova, James Cabezas, Rubén Rojas, Gustavo Britos y Robert Mejia.

Domacin trazi svoju drugu pobedu na svom terenu tako da ce biti u velikoj prednosti na terenu gde su adaptirani,gosti su stigli juce ujutro i imace manje od 24h da se adaptiraju na veliku nadmorsku visinu sto je svakako hendikep po njih,dolaze nakon poraza od Rivera na svom terenu 0-4.

http://www.erbol.com.bo/…/trujillanos_llega_con_la_mentalid…

Juce je odradjen jako dobar posao od strane svih clanova, idemo da to isto ponovimo danas, ili barem dobrim delom :)

Jedan triple od mene i jos par predloga koje cu tokom dana povezati sa ulozima:

FlZnH.jpg

Goks je predlozio fin predlog vise kartona kod Reala, ko je uhvatio na 4.5 uhvatio je, trenutno je granica 5.5. Iako mi i to deluje moguce, odlucio sam se za nesto drugaciji izbor.

Real prepun izostanaka pred ovaj mec, sto povrede sto suspenzije. Povredjeni su: Benzema,Modric,Bale, Marcelo i Arbeloa dok Ramos i Carvajal ce takodje propustiti ovaj mec zbog suspenzije. Slozicete se da je ovo stvarno puno izostanaka i koliko god Real bio mocan i opasan po protivnike, osetice se nedostatak igraca poput Benzema kod realizacije, Modrica kod kreiranja akcija te Ramos, Marcelo i Carvajal u odbrani. Ne ocekujem nimalo lak trijumf gostiju. Levante jeste slabiji tim i pored svih ovih povreda gostiju, ali ipak mislim da mogu do gola. Realova odbrana ce sigurno popustiti sa koncentracijom kad tad i verujem da ce ovde primiti gol. Naravno, Real je favorit  pa ocekujem golove i sa njihove strane. Idealan scenario je iznenadni gol Levantea i onda posed i napad od strane Reala a samim tim i korneri u njihovu korist. No i pri rezultatu 0:0 verujem da Real moze prvi doci do 5 kornera, kvota je veoma privlacna.

O Herthi cu kratko. Oni su kod kuce neosvojiva tvrdjava. Svakom poznavaocu fudbala je poznata atmosfera u Berlinu na Herthinim utakmicama, Frankfurt deluje jako bledo i nemocno kao gost i bez obzira na to sto im trebaju poeni za opstanak, ne dajem im puno sansi ovde. Hertha sanja o Evropi a na dobrom su putu posto su trenutno treci na tabeli. Ako odrade ostatak prvenstva kao i dosadasnji deo nece biti vecih problema. 1.44 na Hertha jedno poluvreme je super kvota

Ostali predlozi:

Split-Rijeka, Rijeka to win half @1.57 bet365

Celta-Villareal, Villareal or draw @1.70 bet365

Rapid-Mattersburg both to score @1.80 bet365

Takodje bih zamolio vas koji pratite hrvatsku ligu za neki info oko meca Split-Rijeka, povrede, izjave trenera, raniji dueli itd. To mi deluje kao solidan pick takodje, sacekacu kad budem imao vise podataka oko meca pa onda pojacati ulog

Sretno svima!

Izostanci kod Splita : Oremuš, Vidović, Franjić

Izostanci kod Rijeke : Lešković, Vešović, Kajević, Roshi, Bajić, Močinić, Maleš

Vjerovatni sastavi : 

Split - Zagorac, Miljković, Majstorović, Rrahmani, Vitus, Blagojević, Obšivač, Bagarić, Mišić, Pešić, Špehar

RIjeka - Vargić, Ristovski, Mitrović, Samardžić, Zuta, Brezovec, Bradarić, Bezjak, Gavranović, Tomasov, Balaj

Goks je predlozio fin predlog vise kartona kod Reala, ko je uhvatio na 4.5 uhvatio je, trenutno je granica 5.5. Iako mi i to deluje moguce, odlucio sam se za nesto drugaciji izbor.

Sto se

Levante - real madrid tice, william hill ima u ponudi over 45booking points po kvoti od 1.54. Ko ima racun nek iskoristi to dok ne padnu kvote drasticno

20.15  HBWBalin-SC Magdeburg 2 1,60

tim 2 28,5 više 1,80 

Naletim na ovaj info  u Sportskim novostima danas:Balinger bez šefa obrane,Dominikovic se ozlijedio protiv Wetzlera ali stisnuo je zube protiv Lubbecke i tu dobio nezgodan udarac koji je sve pogoršao.Sada ga nema oko cetri tjedna. Magdeburg je pak pet utakmica bez poraza i konacno u dobrom ritmu.Za vikend su svladali Granollersa u EHF-u sto im je treca pobjeda u nizu s tim da su na cetiri posljednje zabijali 31 gol ili vise .U zadnjih pet sezona samo su jednom izgubili od Balingena.

Posto nepratim bas rukomet cini mi se obadvije opcije ok pa ako moze misljene FORZE ili IVAN 1998 :)

Sretno svima

Ronnie O Sullivan - Mark Selby 1@1.57

Za 5 minuta kreće dvoboj, nije baš bitan meč u ligi prvaka koja i nema neku veliku ulogu u snookeru, ali Ronnie tako dobro i opušteno igra da mislim da ga vrijedi odigrati čak u ovako kratkom formatu. Dobio je prvi meč lagano 3:0 Trumpa, a ima trenutno 20 pobjeda u nizu i sigurno će željeti nastaviti niz protiv ljutog rivala.

20:45 Inter-Juventus under 5.5 ž.kartona,kvota 1.85,kladionica PSK

Pisao sam u ponedjeljak za Tagliaventa da je čovjek u totalnom kontra ritmu,od jednog od najvećih kartonaša,postao glavni underaš u Serie A,šta rerći kad na jednoj jako važnoj utakmici Fiorentina-Napoli podjeli 2 žuta kartona. Situacija je ovdje jasna,Inter će realno jako teško ovdje sustići 3 razlike protiv Juventusa i mislim da nema potrebe za nekom žustrom igrom i oštrim startevima,Interu je važnija Seria A gdje se bori za mjesto u ligi prvaka i ne vjerujem da će danas Tagliavento imat težak zadatak i probat ću ovdje sa underom,mislim da to nije loša opcija uz sve navedene argumente

Po meni je kvalitetan tip Ronaldo daje gol 1,60 u ss ,kolege su već nabrojale mnoge izostanke kod Reala ,a ionako je po meni kod Ronalda motiv velik da dokaže kritičarima da je onaj stari .Pošto se predviđa oštra utakmica , vjerovatno će biti mnogo prekida koje izvodi Ronaldo  i samim time veća mogućnost da postigne zgoditak i ovaj tip učini prolaznim.

Borussia Monchengladbach vs Stuttgart 1 @ 2.13 Marathonbet

Borussia je odlična na domaćem terenu. doma imaju 8 pobjeda 1 remi i 3 poraza. Uspijeli su i moćni Bayern razibt doma. Stutgart igra dosta dobro dosta zabijaju ali još više primajuProljetni dio su dobro otvorili s 4 prvenstvene pobjede u nizu ali zadnje dvije su prvo Remizirali kod Schalkea a zadnju su doma izgubili od zadnjeg Hanovera. Ovo mi se čini kao jako dobra kvota na Borissiu M. tako da uzimam jedinicu

West-Ham-Tottenham GG(1.80)

Stvarno odlična ponuda danas i pregršt atraktivnih utakmica,ja sam zasada odabrao ovaj pick.

Vruć gradski derbi nas očekuje večeras,obe ekipe ovu utakmicu dočekuju u odličnom raspoloženju.Obje ekipe imaju dvije vezane pobjede pred ovaj susret i sigurno su u pravoj formi,West Ham potopio Blackburn u gostima 5:1 nakon zaostatka od 1:0 u okviru FA Cupa,te u prošlom kolu Premier lige slavili protiv Sunderlanda 1:0.

Tottenham odličnom partijom svladao Fiorentinu sa velikiih 3:0 u EL i tom pobjedom su još jednom dokazali o kakvoj je momčadi riječ ove sezone,mogu se nositi i sa velikim europskim momčadima,te u prošlom kolu dobili Swansea 2:1.

U međusobnim susretima nikad nije nedostajalo golova i takav ishod vidim i danas,jednostavno očekujem lijepu utakmicu sa par golova u mreži,mislim da će biti bar 3 gola na opcija oba daju gol mi je sigurnija jer ne vjerujem da ovdje ijedna momčad može slaviti sa 3:0.

Zadnji susret je dobio Tottenham sa 4:1 no to je bilo jedno od lošijih izdanja Bilećevih momaka ove sezone i vjerujem da danas mogu pružiti dosta bolji otpor Tottenhamu.

Nakon jučerašnjeg kiksa Leicestera,Tottenham ima priliku bodovno se izjednačiti s njima i zasjesti na prvo mjesto tablice zbog gol razlike tako da motiva ne manjka.

Tottenham u gostima igra odlično,bar gol zabiju redovno,a i primali su bar po 1 od slabijih momčadi što je razumljivo kada se igra na gostujućim terenima,West Ham odličan domaćin,također zabijaju redovno,ne primaju tako često ali danas imaju pravog protivnika koji je u stanju sa svojom mladošću i poletnošću zabiti bilo kome.

Izostanci: Reid, O'Brien, Byram, Tomkins, Valencia, Sakho (?)                                

•  
  • Vertonghen, N'Jie, Dembele, Alli (?)

Sastavi:Adrian - Jenkinson, Collins, Ogbonna, Cresswell - Kouyate, Noble - Antonio, Payet, Lanzini - Emenike

Lloris - Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose - Mason, Dier - Lamela, Eriksen, Song - Kane

Ovo bi bio povijesni dan za Tottenham ako pobjede i preuzmu prvo mjesto Premier lige,motiva ne manjka,no Bilić i njegovi momci se bore za ligu prvaka,igraju odlično i imaju i oni svoje planove.

Ovo mi je pick dana i vjerujem da bi moglo lagano proći.

Guest zecanin

Arsenal - Swansea - 1 (1,40) - pobjeda domaćina

Mislim da ovdje nema mnogo razmišljanja jer Arsenal bi trebao iskoristiti "kiks" Leicester city-a od juče i smanjiti bodovnu razliku. Takođe Tottenham očekuje neugodno gostovanje West Ham-u, tako da vjerovatno očekuju da Tottenham neće odnijeti sav plijen i da će se pobjedom i njima približiti. Swansea je jako loš ove sezone i ako on zna da Arsenalu bude neugodan, mislim da ovog puta nema problema i da se igrači Arsenala makar moraju iskupiti za dva uzastopna poraza i nastaviti trku za prvo mjesto.
Za malo rizičniju kvotu igru bih preldožio 1&T12+ (1,78) (pobjeda domaćina&domaćin daje 2 ili više golova).

Manchester United - Watford - 1 (1,65) - pobjeda domaćina

Manchester je zadnjih 7 mečeva protiv Watforda dobio(od 1999. godine), i svaki od tih mečeva je završavan sa rezultatima 3+ . Takođe mislim da će i danas Manchester rutinski pobijediti ovaj meč, i održati korak za gradskim rivalom City-em, i nastaviti da vreba mjesto koje bi ga vodilo u Ligu Šampiona. 
Takođe zbog statističkih podataka, predložio bih veću kvotu za 1&3+ (2,87) (pobjeda domaćina&3 ili više golova na meču)

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt - 1 (1,85) - pobjeda domaćina

Hertha bi trebala pobijediti ovaj meč i na taj način održala mjesto koje je vodi direktno u Ligu Šampiona, jer je u stopu prate čak 4 ekipe. Samo pobjeda dolazi u obzir, jer sve ostalo bi omogućilo nekom od 4 druga tima da dođu na samo bod razlike.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen - 1 (1,48) - pobjeda domaćina

Bayer će čekati rezultat sa meča u Minhenu nadajući se porazu Mainza koji ga je savladao u prošlom kolu, kako bi sa pobjedom u ovom meču protiv Werdera koji je 16.-ti na tabeli preskočio Mainz. Mislim da nakon tog poraza od prošlog kola, sebi ne smiju dopustiti taj luksuz da danas ne pobijede.
Takođe su mečevi Bayera i Werdera većinom praćeni sa velikim brojem golova, pa bih za veću kvotu predložio 1&3+ (1,90) (pobjeda domaćina&3 ili više golova na meču).

Rapid Wien - Mattersburg - 1 (1,32) - pobjeda domaćina

Rapid i Salzburg vode mrtvu trku za prvo mjesto, oba imaju po 46 bodova. Rapid bi ovaj meč trebao rutinski pobijediti i nastaviti borbu za titulu.
Za veću kvotu predlažem 1&T12+ (1,60) (pobjeda domaćina&domaćin postiže 2 ili više golova)

Arminia Bielefeld - Freiburg - GG (1,90) - oba tima postižu makar po 1 gol

Ovo je čisto statistički podatak. Kad su god igrali kakav god da je bio rezultat, oba tima su postigla makar po jedan gol. Kvota je odlična, samo da dođe :D

Utrecht-VVSB - 1&T12+ (1,30) - pobjeda domaćina&domaćin postiže dva ili više golova na meču

Polufinale, Utreht protiv amaterske ekipe na svom terenu, mislim da će biti mnogo golova, ali kvota za ovu igru mi je totalno ok pa je zato i predlažem.

Termalica - Legia - 2 (1,75) - pobjeda gosta

I ako je u pitanju razigravanje, mislim da Legia će i ovaj meč lako pobijediti kako bi prenijela što više bodova u narednu fazu. Termalica je treća od pozadi, i ona ovdje nema šta tražiti.

Ja sam se malo više raskucao, novi sam na forumu i ovo je moj prvi post. Nadam se da će svako za sebe naći po nešto interensantno, i da će učinak biti 100% :) nadam se lijepom druženju i dobrim kvotama! :) Pozdravi!

Ronnie O Sullivan - Mark Selby 1@1.57

Za 5 minuta kreće dvoboj, nije baš bitan meč u ligi prvaka koja i nema neku veliku ulogu u snookeru, ali Ronnie tako dobro i opušteno igra da mislim da ga vrijedi odigrati čak u ovako kratkom formatu. Dobio je prvi meč lagano 3:0 Trumpa, a ima trenutno 20 pobjeda u nizu i sigurno će željeti nastaviti niz protiv ljutog rivala.

Jedva, ali prošlo  :D Ajmo dalje.

Trump - Maguire 1@1.72

Oba su izgubila prvi meč, ali Maguire nakon 2:0 prednosti protiv Williamsa i to bi ga moglo potresti. Trump je izgubio ipak od Ronnieja najboljeg igrača u povijesti, kojije u briljantno formiove sezone.Mislim da općenito ovi malo opušteniji mečevi više leže Trumpu koji je uz Sullivana ponajbolji break builder na svijetu.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use