Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 30.08.2015

PaoNaLazio

Recommended Posts

Carpi-Inter-2 1.83

Carpi je stigao u Serie A posto je prosle godine sjajnim igrama bio prvoplasiran u Seriu B.Ali prvi mec u Seriji A je lose zavrsio posto su sa cak 5:2 izgubili od Sampdorije.U kupu su prvu rundu pobedili Livorno nakon penala,dok pripremne prijesezonske prijateljske nisu za njih bile najbolje,i tu su izgubili od Intera 4:2,i to je bio njihov prvi medjusobni mec.Inter je sezonu poceo pobedom protiv Protiv Atalante golom Jovetica u 90+3 minutu.Ni njima prijateljske nisu prosle u najboljem redu,medjutim,Inter je za ovu sezonu potrosio mnogo novca za pojacanja,i normalno je ocekivati njih u borbi za titula,za to je potrebna pobeda ovde.

15:00 Bergischer HC - Flensburg

Pick Flensburg over 30,5 2.00 3/10 WWin

Posljednja utakmica drugog kola Njemacke Bundeslige gdje ce se sastati Bergischer i Flensburg.U prvom kolu Flensburg je slavio protiv Balingena 32:22 dok je Bergischer dozivio poraz od Magdeburga 28:25.Flensburg je doista jak ove godine po svima je prvi kandidat za osvajanje Bundeslige.Dosao je trojac iz HSV-a a to su Dordic-Toft Hansen-Mahe kao i Lauge iz Kiela jos uz to se oporavio Glandorf.Na svakoj poziciji imaju barem dva vrhunska igraca zato sto se tice umora igraca toga nece biti sigurno,dosta su jaki i u odbrani i u napadu.Protiv Balingena bukvalno su se svi upisali u listu strijelaca,Andersson je uz to imao 16 odbrana dok je drugi golman Moller uspio odbraniti 2 sedmerca i 1 sut iz vana.Eggert je predvodio grupu sa 7 golova od cega 4 sa 7m,Glandorf je dodao 6 a Svan Hansen 5.U nekim trenutncima Flensburgu uopste nije bilo stalo do golova jer bili su u seriji kada za 10 minuta daju 6-7 golova pa onda 3-5 minuta ne postignu ni jedan gol.Sto se ipak tice Bergischera oni su prvo kolo kiksali u gostima kod Magdeburga.Otisli su tamo sa malim sansama a pruzili su veliki mec jer bili su bez kapitena i najboljeg igraca Szilagyia sem njega jos tamo nisu isli Hoße,Dragas i Nippes.Ova cetvoritca igraca nece igrati ni danas kontra Flensburga plus nece igrati Maximilian Weiß koji je krvario u mecu kontra Magdeburga.Magdeburg je tada bio jednostavno ocajan ukupno 9 odbrana golmana,napad im je stekao ali odbrana je bila na nivou.Eh sada i tako ocajni su zabili 28 golova Begischeru uz samo 9 odbrana golmana,a moram reci da je Flensburg daleko bolji na svim pozicijama i da na svim pozicijama ima dva kvalitetna igraca + na golu ima strasnog Anderssona.Napad Bergischera je limitran dosta bez Szilagyia,i velika je sada odgovornost na Oelzeu kao prvom i jedinom pravom srednjaku, kojeg ce povremeno mijenjati lijevi bek Gutbrod, a tada ce Alex Hermann na lijevog beka.Weber u redovima Magdeburga je zabio 10 golova Bergischeru(4 sa 7m) sto znaci da je sigurno i bilo kontri a to Flensburgovi igraci ne fulaju.Cesto zna na kraju gol razlika proglasiti pobjednika Bundeslige pa tako vjerujem da Flensburg svaki mec zeli sve vise i vise golova da dadne.Ono sto je takoder zanimljivo je to da je Flensburg kad je gostovao zadnji put ovdje izgubio rezultatom 36:31 ali prosle sezone je Flensburg mucio se sa povredama.U pripremnim su primali od Gummersbacha i Westfalena po 30 golova kao i od Wisle Plocka.Flensburg sem tog poraza prosle sezone je gostovao jos dva puta i postizao je 30 odnosno 36 golova.Kad je domacin Flensburg bio 37,34 i 40 golova.Vjerujem da Flensburg zeli da se osveti za proslogodisnji poraz.U tom porazu Hoße je postigao 9 golova,Szilagy 5 i Nippes 4 i tu se vidi koliko ce oni sutra nedostajati protiv super jakog Flensburga.

Na forumu sam dobio kritiku sto nepisem analize,za ove moje analize nema potrebe pisati neke velike informacije..Danas je informatika svakome dostupna,onaj tko vlada engleksim i ostalim jezicima,dođe do informacija sam bez problema:

Udineze-palermo +1,5 golova,na osnovu forme obadva kluba,tu ocekujem dva gola minimalno..

Roma-Juventus+1,5 golova,iako je to derbi,dva gola bi mogla pasti

St.Etienne-Bastia +1.5 golova,Bastia neigra lose,dva golica bi tu mogli pasti danas..

Kvote nepisem,jer kvote su razlicite do kladionice do kladionice,singl,dubl,ili sve zajedno daje jako lije kurs na ta tri para...sretno...

Što se tiče hokeja danas sam izabrao slijedece i uplatio :

Číslo sázky Událost Tip Kurz   Začátek Výsledek 24000661 HC Dynamo Moskva - Amur Khabarovsk (under/over 6.5) (Celkově) 1 1.26   30.08.15 16:00 Otevřené Číslo sázky Událost Tip Kurz   Začátek Výsledek 24000624 HC Dynamo Moskva - Amur Khabarovsk (0:3) (Handicap) 2 1.56   30.08.15 16:00 Otevřené Číslo sázky Událost Tip Kurz   Začátek Výsledek 24000517 Salavat Julajev Ufa - HC Jugra Chanty-Mansijsk (0:3) (Handicap) 2 1.48   30.08.15 13:30 Otevřené Číslo sázky Událost Tip Kurz   Začátek Výsledek 24000691 Slovan Bratislava - Metallurg Novokuzněck (0:3) (Handicap) 2 1.29   30.08.15 17:30 Otevřené

Posted Today, 00:22h

15:00 Bergischer HC - Flensburg

Pick Flensburg over 30,5 2.00 3/10 WWin

Posljednja utakmica drugog kola Njemacke Bundeslige gdje ce se sastati Bergischer i Flensburg.U prvom kolu Flensburg je slavio protiv Balingena 32:22 dok je Bergischer dozivio poraz od Magdeburga 28:25.Flensburg je doista jak ove godine po svima je prvi kandidat za osvajanje Bundeslige.Dosao je trojac iz HSV-a a to su Dordic-Toft Hansen-Mahe kao i Lauge iz Kiela jos uz to se oporavio Glandorf.Na svakoj poziciji imaju barem dva vrhunska igraca zato sto se tice umora igraca toga nece biti sigurno,dosta su jaki i u odbrani i u napadu.Protiv Balingena bukvalno su se svi upisali u listu strijelaca,Andersson je uz to imao 16 odbrana dok je drugi golman Moller uspio odbraniti 2 sedmerca i 1 sut iz vana.Eggert je predvodio grupu sa 7 golova od cega 4 sa 7m,Glandorf je dodao 6 a Svan Hansen 5.U nekim trenutncima Flensburgu uopste nije bilo stalo do golova jer bili su u seriji kada za 10 minuta daju 6-7 golova pa onda 3-5 minuta ne postignu ni jedan gol.Sto se ipak tice Bergischera oni su prvo kolo kiksali u gostima kod Magdeburga.Otisli su tamo sa malim sansama a pruzili su veliki mec jer bili su bez kapitena i najboljeg igraca Szilagyia sem njega jos tamo nisu isli Hoße,Dragas i Nippes.Ova cetvoritca igraca nece igrati ni danas kontra Flensburga plus nece igrati Maximilian Weiß koji je krvario u mecu kontra Magdeburga.Magdeburg je tada bio jednostavno ocajan ukupno 9 odbrana golmana,napad im je stekao ali odbrana je bila na nivou.Eh sada i tako ocajni su zabili 28 golova Begischeru uz samo 9 odbrana golmana,a moram reci da je Flensburg daleko bolji na svim pozicijama i da na svim pozicijama ima dva kvalitetna igraca + na golu ima strasnog Anderssona.Napad Bergischera je limitran dosta bez Szilagyia,i velika je sada odgovornost na Oelzeu kao prvom i jedinom pravom srednjaku, kojeg ce povremeno mijenjati lijevi bek Gutbrod, a tada ce Alex Hermann na lijevog beka.Weber u redovima Magdeburga je zabio 10 golova Bergischeru(4 sa 7m) sto znaci da je sigurno i bilo kontri a to Flensburgovi igraci ne fulaju.Cesto zna na kraju gol razlika proglasiti pobjednika Bundeslige pa tako vjerujem da Flensburg svaki mec zeli sve vise i vise golova da dadne.Ono sto je takoder zanimljivo je to da je Flensburg kad je gostovao zadnji put ovdje izgubio rezultatom 36:31 ali prosle sezone je Flensburg mucio se sa povredama.U pripremnim su primali od Gummersbacha i Westfalena po 30 golova kao i od Wisle Plocka.Flensburg sem tog poraza prosle sezone je gostovao jos dva puta i postizao je 30 odnosno 36 golova.Kad je domacin Flensburg bio 37,34 i 40 golova.Vjerujem da Flensburg zeli da se osveti za proslogodisnji poraz.U tom porazu Hoße je postigao 9 golova,Szilagy 5 i Nippes 4 i tu se vidi koliko ce oni sutra nedostajati protiv super jakog Flensburga.

u premijer kladionici over na flensburg 29,5 koef. 1.85

Lestienne-Vatutin 1 1.83 bet365

30.08. 15:00 M-ITF Rotterdam - zemlja, finale

U finalu ITF-a u Nizozemskoj susrest će se Lestienne i Vatutin. Constant Lestienne nalazi se na 340. ATP mjestu a nakon ovoga turnira približit će se svom najboljem rankingu, #309. Sezonu je većinom proveo na Futuresima, a igrao je i nešto challengera i ATP turnira. Što se ATP razine tiče, u Montpellieru je ispao u drugom kolu kvalifikacija, na Roland Garrosu u drugom, u Bastadu u trećem, a u Estorilu je prošao kvalifikacije i onda ispao od Carrena. Odigrao ja jako dobar turnir u Saint Brieucu gdje je kroz kvalifikacije došao do polufinala do kojega je dobio dobrih imena tipa Kapas, Peliwo, Barrere, Hernych, Millot.. a polufinale gubi od Sugite. Igrao je dosta Futures turnira, ima jedno finale i još nešto polufinala i četvrtfinala. Na ovom turniru je za sada odradio dobar posao, Middelkoop 6:1 6:4, Sabanin 6:4 6:3, Quinzi 5:7 6:1 7:5 i Maden 6:2 6:4. Za protivnika će imati Alexeya Vatutina, 464. tenisača svijeta. Futures tenisač koji pokuša nešto na challenger razini, u Kazanu i Moskvi ispao je u kvalifikacijama, u Puebli je ispao u osmini, u Scheveningenu prošao kvale pa ispao u prvom kolu, u Casablanci ispao u kvalifikacijama. Što se Futuresa tiče, ima jedan osvojen i jedno finale. Ovdje je dobijao: Fonga 6:0 6:1, Minu 3.6 7:5 5:4 (predaja), Sakharova 7:6 6:2, Barrya 4:6 6:1 6:3. Lestienne i Vatutin susreli su se 2 puta i oba puta je Lestienne slavio. Jednom su igrali ove godine, na hardu prije mjesec dana i bilo je 7:5 6:3. Danas mi je također Lestienne favorit. Vatutin je nakupio pobjeda protiv slabijih tenisača i na slabijim turnirima, neki dan je osvojio Futures gdje je u svakom meču bio veliki favorit osim u finalu. Lestienne igra dobro ovdje, odigrao je odličan meč i iznenadio Quinzia. Dobio ga je prije mjesec dana na hardu, a kada uzmemo u obzir da je to Lestiennu bio peti meč na hardu ove sezone i da na njemu nije igrao 5 mjeseci te da mu je to najočajnija podloga, jednostavno ga moram probati.

Roma-Juventus over 5,5 kartona 1.50 Wwin

Današnji dan u Italiji obilježit će derbi između Rome i Juventusa. Nakon što im prošle sezone nije uspjelo, Roma će i ove pokušati skinuti Juventus sa trona, a kako bi se to dogodilo morali su i kupovati, a najzvučnije pojačanje je Edin Džeko. U prvoj utakmici gostovali su kod Verone i odigrali 1:1. Juventus i ovu sezonu ulazi kao favorit za naslov, iako su ih napustili Pirlo, Vidal i Tevez, doveden je Mandžukić koji je u prvim utakmicama pokazao da se može računati na njega. U prvoj utakmici neugodno su iznenađeni na svome stadionu od strane Udinesea koji je slavio 0:1. Kada Roma i Juventus igraju, uvijek su to žestoki derbiji, posebno u posljednje vrijeme. U dvije utakmice prošle sezone, vidjeli smo 18 žutih i 3 crvena kartona. Današnju utakmicu sudi Nicola Rizzoli. solidan sudac za žute, u zadnjih 9 utakmica što je sudio, 6 puta je prelazio granicu, 2 puta bio točno na 5. I Roma i Juventus kiksali su u prvom kolu tako da ova utakmica još dobija na značaju, posebno kod Juventusa koji je izgubio prvu i ne smije si dopustiti novo prospianje bodova već u drugom kolu. I jedni i drugi se nabriju kada igraju međusobno, očekujem dobru utakmicu ali i jako nervoznu te dosta jakih startova i mislim da prelaze ovu granicu. 

Eibar-Ath.Bilbao over 5,5 kartona 1.63 Wwin

Zanimljivu utakmicu trebali bi odigrati danas Eibar i Ath. Bilbao. Eibar je u prvom kolu napravio iznenađenje pobjedivši Granadu u gosti sa 3:1. Sa druge strane Bilbao je izgubio na domaćem terenu od Barcelone 0:1, ai prije toga su upravo protiv njih osvojili Supercup, a u međuvremenu su i prošli u grupnu fazu Europske lige. Eibar je u prvoj utakmici protiv Granade odigrao jako grubo, vidjeli smo 7 žutih i 1 crveni karton, a sam Eibar je imao čak 6 žuti, a ljudi su vodili 2:0 već oko 30-e minute. Bilbao je u prvoj utakmici protiv Barcelone imao 3 žutalja. Utakmicu sudi David Fernandez, njega smo mogli malo bolje upoznati u prvoj utakmici između Hajduka i Slovana kada smo vidjeli 6 žutih. Sudio je Eibaru prošle sezone protiv Levantea i tada je podijelio 10 žutih i crveni. U posljednjoj utakmici između ove dvije ekipe vidjeli smo 5 žutih, ali posljednji je bio oko 60-e minute. Danas očekujem agresivnu igru i neizvjestan meč. Eibar je pokazao da će i ove godine biti mesari, a siguran sam da ni Bilbao neće ostati dužan. 

Roma - Juventus 6,5 žuti kartona. Sudija ovog meča je NICOLA RIZZOLI! Na svojoj posljednjoj utakmici (Monaco-Valencija) je pokazao šest žutih, a kada su igrali Lazio i Roma pokazo ih je čak 8.

Canca, dok čekamo Gogu, šta ti misliš?

taman postavio, samo sam igrao manju granicu u wwinu, a i oni računaju crveni kao 2 žuta, a izravni crveni kao 3

Havelse - Schilksee   tip: Havelse over 2.5 @2.05 (marathonbet)  4/10

Prvi pick od nmene za danas iz Nemacke regionallige sever. Havelse je vazio za jedan od favorita u ligi, no nisu bas najbolje otvorili novu sezonu. Bili su veoma aktivni tokom letnjeg prelaznog roka te doveli ni manje ni vise nego 12 novih igraca. Medjutim, tu je mnogo rotacije medju prvotimcima, zato im je trebalo par kola dok se uigraju i sinhronisu. Sada deluju stabilno, na zadnjem mecu su ubedljivo dobili Goslarer u gostima sa 0:3. Danas su bez svog najskupljeg igraca, golmana Alexandra MEyera, koji je povredjen. Schilksee je takodje bio aktivan preko leta i doveo puno pojacanja, no danas su u problemima sa odbranom. 2 standardna odbrambena igraca nece igrati zbog povreda, a treci najbolji stoper koji je zamena ovoj dvojci je dobio crveni karton na prosloj tako da ce biti dosta lufta u odbrani Schilkseea danas. 

Izostanak prvog golmana Havelsea te vise maltene drugi sastav odbrane gostiju obecava puno sansi. Ja mislim da ce i HAvelse primiti koji gol pa ce morati da igraju na gol vise. Imaju jako dobar napad koji nema problema sa golovima, tako da bi trebalo da danas postignu 3 gola. Isto preporucujem vise golova.

Oberhausen - Monchengladbach II   tip: Monchengladbach over 1.5 @1.95  (marathonbet)  4/10

Tradicionalno na susretima ova dva tima uvek bude puno golova. Dosad su igrali svega 6 puta i u svakom mecu je gost postigao makar 2 gola. Osim toga Monchengladbach ima puno skuplji i bolji tim. Doveli su veliko pojacanje iz Zuricha Djibrila Sowa, cija je trzisna vrednost veca od bilo kog drugog igraca tima. Danas su takodje bez svog kapitena i stopera Olivera Stanga cije odsustvo ce otvoriti vise prostora za Oberhausen. Oberhausen je danas bez svog najboljeg golgetera Jansena, te ce napad biti mal oslabljen. 

Racunam na dobru formu gostiju koji ovde dolaze raspolozeni posle pobede od 5:0 u proslom i 2:5 u pretproslom kolu. Oberhausen je Aachenu dozvolio 4 gola u poslednjem mecu kod kuce, mislim da Monchengladbach ima puno jaci tim te nece imati problema zabiti makar 2 gola

Sretno ko prati!

Roma - Juventus 6,5 žuti kartona. Sudija ovog meča je NICOLA RIZZOLI! Na svojoj posljednjoj utakmici (Monaco-Valencija) je pokazao šest žutih, a kada su igrali Lazio i Roma pokazo ih je čak 8.

Canca, dok čekamo Gogu, šta ti misliš?

Over 5,5 bi puno radije odigrao, 6,5 mi je ipak malo puno. Rizzoli je iskusan sudac i po renomeu trenutno broj 1 u Italiji. Ima autoritet i mislim da će prvih 30ak minuta gledati razgovorima i upozorenjima držati igru pod kontrolom. 

Ako bude jako vatreno razmahat će se on, ali ima u italiji i sklonijih sudca kartonima nego što je to on.

Mislim da je idealan scenarij ako u prvih 30minuta ne bude kartona odigrati na liveu više. Do tad bi granica trebala biti dodatno spuštena a koeficijent možda i veći.. Jednostavno očekujem da će se u drugom poluvremenu znatno više razmahati i ako ne bude nekog divljačkog starta u prvih pola sata što će morati sankcionirati, ovo mi se čini najpametniji potez.

Sjećam se ove utakmice prošle godine, bilo je jedno 10ak žutih i crveni, ali tada je sudio Orsato mislim.. 

Goksime imaš li kakav prijedlog za danas?

Većina prijedloga je, kao i svaki dan, na portalu SvijetKladjenja

A i ovdje ću napravno, kao i jučer koji prijedlog koji mi se čini sigurnije kroz dan ili ako uočim nešto zanimljivo kao jučer npr. pad koeficijenta na Split sa 1,85 na 1,50 što sam onda ispratio malo jače..

PSV - Feyenoord

Roterdamski derbi, a bet365 nam je stavio i kartone u ponudu. Utakmica tj. tržište kartona je dodano tek danas, ali bet365 je počeo dodavati sve više liga u ponudu klađenja na broj kartona što mi se sviđa...

Danas sudi Kuipers, iskusan i poznat i po nekim kontroverznim odlukama, nizozemski sudac. Sudio je više svjetskih i europskih prvenstava, ligu prvaka...

LEf0R0m.png

Bet365 je granicu za kartone postavio na samo 4,0. Dakle u slučaju 4 kartona koef. je 1,00 i vraća se ulog a ako bude 5 ili više kartona oklada bi bila dobitna. Ovi mislim odigrati sa nižim ulogom jer mi se granica čini preniskom. Naime u nizozemskom nogometu često budu korektne utakmice, ali ovo je jedan od najjačih nizozemskih derbija. Zadnje 4 utakmice su samo jednom odigrlai "miroljubivo"...

MWx0aTU.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use