-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
-
Od mesrine · Objavljeno
Kolega, mozes li zamisliti da ova utakmica zavrsi sa jednim ili nijednim golom? -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Real Madrid vs Arsenal, poruka igracima Reala pred danasnji mec, ako citaju nas Forum Ako neko od igraca Reala cita nas Forum, napisacu potpuno besplatno nekoliko recenica. Sport je predivna stvar, samo kada ne bi bilo utakmica. Razlika izmedju kolektivnog i individualnog sporta je u tome, sto je lepota ovoga prvog sto delite nesto da nekim. Davanje necega od sebe je jedna od najplemenitijih osobina. Cak i kada podelite jabuku sa nekim, taj gest vas cini boljom osobom, a kamoli da dodate loptu nekome ko je u boljoj poziciji od vas. Ljudi su jos pre petsto godina rekli da ne pobedjuje najbolji tim, vec onaj koji najbolje funkcionise zajedno. Ljudi su takodje rekli da se pametni uce na tudjim greskama, a budale na svojima. Vi, igraci Reala, ste izgleda ovo drugo, cim nista niste naucili iz primera Psg-a od pre nekoliko godina kada su u napadu imali seljacinu iz Rosarija, brazilskog padavicara i francuskog crnca, pa opet nisu bili ni prvaci Francuske. Da vam kazem jos i da vise vredi jedan motivisan koji hoce da igra, nego desetorica koji nece (da igraju zajedno). Rekao bih vam i da je u sportu sve moguce, kao na primer da Severna Makedonija izbaci Italiju, a kamoli da se nadoknadi tri gola razlike, ali bez odbrane ne moze da se osvoji ni druga, vijetnamska liga. Za pocetak, treba da pocnete da trcite, a ne da se vucete po terenu kao babe. -
Nastavak Kada je Inter u pitanju, a po govoru tela, sitnim detaljima i onome sto vidimo svojim ocima, rekao bih da ove sezone moze “nesto veliko da se desi”. Po meni, kada bih trebao da predstavim foto-robot kako treba da izgleda sampionska ekipa, onda bi to svakako bio ovogodisnji Inter. Ali da biste bili prvaci Evrope, potrebno su i detalji. Evo na primer, beogradski seljaci iz kosarkaske Crvene Zvezde su svoje tri poslednje i najvaznije utakmice u sezoni u Euroleague, odigrali u sve tri utakmice produzetke, i sva tri produzetka izgubili. Izgubili su produzetke u kljucnoj utakmici kod kuce sa Efesom, pa onda u jos kljucnijoj utakmici izgubili produzetke sa Panathinaikosom u sred Atine, i juce u najkljucnijoj utakmici sezone, opet izgubili produzetke od Bayerna. Ja mislim da je ovo sam vrh jedne strpljivo i pazljivo kreirane generacije Intera i da ako se ove sezone “nesto veliko ne desi” morace da se poliju benzinom i zapale. Detalji koji su im potrebni na danasnjioj utakmici jeste smanjenje vremena gde ce biti pod pritiskom ispred gola, jer 90 minuta sigurno nisu u stanju da izdrze. Potrebno im je da “ubiju” utakmicu, da se sto manje igra, a da ima sto vise prekida, potrebno im je da se sto vise igra na sredini, a sto manje po bokovima. Koncentracija, fokus, disciplina i pamet se podrazumevaju. Bayern da ih ja vodim na klupi Crnca na klupi svetog Bayerna, nemacka struka hvali. Kazu da bi moglo od njega nesto da bude, kazu da je posvecen, da je spreman da uci, da prihvata greske i radi na njima da ih otkloni, a kazu i da mu je najveci kvalitet to sto prihvata sugestije i primenjuje ih. Prica se da je kod Bayerna prelomilo to sto je konacnu rec za njega rekao Guardiola, nakon sto su ga pitali za misljenje.Ja mislim da je za nas sa Foruma mnogo vaznije sta ja mislim nego sta misli Guardiola. Kada bih ja ocenjivao Bayernovog crnca na klupi ocenama od 0 do 10 ta ocena bi bila 3,47 a ako crnac vec hoce ili prihvata da uci, neka ide u Bochum pa neka ih spasava ispadanja, tako ce najbrze nauciti trenerski posao. Ja mislim da je Bayern neizbalansirana odlicna napadacka ekipa, i da je od ovih ekipa koje su igrale juce i koje ce igrati danas, bolja ekipa samo od Dortmunda, a da je od svih ostalih ako ne gora, onda barem neizbalansiranija. Mislim da izmedju napada i odbrane postoji jedna rupetina, a da odbrana Bayerna nije ni medju prvih pedeset u Evropi. Mislim da po strukturi tima, ovakva ekipa ne bi mogla da osvoji ni Conference League, a kamoli Ligu Prvaka. Mislim da im je napad odlican, ali da bi mogao biti jos i bolji barem tri puta, mislim da bi morali da igraju tri puta brze i jednostavnije, a mislim i da imaju dosta igraca koji ne mogu da igraju medjusobno zajedno pogotovo u napadu. Sto se tice odbrane, rekao bih da recimo Torino ima bolju odbranu od njih, a mislim da problem Bayernove odbrane nije u tome sto puno primaju, vec sto primaju lako, jeftino i naivno. Kada bih ja veceras sedeo na klupi Bayerna umesto crnca, iskoristio bih samo ono sto imam, a to je individualni potencijal i napadacki kvalitet. Dakle, fajterska igra, svi u napad, sto vise po bokovima, sa deset igraca ispred gola Intera, pa makar rano primili gol. To su uradili u poslednjih dvadeset minuta u prvoj utakmici, nema druge, a mislim i da je utakmica trajala jos deset minuta da bi pao jos jedan gol. Da sedim na klupi Bayerna rekao bih svojim nemackim crncima i da se svaka kontra Intera zaustavlja faulovima, cak i zutim kartonima ako treba. Dakle, sve suprotno od Intera, sto vise igre, a sto manje prekida, sto vise pritiska, sto vise suteva, sto vise kornera i poseda lopte, ako treba i sa golmanom u napadu. Sto vise pritiskati Inter po svaku cenu, jer ce sigurno pasti, sto je uvek lako reci iz sobe. Predlozi za kladjenje Kada bi se pisala neka knjiga o savetima za kockanje, i kada bi trebalo da se tamo predstavi utakmica idealna za live kladjenje, ja bih rekao da je to bas ova. Dakle, najpre pripremiti sto miliona pored sebe, sacekati dvadesetak minuta, i onda uplatiti svih sto miliona, pa neka ide i zivot i kockanje u qurac. Deluje da ce kvote kroz live biti fenomenalne kao sto su i ove pre utakmice, a pretpostavljam da se mnooooooogo toga moze videti u prvih dvadesetak minuta igre. Kada je u pitanju kladjenje pre utakmice, najradije bih igrao sve sto ima u ponudi, ali cu ipak izdvojiti samo deset predloga, pet realnih i pet alternativnih. Kada bi se igralo na papiru, a ne na terenu, najrealnije mi deluje gol Bayerna na utakmici, zatim prolaz dalje Intera za sta ne verujem da ce se lako ostvariti, zatim neke minimalne granice na broj suteva Bayerna, ali ne u okvir gola, vec bilo kakvih suteva, makar i onih ka korner-zastavici, jer se, na primer, Vlahovicu i takvi udarci racunaju u suteve. Igrao bih i over 1,5 gol na utakmici, a mozda i na kartone, iako ni ne znam ko sudi. Sto se tice alternativnog kladjenja, kada bi postojala u ponudi dupla sansa X2 na kornere, igrao bih da Bayern nece izgubiti a da moze da se prodje ako bude i nereseno u kornerima. Veliki bet365 daje u ponudi da na utakmici nece voditi samo jedna ekipa, vec obe sto bih takodje igrao ali sa tudjim novcem. Igrao bih i da ce na utakmici biti penala, a i neku sto nizu granicu suteva Harry Kane-a, ali uvek sa tudjim novcem. Ko veruje u parapsihologiju, samo da kazem da sam toliko opterecen ovom utakmicom, da sam sanjao tacan rezultat na utakmici, i to ne jedan, vec tri. Sanjao sam tacne rezultate 0:1, 1:1, i 2:1 a kada sam se probudio i pogledao kolike kvote nude kladionice na ova tri tacna rezultata, video sam da su na tim rezultatima kvote najmanje, od svih ostalih ponudjenih tacnih rezultata, majko moja. Kod sva tri tacna rezultata, gol je dao Olise, a da me sada pitate kako je dao, ne bih znao da vam kazem. -
Inter vs Bayern, Liga Prvaka, najava meca Uvod, suplje price Prvo bih zeleo da cestitam ovoj devetorici kolega koji su preziveli horor Guts-Leonardo Kupa, i tako usli u veliko Finale. Medju ovom devetoricom se nalazi nas novi prvoligas, a kao i uvek, u velikom Finalu nema nijednog kolege iz prve, elitne, sto i ne cudi ako malo pazljivije pogledate ko se sve danas zove prvoligasem. Ako malo bolje analizirate, medju ovim pajserima iz prve lige nema nikoga ko je u stanju da pogodi dva vezana para na tiketu, i tako prodje u Guts-Leonardo Kupu a ovaj jedini koji je pogodio, odmah se i zaustavio i ispao kada je postavio tri predloga i pao. Cestitamo svima koji su prosli u veliko Finale, jer se tako kaze, mada mislim da nema sta da se cestita, jer tek sada sledi pakao. Treba odrediti strategiju, da li ici na to da se samo pogode cetiri para ako je to uopste moguce, ili misliti i o ukupnoj prosecnoj kvoti, koja veoma lako moze odrediti konacnog pobednika. Prema tome, pozelimo svim ucesnicima velikog Finala da kidaju nerve sebi pripremajuci strategiju, i pozelimo im da pate, sto vise da pate. U ovom uvodu koji nema nikakve veze sa temom, hteo bih da napisem jos dve stvari. Prvo, cestitajmo svima koji slave ovaj istorijski fijasko beogradskih govana u Euroleague, gde Partizan nije ni usao u play-inn, a Crvena Zvezda jeste, tako sto je odigrala jednu utakmicu vise od Partizana i bye-bye. Jos jednom su potrosili sto miliona, igrali sa po deset crnaca predstavljajuci ih srpskim igracima, igrali kao qurci, medjusobno jedni drugi provocirali, uzivali u porazima ove druge ekipe, i na kraju isto zavrsili, nisu prvi cak ni u Aba League. Bilo je pravo uzivanje gledati kako srpska propaganda i srbovanje ne daje nikakve rezultate, kako ipak na svetu postoji sportska pravda koja kaze da mozete da ulozite i milijardu, seljak uvek ostaje seljak. I ne zaboravite, beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto ih je neko tamo zvao, a kamoli zato sto tamo pripadaju, vec zato sto su to platili, po milion i po eura, koliko Euroleague trazi po sezoni, koliko kosta po njima privid da ste gospodin, a ne seljak. Ponekad mislim i da bismo mi iz Poslednje Sanse mogli da uvedemo taj princip da se ucesce u prvoj, elitnoj naplacuje, pa ko hoce da igra u eliti, mora to i da plati, najbolje meni. Druga stvar sa kojom bi da zavrsim ovaj uvod, jeste preporuka kolegama sa Foruma koji imaju decu. Preporucio bih kolegama koji imaju decu, da svojoj deci jos jednom puste one tri golcine koje su dali Rice i Lautaro Martinez u prvim utakmicama protiv Reala i Bayerna. Ona dva slobodnjaka Rice-a su bila prava poezija, tehnicko remek-delo, prave lepotice, dok je onaj sut Lautara prelep tehnicki gledano, jer je izveden iz pokreta i u sekundi, bez pripreme. Pokazite jos jednom svojoj deci te tri golcine, da i deca vide da i fudbal, ta seljacka igra koju igraju polupismene budale, moze biti lep za gledanje. Inter vs Bayern, najava meca Ko od kolega sa Foruma misli da je na ovoj utakmici nesto reseno, neka se uvek seti istorijske recenice Gary Linekera koji je rekao " ... fudbal je jednostavna igra. Igraju jedanest protiv jedanaest 90 minuta gde na kraju uvek pobede nemci..." Nadam se da je vecina kolega sa Foruma gledala prvi mec u Munchenu, da ne moram ja da prepricavam sta se tamo dogodilo, jer bih veoma lako mogao da se pogubim, i ne zavrsim post do subote. Ja sam na toj utakmici video savrsenstvo, poeziju, kompaktnost, ozbiljnost i cvrstinu na jednoj strani i neorganizovani potencijal na drugoj strani. Kladionicama svaka cast kako su kvotirali ovaj mec sa 2,60 3,60 i 2,55 gde su poslali poruku da je sve otvoreno, sto se potpuno slazem. Da su kladionice sveta bica govori i cinjenica da Inter na ovom mecu, po kladionicama nije favorit cak ni u jednoj kategoriji, osim prolaza dalje, nisu favoriti cak ni u golovima ili kornerima. Kladionice su gol Bayerna na utakmici kvotirale sa 1,22 a gol Intera na utakmici sa 1,26, prvi gol na utakmici je kvotiran sa 1,85 na Inter i 2,00 na Bayern, a posebno bih napomenuo da je po kladionicama Bayern teski favorit u igri na kornere, gde je pobeda Bayerna u kornerima kvotirana sa 1,53 dok po kladionicama Inter izgleda poput Tekstilca iz Dervente, cim je njihova pobeda u kornerima kvotirana sa neverovatnih 3,00 Znaci, potpuno je ocekivano da kladionice ocekuju da Bayern demonstrira veceras svoj individualni potencijal, i nemacki mentalitet, kada bi ga bilo medju svim onim crncima, jer nema druge opcije. Istorija pokazuje da jedan gol prednosti u odnosu na bilo koju nemacku ekipu ne predstavlja nikakvu prednost, ali isto tako treba reci da se vremena menjaju, i da ono sto se smatralo "nemackim" nekada nema nikakve veze sa onim danas. Ja recimo dosta obracam paznju na detalje, pa se secam, na primer kada je na prvoj utakmici u 74-om minutu usao Boey da "pojaca napad" Bayerna, majko moja. Em crnac, em neka sizofrena frizurica sa nekim obojenim kikicama, em neki teleci pogled ... i sa takvom polupismenom budalom su hteli na onakvu odbranu Intera, majko moja. Ja mislim da bih da sedim na klupama obe ekipe, obe ekipe odveo u polufinale, i da bi za mene to bila prava decja igra. Pre svega bih koristio svoje prednosti, a napadao tudje mane. Inter, da ih ja vodim na klupi Ne bih puno menjao u odnosu na onu poeziju iz prvog meca, osim sto bih malo podigao odbranu, za jedno deset metara vise u odnosu na svoj gol. Prakticno bih igrao na isti nacin, samo malo vise ispred svog gola. Inter je u ovoj sezoni Serie A gazio sve krseve i srednje ekipe po kvalitetu, ali se mucio sa onim ekipama koje znaju da igraju, nije pobedio nikoga od "velikih" klubova u Serie A. Plus se secam kako ih je Fiorentina nagazila sa 3:0 u nastavljenoj utakmici, koja je bila najgora utakmica Intera u sezoni. Potpuno je jasno da Inter ne moze da drzi svih 90 minuta koncentraciju i paznju zbog nacina kako se brani i napada sa svih deset igraca u oba polja, a meni svaka cast kako sam mudro napisao u analizi prve utakmice da je Inter prva ekipa u Evropi po primljenim golovima u samim zavrsnicama utakmica, pa su ga tako primili i od Bayerna u 85-om minutu. Inter je savrsena ekipa, ali ako misle da se spuste nisko ispred gola kako znaju, i dozvole Bayernu da kidise kao u poslednjih dvadeset minuta prve utakmice, onda neka me ne zovu da sednem na njihovu klupu. Sada me mrzi da se secam, ali mislim da je Inter na svakoj zvanicnoj utakmici ove sezone kod kuce dao barem jedan gol, ali i da je primao od svake ekipe koja zna da igra (Fiorentina, Milan, Juventus, Napoli, Leverkusen, Bayern ...). Hteo sam da kazem da bih, da vodim Inter, teziste igre preneo na sredinu terena, a ne ispred svoga gola, sto se bojim da moze da se desi, a sto se desilo u prvoj utakmici. Nastavice se (idem na dorucak) -
Od IzudinB · Objavljeno
Real Madrid - Arsenal oba daju (1.57) bet365 ŠOK u prvoj utakmici! Arsenal je razbio Real sa 3:0 i sad dolazi u Madrid pun samopouzdanja. Arsenal je u sjajnoj formi – 5 gostovanja bez poraza, od toga 3 remija. Povijest je također na njihovoj strani. Camavinga (suspendiran), Militao, Carvajal (ozlijeđeni), Lunin i Mendy (pod upitnikom) za Real. Što se tiče Arsenala, Jesus, Havertz, Gabriel, Tomiyasu i Calafiori out, upitni Partey, Jorginho i White Real Madrid: Courtois; Valverde, Asencio, Rudiger, Alaba; Tchouameni, Modrić; Rodrygo, Bellingham, Vinicius Jr; Mbappe Arsenal: Raya; Timber, Saliba, Kiwior, Lewis-Skelly; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Merino, Martinelli Oba tima igraju napadački, golovi su skoro pa garantirani. Oba tima daju gol – kvota 1.57 bet365 (Koeficijenti 15.4. u 22:53 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
-
-
Teme