Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 7.10.2015.

forza

Recommended Posts

Prvi tip za sutra,bit ce ih jos sigurno...

19:00 Norveska - Bjelorusija -10.5 1 bwin 1.95 3/10

Ocekivao sam dosta veci hendikep i ovo se jednostavno mora odigrati.Norveska u ovoj grupi nebi trebala imati problema,sigurno idu na taj Euro gdje ce biti prvi favoriti kao i na ovogodisnjem Svjetskom u decembru.Prvo kolo kvalifikacija igraju protiv jako slabasne Bjelorusije usudio bi se reci.Od vratarki tu su Grimsbo,Solberg i Lunde od igracica tu su Molid,Kristiansen,Loke,Skogrand,Nora Mork,Bredal Oftedal,Sulland,Wibe,Obaildi,Riegelhut,Kurtovic,Herrem,Solberg i Arntzen.Sigurno tu nebi bile neke igracice da Breivang nije zavrsila karijeru plus je Linn-Kristin Riegelhuth trudna.Ali i bez njih dvije ovo izgleda stvarno mocno ne vidim kako im Bjeloruskinje mogu parirati.Na svakoj poziciji po dvije vrhunske igracice od vratarki ne zna se koja je u boljoj formi.Sto se napadackog dijela tice Kurtovic se vratila u formu otkako je ponovo u Larviku,Mork zabija isto dosta u Larviku tu su onda Loke i Sulland iz madarskog Gyora..Sto se gostujuceg tima tice tesko ce sta moci u ovoj grupi.Ova reprezentacija je dosta mlada ima tu dosta igracica koje su 1996/97 godiste uz par veteranki.Ono sto je jos bolnije dolaze bez tri vrlo bitne igracice,vratarka Safonova,vanjska Mihdaliova i krilo Dronova.Na vratarskim pozicijama ce imati dvije varijante iskusna Kumpel i vrlo mlada Nikitina.Ono sto mi je jos zapalo za oci je Anastasia Lobach koja trenutno nema kluba i sigurno nije u formi,igra na poziciji pivotmena.Dalje od iskusnih tu je Artyuhovich,Nesteruk,Yashchuk i to je to mozda.Kumpel bi morala biti na velikom postotku odbrana da njen tim ne dozivi debakl a usput da Lobach u napad sa Artyuhovich pogadaju svasta a to protiv Norveske odbrane tesko prolazi.Takoder Norveska ima tri kvalitetna golmana i ja da sam trener te reprezentacije ne znam kojoj bi dao prednost ma da ocekujem mozda od pocetka Grimbso ili Lunde a da ce Solberg ostaviti pred kraj takoder sedmerce ce sigurno izvoditi Mork ili Kurtovic a te igracice takve prilike nikada skoro ne fulaju.Po meni ovo ima value s obzirom u kakvom je sastavu Bjeloruska reprezentacija...

Hingis/Mirza - Errani/Pennetta; tip: Hingis/Mirza 2:0 @1.80 (betway)

Hingis i Mirza po meni ubedljivo najbolji zenski duel u ovoj kategoriji. Nesto poput Serene u singlu ili brace Bryan pre par godina u dublu. U nenormalnoj su formi, nisu izgubile ni set u zadnja 13 susreta. Osvojile su Wimbledon, US Open, Guangzhou i Wuhan. Radi se o dve igracice koje su jako uigrane i koje bez vecih problema brejkaju ogromnu vecinu svojih protivnika. Errani i Pennetta su imali solidnu sezonu u dublu. U zadnja 2 meseca su igrali 1/4 finale Cincinatija gde su porazene od Chan/Chan u  3 seta. Onda je sledilo 1/2 finale US Opena gde su porazene od upravo istog para protiv kojeg igraju danas i to u 2 seta. Rezultat je bio 6:4 i 6:1. Errani i Pennetta imaju singl kao prioritet broj 1 te je dubl uvek nekako po strani. Pennetta igra njene zadnje turnire posto je najavila kraj karijere i njenu poslednju sezonu. Errani je verovatno malo i umorna posle 2 meca zaredom u 3 seta, a plus danas je ceka i Petkovic protiv koje ce se isto namuciti

Zenski tenis je jako nepredvidljiv i nezahvalan za kladjenje ali ovde idem bez ikakvih dilema, tacno da me i obore nece mi biti zao. A mislim da nece, jer je trenutna forma Hingis i Mirze zastrasujuca. 

Garcia-Lopez - Karlovic; tip: Garcia-Lopez (+1.5) prvi set @1.48 (marathonbet)

Razmisljao sam izmedju hendikep na Garciu ali ovo mi deluje kao sigurnija opcija, pa cemo ici sa hendikepom u prvom setu. Garcia-Lopez dolazi u Beijing posle Shenzhena i mogu reci jako uspesno odigranog turnira gde je stigao do finala i onda izgubio od Berdycha. Garcia-Lopez je u finalu igrao veoma dobru i pruzio ocekivani otpor ali je Berdych odigrao kvalitetnije i tu se nije moglo nista. Meni su vaznije njegove partije na ovom azijskom touru. Mogu slobodno reci da igra jako samouvereno i da se bori za svaki poen. Onaj mec protiv Cilica je pokazao njegov kvalitet i trenutnu formu. Kad smo kod kvaliteta, to Karlovic sigurno ima, no trenutna forma je ono sto me malo brine. Posle veoma dobrog Wimbledona i sjajne forme na Americkim turnirima mislim da je Ivo u blagom padu forme. U Kuala Lumpuru je ispao od Kyrgiosa u dva seta. Istina, Nick je odigrao dobar mec, ali Karlovic je na mene ostavio dojam da to nije isti Ivo od pre mesec-dva. Basilashvili ga je uspeo brejknuti dva puta. Mislim da ce eventualno moci da se drzi svojih servis gemova, ali ce tesko do brejka protiv ovako raspolozenog Garcie. Manje vazno, njih dvojica su dosad odigrali 3 meca i sva 3 je slavio Garcia-Lopez ali je zadnji mec odigran davne 2012, tako da to i ne uzimakm kao neki argument, no se vise oslanjam na trenutnu formu. Mislim da Garcia moze uzeti 6 gemova u prvom setu

Ostali predlozi: 

Querrey - Nishikori over 21.5 @1.82 (marathonbet)
Chardy - Muller over 10.5 first set @2.10 (
bet365)
Bryan/Bryan over 9.5 first set @1.70 (
marathonbet)
Petkovic - Errani over 21.5 @1.96 (
marathonbet)

Koliko sam vidio da ima ovdje poznavaoca rukometa pa ovako.

Danas bila najava u dnevniku za tekmu HR-SLO kvalifikacije u rukometu. Spomenuli su da nama fale prva dva golmana a Penezic je rekla da znaju slovenke koje su poznate po brzom rukometu. Ne pratim bas zenski rukomet al ovo mi zvuci dobro za probat igrat na over golova. U bet365 je granica 52,5 pa ak ima ko malo bolje prati nek da komentar

Canada CFL

Toronto Argonauts-Ottawa Redblacks 1 1.86 Bet365

Oba tima igraju solidno poslednje vreme,ali razlog zasto sam ovo tipovo je sledece:

1.Ottawa ocajna u gostovanjima,u poslednjih 17 gostovanja dobili su 4 a izgubili 13.

2.Toronto je na svom terenu u CFL poslednje kolo izgubila od Hamiltona Tiger-Catsa 27:35,a pretposlednje dobilo sa 30:24 bas Ottawu.

3.Odigrali su 4 medjusobna meca a Toronto je dobio poslednja 3.

4.Ne primecujem neke velike padove kvota na Ottawu

Ovde bi Toronto trebao slaviti!Sretno!

Danas bila najava u dnevniku za tekmu HR-SLO kvalifikacije u rukometu. Spomenuli su da nama fale prva dva golmana a Penezic je rekla da znaju slovenke koje su poznate po brzom rukometu. Ne pratim bas zenski rukomet al ovo mi zvuci dobro za probat igrat na over golova. U bet365 je granica 52,5 pa ak ima ko malo bolje prati nek da komentar

Da istina je da Zderic i Grubisic nece ciniti golmanski tandem umjesto njih tu su Sanader iz Bjelovara Besen iz Sesveta uz Kapitanovic iz Podravke koja ce vjerovatno biti prvi golman.Slovenke vole da igraju brzu tranziciju ali onda im je odbrana ne postavljena sto ce Penezic i kompanija sigurno iskoristiti,sigurno vrijedi probati.

I ja sam baš gledao taj prilog i pomislio isto, over golova :D

Iako, moram prizanti da nisam rukometni ekspert, međutim izostanak dvaju vratara, kao i činjenica da slovenke preferiraju brzu igru, što bi i našim reprezentativkama trebalo ostaviti prostora, moralo bi rezultirati sa nekoliko lakih golova...

Unibet i 888sport imaju najbolje granice, barem trenutno.

BEplrOC.png

Trener Hrvatske najavio je ovu utakmicu kao izuzetno tešku te je rekao da je ovo "kvalifikacijska utakmica u kvalifikacijama" budući da bi Makedoniju trebali svladati. Granica od 23,5 golova za Sloveniju ne čini se prevelikom, pogotovo ako će se igrati brz rukomet.

X6y5zUC.png

I ja sam baš gledao taj prilog i pomislio isto, over golova :D

Iako, moram prizanti da nisam rukometni ekspert, međutim izostanak dvaju vratara, kao i činjenica da slovenke preferiraju brzu igru, što bi i našim reprezentativkama trebalo ostaviti prostora, moralo bi rezultirati sa nekoliko lakih golova...

Unibet i 888sport imaju najbolje granice, barem trenutno.

BEplrOC.png

Trener Hrvatske najavio je ovu utakmicu kao izuzetno tešku te je rekao da je ovo "kvalifikacijska utakmica u kvalifikacijama" budući da bi Makedoniju trebali svladati. Granica od 23,5 golova za Sloveniju ne čini se prevelikom, pogotovo ako će se igrati brz rukomet.

X6y5zUC.png

http://www.germanijak.hr/vijesti/penezic-morat-cemo-igrati-jako-u-obrani-i-pomoci-mladim-golmanicama/13829 "

Nema dosta cura, pola moje generacije, ostalo nas je možda četiri, tako da idemo raditi. U Umagu se taktički pripremamo i nadam da su sve cure zdrave i u dobroj formi“.

Marta Žderić se ozlijedila, dok Jelena Grubišić nakon ozljede koljena još nije sto posto spremna tako da ćemo morati igrati jaku obranu i pomoći mladim golmanicama. Ja sam malo bolesno, čuje mi se u glasu, no sve u svemu dobro treniramo“, poručila je članica makedonskog Vardara, koja se nakon reprezentativnih obaveza veseli i klupskim izazovima.

Mislim da vrijedi uzeti i Penezic over,uzet ce polovicu suteva kod Hrvatica... 7.5 je granica u SSu.

Prethodna 2 dana sam igrao manje gemova zato sto kladionice cesto znaju da stave preveliku granicu za neke meceve. Uvek mi je nekako lakse da pogodim kada ce biti manje gemova ali nekad su granice takve da morate odigrati vise. Za danas su dobro postavili granice a ja sam se odlucio da igram vise gemova na mecu Garcia Lopez-Karlovic. 

08:00 Garcia Lopez-Karlovic 25.5  VISE

(Final result 0:2 (5:7, 6(1):7)

Jeste da je ovo najveca moguca granica koju su mogli da stave za mec koji se igra u 2 dobijena seta ali mislim da ce se isplatiti posle meca.

Garcia Lopez  trenutno na poziciji 26. Ima 32 godine i dolazi iz Spanije. Igra dobro na betonu i zemlji dok je na travi katastrofa. Ove sezone ima 28 pobeda i 20 poraza. Ove godine ima i 2 osvojene titule: Bukurest (zemlja) gde je pobedio Veselog 7:6 7:6 i osvojio je jos titulu u Zagrebu (beton) gde je pobedio Sepija 7:6 6:3. U karijeri ima negativan skor 245/270  ali ima i 5 titula sto nije mnogo lose iako je blizu zalaska karijere.

Za protivnika ce imati Karlovica. Ivo je trenutno na poziciji 18. i nadam se da ce sto vise napredovati do kraja karijere. Trenutno ima 36 godina ali ocekujem od njega jos nekoliko dobrih sezona. Njegov najbolji udarac je svakako servis i po tome je u rangu sa Iznerom, Raonicem... Ove sezone ima 32 pobede i 20 poraza. Osvojio je 1 titulu na turniru Delray Beach pobedivsi u finalu Younga sa 6:3 6:3. Tu titulu je osvojio na betonu i to je svakako podloga koja mu najvise odgovra zbog snaznog servisa. U karijeri ima 6 titula i vecina je na betonu. Do sada su igrali 3 medjusobna meca od kojih bih pomenuo samo poslednji koji se igrao 2012. godine. Prva 2 meca igrane su davnih 2005. i 2007. godine tako da mislim da ne mogu da pokazuju nista u zavisnosti za ovaj mec. 2012. su igrali u Rimu na zemlji i pobedio je Garcia lopez sa 2:0. Po setovima je bilo 6:4 6:4. Tu me ne cudi mnogo sto je Garcia Lopez lako slavio jer se igralo na zemlji a tu Karovicev servis ne moze da dodje do izrazaja. Sutra ocekujem jedan dug i neizvestan mec. Prvi set bi veoma lako mogao da ode u tajbrejk jer Karovic ce verovatno lako dobijati svoje servis gemove dok na servis gemove protivnika tesko da ce imati velike sanse jer on nema neku idealnu kretnju niti forhend ili bekhend koji bi mu donosili prednost.

Svakako da ce servis gemovi GL-a zavisiti od njegovog ubacenog prvog servisa. Navijacu sutra za Karlovica ali ako vec dobije neka bude sa 26+ gemova na mecu.

Jel neko pratia zadnje mečeve Nadala ili Pospisila? Nemaju međusobnih ogleda, al barem po brojkama i formi mi izgleda da bi ga triba Nadal pomest bez nekih većih problema... pitam jer mislim stavit Nadala uz Hingis/Mirza i napast to kao dabl za pristojan ulog...

Meni je to druze no bet. Ne isplati se rizikovati po kvoti 1.25. Nadal sa onakvom formom na jednoj strani koji i nije bio bas ubedljiv dozvolivsi Wuu 8 gema, i Pospisil sa druge strane koji vuce onu povredu ali je Kualu Lumpur odradio solidno, dobio Uchiyamu i Baghdatisa, pa onda izgubio od Lopeza ali u 3 seta. Meni je Karlovic vise gemova prvi set (9.5, cak i 10.5) bolji pick :)

Meni je to druze no bet. Ne isplati se rizikovati po kvoti 1.25. Nadal sa onakvom formom na jednoj strani koji i nije bio bas ubedljiv dozvolivsi Wuu 8 gema, i Pospisil sa druge strane koji vuce onu povredu ali je Kualu Lumpur odradio solidno, dobio Uchiyamu i Baghdatisa, pa onda izgubio od Lopeza ali u 3 seta. Meni je Karlovic vise gemova prvi set (9.5, cak i 10.5) bolji pick :)

zahvaljujem  ;)

WTA Beijing

Kerber-Wozniacki over 21,5 gemova 1.77 Bet365

Ovaj mec igraju teniserke koje su 10 i 11 na WTA listi.Kerber igra malo bolje od Wozniacki na betonu,Kerber je u prvom kolu na ovom turniru dobila Cibulkovu 2:0(6:1,6:4),dok je Wozniacki dobila Wang takodje 2:0 u setovima(7:5,6:0).Ove dve teniserke na tvrdoj podlozi jedna protiv druge su igrale 7 puta a cak 5 puta je preslo ovu granicu,takodje one su jednom igrale jedna protiv druge na ovom turniru i Kerber je slavila sa 2:1.

Danas se igra zanimljiv rukometni par sa kojim se mnogi bookmakeri muče...

Đakovo - Dubrava 

Final result 36:39 (19:21, 17:18)

Ako netko ima više saznanja ili je upoznat sa stanjem u ovim klubovima, i općenito hrvatskim rukometom molio bi da podijeli i sa drugima. Koeficijent na Dubravu je znatno pao u svim kladionicama, a gotovo sve online kladionice su par i blokirale, odnosno maknule ga iz ponude. Još jedino bet-at-home ovu okladu ima u ponudi, međutim mislim da većina zemaljskih također drži ovu okladu. 

Ako netko zna razlog pada u koeficijentu na pobijedu gostiju, slobodno podijelite... 

evixsHj.png

Ja sam više koncentriran na sutrašnju ponudu, i ponudu narednih dana, tako da više kvalitetnijih prijedloga od mene kasnije ;)

WTA Beijing

Kerber-Wozniacki over 21,5 gemova 1.77 Bet365

Ovaj mec igraju teniserke koje su 10 i 11 na WTA listi.Kerber igra malo bolje od Wozniacki na betonu,Kerber je u prvom kolu na ovom turniru dobila Cibulkovu 2:0(6:1,6:4),dok je Wozniacki dobila Wang takodje 2:0 u setovima(7:5,6:0).Ove dve teniserke na tvrdoj podlozi jedna protiv druge su igrale 7 puta a cak 5 puta je preslo ovu granicu,takodje one su jednom igrale jedna protiv druge na ovom turniru i Kerber je slavila sa 2:1.

I meni je ovo fin par, moglo bi i over setova po 2,40

Danas se igra zanimljiv rukometni par sa kojim se mnogi bookmakeri muče...

Đakovo - Dubrava

Ako netko ima više saznanja ili je upoznat sa stanjem u ovim klubovima, i općenito hrvatskim rukometom molio bi da podijeli i sa drugima. Koeficijent na Dubravu je znatno pao u svim kladionicama, a gotovo sve online kladionice su par i blokirale, odnosno maknule ga iz ponude. Još jedino bet-at-home ovu okladu ima u ponudi, međutim mislim da većina zemaljskih također drži ovu okladu.

Ako netko zna razlog pada u koeficijentu na pobijedu gostiju, slobodno podijelite...

evixsHj.png

Ja sam više koncentriran na sutrašnju ponudu, i ponudu narednih dana, tako da više kvalitetnijih prijedloga od mene kasnije ;)

Evo ja sam kontaktirao jednog od bitnijih igrača Dubrave. Kaže da su sigurno kvalitetniji i bolji od njih i da bi trebali dobit. Dakovo zna bit nabrijano doma al kaže ako odigraju kako znaju da nemaju šanse protiv njih! Dubrava je kompletna i nema problema sa sastavom!

Nekih posebnih mučki nema :D

ATP Tokyo Doubles

Bryan B./Bryan M. - Cabal J./Farah R.  over 20.5 gemova 1,94 MarathonBet

Braca Bryan imaju dva uzastopna poraza,u drugom kolu Cincinatija od Nestora i Roger-Vasselina,a onda u prvom kolu US Opena od Johnsona i Querreya.Cabal i Farah su u skoro svakom turniru prosli prvo kolo.Ovi igraci su igrali 3 puta jedan protiv drugog

Evo i njihovi medjusobni mecevi

Bryan B./Bryan M. - Cabal J./Farah R.  7:6 6:4

Bryan B./Bryan M. - Cabal J./Farah R.  3:6 6:4 10:7

Bryan B./Bryan M. - Cabal J./Farah R.  7:6 6:4

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Football - UEFA Nations League Saturday, 16 Nov 2024, 20:45 bet365 LP!
    • Njemačka vs BiH – Pobjeda Njemacke u oba poluvremena 1,72 bet365 Njemačka je u impresivnoj formi kod kuće, sa samo jednim porazom u posljednjih 10 domaćih utakmica u svim natjecanjima. Njihov napad je posebno učinkovit na domaćem terenu, s postignutih 15 golova u posljednjih pet domaćih utakmica. U ovoj sezoni Lige nacija Njemačka je briljirala s tri pobjede i jednim remijem u prva četiri kola, što ju je odvelo na vrh ljestvice Grupe 3.  Njemačka ima apsolutnu dominaciju u međusobnim susretima, neporažena je u sve tri dosadašnje utakmice protiv Bosne i Hercegovine. Prošli ogled završio je pobjedom Njemačke od 2-1 u gostima, dok je jedini susret na njemačkom terenu završen rezultatom 3-1 za domaćine. S druge strane, Bosna i Hercegovina ima ozbiljnih problema s formom. Već na otvaranju Lige nacija doživjeli su poraz, a taj trend nastavljen je i kasnije. Trenutno su bez pobjede u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima, a obrana je naročito slaba – primili su 9 golova u posljednja četiri susreta. Bosna i Hercegovina se također muči u gostima – bez pobjede su u 13 od posljednjih 14 gostovanja, uz osam poraza. Iako su uspjeli postići golove protiv Njemačke i Nizozemske, ostali su bez pogotka u preostala dva nastupa u Ligi nacija. Ozljede i izostanci Napadač Stuttgarta Deniz Undav, koji je u listopadu dva puta bio strijelac protiv Bosne, zbog ozljede će propustiti susret. Njegov suigrač Angelo Stiller također je otpao iz sastava zbog mišićnih problema. Bayer Leverkusenov Florian Wirtz još uvijek se oporavlja, a izostanak suspendiranog Nica Schlotterbecka dodatno smanjuje Nagelsmannove opcije.  Međutim, u momčad je pozvan debitant, vratar Manchester Cityja Stefan Ortega, koji će se boriti za svoje mjesto među vratnicama s Oliverom Baumannom i Alexanderom Nubelom. S druge strane, Bosna i Hercegovina se također suočava s izazovima. Trener Sergej Barbarez neće moći računati na suspendiranog Nikolu Katića, dok je Atalantin Sead Kolašinac otpao zbog ozljede. U obrani bi ga trebali zamijeniti Nihad Mujakić ili Tarik Muharemović, koji trenutno igra na posudbi u Sassuolu iz Juventusa. Ipak, najveća prijetnja dolazi od legendarnog kapetana Edina Džeke, koji i sa svojih 38 godina igra u vrhunskoj formi. Napadač Fenerbahčea dolazi na okupljanje nakon što je postigao 11 golova u 19 utakmica ove sezone. Njemačka: Baumann; Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt; Andrich, Groß; Gnabry, Musiala, Sané; Havertz Bosna i Hercegovina: Vasilj; Mujakić, Bičakčić, Barišić; Gazibegović, Tahirović, Hajradinović, Huseinbašić, Dedić; Džeko, Demirović Na temelju svih ovih statistika, očekuje se uvjerljiva pobjeda domaćina u prvom i drugom poluvremenu po kvoti od 1.72 u bet365 kladionici. (Koeficijenti 16.11. u 11:35 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Kolega, taj tip je vec odigran Pa mijenja dok je tema jos otvorena😀
    • ATP Finals Torino Subota 14:30h Zverev - Fritz   1 @1.35  Mozzart  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use