Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

subota 29 09 12

Hellas Verona

Recommended Posts

Razni oblici kockanja i klađenja su u Hrvata doživjeli ekspanziju u zadnjih petnaestak godina. Kladionice i kockarnice su podijelile Hrvatsku na one koji zarađuju od kocke i one koji od nje boluju. Ovih drugih je sve više, a posebno zabrinjava da ih ima mnogo među mladima. Nema preciznih podataka o razmjerima ove epidemije, ali na njeno postojanje ukazuje i porast broja osoba koje se javljaju na liječenje od ove bolesti ovisnosti, u prosijeku sa kockarskim "stažem" od sedam godina. Na liječenje se najviše javljaju osobe starosti između 30 i 40 godina Posljednjih godina je sve veći broj dvadesetogodišnjaka koji se liječe, a najmlađi pacijent je imao svega jedanaest godina. Ovisnici od kockanja i klađenja uglavnom pripadaju srednjoj klasi. Na liječenje dolaze kada upadnu u probleme koje ne mogu sami riješiti i na to ih obično natjera obitelj. Nekada je to prijetnja supružnika razvodom, roditelja izbacivanjem iz kuće ili depresija i pokušaj samoubojstva zbog velikih gubitaka na kocki. Naš zakon ne dozvoljava maloljetnicima klađenje i kockanje, ali se kontrola njegovog provođenja i sankcioniranja slabo provodi, tako da mnogi mladi počinju pohoditi kladionice još u osnovnoj školi, u srednjoj su već "okorjeli" kockari, koji završavaju sa zelenašima na vratu.

Tipičan patološki kockar počinje sa manjim ulozima. To je novac za užinu kod djece ili sitni ulog kod starijih koji se žele zabavit. Oni u početku vjeruju da imaju više sreće od ostalih i da mogu pobijediti svaki sistem. Misle da mnogo znaju o sportu pa im to ulijeva samouvjerenost da će sasvim sigurno pogoditi ishod sportskog meča. Ako imaju tu nesreću da u početku klađenja dobivaju to ih ponese, stječu utisak da su jako uspješni u klađenju i kreću putem opsjednutosti kockom. Društvo i «prijatelji» im se dive zbog uspjeha u klađenju. Nekada i sami roditelji misle da to nije strašno i da možda čak i nije loše kao zabava da se dijete ne bi odalo alkoholu ili drogi. Ne znaju da ih od tih ovisnosti malo dijeli. Mnogi mladi posežu za psiho aktivnim sastojcima kako bi mogli duže ostati budni i ne odvajaju se od aparata za kockanje. Nakon faze dobitaka, prije ili kasnije slijedi faza gubitaka. U toj fazi čovjek povećava ulog, juri za dobitkom, vjeruje da gubitnička faza samo što nije prošla. Sujevjeran je, sve mora biti isto kao kada je dobivao, ista kladionica, isti stol, isti krupije. Treća faza je faza očajanja i depresije, kada kockar počinje da se otuđuje od svoje okoline i okreće svojoj patnji i ideji kako da povrati izgubljeni novac.

Patološki su kockari, kaže nauka, ovisni od adrenalina jer u trenucima "akcije" ovaj hormon se luči u većim količinama i može izazvati ovisnost. Kockar neprekidno juri za tim osjećajem, koji mu daje adrenalin. Kasnije mu je samo bitno da može neprekidno igrati. I sam dobitak mu više ne izaziva sreću, on postaje samo neophodan da bi dalje mogao igrati. Patološki kockar nije sposoban da prihvati realnost, emocionalno je nezreo i nema dovoljno samopouzdanja. Najbolje se osjeća kada se kocka. Živi u svijetu snova koji zadovoljava njegove emocionalne potrebe. Međutim, po pravilu, nikada ne dosegne dobitak koji bi mu omogućio da ispuni snove o bogatom i lagodnom životu, vjerojatno zbog toga što uvijek ima potrebu da dobije još veći dobitak. Patološko kockanje se liječi po sličnoj metodologiji kao druge bolesti ovisnosti: alkoholizam, narkomanija i pušenje. U liječenju učestvuje cijela obitelj - programom sistematske obiteljske terapije. Ovisnik najprije prođe kroz proces preciznog dijagnosticiranja bolesti na bolničkom liječenju. Zatim se uključuje u dnevnu bolnicu. Proces liječenja se nastavlja narednih godinu dana kada pacijent učestvuje u rehabilitacijskoj grupi nalik onima iz američkih filmova. Poslije ove faze on se uključuje u klub ovisnika od kockanja, u kome učestvuju ljudi koji su prošli kroz identične probleme i terapiju oporavka.

Božo Lučić

sasssssss.png

Uvijek nezahvalna druga liga za prognoziranje. Nevjerovatno superioran Sassuolo ove godine. Poslije laganog kiksa u proslom kolu, Vicenza 0:0, doslo je vrijeme za naplatu. Dolazi "cudni" Ascoli koji nema sta trazit danas. Ne bih uopce izdvojio ovu utakmicu da nisam primjetio relativno visoku kvotu na pobjedu domacina. Moram napomenuti da svaki put kad sam stavio Sassuolo na forum promasio sam... >:(

b]  Sa[ssuolo - Ascoli 1  1.60          Sassuolo - Ascoli   1.pol.  1   1.95[/b]

verrrrrr.png

Pa kako bi bilo da preskocim ovu utakmicu???  Susret dvije neporazene ekipe dosad. Iako Bari u Veroni prolazi kao "bos po trnju", ukupno 3 pobjede 11 nerijesenih i 15 poraza. Mozda i nije to neki pokazatelj za danasnju utakmicu. Sta bih jos izdvojio? A da, Verona doma 1 2 0 4:2 , Bari vani 1 2 0 5:3. Da gosti nisu kaznjeni sa -7 bodova sad bi bili drugi na tablici. I to je to. Moja prognoza...

Verona - Bari   1.pol   x    2.00

... a da, kisa pada danas i padat ce cijeli dan, moglo bi utjecat...

speziaaaaaaa.png

Jos samo ovo i necu vise dosadjivati... Cisto po osjecaju pa sta bude. Dobra kvota a nije nemoguce jbt... U pocetku sezone sam upozoravao na Speziu. Vlasnik (Volpi-Rijeka) je i ovdje napravio istu stvar, kupio stare provjerene igrace,dao im jake ugovore ali s vremenom su ih skuzili njihovi protivnici. Isto kao i Rijeka, mogu svakog dobit i od svakog izgubit.Igraci su pomalo vremesni i nemaju snage za trcat cijelu utakmicu u visokom ritmu. Valja napomenuti da Spezia nije dala gol vec 3 utakmice za redom. Obojici trenera se opasno ljulja stolica Pogotovo ovom Dionigiu iz Reggine. Danas bi obe "squadre" trebale ici na pobjedu i samo tako mogu popraviti dosadasnji dojam. Prema tome...

Spezia - Reggina   oba gol  1.80         Spezia - Reggina   over 2,5   2.10 8)

danas igram par zicera koja će mislim proći sigurno:

Real M. - Deportivo F+2 (1,3)...ovo ne treba posebna analiza jer se zna kakvo je stanje u madridu i mislim da im treba pobjeda i to sa što većom razlikom da dobe na samopouzdanju...

PSG - Sochaux tip 1 (1,3)... PSG uhvatio formu i mislim da će tek sad pokazati kaj vrijedi..čista 1 ko suza...sochaux loš, pa čak bi se usudio reći da sochaux ove godine ispada iz lige jer jako loše igraju, a i neamju kvalitetu igrača...

Malaga - Betis tip 1 (1,7)... ovo igram iz razloga jer je prošlo kolo betis dobio dva crvena kartona (Perquis - stoper, Campbell napadač) a i malaga je u odličnoj formi, bez poraza ove godine tako da mislim za manje hrabre IBN (1,25)...

Arsenal - Chelsea oba daju gol (1,75)... mislim da će svaka momčad zabiti gol jer imaju kvalitetu i očekujem otvorenu tekmu...

i jedan par koji vrijedi probati: Fulham - Mancester City F+2 (3,5)...hendikep na city pa kud puklo...

bok svima!nisam u mogucnosti svaki dans stavljat parove,jer radim i  studiram,ugl preko tjedna igram svaki dan i na malom plusu sam 100 kn do petka uvijek ugl,jedan dan dobijem nesto sitno,2 dana fulam i tak kroz tj...e sad a za vikend pokusavam da ne promasujem :)

idemo redom!!!!!!!!!

fulham-m city 2 koef 1.8 ,ove godine city ima konkurenciju u m utd,chelsea,i arsenalu,borba ce se vodit do kraja prvenstva,ovdje vidim citya ko pobjednika,moraju pobijedit jednostavno,volim takve dvojke sa 1.8 :)

dinamo-hajduk,dinamo 1x,cak je dobra opcija,oba daju gol,ali hajduku ne igraju neki igraci,dinamo bi mogao dobit

bejzbol!!

toronto -yenkiji 2 koef 1.55,sinoc su ih ubili 4:11,dns ne ocekujem takvu nadmoc ali ovo je must win tekma

okland-seatle,ocekujem pobjedu domacina uz hendikep 1.5 koef 2.3,ali ja cu tu stavit broj peona 3.5 vise,koef 1.7,zicer koji mora proc ,kroz dvije devetine :)

baltimore -boston,ista prognoza ko i kod prethodnog para sve isto,i igram vise poena od 3.5

to ce bit dns moj osnovni tiket,uz  to mislim da ce pobijedit man.utd,detroit u gostima kod minesote,la dodgersi protiv kolorada koef 1.4,barca nece izgubit protiv seville koef 1.2.....ovo su moje prognoze i dosta su realne,ako ce ko me ispratit nadam se da ce nam proc:) sretno svima i nadam se da ce dns bit dobar vikend :D

Dinamo Zagreb-Hajduk Split 18h 3:1 (2:1)

HOĆE LI EKIPA POSTIĆI GOL U SVAKOM POLUVREMENU

Dinamo Zagreb - NE - 1.45 (SuperSport)

Nema tu puno filozofije...obzirom da je najavljena otvorenija igra, očekujem da od toga neče biti ništa...a osim toga, večina utakmica je uvijek čvrsta, sa malim brojem prilika, uza sve to znamo za Dinamovu tešku realizaciju, pa samim time očekujem da će se Hajduk braniti i grat na kontre kao Rijeka prošlo kolo...te mislim da bi ovaj bet mogao proći...sretno...

Pozdrav svima!

Nisam bas nesto imao vremena u zadnje vrijeme ali reko ajde da se nade nesto za dobiti danas  :)

WerderBr-Bayern München   2   1,55

- treba li se ovdje ista pricat? werder ne pokazuje nista posebno u ligi, nije to ekipa sto je nekad bila... za goste se usudim reci da su ove godine prava nogometna velesila, imaju odlicne igrate, iz utakmice u utakmicu su sve bolji i uigraniji, u napadu nas super MARIO - manđo, vjerujem u pobjedu..

Paris SG-Sochaux   f+2   1,5

- domacini u, usudim se reci, odlicnoj formi...gosti dosta loši, ovdje sam siguran u pobjedu parisa, vjerujem i sa vise golova razlike...

B.Dortmund-B.M'gladbach   1   1,4

- susred dviju borussia, domaca ipak danas pobjeduje...gosti nista posebno, pokazuju lošu predstavu zadnji utakmica...dortmund imao 2 kiksa prosla dva kola, vjerujem da danas dolaze na staru stazu pobjeda...

Manchester Utd-Tottenham   1   1,55

- tottenham nije slavio na Old Traffordu od 89.godine... vjerujem da nece ni danas... crveni vragovi zeljni pobjede i bodova, totenham igra dosta promjenjivo, vjerujem da danas domacini pobjeduju...

Evo nešto od mene za danas, nadam se da ce proci i zelim svima vama a i sebi puno sreće!

Lijep pozdrav!  :)

Cibalia  - Rijeka      2  2.6

Ovo danas igram za veliki ulog, gledao sam Cibaliu uživo u Na gradskom vrtu, oni nisu uspjeli spojit 3 točna dodavanja, i u toj utakmici Sve je vodilo k pobjedi Osijeka.  Cibalia je u jako lošoj formi i mislim da će ovdje teško ostat neporaženi. S druge strane je Rijeka, koja kiksala u kupu i sigurno će se htjet iskupit svojim navijačima za taj poraz, i pokazat da mogu do borbe za naslov. Mislim da će rijeka bez većih problema ovdje doći do pobjede i do nova 3 boda...

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • NOGOMET | City - Tottenham 1 (1.48) bet365 Analiza u dnevnoj temi 
    • Milan - Juventus - 1 i oba daju (4.75) bet365 Očekuje nas jedan od najvećih derbija talijanske Serie A, gdje će AC Milan ugostiti Juventus na stadionu Giuseppe Meazza u sklopu 13. kola. Domaćini žele popraviti dojam nakon razočaravajućeg remija 3-3 protiv Cagliarija u prošlom kolu. Ovaj rezultat uslijedio je samo četiri dana nakon impresivne pobjede od 3-1 nad Real Madridom na Santiago Bernabeuu u trećem kolu Lige prvaka. Milan se trenutno nalazi na 6. mjestu ljestvice, sa šest bodova zaostatka za Juventusom, i pred domaćim navijačima ima imperativ pozitivnog rezultata kako bi ostao u utrci za vrh. Juventus ulazi u ovaj susret s većim samopouzdanjem nakon sigurne pobjede od 2-0 nad Torinom u Derby della Mole. Stara dama je dominirala na terenu, gdje je stvorila brojne prilike i pokazala čvrstinu u obrani. Ozljede i izostanci Povratnik Alvaro Morata, koji je nedavno nastupio za Španjolsku u Ligi nacija, bit će spreman za susret protiv svog bivšeg kluba. Luka Jović je, međutim, i dalje van stroja zbog problema s preponama, a zajedno s njim izostaju Alessandro Florenzi i Ismael Bennacer. Juventus, s druge strane, dolazi bez prvog strijelca Dušana Vlahovića, koji je izvan terena zbog ozljede bedra. Zamjenski napadač Arkadiusz Milik neće se vratiti prije iduće godine. Stoga bi Timothy Weah ili Kenan Yildiz mogli igrati kao "lažna devetka". AC Milan: Maignan; Emerson, Thiaw, Tomori, Hernandez; Fofana, Reijnders; Chukwueze, Pulisic, Leao; Morata Juventus: Di Gregorio; Savona, Kalulu, Gatti, Cambiaso; Locatelli, Thuram; Conceicao, Koopmeiners, Yildiz; Weah Milan ove sezone ima tri pobjede u pet domaćih utakmica i njihovi napadači su u dobroj formi. Rossoneri su postigli najmanje tri gola u tri od posljednjih pet susreta u svim natjecanjima. Međutim, obrana im ostaje problematična, što su pokazali primivši tri gola od Cagliarija prije dva tjedna. S druge strane, na Juventusovim utakmicama često viđamo golove na obje strane terena – tri od posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima završile su na taj način. Preporuka je odigrati opciju "Obje momčadi daju gol" s kvotom 1.90. Također, vrijedi razmotriti pobjedu domaćina uz kvotu 2.20, s obzirom na to da je Milan slavio u tri od posljednje četiri domaće utakmice u svim natjecanjima.  Na kombinaciju pobjede Milana sa okladom 'oba daju gol', bet365 kladionica nam daje ukupnu kvotu od 4.75. (Koeficijenti 22.11. u 21:35 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Manchester City - Tottenham - 1 i oba daju (2.25) bet365 Manchester City očajnički želi prekinuti niz od četiri uzastopna poraza u svim natjecanjima. Posljednji udarac stigao je prije dva tjedna, kada su izgubili 1-2 od Brightona na gostovanju na stadionu Amex. Iako su Građani poveli ranim golom vodećeg strijelca lige Erlinga Haalanda, ostatak utakmice nisu uspjeli kontrolirati. Sada se nalaze na pet bodova zaostatka za liderom Liverpoolom, što znači da si jednostavno ne mogu priuštiti novi kiks, posebno pred domaćim navijačima. Branitelji naslova u sklopu 12. kola Premier lige dočekuju Tottenham na stadionu Etihad. Gosti također ulaze u ovaj susret s niskim moralom. U prošlom su kolu iznenađujuće poraženi kod kuće s 1-2 od momčadi Ipswich Towna, koja je tek promovirana u ligu i nije u najboljoj formi. Ovo je bio drugi uzastopni poraz za Spurse, čija je obrana u tom razdoblju primila čak pet golova. Ozljede i izostanci City se suočava s nizom izostanaka: Mateo Kovačić, Ruben Dias i Max Alleyne su izvan konkurencije zbog ozljeda, dok je Oscar Bobb dugoročno odsutan zbog prijeloma noge. S druge strane, John Stones, Manuel Akanji, Nathan Ake, Phil Foden, Jack Grealish, Kevin De Bruyne, Jeremy Doku i Matheus Nunes sudjelovali su u treninzima ovog tjedna i bit će procijenjeni prije početka utakmice. Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Akanji, Gvardiol; Lewis, Gundogan; Bernardo, Foden, Savinho; Haaland Kod Tottenhama, situacija nije ništa manje izazovna. Rodrigo Bentancur izostaje zbog suspenzije, dok su Micky van de Ven, Richarlison i Wilson Odobert izvan terena zbog ozljeda. Cristian Romero također neće igrati zbog problema s ozljedom stopala, a mladi Mikey Moore izostaje zbog bolesti. Tottenham Hotspur: Vicario; Porro, Dragusin, Davies, Udogie; Kulusevski, Bissouma, Sarr; Johnson, Solanke, Son Manchester City i Tottenham susreli su se prije manje od mjesec dana, kada su Spursi slavili sa 2-1 u Liga kupu u Londonu. Međutim, u subotu su ulozi znatno veći jer obje momčadi traže povratak na pobjednički put u prvenstvu. City ove sezone ima impresivan učinak na domaćem terenu, s šest pobjeda i dva remija u osam utakmica u svim natjecanjima. U pet ligaških utakmica na Etihadu postigli su ukupno 12 golova. S obzirom na to da su četiri od posljednjih pet utakmica Tottenhama završile s golovima na obje strane, pobjeda domaćina uz opciju "Obje momčadi daju gol" čini se kao izgledan ishod. Kvota na ovu kombinaciju iznosi 2.25 u bet365 kladionici. Erling Haaland, koji je za reprezentaciju Norveške postigao četiri gola tijekom reprezentativne pauze, svakako će biti ključan igrač. Njegov pogodak protiv neuvjerljive obrane Spursa vrijedi odigrati uz kvotu 1.66. (Koeficijenti 22.11. u 21:15 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Nedjelja  16:00h Nogomet, Srbija 1. Liga  Partizan - Napredak 1 (1.25) SuperSport 
    • Isti par samo menjam tip konacni pobjednik (kvota narasla) 1.217 pinnacle
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use