Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 15.02.2016.

ED112

Recommended Posts

Škotska 1. liga

tip: Inverness-Aberdeen

2 gola -over (1.9)

kladionica: supersport

Poznato je da u Škotskoj ligi inace bude puno golova jer se igra vrlo otvoreno,ako želite igrati na ishod smatram da ce pobjednik utakmice biti aberdeen koji je pobjedio svoje zadnje četiri utakmice među kojima i celtic koji je među favoritima za titulu

Lagan prolaz vec u prvih 50 minuta

Prvi tip ovdje i vrlo mi je drago sto je prolazan. :D

Škotska 1. liga

tip: Inverness-Aberdeen

2.5 gola -over (1.9)

kladionica: supersport

Analiza: Poznato je da u Škotskoj ligi inace bude puno golova jer se igra vrlo otvoreno, smatram da ce pobjednik utakmice biti aberdeen koji je pobjedio svoje zadnje četiri utakmice među kojima i celtic koji je među favoritima za titulu

oprosti al tu ništa nema u vezi sa tipom kakve veze ima celtic s tim zbrojem golova ...

Danas počinje playoff kod kineza i osvrnuo bih se na sve četiri utakmice gledano statistički i gledano iz mog kuta, pa evo neka analiza za svaki par, igrački bih jedino izostavio ovaj treći par po manjoj kvoti. Po meni dalje idu Beijing, Guangdong, Liaoning, Zhejiang Guangsha…nadam se da će biti tako.

KOŠARKA

CHINA CBA

12:35 Beijing – Xinjiang  1X (2.20)

Nakon završene prve faze danas započinju prve utakmice playoffa kod kineza. Odmah na početku jedan vrlo zanimljiv susret. Najprije ću se pozabaviti ekipom Xinjiang koja je završila regularni dio sezone na drugom mjestu. Ekipa koja unazad par godina je dolazila dosta visoko, uglavnom do polufinala a u sezoni 2013/14 upravo izgubila finale od današnjeg protivnika. Prošlu sezonu zanimljivo nisu uhvatili playoff. Još jedan zanimljiv podatak je da je ekipa Xinjiang imala svih 19 pobjeda na domaćem terenu dok su u gostima bili dosta lošiji sa skorom 11-8. Ekipu predvodi Andray Blatche(30) koji u prosjeku postiže oko 22 koša. Pred kraj sezone ih je napustio odlični Andrew Goudelock a pridružio im se Bryce Cotton koji je potpuna nepoznanica trenutno za ovu ligu, kolike su uopće njegove mogućnosti i kapacitet. Iako je odigrao samo jednu utakmicu odlično se pokazao, ubacio je Tianjinu 40 koševa doduše oni su među lošijim ekipama u ligi tako da ovo može biti i malo varljivo. S obzirom da se radi o vrlo dobroj ekipi vjerojatno da nisu doveli lošeg igrača, to svakako stoji. Uz ovu dvojicu treba spomenuti i tri domaća igrača koji su inače i članovi kineske reprezentacije, Zhou Qui (16 koševa), Gen Li (14 koševa) i Wei Liu (9 koševa). Sve u svemu odlična ekipa.

Beijing, što reći o njima, jednostavno zadnje 3-4 sezone vladaju ovom ligom iako su završili regularni dio sezone na sedmom mjestu. Općenitog sam mišljenja da oni ne daju sto posto od sebe u prvenstvu i da svoju pravu snagu pokazuju tek u playoffu. Sezonu 2011/12 završili kao drugi da bi bili prvaci, iduće godine su dogurali do polufinala da bi u sezoni 2013/14 završili kao četvrti a u finalu dobili upravo Xinjiang 4:2, i sezona 2014/15 opet su bili prvaci. Općenito, ova liga je startala 1995/96 godine i ona u svojoj povijesti do današnjeg dana poznaje samo četiri pobjednika, zanimljivo ekipa Bayi Rockets koja je u zadnje vrijeme jako loša, osvojili su ukupno osam naslova isto toliko je naslova osvojila i ekipa Guangdong, Shanghai jednom te Beijing tri puta. Ekipu Beijinga predvodi Randolph Morris(25 koševa) te „ikona“ legendarni Stephon Marbury(18 koševa) tu su i par domaćih igrača, reprezentativac Di Xiaochuan(15 koševa) te Yue Sun i Qingpeng Zhang s prosjekom od 10 koševa. Obije prvenstvene utakmice u ovoj sezoni dobio je Xinjiang. Ovdje je bitna prva utakmica za Beijing jer naredne dvije idu u goste. Sve u svemu bez obzira što stoji da je ekipa Xinjiang favorit u ovom susretu ja to olako neću potpisati jer playoff je nešto sasvim drugo i mišljenja sam da će ekipa Beijing tek sada pokazati pravu snagu iako imaju još jedan teret na svojim leđima a to je što brane titulu. Ipak ću odigrati ovo malo opreznije u dvoznak…jer ludi su kinezi.

12:35 Shandong – Guangdong  X2 (1.85)

Ovo je susret ekipa koje su završile kao susjedi na tablici, Shandong peti a Guangdong četvrti. Ekipa Shandonga nije toliko često u ovoj igri pa se tako može istaknuti samo finale iz 2012/13 kad su upravo od današnjeg protivnika izgubili 4:0 u seriji. Zanimljivo je da su ove sezone obije ekipe slavile u gostima pri tome je ipak iznenađujući poraz bio Guangdonga kod kuće ali bilo pa prošlo playoff je nešto sasvim drugo. Da se ipak malo vratim na statistički dio kroz sezonu, naime domaća ekipa je što se tiče domaćih utakmica završila na skoru 15-4 dok je gostujuća ekipa u gostima imala skor 13-6(jedan poraz u produžecima). Ekipu Shandong predvodi sjajni Michael Beasley(31 koš) te Pooh Jeter(27 koševa) te solidni domaći igraći HanLin Tao(14 koševa) i reprezentativac Ding Yanyuhang(10 koševa). Što se gostiju tiče u ovom susretu dajem im prednost iz više razloga al o tome ću kasnije u tekstu. Kao što sam u gornjoj analizi napisao ekipa Guangdonga je osam puta bila prvak, već sam naveo da su prije tri sezone dobili Shandong u finalu . Njihova zlatna era je od sezone 2002/03. do 2012/13. godine u toj eri su bili svaki put u finalu. Vrlo zanimljiva, jaka i moćna ekipa, isto vrijedi za njih kao i gore što sam naveo za Beijing, oni budu pravi i najbolji kad krene playoff. Ekipu predvode Justin Carter(20 koševa), Ike Diogu(19 koševa), Will Bynum(17 koševa) te domaći igrači kapetan reprezentacije Kine Zhou Peng s prosjekom od 15 koševa te Fangyu Zhu(10 koševa). Ali ipak pored toliko amerikanaca prvo ime ekipe je fantastični Yi Jianlian koji u prosjeku postiže 26 koševa. Međusobni susreti dakako su na strani ekipe Guangdong jer u 14 susreta imaju 13 pobjeda. Po nekom mojem mišljenju vidim ih u finalu.

12:35 Zhejiang Chouzhou – Liaoning  2 (1.16)

Pored ovog para se ne bi dugo zadržavao jer ovdje se nema što puno za analizirati. Liaoning je ovdje favorit i ovdje očekujem čistu „metlu“ ili ako ništa onda bar 3:1. Prošlogodišnji su finalisti i to se očekuje od njih i ove sezone. Liaoning ima dosta jaku ekipu, Lester Hudson(28 koševa), Shavlik Randolph(23 koša), te domaće snage Ailun Guo(15), Tian-ju He(12), Dejun Han(12), Xiaoxu Li(10). Iako će imati protiv sebe izvrsnog Warrena(33 koša), Gaines(22), Bahrami(17) to je takoreći sve od ekipe Chouzhou jer od domaćih snaga tj. od ostale ekipe se nitko posebno ne ističe i većinu toga iznose ova trojica što je kroz sezonu moralo uzeti maha. U deset međusobnih susreta Liaoning je dobio devet, ove sezone kući 21 razlike i u gostima 25 razlike. Inače je i kroz sve sezone ta razlika uglavnom uvijek bila solidna.

12:35 Zhejiang Guangsha – Sichuan 1 (1.64)

Možda najteži meč za prognozirati ali bez obzira ipak bih dao malu prednost ekipi Guangsha, zašto? Iako je Sichuan ovdje favorit, završili su kao treći u regularnom dijelu sezone ipak je iskustvo na strani Guangsha, konstantni su zadnjih par sezona u playoffu ali imaju jedan problem a ovo im je jedinstvena prilika da razbiju „maler“, nisu nikad otišli dalje od četvrtfinala. S druge strane Sichuan je vrlo mladi klub, oformili su se 2009. godine da bi svoju prvu sezonu odigrali 2013/14 i završili na 12. mjestu. Iduće sezone su bili katastrofalni 18. da bi ove sezone napravili „boom“ završivši na trećem mjestu. Svakako da će im ovo biti poticaj više s obzirom da je klub tek na početku i svakako da će i oni „gristi“ u ovom susretu. Imaju solidnu ekipu predvođenu igračima kao što su Mike Harris(30 koševa), Justin Dentmon(25 koševa) te iranac Hamed Haddadi(19 koševa). Zanimljiva ekipa koja je kroz cijelu sezonu(38 kola) samo tri puta ubacila manje od 100 koševa(dva puta po 99 i jednom 94). Guangsha kao što sam već napisao zadnjih par sezona ima konstantu playoffa ali im fali ta stepenica više. Iako isto relativno mlađi klub, osnovani 2005. godine mogu se eto pohvaliti da su u tako kratkom roku uspjeli dogurati dosta visoko. Samo zbog tih par činjenica im dajem malu prednost. Odigrali su šest međusobnih susreta i Guangsha je dobio četiri. Ove sezone je svatko dobio na svom terenu, Guangsha malo teže 105:103 dok je Sichuan „razvalio“ 135:98. Ekipu Guangsha predvodi Jeremy Pargo(25 koševa), Eli Holman(19), te domaće snage Zhijie Lin(18), Sun Minghui(11), Minghui Sun(11). Kao što sam naglasio ovo je možda najteži meč za prognozirati ali na kraju prednost dajem ekipi Guangsha.

20:00 Sparta - Jong PSV  3,5  MANJE  1,80  (WWin)

S obe strane jako efikasne ekipe sa prosjekom od preko 3 gola na utakmici pa su i kvote postavljene tako da daju prednost mogućoj golijadi. Međutim ovo je susret dva tima sa najboljim formama u zadnjih 5 kola tako da se može očekivati i koliko toliko tvrda utakmica, tome ide u prilog i da PSV u gostima igra dosta tvrđe nego kod kuće, a i red je da se prekinu golgeterski nizovi Sparte koja je prva na tabeli sa velikim razmakom od drugoplasiranog Venla i utakmicom manje, s obzirom na sve ovo ja cu pokušati iskoristit finu kvotu na tip manje od 4 gola na meču.

U nedostatku današnje ponude izdvojio bih jedan par iz rukometa; Veszprem-Spartak Vojput    TIP: Veszprem +39,5 golova

Riječ je o utakmici regionalne SEHA lige u kojoj je Veszprem veliki favorit i pobjeda uopće nije upitna već je samo pitanje koliko golova će postići i koja će razlika na kraju biti.

Veszprem je trenutno jedan od jačih rukometnih klubova u Europi,veliki igrači su tu,a ima i onih mladih koji sa sobom nose ogromni potencijal,tipa naš Slišković,tu si i Nagy,Alilović..itd..uglavnom jedna jako dobra ekipa koja je već duže vrijeme u fantastičnoj formi i nižu pobjedu za pobjedom,u zadnjoj utakmici koju su igrali u sklopu Lige Prvaka pobijedili su Bešiktaš u gostima sa 38:34,u nizu su od 7 pobjeda,6 u SEHA ligi i ova protiv Bešiktaša(LP).

Prije ove utakmice su ugostili posljednju momčad SEHA lige Maks Strumicu i ispratili ih sa 50 golova(50-16).

Spartak je pretposljednja ekipa SEHA lige i njihova kvaliteta se ne može mjeriti sa onom Veszprema,imaju tek 10 osvojenih bodova iz 16 utakmica i imaju prosjek od 32 primljena gola po utakmici što je treća najgora obrana lige,u gostima taj prosjek još malo raste te je on 33 primljena pogotka.

Zanimljivo je to što je Spartak jučer ugostio PPD Zagreb i izgubio 35-29,dakle Zagreb im je postigao 35 golova na njihovom terenu,danas idu u goste dosta kvalitetnijem protivniku koji ganja prvo mjesto lige,koji je u odličnoj formi,minus za Spartak je i put do Mađarske koji nije nešto velik ali ga isto treba prevalit..sve u svemu mislim da je ovo jako dobar tip za danas.

Ovo moram da podelim, radi se o utakmici ABA lige Buducnost - Igokea

Ne moram opsirno pisati u kvalitetu ekipe iz Podgorice, ove sezone igraju fenomenalno i zasluzeno su prvi. Sa igracima poput Marica, brace Sehovica, Dragicevic, Cook, Jenkins itd napravili su jaku ekipu koja uspeva parirati i Zvezdi i Cedeviti koji ove sezone igraju takodje veoma dobro, jedino za razliku od Buducnosti biju bitku na front vise - Euroliga. Izasla je vest da Maric i Suad Sehovic imaju iscasenje zgloba, dok i Jenkins najverovatnije propusta mec. Ova 3 igraca su kljucna i sigurno ce se osetiti pad nivoa igre.

Sa druge strane Igokea po meni strasno nezgodna ekipa. Nemojte da vas tabela vara jer bez obzira na plasman, dobili su Zvezdu u gostima i Partizan kod kuce. Sa Cedevitom su izgubili u produzecima ako se secam. Ovo dovoljno govori o ekipi i koliko zna "iznenaditi" ove vece rivale, pa me ne bi cudilo da se Buducnost veceras nadje u nesto manjoj prednosti. KVota je u padu u svim kladionicama, tkao da ko misli da uplati, moze da pozuri dok se margine ne spuste.

Moj glavni tip ovde je: +15.5 na Igokeu @1.71 bet365 (znaci Igokea ne gubi sa vise od 15 poena). Mislim da ce ekipa iz Laktasa ovo moci pokriti i da Buducnost nece moci sa ovim povredama biti ubedljivi kao inace.

Edited by JackieJack

Ovo moram da podelim, radi se o utakmici ABA lige Buducnost - Igokea

Ne moram opsirno pisati u kvalitetu ekipe iz Podgorice, ove sezone igraju fenomenalno i zasluzeno su prvi. Sa igracima poput Marica, brace Sehovica, Dragicevic, Cook, Jenkins itd napravili su jaku ekipu koja uspeva parirati i Zvezdi i Cedeviti koji ove sezone igraju takodje veoma dobro, jedino za razliku od Buducnosti biju bitku na front vise - Euroliga. Izasla je vest da Maric i Suad Sehovic imaju iscasenje zgloba, dok i Jenkins najverovatnije propusta mec. Ova 3 igraca su kljucna i sigurno ce se osetiti pad nivoa igre.

Sa druge strane Igokea po meni strasno nezgodna ekipa. Nemojte da vas tabela vara jer bez obzira na plasman, dobili su Zvezdu u gostima i Partizan kod kuce. Sa Cedevitom su izgubili u produzecima ako se secam. Ovo dovoljno govori o ekipi i koliko zna "iznenaditi" ove vece rivale, pa me ne bi cudilo da se Buducnost veceras nadje u nesto manjoj prednosti. KVota je u padu u svim kladionicama, tkao da ko misli da uplati, moze da pozuri dok se margine ne spuste.

Moj glavni tip ovde je: +15.5 na Igokeu @1.71 bet365 (znaci Igokea ne gubi sa vise od 15 poena). Mislim da ce ekipa iz Laktasa ovo moci pokriti i da Buducnost nece moci sa ovim povredama biti ubedljivi kao inace.

Sehovic je ipak igrao, a i Jenkins iako je on bio upitan. Maric ipak van terena. izvinjavam se na nepotpuno tacnoj informaciji, glavno je da je tip prosao :)

evo i jedan par za kasno uvečer :D

ATP-Rio de Janeiro

Dolgopolov - Bellucci    2(1,75)

Mislim da je ovo meč u kojem nam je kvota na brazilca poklonjena jer igra pred domaćom publikom, pošli tjedan je igrao finale Quita, a mislim i da se posebno spremo smao za zemlju ove sezone jer igra se olimpijada na zemlji u Brazilu gdje ce pokušati u parovima do medalje. Sa druge strane je Dolgopolov koji je odigrao 1 meč na zemlji ove godine i izgubio ga je od igrača koji je 64 mjesta lošije rangiran on njega a i nije baš poznat kao igrač koji preferira zemlju, nego više tvrde podloge. Tako da mislim uzevši u obzir, formu, podlogu, mjesto trunira tj domaći teren da bi Bellucci ovo trebao dobiti

Sretno :D

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use