Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

SAPORO

MarkoMartinovic

Recommended Posts

Ovaj vikend skokovi su u Japanskom Saporu. Meni osobno najgora postaja sto se tice kladjenja... To je utrka koju gotovo uvijek jedni od favorita preskacu (ako vide da nemaju sansu za osvojiti SK, a i jihovi konkurenti ne nsatupaju), pa tako i ove godine nema dva najbolja austrijanca...koji se ostaju doma spremati za nadolazece utrke... Nadalje najveci razlog sto nevolim tu utrku je d au saporu su gotovo najvece oscilacije vjetra, i cesto se puta sama utrka zna otkazati..jer vjetar "zeza" ne dopuštaa normalno odvijanje natjecanja.., pa su tako u saporu cesti "iznenadni pobjednici" i sl... tako je Okabe u poznim godinama..kako se sjecam pred jedno 5-7godina  dobio u saporu nakon sta nije nista nastupao.. jednostavno imao je odlican vjetar..samo on.. a druge serije nije bilo...a do tog skoka imao sve prosjecne-lose skokove, ali u tim uvjetima vecina bi tako skocila

Evo u prilog tome sta govorim pokazuju i podaci s treninga i kvalifikacija gdije je vjetar varirao od -0,66 do + 1,03 i skakalo se s zaletista 14 do 8... Jest da postoji kompenzacija vjetra i sve to, ali sa nepovoljnim vjetrom ni priblizno ne mozete kompenzirati...gubite bodove zbog viseg zaletista a niste opet u mogucnosti izvesti dobar skok...

Ukratko u saporu se dogadjaju brojni kiksevi, pa nije bas preporucljivo igrati na velike uloge.. jer mozda bas skakac kojeg smo izabrali bude imao nesrece.. a situacija nije bas kao drugdije..mjenjat se zna iz trena u tren...

Prevc je na treninzima bio opet odlican 1,2, u kvalama najbolji ako mu idemo racunati bodove..., njemu saporo lezi.. odlican i prosle godine.. uvijek su opasni domaci japanci.. ito i taku takeuchi, ali vise cu o tome kada izadje poduda..

Evo t je bio uvod u natjecanje, a kada bet365 ili ostale klade di se kladim izbace ponudu staviti cu neki tip..

LP

Evo par duela iz unibeta za lagan ulog: 

1. Hula-Descombes   1   1,65

Francuz je lani u saporu odlicno skakao, ali ove godine na treninzima i kvalama ni blizu kao lani.. treninzi 11,18, a kvale 15...

Hula u solidnoj formi, mozemo reci forma u usponu kao i kod vecine poljaka.. na domacoj tekmi solidan, i nadam se da ce tu formu prenesti i ovdije.. na prvom treningu ga je skroz polomio, na drugom 17, a u kvalama 6.

Hula i descombes skacu jedan za drugim.. descombes je bio bolji u jednom skoku a hula u dva.., iako je najvazniji onaj kvalifikacijski gdije su se borili za vizu za utrku, a hula je sa nepovoljnijim vjetrom bio malo dulji...

mislim duel je dosta rizican ali kao sto rekoh za sicu valja pokusati..

-Evo za primjer sto je vjetar ucinio; mislio sma pisati o duelu STOCH- HAUER..i tipovati na stocha.. skacu takodjer jedan iza drugoga..prvi trening su bili gotovo jednaki u drugom bolji hauer imao izrazito bolji vjetar, a u kvalama stoch s brojem 52 skoci 128i ima vjetar 0,23, d abi se nakon njega haueru okrenuo na -0,66, s istog zaletista skace 111m..djabe sve kompenzacije.. da vam se to desi duel pada i nema druge, a u saporu je to cesce nego drugdije.., tako da taj sam duel preskocio.. jer ne mogu suditi dobro o njima..

2. Leyhe - Fettner   2   1,95

Tu pomalo hvatam iznenađenje... leyhe bolji na oba treninga  25. i 9. a u kvalama 16... solidan je skakac, uredno hvata bodove ali nista posebno oko 20mjesta.. ovdije je kvota na fetnera dosta dobra.. u prvom treningu je malo podbacio 30, dok drugi trening 14... a kvalifikacije 10.. skacu jedan iza drugoga.. prvi trening je fettner bio malo dalji ali taman podigli zaletiste pa je na kraju leyhe bio malo bolji.. u drugom treningu su bili tamo.. leyhe dosta povoljniji vjetar ali unutar 4 boda razlike su bili, dok je u kvalama fettner bio bolji oko 6 bodova sa malo nepovoljnijim vjetrom... ja bi sanse dao 65-35 za fettnera koji je ujedno i iskusniji.. a oni daju leyhea za blagog favorita...

3. Wank - Lanisek   2   1,85

Total:  5,63

Oba skakaca bili su losi na treninzima.. jedan skok bolji lanisek jedan vank, ali sve u svemu lose.. treninzi su manje indikativni jer ne znamo s koliko posto skakaci skacu.. dok je u kvalama lanisek bio znatno bolji i skocio solidno i doso 8. 115,6 bodova, a wank 27., 98,1... ovaj duel igram jer je wank  podjednako skakao na treninzima i kvalama.. sve iste duljine.. dok je lanisek u kvalama dosta popravio svoji plasman i bio mnogo bolji od wanka... jedino kod ovog duela nije slučaj kao kod dva prethodna da skakkaci skacu jedan iza drugoga vec je lanisek 3 mjesta prije...

Jos bi se moglo probati ali mala je kvota Prevc-Freund 1, i jos par duela... takeuchi je u odlicnoj formi jucer bio, kao i kranjec.. a zajedno su u duelu, ali ipak mislim da bi to taku trebao dobiti..manje je skolon kiksu i skace doma.., ali preskocio to.., ISTO KAO I POBJEDU KASAIA PROTIV MLADJEG PREVCA..KASAI SE PRIPREMAO U SAPORU, NIJE BIO U ZAKOPANAMA I ODLICNO JUCER SKAKAO..DOK PREVC OCAJAN NA TRENINZIMA A U KVALAMA  ODLICAN.. RECIMO U PODJEDNAKIM UVJETIMA KAO POBJEDNIK KVALA TAKEUCHI 7 METARA DALJE..PREKO 140 M....nastojao sam uzeti skakace koji skacu priblizno u malom razmaku...nadam se opet pobjedi prevca!!!

Cekam ponude drugih, pa ako stignem napisem jos ponesto bolje!!

Slucajno upalio caps pa mi se ne da brisat velika slova..

lp

Kubacki, Dawid - Hula, Stefan 1 @ 1.75  Marathonbet

Poljski duel. Kubacki je u nešto boljoj formi. Na treninzima su oba po jedanput podbacili dok je u kvalifikacijama Kubacki dijelio 1. mjesto s Takeuchijem a Hula je bio tek 6 s 13 poena zaostatka.

Ammann, Simon - Hauer, Joachim 1 @ 1.833

Za razliku od ostalih Novežana Hauer je u laganom padu forme. Tako da se na prošlom natjecanju uopće nije plasirao u 2. seriju. Ovdje je na treninzima bio solidan 19 i 10 a u kvalama tek 32. Da se razumijemo ne briljira ni Amman al on bar drži neku konstantu i stalno je oko top 20.  Ovdje je 1. treningu bio 10 a na drugom je kiksao i bio je tek 52. U kvlaifikacijama je bio 26. 5 bodova ispred Hauera. Nadam se da je Amman s onim lošim skokom na treningu ispucao kikseve za ovo natjecanja a s standardnim skokovima bi trebao bit ispred Hauera

Takeuchi, Taku - Freitag, Richard 1 @ 1.70

Takeuchi ovdje skače odlično. Bio je pobjednik Kvalifikacija(ne računa se 10 najboljih skakača) na treninzima je bio 3 i 6. a Freitag ne briljira baš.  Na treninzima je bio 14 i 5 a u kvalifikacijama on skače u top 10 tako da ne dobije ocijene od sudaca ali i da je dobio 3X20 bio bi na 121.3 šta je 8 bodova lošije od Takeuchia a 3X20 nema šanse da bi dobio. 

Severin Freund(Podium Finish Yes/No)  YES @ 1.80 bet365

Freund nije nastupio na prošlom natjecanju al ovdje se vratio i skače jako dobro. Na treningu je bio 4 i 7 a na kvalama je bio debelo najbolji uz braću Prevc. Ovdje od Petera očekujem pobjedu a Domen teško da može povezat 2 tako dobra skoka. Još treba dodat da nema 2 najbolja austrijanca Krafta i Hayboecka tako da su to 2 kandidata manje za postolje. Gangnes ne skače baš uvjerljivo ovdje iako na natjecanjima on uvijek bude pravi, Kasai bi isto mogao bit opasan al mislim da Freund ulazi u top 3

Peter Prevc @ 1.869 pinnacle

Na prošlom natjecanu je napokon doživio poraz šta sam i predvidio :D  Sad ovdje nema oba austrijanca šta su bili bolji od njega u poljskoj. istina ovdje je Freund koji tamo nije bio al na treninzima je bio 1 i 2 a na tom treningu di je bio 2. je Kranjec bio sipred njega a kranjec je bezopasan. Ukvalifikacijama iako ga nema u poredku isto je bio najbolji tako da bi sve osim Prevcove pobjede bilo izennađenje a pinnacle nas je počastio s dobrom kvotom

Freund vs Gangnes 1 @ 1.83 bet365 

Sutra je na rasporedu opet natjecanje u Saporu. Na današnjem natjecanju oba ova skakač su imali problem. Freund je pao u 2. seriji nakon doskoka te je tu izgubio oko 21 ponea od sudaca jer je dobio 3X19 a inače bi dobio 3X19. Gangnes je diskvalificiran u 2 seriji al da su obojica imali regularan skok Freund bi bio ispred 2 boda a i inače Freund je ipak mrvicu bolji skakač i u ovom duelu ga moram uzet

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Evo kolega, idemo zajedno. Odigrao sam tvoj izbor, over 1,5 gol na utakmici. Dodao sam gol Olimpije i jedinicu na Inter. Inter sam dodao da imam barem jedan pogodjen par. Idemo zajedno, nema nazad. Odigrao sam sa novcem koji sam odvojio ako nekad dodje do treceg svetskog rata, da imam da pobegnem u Juznu Ameriku, jer drugog novca nemam.
    • Mali doprinos temi je ovaj moj prijedlog iz posljednje sanse, u kojeg sam poprilicno uvjeren, za razliku od kolege iznad ali razumljivo obzirom na njegov krah ljubavi sa bavarskim fekalijama. Mislim da i nije tako tesko pogoditi kako ce igrati ove ekipe veceras. Psv bi napadao sve da je i donio prednost iz Torina, jer samo tako znaju igrati, i nista drugo ne dolazi u obzir. Doduse vjerojatno bi u tom slucaju bili malo oprezniji, a veceras nemaju sta cekati tako da ih ocekujem visoko i napadacki od prve minute, a Juve oprezniji i na kontre, pa tko koga, a ne bi me cudilo da prvo zasvjetli 0-1 Muani, iz neke kontre ili slicno, no ne bitno tko i kako zabije prvi, vjerujem da minimum 2 gola padaju pa makar oba zabio Juve a da PSV i ne docekamo, no nesto mi nije taj scenarij vjerojatan, tako da kao sto rekoh ocekujem da sijeva od samog starta, uz golove sa obje strane i potencijalno da ova utakmica bude ljepotica ovog nokaut eliminacijskog dijela lige.
    • Da ne bude samo teorije, evo kako bih odigrao realno kladjenje, kada bih imao novca, ili kada bi mi kladionice vratile novac kojim sam mislio da Bayern moze do dva gola protiv skota u sred Munchena: Drzao bih se doubla, jedinica na Inter (subota) plus gol Olimpije Borcu (sutra) sto daje ukupnu kvotu od 1,50 A onda bih na taj osnovni double, dodavao uvek po jedan par, i igrao samo triple, i to sto tripli. Na jednoj tripli bi bio sto veci handicap na Juve, na drugoj nesto u vezi golova na mecu Real vs ManCity, na trecoj bi probao taj over 1,5 gol na utakmici Psv vs Juve, na cetvrtoj prolaz Juventusa za sto manje novca, a dodao bih i golove sa meca Bundeslige izmedju Kiela i Leverkusena (weekend), a probao bih i sa duplom sansom 1X na Olimpiju, ali ne zato sto nesto znam o njima, vec samo sto bih voleo da vise ne gledamo ovaj Borac ako ne moramo.  
    • Psv vs Juventus, Liga Prvaka, najava meca Mnogo je lakse najaviti ovaj mec, nego proceniti u kom pravcu ce utakmica otici, jer ove dve ekipe nemaju nista zajednicko.  Psv, sta sve oni mogu. Psv je u stanju da dobije Liverpoola, iako je dva puta gubio na toj utakmici. U stanju su da postignu tacno 101 gol u sezoni (u svim takmicenjima) i 71 gol u holandskom prvenstvu, iako smo jos uvek u drugom mesecu. Bili su u stanju da sezonu otvore sa deset uzastopnih pobeda, i da vec nakon tri meseca budu u prednosti nad drugoplasiranim Ajaxom devet, pa deset, pa jedanaest bodova prednosti. Bili su u stanju da vec krajem desetog meseca imaju gol  razliku “u plusu 40 golova”, a u ovom trenutku im nedostaje pet gola da bi bili “u plusu 50 golova”. U stanju su da igraju najspektakularniji fudbal u Evropi trenutno, u stanju su da postignu vise golova od Liverpoola u medjusobnoj utakmici, i ukupno u sezoni. U sezoni su imali pobede nad krsevima od timova po 8:0, 7:1, 6:0, 6:1, 5:0, 5:1, 5:2 … Ali isto tako su u stanju da me sjebu u dugorocnom kladjenju na pobednika holandskog prvenstva, gde sam vec potrosio novac koji sam sebi vec proglasio dobitnim jos u desetom mesecu, a oni sve prosuli, kao prave seljacine. Psv vise nije u stanju da dobije ni Tekstilac iz Dervente, u drugom mesecu imaju skor jednu pobedu, tri neresena ishoda i poraz. U prvenstvu imaju tri uzastopna remija, gde su uvek vodili, pa ispustili prednost. (3:3 sa Nec-om, 1:1 sa Willem-om, 2:2 sa Utrechtom). Na zadnjih sedam utakmica na strani (u svim takmicenjima) su uvek primili gol, i to ne gol, vec golove, cak 14 komada. Golove im daje ko hoce i koliko hoce, Zwolle tri, Nec tri, Excelsior tri, Zvezda dva, Utrecht dva puta po dva komada, Breda dva, Juventus dva komada … Znaci, u stanju su da pobede Liverpool nakon sto su dva puta bili u zaostatku, ali i da sjebu celu sezonu, za samo pola meseca, jednom recju deluju kao seoski cirkus koji gostuje u nasem gradu.  Juventus, sta sve oni mogu Ako uplatite 100€ da ce Juventus i ManCity biti prvaci Italije i Engleske, zaradicete tacno 515.000€ a da niste uzeli lopatu u ruke. Znaci, kvote od 51,00 i 101,00 jasno govore gde su Juve i gradjani danas. Juventus je u stanju da ima sesnaest X-a, neresenih ishoda u prvenstvu. Tesko pobedjuju, ali tesko i gube, do utakmice sa Napolijem, pre desetak dana, nisu imali nijedan poraz u italijanskom prvenstvu. Nisu u stanju da dobiju Empoli, Cagliari, Parmu, Veneziju, Lecce ili Brugge, ali ne gube ni od ManCity, Intera, Milana, Rome, Leipziga ili Aston Ville. Juventus u gostima ove sezone ima skor od sest pobeda, devet neresenih ishoda i samo jedan poraz od Napolija ( gde su vodili). Sto se mene tice, najvrednije kod Juventusa je sto cak sesnaest puta nisu primili gol, jedanaest puta u sezoni su primili samo jedan gol, i samo jednom u sezoni primili vise od dva gola (4:4 sa Interom) Sta ja mislim o ove dve ekipe Mislim da veceras igraju dva potpuno razlicita sveta, i da treba do utakmice da se odlucim i izaberem koji klub cu kupiti, i postati vlasnik kluba, uvek bi to bio Juventus. Morao sam malo da kontaktiram emigraciju da cujem sta mediji u svetoj Holandiji govore o Psv-u. Uglavnom se slazemo, sve kritike idu u pravcu takticke nediscipline, prepotentnosti, anarhije i nonsalancije. Kritike su upucene igracima koji se neodgovorno odnose, nemaju autoritet na klupi i uglavnom igraju bez pritiska, pa se tako i objasnjava primljeni broj golova, i cinjenica sto su vec sto puta u sezoni bili u rezultatskom zaostatku. Znaci u dve reci, sezonu bi mogli da objasnite recima takticka nedisciplina, iako imaju tri puta jaci roster od biko koje druge holandske ekipe. Sto se tice Juventusa, ne moram nikoga nista da pitam. Nece biti prvaci Italije u narednih sto godina, a da mene pitaju, Antonio Conte na klupi bi im legao kao budali samar. Postujem im odbranu, postujem im prakticnost i relativnu disciplinu, a svidja mi se i sto tesko gube, iako i tesko pobedjuju. A najvise mi se svidja sto ce prodati onog drvosecu Vlahovica i sto su ga zakucali ekserima za klupu. Uvek moze i sa manje crnaca u rosteru, pogotovo u napadu. Sve u svemu, Juventus je tacno na onom mestu na tabeli Serie A koje i zasluzuju.  Hteo sam da kazem da bi Psv mogao da bude ono sto kaze srce, lepa igra, puno golova i spektakl, a Juventus ono sto kaze razum, daj da se prodje dalje i uzme italijanski Kup, ionako se niko nece secati za sto godina kako smo igrali. Bas kao sto se desilo prosle godine, kada je nikada gori Juve dobio Atalantu bez primljenog gola u nikad gorem Finalu jednog kupa. Predlozi za kladjenje Mislim da ovde vec ulazimo u deo nadprirodnih moci svakoga od nas da predvidjamo buducnost, odnosno da procenimo u kom pravcu ce otici utakmica. Mirise na golove, ako gledamo kako igra Psv. Ali u italijanskom prvenstvu bi holandski treneri umrli od gladi, a holandski pogled na fudbal ne bi prosao ni u italijanskim seoskim ligama. Ako mirise na golove, sta da radimo sa cinjenicom da Juventus sesnaest puta u sezoni nije primio gol. Sa druge strane, ne znamo kako Psv misli da prodje, ako ne napadne jer je napad jedino sto imaju. Gledam juce one seljake iz Atalante. Pruzi ti se prilika jednom u sto godina da prodjes dalje u Ligi Prvaka, a da jedna ekipa izmedju Reala i gradjana mora da ispadne, Bog, sreca ili sudbina ti za protivnika da belgijance, pri tome imas aktivni rezultat iz prve utakmice, plus su te pokrali u prvoj utakmici, i ti budes tolika seljacina da primis tri komada za poluvreme. Dakle, priprema utakmice - nula, glava -promaja, mentalitet -seljacki, a Juventus nikada nije bio takav klub. Dakle, ovako. Svako od nas treba najpre da vidi koliko u sebi ima talenta da predvidja buducnost i to iskoristi za procenu u kom smeru bi mogla da ode utakmica. Ako se klubovi odluce za borbu prsa u prsa, bice deset golova. Ako Psv napadne kako zna i ume, u stanju je da postigne cetiri gola. A da ne govorimo koliko prima i ko im je sve davao golove. Ali i Juventus bi bio Atalanta, a ne Juve kada u ovakvim utakmicama ne bi igrao sah umesto fudbala.  Evo i moje prognoze. Prva je live, dakle sacekati prvih deset minuta, pa tek onda divljati sa uplatama, nakon sto smo videli kako ce se otvoriti utakmica, i uopste ne stedeti za one kolege koje jos uvek imaju novca kod sebe. Drugo, veoma mi se svidja onaj predlog iz druge, amaterske, a to je neki handicap na Juve, da ih Psv nece potopiti. Trece, mislim da je izuzetno privlacna i igra ko prolazi dalje, jer su obe kvote interesantne, svaka na svoj nacin, a sve zavisi od toga da li cete kroz live prepoznati potencijal napada i poseda sa jedne strane, ili prakticnost i racionalnost plus odbrana, sa druge strane. Ipak, sada pre utakmice deluje da je lakse kroz live, a nakon prvih deset minuta, proceniti igru na golove, odnosno kladjenje na golove na utakmici. Sve to pod uslovom da ste i stanju da gledate istovremeno dve utakmice i da se pri tome kladite na dve utakmice istovremeno, jer ko je lud da ne gleda Real i gradjane.  
    • Liga prvaka, Real-City 2 Logičnog objašnjenja nemam, a dosad se pokazalo da logika i nogomet nisu uvijek u simbiozi. Računam na jednostavni zakon brojeva ,visokih brojeva,tj.da je vrijeme da Real više izgubi meč u kojem se očekuje da će ići dalje. Žao mi je samo Luke,ali ova garnitura Reala je takva da svima idu na živce,osim njihovim navijačima,pa čak i nekim njihovim navijačima. Jučer čitam kako su napravili tablicu La Lige, kao bez grešaka Vara,na kojoj je Real prvi. Oni pričaju o sudačkim greškama, nevjerojatno. Da je Var postojao od 1955. oni bi imali maksimalno 6LP i 15 La Liga. I sad im fora objašnjavati da Jude B.kod crvenog kartona nije rekao Fuck you nego Fuck off. Nije go*** nego se pas ... I koliko pametan moraš biti otac da sinu crncu daš ime Jude. Ali bitno je da mali Juda još kao dijete sanjao da će igrati u bijelom kraljevskom dresu.    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use