Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 28.02.2015.

Goksim

Nedjelja  

72 glasova

1. 1. Manchester United - Arsenal

2. 2. Liverpool - Manchester City

3. 3. Juventus - Inter

Recommended Posts

Villareal - Levante (12:00)

Sudac: Hernandez Hernandez (5,83)

Prosjek ekipe 1: 2,48

Prosjek ekipe 2: 3,48

MpOtBCM.png

Valencia - Atlhletic Bilbao (16:00)

Sudac: Gil Manzano (6,58)

Prosjek ekipe 1: 2,96

Prosjek ekipe 2: 2,52

N2j9MCa.png

Deportivo - Granada (18:15)

Sudac: Martinez Munuera (4,55)

Prosjek ekipe 1: 2,28

Prosjek ekipe 2: 3,12

mMrQAlj.png

Barcelona - Sevilla (20:30)

Sudac: Jamie Latre (5,08)

Prosjek ekipe 1: 1,56

Prosjek ekipe 2: 2,68

Ien2ALv.png

Palermo - Bologna (12:30)

Sudac: Di Bello (5,55)

Prosjek ekipe 1: 2,73

Prosjek ekipe 2: 2,65

E6oF3NB.png

Carpi - Atalanta (15:00)

Sudac: Calvarese (4,50)

Prosjek ekipe 1: 2,69

Prosjek ekipe 2: 2,77

517zTVX.png

Chievo - Genoa (15:00)

Sudac: Fabbri (5,10)

Prosjek ekipe 1: 2,85

Prosjek ekipe 2: 2,38

VSEA6BR.png

Sampdoria - Frosinone (15:00)

Sudac: Orsato (5,73)

Prosjek ekipe 1: 2,50

Prosjek ekipe 2: 2,62

Z0X78eN.png

Udinese - Verona (15:00)

Sudac: Doveri (5,67)

Prosjek ekipe 1: 2,81

Prosjek ekipe 2: 2,54

tiJ1Hnu.png

Juventus - Inter (20:45)

Sudac: Rocchi (5,58)

Prosjek ekipe 1: 2,38

Prosjek ekipe 2: 2,65

5Ih8SPQ.png

Nakon fantastičnog tjedna, pogotov četvrtka i subote ja ću danas nešto laganije.

POHVALE SVIM ČLANOVIMA NA FANTASTIČNIM PRIJEDLOZIMA! Mislim da je ovoga tjedna 80-90% prijedloga i prolazilo što je iznad svih očekivanja. :)

Ne sviđa mi se toliko ponuda, a i već u ponedjeljak ima poneka zanimljiva utakmica, a u utorak i srijedu se opet igra Premiership, tako da biti će utakmica ;) a već gledam neke razrade za ponedjeljak ali o tome više nešto kasnije :)

Tottenham - Swansea

Vjerujem u pobjedu Tottenhama koji dugo nije bio ovako visoko na tablici i u nekim scenarijima može i do naslova. Izuzetno su motivirani i unatoč Europskoj ligi Premiership im je glavno natjecanje i ovdje svi daju svoj makismum i idu 120%.

Swansea je slabija ekipa i ne briljira ove sezone a ako T'ham misli biti u borbi za naslov, barem do zadnjih par kola, te osigurati Ligu Prvaka, ovakve utakmice mora pobjeđivati. Svaki bod mogao bi biti presudan.

Kao sigurniju opciju uzeo sam da T'ham dobiva jedno poluvrijeme a razmotriti bi se moglo i pobjeda Tottenhama te da Tottenham dolazi prvi do 5 kornera kod bet365.

Slika_zaslona_2016_02_28_u_00_57_35.png

Slika_zaslona_2016_02_28_u_00_57_43.png

Slika_zaslona_2016_02_28_u_00_57_51.png

Dva dubla od mene za danas, nece me biti skoro ceo dan pa cu sada postaviti:

Valencia-Bilbao

DHDYT.jpg

Veoma interesantan duel dva tima koja ove sezone pruzaju nesto slabije partije nego inace. Valencia je trenutno na 12-om mestu dok je Bilbao za 4 poena i 4 mesta bolji. I jedni i drugi jure 7 mesto koje vodi u kvalifikacije Lige Evrope sledece sezone. Eibar je u padu forme i veoma je izgledno da neko preuzme tu poziciju od njih. 

Rekoh da su oba tima u nesto slabijem izdanju ove sezone, no jedna je razlika trenutno evidentna a to je forma. Dok se Valencia mucila sa losom formom u prvom delu prvenstva, sada to nije slucaj. Valencia nije izgubila vec 5 utakmice zaredom, samo jedan neresen ishod sa Barcelonom u kupu i  ostale 4 pobede. Rapid su bukvalno deklasirali u oba meca. Izgledaju kao da je samopouzdanje napokon na nivou u timu i savrseno funkcionisu na terenu. Imaju kvalitetan napad koji moze napakostiti svakom timu. Bilbao sa druge strane u blagom padu forme. Sretan ishod prvog meca Lige Evrope u Francuskoj ih je progurao napred, u drugom povratnom mecu kod kuce su bili bledi i ne bas konkretni sto se tice sansi i realizacije. Takodje su tipicna domaca ekipa koje pred svojim navijacima u Baskiji igra puno bolje. 

Meni je forma jako bitna, i misljenja sam da trenutno Valencia izgleda puno bolje. No, kao sigurniju varijantu uzimam Valencia uzima jedno poluvreme po solidnoj kvoti od 1.66 koju nudi bet365 i ovo kombinujem sa kartonima. Sudi Jesus Gil, moj omiljeni spanski arbitar koji mi je doneo dosta novca, igram ga redovno (vise kartona) i ispraticu i ovaj mec. Znaci uz Valencia poluvreme ide i vise od 6.5 kartona po kvoti 1.77Jedna mala napomena, ovaj mec je takodje uvertira u duel izmedju upravo ova 2 tima u Ligi Europe gde ce se sastati jos 2 puta. SIguran sam da ce oba tima hteti predstaviti sebe u sto boljem svetlu, pa ne sumnjam da cemo gledati duel sa puno herca i dinamike. 

Villareal-Levante
Man Utd-Arsenal

KdKsz.jpg

Ovo je drugi dubl na nesto manji ulog. Villareal je lukav uspela odigrati povratni duel protiv  Napolija u cetvrtak i proci dalje posle rezultata 1:1. Kod kuce su puno bolji, tu su i dobili Italijane a i puno rivala u prvenstvu. Kvota u rastu, no mislim da to nema prevelike veze. Levante je ocajan gost i Villareal bi morao dobiti ovaj duel. Kao i kod VAlencie, idem sa sigurnijom varijantom Villareal uzima jedno poluvreme @1.36.

Drugi mec je derbi dana, bar za mene kao navijaca Arsenala. United je dobio zadnja 2 meca, no Midtyjand i Shrewsburry su puno nizi nivo od onog sto ih ceka danas. Arsenal se manje-vise "oprostio od Lige Sampione posle poraza kod kuce od Barcelone. Mislim da ce Wenger fokusirati sve svoje resurse na prvenstvo i Arsenal ovde ide na pobedu. I igracki tj. kadrovski a i kolektivno bolje deluju od Uniteda sto i nije tako tesko. United muku muci sa puno povreda, nece imati kompletan sastav. Kao navijac verujem u pobedu Arsenala, ali da budem nesto skromniji (i objektivniji) uzecu Arsenal dobija poluvreme po kvoti 1.61. Ovo zajedno sa Villarealom je solidan duel za duplanje.

Toliko od mene, zelim srece svima i ponovo uspesan dan kao i juce :)

Chievo v Genoa

Oba tima su u donjoj polovini tabele ali iznad zone ispadanja, Kjevo sa lošim učinkom doma (3-5-4), a Djenova vani (1-4-8). Ipak, "Leteći magarci" žele da poprave utisak pred svojim navijačima posle poraza u gradskom derbiju i da osvoje bod(ove) danas jer im slede dva teška rivala (Napoli i Milan). Djenova je osokoljena pobedom u prošloj rundi posle serije teških utakmica i sada žele da nastave taj niz protiv ekipa koje suslične njima po kvalitetu. Gamberini i Pepe su povredjeni još uvek, a novi izostanci kod domaćih su suspendovani duo Spolli & Pinzi, mada se ne može reći da je iko od njih važan šraf u ekipi. Dobre vesti su povratak Radovanovića iz suspenzije, te oporavak startera Hetemaja i Meggiorinija. Gostima će faliti defanzivci Izzo i Munoz, kao i prvi strelac Pavolleti, ali jedan od njihovih najboljih igrača Ansaldi se oporavio. Njihova igra će dosta zavisiti od igrača koji su stigli u zimskom prelaznom roku (Cerci, Matavz), i možda je bilo malo vremena da Gasperini uigra svoju momčad, dok Kjevo mi se čini kao kompaktniji tim koji ima veći motiv, pa predlažem dve opklade koje "sigurno nisu sigurne", ali po kvotama jesu vredne pokušaja. 

Chievo DNB  @2,08 unibet

Chievo either half  @2,10 william hill

Deportivo v Granada

Idem sa još jednim rizičnim betom, kažem rizičnim pre svega jer gosti po prvi put nastupaju sa novim trenerom tako da je njihova formacija i pristup igrača nepoznanica za sve. Inače radi se o Joseu Gonzalesu koji je prethodne dve godine bio Manzanov pomoćnik u prvenstvu Kine. Kako god, Granada je na dnu tabele i ima šest uzastopnih poraza na strani (2:21) tako da nekako mora da skupi redove i počne beležiti bolje rezultate ukoliko misle o opstanku. Nedostajaće im dva defanzvina veznjaka (Marquez i Perez), dok domaćinima fali najbolji štoper Sidnei koji se povredio u prošloj rundi. Iako Depor tavori u sredini tabele, očekuje se da budu motivirani kako bi se navijačima iskupili za prošlonedeljni poraz u Barseloni. U tome će im svakako pomoći najbolji igrač Lucas Perez (ekipni top strelac i top asistent) koji je preskočio poslednju tekmu. Još jednom ponavljam da je pitanje kako će gostujući igrači reagovati na dolazak novog trenera, ali za očekivati je prelazak na ofanzivniju 4-4-2 formaciju sa dosadašnje 4-5-1, što znači i veći rizik pozadi gde neće imati pomoć dva defanzivna veznjaka. Timske vesti domaćih takodje ukazuju da bi trebalo da vidimo nekoliko golova sa obe strane...

over 2,5  @2,15 unibet

GG&3+  @2,60 soccer

Lyon v PSG

Dugo sam se premišljao da li uzeti Sent Etjen ili PSG iz današnje ponude Ligue 1, jer mislim da će oba tima pobediti, ali s' obzirom na raspored utakmica uzeo sam ove druge. Lion se šestoko bori za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone i nalazi se trenutno na 5. mestu, ali treba napomenuti da klubovi od 3. do 12. mesta spadaju u razliku od samo 4 boda. Oni su podigli formu u poslednje vreme i imaju tri pobede i remi na svom novom stadionu, ali slede neke činjenice koje idu kontra njih. U prošlom kolu su doživeli poraz u Lilu uz dva crvena kartona, a protiv Parižana su već ćetiri puta poraženi ove sezone (mada nijednom nisu igrali kući). Dobra vest je oporavak kapitena i bitnog defanzivnog veznog Gonaloa, desni bek Rafael će takodje biti spreman posle duge pauze, ali...  Zbog već pominjanih kartona trojka Umtiti (najbolji defanzivac)-Jallet (regularni desni bek)-Grenier (veznjak) biće suspendovana. Igrač koji je u najboljoj formi u poslednje vreme Tolisso je povredjen, kao i još jedan iskusni kolega iz veznog reda, Valbuena. Biće to veliki problem za domaćeg trenera (koga već neki otpisuju, a dovode Rudi Garsiju), statistički gledano igrači koji su postigli tačno polovinu golova ekipe i zabeležili 20 od 27 asistencija ove sezone - neće biti u kadru za večerašnji derbi.

O gostima ne vredi mnogo pisati, 24 boda zalihe u odnosu na drugoplasiranu ekipu govori dovoljno. Novosti su da će di Maria i Verrati biti poštedjeni danas, i to će biti minus za njih ali ne i nenadoknadiv jer je poznato kakvim rosterom raspolaže trener Blan. Jedino što me je bunilo kod ovog meča jeste motivacija gostiju, ali ipak radi se o derbiju, a igrači (koji su po prvi put ove godine imali slobodno vreme sredinom sedmice) vraćaju se motivisani kako bi postali prvi tim koji će poraziti Liona na novom stadionu i kako bi u dobrom raspoloženju išli na gostovanje u sredu kod još omraženijeg protivnika.

PSG  @1,80 unibet

Dva dubla od mene za danas, nece me biti skoro ceo dan pa cu sada postaviti:

Valencia-Bilbao

vise od 6.5 kartona po kvoti 1.77...

Na William Hill za utakmicu Valencia - Athletic Bilbao ima opcija over 6 kartona po koeficijentu 2,15. Samo ne znam kako se tamo računaju kartoni, dali ovo vrijedi samo za žute ili i za crveni karton.

Ima netko možda da zna više o tome?

Na William Hill za utakmicu Valencia - Athletic Bilbao ima opcija over 6 kartona po koeficijentu 2,15. Samo ne znam kako se tamo računaju kartoni, dali ovo vrijedi samo za žute ili i za crveni karton.

Ima netko možda da zna više o tome?

ako igras over 6 kartona u WH onda se crveni ne racuna kao dva kartona, nego ako odigras over 6,5 booking points tamo ti se racuna crveni kao dva

Zrinjski - Sarajevo 15:00 1 (2.10)

Zrinjski ima sansu da se ponovo vrati na prvu poziciju, u goste im dolazi proslogodisnji prvak,nakon zadnja četiri remija u mostaru mislim da je vrijeme da dodje i domaca pobjeda koju je realno ocekivati zbog dobro odradjenih priprema i nekih pojacanja ( Tomislav Tomic, Filip Arezina), a Sarajevu ce nedostajati Duljevic koji je ponajbolji bočni igrac lige. Sve u svemu ocekujem ne bas laku ali ipak pobjedu sa malm brojem pogodaka jer uvjeti za igru nece biti bas najbolji zbog kise koja je padala juce i vjerojatno dosta mekanog terena, ali cijele pripreme su odradjene na takvom terenu pa ce se igraci lako prilagoditi uvjetima. 

Serie A

12:30

Palermo - Bologna

Sastavi:

Palermo 3-5-2

Alastra - Andjelkovic, Gonzalez, Vitiello - Pezzello, Jajalo, Maresca, Hiljemark, Morganella - Gilardino, Vasquez

Bologna 4-3-3

Mirante - Morleo, Maietta, Gastaldello, Mbaye - Diawara, Donsah, Taider - Giaccherini, Destro, Brienza

Palermo ove godine ima najviše primljenih golova (nakon Frosinonea), nalazi se na 16. mjestu lige a forma im trenutno nije baš dobra, a poraz od Rome (5:0) sigurno nije podigao moral u ovom negativnom trenutku za ekipu iz sicilije. S druge strane Bologna ima sjajan trenutak: dolazi iz jako pozitivne serije (remi protiv Fiorentine, pobjeda protiv Udinesea i ogroman bod protiv Juventusa).

Vrlo izgledno da će se Bologna vratit iz gostovanja sa 3 boda, no kako bi pokušali izbjeć iznenađenja može se i odigrat X2 za svaki slučaj. Po meni je ipak favorit iako igra u gostima, te imaju apsolutno bolju ekipu u odnosu na Palermo.

DNB je isto opcija ovdje po meni, također na Bolognu.

Sretno!

HERACLES - RODA OVER 2,5 KVOTA 2,0

Ovaj tip igram ćisto statistički. Heracles je u zadnjih devet utakmica doma postigao 17 golova, a Roda u zadnjuh devet utakmica u gostima 9 golova.

U zadnjih sedam međusobnih utakmica rezultati su bili 3:1,  2:1,  1:3,  3:3,  5:1,  2:1,  3:1.

Kvota je jako dobra i mislim da vrijedi probati.

Pozdrav ekipa!

U moru danasnjih parova jedan mi je posebno zapao za oko.
Rijec je o derbiju nizizemske lige Ajax-Az Alkmar over 2,5 kartona koef 1,57 ili over 3 koef 1,9.
Dvije odlicne ekipe koje ne znaju za poraz vec vise od 2 mjeseca i mislim da ce bit dosta otvorena utakmica sa obje strane te da ce ovaj over proci vec do poluvremena!
S obzirom da nizozemska liga po meni nije bas zahvalna za igranje kartona ali gledajuci zadnjih 6-7 susreta uvijek je islo preko 3 kartona a i po meni je sudac i vise nego idealan za to.

Sretno svima!

Proslo u 54.min..nadam se da je ispraceno

Pozdrav svima i evo od mene nešto

Danas ima u Almaty-ju muška utakmica u skokovima, kako mi kažemo Naš Orel Peter Prevc danas može do 13 pobjede i izjenačiti rekord pobjeda u sezoni i osigurat veliki globus ako završi ispred Freunda a ima tu još motiva, jučer s lahkočom pobjedio sa 18 razlike i danas mislim, da neče bit ništa drugčije jednostavno je klasu iznad svih, u bet365 plačaju pobjedu samo 1,3 kod nas je malo bolje ali za neku kombinaciju je sasvim ok, u oko mi je  pala ponudba al za manji ulog Kranjec među 1-3 kvota 8 može on do 3 mesta ako napravi 2 dobra skoka a znamo, da je on jedan boljih letalaca a ovdje najbolji ljete blizu 140.. a ono što se mi puno sviđa je duel našeg Kranjca i Tepeša kvota 1,57 bet365 ovo mi je sasvim OK, jučer Kranjec bio ispred Tepeša i inače ima više iskustva in znano je da Tepeš težko napravi 2 odlična skoka,  da ne kažem da na 2 utakmica zaredom ustvari plasman kao jučer 5 mjesto, i on je bolji tamo kad se leti daleko al u ovome duelo prednost sigurno na Kranjcu pa uzimam 1,57. nešto od mene i sretno ko prati.

BET 365

Prevc pobjedi 1,30

Kranjec na podiumu 8

Duel Kranjec Tepeš - Kranjec 1,57

Pozdrav ekipa!

U moru danasnjih parova jedan mi je posebno zapao za oko.

Rijec je o derbiju nizizemske lige Ajax-Az Alkmar over 2,5  kartona  koef 1,57 ili over 3 koef 1,9.

Dvije odlicne ekipe koje ne znaju za poraz vec vise od 2 mjeseca i mislim da ce bit dosta otvorena utakmica sa obje strane te da ce ovaj over proci vec do poluvremena!

S obzirom da nizozemska liga po meni  nije   bas zahvalna za igranje kartona ali gledajuci zadnjih 6-7 susreta uvijek je islo preko 3 kartona a i po meni je sudac i vise nego idealan za to.

Sretno svima!

U Unibetu je na over 2,5 kvota 1,77

14:00 Thuringer HC - Rostov-Don Over 56.5 2.00 wwin 4/10  28:32  :)

Ja ovo moram uzeti jednostavno,Thuringer je ispao nema sanse za prolaz sa druge strane Rostov je sigurno prvi u grupi pa tako ni njima ovaj mec ne znaci prakticki nista.Trener Thuringera najavljuje utakmicu za navijace i publiku i tu ce se vidjeti sigurno dosta lijepih i laganih golova.Takoder on je falio Rostov rekavsi da imaju tri vrhunske svjetske igracice i da je tesko igrati protiv njih.Nazalost Thuringer danas nece biti kompletan jer su out Luzumova,Blase,Wohlbold i Jakubisova.Ali i dalje ima tu strasnih igracica u vidu Buceschi,Engel,Huber.On ce rotirati danas sve igracice koje bude imao na raspolaganju,sada su se skonentirsale na Bundesligu i vec u srijedu imaju tezak duel protiv Bietigheima.Rostov sa druge strane igra strasan rukomet,mozda trenutno i najjbolji u zenskom rukometu od svih ekipa.One su dosle u fullu,nemaju problema sa izostancima i zele ovdje da slave nakon zadnjeg kola i oficijalnog prolaza.Ilina je trenutno cetvrti strijelac lige prvaka sa 72 gola koliko ima i Gullden,73 ima Mork i najjbolji strijelac Pineau 82,sigurno ce Ilina danas pokusati zabijati sto vise golova danas.One su posljednju utakmicu igrale protiv Dynamo Volgograda dobile 17 utakmicu zaredom u Ruskoj ligi i tamo su na toj utakmici izrotirale svih 16 igracica koje su bile pozvane na istu.Danas se ocekuje isto,dobit ce priliku sigurno sve igracice.U prvoj njihovoj utakmici u Rusiji rezultat je glasio 30-24 za Rostov ali tada je Thuringer bio bez Buceschi glavne napadacke opcije,isto tako tada nije igrala ni Luzumova ali nje nece biti ni danas.Kako je sam trener rekao,ovo ce biti mec za publiku odma je pomisao dosta golova.Ekipama su nevazni bodovi,sigurno ce Rostov odmoriti dosta i Lunde na golu jer brani jako dosta po utakmicama i ja ovdje ocekujem jako dosta golova.Thuringer je cak i prosli mec igrala opusteno i izgubile su 38-27 od Baia Marea.

Liverpool - Man City J.Klopp to break his glasses during the match YES @ 31.00 (unibet)

Evo jedna neobicna oklada za danas, da malo unesemo humora. Kada sam vidio ovu okladu morao sam ju odigrat za 5 kn jer jednostavno poznat je klop da je uzasno emotivno vezan uz svaku utakmicu a u svom tom skakanju ako zave gol ko kaze da nece razbit naocale.

:))

Liverpool - Man City J.Klopp to break his glasses during the match YES @ 31.00 (unibet)

Evo jedna neobicna oklada za danas, da malo unesemo humora. Kada sam vidio ovu okladu morao sam ju odigrat za 5 kn jer jednostavno poznat je klop da je uzasno emotivno vezan uz svaku utakmicu a u svom tom skakanju ako zave gol ko kaze da nece razbit naocale.

:))

Do sad nije,vrijeme je..... He,he,super okladica....

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Ko od kolega sa Foruma daje prednost emocijama, a ne razumu, mogao bi da odigra sebi ovaj double Dakle, imate samo dva para na cekanju, jedinicu na Rapid i dvojku na Real Madrid. Imate ukupnu kvotu od 1,93 na samo dva meca, a mozete uvek sebi da kazete, barem sam igrao na “one koji moraju”. Rapid “mora” da pobedi, ili barem odigra nereseno, a Real ako nije u stanju da dobije Virtus i udje barem u prvih deset, onda neka se ne zale. Ovaj predlog nisam ja, ovo nije moj predlog za kladenje, ovo nije najbolje od mene, ovo necu igrati u realnom kladjenju, ali uvek moze da bude kladjenje sa emocijama, a imamo i dvojicu kolega sa Foruma koje su ovo predlozili u svojim predlozima u svetoj Poslednjoj Sansi.  
    • Rapid vs Borac, Conference League, najava meca Danas ce glavna rec kojom cu se koristiti u postu biti pritisak. Cesto u sportu, a narocito kladjenju mozete cuti rec kako je na nekome pritisak, i uvek se ta rec koristi u nekom, recimo negativnom kontekstu, kao da se kaze da je ekipa na kojoj je pritisak zapravo hendikepirana ekipa. I ja volim da koristim tu rec kada najavljujem zavrsnicu obe lige svete Poslednje Sanse, pa cesto volim da napisem kao videcemo ovog (trenutnog) prvaka kakav je pod pritiskom, videcemo ove drugoligaske amatere koji malo zaostaju kakvi su pod pritiskom, pa onda videcemo ove, videcemo one ... bla bla bla. Ja mislim da je pritisak privilegija, i mislim da je uvek bolje biti pod pritiskom i biti @mesrine sa nekoliko pogodaka zaostatka za vodecima, nego nemati pritisak za vratom i biti @pena29 ne znam da li se razumemo. Mislim da je bolje imati pritisak, ali i privilegiju zaostajati za prvoplasiranim u svetoj Poslednjoj Sansi nekoliko pogodaka, nego biti u Poslednjoj Sansi kao parazit ili bakterija i cekati samo da vreme prodje, da se sezona zavrsi. Hteo sam da kazem da je bolje imati pritisak kao na primer sto je imao ManCity koji je prolaz dalje morao da trazi protiv Real Madrida, nego da nemate pritisak i da igrate protiv Grubisinog Polja kao Hajduk. Hej @pena29 nemoj se ljutiti na mene, ali ja te stvarno vidim kao nekog parazita ili bakteriju koja je usla u svetu Poslednju Sansu, i nema nameru da izadje iz nje, ali ti svakako ostajes moj omiljeni parazit i bakterija. Rapid vs Borac, najava meca. Borac i za nas sa Foruma vec postaje pritisak. Prvi sam ja posejao mrznju prema njima na ovom smesnom Forumu, pa smo se svi ukljucili, a oni ne misle da stanu, samo nam jos fali da igraju polufinale sa Chelsea i prodju engleze pa da se polijemo benzinom i samozapalimo. Pritisak se odjednom preneo i na nas kockare, pa sada treba da se odlucimo sta da radimo, jer ako i dalje budemo odlucili da ih cekamo da ispadnu, moze da se desi da dodje sezona kupanja, ili da se Hajduk ukljuci u evropska takmicenja, a da Borac jos nije ispao. Iako sam na pocetku sezone divljao sa uplatama protiv Borca, pa malo zaboravio na njih, pa se opet vratio i jos pojacavao uplate protiv njih, pogotovo na utakmici u Ljubljani, nakon koje sam postao beskucnik, i dalje smatram da je pritisak koji imamo u vezi sa tim sta da radimo sa Borcem danas, privilegija, a ne steta. Ko hoce da zivi bez pritiska, uvek moze da cita poeziju, seta u prirodi, gleda nocu u zvezde, umesto sto se kocka zar ne? Razum Ako koristimo samo razum, a ne emocije, a pogotovo ako ne koristimo mrznju, Borcu treba samo aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Treba kleknuti, traziti od njih oprost za sve sto smo napisali na ovom smesnom Forumu, i samo im aplaudirati. Sezonu su poceli jos 10.07. prosle godine kada je Hajduk ispadao, do sada su odigrali petnaest evropskih utakmica, i sve preziveli, zaradili nekoliko miliona, i uz Celje, kakvog li paradoksa, ostali jedini klub koji predstavlja nas region. Proputovali su celu Evropu od Cipra, preko Farskih Ostrva i Islanda i evo ih danas u Becu. Ako koristimo razum, mozemo reci i da su Atalanta i Liverpool, dve ekipe koje igraju najlepsi fudbal u Evropi, ispali iz evropskih takmicenja, a da Borac nije ni iz jednog takmicenja koje igra u ovoj sezoni. Mozemo reci takodje da je uvek bolje igrati ovako kako igra Borac, ruzno, prljavo, bezobrazno, zatvoreno i rudarski, i uz to oterati decu iz sobe kada oni igraju, a pri tome proci dalje, nego primiti dvanaest golova kao Dinamo, i onda dobijes otkaz kao trener, i uz to te proglase za neznalicu. Bas ove sezone smo imali prilike da vidimo kako prolaze napadacke ekipe koje tripuju na posed, visoki presing, tika-taka, brzo oslobadjanje lopte, tra-laaa-laaa (Liverpool, Atalanta, Psv, gradjani ...). Ako je Borac izabrao umesto fudbala, ulicnu tucu, opstrukciju i bunker uz deset kartona po utakmici, a pri tome prolazi dalje, a Atalanta posed lopte i ne prodju belgijski krs, onda Borcu samo treba aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Ako je neko na Forumu uopste promovisao igru na rezultat, a ne na utisak, onda sam to bio ja, pa bih bilo posteno i da kazem da bih u ovom trenutku pre bio trener Borca i da budem heroj u selu, nego da sam bio trener Dinama samo zato da bih svojim potomcima mogao da kazem da sam igrao protiv Bayerna, a da su me posle te utakmice proglasili za neznalicu i budalu, i to gori od mene. Ako koristimo razum, a pre svega ako smo posteni prema sebi, pocev od mene, onda bas i zasluzujemo sto smo gubili novac cekajuci da Borac ispadne. zasluzujemo da budemo beskucnici jer smo ocekivali da Olimpija moze barem da ugura gol. Sto se mene tice, one dve i po utakmice sto sam odgledao Borca, uopste ne bih smeo da kazem da su nesto nekome ukrali, da nesto nisu zasluzili, ili da se nisu borili. Cak bih rekao i da su sve zasluzili sto im se desava, novac, slavu, privilegiju da uz Celje jedini igraju evropska takmicenja. Prosli kvalifikacije, prosli grupni deo, prosli baraz  za osminu finala, zaradili novac, herojski se borili ... Emocije Kako da zaboravimo ko su i odakle dolaze? Kako da zaboravimo odakle se finansiraju i cime se sve sluze? Kako da zaboravimo koliko su voljen i postovan klub, i od koga u BiH? Kako da zaboravimo koga oni predstavljaju u evropskim takmicenjima, BiH ili nekoga drugog? Da li svi u BiH navijaju za njih, i ako ne, zasto ne navijaju? Koliko su omiljeni i ugledni van svoje teritorije? Da li je isto igrati sa albancima, cipranima, faranima i dogurati dovde, isto kao sto je Crvena Zvezda isla Interu i Milanu, a kod kuce docekivala Barcellonu? Kako da zaboravimo da su do sada vec imali sto kartona u svim takmicenjima u ovoj sezoni? Kako da zaboravimo da su albansku Egnatiju prosli tako sto su albanci u Banja Luci imali dva crvena kartona a Borac dao gol u 90 plus sestom  minutu, a u Albaniji domaci igraci promasili dva penala? Kako da zaboravimo da smo u Banja Luci svi igrali dvojku na austrijance, a Borac dao gol u 90 plus drugom, a mogli su da prime pre toga jos cetiri komada' Kako da volimo Borac kada su u Ljubljanu otisli na tucu, gde je utakmica deset puta prekidana, a nadoknada vremena trajala dvadeset minuta? Conference League U nekadasnjem sistemu ovog trecerazrednog takmicenja, oni koji su ispadali iz visih evropskih takmicenja, su upadali u Conference League, da ne ulazimo sada da li je to bila kazna ili nagrada. Prethodnih sezona, u ovo vreme ovu ligu su igrali Aston Villa, Roma, Ajax, Fenerbahce, Lille, Olympiacos, Dinamo, Besiktas, a sa izmenjenim sistemom, ove sezone dovde su dogurali Borac, Celje, Pafos, Jagielonija, Lugano, Djurgarden ... ali budimo posteni i Chelsea, Fiorentina i Betis. I ovde neka svako od kolega sa Foruma izabere razum ili emocije. Ako birate razum, svako takmicenje, bas kako i samo ime kaze, sluzi da ga igrate i da se borite dokle god ucestvujete. Ako birate emocije, onda je Conference League prava pravcata septicka jama, trecerazredno takmicenje koje sluzi da kladionice cetvrtkom nemaju slobodan dan, i da ovakve ekipe poput Borca i Pafosa imaju gde da igraju. Razum ili emocije? Neka svako odluci za sebe. Ovde se vracamo na glavnu rec posta, a to je pritisak. Od sedmog meseca prosle godine cekamo da Borac ispadne, a oni yebu i ne vade. Mi gubimo novac igrajuci protiv njih, plus smo se usmrdeli cekajuci da ispadnu, a oni ako ovako nastave mogu da igraju polufinale sa Chelsea. Meni se bas svidja pritisak, i bas ga smatram privilegijom da se inatim sa Borcem, da ga cekam da ispadne, a oni prolaze li prolaze. U ovom pritisku gde treba da se odlucimo sta treba da radimo, vidim svu magiju kockanja, a to je adrenalin, uzbudjenje, strast, emocije i borba samim sa sobom sta da radimo. Vi odlucite kako hocete, razum ili emocije, ja svakako idem sa emocijama, i to onim najgorim koje imam u sebi. Koliko god da imam ili nemam novca, koliko god da sam padao na Borcu, koliko god da sam se usmrdeo cekajuci ih da ispadnu, nema nazad. Po redosledu, najpre vagon tiketa sa jedinicom na mecu, pa onda isto toliko X-eva, praveci neku vrstu duple sanse 1X, a da je kvota nesto veca, dakle, sve opcije koje postoje da Borac nece pobediti, zatim Rapid daje gol, pa daje barem jos jedan, pa Rapid pobedjuje u kornerima, pa da ce Rapid imati vise suteva, pa ce Borac imati vise kartona na utakmici, pa (mozda) Rapid prolazi dalje, pa (mozda) Rapid prvi daje gol na utakmici, pa ovo pa ono ... tek sam poceo. Ako bas moram da objasnim emocije, odnosno objasnim zasto sam se odlucio za domacina, iako bi Rapid mogao biti cak i gost u sred Beca, posto je navijacima gostiju zabranjen dolazak, a pod uslovom da na utakmici dodju svi srbi koji zive u Austriji, evo i objasnjenja. Drzacu se emocija, jer mislim da (ponekad) u sportu ipak vrede sportski principi, sportska pravda i ako se u odluci koga cu podrzati drzim principa da svaki klub deli sudbinu zemlje ili grada odakle dolazi, onda izmedju Austrije ili Republike Srpske, odnosno Beca ili Banja Luke, odnosno Christiana Stokera ili Dodika, odnosno izmedju cokoladnih Mozart kuglica i banjaluckih cevapa, uvek biram ovo prvo. Najava utakmica Euroleague Bas mi se svidja ona moja ideja da ponudimo svim kolegama sa Foruma, ljubiteljima kosarke da pogode tri konacna ishoda Euroleague, bez koriscenja handicapa, i da onaj ko je u stanju to da pogodi, dobije kao nagradu besplatan put oko sveta. Za sada, samo sam ja osvojio nagradu, pogodivsi prosle sedmice tri utakmice, igrajuci na prvake Evrope protiv Real Madrida, i protiv beogradskih govana. Za danas cu samo ukratko da najavim nekoliko utakmica Euroleague, a na kraju posta cu da pokusam da osvojim i drugi uzastopni put oko sveta. Pre svega, hteo bih da cestitam svim ljubiteljima kosarke uzbudljivu zavrsnicu Euroleague. Do kraja regularnog dela je ostalo jos samo sest kola, utakmica koje nista ne odlucuju je sve manje, a takozvanih zicera takodje. Da kazem i nekoliko zanimljivih stvari, a to je da nikada u istoriji Euroleague, pobednik regularnog dela nije bio i pobednik Euroleague, a trenutno deluje da Olympiacos savrseno izgleda. Neverovatno zvuci i podatak da je Real Madrid na jednu pobedu manje od desetog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje, kao i da je razlika izmedju desetog i cetvrtog mesta tek dve pobede. Zbog izjednacenosti i uloge crnaca u ovoj prelepoj ligi, uopste i ne cudi sto je prva nagrada put oko sveta za onog kolegu ko je u stanju da pogodi tri konacna ishoda bez koriscenja handicapa. Zato bih danas osim najave nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, iskoristio priliku da uzivam u pritisku koji donosi privilegija da prognozirate ovako tesko takmicenje, i prognozirao cetiri ekipe koje odlaze na FinalFour, ali da imam pravo da cu jednu ekipu promasiti. Dakle, idemo veliki Leonardo, budi uvek ti prvi onda kada je najteze. Danas predvidjam buducnost da ce mozda na FinalFour otici sigurno Olympiacos, Panathinaikos, Fenerbahce i Partizan, majko moja. Cele sezone sam trovao po Forumu da beogradska govna nece uci u doigavanje, ali eto u samoj zavrsnici, moj talenat za predvidjanje buducnosti je video potencijalnu minu u Partizanu, kao ekipu koju bi trebalo izbeci na svaki nacin. Dakle, hajde bas da vidimo sta ce se desiti, za sada bih predlozio da sacekamo da vidimo da li ce se FinalFour igrati bez Real Madrida i Monaca. Crvena Zvezda vs Armani Crvena Zvezda bi sa neverovatnih osam pobeda na strani i odlicnom sezonom, veoma lako mogla da postane Psv za siromasne, i da dozivi fijasko, pod uslovom da su tolike budaletine kao i holandjani. Necu ni da napisem na koje mesto bi mogli da padnu ukoliko danas ne pobede Armani, pogotovo sto u sledecem kolu idu Olympiacosu. Ovde samo da kazem da imaju dva uzastopna poraza u Euroleague, od Bayerna i Zalgirisa, a nedavno i od Maccabija, ali i da Crvena Zvezda nije pobedila Armani vec devet uzastopnih medjusobnih utakmica, bez obzira da li se utakmice igrale u Beogradu ili Milanu. Da ne postoje ekstremni klizni handicapi, onda bih prognozirao NoBet na ovoj utakmici, a posto postoje, onda klizni handicapi na obe ekipe, narocito sto ekstremniji. Virtus vs Real Madrid Eto zasto je nagrada za kolegu koji pogodi tri konacna ishoda Euroleague bez koriscenja handicapa, put oko sveta. Sa jedne strane imate Virtus, ,obican krs od ekipe, a sa druge strane veliki Real Madrid koji ima deset poraza na strani, i koji na strani nije bio u stanju da dobije cak ni Asvel, Maccabi, Baskoniju ili Bayern, a kod kuce Zalgiris ili Efes. Ako mislite "da sada moraju" ili ste od onih kockara sa stavom "koga ce ako nece Virtusa", onda samo napred, za mene je NoBet. Fenerbahce vs Asvel Evo najzad i jednog meca kojeg bi morali da pogodimo. Ovaj mec bih uporedio sa utakmicom Serie A izmedju Intera i Monze gde je Inter "morao da pobedi" a Monza povela sa 2:0 u prvom poluvremenu, pa se Inter na kraju porodio da bi pobedio. Dakle, ovde sve zavisi samo od domacina, a ne od gosta, a to znaci da smo u njihovim rukama. Barcellona vs Partizan Samo cu zamoliti neprijatelje iz prve lige, da me puste jos jednom, poslednji put u zivotu, i nikada vise ne moraju, da prvi postavim kao svoj predlog ekstremni klizni handicap od +12,5 na Partizan, ili cu umreti. Evo, bicu dobar, necu vise nikada napisati nijedan post ako treba, necu se nikome podsmevati, bicu pozitivan i dobar, samo me pustite jos ovaj put, molim vas. A evo i tri moja predloga bez koriscenja kliznih handicapa za nagradu, besplatni put oko sveta. Jedinica na Fenerbahce, i overi poena na utakmicama Bayern vs Efes i Barcellona vs Partizan, a ako ne mogu overi, onda yebi ga, jedinica na Fenerbahce i pobede beogradskih govana, Zvezde kod kuce i Partizana u gostima, ali samo ako mora i sa tudjim novcem. I za kraj zamolio bih administratore, ako mozemo da otvorimo neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bismo mogli da udjemo i da placemo ako nam se place. Da imamo mesto na Forumu gde mozemo da placemo, kada se desi da odigramo over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, pa se desi na utakmici da crncuga promasi penal, ili da imamo mesto gde mozemo da placemo kada onaj kolega Fic postavi kao svoj predlog da Ceska nece dati Hrvatskoj trideset ili vise golova, a cesi postignu 29 majko moja.    
    • Jutros sam ustao u 04.30. i poceo da pisem post na deset stranica teksta. I kada sam ga zavrsio oko 07.30. i pustio na ovaj smesni Forum, ekran sa kompjutera se samo “zamrznuo”, i eno ga stoji i dalje zamrznut. Dok se ne polijem benzinom i samozapalim, samo da kazem da me sacekate jos malo, da vidim sta moze da se uradi, i ne najavljujete utakmicu izmedju Rapida i Borca, posto hocu da bas ja budem prvi. Za sada samo da napisem najvaznije iz “zamrznutog” posta gde sam cak najavio i utakmice Euroleague. Zamolio bih administratore ako mogu ili hoce, da otvore neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bi mogli da udjemo ako zelimo da se isplacemo. Danas bih rado usao u taj Topic da se isplacem dva puta. Jednom, sto sam igrao over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, gde je polupismena neobrazovana crncuga promasila penal, i to ne samo okvir gola, vec i vazduh. A drugi put bih da se isplacem, jer je kolega @fic postavio kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi da Ceska nece postignuti 30 ili vise golova Hrvatskoj, gde su cesi dali 29, majko moja. Osim plakanja, hteo bih da se zapitam i dokle vise, ovo mu je vec stoti put da ovako prolazi.  
    • Nadam se da ste ispratili poklon kladionice😊
    • Sanja svinja kukuruz…. Gdje ti ovdje vidis hendikep ja neznam… ja value vidim bas u kvoti za Slovenija 3.0 kvota je za svekako za uzet… ovdje imas kandidate koji cejo najvjerovatnije nastupit za Slovenijo (https://www.rokometna-zveza.si/si/novice/2025/03/11575-Slovenski-rokometasi-v-pricakovanju-peklenskega-vzdusja). Sami kvalitetni igracije… jedi i hendikep je to da su skupa napravili samo jedan trening… ali svejedno… individualna kvaliteta sam siguran da je na Slovenskoj strani… Ja uzimam pobjedu za Slovenijo. LP.
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use