Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 13.05.2012. (Listic dana)

Goksim

Recommended Posts

timelinecoverdonotrenam.jpg

Današnja ponuda je znatno bolja od subotnje, a s obzirom da je danas zadnje kolo u mnogim ligama, mišljenja sam da je danas i (pred)zadnja prilika ove sezone za uzeti neke ozbiljnije novce.

Osobno već godinama prakticiram da mi "ozbiljna" kladioničarska sezona počinje oko 15.9. i završava sa završetkom Primere i Premiershipa, ove sezone, možda produžim tu sezone nekih tjedan dana, zbog nekih drugih liga, ali uglavnom u ljetnim mjesecima se rijetko kada ozbiljnije kladim budući da je ponuda najčešće jako slaba, izuzev kada su neka natjecanja...

Naredne dane otvoriti ćemo dio foruma posvećen isključivo Europskom nogometnom prvenstvu 2012, te se nadam da će i to natjecanje biti dobro izanalizirano na forumu, te da ćemo i na njemu profitirati... ;)

Manchester City - QPR

sportingbetcity.jpg

Mislim da su svi jako dobro upoznati sa situacijom u Premiershipu, tako da neću previše dužiti. Manchester City je napravio pravi podvig i stigao prednost od 8 bodova Uniteda, te preuzeo prvo mjesto. Današnjom pobjedom osiguravaju toliko željeni (i zasluženi) naslov prvaka.

QPR je prva ekipa iznad crte te imaju prednost od 2 boda u odnosu na Bolton. Bolton bi eventualnom pobjedom na gostovanju kod Stokea, uzeo tri boda i, u slučaju da QPR izgubi od Manchester Cityja, Bolton bi se spasio od ispadanja, te bi QPR išao rang niže. Ipak, Boltonu će biti jako teško na gostovanju kod Stokea što potvrđuje i koef. od čak 2,60 na pobjedu Boltona, iako Stokeu ta utakmica ništa ne znaci, dok bi se Bolton pobjedom vjerojastno spasio od ispadanja.

QPR će dati sve od sebe da izvuku nešto na gostovanju kod Cityja, ali realno, mislim da su i oni svjesni da će im utakmica Stokea i Boltona odlučivati o tome dali će se i sljedeće sezone natjecati u Premiershipu.

Koef. na pobjedu Cityja je oko 1,10-1,15, te svi očekuju uvjerljivu i visoku pobjedu, te ujedno i proslavu naslova.

Ono što sam se ja odlučio igrati na utakmici Cityja i QPR-a jest to da će Manchester City dati više od 1,5 gol u prvom poluvremenu za što Sportingbet daje čak 2,30!

Uvjeren sam da se ovdje radi o valuebetu, a Sportingbet je već više puta u sličnim situacijama znao davati slične koeficijente...

Uglavnom, SS daje 1,65 da će u prvom poluvremenu biti više od 1,5 golova, a istovremeno daju 1,10 da QPR ne daje gol prvo poluvrijeme, tj. drugim riječima bookmakeri SSa očekuje više od 1,5 golova prvo poluvrijeme, i očekuju da QPR neće dati gol tj. očekuju da će City dati 2 ili više golova prvo poluvrijeme i na to je koef. 1,65...

Da ne spominjem i bookmakere drugih kladionica koji, u globalu, dijele mišljenje sa kolegama iz SuperSporta, te također očekuju 2 ili više golova prvo poluvrijeme...

Inace, ova utakmica me jako podsjeca na utakmicu od prije dvije sezone kada je Cheslea pobjedom trebala osigurati naslov. I tada sam igrao identičnu okladu, i mislim da je Chelsea igrao protiv Wigana, i ako se dobro sjecam, utakmica je završila sa 8:0...

Uz sve, treba spomenuti i da je City nejefikasniji domacin lige te da u prosjeku daju oko 3 gola po utakmici. S druge strane QPR ima drugu najgoru gostujuću obranu, te u prosjeku primaju preko 2 gola po utakmici...

Očekujem da će Manchester City jurišati po gol od prve minute, te da QPR neće izdržati početni pritisak tj. prvih 15-20 minuta. Vjerujem da se CIty neće zadovoljiti nakon postignutog gola i čuvati prednost, već da će ići po drugi, pa i treci gol kako bi bili sigurni u pobjedu, i kako nebi strepili u zadnjim minutama od nekog nesretnog gola koji bi im, kod minimalnog vodstva mogao uzeti toliko željeni naslov.

Sve je apsolutno na njihovoj strani, od kvaliete, statistike, domaceg terena, zasigurno krcatog stadiona i lude atmosfere...

Mislim da postoje svi preduvjeti za visoko slavlje Cityja, a koef. od 2,30 da će City dati 2 ili više golova u prvom poluvremenu mi je itekako primamljiv, pogotovo ako znamo da druge kladionice daju oko 1,65 za gotovo identičan bet...

QPR će dati sve od sebe da izvuku nešto na gostovanju kod Cityja, ali realno, mislim da su i oni svjesni da će im utakmica Stokea i Boltona odlučivati o tome dali će se i sljedeće sezone natjecati u Premiershipu.

upravo o tome se radi... Vlasnici su u QPR uložili jako puno novaca i mislim da neće dozvoliti da samo tako iapadnu u 2. ligu već će vjerojatno stimulirati Stoke koji može uzeti bodove Boltonu i osigurati QPR-u ostanak u ligi unatoč njihivom porazu od Man City-a koji je po meni neminovan.... 

Evo još dvije informacije...

Na Steauau je koeficijent pao sa 2,25 na 1,60...

Catania-Udinese

Udinese ima bolji h2h sa Lazijom, tako da im je iz ove utakmice dosta i X kako bi osigurali fantasticno trece mjesto i osigurali kvalifikacije za Ligu Prvaka. Za Cataniju je ovo nebitna utakmica... Zanimljivo je da je koef. na X pao sa 3,20 na 2,20, te da je preko 73% novcane mase uplaceno na ovaj par uplaceno baš na X.

Zanimljivo je i da ove sezone u zadnjim kolima kod talijana još nije bilo koeficijenata oko 1,70 na X, kako je zadnjih godina znalo biti u zadnjim kolima, i u 90% slučajeva su ti X-evi prolazili...

U trenutku pisanja posta ima još dosta vremena do početka utakmice, tako da necu još ništa uplacivati, ali svakako vrijedi pratiti šta će se događati sa koeficijentom i uplatama na ovaj par...

E ovo se zove dobra kladionica!  ;D

bwinrs.jpg

I tri dana nakon gore dobivenog maila, bwin me opet ugodno iznenađuje  ;)

Mislim da je šteta nemati računa kod ove kladionice, ako se ozbiljnije kladite...

bwinbonus2.jpg

Kako sam i najavaio evo mog osvrta na utrku F1...

Dogodila se ogromna senzacija, odluka sudaca o kojoj će se još duuugo pričati. Naime, Hamilton je osvojio pole position, ali je nakon Q3 ostao na stazi tj. nije stigao do boksa zbog nedostatka goriva.

Suci su čekali dobrih 6 sati nakon utrke, te su tek naknadno, poprilično kasno donijeli odluku da će Hamilton biti kažnjen te da će startati sa začelja poretka... Probajte si zamisliti kakve je ova odluka efekte imala na uplate i ponude na F1, ali brzo su bookmakeri blokirali F1, i složili novu ponudu...

klaenjenaf1okladezavnfo.jpg

Uglavnom, bwin daje dule Buttona i Hamiltona. Button će startati deseti, dok Hamilton starta kao 24. !

Inace, ova staza je jedna od, po pisanju mnogih, najdosadnijih staza u kalendaru F1, budući da ne omogucava puno pretjecanja. Čak mislim da sam negdje čuo podatak da je prošle sezone u utrci bilo svega jednoznamenkasti broj pretjecanja u cijeloj utrcu, ali ovo mi zvuci gotovo nevjerojatno, pa bi stvarno trebalo provjeriti...

Button ima gotov isti bolid kao i Hamilton, te starta 14. pozicija sa boljeg startnog mjesta, i ukoliko ne odustane ili ne napravi neku kardinalnu grešku, teško je zamislivo da će ga Hamilton, pogotov na ovoj stazi na kojoj nisu lagana i česta pretjecanja, prestici, tako da je ovih 1,60 da će Button biti bolji od Hamiltona IMO odlična oklada...

Također, i vjerojatnost za safety car nije velika, što također ide na ruku ovom betu...

preporučam:

16:00 Sonderjysk - FC Kopenhagen - 2    1.65

Kopenhagen je prošlu u takmicu odigrao neriješeno, tako da mu se Nordsjalland približio na bod razlike.

Želi li osvojiti prvenstvo, danas(nedjelja) ovo mora dobiti. Sonderjysku tekma ne znači nešto puno...

Statistika ovori da je kopenhagen pobijedio u međusobnim omjerima 16 puta,a Sonderjysk 2 puta-i to u kupu...

Kopenhagenu se vraćaju vezni Thomas Kristensen i branič Solvi Ottesen bez kojih su nastupili prošlo kolo.

sretno nam bilo...

vamooosss!!!

Catania-Udinese

Udinese ima bolji h2h sa Lazijom, tako da im je iz ove utakmice dosta i X kako bi osigurali fantasticno trece mjesto i osigurali kvalifikacije za Ligu Prvaka. Za Cataniju je ovo nebitna utakmica... Zanimljivo je da je koef. na X pao sa 3,20 na 2,20, te da je preko 73% novcane mase uplaceno na ovaj par uplaceno baš na X.

Zanimljivo je i da ove sezone u zadnjim kolima kod talijana još nije bilo koeficijenata oko 1,70 na X, kako je zadnjih godina znalo biti u zadnjim kolima, i u 90% slučajeva su ti X-evi prolazili...

U trenutku pisanja posta ima još dosta vremena do početka utakmice, tako da necu još ništa uplacivati, ali svakako vrijedi pratiti šta će se događati sa koeficijentom i uplatama na ovaj par...

mislim da bi taj X stvarno mogao proći....u Favoritu uopće nema razrade na taj par ,tako da je moguća vrlo "miroljubiva" utakmica.....

i na par Genoa-Palermo nema razrade....istina,igra se bez gledatelja,ali Genoi treba bod,a Palermo je izvan zone opasnosti...

Málaga CF-Sport.Gijón 1 (1,35)

Malaga pobjedom osigurava četvrto mjesto i kvalifikacije za LP što je fantastican uspjeh. Sporting Gijon će naredne sezone igrati u drugoj ligi i jedva cekaju da ova sezona zavrsi. Danas ce biti bez prevelike motivacije...

Gradske vlasti su cijeli grad "okitili" Malaginim bojama kako bi dodatno pomogli podici atmosferu i stimulirati igrace jer je ovo ogromna stvar i za grad, kada bi se LP naredne sezone igrao...

Btw. i vlasnici su ponudili bonus igracima, ako se kvalificiraju u LP, mislim da je oko 4-5 milijuna €, tako da vjerujem da ce domacini biti maksimalno motivirani te da ce uvjerljivo slaviti pred prepunim stadionom i odličnom atmosferom...

S obzirom da smatram da je danas jedan od zadnjih dana ove sezone, ako ne i zadnji (buduci da mnoge lige završavaju) kada se mogu odigrati parovi za ozbiljnije novce, apeliram na sve članove i posjetitelje da doprinesu forumu i podijele razmišljanja...

Everton v Newcastle United KO 16.00 CET

Zadnje kolo Premier lige u kojem se sastaju 7. i 5 na tablici. I Everton i Newcastle igraju sasvim pristojan nogomet, a obje momcadi imaju dva rasna strijelca, Everton Jelavica, Newcastle Cisse-a, Po meni je ovdje izgledna golijada i osobno cu odigrati oba daju gol i over, buduci da je ovo kraj sezone i svi imaju za sto igrati, ovo cu odigrati na sve utakmice u nekom sistemu, pa cemo vidjeti.

Oba daju gol @1.67 Germania 4/10

Zbroj golova na utakmici 3+ @ 1.75 Germania 4/10

PS Evo Goksim, dao sam mali doprinos forumu:-)

Stoke-Bolton 2      @ 3.50

Moraju da dobiju da bi ostali..stokeu nista ne znaci....kvota pala saa 4 na 2.7...u kladionicama je oko 3.5

Ajjacio-Lyon  1   @4,00

Iz istog razloga kao i prva utakmica.

Monpelje-Lil    1  @ 2.5

Monpelje ne zna za poraz od lila zadnjih nekoliko utakmica...Pobjeda da se osigura titula.

Cesena-Roma 2   @  1.7

Pobjeda za prikljucak u trci za evropu.

Parma-Bologna 1   @ 2.00

Parma najbolja po formi u ligi 5 utakmica bez poraza...Po meni dosta bolja ekipa od bolonje.

Aalesund-Strömsgodset     3+   @ 1.60

21.08.11 TIP Strömsgodset Aalesund 2 : 2

16.05.11 TIP Aalesund Strömsgodset 2 : 1

01.08.10 TIP Strömsgodset Aalesund 3 : 1

24.05.10 TIP Aalesund Strömsgodset 3 : 1

Levante-bilbao   1     @1.9

Iz cistog razloga sto su gosti izmoreni i utuceni od finala LE...motiv vise za levante je evropa.

Stoke-Bolton 2      @ 3.50

Moraju da dobiju da bi ostali..stokeu nista ne znaci....kvota pala saa 4 na 2.7...u kladionicama je oko 3.5

Engleska i namjestanje? Tesko, moguce da Bolton dobije, sve je to u redu, ali da ce Stoke pustiti - tesko, sad cu napisati i vise necu ponavljati, engleski klub koji igra doma nece pustiti nikome makar se radilo o tome da z....... najveceg rivala. Svi tamo igraju za dobre novce, druze se s navijacima po pub-ovima i nocnim klubovima i znaju sta ih slijedi ako neku tekmu odigraju preko one stvari(rijetko). Osobno sam popio nekoliko pica u nekoliko navrata sa engleskim igracima i znam o cemu pricam. Za razliku od vecine nasih (ne svih), ti decki su isti kao i mi. Dakle, ovo ti je rizican bet, Stoke ima jednu od zescih navijackih ekipa, sorry, dobar koeficijent, ali za mene je to 1 koju necu igrati@1.30. BTW, Stoke ne voli Manchester i okolicu......

Guest 4GrandSlams

goksime, vidim da si odigrao Buton bolji od Hamiltona, ali mislim da je onda bolji  odigrati

Hamilton L.-Maldonado P. 2 1.50 HL

Button je oko 10 pozicije, gdje je uvijek gužva i na startu je tamo puno sudara prilikom prvok zavoja, tako da postoji veća mogučnost da izleti ili ostane negdje sastrane, dok je Maldonado prvi i ispred sebe ima cistu stazu, ali iza sebe F. Alonsa koji će ga prestiči ali  Maldonado bude sve dao od sebe da zavrsi ovu utrku mada unutar 10 ili 5 bolida

"Ovakav razvoj događaja znači da Pastor Maldonado kreće s najbolje startne pozicije, odmah ispred Fernanda Alonsa. To je prva pole pozicija za Williams od VN Brazila 2010. godine a i prva za Williams-Renault nakon VN Europe 1997. godine."

Guest 4GrandSlams

"Ova je utakmica naše finale Lige prvaka, ona će uvelike odrediti našu budućnost. Protiv Granade ne smije postojati nikakav strah, nikakva tjeskoba. Mi smo tijekom tjedna pokušali ostati normalni i misliti samo na nogomet i na pobjedu. O negativnom rezultatu ne razmišljamo. S našim navijačima mislim da možemo odigrati dobar susret i pobijediti - optimist je domaći strateg Sandoval."

GRANADA :  Abel Resino danas ne može računati čak na deset igrača, na četvero zbog suspenzija, dok ih je šest povrijeđeno. ( Diego Mainz i Jaime Romero,  Geijo, Dani Benitez, Hurtado, Siqueira, Roberto Fernandez,  Diakhate, Fran Rico i Hassan Yebda)

Bez obzira na lošu formu domačina danas moraju jednostavno pobijediti

Manchester City v QPR KO 16.00 CET

Domacin u borbi za naslov, gost u borbi za ostanak. Ajmo reci da je ovo "a long shot", ali po meni je ovo smijesno rasporedjen koeficijent. Znam da je Man City Ok momcad,

ali QPR sa Kenny-em na golu (eto, to je jedan sa kojim sam popio nekoliko puta pice), Burton-om i Shaun Wright Phillips-om ( ako ce netko dati gol, onda je to on) nije smijesna ekipa. Pridodat cu jos dvije stvari, Joey Barton, Nedum Onuoha i Shaun Wright-Phillips igrali su za Gradjane, QPR je na starom Maine Road-u izgubio samo 2 susreta od 7 medjusobnih, stoga za mali ulog....

Man City v QPR x2 @4.67 Germania 3/10

Man City v QPR 2 @ 14.00 Germania 1/10

PS Navijam za United koji je trenutno u doigravanju za ulazak za Championship, tako da ovo nije navijacki bet:-)

PPS as i said, a long shot:-) it was close....

goksime, vidim da si odigrao Buton bolji od Hamiltona, ali mislim da je onda bolji  odigrati

Hamilton L.-Maldonado P. 2 1.50 HL

Button je oko 10 pozicije, gdje je uvijek gužva i na startu je tamo puno sudara prilikom prvok zavoja, tako da postoji veća mogučnost da izleti ili ostane negdje sastrane, dok je Maldonado prvi i ispred sebe ima cistu stazu, ali iza sebe F. Alonsa koji će ga prestiči ali  Maldonado bude sve dao od sebe da zavrsi ovu utrku mada unutar 10 ili 5 bolida

"Ovakav razvoj događaja znači da Pastor Maldonado kreće s najbolje startne pozicije, odmah ispred Fernanda Alonsa. To je prva pole pozicija za Williams od VN Brazila 2010. godine a i prva za Williams-Renault nakon VN Europe 1997. godine."

Hm.,.. zanimljiv bet, iskreno danas ponudu Lutrije nisam niti gledao.

Donekle bi se mogao složiti da je ovo možda bolji bet, upravo zbog napisanog, starta, ali s druge strane, mislim da je lako moguce da na kraju Button bude bolje plasiran od Maldonada. Maldonado starta prvi, a koef. da će pobjediti u utrci je 10,00...

Koef. da će Maldonado završiti utrku je 1,25, a  da će Button završiti utrku je 1,05... Maldonado je dobar vozac, ali ocekuje se da ce padati u poretku, a i u zadnje vrijeme nije bas imao srece sa zavrsavanjem utrka...

Button je puno veca konstanta, te je puno pouzdaniji...

Kad smo vec kod Maldonada, sinoc sam nasao bet da onaj tko je na pole positionu ne osvaja utrku. Koeficijent je bio 1,75 (ostao im je koeficijent od Hamiltona  ;D), i tu sam uplatio dosta. Naravno, poslije su maknuli par iz ponude, nakon sto sam uplatio gotovo sve planirano, SS je za taj bet davao 1,40 pa sam i to ispratio, a koef. je sada 1,03  ;D

Tako da sam ja prisiljen navijati protiv Maldonada ovu utrku, ali samo da ne bude prvi, tako da, neka ti prođe duel, ali neka i Button bude bolji od Hamiltona, i svi zadovoljni  ;)

Concordia C.P - Targu Mures  1    1.9  4:1 

Zapeo ja za ovu Concordiu ,šta mogu kad su u odličnoj formi za razliku od protivnika koje nikako ne ide..Concordia je trenutno na 5-om mjestu tablice forme sa 4 pobjede (uključujući i prošlu koja je i za mene bila iznenađenje,ali lijepo ) i 2 poraza od ovih sa vrha tablice dok je Targu na 15-om mjestu sa jednom davnom pobjedom,2 remia i 3 poraza..Concordia je u zadnjih 6 utakmica zabila 12 komada što je 2 gola po utakmici  ..Targu je u 6 utakmica u gostima zabio  4 komada , u 3 utakmice ni jedan ..Prošli i jedini njihov susret je slavio Targu sa 3:0 i očekujem da im domaćini danas vrate..

Cheltenham - Torquay     1    2.25    2:0

Celtenham je izgubio samo jednu od zadnjih 8 utakmica doma, 4 puta je slavio..Totqay u jako lošoj formi zadnjih 5 utakmica s obzirom na sve to i važnost utakmice ne vidim razloga zašto Celte ne bi slavio..

Ovaj ću još probat u singlu

Man.City - Q.P.R.    3:2

Oba daju i 3+ golova na utakmici [3]  da    2.7

Svi očekuju veliki br golova pa se ja nadam da će i gost uspjet zabit bar 1

Ajde da i ja probijem led ;D

Juventus - Atalanta 1, 1.3 SS

Prema SS statistici, odigrali su ukupno 20 susreta od kojih je 13 puta slavio Juventus, uz 5 remija i dvije pobjede Atalante. Atalanta je osigurala opstanak u ligi i ne vidim druge mogucnosti osim rutinske pobjede Juventusa.

Montpellier - Lille 1x, 1.55

Prvi i treci na tablici. Lille ima 5 pobjeda u nizu, dok je Montpellier slavio cak 3 putau nizu protiv Lillea na domacem terenu. Ukupna statistika je takodjer na strani Montepelliera ali je krajnje "nategnuta"  :) Montpellier je u vrhunskoj formi i potrebni su im ovi bodovi tj. pobjeda, ali ipak ce se ograditi dvoznakom jer je protivnik vrijedan respekta.

Na listic takodjer stavljam Malagu i Manchester city po preporuci goksima.

Zahvalio bi se svima na analizama i tipovima koje nesebicno djele po forumu. Sretno svima  ;)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Ko od kolega sa Foruma daje prednost emocijama, a ne razumu, mogao bi da odigra sebi ovaj double Dakle, imate samo dva para na cekanju, jedinicu na Rapid i dvojku na Real Madrid. Imate ukupnu kvotu od 1,93 na samo dva meca, a mozete uvek sebi da kazete, barem sam igrao na “one koji moraju”. Rapid “mora” da pobedi, ili barem odigra nereseno, a Real ako nije u stanju da dobije Virtus i udje barem u prvih deset, onda neka se ne zale. Ovaj predlog nisam ja, ovo nije moj predlog za kladenje, ovo nije najbolje od mene, ovo necu igrati u realnom kladjenju, ali uvek moze da bude kladjenje sa emocijama, a imamo i dvojicu kolega sa Foruma koje su ovo predlozili u svojim predlozima u svetoj Poslednjoj Sansi.  
    • Rapid vs Borac, Conference League, najava meca Danas ce glavna rec kojom cu se koristiti u postu biti pritisak. Cesto u sportu, a narocito kladjenju mozete cuti rec kako je na nekome pritisak, i uvek se ta rec koristi u nekom, recimo negativnom kontekstu, kao da se kaze da je ekipa na kojoj je pritisak zapravo hendikepirana ekipa. I ja volim da koristim tu rec kada najavljujem zavrsnicu obe lige svete Poslednje Sanse, pa cesto volim da napisem kao videcemo ovog (trenutnog) prvaka kakav je pod pritiskom, videcemo ove drugoligaske amatere koji malo zaostaju kakvi su pod pritiskom, pa onda videcemo ove, videcemo one ... bla bla bla. Ja mislim da je pritisak privilegija, i mislim da je uvek bolje biti pod pritiskom i biti @mesrine sa nekoliko pogodaka zaostatka za vodecima, nego nemati pritisak za vratom i biti @pena29 ne znam da li se razumemo. Mislim da je bolje imati pritisak, ali i privilegiju zaostajati za prvoplasiranim u svetoj Poslednjoj Sansi nekoliko pogodaka, nego biti u Poslednjoj Sansi kao parazit ili bakterija i cekati samo da vreme prodje, da se sezona zavrsi. Hteo sam da kazem da je bolje imati pritisak kao na primer sto je imao ManCity koji je prolaz dalje morao da trazi protiv Real Madrida, nego da nemate pritisak i da igrate protiv Grubisinog Polja kao Hajduk. Hej @pena29 nemoj se ljutiti na mene, ali ja te stvarno vidim kao nekog parazita ili bakteriju koja je usla u svetu Poslednju Sansu, i nema nameru da izadje iz nje, ali ti svakako ostajes moj omiljeni parazit i bakterija. Rapid vs Borac, najava meca. Borac i za nas sa Foruma vec postaje pritisak. Prvi sam ja posejao mrznju prema njima na ovom smesnom Forumu, pa smo se svi ukljucili, a oni ne misle da stanu, samo nam jos fali da igraju polufinale sa Chelsea i prodju engleze pa da se polijemo benzinom i samozapalimo. Pritisak se odjednom preneo i na nas kockare, pa sada treba da se odlucimo sta da radimo, jer ako i dalje budemo odlucili da ih cekamo da ispadnu, moze da se desi da dodje sezona kupanja, ili da se Hajduk ukljuci u evropska takmicenja, a da Borac jos nije ispao. Iako sam na pocetku sezone divljao sa uplatama protiv Borca, pa malo zaboravio na njih, pa se opet vratio i jos pojacavao uplate protiv njih, pogotovo na utakmici u Ljubljani, nakon koje sam postao beskucnik, i dalje smatram da je pritisak koji imamo u vezi sa tim sta da radimo sa Borcem danas, privilegija, a ne steta. Ko hoce da zivi bez pritiska, uvek moze da cita poeziju, seta u prirodi, gleda nocu u zvezde, umesto sto se kocka zar ne? Razum Ako koristimo samo razum, a ne emocije, a pogotovo ako ne koristimo mrznju, Borcu treba samo aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Treba kleknuti, traziti od njih oprost za sve sto smo napisali na ovom smesnom Forumu, i samo im aplaudirati. Sezonu su poceli jos 10.07. prosle godine kada je Hajduk ispadao, do sada su odigrali petnaest evropskih utakmica, i sve preziveli, zaradili nekoliko miliona, i uz Celje, kakvog li paradoksa, ostali jedini klub koji predstavlja nas region. Proputovali su celu Evropu od Cipra, preko Farskih Ostrva i Islanda i evo ih danas u Becu. Ako koristimo razum, mozemo reci i da su Atalanta i Liverpool, dve ekipe koje igraju najlepsi fudbal u Evropi, ispali iz evropskih takmicenja, a da Borac nije ni iz jednog takmicenja koje igra u ovoj sezoni. Mozemo reci takodje da je uvek bolje igrati ovako kako igra Borac, ruzno, prljavo, bezobrazno, zatvoreno i rudarski, i uz to oterati decu iz sobe kada oni igraju, a pri tome proci dalje, nego primiti dvanaest golova kao Dinamo, i onda dobijes otkaz kao trener, i uz to te proglase za neznalicu. Bas ove sezone smo imali prilike da vidimo kako prolaze napadacke ekipe koje tripuju na posed, visoki presing, tika-taka, brzo oslobadjanje lopte, tra-laaa-laaa (Liverpool, Atalanta, Psv, gradjani ...). Ako je Borac izabrao umesto fudbala, ulicnu tucu, opstrukciju i bunker uz deset kartona po utakmici, a pri tome prolazi dalje, a Atalanta posed lopte i ne prodju belgijski krs, onda Borcu samo treba aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Ako je neko na Forumu uopste promovisao igru na rezultat, a ne na utisak, onda sam to bio ja, pa bih bilo posteno i da kazem da bih u ovom trenutku pre bio trener Borca i da budem heroj u selu, nego da sam bio trener Dinama samo zato da bih svojim potomcima mogao da kazem da sam igrao protiv Bayerna, a da su me posle te utakmice proglasili za neznalicu i budalu, i to gori od mene. Ako koristimo razum, a pre svega ako smo posteni prema sebi, pocev od mene, onda bas i zasluzujemo sto smo gubili novac cekajuci da Borac ispadne. zasluzujemo da budemo beskucnici jer smo ocekivali da Olimpija moze barem da ugura gol. Sto se mene tice, one dve i po utakmice sto sam odgledao Borca, uopste ne bih smeo da kazem da su nesto nekome ukrali, da nesto nisu zasluzili, ili da se nisu borili. Cak bih rekao i da su sve zasluzili sto im se desava, novac, slavu, privilegiju da uz Celje jedini igraju evropska takmicenja. Prosli kvalifikacije, prosli grupni deo, prosli baraz  za osminu finala, zaradili novac, herojski se borili ... Emocije Kako da zaboravimo ko su i odakle dolaze? Kako da zaboravimo odakle se finansiraju i cime se sve sluze? Kako da zaboravimo koliko su voljen i postovan klub, i od koga u BiH? Kako da zaboravimo koga oni predstavljaju u evropskim takmicenjima, BiH ili nekoga drugog? Da li svi u BiH navijaju za njih, i ako ne, zasto ne navijaju? Koliko su omiljeni i ugledni van svoje teritorije? Da li je isto igrati sa albancima, cipranima, faranima i dogurati dovde, isto kao sto je Crvena Zvezda isla Interu i Milanu, a kod kuce docekivala Barcellonu? Kako da zaboravimo da su do sada vec imali sto kartona u svim takmicenjima u ovoj sezoni? Kako da zaboravimo da su albansku Egnatiju prosli tako sto su albanci u Banja Luci imali dva crvena kartona a Borac dao gol u 90 plus sestom  minutu, a u Albaniji domaci igraci promasili dva penala? Kako da zaboravimo da smo u Banja Luci svi igrali dvojku na austrijance, a Borac dao gol u 90 plus drugom, a mogli su da prime pre toga jos cetiri komada' Kako da volimo Borac kada su u Ljubljanu otisli na tucu, gde je utakmica deset puta prekidana, a nadoknada vremena trajala dvadeset minuta? Conference League U nekadasnjem sistemu ovog trecerazrednog takmicenja, oni koji su ispadali iz visih evropskih takmicenja, su upadali u Conference League, da ne ulazimo sada da li je to bila kazna ili nagrada. Prethodnih sezona, u ovo vreme ovu ligu su igrali Aston Villa, Roma, Ajax, Fenerbahce, Lille, Olympiacos, Dinamo, Besiktas, a sa izmenjenim sistemom, ove sezone dovde su dogurali Borac, Celje, Pafos, Jagielonija, Lugano, Djurgarden ... ali budimo posteni i Chelsea, Fiorentina i Betis. I ovde neka svako od kolega sa Foruma izabere razum ili emocije. Ako birate razum, svako takmicenje, bas kako i samo ime kaze, sluzi da ga igrate i da se borite dokle god ucestvujete. Ako birate emocije, onda je Conference League prava pravcata septicka jama, trecerazredno takmicenje koje sluzi da kladionice cetvrtkom nemaju slobodan dan, i da ovakve ekipe poput Borca i Pafosa imaju gde da igraju. Razum ili emocije? Neka svako odluci za sebe. Ovde se vracamo na glavnu rec posta, a to je pritisak. Od sedmog meseca prosle godine cekamo da Borac ispadne, a oni yebu i ne vade. Mi gubimo novac igrajuci protiv njih, plus smo se usmrdeli cekajuci da ispadnu, a oni ako ovako nastave mogu da igraju polufinale sa Chelsea. Meni se bas svidja pritisak, i bas ga smatram privilegijom da se inatim sa Borcem, da ga cekam da ispadne, a oni prolaze li prolaze. U ovom pritisku gde treba da se odlucimo sta treba da radimo, vidim svu magiju kockanja, a to je adrenalin, uzbudjenje, strast, emocije i borba samim sa sobom sta da radimo. Vi odlucite kako hocete, razum ili emocije, ja svakako idem sa emocijama, i to onim najgorim koje imam u sebi. Koliko god da imam ili nemam novca, koliko god da sam padao na Borcu, koliko god da sam se usmrdeo cekajuci ih da ispadnu, nema nazad. Po redosledu, najpre vagon tiketa sa jedinicom na mecu, pa onda isto toliko X-eva, praveci neku vrstu duple sanse 1X, a da je kvota nesto veca, dakle, sve opcije koje postoje da Borac nece pobediti, zatim Rapid daje gol, pa daje barem jos jedan, pa Rapid pobedjuje u kornerima, pa da ce Rapid imati vise suteva, pa ce Borac imati vise kartona na utakmici, pa (mozda) Rapid prolazi dalje, pa (mozda) Rapid prvi daje gol na utakmici, pa ovo pa ono ... tek sam poceo. Ako bas moram da objasnim emocije, odnosno objasnim zasto sam se odlucio za domacina, iako bi Rapid mogao biti cak i gost u sred Beca, posto je navijacima gostiju zabranjen dolazak, a pod uslovom da na utakmici dodju svi srbi koji zive u Austriji, evo i objasnjenja. Drzacu se emocija, jer mislim da (ponekad) u sportu ipak vrede sportski principi, sportska pravda i ako se u odluci koga cu podrzati drzim principa da svaki klub deli sudbinu zemlje ili grada odakle dolazi, onda izmedju Austrije ili Republike Srpske, odnosno Beca ili Banja Luke, odnosno Christiana Stokera ili Dodika, odnosno izmedju cokoladnih Mozart kuglica i banjaluckih cevapa, uvek biram ovo prvo. Najava utakmica Euroleague Bas mi se svidja ona moja ideja da ponudimo svim kolegama sa Foruma, ljubiteljima kosarke da pogode tri konacna ishoda Euroleague, bez koriscenja handicapa, i da onaj ko je u stanju to da pogodi, dobije kao nagradu besplatan put oko sveta. Za sada, samo sam ja osvojio nagradu, pogodivsi prosle sedmice tri utakmice, igrajuci na prvake Evrope protiv Real Madrida, i protiv beogradskih govana. Za danas cu samo ukratko da najavim nekoliko utakmica Euroleague, a na kraju posta cu da pokusam da osvojim i drugi uzastopni put oko sveta. Pre svega, hteo bih da cestitam svim ljubiteljima kosarke uzbudljivu zavrsnicu Euroleague. Do kraja regularnog dela je ostalo jos samo sest kola, utakmica koje nista ne odlucuju je sve manje, a takozvanih zicera takodje. Da kazem i nekoliko zanimljivih stvari, a to je da nikada u istoriji Euroleague, pobednik regularnog dela nije bio i pobednik Euroleague, a trenutno deluje da Olympiacos savrseno izgleda. Neverovatno zvuci i podatak da je Real Madrid na jednu pobedu manje od desetog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje, kao i da je razlika izmedju desetog i cetvrtog mesta tek dve pobede. Zbog izjednacenosti i uloge crnaca u ovoj prelepoj ligi, uopste i ne cudi sto je prva nagrada put oko sveta za onog kolegu ko je u stanju da pogodi tri konacna ishoda bez koriscenja handicapa. Zato bih danas osim najave nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, iskoristio priliku da uzivam u pritisku koji donosi privilegija da prognozirate ovako tesko takmicenje, i prognozirao cetiri ekipe koje odlaze na FinalFour, ali da imam pravo da cu jednu ekipu promasiti. Dakle, idemo veliki Leonardo, budi uvek ti prvi onda kada je najteze. Danas predvidjam buducnost da ce mozda na FinalFour otici sigurno Olympiacos, Panathinaikos, Fenerbahce i Partizan, majko moja. Cele sezone sam trovao po Forumu da beogradska govna nece uci u doigavanje, ali eto u samoj zavrsnici, moj talenat za predvidjanje buducnosti je video potencijalnu minu u Partizanu, kao ekipu koju bi trebalo izbeci na svaki nacin. Dakle, hajde bas da vidimo sta ce se desiti, za sada bih predlozio da sacekamo da vidimo da li ce se FinalFour igrati bez Real Madrida i Monaca. Crvena Zvezda vs Armani Crvena Zvezda bi sa neverovatnih osam pobeda na strani i odlicnom sezonom, veoma lako mogla da postane Psv za siromasne, i da dozivi fijasko, pod uslovom da su tolike budaletine kao i holandjani. Necu ni da napisem na koje mesto bi mogli da padnu ukoliko danas ne pobede Armani, pogotovo sto u sledecem kolu idu Olympiacosu. Ovde samo da kazem da imaju dva uzastopna poraza u Euroleague, od Bayerna i Zalgirisa, a nedavno i od Maccabija, ali i da Crvena Zvezda nije pobedila Armani vec devet uzastopnih medjusobnih utakmica, bez obzira da li se utakmice igrale u Beogradu ili Milanu. Da ne postoje ekstremni klizni handicapi, onda bih prognozirao NoBet na ovoj utakmici, a posto postoje, onda klizni handicapi na obe ekipe, narocito sto ekstremniji. Virtus vs Real Madrid Eto zasto je nagrada za kolegu koji pogodi tri konacna ishoda Euroleague bez koriscenja handicapa, put oko sveta. Sa jedne strane imate Virtus, ,obican krs od ekipe, a sa druge strane veliki Real Madrid koji ima deset poraza na strani, i koji na strani nije bio u stanju da dobije cak ni Asvel, Maccabi, Baskoniju ili Bayern, a kod kuce Zalgiris ili Efes. Ako mislite "da sada moraju" ili ste od onih kockara sa stavom "koga ce ako nece Virtusa", onda samo napred, za mene je NoBet. Fenerbahce vs Asvel Evo najzad i jednog meca kojeg bi morali da pogodimo. Ovaj mec bih uporedio sa utakmicom Serie A izmedju Intera i Monze gde je Inter "morao da pobedi" a Monza povela sa 2:0 u prvom poluvremenu, pa se Inter na kraju porodio da bi pobedio. Dakle, ovde sve zavisi samo od domacina, a ne od gosta, a to znaci da smo u njihovim rukama. Barcellona vs Partizan Samo cu zamoliti neprijatelje iz prve lige, da me puste jos jednom, poslednji put u zivotu, i nikada vise ne moraju, da prvi postavim kao svoj predlog ekstremni klizni handicap od +12,5 na Partizan, ili cu umreti. Evo, bicu dobar, necu vise nikada napisati nijedan post ako treba, necu se nikome podsmevati, bicu pozitivan i dobar, samo me pustite jos ovaj put, molim vas. A evo i tri moja predloga bez koriscenja kliznih handicapa za nagradu, besplatni put oko sveta. Jedinica na Fenerbahce, i overi poena na utakmicama Bayern vs Efes i Barcellona vs Partizan, a ako ne mogu overi, onda yebi ga, jedinica na Fenerbahce i pobede beogradskih govana, Zvezde kod kuce i Partizana u gostima, ali samo ako mora i sa tudjim novcem. I za kraj zamolio bih administratore, ako mozemo da otvorimo neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bismo mogli da udjemo i da placemo ako nam se place. Da imamo mesto na Forumu gde mozemo da placemo, kada se desi da odigramo over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, pa se desi na utakmici da crncuga promasi penal, ili da imamo mesto gde mozemo da placemo kada onaj kolega Fic postavi kao svoj predlog da Ceska nece dati Hrvatskoj trideset ili vise golova, a cesi postignu 29 majko moja.    
    • Jutros sam ustao u 04.30. i poceo da pisem post na deset stranica teksta. I kada sam ga zavrsio oko 07.30. i pustio na ovaj smesni Forum, ekran sa kompjutera se samo “zamrznuo”, i eno ga stoji i dalje zamrznut. Dok se ne polijem benzinom i samozapalim, samo da kazem da me sacekate jos malo, da vidim sta moze da se uradi, i ne najavljujete utakmicu izmedju Rapida i Borca, posto hocu da bas ja budem prvi. Za sada samo da napisem najvaznije iz “zamrznutog” posta gde sam cak najavio i utakmice Euroleague. Zamolio bih administratore ako mogu ili hoce, da otvore neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bi mogli da udjemo ako zelimo da se isplacemo. Danas bih rado usao u taj Topic da se isplacem dva puta. Jednom, sto sam igrao over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, gde je polupismena neobrazovana crncuga promasila penal, i to ne samo okvir gola, vec i vazduh. A drugi put bih da se isplacem, jer je kolega @fic postavio kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi da Ceska nece postignuti 30 ili vise golova Hrvatskoj, gde su cesi dali 29, majko moja. Osim plakanja, hteo bih da se zapitam i dokle vise, ovo mu je vec stoti put da ovako prolazi.  
    • Nadam se da ste ispratili poklon kladionice😊
    • Sanja svinja kukuruz…. Gdje ti ovdje vidis hendikep ja neznam… ja value vidim bas u kvoti za Slovenija 3.0 kvota je za svekako za uzet… ovdje imas kandidate koji cejo najvjerovatnije nastupit za Slovenijo (https://www.rokometna-zveza.si/si/novice/2025/03/11575-Slovenski-rokometasi-v-pricakovanju-peklenskega-vzdusja). Sami kvalitetni igracije… jedi i hendikep je to da su skupa napravili samo jedan trening… ali svejedno… individualna kvaliteta sam siguran da je na Slovenskoj strani… Ja uzimam pobjedu za Slovenijo. LP.
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use